ראשית, אם חמותך מרימה אותו כשאתם מגיעים ונותנת לו נשיקה, המצב הרבה יותר טוב מ"כלום".
האם תוכלי לנסות לגרום לכך שהיא תעשה לו עיסוי? דווקא הידיים שלה על העור שלו, לא על הביגוד.
מגע עור עם עור גורם לקשר.
אודה ולא אבוש, אחד מילדיי שיחי' נולד בניתוח קיסרי. סבלתי מהרבה מאוד כאבים והיו לי הרבה קשיים עקב הכאבים. אמנם הנקתי הנקה מלאה, אבל לא הרגשתי קרבה לתינוק. אני זוכרת את עצמי שואלת את אימי מה לעשות, כי אינני מרגישה שום קרבה לילד, למרות שהנקתי וישנתי איתו צמוד, והחלפתי את החיתולים וכו. , הרגשתי שאם יבואו ויגידו שקרתה טעות נוראה והתינוק הזה אינו שלי, שלא יהיה לי משנה, ופשוט אחליף עם התינוק ה"אמיתי", בלי משקעים ובלי חקירות.
אמא שלי לא נבהלה, היא פשוט אמרה לי שבכל פעם שאני מחתלת אותו, לעשות לו עיסוי של דקה או שתיים, עור על עור (הוא תינוק חורף אז רק בהחתלות היה קל ונגיש להגיע לעורו
). לא ברור לי כמה פעמים הייתי צריכה לעסות אותו, פעמיים, שלוש, אבל בטוח שלא יותר מארבע! התאהבתי בילד, עד היום, ב"ה.
ואם לא ילך, תזכרי את כל החמות האחרות שחונקות את הכלות ואת הנכדים, ותודי לה' שאמנם את רוצה יותר ממה שאת מקבלת, אבל בהחלט יכול להיות הרבה יותר גרוע. (החמות שבאות בטרוניה על כל דבר שעשית או שלא עשית - למה הוא לבוש ככה ולא אחרת, למה חיתול מהחברה הזו ולא ההיא, למה הרמת אותו ולמה השכבת אותו, למה בקעו שתי שיניים ולא ארבע, למה העיניים כחולות ולא חומות, או להפך).
אגב, סבתי היתה חמות מדהימה וסבתא שהיתה יכולה לפתוח בית ספר ללמד נשים להיות סבתא מדהימה. ובכל זאת, כל פעם שאחת מדודותיי שילדה, והיא באה לבקר את היולדת בבית החולים, היא טרחה לציין את אכזבתה שהרך הנולד אינו ג'ינג'י! ובכל זאת הסבתא התגברה (!) והרעיפה חום ואהבה בדיוק במידה הנכונה גם על הכלה - האמא וגם על הנכדים.
קשה לומר לך שלא להיות עם ציפיות מחמותך, אבל למען שלוות נפשך, קבלי ממנה בחיוך את מה שהיא מסוגלת להעניק, וסילחי לה על מה שהיית רוצה לקבל, אבל כרגע היא לא מסוגלת \ מעוניינת לתת. למענך, למען אישך ולמען כל הצאצאים שכבע"ה ישנו ועוד יבואו.