אשמח להתייחסות: רכושנות בין אחיםמשיח עכשיו!

ביום חמישי לקחתי את הבנים שלי לגינה. שני ה'גדולים' (הבכור כמעט 4  והשני שנתיים וקצת) באו עם כלי רכב . אבל האופניים של הקטן משום מה לא התגלגלו (כנראה נתקע הגלגל- לא משהו שיכולתי לסדר באותו רגע), והוא נאלץ ללכת ברגל.

כשהגענו לגינה הבכור עזב את האופנוע שלו ועלה למתקן ואז הקטן תפס את האופניים. הבכור ראה את זה ולקח לקטן בכוח את האופנוע. לא התערבתי עד שראיתי את הגדול מפיל את הקטן ומרביץ לו.

לקחתי מהגדול את האופנוע, נתתי לקטן ואמרתי לגדול שעד שהוא לא מבקש סליחה הוא לא יקבל את האופנוע.

אחרי 20 דקות שהגדול נשכב על המדרכה בגינה, הרמתי אותו, נישקתי אותו ואמרתי לו שיבקש סליחה כדי שיקבל את האופנוע. ואז הוא ביקש, ואז לקחתי מהקטן את האופנוע והבאתי לגדול. הקטן קצת בכה, נרגע כשהרמתי אותו.

ראוי לציין שהבכור הוא ילד רגיש וטוב לב. ושהאופנוע שלו (קנינו לו אותו כשהקטן נולד).

בכלל, הייתי שמחה להתייחסות מה קורה בבית שלכם- כל הצעצועים של כולם או שצריך לבקש רשות כשמשתמשים בצעצוע ששייך לאח אחר? שייך הכוונה שקנו לו במיוחד..

א. נורמלי.ד.

ב. זה שנתת לקטן את האופנוע של הגדול - זו טעות.

נכון להפסיק מיד את ההרבצה, ולהגיד לו שגם אם לקח לו, לא מרביצים. אפשר לדבר, להגיד לאמא. ואפילו אם לוקח לו, בלי מכות.  אבל מה פתאום לקחת את שלו ולתת לקטן?... זה שלו.. מבחינתו זה ממש לקחת דבר שלו בלי רשות. לכן מובנת גם התגובה שלו בהתחלה. וגם הפגיעה מזה שלקחת לו והעברת לקטן.  לא מחכים 20 דק' לדבר כזה...  אפשר לומר  לבקש סליחה, בלי להעביר לאח הקטן, וכשמבקש - להחזיר. בכל מקרה, לא להעביר את "שלו" לשני בלי הסכמה. זה רגיש..

ומה שקנו לאחד במיוחד, זה בסדר גמרו. וזה "רכושו". ממש לכבד את זה. כמו שמכבדים רכוש של מבוגר.

כשילד בטוח שמה ששלו הוא שלו, אז הוא מסוגל להרחיב את התחושה של ה"שלו", גם לטוב הלב שלו, שהוא נותן לאחרים. נדיב.

נדיבות לא באה מתוך תחושת "סמרטוטיות" ,אלא מהגדלת האישיות ותחושת ההטבה.

תודה על התגובה החכמהמשיח עכשיו!

האמת כשסיפרתי לבעלי על המקרה הוא גם אמר שלא הייתי צריכה להביא לקטן את האופנוע.

אני רוצה לציין שבבית של הורי לא היה "שלי" ו"שלך"משיח עכשיו!

לי זה לא הפריע כשהייתי קטנה , אבל כשגדלנו זה קצת העיק.

אחת מאחיותיי הפכה לרכושנית בדברים שלה בצורה מוגזמת .. אבל לדעתי יש בזה משהו יפה כשחולקים בדברים.

קיצר, יש יתרונות וחסרונות לכאן או לכאן, לא יודעת מה להחליט.

לא להקצין.ד.

חלק מהמשחקים, של כולם.

חלק - "פרטי".

מסכימה.אור היום

גם אצלנו זה ככה- יש דברים שהם של הגדולה (רבע מהבובות, חצי מהכדורים, משחקים שהיא קיבלה במיוחד כפרס או ליום ההולדת), וחלק של הקטנה.

בגדול, אני משתדלת שלא תהיה הפרדה ובעלות אישית על דברים ששתיהן משתמשות בהן כל הזמן (סיכות, רוב משחקי הקופסא וכו'). כן יש משחקים שהם רק של אחת מהן, ואז אני דואגת שזו שהמשחק לא שלה, תבקש רשות מהשניה לפני שהיא משחקת במשחק שלה. אם בעלת המשחק לא בבית, אני מרשה לשניה לשחק גם בלי לקבל רשות (כמובן, כשמשחקים בעדינו ובזהירות).

זה כן קצת מפריע לזרימה הטבעית, אבל נראה לי שיש יתרונות בזה שילדים יודעים שמשהו מסוים הוא שלהם, ורק שלהם. ככה גם יש להם מה לתת ולכבד בו אחרים (אגב, יש לנו משחק חמוד "נתת-קיבלת", שלפעמים אני משתמשת רק בשם שלו כדי להדגים לבנות איך הן מקבלות כשהן נותנות, או איך הן לא מקבלות בגלל שהן לא נתנו).

מסכימה מאד. אבל... מה עושים בגיל הקטן מאד?44444

א5ני תוהה לעצמי בעניין.

הבן שלי בן 3.5 והבת שלי בת שנה.

בפועל רב מוחלט של המשחקים נקנו בשבילו.

יש הרבה משחקים שכבר לא מתאימים לו אלא לאחותו.

מה לעשות במקרה כזה?

אי אפשר שהכל יהיה שלו.

כרגע זה מי שלוקח ראשון (מהמשחקים של הקטנים).

אני תוהה לעצמי מה יהיה בעוד חצי שנה- שנה.

בפועל, כמעט כל המשחקים נקנו בשבילו.

אז תהיה לו בעלות כמעט על כולם?

בגיל שנה וחצי- שנתיים כבר לילד יש רצונות והוא רוצה משחק ספציפי אי אפשר פשוט "להחליף" לו במשחק אחר?

אני תוהה לעצמי בעניין.....

נקנו בשבילו כי הוא היה הראשון. אבל אם הבתפנסאי
היתה ראשונה היא היתה מקבלת את אותם צעצועים...

אני פשוט התחלתי לתת להם לבחור לעצמם בחנות הצעצועים צעצוע אחד או שניים, שמתאים לאופי ולתחביב שלהם. וזה מגדירה כרכוש פרטי, ואת היתר מסבירה שהוא לא פרטי אלא של כל המשפחה.

ומאוד משתדלת שכל משחק/ספר שבעזה יתאים לכולם לא להגדיר כרכוש פרטי מלבד פריטים מסויימים.

לרכוש הפרטי של הילד כדאי ורצוי להגדיר מגירה או קופסא ששם הוא יאחסן את אוצרותיו...
לרוב,ד.

הוא כבר "לא צריך, את ממה ששייך לגיל הקטן מאד, והבעיה לא מתעוררת.

ואפשר גם לומר, אולי ניתן לה לשחק בזה?.. זה מתאים לגיל שלה..

עד שהיא תגיע לגיל שהיא מבינה משהו ש"שלה",  הוא כבר יהיה הרבה אחרי שהמשקים הללו יתפסו אצלו משהו.

אם הבכור באמת מראה שהוא מרגיש בעלות על כל המשחקים,אור היום

ולא מרשה לקטנה בהם, אז כדאי לומר לו בטבעיות, כשהקטנה רוצה משחק שהוא תופס כ"שלו", שזה יהיה נחמד לתת לה לשחק בזה גם, או אפילו לשחק בזה איתה, ביחד. לחנך אותו לחלוק לא מתוך הכרח וחובה, לא כי הוא הגדול אז הוא חייב לוותר, אלא כי זה נעים לשחק ביחד או לתת משלנו לאחר.

אם הוא לא מפגין בעלות, אז אין בעיה

אהמ..נקניקיות

אנחנו מחנכים את הילדים שגם משחק שנקנה בשביל ילד אחד (לאו דוקא לגדול) אחרי זמן קצר הופך לנחלת כולם.

זה הכי נח ופחות מזמין מריבות.

בהגדרה -המשחק עדיין של הילד שעבורו הוא נקנה, אבל בפועל כולם משחקים.

דוגמא: הבן שלי קיבל כלי עבודה במתנה. אחרי יום  או יומיים כל החבורה התחילה לשחק בזה. ועד היום - קיבל לפני כמה חודשים - זה נקרא "כלי העבודה של X"

והוא עדיין שמח ויודע שזו המתנה המיוחדת שלו.

הגדולים שלי לפעמיםמתואמת

מחליטים שהם "חברים טובים", ושהם "ביחד בכל הדברים" (זאת אומרת - ממתקים, משחקים וכו'). אני משתדלת לומר להם שיש דברים שהם ביחד, ויכולים להחליט שהם של שניהם, אבל יש דברים ששייכים לכל אחד בנפרד.

לדוגמה - בגדים, הרי זה ברור שלכל אחד יש את הבגדים שלו. (טוב, אצלנו, עם תאומים מאותו המין, זה דווקא לא כל-כך ברור...)

וגם משחקים מסוימים - אם קיבלו ליום ההולדת, או אם זה משחק שמתאים רק לאחד מהם (הם בן ובת, אז יש דברים שמתאימים לבנות ויש שמתאימים לבנים).

מצד שני - אם המשחק הוא מלכתחילה משותף, אני משתדלת להדגיש גם את זה, גם לגבי איסוף המשחק, למשל.

יש וישהודלולה

יש משחקים שהם משותפים אבל יש גם דברים ששיכים לכל לאחד.

ואם השני רוצה אז בשמחה, רק שיבקש רשות.

לפעמים די ברור שהגדול לא באמת צריך עכשיו את האופנועחילזון 123

אלא הוא נלחץ כי "לקחו" לו משהו שלו.

אז אני מנסה להדגיש ולמלל את העניין ולנסות לפתור ככה את הבעיה.

נגיד שאת רואה שהקטן לקח את האופנוע והגדול מנסה לקחת בחזרה אז לגשת אליהם או לקרוא להם

ולהגיד לגדול- "זה האופנוע שלך נכון? אתה הבאת אותו לכאן.. אתה זוכר 'קטן' זה האופנוע של 'גדול'"

לפנות לגדול שוב ולתמלל לו את הרצון של הקטן- "'קטן' רוצה לשחק קצת באופנוע בזמן שאתה במתקנים ולהחזיר לך אח"כ, כי זה שלך ואתה הבאת את זה, נכון 'קטן' שאתה רוצה קצת לשחק ולהחזיר אח"כ" וכו' וכו'.

ולקחת בחשבון שאם הגדול אומר שהוא עדיין לא מסכים אז את לא מכריחה אותו ומקבלת את זה עם הסבר לקטן ש-"אתה רואה זה שלו אין מה לעשות הוא עכשיו לא מרשה, אולי אח"כ נשאל אותו שוב"... (הרבה פעמים ברגע שאת מאשרת לגדול לעמוד על שלו ולא להסכים אז די מהר הוא יחליט ההפך...)

אני אנסה את זה בפעם הבאיהמשיח עכשיו!

אפשר קצת לנצל"ש?אנונימי (2)
מה עושים כשהבכור מחליט שרוב הדברים בבית שלו?

הבכור בן שנתיים וחצי, הקטנה בת 8 חודשים.
הבכור בצדק חושב שרוב המשחקים בבית הם שלו, באמת רוב הדברים נקנו בשבילו (יומולדת, חגים וכד'..) הרבה מהמשחקים הסבתות קנו לו כמתנות.
איך מסבירים לו שלא הכל שלו, ואיך מחליטים מה שייך לו ומה בגדר משחקים של כולם?
נראה לי שזה הגיל, זה יעבור לו.חילזון 123

^^^ זה בדיוק הגיל לרכושנות!נקניקיות
תודה לשתיכן!אנונימי (2)אחרונה
תודה לכולם! עזרתם מאדמשיח עכשיו!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך