פשוט נוראי הלחץ הזה בחברה הזו.פיגי
מה שטוב לך לא טוב לי ומה שנכון לך לא נכון לי ומה שאתה חושב אני לא בהכרח חושבת.
פשוט מסכנות הלחץ הזה להתחתן ולהקים משפחה כשאנחנו עוד תינוקים.
אם בחורה הגיעה לגיל 24 והיא עוד לא נשואה היא כבר רווקה זקנה- אתם רציניים??????
הלחץ הזה לא טוב לאף אחד!
אתם רוצים להתחתן בגיל תיכון בעזרת ה' שתמצאו את זיווגכם הנכון עכשיו, אבל אם לא מצאנו אותו עדיין הכל אצלנו עדיין טוב ומתפקד וכנראה שזה עדיין לא זמננו.
ודי לסתימת הפיות פה! אז אתה חושב שצריך להתחתן בגיל 18 אני לא! מותר לנו לחשוב אחרת!
-לא סיימתי לפרוק אבל זה מספיק לעכשיו-

!thumbs upshasha

באמת עדיף להיות בחברה בלי מוסכמותמינימאוס2

(רק להצטייד בשכפץ)

לא נראה ליshasha

שזו הייתה הכוונה (בכ"א, לא לשם אני כיוונתי).

(למרות שגם חברה שמסכימה על חוסר במוסכמות או חוסר בתכתיבים חברתיים זו הסכמה. אז אולי אי אפשר לחיות בחברה בלי הסכמה? תמיה. בכ"א, בכל חברה יש "הסכמה שקטה" על קווים רחבים, וא"א ליצור חברה באמת שאין בה קווים משיקים. ואכמ"ל)

ברור שתוצר של מה שאנו חיים ע"פ תורה אחת זה דפוסי התנהגות דומים, אבל לא תמיד דפוסי ההתנהגות המקובלים הם דווקא הנכונים.

ולא תמיד מי שעושה אחרת ממה שנהוג מפספס את האמת.

פשוט צריך רגישות, סבלנות והקשבה.

האמת שכן...ארוון

היום בחברה שבה הרוב מתחתנים מאוד צעירים[20-23]...

אז 24 זה בהחלט "זקן" באופן יחסי כמובן... וצריך להתחיל לדאוג..מאוד אפילו!

[סליחה שאני נשמעת מייאשת, אבל כחברה ברור שעלינו לדאוג לאנשים בגיל הזה+/ להלחיץ אותם קצת שיתעוררו..]

ואגב, גם בחברה הלא דתית בערך מגיל 25 מתחילים להלחיץ...

ויש לי הרבה חברות לא דתיות שהתחתנו בגילאי 23-25...  ככה שזה לא ממש ייחודי רק לחברה הדתית אלא דבר נורמטיבי לגמרי גם בחברות אחרות...

אולי הלחץ מביא לעשייה חיובית?טנגענס
לקפוץ למים גם שלא מתחשק
ואח''כ מרויחים מזה
זה חיובי כשהלחץ מופנה כלפי אנשים שמוכניםפיגי
אבל כשהלחץ מופנה כלפי בנות 17 שעוד שנה יתחילו לשמוע הצעות זה לא חיובי וזה לא בריא!
וההסתכלות המעוותת על אנשים בשנות ה23+ שעדיין לא התחתנו נוראית בעיני!
אדם בן 26 הוא לא זקן והוא גם לא זקן באופן יחסי אלו השנים היפות שלנו וההתייחסות לגיל בצורה כזו היא הזויה ועל זה אני מתמרמרת.
לכל אדם יש את השלב שבו הוא מחליט עם עצמו שמתאים לו ושהוא מוכן ומוסכמות חברתית לא אמורה להיות שיקול בכלל.
זקן יחסיתארוון
ותאמיני לי שעד שלא התחלתי לעבוד במקום חילוני לא היה עלי שום לחץ.
דתיים כ״כ מודעים לזה שאולי זה פוגע או שסתם אכפת להם רק מעצמם שלא אומרים מילה...

מאז שאני במקום לא דתי בעבודה ולימודים כל הזמן אני שומעת משפטים כמו: ״ את יודעת צריך להתחיל לחפש..״ , ״נו סופסוף מצאת מישהו?״ ״את יודעת מספיק אדם טוב עם תכונות אבהיות״ ״נו מתי נקבל הזמנה?״...
המשפטים האלו נאמרו בחודש האחרון רק ויש עוד....

אז דיי להאשים את הציבור הדתי בהכל!
האשמה פה היא על גילאי ה18-20פיגי

בחברה החילונית את לא תקבלי כאלה תגובות כשאת בת 20

אני לא עורכת השוואות בין מגזרים.

הלחץ לחתונה נמצא בכל מגזר ובכל דת וזה טבוע בנו מעצם היותנו בני אדם אנחנו רוצים למצוא את החצי השני שלנו.

אבל לא כל אדם מוכן\רוצה\מצליח למצוא את זיווגו בטווח האידיאלי שקבעו לו (בשירשורים פה לאחרונה האידיאל הוא 17-21)

זקן יחסית = בראיה שלך.

אם היית גבר בן 26 לא היית שומעת משפטים כאלה כי זה נורמאלי.

אני לא גבר בן 26ארוון
אבל גם לא אישה בת 30
וגם לא בת 26.
ולא מפסיקה לשמוע את המשפטים שכתבתי אך ורק ורק שוב במגזר החילוני!
תקראי שוב!!!!!
כי במגזר הדתי אף אחד לא מדבר אליי ככה, הסביבה החילונית שלי לחוצה מזה שאני לא נשואה !!! לסביבה הדתית זה לא מזיז...

יש לציין שאצלם כבר שמעתי את זה בגילאי 18...
טוב, אני כן חווה את זהפיגי

ואני ממש צעירה ולא באופן יחסי

אז תדעי שזה קיים גם אצל חילונייםארוון
ואני חוויתי וחווה את זה במגזר החילוני
אבל אני לא מסתכלת על החילונים כדוגמא.פיגי

נתתי דוגמאות כדי להמחיש אבל זה לא העיניין של המגזרים. זה לא האישו

סבבה, אז אני מרגישה שכולם לוחציםארוון

ודווקא הדתיים פחות..אולי כי לא נעים להם ללחוץ על רווקה מסכנה חחחצוחק

מה שאת אומרת נכוןHakuna.Matata
זה לא "זקן" להיות בן 26. והלחץ הוא לא חיובי כלפי אנשים מסויימים ..

מצד שני - היום ישנה תופעה של התבגרות מאוחרת. והיא תופעה שלילית כשלעצמה. אם בתקופת המשנה והגמרא (וקהילות בימינו) שחתונה זה בגיל 18-20 כנראה שמשהו קרה במהלך הדורות. וזה ההתבגרות המאוחרתת. האגו שנמשך עם האגם עד גיל 25 30 במקום בגיל נעורים ואפילו נמוך יותר. זה דור מפונק, שרוצה הכל כאן ןעכשיו. "זה השנים היפות" כתבת. לא מסכים שאלה השנים היפות. זה השנים של הבדידות. של החיפוש. של המרדף.

אז הלחץ לא בריא. החתונה כן. טוב לאדם שישא עול בנעוריו . אחד ההבנות שם זה אשה.
נכון! די לסתימת פיות!אנונימית בכיף

בעיני כל שנה שלא הכרתי את בעלי אחרי גיל 18 היא בזבוז זמן מוחלט!

תמיד אני אומרת לו שבאשמתו הפסדנו שנתיים ביחד כי הוא לא רצה לצאת עד גיל 20 (אנחנו בני אותו גיל...) והוא מסכים איתי שזו הייתה טעות...

אם היית אמא בגיל 17 לא בטוח שעדיין היית שמחה כל כךמינימאוס2

דווקא נשמע לי אחלה דבר..ארוון
אל תהיי בטוחה ....מינימאוס2

מכירה מישהי שעשתה את זה ואמרה לי - לגדל ילדים כשאת בעצמך תינוקת זה להתעלל בעצמך ובהם 

אין לך סבלנות, אין לך כוח את עוד צריכה את הזמן של עצמך להנות עם חברות

לא חושבת שהייתי תינוקות בגיל 17..ארוון
ולא חושבת שילדים סותר חברות- עניין של אופי..
דווקא באמת נשמע לי אחלה...
ברמה האישית, אני ילדתי יחסית מאוחרמינימאוס2

ובתקווה שלא כולם יתנפלו עלי לא נראה לי שהפסדתי משהו רק הרווחתי

למה חתונה= מיד ילדים?אנונימית בכיף
לא אמרתי שאני חושבת שצריך ללדת בגיל 17
אז סתם להתחתן בשביל הכיף?! זה לא עובד ככה חביבתימינימאוס2

אנחנו לא חילונים

חתונה זה אומר עבודה ילדים בית הכול. עסקת חבילה

חילונים?אנונימית בכיף
מה הקשר לחילונים? לפני שיצאתי ידעתי שאני לא רוצה ילדים ישר ומצד שני ממש רציתי להתחתן. שאלתי בזמנו רב מה עדיף, להפסיק לצאת או להתחתן ולמנוע והוא אמר לי בפירוש להתחתן. גם הרב של בעלי ( שהוא רב גדול) אמר לנו את זה לפני שהארסנו. לפעמים יש שיקולים מעבר...
אז למה להתחתן?ארוון
השאיפה היא הקמת בית וילדים..

אם התחלת לצאת עם בעלך לפני זה משהו אחר, אבל מלכתחילה אין טעם להתחיל לצאת אם לא מוכנים לילדים..
בשביל הזוגיותאנונימית בכיף
חוצמזה זה לא שלא רציתי ילדים בכלל, ידעתי שאני רוצה איזה שנה בערך להיות רק עם בעלי ןאחכ להפסיק. וזה באמת מה שקרה, אפילו אחרי פחות משנה...

אחלה, אבל זה בא ביחדארוון

זה שיצאת איתו לפני שביררת את העניין לא אומר שהסדר לא אמור היה להיות הפוך[שקודם תבררי אם לצאת ולא לצאת ואז לשאול אם להיפרד...]

ידעתי את זה לפני...אנונימית בכיף
יצאתי איתו על דעת זה. ואמרתי לו את זה. ואגב, אני לא היחידה, הרבה חברות שלי ככה. למה תמיד רצון לקשר ורצון לילדים צריך לבא ביחד?
זה מענייןארוון

הלכת לשאול רב *לפני* שהתחלתם לצאת אם לצאת ולדחות בשנה ילדים "במקרה" שזה מתאים ותתחתנו,

או כמו שכתבת לפני זה ששאלת רב *אחרי* שיצאתם וידעתם שזה זה....

כי אם זה המקרה השני כמו שהיה נשמע בהודעה הראשונה אז לא ממש התרתם לרב ברירה....

וכבר העדיף שתתחתנו ולמנוע שהוא זה שכביכול יהרוס....

אם זה המקרה הראשון- ספרי לנו מי הרב, יש כמה שישמחו להתייעץ איתו.

מכיוון שנראה לי שזה כן המקרה השני, אז כמו שכתבתי מקודם- את היית אמורה לברר לפני שהתחלת לצאת אם זה בסדר, זה שבחרת לשאול מאוחר ובכך לדחוק את הרב לפינה זה משהו אחר...

כנראה אם היית שואלת לפני היית מקבלת תשובה אחרת..

נראה לי לא קראת מספיק בדיוק את מה שכתבתיאנונימית בכיף

לפי שהתחלתי לצאת התייעצתי עם ראש המדרשה שלי  (אני לא אכתוב מי זה כי ההדרכה שלו הייתה ספציפית אלי מתוך היכרות איתי ואני לא חושבת שזה שאלה לשו"ת סמס לציבור) מי שירצה שיפנה אלי בפרטי אני אסביר את הרקע והמניעים.

אחרי שיצאתי עם בעלי די מהר החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן ומהתחלה אמרתי לו את הקטע עם זה שאני לא רוצה ישר ילדים. הוא הסכים איתי אבל רצה שאני אדבר על זה קודם עם הרב שלו ושהוא יגיד מה דעתו. ואז נפגשנו עם הרב שלו וגם ההדרכה שלו הייתה שכל עוד האישה לא מרגישה מוכנה לעניין הזה אז אפשר למנוע, שוב, זו הייתה הדרכה ספציפית לנו!! זה לא פסק הלכה! והיו לנו את הסיבות לעניין הזה. כמובן שכל חודש מחדש עשינו חושבים ובדקנו האם אנחנו ממשיכים ככה או מפסיקים.

לעניין ה"לא השארת ברירה לרב" אמרתי לרב שאני רצה בכל ליבי לדעת מה דעת תורה בעניין ושלא יתחשב בזה שהפסק שלו "ידחה" את החתונה שלנו. ואמרתי לו שאני מעדיפה להשאר רווקה עוד שנה-שנתיים מאשר להביא ילדים בתקופה הזו.

אז באמת נשמח לדעתארוון

יש גם אם לא פה עוד כמה לתשובות מקלות בזוגיות....

[זה בסדר, לא אותי זה מעניין- לא חושבת שזה היה נכון או מה שהרוב יענו לכולם,אלא פשוט שירות לטובת הכלל..]

זה די מוזר בעיני..יעל מהדרום
לק"י

נכון שלא מתחתנים רק בשביל ילדים (גם זוג שיודעים שלא יהיו להם ילדים- לא הייתי אומרת לו לא להתחתן בגלל זה. זוגיות זה טוב גם אם אין ילדים).
אבל להתחתן בלי להיות מוכנים לילדים- זה חסר בעיני.
ילדים זה חלק מעסקת החבילה של הנישואים (בדר"כ).

מה זה מאוחר,?ארוון
בסוף תגידי לי 22.. חח
סתם לתשומת לבך. הוכחה רטרואקטיבית לא בהכרח תקפהינשול_הררי

הטענה שלך היא "כלכך כיף לי להיות נשואה למה זה לא בא קודם?" - שגויה מהיסוד.

א. זה לא מוכיח דבר וחצי דבר על זוגות אחרים - זה שאצלך זה עבד זה לא אומר שאצל השני יעבוד

ב. את לא לוקחת בחשבון שאינך יודעת מה היה קורה אם היית מתחתנת בגיל צעיר, החיים לא סרט נע ואנחנו לא רובוטים

אם טוב לי משהו בשלב מסויים של החיים זה לא אומר שאני אגיב לזה באותה צורה בשלב אחר

ג. אולי כלכך טוב לך  בגלל השנתיים האלו? אולי בעלך הגיע בשל ואוהב כי היא חיכה את השנתיים האלו? את הנתון הזה את לא בהכרח לוקחת בחשבון. המצב המציאותי שלך באופן מהותי נשען על המצב שהיה ולא מנותק ממנו בצורה שיש ביכולתך לעשות העתק הדבר לתקופות אחרות בחיים שלך 

ד. זה שזה טוב וכיף לא אומר שזה צריך להיות מוקדם. באותה מידה זקן יכול להגיד "אוהווו בינגו וגרבר כל היום זה פשוט תענוג! למה לא עשיתי את זה כל היום בגיל 18!" - יכול להיות שכיף לו, אבל זה לא מהווה הצדקה למחוק שלב קודם בחייו תמורת שלב טוב. 

צודק.אנונימית בכיף

לא חשבתי על זה ככה אף פעם...

מה לעשות שהתורה אומרת אחרת ממך?צעיר רענן

את מוזמנת להחליף מגזר/ לחפף בחלק מהמצוות. אבל בשבילי התורה קובעת את הדרך חיים (למרות שאני מפספס הרבה פעמים... עדין התורה היא זו שמנחה ואני לא הופך את זה לכשר...)

???דביר מ.אחרונה

בעזרת ה'

מי אמר שהתורה אומרת אחרת?

התורה מתיחסת לאיש ולא לאישה. אין חיוב על אשה להתחתן כלל.

ה' הוא המלך.

אני בפני עצמידביר מ.

בעזרת ה'

לא הבנתי האם את רוצה להתחתן ולא מוצאת עדיין את בן זוגך או שאת לא רוצה להתחתן כעת וכועסת שמשגעים אותך למה עוד לא התחתנת.

אם את רוצה להתחתן ולא מוצאת עדיין- זה באמת ניסיון קשה והתמודדות יומיומית. בע"ה שה' יחתן אותך בקרוב.

אם את לא רוצה עדיין להתחתן- תעמדי על הרגלים יציבה ותשימי פס על כל ה"פוליטיקאים" שקוראים לעצמם חברים. את מחליטה מתי את מתחתנת, שיגידו שאת זקנה- שימשיכו לברבר. מומלץ להתחבר עם אנשים טובים יותר מאלו.

בהצלחה

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך