לפני שנה, יום לאחר הבחירות וההחמצה הגדולה של עוצמה לישראל כאשר 9,000 קולות בלבד הפרידו בינה לבין אחוז החסימה, קיבלתי מייל מחבר טוב, חסיד חב"ד, שבו הוא כתב לי את הדברים הבאים: "פעם הייתי במבצעים ביישוב קטן בראש השנה. אחרי התפילה הכרזתי על שעת תפילת מנחה. בא הגבאי הזקן ואמר שאצלם אין מנחה כי אין מנין. אמרתי לו שאנחנו כבר שניים ובע"ה ננסה לארגן מבחוץ אם יחסר. אבל הוא התעקש שאין מנין למנחה ביישוב. בפועל הגיעה שעת מנחה והיינו תשעה. נגשתי לגבאי הזקן שהיה גר צמוד לבית הכנסת, אמרתי לו שאנחנו תשעה וביקשתי ממנו שיבוא להשלים מנין. אבל הוא סרב בתוקף לבוא והתעקש: 'אמרתי לך שלא יהיה מנין. אתה רואה – אין מנין…'.
זה מה שמזכיר לי הסיפור של עוצמה לישראל. שיגעו את כולם שהם לא יעברו. שכנעו אותם כולל מיילים בהולים והפחדות ביום הבחירות. ועכשיו הם טוענים 'אמרנו לכם'".
אז לאחר שהשתמשו נגדנו בטריק הנבזי והשפל הזה במהלך שלוש מערכות בחירות בעשור האחרון, חלה עכשיו עליית מדרגה נוספת: מחר הכנסת אמורה לאשר את העלאת אחוז החסימה. בדרך זו הם יצליחו, לדעתם, לקבור באופן סופי את סיכוייהם של מיכאל בן ארי, ברוך מרזל ואיתמר בן גביר להיבחר לכנסת. וכאשר נגיע שוב לבחירות, מה הם יבואו ויגידו לנו: "איך אתם חושבים להצליח הפעם?! אתם לא יודעים שאחוז החסימה עלה?!". בקיצור, הנה לכם דוגמא הממחישה בצורה הטובה ביותר את אותו סיפור ידוע על הבן שרוצח את הוריו, ולאחר מכן מבקש מהשופט שיתחשב בו בגזר הדין כיוון שהוא יתום…