בעקבות זריקת בקבוק התבערה על הרכב של משפחת שפירא (רפואה שלמה בע"ה לאיילה בת רות), אמא שלי מודאגת נורא. מתקשרת כל יום, בוכה ואומרת, "אתם רואים? אתם רואים?! אמרתי לכם לא ללכת לגור בשומרון! אתם חסרי אחריות, יש לכם ילדים!" - אמנם אנחנו לא גרים באותו יישוב, אבל פחות או יותר באותו אזור.
לחוצה ולוחצת ביותר פשוט לקום ולעזוב הכל מיד, את הבית, את החפצים, את הקהילה, ולעבור לגור בדירה שלה כדי שלא ניפגע ח"ו.
כמובן שהזכרתי לה שגם בירושלים היה לא מזמן פיגוע מזעזע, וגם בת"א היה, ומה עם פשע ותאונות דרכים?.. זה לא קוטל יותר אנשים מפיגועים? היא אומרת, נכון, אבל מתאונות דרכים ופושעים אפשר עוד איכשהו להיזהר (לנסוע בזהירות יתרה, לא להסתובב בחושך במקומות מסוכנים), אבל מחבל עם בקבוק תבערה שחוסם לך את הכביש - מה תעשה???
ובאמת, אני לא יכולה להכחיש שבפ"ת יש הרבה פחות סיכוי להיפגע מבקבוק תבערה...
אמרתי לה, אי אפשר לברוח כל הזמן מהאויב, הם ישיגו אותנו בסופו של דבר - והיא אומרת, עם כל הכבוד להתיישבות, אתם והנכדים שלי חשובים יותר!!! וגם על זה אין לי מה לומר... מבחינתה היא צודקת.
אמרתי לה, "אבל יהיה לנו צפוף נורא אם נעבור כולנו לגור בדירה שלך", והיא השיבה - אבל אם חלילה תיפגעו, מה יהיה שווה הבית המרווח שלכם? וגם זה בעקרון נכון...
באופן מעשי זה כלל לא נושא לדיון כרגע. אנחנו פשוט לא עוברים דירה. מה לעשות ששכר דירה קטנטונת הוא בערך פי שניים מהסכום שאנו משלמים כל חודש על הבית.
ולגור עם אמא שלי זו לא באמת אופציה. כולנו נשתגע תוך חודש.
אז מה לומר כדי להרגיע אותה?