עשיתי פעם סוג של דיאטה בליווי של מישהי מקצועית. הפסקתי עם זה אבל בכל זאת כמה טיפים כליים שממש עזרו לי:
*להשאיר בצלחת- בכל פעם שאת אוכלת, אל תגמרי את כל האוכל שיש לך. הסיבה היא שכשאת גומרת אוטומטית את לוקחת עוד. אז משאירים חתיכה קטנה ואותה לא אוכלים
*לנשנש בריא- לכל אחד יש את הצורך לנשנש, אם לא אני באמת מקנאה בו.. אז במקום לאכול עוגיה, תאכלי פרי. או במקום 3 עוגיות, תאכלי אחת. במקום לאכול, לשתות כוס מים.
*לאכול מסודר!! ארוחה בבוקר, ארוחת צהרים וארוחת ערב. אצלי הארוחה המרכזית הייתה צהרים. פשוט הפסקתי לנשנש סתם אוכל אלא השקעתי והכנתי ארוחה מסודרת, זה שווה את זה
*לשבת רחוק מכיבוד- כמה שזה נשמע מצחיק, זה מפתה לשבת הכי קרוב לשולחן, ליד האוכל. ברגע שאת מתיישבת רחוק, את תתפדחי לקום כל רגע לאוכל וזה מפחית משמעותית את כמויות השטויות שאנחנו מכניסים לפה
אני אגיד לך את האמת, לא הפסקתי לאכול לא בריא לצערי, אבל מה שכן- אני אוכלת פחות, זה גם חשוב. במקום לאכול ולשבוע עד שאני כבר לא יכולה להכניס כלום, למדתי לאכול לפי הצורך. משתדלת לפחות.
נ.ב.- אני נגד דיאטות. דיאטה זה תמיד קיצוני כזה.. תמיד השתדלתי להיות שלימה עם המראה שלי. כשהייתה תקופה שהיה לי ממש קשה, אז באמת עשיתי דיאטה תקופה מסויימת וזה עזר לי לשנות הרגלים מסויימים. החכמה היא לשנות הרגלים. בכל אופן, אם תהיי קיצונית לא תוכלי לעמוד בזה לאורך זמן וחבל. קחי לך משהו קטן להשתפר בו (לדוגמא לנשנש בריא). כשאת מרגישה שזה באמת הפך לחלק ממך, להרגל, תנסי עוד משהו.
בהצלחה(: