יש לי ילד מקסים ומתוק בן 4(הוא לא הבכור).
הרבה פעמים הוא עושה מה שבא לו ולא מקשיב לי בכלל.
למשל-אתמול שכנים הביאו לו ממתק לחלק לו ולשאר המשפחה שלנו. הוא אכל את שלו,ואז רצה לאכול גם את השאר. אמרתי שזה לשאר האחים,ושמתי את זה במקום גבוה. הוא טיפס על כיסא וניסה להגיע לשם.
אמרתי בתקיפות שהוא קיבל את שלו ושירד מיד. הוא לקח את זה בכל זאת. לקחתי ממנו ושוב שמתי למעלה. הוא שוב טיפס,אמרתי שמי שיקח יפסיד ולא יוכל לקבל ממתקים אחכ,כי הוא לוקח לאחרים. הוא לקח ואכל מהר.
רציתי להראות לו שהוא מפסיד,אז נתתי לאח השני ממתק ואמרתי לו שזה בגלל שהוא התגבר ואכל רק את שלו.
הילד בן ה4 התחיל לבכות ולצעוק שבוא רוצה גם.
הסברתי שאי אפשר,זה למי שהתגבר.
הוא התעצבן וזרק עלי בקבוק מים,כל המים נשפכו עלי.
כאן כבר אמרתי לו ממש בתקיפות-לא מתנהגים בצורה כזאת בבית שלנו!!לאף אחד ובטח לא לאבא ואמא!!
הוא המשיך לצעוק שהוא רוצה ממתק.
לא ידעתי מה לעשות ופשוט הוצאתי אותו לחדר הכניסה ואמרתי לו שכשהוא יזכור איך מתנהגים בבית שלנו-שיכנס.
מיד הוא נכנס,שאלתי אותו אם הוא זוכר והוא צחק ואמר שלא. הוצאתי אותו שוב,ושוב הוא נכנס וכך כמה פעמים.
עד שהתייאשתי,והוצאתי אותו ונעלתי. אמרתי לו שאני לא יכולה להשאיר פתוח כי הוא ממשיך בהתנהגות שלו,ושכשיחליט להתנהג כמו שצריך-שידפוק.
הוא צרח וצרח ואחרי כמה זמן פתחתי. הוא צחק והלך לארון הממתקים. הרחקתי אותו ואמרתי לו שחבל שהוא לא מצליח להתגבר והוא ילד טוב ומקסים ולא מתאים לו.
שוב ושוב הוא ניסה לקחת והרחקתי אותו.
אמרתי לו שיבוא אלי,אני רוצה לדבר איתו.
הסברתי שלא מגיע לו שום ממתק והוא צריך להתגבר ולהקשיב לאבא ואמא. ושלא מתאים לו להתנהג כך ואני מאוכזבת. הוא המשיך לצחוק ולומר שהוא רוצה ממתק.
לא יודעת אפילו איך זה נגמר בסוף...
אולי בכך שבעלי הגיע ושלח אותו למיטה.
אוף. מרגישה אמא דפוקה. המון פעמים הוא לא מקשיב ואני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.
כל הזמן לא צעקתי עליו ב"ה,רק חזרתי שוב ושוב בתקיפות ובאמירות שהוא ילד טוב ולא מתאים לו.
מה הייתי אמורה לעשות??!
תודה גדולה למי שקרא הכל...