ציורים של בן חמש.אנונימי (פותח)
הילד אוטוטו בן חמש, מצייר רק קשקושים. הוא יודע לצייר אובייקטים שונים אבל טוען שהוא לא יודע. ישבתי איתו כבר, למדנו לצייר אנשים, ביקשתי ממנו לצייר בית וכד', ואני רואה שהוא יודע, אבל בכל זאת מעדיף לצייר רק קשקושים. יש לציין שבשנה שעברה היה מלווה למשך חודשיים על ידי מקפאה בעיסוק שטענה שאין לו בעיה והיא לוקחת אותו רק כ”העשרה” ועל מנת להקנות לנו ההורים רעיונות לשחק איתו ולהפעיל אותו. יש לציין שהוא ילד חכם מ- אוד. רק להמחשה, היום אחרי הרבה בקשות שיצייר לי בית ולא קשקוש, הוא באלי עם דף כשהציור מוסתר ומספר לי את הסיפור הבא: ציירתי לך בית!! אל הבית הגיע טרקטור ושבר אותו עם הכף חפירה שלו! והבית נהרס לגמרי! ואז החכמולוג הזה הציג... קשקוש. כמובן. כך נאה הבית אחרי ששברו אותו...
באופן כללי -אנונימי (3)

ציור זה לא דבר שצריך ללמד את הילד. בדרך כלל  גם לא  דורשים מילד לצייר משהו ספציפי.

ציור הוא כלי ביטוי עבור הילד.

מה איכפת לך שהוא לא מצייר בית?

אם הוא היה צריך להמציא כזה סיפור כדי להציג את מה שאת קוראת קישקוש (וזה כמובן בשום אופן לא קישקוש) סימן שמשהו לא תקין.

או שהוא באמת לא מסוגל או שהוא מאוד לא מעוניין.

אני יכולה לספר על הבן שלי - לקחתי אותו לאיבחון בגיל 5 וכל מה שהוא הצליח להציג היה באמת איזה ציור מאוד לא ברור ובצדו סיפור מאוד יצירתי וחכם. המרפאה בעיסוק שאיבחנה אותו אמרה שהכל בסדר. שהוא כנראה ילד יותר "לשוני" - היא קראה לזה.

בדיעבד הסתבר שהילד דיסלקטי. לגמרי.

עצתי לך - להניח לזה.

דבר אחד טוב יכול לצמוח לך מן הדרישה שלך ממנו לצייר: כדאי ללמוד מן הסירוב שלו ומההתפתלות היצירתית.

אם יסתבר בהמשך שהוא חלילה סובל מקשיים בקריאה וכתיבה, גם במקרה הזה תצטרכי להרפות, להיות מאוד סבלנית לקצב שלו, ולא לדחוק אותו לפינה.

קודם תודה על העצות...אנונימי (פותח)

אני דואגת כי אני יודעת מהילדה הגדולה ששמים על זה דגש. המרפאה בעיסוק מאוד חפרה לנו בשנה שעברה שהילדה לא יודעת לצייר אנשים כמו שצריך וגם היא נטתה יותר לקשקש ופחות לצייר אובייקטים. היא הסבירה לנו שצריך לשבת וללמד אותם ממש, להקנות להם את המיומנויות האלו כשהם לא עושים את זה בעצמם, וגם הגננת שה האירה בעדינות את צומת לבנו שהדברים האלו חשובים.

על הפנים העצות האלה.אנונימי (3)

סליחה שאני בוטה אבל אלו עצות גרועות ממש.

ילד שיודע - יופי.

ילד שלא בדיוק יודע - גם יופי. זו היצירה שלהם, זה מה שיוצא מהם, זה מה שהם מבטאים.

אולי קשה להם להעביר את התמונה שיש להם בראש לקווים ברורים ומסודרים? גם במקרה כזה, אם תלמדי אותם, את מלמדת אותם את הציור והיצירה שלך. לא את שלהם.

זה לגבי ציור חופשי.

אם מדובר במשימות ספציפיות של לעבור על קו מקווקו או משימות אחרות של תיאום עין יד - כאן יש ענין לכוון ולהדריך, בעיקר לגבי אחיזת עיפרון. אבל איך אפשר ללמד ילד לצייר את הציור שלו?

וגם למה זה כל כך חשוב? לכתיבה בהמשך? לא זה מה שיקדם את הכתיבה.

שמעתי ממנהלת המרכז להתפתחות הילד אצלנו בישוב עד כמה היא מצירה על כך שגננות מתעקשות להתערב בציורי ילדים. הן לא מבינות כמה הן יכולות ללמוד על הילד מתוך הציור שלו. הציור של ילד הרי הוא שיקוף של העולם הפנימי שלו. מה שייך בגיל כזה להקנות מיומוניות ציור?

עונה.אנונימי (פותח)
המרפאה בעיסוק התייחסה אז לעובדה שכשמבקשים ממנה לצייר איש,היא לא מציירת נכון, מחסירה איברים וכד', אזהיא ישבה איתה והזכירה לה איזה איברים יש בגוף ולפי זה היא ציירה. עשיתי אותו דבר עם הבן, גיליתי שהוא מצייר ראש שממנו יוצאות רגליים, יש עיניים ואף ואין ידיים, אז ישבתי איתו והזכרתי לו איזה איברים יש בגוף ולפי זה הוא צייר. אני בדרך כלל לא חופרת, אבל כואב לי שילד חכם כמוהו מסתפק בקשקוש על הדף, ואני מכירה אותו מספיק טוב בשביל לדעת שהוא חושב שהוא לא יודע לצייר ולכן הוא פשוט מסתפק בקשקוש, ומה לעשות שמערכת החינוך מאוד מסתכלת על זה, ועוד שנתיים זו תהיה לוו”ד של הגננת לבית הספר, וזה יסתיים בכך שיתייגו אותו כבעייתי, כמו שניסו לעשות לגדולה עד שגילו שהיא חכמה מאוד ומצויינת ביכולותיה.
תראיאנונימי (3)

זה שונה - כשמרפאה בעיסוק  מאבחנת, היא בודקת תוך כדי גם ידיעה לשונית של אברי הגוף ודברים נוספים. לכן תוך כדי איבחון שייך אולי לבדוק עם הילד מכיר את האיברים שהוא החסיר מן הציור ויודע את מקומם ואת הגודל היחסי שלהם לעומת מרכז הגוף.

אבל זה רק תוך כדי איבחון. וגם את זה הם משתדלים לעשות בעדינות ובמרומז רק כדי להפריד בין חוסר יכולת גרפית להבנה כללית ושימוש נכון בשפה.

אבל שלא בתוך איבחון - זה מיותר ומזיק.

מה שאת אומרת שילד חכם כמוהו מסתפק בקישקוש ושהוא חושב שהוא לא יודע לצייר - גם כאן נסיון ללמד אותו גורם נזק. את רואה בעצמך שהוא משתדל בכל דרך להתחמק מזה.

הפתרון כאן הוא להעצים יכולות אחרות שלו. למשל לומר "הסיפור על הבית שנהרס היה מדהים. אתה כזה חכם, ומצחיק ויצירתי". ואפשר אפילו לומר על הציורים (קישקושים כפי שקראת להם) שלו שהם "מאוד מעניינים. חכמים. צריך להתבונן בהם הרבה ואז אפשר למצוא בהם כל מיני דברים מפתיעים".

תמיד יהיו לילדים שלנו נקודות חולשה. ציור ילדי הוא לא תחום שנכון לחזק על ידי הנחיה או תרגול.

ולגבי חוות הדעת של הגננת לקראת העליה לכיתה א' - אל תיראי. בשביל זה את האמא שלו, ואת יכולה להעיד עד כמה הילד הזה חכם ומצויין ביכולות אחרות שלו.

את כל מה שאני כותבת לך כאן אני כותבת מנסיון אישי, כאמא לחמישה(! )בנים דיסלקטים.

איכשהו מתוך אינטואיציה בריאה, גם כשהיה מדובר בגדולים שלי כשהייתי אמא צעירה, עמדתי על כך שיעלו אותם לכיתה א' למרות חוסר היכולת הגרפית שהפגינו. סיפרתי בפני פסיכולוג הגן, היועצת ומנהל בית הספר על כל הצדדים האחרים שבהם הצטיינו (הרכבת פזלים מורכבים מאוד לגילם, היכולת ליצור דמויות אוריגמי בגיל צעיר מאוד, המבנים היצירתיים שבנו מלגו וכו').

הצבעתי על כך שילדים כאלו יכולים להישאר בגן גם עד הבר מצווה אם כל מה שבוחנים הוא הציור שלהם.

זה דבר ידוע שדוקא הילדים האלה חכמים במיוחד.

המקרה שלנו הוא קיצוני. וזה גם לא נגמר במעבר מן הגן לכיתה א'. היינו צריכים להילחם על הילדים האלה לכל אורך הדרך - שלא ישאירו אותם כיתה, שיכבדו אותם כתלמידים גם כשהם לא מסוגלים לקרוא ולכתוב, שהמורים והמחנכים ישתפו פעולה ויסגלו דרכים אחרות ויצירתיות כדי לשתף אותם בתהליך הלמידה.

אני מאחלת לך שילדייך ירכשו את הכתיבה והקריאה בקלות. כל מה שאני אומרת הוא שאין טעם להתעכב יותר מדי על נקודות החולשה של הילד רק בגלל דרישות מופרזות מצד המערכת.

אנחנו כהורים צריכים קודם כל לשים את הילדים שלנו לנגד עיננו - על נקודות החוזק ונקודות החולשה שלהם - לפני שאנחנו נלחצים מגורמים חיצוניים.

מהנסיון שלנו אפשר לומר שברגע ששלוות הנפש של הילד לנגד עיננו, גם המערכת (ובזה אני מתכוונת לכל הסוללה של אנשי המקצוע שמלווים את תהליך הלמידה) מרפה ולוקחת את הדברים בפרופורציה.

איזה מתוק! קראת "הנסיך הקטן"?אנונימי (4)

זוכרת את הקטע שהטייס מצייר כבשה אחרי כבשה ואף אחת מהן לא מוצאת חן בעיני הנסיך עד שהוא מצייר קופסה ואומר שהכבשה בתוכה והנסיך מאושר? ואת הכובע שהוא בעצם נחש שבלע פיל?

גם על הבן שלך צריך לכתוב ספרים כמה שהוא חכם ומתוק

תודה! אנונימי (פותח)
לא קראתי את הנסיך הקטן, תודה על הרעיון.
הילד מעולה!!!פרח-בר
אין לך מה לדאוג בכלל! מה שאת מתארת קורה הרבה לבנים , ולדעתי האישית כמי שחוותה מקרה דומה כדאי להרפות מהילד ולא לבקש ״בית״ או ״ילד״ אלא לתת לו את הבחירה ואת החופש , והדוגמא שהוא נתן לך מקסימה , ממש דוגמא קלאסית לרצון של הילד לשחרור ולביטוי עצמי במילים שלו הוא אומר ״שחררי...״
אם כבר יש לו ריפוי בעיסוקחילזון 123

והתחום של המעקב אחרי היכולת האמיתית שלו מכוסה בעצם

אז באמת נראה לי הגיוני להרפות מהעניין. אולי באמת הוא לא רוצה לצייר מה שאומרים לו. האמת זה זכותו בעקרון לא?

מה איכפת לך?...ד.

לענ"ד, תעזבי אותו.

ואל תחששי ש"יתייגו" אותו.. ממתי מהנדסים את הילדים?..

הגדול שלי בן 5אנונימי (5)
ורק השנה התחיל לצייר ממש. אין צורך לדאוג או להשוות לאחרים כי כל ילד מתפתח בזמן המתאים לו.

אם את כל כך דואגת תשלחי אותו לחוג ציור שיפתח את התחום הזה מתוך הנאה ובלי לחץ.
ועוד משהואנונימי (5)
אפשר גם לומר "אבל איך היה נראה הבית לפני שנהרס? איזה צבע היו הקירות והגג? היתה גם דלת?"
תודה לכולם על החיזוק...אנונימי (פותח)

זה בא אחרי אסיפת הורים ראשונה של הגדולה שבה גיליתי שהיועצת הורתה על דעת עצמה להכניס את הבת החכמה והמוכשרת שלי לשיעורים של שילוב וכל זה על סמך פגישה בת עשר דקות בשנה שעברה שבה הגיעה לכל מיני מסקנות באמצעות ציור וראיון שבו הבת שלי בקושי דיברה כי התביישה. ולפי המורת שילוב זה ממש מיותר כי היא חכמה ומוכשרת. לא רציתי שיעשו דברים כאלו גם לבן שלי. 

את אמא מצויינת.אנונימי (3)

מה שעשתה היועצת הוא מקומם ובניגוד לחוק ואת לא חייבת לשתף פעולה עם זה אם זה נראה לך לא מתאים.

תדעי שלפעמים המערכת משבצת ילדים לשילוב רק כדי שמור על מסגרת המשרה של מורת השילוב. את לא חייבת להסכים. את יכולה ברגע זה לבקש להוציא את הילדה משעות השילוב שנכפו עליכם.

ומי שיגיד שתמיד טוב לקבל שעות פרטניות - לא נכון. לא אם זה נעשה מאחורי הגב. לא אם מדובר בילדה שמרגישה שמנתקים אותה מכיתת האם ומתייגים אותה בזה.

חזקי ואמצי. 

נראה ילד חכם במיוחד!!770מאחרונה

דווקא אלך תחששי הוא יצא גאון ראי הוזהרת קורץ !!

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך