פיטוצין אחרי לידה - אשמח לתשובה במיוחד מכאלו בגישה טבעית..מרק חורפי

ככה..

בקורס הכנה ללידה הראשונה שלי לפני כמה שנים, שהיה בגישה טבעית, אני זוכרת שהמסקנה היתה שם שבלידות ראשונות לא בטוח שנכון לקחת פיטוצין כפעולה גורפת אחרי לידה, בסה"כ עוד הרחם עובד חזק וטוב. רק אם רואים שיש בעיה.

בלידות במספר גבוה האמירה היתה שכבר כן כדאי כי הרחם חלש יותר.

בפועל- עד כה בשתי הלידות לא לקחתי אחרי הלידה.

מתלבטת מה לקראת לידה 3- זה כבר נחשב שהרחם חלש יותר? מומלץ כן לקחת?

מה בכלל החסרונות של לקחת?

מה החסרונות של לא?

אשמח מאוד מאוד לתשובות, שוב כפי שציינתי בעיקר מכאלו בגישה טבעית.

(פשוט ברור לי שהשאר יגידו שכן..)

תודה בנות יפות

אני לא יודעתפיצקית24
אבל איפה ילדת שהסכימו לא לתת? אשמח לשמוע…
ילדתי במרכז הטבעי של לניאדו..מרק חורפי

זו זריקה? לא זכור לי שקיבלתי באף לידהאמא לאוצרות
ועברתי ב״ה מספר לא מבוטל של לידות
היית עם עירוי?אם כן מכניסים לעירוי...ת.מ.
כן. היה אפידורל. אבל לא זכור לי שמשהו אמר ששמים פיטוציןאמא לאוצרות
בד"כ לא אומרים במיוחד. זה טיפול שיגרה כזה.חילזון 123
לא הייתי מחוברת לשום עירוי.. אין סיכוי ששמו לי ופשוט לא אמרומרק חורפי

וגם ביקשתי במפורש שלא..

אם ביקשת אולי לא נתנו. אחרת נותנים כשגרה בלי לשאולאנונימי (4)
סביר שבבית החולים ימליצו לך כן לקבלבהתהוות

לדעתי תגידי למיילדת שאת מעדיפה לא לקבל אם יש ברירה. כל זמן שהיא תזרום אם זה את יכולה להיות שקטה ורגועה שאין סכנה. מיילדות לא נוטות לקחת סיכון בנושא כזה. אם המיילדת תגיד כן לקחת - כאן אני כבר לא חכמה גדולה, לא יודעת איך לשפוט באילו מקרים באמת יש צורך ובאילו מקרים זו נאמנות עיוורת לפרוטוקול. אז בנושא הזה אני משליכה יהבי על המיילדת, ועושה מה שהיא אומרת.

כשלא מקבלים פיטוצין והרחם חלש, למיטב ידיעתי זה עלול לגרום לדימום ברמה באמת מסוכנת. זו הייתה אחת הסיבות הראשיות לתמותת נשים בלידה עד לפני כמה עשורים.

החסרונות של פיטוצין - ממה ששמעתי פה ושם, הוא מעכב הפרשת אוקסיטוצין (כי הגוף לכאורה רואה שאין צורך, העבודה כבר נעשתה). אלא שלאוקסיטוצין יש עוד תפקידים מלבד כיווץ הרחם (תפקיד רגשי בהיקשרות לתינוק, שחרור החלב ועוד), אז אנחנו יוצאים בהפסד כלשהו.

אז אני מבקשת מהמיילדת שתראה לפי רמת הדימום אחרי הלידה אם יש צורך בפיטוצין, ועושה מה שהיא אומרת.

בלידה שלישית לא לקחתיאנונימי (2)
בגדול זה יותר תלוי במדיניות הבית חולים. בלידה השניה ילדתי במקום מסויים ולא הסכימו לשמוע על זה למרות שלא הייתה שום סיבה לתת. ובלידה השלישית לא נתנו לי וגם לא ניסו לשכנע כמובן שזה היה בבית חולים אחר.. אני לא שמעתי שזה קשור במספר הלידות. כל עוד הכל עבר כרגיל ואין סימן לדימום חריג אני לא רואה סיבה לקבל. הגוף לרוב יודע מה לעשות. ואם פתאום נראה שכן צריך אפשר תמיד לקבל.
תודה על המידע.. לא זכרתי למה יש כאלה שממליצים שלאמרק חורפי

ולכל אלה שאומרות פשוט לשאול את הצוות,

אז זהו שעם כל הערכה שלי והכרת התודה לצוות הרפואי, ויש לי,

(ואף הקפדתי להודות בע"פ ויותר מכך לכתוב מכתבי המלצה חמים למי מהצוות שהגיע, בלידות הקודמות)

אני ממש לא חושבת שכל פעולה רפואית שנעשית היא לטובתי בטוח..

זו אפילו נאיביות מסוימת בעיני.

יש כאן מערכת רפואית גדולה עם הרבה מאוד אינטרסים שונים. 

ויש פעולות שיותר משרתות אינטרסים של המערכת, מאשר אותי. בכל מיני תחומים אגב לא רק בלידה.

זה לא אומר שאני לא נעזרת ברופאים ופנה אליהם בעת הצורך.

אבל זה בהחלט כן אומר שאני לא סומכת על שיקול דעתם כתורה מסיני וממהרת לקבל המלצות בלי פקפוק,

וכן חשוב לי לבוא מצוידת בידע ובמקורות מידע, וכן לעמוד על מה שחשוב לי..

כחלק מזה אני גם שואלת פה.

ולכן זה לא עוזר לי פשוט לבוא ולהתייעץ עם המיילדת.. ברור שהיא תענה לפי נוהל הסטנדרטי.

צודקת, אבל אני לא כ"כ רואה איך לבדוק את זה לבד.בהתהוות
עבר עריכה על ידי בהתהוות בתאריך ט' בכסלו תשע"ה 16:58

בכל מקרה לדעתי כן כדאי לך לנסות להתייעץ עם המיילדת בזמן אמת. את עשויה להיות מופתעת לטובה.

(ויכול להיות לתועלת גם אם כבר כשתגיעי תבקשי שיצמידו לך מיילדת חובבת-טבעי.)

אז תשאלי אותה במפורש מה הסיבה..ת.מ.
אם את באה עם ידע היא לא יכולה פשוט להגיד לך לכווץ את הרחם כי את יודעת שלא תמיד זה נצרך....
תשאלי במפורש "יש סיבה רפואית מיוחדת או שאת עושה כי זה השגרה?"
באמת לא מבינה מה אכפת לך לקחתמינימאוס2

הם לא מביאים את זה בהתנדבות אלא כי יש כזה צורך כדי למנוע דימומים מסוכנים

הרבה דברים בי"ח מביא והם מיותרים,שירה..!
זירוזים למינהם, משככים וכו', ויש בזה גישות שונות. לא הכל זה צורך הכרחי, ולכן מה שבהתהוות כתבה הכי נכון- לשאול אם יש צורך או שאפשר לוותר.
גם לי אמרו שעדיף לא לקחתזהר הרקיע
ושזה יותר טוב לגוף שזה יקרה בקצב הטבעי שלו.
לא זוכרת את הסיבות לעומק..

אצלי בסופו של דבר היה חשש לחתיכת שליה שנשארה אז היה חייב את זה.

אני מציעה לך לעשות חיפוש בגוגל ללמוד קצת על זה.
וגם אם החלטת שלא-תבואי פתוחה לכל התרחשות.
ומה לגבי זה :מינימאוס2

"שלא מקבלים פיטוצין והרחם חלש, למיטב ידיעתי זה עלול לגרום לדימום ברמה באמת מסוכנת. זו הייתה אחת הסיבות הראשיות לתמותת נשים בלידה עד לפני כמה עשורים." (ציטוט מבהתהוות)

אצל רוב הנשים הרחם יעשה את עבודתו בצורה טבעיתתחיה דולה

העניין הוא שצריך לעקוב באופן תדיר אחרי התכווצות הרחם, אם זו אישה שהיה לה היסטוריה של דימום יתר או שעכשיו יש דימום חריג- אין ספק זה מציל חיים.

רוב הנשים לא באמת צריכות את זה (גם בהיסטוריה היו נשים עם הרבה ילדים, לאה אשת יעקב, חנה ושבעת בניה שלא מתו בלידות, נכון?)

מה שכן בגלל העומס וחיסכון בכח אדם עדיף לבית החולים לתת באופן גורף לכל הנשים ולבדוק פחות פעמים את התכווצות הרחם.

עוד משהו שאני מרשה לך לצטט חופשי:בהתהוות

"כשלא עושים קיסרי ויש שליית פתח, למיטב ידיעתי זו סכנה גדולה גם לחיי היולדת וגם לחיי התינוק."

מה המסקנה? שכדאי ליתר ביטחון לעשות ניתוח קיסרי לכל יולדת? או שכדאי לבדוק מה מיקום השליה?

לבדוק, אבל זה בגלל שיש סיכונים גם בניתוחמינימאוס2

לכל פעולה רפואית עלולים להיות מחיריםבהתהוות

תמיד כדאי לבדוק אם יש סיבה טובה.

האם למחירים יש יחס לסיכון שלא לקחת?!מינימאוס2

כשילדתי המיילדת אמרה לי שהיא שמה והסבירה למה חשובאנונימי (3)
אומנם מבחינת מספר לידות לא היה צורך חיוני אבל היא הסבירה לי שבגלל אופי הלידה שלי מומלץ כי אם לא עלול להיות סיבוכים עם הדימום אחר כך והסכמתי
לכן אני הייתי ממליצה לשאול את המיילדת אם יש צורך רפואי או שהיא רוצה לתת כשגרה בגלל הנהלים אבל לא רואה צורך חיוני מיוחד
בלידה הראשונה שלי הרחם לא התכווץ כמו שצריך,אם הבנים שמחה

ויום או יומיים אחרי הלידה נתנו לי שוב פיטוצין.

כלומר: אם את באשפוז בבי"ח, במעקב, וגם מודעת לסיכון ועוקבת בעצמך-

אז אולי קל יותר להרשות לעצמך לקחת את הסיכון.

כיצד להוריד סיכויים בצורך לקבל זריקה, ועודטוב בבית1

הבנתי שהנקה גם מאפשרת את כיווץ הרחם. זאת אחת הסיבות שלפיהן מומלץ ישר לאחר הלידה להניק.

הנקה "רגילה" או הנקה אינסטינקטיבית.

אמנם, אני לא יודעת עד כמה ההנקה היא אכן משמעותית למניעת הזריקה. אשמח לשמוע בעצמי ממי שמבינה בכך.

ככל שרמת ההמוגלובין שלך גבוהה מלכתחילה (כלומר לפני הלידה, ובתחום הנורמה כמובן), כך יהיו פחות בלחץ מאיבוד דם (עד גבול מסויים כמובן). לכן מומלץ לדעתי האישית להשתדל לדאוג לכך. וכמו כן לזכור לציין זאת בלידה לפני הזריקה.

אם תסרבי לזריקה, יש סיכוי שיותר יעקבו אחרייך כדי לבדוק שאכן הרחם מכווץ. הבדיקה לא אמורה כמעט לכאוב. אם מכאיבים לך תבקשי שמישהו אחר יבדוק (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה, אם מייד לאחר הלידה זה כן אמור לכאוב). יש אחיות שממש מכאיבות בבדיקה הזאת, וזה לא אמור להיות כך!

לגבי הבקשה לא לקבל זריקה - במידה והחלטת שכך את מעוניינת, או שלפחות זה לא יהיה אוטומטי ויבדוק קודם מה המצב -

תדעי שבבתי חולים רבים פשוט מזריקים ולא שואלים, במיוחד אם את עם אפידורל ולא מרגישה.

או כדאי לסכם מראש שהמלווה יגיד זאת מייד לאחר הלידה, או למצוא זמן לבקש זאת עוד לפני הלידה.

עד כמה שידוע לי זה גם משתנה מבית חולים אחד למשנהו. אם זה חשוב לך אני ממליצה שתבררי קודם עד כמה זה נוהל קבוע ומתקיים בכל לידה שהיא (או החל מלידה מס'..), או שמתקיימת בדיקה קודם.

בשעה טובה!

סתם מעניין אותי, מה ההיסטריה סביב הזריקה?איזו נחמה

למה לא לתת וזהו? מה הסכנה בה?

היסטריה אין תשובות לשאלתך יש בתוך השרשורטוב בבית1
^^ בהחלט, הנקה מפרישה אוקסיטוציןאנונימי (4)
שזה בעצם הפיטוצין הטבעי.
אפשר לעזור לרחם להתכווץ גם על ידי עיסוי חיצוני.
ובדרך כלל נותנים את הפיטוצין כ"מניעה" במקום לתת רק במקרה הצורך (כשהדימום גדול או הרחם לא מתכווץ מספיק)
לידה שמינית בלניאדוraka

ולא קיבלתי פיטוצין

כי ביקשת שלא? כי טעות? או כי זה הנוהל?מרק חורפי
לפי מה שידוע לי זה הנוהל.אנונימי (5)
גם אני ילדתי בלניאדו.
בלידה הראשונה לא נתנו פיטוצין בכלל.
בלידה השניה התלבטו אם אני מאבדת יותר מידי דם, בסוף החליטו כן להביא פיטוצין, אבל ממש הערכתי את זה שלא סתם נתנו אלא באמת חשבו ובדקו ורק אז הביאו.
דווקא לי בלניאדו ישר הביאו.אשתו שלואחרונה

וניסיתי להתנגד קלות, אבל המיילדת אמרה שיש דימום וכדאי להביא. 
אני לא אתווכח כי אני לא באמת רואה מה קורה שם. אבל אני כן חושבת שזה היה מהלך די אוטומטי מצידה. 

בגלל שהנקתי ישר אחרי הלידהraka

והלידה הייתה נורא מהירה (אבל ממש מהירה...).

המיילדת שראתה שאני מניקה אמרה שאין צורך.

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלבאחרונה
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.אחרונה
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרום

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

תודה רבה!מדפדפתאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!אחרונה

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה

אולי יעניין אותך