ראשית, חייב לעדכן שבהחלט יכולים לאכול 3 ארוחות ביום. וכך צריך. ריטלין "רגיל" משפיע ל4 שעות. יש ל8 וכו'. בד"כ, כשזה לצורך ביה"ס, תלוי ביום הלימודים. אפשר לדאוג שיאכל כהוגן לפני ואחרי. זה כמובן תלוי בחשיבות שמייחסים הן לטיפול והן לאכילה.
לגבי השאלה אם זה "מזיק לילד", זו שאלה רפואית, שהמקובל הוא לא לחשוב כך בצורה כוללנית. אכן, תמיד יכולים להתגלות "חידושים", זה בכל דבר, אבל זה לא תחום שלא נבדק. אם ספציפית מזיק לילד מסויים, צריך אכן לעקוב. כפי שאמרתי, אפשר גם להחליף סוג לפעמים.
לגבי השאלה אם זו הדרך להתמודד עם בעיות, ואם זו בריחה מעבודה ומחינוך - זו שאלה חשובה.
כלומר: אפשר לומר מצד אחד, אם "זה הילד", אז תחנך אותו כפי שמתאים לילד שלא יכול להתרכז הרבה ולשבת הרבה.
לאידך, תחומים שמצריכים למידה שיש בה ריכוז, קשה מאד לנהל כך. הרי לא נאמר, טוב - אז שהוא יעשה טיולים ופעילויות חברתיות במקום ללמוד. ואני מדבר על ילד שבאמת צריך. לא שמורה "איבחן", כי אינו יודע איך ללמד.. לפעמים יכול להיות ילד "תזזיתי", אבל מרוכז כל הזמן.
וכמו כן, הרי למערכת החינוך כפי שהיא, יש "דרישות". ואפילו אם היה ניתן לבנות בי"ס ששם ילמדו לא פחות ובלי להתרכז (אני לא חושב שזה כ"כ מציאותי - אבל נניח. למשל, מקום שיעשו "התעמלות" לפני כל שיעור, לפעמים יכול לפעול דומה. פעם אפילו רצינו לנסות באיזה מקום..) -
הרי יש את המציאות הקיימת. וילד שלומד בבי"ס ולא יכול להתרכז, מתעכב בלמידה, וגם בתדמית העצמית. יש לכך מחיר לא פשוט.
אז לדעתי, כמו שילד שצריך להרכיב משקפיים, או מכשיר שמיעה, זו לא "בריחה מעבודה ומחינוך" לתת לו את הכלי הבסיסי שעל גביו ניתן יהיה לעבוד ולחנך בצורה יותר טובה - כך לטעמי גם זה כשנצרך.
וכמו שאת אומרת, "זה עובד".. וכשמשהו אחר לא עובד - זה לגמרי לא מבוטל..
[נדמה לי שכתבו כאן פעם אנקדוטה, על ילד שהמורה אמר שחייב ריטלין, וקיבל. אחרי זמן מה המורה אומר שחל שינוי עצום. אמרו לילד, אז הוא אמר, כן - כל בוקר אני שם את הכדור בקפה של המורה..]