התייעצות במקרה חריגאנונימי (פותח)

אתמול בעלי לקח שטר של 200 שקל לקנות במכולת והחזיר לי עודף של 150 בערך ושם על שולחן המטבח, מייד כשהוא שם את זה ראיתי שזה מאוד קורץ לילד בן ה 10 והוא בא לקחת את זה מהשולחן, אמרתי לו לא לגעת ושאני צריכה לשים את זה במקום. הוא אמר שהוא רק שם את זה למעלה (מדף שאנחנו בד"כ שומרים עליו מזומנים) ומאז דעתי הוסחה ולא שמתי לב מה היה עם הכסף, הנחתי שהילד שם את זה למעלה.

היום שכחתי לגמרי מהכסף וכיוון שלא הייתי זקוקה לו לא בדקתי אם הוא אכן למעלה, הייתי בטוחה שאין שום סיבה שזה לא יהיה שם אם הוא אמר שהוא שם את זה שם. במקביל הילד מודיע לי שאבא נתן לו כסף לקנות מתנה ליום הולדת שיש לו עוד כמה זמן (הוא תקופה ארוכה מנדנד שיקדימו לו את המתנה כי יש משהו ספציפי שהוא מאוד מאוד רוצה, שמחירו 130 שקל, ועד עכשיו אמרנו לו לחכות, והיום הוא אמר שאבא נתן לו את הכסף להקדים את המתנה). התפלאתי שבעלי נתן לו כסף ליד בלי להגיד לי כלום אבל חשבתי שאולי הוא החליט שכן ולא בדקתי את העניין, משום מה בשום שלב זה לא היה לי מוזר, הייתי גם מרוכזת בדברים אחרים.

בכל מקרה הצעתי לילד לחכות ושנלך לקנות ביחד בחנות טובה מה שהוא רוצה כי החנות לייד הבית יחסית יקרה ופחות אמינה מהמרוחקות יותר, אבל הוא ממש התחנן ללכת עכשיו לקנות תוך התעקשות שזה מה שאבא אמר לו לעשות, אז נתתי לו ללכת (זו חנות קרובה שנמצאת כאן אחרי קבוצת מדרגות). הוא קנה את המשחק שכל-כך רצה וניסה להפעיל אותו ואז גילינו שמשהו במשחק לא תקין, אמרתי לילד שחבל שהוא קנה בעצמו בלי לחכות שאלך איתו ועל הדרך התקשרתי לבעלי לשאול מה לעשות כי הילד קנה בכסף שהוא נתן לו בחנות כך וכך משחק לא תקין, והנה באותו רגע אני מגלה שהוא לא נתן לו שום כסף, ושהילד השתמש בעודף של אתמול....

הילד התחיל להכחיש בתוקף ולהתעקש שאבא אמר לו (על העודף) שיגיד לאמא שזה ליום הולדת ונכנס כמעט להסטריה עם הטענות האלה, בעלי לא אמר לו דבר כזה....

אני קצת המומה כי זה לא מתאים לילד בכלל וקצת אובדת עצות מה נכון לעשות כאן.

שאלה טובה...אור היום

כתבו כאן בעבר שילדים יכולים לומר דברים שאינם אמת בגילאי 4-8. אולי גם גיל 10 תופס באופן חלקי.

מבחינת המשחק- צריך לגשת לחנות, לומר בצורה ברורה שהמשחק לא תקין ולבקש שיוחלף באחד תקין (או שכספכם יוחזר לכם. בכל זאת, מדובר במשחק שעלה 130 ש"ח). מול החנות (עד כמה שזה אפשרי מבחינת הפרטים וכו'), הייתי מנסה כמה שיותר להתעקש.

מבחינת הילד- חשוב לפני הטיפול להבין את נקודת המבט שלו. הוא שיקר לכם, וגם לקח כסף בלי רשות. אלו שתי התנהגויות אסורות, ובטוח שהוא יודע שהן אסורות.

מאוד חשוב לו לעמת אותו בכוח מול ההתנהגות השלילית שלו, כי זה יכול להיות לו מאוד קשה (הוא יכול להרגיש בודד מאוד, נדחק לפינה, לא אהוב ולא מובן ולא מקובל, ועוד). אני לא אומרת בכלל שההתנהגות שלו מקובלת, אבל חשוב לפעול בצורה עדינה שלא תשדר לילד משהו פוגע. הגיוני שחלק מההיסטריה והעקשנות של הילד, כשעימתת אותו עם העובדות שלא קיבל את הכסף מאבא, נבע מהחרדה שלו ש"תעלי" על ההתנהגות הלא-יפה שלו. יכול להיות שזה מאוד הפחיד אותו (גם במחיר של לשקר לך פעם נוספת, בפנים).

מחר בבוקר, אני הייתי מתנהגת כרגיל כלפי הילד, כאילו לא קרה דבר. אחרי שהוא חוזר מבי"הס- שוב יחס רגיל. אחרי שעברה חצי שעה-שעה מאז חזרתו הביתה (כשהספיק "להתאקלם" בבית), הייתי אומרת לו בנעימות שאני רוצה לדבר איתו בשיחה אישית, רק אני והוא, ומוצאת לנו פינה לבד (אם זה לא אפשרי כי יש עוד אחים קטנים, הייתי מוצאת להם סידור/בייביסיטר, או עורכת את השיחה יותר מאוחר באותו יום, אבל לא קרוב מדי לשעת השינה).

בשיחה איתו, הייתי פורסת בפניו את הדברים (בקול נעים, לא מאשים)- אתמול ביקשת רשות ללכת לחנות לקנות את המשחק **** שמאוד רצית לקבל מאיתנו ליום ההולדת. אמרת שאבא נתן לך כסף לקנות את המתנה יותר מוקדם. הסכמתי לזה, כי מאוד מאוד רצית ואמרת גם שאבא נתן לך כסף ורשות לזה. אחרי שחזרת הביתה ודיברנו עם אבא, התברר שאבא לא נתן לך כסף ורשות לקנות את המתנה יותר מוקדם. אשמח אם תסביר לי מאיפה היה לך מספיק כסף לקנות את המשחק שרצית.

[שימי לב שהשתדלתי לא לכתוב דברים שיכולים להיות עוד יותר האשמה- לא לומר לילד- "לפני יומיים לא שמת את הכסף במקום", כי הרי לא ראית שהוא לא עשה את זה, ואולי הוא באמת השיג את הכסף למשחק ממקום אחר. חשוב לו לשדר לו שאת יודעת את העובדות ואת כל המעשים הלא יפים שעשה בדרך. ויש עוד דוגמאות לדברים שהשמטתי.]

אח"כ אפשר לומר לו שאת מבינה שהוא אמר שאבא נתן לו את הכסף לקנות את המשחק, בגלל שהוא מאוד רצה את המשחק. וזה באמת מאוד קשה להתאפק כשרוצים מאוד לקבל משהו וצריך לחכות ולחכות. ועם זאת, את ואבא מאמינים שהוא יכול לחכות עוד קצת, ואם זה מאוד קשה לו, אפשר לקנות לו משהו קטן (הפתעה סמלית מאוד) בינתיים, ושמאוד חשוב להיות כנים וגלויים עם אבא ואמא, בלי לעשות דברים בהסתרה.

הגיוני מאוד שאפשר לנסח את הדברים בצורה טובה יותר; אני די עייפה מכדי למצוא מילים טובות יותר. אם עולה לך משהו טוב יותר, שיתאים יותר לך ולו ועדיין יעביר שדר של אמון ואהבה- לכי על זה.

הרבה הצלחה באומנות הגידול.

יש מצב שזו אי הבנה?אנונימי (3)

גם לי יש בן עשר שלפעמים מאוד נעול על משהו שהוא רוצה, ואני יכולה לדמיין אותו בא להוט כולו לאבא לשאול על עודף של אמא ששמתי על המדף, אולי אפשר להשתמש בזה וסוף סוף לקנות את המתנה, ואבא ממלמל איזה "כן כן" תוך כדי שהוא בודק תחזית למחר (או כל דבר אחר שגורם לו להיות לא מרוכז בשאלה של הילד - קורה לכל אחד!) והופ, הילד קיבל אישור "אבא הרשה לי". אפילו אם באמת הוא יודע שהוא יותר סחט את האישור הזה מאשר קיבל אותו, עדיין זה רחוק מלהיות שקר וגניבה כמו שהצטייר לך. יכול להיות שכך (בערך) היה?

^^^ אחד הדברים המסוכנים. שהורים עונים כן בלי לשמוע ממשaima

את השאלה

א. להחזיר את הצעצוע לחנות ולקבל החזר מלא.אלעד

תסבירי למוכר שהילד לקח את הכסף בלי רשות, ואם המוכר מסיבה כלשהיא ממאן להחזיר הצביעי על התקלה בצעצוע.

ב. לא יודע מה לענות לך בהתנהלות כלפי הילד, שלי עדיין אל בגיל הזה

^^^ דווקא הזדמנות לשלב בין הדבריםאמאשוניאחרונה

אם הצעצוע היה תקין באמת שאלה מה לעשות.

אבל אם בכל מקרה הוא מקולקל וילד בן 10 מבין שאין מה לעשות בצעצוע מקולקל אז תאמרי לו שמחזירים את הצעצוע לחנות ותדרשי לקבל את הכסף חזרה לא זיכוי.

(יש גם הגבלה החוק עד איזה גיל מותר למכור לילדים לא זוכרת מה הגיל)

מה לעשות הלאה מבחינה חינוכית אני לא יודעת לענות לך. תשאלי ותייעצי עם בעלך מה עדיף להסביר לו שאת הכסף אתם תשמרו לו עד היומולדת?

אולי לדבר איתו שיחה ואח"כ לקנות את הצעצוע כי אתם רואים שזה משהו חריג שהוא מאוד רוצה עד כדי שגורם לו לעשות מעשים לא ישרים... אז לספק את הצורך הזה.

מה שבטוח בשלב הראשון להחזיר לחנות לתקן את הדחף הרגעי שגם גרם לו לקחת כסף לא בדרך ישרה וגם גרם לו לקניה כלכלית לא כדאית.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך