איך מרגיעים אמא לחוצה? וגם את עצמי באותה הזדמנות?מלכת המטבח

בעקבות זריקת בקבוק התבערה על הרכב של משפחת שפירא (רפואה שלמה בע"ה לאיילה בת רות), אמא שלי מודאגת נורא. מתקשרת כל יום, בוכה ואומרת, "אתם רואים? אתם רואים?! אמרתי לכם לא ללכת לגור בשומרון! אתם חסרי אחריות, יש לכם ילדים!" - אמנם אנחנו לא גרים באותו יישוב, אבל פחות או יותר באותו אזור. 

לחוצה ולוחצת ביותר פשוט לקום ולעזוב הכל מיד, את הבית, את החפצים, את הקהילה, ולעבור לגור בדירה שלה כדי שלא ניפגע ח"ו. 

כמובן שהזכרתי לה שגם בירושלים היה לא מזמן פיגוע מזעזע, וגם בת"א היה, ומה עם פשע ותאונות דרכים?.. זה לא קוטל יותר אנשים מפיגועים? היא אומרת, נכון, אבל מתאונות דרכים ופושעים אפשר עוד איכשהו להיזהר (לנסוע בזהירות יתרה, לא להסתובב בחושך במקומות מסוכנים), אבל מחבל עם בקבוק תבערה שחוסם לך את הכביש - מה תעשה???

ובאמת, אני לא יכולה להכחיש שבפ"ת יש הרבה פחות סיכוי להיפגע מבקבוק תבערה... 

אמרתי לה, אי אפשר לברוח כל הזמן מהאויב, הם ישיגו אותנו בסופו של דבר - והיא אומרת, עם כל הכבוד להתיישבות, אתם והנכדים שלי חשובים יותר!!! וגם על זה אין לי מה לומר... מבחינתה היא צודקת. 

אמרתי לה, "אבל יהיה לנו צפוף נורא אם נעבור כולנו לגור בדירה שלך", והיא השיבה - אבל אם חלילה תיפגעו, מה יהיה שווה הבית המרווח שלכם? וגם זה בעקרון נכון...  

באופן מעשי זה כלל לא נושא לדיון כרגע. אנחנו פשוט לא עוברים דירה. מה לעשות ששכר דירה קטנטונת הוא בערך פי שניים מהסכום שאנו משלמים כל חודש על הבית. 

ולגור עם אמא שלי זו לא באמת אופציה. כולנו נשתגע תוך חודש. 

אז מה לומר כדי להרגיע אותה? 

תתכונני - תשובה של גבר...אלעד

א- להציב לה גבול ברור. דיבורים זה סבבה אבל היא לא יכולה לכפות עליכם, רגשית או פיזית, לעבור דירה. זה נכון במקרה הזה ונכון בכל התערבות חיצונית אחרת. אתם זוג בוגר שיודע להחליט לבד מה טוב לו.

ב- אם היא מחפשת פורקן לפחדים שלה, את מוזמנת לייעץ לה לומר עליכם תהילים לשמירה, או לידור לבתי כנסיות וכד'

ג- כתוספת והשלמה להערה הקודמת, התחזקות במידות הבטחון יכולה להחזיר אדם לקו השפיות, הרוגע והשמחה, ולאפשר לו לחיות. ממליץ לשתיכן, ולכל מי שחש מעורער בעקבות האירועים הקשים. אני עצמי עברתי סמוך לפיגוע הארור הזה כמה דקות קודם, וכנראה שהייתי יוצא מדעתי אם לא היית מחובר ומקושר לה' המשגיח עלינו ומסדר הכל באופן שפאשלות פשוט לא ייתכנו.

תגובות מכאן ומכאןמלכת המטבח

אמא שלי אינה דתייה, מה שאולי מסביר חלק מהעניין. לדעתה עלינו לסמוך רק על עצמנו, וזה כמובן מגביר לחץ במצבים שפשוט אינם בשליטתנו.

מנגד, ראיתי תגובות של אנשים המגדירים את עצמם בני תורה (מהמגזר החרדי), האומרים "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם": לטענתם יש ממש איסור להתגורר ביודעין במקום שהוא יותר מסוכן, כאשר יש אפשרות לעבור למקום פחות מסוכן. 

בכל מקרה מסכימה לגבי הצבת גבול להורים בכל מה שקשור בהתערבות בחייהם של ילדים בוגרים ונשואים. 

יש "איסור"?..ד.

"יותר מסוכן"?...

בשכונת בית ישראל הם היו פעם? היה שם פיגוע גדול.

בקו 2 מהכותל נסעו פעם?

בביכ"נ בהר נוף התפללו פעם?

בביתר עילית, שכבר כמה וכמה פעמים התנכלו שם לנוסעים, גרו פעם (או שבמקום "הפסד מרובה" שאני)?

וזכות מצוות כיבוש הארץ ואחיזתה תגן על מקיימיה, בעז"ה.

שליש מהאכלוסיה ביו"ש היא חרדית....דינה-די

אז אילו חרדים טוענים ככה ?!

נכון אך מתגוררים בגושים גדולים ובצפיפותמלכת המטבח
לרוב. בגבעות לא תמצאי חרדים, לפחות מניסיוני. ומקום מגוריהם של משפ' שפירא לדוגמא הוא גבעה - שכונה מבודדת עם כביש גישה צר, חשוך ומפותל (אם כי נומינלית שייך למעלה שומרון שהוא יישוב מוסדר). גם המקום שלנו הוא די בסגנון, ללא גדר וקל מאוד לחדור אליו אם רוצים. אני חושבת שאם היינו גרים בעמנואל אמא שלי לא הייתה דואגת כ"כ (אבל לא נגור שם מסיבות אחרות).
גם בדרך לעימנואל היו 2 פיגועים יחסית קרוב לשערהודלולה
פיגוע החומצה !?דינה-די

"מבחינתה"..ד.

היא צודקת?....

אתם חלק מעם ישראל. אין דבר כזה "עם כל הכבוד להתיישבות"..

אם הייתם גרים בהר נוף ובעלך היה מתפלל בביכ"נ, מזה "אפשר להיזהר"?

מבקבוק תבערה, אפשר יותר להיזהר. אם אתם רוצים - יכולים לנסוע עם חלונות  ממוגנים. רואים מישהו כזה עומד עם ה"נשק" על הכביש, לעלות עליו בלי חשבונות יתרים (כשאני רואה חבורת צעירים ערבים על-יד הכביש, אני נוהג להאט.. בד"כ או שהם מנופפים לשלום, או שמתרחקים.. מי יודע? מתנחל שמאט על ידם, בטח יכול לעשות משהו...)

הזהירות הכי גדולה, זה שאנחנו יושבים בכל הארץ, בלי לפחד. כך יש סיכוי שהרשעים הללו יורתעו. אם אנשים יברחו אצלכם, יברחו גם אצלה. זו מציאות ריאלית לגמרי. היא חוששת? שתארגן את כל החברות שלה לשלוח מכתב לשר הביטחון מה ההפקרות הזו בכבישים...

אתם תחיו בשמחה, תנקטו אמצעי זהירות סבירים, תשתתפו בלעורר את הצבא לעשות מה שצריך, וגם את התושבים.

תעדכנו גם את אמא שלך באמצעי הזהירות הסבירים, ותגידי לה שאין אופציה שאתם עוברים. טוב לכם, אתם נזהרים - וחבל לדבר על זה ולדאוג. לפחות בישוב יש שמירה היקפית יותר מערים אחרות.

היום ב"ה הצבא הרג במארב זורק אבנים. נקווה שבקרוב זו תהיה ההנחיה לכל התושבים. ערבי זורק אבן או משהו אחר - תירה עליו. פתרון צודק ובר קיימא. תוך זמן קצר כל ההפקרות הזו תיפסק.

אמא ,אני מבינה מאוד את הפחד שלךזהר הרקיע
אני מבינה את הדאגה שלך.
באמת.

אבל אני מבקשת ממך לכבד את הבחירה שלנו
לגור כאן. אין לנו שום כוונה לעבור ולא יעזרו שום שכנועים.

נשמח להקל ולעזור לך להתמודד עם הפחד(אולי להציע משהו שיכל להקל)

בקיצור להבהיר לה ברור שאין על מה לדבר ולא יעזרו
שכנועים.
ובמקביל-לדבר איתה על אמונה,על השגחה פרטית,על חשיבות ההתיישבות.והכל מתוך רגישות ואהבה ולשדר לה שאתם מבינים את
הפחד .ושאתם איתה.
בפשטות- הסדר הוא~א.ל

שאת משפיעה עליה

ברגע שתשדרי רוגע פנימי, ובטחון, אז דברייך יתיישבו על ליבה

כל עוד זה לא כך, הקושי יגדל יותר ויותר..

ובנתיים- מצטרפת לדברי זהר הרקיע

אף אמא לא תהיה רגועה כשהילדים והנכדים שלהחלב ודבש

נמצאים במקום שלדעתה הוא מסוכן.

ככה יצר הטבע את האמהות והסבתות.

מאידך גם אי אפשר להסביר להן שאנשים צעירים מעדיפים לגור במקומות פחות נוחים על פני מגורים עם האמא באותה דירה...

אז מה עושים?

אולי תביאי אותה לביקור שתתרשם?

הייתה בביקורמלכת המטבח
זה היה שוק תרבותי בשבילה והדאיג אותה עוד יותר. מבחינתה היא לא מבינה איך אפשר לגור בלי גדר גבוהה וחיילים מסביב. אנחנו לעומת זאת מתנגדים עקרונית למה שאנו מכנים "מנטליות הגדרות". ערבים לא מקיפים את כפריהם בגדרות ולא חוששים. ערבי מבוגר אפילו עלה על טרמפ עם בעלי!! )שרק באמצע הכביש קלט שהוא מסיע ערבי...). תראו לי יהודי אחד שמעז לעלות על טרמפ עם ערבי.
ידויי אבנים ובקת"בים היה גם בכביש בדררך מת"א לחיפהמשה

בעיקר ליד מחלף ג'סר א-זרקא, אבל לא רק.

• שוד מכוניות היה גם בכביש 6 ובצומת גהה, שלא לדבר על דרום תל אביב שזה אקס טריטוריה שהמשטרה לא נכנסת לשם בכלל
  • פיגועים היו גם בפתח תקווה. כולל כאלה עם הרבה הרוגים וכאלה שהסתכמו במטענים שאותרו ונוטרלו.
  • יידויי אבנים היו גם בירושלים (עלי למשל זרקו שם אבן)

• להמשיך?
וזה אמור להרגיע אמהות מודאגות?חלב ודבש

במה זה יעזור?

לא, זה אמור להבהיר שלא יעזור לעבור דירהאמא!!

ושסטטיסטית המקום בו היא גרה לא מסוכן יותר ממקומות אחרים

אם לוקחים בחשבון את כל הסכנות (תאונות, פשע וכו'...)

ומפיגוע אפשר להמנע בדיוק כמו מתאונה....

^^^^^מבחינה סטטיסטיתאודי-ה

ולא רגשית כמובן.... - מתאונות דרכים נפגעים פי כמה.
הטיעון כאילו מתאונות דרכים אפשר להיזהר מצחיק - מה עם נהגים חסרי אחריות???? יש הרבה מקרים שבככל לא תלויים בנו. מה עם פורצים שנכנסים אליה הביתה? האם היא תסתגר כל היום מתחת לפוך כדי להיזהר?

מבחינה רגשית - זה בעצם פחד מהלא ידוע.
כמו שהערבים שלי פחות מפחידים מהערבים שלך....
כשההורים שלי באים אלי מקרית ארבע הם אומרים - "גם לנו יש כפרים אבל אצלכם יותר מסוכן"... מגוחך אבל אמיתי.

ככה אמא שלך מרגישה -
הפריצות בעיר, האנסים, התאונות הרבות - לא מפחיד בכלל..... כי זה המוכר והידוע לה.
לעומת זאת היישוב השקט, שאפשר להשאיר בו את הדלת פתוחה גם בלילה ולא לפחד מפורצים (רק ממחבלים אבל מבחינה סטטיסטית הרבה פחות....), שילדים יכולים להסתובב בו הרבה יותר בבטחה מאשר בעיר, שכמעט אין בו תאונות - שם ממש מפחיד!...

וחוץ מזה את צריכה להסביר לאמא שלך שלך יש בחירות שונות ממנה בחיים.
כמו שהיא סומכת עלייך בכל תחום אחר ככה בתחום הזה היא לא יכולה לכפות עלייך.
את בחרת את הבחירות שלך ועליה לכבד את זה.

בסופו של דברעדידפ

העניין הוא העמידה שלך מולה.
לומר - אמא יקרה, אנחנו בוחרים את מקום המגורים שלנו עפ"י שיקול דעתינו.

אנחנו ילדים גדולים וזה לא נושא לדיון.

את לא צריכה להצטדק.

כשאת מתפתלת מולה בתירוצים היא בעמדה של המבוגר האחראי עלייך.

ברוכה הבאה לעולם הגדולים. התחתנת ואת לא צריכה לתרץ או להסביר

תהיי חזקה בעמדתך והיא תאלץ להרגע בעצמה.

אל תקחי אחריות על הרגשות שלה

בזמן "צוק איתן" היה יותר מסוכן בפ"ת מאשר ברוב יו"ש...בת 30

אז הסכנה זה כנראה ענין של עיתוי.

לפעמים ביו"ש מתחממים העניינים, לפעמים בדרום, לפעמים בצפון, ובזמן האחרון לפעמים גם במרכז...

כך שלפי "ונשמרתם" צריך לרדת מהארץ.

הפחד הוא נטו רגשי, כי אם מתבוניים בשכל- אז אין שום מקום בטוח בישראל. אולי בערבה, אבל גם שם נשפך עכשיו המון נפט ולכי תדיע...

אם יש משהו שאתם יכולים לעשות כדי להרגיע- נגיד למגן רכב נגד אבנים, או להשתדל לא לנסוע בלילות וכד'- אז תעשו ותרגיעו. אבל לא נראה נכון לעזוב את כל החיים שלכם רק בגלל שהיא פוחדת.

אני לא בטוחה שהיה יותר מסוכן בפועלמלכת המטבח

היו יותר אזעקות, כמובן. אבל כמה נפגעים היו במרכז הארץ??

בכל אופן כמו שכבר אמרתי לברוח זה ממש לא הפתרון. לא עקרונית ולא מעשית. 

גם חמותי בפ"ת, והיו שם ובבני ברק נפילותבת 30

שכיפת ברזל פספסה, והיו ניסים גדולים.כך שלדעתי כן היה יותר מסוכן בפועל.

נראה לי שהדבר הראשון זה להיות עוד יותר בטוחה בעצמךדינה די

לדעת בצורה מוחלטת ובטוחת שמה שלא אמור לקרות לך לא יקרה לך

פיגועים יש גם בהר נוף - המקום הכי בטוח בעולם (לשעבר) וטילים זורקים על כל הארץ

לדעת בודאות שהארץ הזאת שלנו וזכותינו לגור בכל מקום

בקיצר ...

סליחה שאני מתפרצתזקנת השבט

רגשית אני באותו מצב של האמא. אני חילונית , אוהדת ההתיישבות ביהודה ושומרון. הייתי רוצה לגור שם , כשתהיה אפשרות , וגם תכננתי - אבל לאט לאט הפחד חלחל פנימה. 

הפתרונות הן לא ברמה של פורום באינטרנט , הפתרונות אצל האנשים שמקבלים החלטות במדינה הזו . יהודה ושומרון יכולים להיות חבל ארץ שמח ופורח - אבל בינתיים , אנחנו עם ישראל בגטו "המרכז". בעניין ירושלים , גם היא הפכה למקום שבו מתרחשים פיגועים , כך שהיא יוצאת דופן , יחסית לשאר הערים בארץ. באופן כללי "בטוח יותר" לגור בפריפריה מרכזית . אם נמשיך לחשוב ככה , זה יהיה חמור יותר , כי אשקלון כבר לא בטוחה למשל , ירושלים כאמור לא, ....מצב קשה. 

אם וכאשר אעבור לגור ביהודה ושומרון, אז כנראה לא ניסע הרבה מחוץ ליישוב . 

וואו! תראו מי פה! שני לא ראינו אותך!!aima

פשוט לבקש ממנה תניח את הנושא כי הוא לא לדיון.אלזה

ובאמת אל תעשו את זה. אני עד היום כל כך מצטערת שההורים שלי החליטו לעזוב את קרית ארבע כשהייתי קטנה. אני מרגישה שלקחו לי את הילדות. הם עזבו בדיוק מהשיקולים האלו, של חשש בטחוני, והאמת שגם הקור קצת הציק להם יותר מידי. אבל היה עליהם לחץ אדיר של המשפחה שנמצאת בתוך הקו הירוק והם פשוט ארזו הכל וברחו תוך ממש בכמה ימים, וזו היתה טראומה בשבילנו, ואי אפשר לומר שהיה להם טוב התחלה כאן. רק בשנים האחרונות התחיל להיות להם טוב. ואני, כיום, כאמא, מתה מפחד לנסוע לאזורים מסוכנים. אני יודעת שאני משוגעת- אבל לפני חודש וחצי ילדתי ובימים שלפני הלידה תכננתי לנסוע לכותל להתפלל קצת, אבל זו היתה בתקופת הדריסות אז פשוט פחדתי לעשות את זה!! כספירתי את זה לאחותי הירושלמית היא ממש נעלבה בשביל העיר שלה, ובצדק. לימדו אותי לתת לפחד מהדברים האלו לנהל אותי. 

האם יש לדעתכם הבדל בין ישוב מוסדר ובין מאחז פצפון?מלכת המטבח

מבחינת "ונשמרתם לנפשותיכם"? 

תלוי מה המיקום.בת 30

מאחז פצפון שאין כפרים סביבו בטווח הקרוב ויש עליו שמירה טובה יכול להיות בטוח יותר מישוב מוסדר מוקף בכפרים.

דווקא הרבה פיגועים קרו לצערינו הגדול בישובים מסודרים לגמרי.

ווי מזל טוב לך!!פאז
תודה! אלזה

אני עונה לעצמי ככהender13

1. אנחנו החלוצים, אם לא היו חלוצים בקום המדינה לא הייתה מדינה והעם היהודי היה היום מוכה ומושפל פי כמה

(ראה ערך מה שהיה אחרי השואה באירופה)

עתיד כל העם היהודי יותר משמעותי מהסיכון הקטן שאני לוקח.

2. סטטיסטיקה: סטטיסטית יש יותר סיכוי להיפגע מתאונת דרכים מאשר בפיגוע, זה אומר שתושבי השפלה בוחנים כל נסיעה או יציאה החוצה אם היא נדרשת או לא?

ככלו של דבר, המצב לא מאוד מסוכן, אפשר להכנס לסטטיסטיקות של תאונות דרכים ולראות, הוא רק מצוייר ככזה.

ההתישבות חשובה.

אם זה רק אני...מלכת המטבח
... אבל זה גם ילדים. כל עוד לא הייתי אמא לא חשתי פחד...

תיאורטית הייתי מוכנה גם לרדת מהארץ כדי להעניק ביטחון לילדים שלי. שום דבר חוץ מהם לא חשוב לי באמת.
על מקבלי ההחלטות לשנות את מדיניות הטיפול במחבליםחכמת ישישים

"זקנת השבט" צודקת. אם מקבלי ההחלטות לא יחשבו על מה שהשמאלנים עלולים לעשות, ועל מה שהאנטישמים בארצות המערב עלולים לעשות, אלא ישנו את המדיניות באופן שירתיע את המחבלים -- אז נשב בשלווה גם ביהודה ושומרון וגם בכל חלקי הארץ האחרים. צריך ליישב את יהודה ושומרון ביהודים וכל מתפרע ערבי צריך לקבל כדור בראש בלי להתחשב בגילו. כמו כן, את המשפחות של המחבלים יש לגרש מארץ ישראל ואת רכושם להלאים. צריך להיות חזקים ולא להחזיר אותם [כפי שרבין ע"ה החזיר את 400 המחבלים שגרש בגלל לחץ בין לאומי.]. אם כך יהיה, יש סיכוי טוב שההשתוללות של הערבים תיפסק. אין ספק, שרוב הצרות שאנחנו חווים כיום הם תוצאה של נסיון האיוולת שקוראים לו "אוסלו".

אפשר להבין את האם/הסבתא שדואגת. לדעתי, אסור לדבר אליה בצורה הבוטה שמציע אלעד "הגבר". רואים שעל אף העובדה שאימה של "מלכת המטבח" היא חילונית, היא יודעת , יותר מאלעד, מה זה כיבוד הורים ומקיימת את המצווה הזאת. אמונה ב-ה' לא בהכרח מבטלת את החשש והפחד. אולי אם היו עוברים לבחירות איזוריות, וחברי הכנסת היו צריכים לדאוג לתושבים שהם מייצגים, אולי אז היתה משתפרת יכולתנו ללחוץ על חברי הכנסת ושרי הממשלה לחזור למדיניות של הרתעה.

אז את חושבת שמסעי הרצח והגירוש שאת מציעהחלב ודבש

ירגיעו את האמא שלה?

אם אין שום ערך חשוב לעומת הילדים- באמת שאין שום טיעון.פלפלתי

כי גם החלוצים של פעם הביאו את עצמם למצבים שאמרו כולנו עומדים בחזית וגם הילדים הם חיילי שעה. (בצורה כזו או אחרת).

גם היום יש ערכים שעליהם אומרים אנחנו כמשפחה באים ואומרים את שלנו בלי לעשות רעש וצילצולים, אבל אומרים את דעתנו בצורה מעשית, וזה כולל את כל המשפחה.

למשל כשאת מגיעה לישוב קטן, ואת שמה את הילדים שלך בגן שבמקום או במשפחתון את מחזקת אותו בעצם, נכון? ככה שגם להם יש תפקיד בענין...

זה ענין של הסתכלות. כללית או פרטית. נקודתית או מערכתית.

כאן אנחנו צריכים להעמיד אותנו על הסקלה, איפה אנחנו עומדים ולפי זה לדעת מה לעשות.

אם שואלים תיאורטיתמלכת המטבח

נניח שהיית צריך להקריב את חייך, או חיי הילד שלך

ובזה ב-100% היה נמנע חורבן גוש קטיף

כמה אנשים היו מסכימים?? 

השערתי היא שאף אחד...

כל מי שלוקח סיכון עדיין מאמין במעמקי נפשו שלא יקרה כלום. 

ממש לא דומה סיכון של 100% לסיכון של 0.2%דינה די

השאלה כמה סיכון יש איפה שאת גרה? זה 0.2% או יותר?אין כמו אמא
את טועה. ממש טועה.פלפלתי

כשאנחנו הלכנו ברגל לגוש קטיף ידענו שיש סיכוי שאולי...  וכן, היינו מוכנים למסור את הנפש כדי שזה לא יקרה, כי אחד בשביל כולם - זו מסירות נפש.

מה זו מסירות נפש אם לא מוכנים למסור באמת את הנפש בשביל כלום? בשביל מה ומי נוצר המושג הזה?

נכון שלא קבוצה גדולה היתה מסכימה לזה, אבל היו כמה וכמה כאלה שהיו מוכנים.

ונכון שהוא מקוה שלא יקרה כלום, אבל הוא חושב לעצמו שאם יקרה - הוא מוכן ל שלם את המחיר, כי הערך של אותו ערך (א"י, יהדות, מצוותו או כל דבר אחר) כרגע גדול יותר.

אין ערך ששווה חיי אדם?אלעד

הבן שלך יתגייס לצבא יום אחד

הוא וחבריו לוקחים את הסיכון הזה בחשבון

וכל גם כל מי שמתגורר ביו"ש.

גם כל מי שעולה על הכבישמשה

ודאי, אך יש הבדל בין לסכן את עצמך או לסכן את הילדים שלךמלכת המטבח

ויש הבדל בין בן 18 שמגויס לצבא לבין ילד קטן שגר במקום מסוים כי כך ההורים שלו החליטו. 

אפילו בתוך הצבא, גיוס לשירות קרבי הוא בד"כ מתוך בחירה, או שאני טועה? 

שוב, אני לא אומרת שבהכרח לגור ביו"ש יותר מסוכן. יכול מאוד להיות שאם מחשבים את כל הגורמים (לדוג', פשיעה ותאונות דרכים מול מחבלים) זה לא יותר מסוכן. אבל לא סתם במאחזים בראשית דרכם יש יותר רווקים צעירים, נערים שיש להם אחריות רק לעצמם. ככל שאנחנו מתבגרים ונעשים בעלי משפחות, האחריות מתגברת ועמה הפחד. גם טבען של נשים לחשוש יותר. אני זוכרת את זה היטב, כאשר השתחררנו מבית החולים ונסענו הביתה עם התינוקת הראשונה בחושך, חטפתי פחד שאין כדוגמתו!!! כי פתאום זה לא היה רק אנחנו, שני מבוגרים, אלא גם חסרת ישע איתנו ברכב. 

אגב, לא רק בשומרון אנשים חוששים. יש ערים מעורבות בהם הערבים משתלטים על שכונות יהודיות. גם אלו הם אזורי עדיפות לאומית-יהודית. גדלתי בשכונה כזו, שם היה מפחיד להסתובב בלילה, ואני יכולה להעיד שכל תושבי השכונה חלמו לעזוב, וכל מי שהייתה לו האפשרות הכלכלית, עזב בלי לחשוב פעמיים. 

ברור לי לחלוטין שאם נמשיך להצטופף רק במקומות שאין בהם ערבים, בקרוב לא יישארו מקומות כאלה. 

את צודקת ותלכי עם הלב שלבאין כמו אמא

זה נשמע שאת פוחדת על הילדים.

האמת אם היה משהוא שהיה מפחיד אותי על בסיס יומי בגלל הילדים היתי עוברת.

הרבה דברים אני חושבת שאני צריכה להזהר יותר רק כי זה לא רק החיים שלי זה גם חיי ילדים, שאולי אם היית שואלת אותם הם היו רוצים לשנות והם לא יכולים כי הם תלויים בך. הם חסרי ישע.

לפעמים בעלי נוהג מהר ברכב אני אומרת, מילא אתה נוסע לבד זה החיים שלך, אבל אתה לא תסלח לעצמך אי פעם בעולם אם יקרה להם משהוא בגלל חוסר אחריות שלך.

ברור שמה שצריך לקרות יקרה והכל בידי שמים, אבל את חוזרת על זה שגם בך יש פחד אז זה כבר נושא אחר.

מילא היית בטוחה בעצמך במאת האחוזים ומשדרת לכולם ולילדים בטחון, אבל אם פוחדת בעצמך. אז למה????

בשביל כסף של שכירות????

הלכתית בוחנים את זה אחרת - לפי מה שדרך בני אדם לעשותדינה די

חובת ההשתדלות בחינת ונשמרתם היא במה שדרך בני אדם לעשות או לא לעשות

מה שכולם עושים - אפשר להשאיר בידי שמים למשל נסיעה בכביש או טיסה 

אבל דברים שאנשים לא עושים כי זה נחשב מסוכן זה משהו אחר וכאן יש עניין של ונשמרתם

מה שכן כאן יש בכלל לשאול האם זה מקום יותר מסוכן מכל מקום אחר מבחינה בטחונית

והתשובה לענ"ד היא לאו דווקא

אבל מי קובע מה זה מסוכן?אין כמו אמא

אם תתקשרי למשטרה /צבא , תגידי להם, האם מוסכן לגור שם מבחינת ערבים. מה הם יגידו?

יש נתונים זה לא "האמת שלהם" ו"האמת שלנו"ender13
לא מדוייקender13

אם דרך בני אדם לבצע פעולה שיש בה X סיכון בשביל נופש

אבל דרך בני אדם לא לעשות את אותה פעולה עבור מצווה חשובה "כי זה מסוכן" אז זה המדד?

המדד הראשון תופס, השני הוא רק תירוץ או, כמו במקרה שלנו, תוצאה של חשיפה לתקשורת

מוכר כל כךmshlomo

מסבירים יפה שככה החלטנו ואנחנו מבקשים לכבד את ההחלטה שלנו.

וזהו! לא לתת לה לגרור אתכם לויכוח בעניין.

אני אומרת לאמא שלי שאני רוצה להיות עצמאית ולא לחיות על חשבון אחרים, ורק ביו"ש זה אפשרי.

אני לא יכולה לשכור דירת 2 חדרים זולה בעיר ולישון עם הילדים שלי באותו חדר, אני לא יכולה לשים ילדים לישון בסלון, אני לא יכולה לחיות בלי סלון ואני גם לא יכולה לשכור דירה גדולה בעיר ולהישאר עם מקרר ריק כל החודש...

אני מזכירה לה שהיא ואבא שלי (ע"ה) מעולם לא חיו על חסדיו של מישהו, ומעולם לא קיבלו עזרה מאף אחד, אז למה אני צריכה לעבור את ההשפלה הזו?

אולי טיעונים כאלו ישכנעו גם את אמא שלך.

אבל בגדול, לכל הורה הייתי אומרת את השורה הראשונה שכתבתי וזהו, לא צריך יותר.

הורים יכולים לדרוש כל מיני דברים לא מתאימים מילדיהם. קביעת מקום מגורים זה רק אחד מהם, ואי אפשר לתת להורים לנהל לנו את החיים. רק פיצוצים יצאו מזה....

בסוף מתרגלים...

צודקת וכך גם אמרתי לה היוםמלכת המטבח

שזה פשוט לא נושא לדיון, ולו רק מהפן הכלכלי נטו. 

לגור איתה - לא נגור.

לשכור בנפרד - אין לנו אפשרות. גם לה אין אפשרות להוסיף לנו עוד אלפיים בחודש. 

כך שהאפשרות היחידה שלנו חוץ מיו"ש זה בפריפריה המרוחקת. 

וכמובן שנזהר כמה שרק אפשר. 

כן ולאגם אני פהאחרונה

כמו שכתבו לך, אם את תשדרי חוזק ובטחון, גם אמא שלך תנסה פחות לשכנע.

מגורים ביישוב זה בדרך כלל לא רק בחירה כלכלית, אלא גם אידאולוגית, חברתית וקהילתית, וגם איכות חיים אחרת.

מצד שני, כן הייתי מרגיעה אותה ואת עצמי ע"י זהירות נוספת בתקופה הזאת: לנסוע יותר באוטובוסים ופחות לעמוד בצמתים, לנסוע רק ברכב ממוגן, וגם לנסוע קצת פחות - לנסות לרכז כמה נסיעות ביחד (זה גם עדיף מבחינה כלכלית, וגם נגד תאונות דרכים).

האמת שנראה לי שהאמונה מוסיפה לחיינו איזה רוגע, ומי שלא מאמין קשה לו יותר, כי אין גבול להשתדלות הבטחונית שאפשר לעשות, אבל כשמאמינים, עושים השתדלות סבירה, ויודעים שהשאר תלוי לא רק בנו.

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדוויתאחרונה

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך