בס"ד
קודם כל אני מעריך אותך מאד על הרצון לתיקון המצב!באמת!זה לא מובן מאליו.. את מודעת למה שקורה ולוקחת אחריות שהמצב ישתפר..
הדבר הראשון שאני רוצה לכתוב כאן וכבר כולם מכירים אותו וקשה מאד ליישם אותו הוא הצורך בלמצוא בעצמנו נקודות טובות!
כאן הכל מתחיל.. למה?
כלל ידוע הוא שאנחנו מתייחסים למציאות איך שאנחנו מתייחסים לעצמנו! וממה שידוע לי הוא שהדבר שהכי הורס את האדם ואת שמחת החיים שלו הוא "הביקורת העצמית", ואם אם שמה לב שאת ביקורתית כלפי עצמך ככה את תהיי גם ביקורתית כלפי הזולת! ועולה השאלה- "למה אז אני ביקורתית כלפי בעלי ולא כלפי סתם מישו ברחוב?"
תשובה- כי את אוהבת את בעלך!אכפת לך ממנו ב"ה!הוא יקר לך!
"זוגיות ללא קשיים זו לא זוגיות"- כנראה שאין שם משו..אצלכם יש!
כלפי הביקורת העצמית חשוב לציין שהיא גורמת לנו להרגיש שאנחנו לא שווים,שאין לנו ערך! ואז ממילא השמחה שלנו נעלמת!
הביקורת גורמת לנו להתמקד ברע,היא גורמת לנו להתעסק ברע! את מבינה?? להתעסק הכוונה שזה מה שמעסיק אותנו במשך היום..על זה אנחנו חושבים! צריך להבין שזה נורא ואיום!שזה ממש הורס את החיים של האדם!
עצם זה שרשמת "עכשיו,אני יודעת שהבעיה היא שלי!" זה מרגיש לי שקיימת בך ביקורת עצמית! תתקני אותי אם אני טועה..
כשאת עסוקה בביקורת אין לך זמן לאהוב..
לעומת זאת-למצוא נקודות טובות הם בדיוק ההפך מהביקורת וגורמים לנו לתחושה אחרת בנפש!
אם תעבדי על הנקודות טובות שבך את תגלי מהר מאד שזה יוריד לך את הביקורת העצמית וקל וחומר את הביקורת שלך כלפי בעלך וכלפי העולם..אני חושב לענ"ד שהביקורת היא רק ענף שיוצא ממקום יותר עמוק בנפש,מחוסר קבלה עצמית,חוסר אהבה עצמית..ולכן אני עסוק ברע!
מציאת הנקודות הטובות שבך יקנו לך בטחון עצמי,ערך עצמי ואהבה עצמית! הם יגרמו לך להתעסק עם הטוב ויורידו לך את ההתעסקות ברע!
בלי אהבה עצמית אי אפשר כלל לאהוב את הזולת,את העולם! זה התנאי הראשון לחיים בריאים ומאושרים,לזוגיות טובה,לבית מאושר ומלא שמחה!אם הצלחת לעבוד על הדבר הזה (פה אני אומר שזה תהליך,וזה לוקח שנים..אז בנחת,לא לחפש את השינוי תוך יומיים או חודש. יהיו ירידות ועליות עד שזה יתייצב..ואז זו כבר יתהפך למידה בנפש וזה לא יזוז ממך בעז"ה!) השכינה תשרה בבתיכם,וכל הנכנסים בבית יזכו לטעום מאור המיוחד שהבית שלכם יקרין בשפע!האור שאתם צריכים להביא לעולם!
הזכרת את הנקודה ש"גם הככה הקשר שלנו מורכב מאז החתונה".. כנראה שצריך להתמקד פה במשהו יותר שורשי ועמוק ופחות להתעסק עם הענפים שהם המקרים עצמם.. לכן אני מציע שכדאי פשוט לעבוד על מה שכתבנו עד עכשיו!
נראה לי שעד כאן לתאוריה.
עכשיו נרשום כמה נקודות למעשה..
א) הדבר הראשון- לא להתעסק כלל בביקורת עצמית!שאת שמה לב שאת מפנה ביקורת כלפי עצמך תתפסי את המחשבה הזאת ותורידי אותה מהלקסיקון שלך..אל תפני אצבע מאשימה כלפי עצמך,הדרך הנכונה לתיקון המידות היא המחשבה
"כיצד אני יכולה לתקן את המצב?". (כשיוסף הצדיק נמכר לעבד במצרים הוא לא שאל "למה זה קורה לי?מה אני לא בסדר?" "איזה אפס אני",הוא לא התבכיין,הוא פשוט התחיל לעבוד ולעשות..)
ב) מציאת נקודות טובות-אני ירחיב מעט.. כשאני אומר להתעסק בטוב ולמצוא טוב הכוונה היא להשתכנע בטוב!
מה זאת אומרת? אני יכול לחשוב על הטוב שקיים בי או על הטוב שקיים בעולם וזה ברמת השכל בלבד! המטרה שלנו שזה ישפיע בעיקר על הלב,על הרגש,אם לא הורדתי את המחשבה לרגש אז המחשבה לא השפיעה עליי! אני חוזר..אנו מוכרחים להוריד את המחשבות עד לרמה כזאת שהם ישפיעו לנו על הרגש!על המידות! חשוב מאד לעשות זאת בריכוז ע"מ שזה באמת ישפיע עלינו. להקדיש כל יום זמן מסוים להתבוננות על הדברים שאת רוצה לעבוד. וכמובן לבדוק שהמחשבות הטובות השפיעו לנו על הרגש!על המצב רוח.. המסילת ישרים אומר שהתועלת היוצאת מההתבוננות היא רבה מאד!
תזכרי - "מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך". זה מדהים עד כמה..
ג) אמנם אני כותב את זה בסוף אבל זה חשוב מאד! אני בטוח שכל מה שכתבו כאן עודד אותך מאד..
אבל...
נכון "שאין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" ואנחנו צריכים לפעמים עזרה מן החוץ,אבל בסופו של דבר העבודה עצמה מוטלת עלייך..ומה שנותר לך אחרי כל מה שכתבו לך זה לעבוד יום-יום עם עצמך ע"מ שדברים יתקדמו!
תגידי לעצמך משפטים כמו "האושר שלי תלוי אך ורק בי" או "אני אחראית על האושר שלי ולא אף אחד אחר" אפילו לא בעלך!
בהתחלה אולי זה טיפה מלחיץ אבל אחר כך את תהיי אדם חרותי לגמרי,ואין דבר יותר טוב מהתחושה של החירות!
זה יביא אותך למצב שאושר שלך יהיה תלוי בך ולא בדברים שקורים בחוץ,כמו מה שתיארת שקורה..
ד) תפילה- אני מציע לך לשתף את מי שברא אותך במה שעובר עלייך עד לפרטי פרטים..זה גם יפרוק מעלייך הרבה עומס שקיים בך וגם תעמיקי את הקשר בינך לבין בורא עולם.
כל הקשיים שהקב"ה מביא עלינו הם בשביל שנתקרב אליו!
בת ישראל יקרה!את חשובה מאד פה בעולם! העולם צריך אותך! בשבילך נברא העולם!!
אני תפילה שירבו בנות חזקות כמותך בישראל,שלא מתייאשות וממשיכות הלאה למרות הקשיים!
שה' ייתן לך כוח רב לתקן את מה שצריך תיקון ויאיר לך את הדרך הנכונה ביותר עבורך!
מקווה מאד שהמעט שאני יודע יעזור לך..
אם הדברים האלו מדברים על ליבך וקרובים לשכל אני מבקש שתחזרי עליהם לפחות פעם בשבוע..רק
ככה יהיה שינוי אמיתי. לא מספיק לקרוא את הדברים פעם אחת! צריך לחזור עליהם הרבה פעמים ע"מ שהם יכנסו לנו לראש ויעשו שינוי של ממש..
בהצלחה רבה מאד!