האם אתם מסכימים עם הגישה~א.ל

שהילדים מגדילים אותנו?

ואם כן- מה בילד שלך גידל אתכם?

מה גיליתם על עצמכם, שבזכות זה גדלתם?

גיליתי שבעצם אני בנאדם עם מעט מאוד סבלנות...בת 30

ובזכות זה פיתחתי יכולות סבלנות שמפתיעות אותי לפעמים,

יכולות סובלנות לבלגן ופיפי שברח (אני לא צוחקת...בחיים לא חשבתי שככה יהיה אצלי..)

ובעיקר התפתחה אצלי יצירתיות, הודות לילדה השניה שלי שההתנהלות שלה בחיים דורשת המון פתרונות יצירתיים כדי לא להיכנס איתה ראש בראש.

כמובן- אני גם מגלה את נקודות החולשה והפחד שלי, שמוסתרות עמוק בפנים- ע"י ההשלכות שאני מגלה שאני עושה על הילדות.

איך פיתחת? אשמח להשכיל ולשמוע~א.ל

ותודה, כיף לקרוא

איך? בלית ברירה...בת 30

המציאות של משפחה עם כמה ילדים קטנים היא מראש מציאות שגורמת לבלגן מתמיד והרבה לכלוך.

וזה נוסף לעובדה שכבר 6 שנים בערך אנחנו גרים בקרוון. הווה אומר- אכלנו קוסקוס לא. צהריים- כל הסלון קוסקוס..., הוצאנו לגו וקוביות לסלון- כל הבית לגו וקוביות... וכו' וכו'.

המציאות הזו פשוט מכריחה אותנו להבין שיש סדרי עדיפויות, ועדיף מבולגן ורגוע מאשר מסודר ועצבני.

העובדה הכי עקרונית היא- שכל בלגן ניתן לסדר מתישהוא, וכל לכלוך ניתן לניקוי, גם אם לא מיידי.

וכשזוכרים את זה- אז יש הרבה יותר סבלנות לכל האי סדר.

(לא שאני מלאך, כן? נגיד עכשיו כשמדבקות מפוזרות על כל הרצפה, וגומיות סיליקון מפוזרות בחר השני, והמגפיים אי שם באמצע, וגם יש כלים בכיור וארוחת צהריים להכין למחר- אני לא ממש מאושרת מזה. פשוט נראה לי שאני אתמקד בהכנת א. צהריים, אטאטא את המדבקות, ואת הגומיות אשאיר להן למחר...אף גומיה לא תברח, זה בטוח.)

וכשיש ילדה שהיתה ברגרסיה בגמילה במשך שנה וחצי בערך (עצוב)- אז הרגישות לשלוליות שנוצרות יורדת מאוד, עד שהיא מגיעה לאדישות מסוימת..."אוקיי, עוד פעם פיפי. בגדים רטובים למכונה, לנגב בסמרטוט ולמכונה, ללבוש מכנסיים נקיות". וגמרנו. אם זה קורה פעם בחודש, זה באמת ארוע שיכול להוציא משלווה, אבל אם זה קורה 4-5 פעמים ביום, אז מתרגלים...צוחק

ויצירתיות? בשביל זה צריך קצת חוש הומור וילדה כמו שלי.. את יודעת כמה שיטות יש לצחצוח שיניים? כמה דרכים יש ליציאה מהאמבטיה? כמה שמות יש לכינים? מכמה כיוונים אפשר להגיע לגן? כמה דברים אפשר לעשות עד שמגיעים לגן? עד כמה סופרים כדי להוריד חצאית..טייץ..תחתונים..חולצה..    וואו. המון....

יקירתי, אין עלייך!!אם יהודיה

טוב, את גם גידלת כמה, לא?בת 30
מוסיפה- משהו יותר עקרוני.בת 30

מעבר למציאות שכביכול "מכריחה", יש ענין מהותי ונראה לי שהוא האחריות שיש לי על הילדים שלי.

אם יש מודעות שצורת ההתנהלות בבית היא חשובה לחינוך הילדים, ולא רק "צורך החיים"- אז ההורים יחשבו על איך מתנהלים.

נניח- אני כמובן יכולה להתעצבן ולכעוס ולדרוש סדר בכל דבר ועוד הרבה דברים, אבל מה נתתי בזה לילדות שלי?

לכל היותר סדר ונקיון יזכרו להן כדברים מעיקים ומרגיזים.

בתוך המציאות הקיימת- הדבר היותר משמעותי שאני יכולה להעניק להן הוא א. הבנה שיותר נעים לחיות בבית שמסתדר מדי פעם.    ב. לתת להן כלים איך להתמודד עם בלגן (נגיד- להגיד לילדה בת 4: תסדרי את החדר, זה לא ממש יעיל. צריך להגדיר משימות קטנות ופשוטות, ובסוף היא תלמד לעשות את זה בעצמה)

ג. ללמד הרגלי סדר ונקיון- מחזירים דברים למקום, מניחים בגדים בסל כביסה וכו' וכו'.

אז אם אני אחראית על חוויות החיים שלהן- אז יותר קל לי לגלות בסלנות כלפי דברים כאלה, ובכלל- כלפי כל מיני מצבים והתנהגויות.

עוד דוגמה- ילדה שבוכה כועסת משתוללת על כלום. אני כמובן יכולה לצאת מהכלים (אופס...קורה לפעמים..), לתת לה מכה ו"להכניע" אותה. אבל לא השגתי בזה הרבה. אולי שקט זמני ותסכול פנימי שלה.

אם אני "מסתכלת מלמעלה"- אני מבינה שבעצם התפקיד שלי בתור האחראית עליה היא ללמד אותה ולתת לה כלים איך לצאת מהמצב הזה ואיך להביע את עצמה בצורה יותר סבירה ונגישה לציבור... ואז ממילא יש לי יותר סבלנות.

עוד דוגמה- מצבי לחץ. כשצריך לעשות הרבה דברים (ערב שבת..), לצאת בזמן מסוים. אני אישית נלחצת מהדברים האלה ולכן בקלות אני יכולה למצוא את עצמי מתעצבנת עליהן "שלא יפריעו לי". ברור שלא השגתי בזה כלום. גם לא שקט, כי הן סתם יחפשו את עצמן... אבל אם אני מצליחה להתעלות למקום האחראי יותר- אז אני מבינה שהכי חשוב פה זה להיות בנחת, ואז זה מכריח אותי להיות בסבלנות ולמצוא פתרונות למצב. (גם אם החדרים במצב תהו ובהו בזמן כניסת השבת, וגם אם משאירים את הבית הפוך כשיוצאים- לא קורה כלום. נבדק ונוסה עשרות פעמים..חיוך גדול)

אז זהו. נראה לי שההתעלות הזו מעל המצב שמול העינים, וזכרון התכלית שלשמה הילדים הללו נולדו לנו- נותנים לי יכולת להיות יותר סבלנית. בדרך כלל לפחות...

תודה על כל מה שכתבת. היה לי טוב לקרואמאמע צאדיקה
שכוייח.בת 30

חיוך

מעולה!! תודה~א.ל
תודה שכתבת...אור היום

וגם לי לפעמים עולות מחשבות כמו שכתבת, על יתרון החינוך לטווח הארוך מול חוסר הסבלנות בטווח הקצר...

וודאי שמגדיליםמדברצין

בראיה של שנים לאחור למדתי לצאת מעצמי ולהנות מלהעניק 

למדתי שכדי לדרוש אני חייב גם לבצע או לפחות לשאוף להיות במקום שבו אני מצפה מילדי שיהיו 

למדתי להגדיר שאיפות לעתיד ולהגדיר קו של משפחה . גם רוחני. כי כדי להעניק דרך היא צריכה להיות ברורה לנותן.

גדלתי בדרך התמודדות עם קשיים . כי כמו שאני מלמד את ילדי להתמודד אני מבין שזו דרך מומלצת גם עבורי

למדתי מהשהות עם ילדי שמשתלם (לומד ומתקדם) זה הכי מושלם ועדיף מאשר מציאות דימיונית ללא חסרונות

גדלתי מהם עוד המון המון המון 

ותודה על רגעים שעזרו לי להתבונן בזה

או אה--- עבודת המידות שלנו היא בזכות הילדיםפפריקה--

לימוד זכות

עין טובה

גמישות

נתינה ללא ציפייה לתמורה

רוחב לב

התגברות על כעס

שמחה במה שיש

ובגיל ההתבגרות שלהם הבנתי שזה בעצם גיל ההתבגרות שלנו, הם גדלים טבעי.

אהבתי את השאלהמתעלה אליו

למדתי:

להתגמש

אהבה

רוך

שיש לי כוחות יותר ממה שחשבתי

אסרטיביות

גיליתי יכולות ווקליות שלא ידעתי על קיומן נקודה

בס"ד

ובאמת..

שאלה יפיפייה...

גיליתי שאני מאד חברה של הילדים שלי, כאשר בצעירותי הייתי בטוחה שיהיה לי משטר חיילים...
גיליתי שכדורגל זה משחק כייפי במיוחד, גם אם לומדים אותו לראשונה בגיל 28 ,
שכאשר יש קצת זמן, בלי לחץ, ואפשר באמת להיות עם הילדים, ופנויה אליהם, הורות זה פשוט תענוג.

גם התשובה יפיפיה.אנונימי (2)

אכן תענוג.

אני תוך כדי קריאה רואה שיש לי ללמוד מילדי:770מ

שיש לי כוחות ממה שחשבתי שאוכל לתת

גמישות

סבלנות אפילו שאני מתפוצצת מבפנים

לימוד זכות

נתינה בלי משוב

ועין טובה

ואהו ממש תודה על השרשור באמת שבלי זה לא הייתי חושבת על הדברים זה נותן כח עוד ועוד להתגבר ולהתחזק!!

ובת 30 אשמח אם תתני לי או אחרות כלים כיצד להתמודד עם ילדה שבוכה על שטוית (אולי רק בעיני זה נראה כך) ואיך לא להתפוצצץ ולכעוס עליה ולתת לה כלים להתמודד בלי להוציא עליה!!היא יכולה לבכות שעות על כך!

ילד מלמד אותך להיות סובלני , לתת לדאוג לשנימינימאוס2
שאלה מקסימה..יאיר השמש
גיליתי על עצמי שעל אף העייפות אני יכולה לתפקד כי אין ברירה...
גיליתי שיש בי רוך ושאני חייבת לשמור על המתנה שה' שלח לי.
התאכזבתי לדעת על עצמי שאני לא סובלנית כפי שחשבתי...
שאפשר להכין שבת עם תינוק מתוק...ולהכין עוגה טעימה כצ'ופר לבעל..
גיליתי על עצמי שאני יודעת לצעוק...אנונימי (3)
ואני עדיין לא יןדעת איך אגדל מזה...
שאפשר להסתכל מכמה זוויות על סיטואציהמאמע צאדיקה

אפשר להתעצבן ממנה, ואפשר לצחוק מהסיטואציה

ילד שמחליט לעשות הפגנה ולשכב על המדרכה לנוח כי הלכנו רחוק מידי בשבילו והוא עייף

אפשר להתעצבן עליו ולהקים אותו כי אני צריכה להגיע ואני לחוצה וממהרת נורא

אפשר לעמוד מעליו ולצחוק, לומר לו כמה הוא מתוק ושינוח עד שהוא מוכן לבוא

פעם אחרת- הוא פשוט התיישב על אבן בשולי המדרכה... 

......אור היום

כן, זה כמעט מחויב המציאות (או לא כמעט).

זה מלמד לצאת מעצמך, לתת גם כשאני רוצה לשמור לעצמי (מה שאני עושה לפעמים), להיות יותר מודעת להתנהגות שלי ולהשלכות של הבחירות שלי על הקרובים אליי, לעידכון מתמיד של סדרי העדיפויות שלי, להרבה עבודה עצמית.

ברוך ה' שזכינו.

הגדרת את זה כמעט באותן מילים שחשבתי על עצמי...פנסאי

תודה!
אור היום

(אגב, איזה "אותה גברת" את?...)

זו ילדותי השנייה גיליתי את העולם מחדשתהילה3אחרונה

כשאני הולכת עם הילדים הם רואים דברים שאני לא רואה. הנקודה הזו היא חדשה ומרתקת. הצורך להיות ולחוות עם הילדים חשף אצלי כישורים שאף פעם לא ידעתי על קיומם למשל בתחום היצירה. אני עוד רחוקה מבניית תערוכה אלב השקט וההנאה של לשבת ולצייר, לפסל וכו' זה עניין שגיליתי בזכות האימהות. 

בקטע של האחריות - המון המון התאמה לכל ילד את מה שהוא צריך. 

סבלנות, איפוק, ויש עוד המון דברים שבזכות הילדים למדתי שאני עוד צריכה ללמוד... וגם זה תהליך חשוב 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך