אצלנו - אחרי שנולד הבן השלישי.משיח עכשיו!
בצורה פלאית, פשוט הפסקנו לריב. או יותר נכון- תדירות הריבים פחתה משמעותית.
דברים שעזרו אצלנו:בהתהוות
1) להרבות אהבה, באופן פעיל. לשתף זה את זה כל יום במה שעבר עלינו, במחשבות, בדעות, ברגשות, בדברים המצחיקים שהילדים עשו... ככל שעולה תחושת השותפות והיחד, ממילא יורדת חשיבותם של חילוקי הדעות, ויש הרבה יותר נכונות הדדית לוותר ולמצוא פשרות.
2) חיזוק תחושת הערך העצמי של כל אחד מאתנו בנפרד בדרכים שהתאימו לכל אחד.
השיפור היה הדרגתי, אבל בילד הרביעי הייתה נקודת ציון של ממש 
קבלי ח"ח, נכון מאודender13
תלוי בזוג...בת 30
יש כאלה שהמריבות פותחות את הדרך לקשר והבנה עמוקים יותר
יש כאלה שלא
יש כאלה שמצליחים לדבר על רוב הדברים ברוגע ובנחת ויש כאלה שלא...
יש כאלה שממילא דומים יותר בהשקפה ובהסתכלות ויש כאלה שהם הפכים עם פערים מאוד גדולים בהסתכלות.
מסקנה:
הכי טוב להתבונן בעצמך. ומכל מריבה להסיק את המסקנות שלה- במה היית לא בסדר, מה ב"האשמות" של בן הזוג נכון ומה לא, איך אפשר למנוע מצבים כאלה.
ואז, אם עושים את העבודה הנכונה- בע"ה יהיו פחות מריבות.
אין לי תשובה כל כך....יאיר השמש
אנחנו משתדלים להרעיף אהבה ולהגדיל את ההערכה שיש אחד כלפי השני, להגיד את זה בפה. מה שמרגישים, וזה מרחיב את הלב.
אנחנו לא מקבלים כמובן מאליו את מה שהשני עושה, וזה מגדיל את האהבה..
גדלתי בבית שהיו בו מלא מריבות וצעקות. וגם בעלי. שנינו הבטחנו לעצמנו שנמנע כמה שאפשר מזה. שנדבר על התחושות ולא נצפה סתם אחד מהשני.
ב"ה בהחלט כןmetorafi
ב)בעבודה הזוגית
ללמוד איך לבנות דיאלוג של הקשבה,הבנה,הסכמה וויתורמתעלה אליו
אנחנו הלכנו לייעוץאתי ב
לנו הייתה תקופה קצת קשה, אחרי לידת הילד הרביעי. המצב לא היה נורא, אך הרגשנו שיש מה לשפר. בהנחיית היועצת למדנו לשוחח בצורה נכונה יותר, ולפתור קונפליקטים ברוגע. ב"ה מאז הזוגיות השתפרה מאד. אנחנו עובדים על זה כל הזמן.
אם עושים עבודת מידות, מדברים ומקרינים אהבה...יעל...
כן. אבל יותר חשוב:חליל הרועים
שזה אומר:
להיות עניניים
לסיים ולהתפייס כשהולכים לישון
השאלה למה אתם קוראים ריב.מתואמת
אני יכולה לומר לך עלינו שלא זכור לי שאי פעם רבנו מריבה של ממש. כן התווכחנו, כן כעסנו, כן היו תקופות של "דאון" - אבל לא ריב בצעקות, שאחריו לא מדברים כמה ימים.
אז מה זה בעצם ריב, מבחינתכם?
(ואולי אף-פעם לא רבנו, כי באמת השקפות העולם שלנו מאוד דומות בכל התחומים. אבל כן, גם יש כאן עבודת המידות).
ריב שבו לא מדברים כמה ימים??בת 30
וואו. דבר כזה צריך להיות חתיכת מריבה...אנחנו גם בחיים לא הגענו לזה.
מצד שני אני מכירה כאלה שכן מגיעעים לזה ובכל זאת יש להם זוגיות טובה ומשפחה נהדרת.
אז באמת יתכן שהרבה זה תלוי אופי ואישיות.
לכן שאלתי איך הם מגדירים ריב...מתואמת
אולי כל מה שתיארתי שכן קורה אצלנו זה מה שהם קוראים לו ריב?
כי אם ככה, ומצליחים "להתפייס" מהר, אז זה בסדר גמור, וזו זוגיות מצוינת.
אכן, ההגדרה חשובה. גם אנחנו לא הגענו ל"ברוגז" שכזה...אתי ב
בסך הכול הייתה תקופה קצת מתוחה, וזה הפריע לנו (לא הייתה אפילו שעה אחת שבה "לא דיברנו זה עם זה", גם לא צרחנו ולא טרקנו דלתות, אך הרגשנו שהשיחות אינן מקדמות לשום מקום, האי-הסכמות רבות מדי, וגם האווירה פחות אוהבת ממה שרצינו). שיערנו שעם כלים מקצועיים אפשר להגיע ליותר, ואכן גילינו שהייעוץ הועיל לנו לתקשר נכון יותר.
לדעתי, כל זוג והסגנון שלו. זוג אחד ירגיש רע רק אחרי מריבה של ממש (מהסוג הנורא שתיארה מתואמת), ולאחר יפריע משהו הרבה פחות דרמטי - סתם קצרים קטנים בתקשורת. השאלה היא אם בני הזוג סובלים מהמצב, ומרגישים שיש צורך בשינוי. לדעתי, אם סובלים - כדאי לעשות משהו. כי יש מה לעשות. אם רק רוצים![]()
אצלנו זה היה קורה הרבהמתעלה אליו
אני לא מאלה שמסוגלים לדבר עם מישהו אחרי שפוגעים בי כל כך![]()
ואוו זה כ״כ איניבדואליפרח-בר
אבל מה שכן שמתי לב זה שהריבים שלנו נורא נורא שונים מהריבים שלנו כזוג צעיר אם בתדירות ואם בעוצמה , וכמובן מעגלים הרבה יותר פינות....
זה באמת חייב להיות ככה?
מתעלה אליו
באמת אי אפשר אהבה בלי מריבות?![]()
אצלינו כן...אנונימי (4)
אם אני משווה את התקופה שהיינו זוג צעיר להיום, (8 שנות נישואים) אני יכולה לומר שאנחנו רבים הרבה פחות!
פשוט למדנו להכיר אחד את השניה. למשל- אני יודעת שכשהוא כועס, הוא פשוט לא מקשיב ולכן גם אם יש לי המון מה לענות לו בשעת מריבה, אני יודעת שזה לא יועיל! יכנס מאוזן אחת ויצא מהשניה, לכן אני שותקת. נותנת לו לפרוק ולהגיד מה שהוא רוצה, ואחרי שעה שעתיים כשהוא נרגע אני שוטחת את התשובות שלי ואנחנו יכולים לדבר בצורה עניינית.
למה לריב?rafid
יש חילוקי דעות אבל אתם מובילים יחד מלבנים דברים בצורה בוגרת וכשרואים שלשני משהו מאוד חשוב אז מוותרים.
הזוגיות הופכת בדרך כלל לשותפות אמת ואז הכול נראה אחרת. אני לא מסכים עם רעייתי בכל דבר אבל במה שחשוב לה מוותרים בשמחה כי אני רוצה שתשמח.
אחרי 10 שניםלשם שבו ואחלמה
יש שלב שבוggg
כבר יודעים מה מעצבן את השני ןמשתדלים לא להכנס לזה וגם להתחשב.
זה כנראה אותו שלב שבו לומדים לאהוב כלכך את השני למרות החסרונות שמסתדרים עם הכל.
ויכוחים תמיד יהיו, אם לא יהיו ויכוחים גם לא תהיה התקדמות והפרייה הדדית. אבל ויכוח על ניגודי דיעות לא צריך לההפך למריבה.
עם הזמן ההיכרות מעמיקה ופחות "דורכים על מוקשים"צוללת צהובה
וגם לומדים "לריב" ולתקשר בצורה נכונה יותר... עניין של רגישות לזולת ועבודת המידות תמידית...
אחרי 10 שנות נישואיןא.א
כן. יש כל מיני סיבות:אמאשוניאחרונה
א. כשמפנימים שלא נשנה את בן הזוג ומה שנותר הוא להשלים עם המציאות.
ב. כשקולטים שהאנרגיות שמושקעות במריבה/ויכוח/ דיון- עולה על האנרגיות שבנושא הדיון- נמנעים מלכתחילה מלפתח את הנושא.
ג. לומדים להכיר טוב יותר את בן הזוג ויודעים לשפוט בעין טובה את מעשיו.
ד. כשמפנימים שרוב הזמן שלנו לבד מוקדש ל"דיבורים" ולא לכיופים אז החשק להעלות נושאים מציקים פוחת, הדברים מעצמם כבר פחות מציקים.
ה. מפתחים תקשורת טובה שמקצרת את התהליך. היום במשפט אחד אנחנו מסיימים תהליך שפעם לקח חצי יום והרבה מאוד אנרגיות ורגשות.
וכמובן שיש עליות ומורדות.
(והורמונים)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות