הבנתי שהנקה גם מאפשרת את כיווץ הרחם. זאת אחת הסיבות שלפיהן מומלץ ישר לאחר הלידה להניק.
הנקה "רגילה" או הנקה אינסטינקטיבית.
אמנם, אני לא יודעת עד כמה ההנקה היא אכן משמעותית למניעת הזריקה. אשמח לשמוע בעצמי ממי שמבינה בכך.
ככל שרמת ההמוגלובין שלך גבוהה מלכתחילה (כלומר לפני הלידה, ובתחום הנורמה כמובן), כך יהיו פחות בלחץ מאיבוד דם (עד גבול מסויים כמובן). לכן מומלץ לדעתי האישית להשתדל לדאוג לכך. וכמו כן לזכור לציין זאת בלידה לפני הזריקה.
אם תסרבי לזריקה, יש סיכוי שיותר יעקבו אחרייך כדי לבדוק שאכן הרחם מכווץ. הבדיקה לא אמורה כמעט לכאוב. אם מכאיבים לך תבקשי שמישהו אחר יבדוק (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה, אם מייד לאחר הלידה זה כן אמור לכאוב). יש אחיות שממש מכאיבות בבדיקה הזאת, וזה לא אמור להיות כך!
לגבי הבקשה לא לקבל זריקה - במידה והחלטת שכך את מעוניינת, או שלפחות זה לא יהיה אוטומטי ויבדוק קודם מה המצב -
תדעי שבבתי חולים רבים פשוט מזריקים ולא שואלים, במיוחד אם את עם אפידורל ולא מרגישה.
או כדאי לסכם מראש שהמלווה יגיד זאת מייד לאחר הלידה, או למצוא זמן לבקש זאת עוד לפני הלידה.
עד כמה שידוע לי זה גם משתנה מבית חולים אחד למשנהו. אם זה חשוב לך אני ממליצה שתבררי קודם עד כמה זה נוהל קבוע ומתקיים בכל לידה שהיא (או החל מלידה מס'..), או שמתקיימת בדיקה קודם.
בשעה טובה!