מתפקדי הבית היהודי למי תצביעו?דג מחיר
אנידג מחיר
2נק': מוטי יוגב, אביחי בוארון, ואלי בן דהן. נק': שמעון ריקלין, הרב רונצקי, משה סלומון, חגית משה.

ה2 נק' חשובים לי באמת..
ריקלין- שכנע אותי בראיון עם יוני קמפינסקי
רונצקי- אמממ ברירת מחדל.. לא מבסוט מהקשר שלו עם בנט אבל מצד שני הוא אדם שעשה הרבה אחדות בעמ''י
סלומון- חשוב שיהיה אתיופי, והוא גם נראה בחור טוב..
חגית משה- כי היא פעילה מרכזית בסניף המפד''ל ירושלים. אחד הסניפים היחידים שממש נלחמו בבנט ואני מעריך את זה
אל תצביע לרב רוצנקייזהר

נכון שהוא רב, אבל בדעותיו הוא בנט-שקד. אל תתבלבל.

^^וגםשרבוב
הוא אמר שהברית עם לפיד יותר טבעית מהברית עם החרדים
הוא לא אמר את זה..itay0432
הוא אמר שיותר נוח לו עם חילונים מאשר עם חרדים.
זאת גם אמירה קשה, אבל הגיונית.
חרדי קלאסי יקטול כל מה שתגיד ולא יהיה מוכן לפתוח את הראש לכל דעה אחרת, ולכן, מין הסתם יש קצת פחות שיח.
לעומת חילוני ממוצע שיותר פתוח ומוכן לשמוע.
עכשיו יקפצו כולם ויגידו שזה שטויות אבל אלו החרדים והחילונים שהוא פגש.
אני מבין מאיזה מקום הוא מדבר, אבל לא הייתי אומר דבר כזה.
הוא סדין אדום אצל החרדיםיקוט
החרדים סיכלו את בחירתו לרבנות העיר פתח תקוה בגלל נסיעתו הבעייתית בשבת בהיותו לובש מדים.
חבר שואל: מה רע לרב רונצקי במעמדו כראש ישיבה. למה לו ללכלך את ידיו בפוליטיקה הקטנה ?אבל מסתבר שתכלית ההתמודדות שלו לכנסת הינה להתעמת עם החרדים בניגוד לאינטרס הבסיסי לשיתוף פעולה ערכי ופוליטי.
חוצפהדתי לאומי

יואילו נא החרדים להתעסק במפלגה שלהם, צריך להצביע לפי שיקול דעת ולא מעניין אותי מה דעתם על מי מהמתמודדים בבית היהודי. בושה שכשיש דילים עם החרדים ברבנות החרדים ממנים את מי שהם רוצים והציונים דתיים צריכים להביא מועמד מקובל על החרדים.. כאילו הם יקבעו מה נכון.

"מסתבר שתכלית ההתמודדות שלו לכנסת הינה להתעמת עם החרדים"?

אתה מאמין לעצמך? אפילו אני מאמין שתכלית ההתמודדות של החכ"ים החרדים היא כדי להועיל לעם ישראל (אם כי הם מזיקים מאוד בחלק ממה שהם עושים) אבל ברור לי מה נקודת המוצא שלהם..

אפשר בבקשה מקור או משהו שמאשר את סוף דבריך?מרדכי
בס"ד

עם כל מה שאני חושב עליו זה עדיין לא נשמע לי...
מסתבר לפי מה?itay0432
לפי דעתך המאוד חשובה והמוערכת? !
לא ללכלך בבקשה.
נסיעתו בעייתית? אתה פוסק?מירימירי
גדולי הפוסקים גיבו אותו וזה גם הגיון פשוט להבנתי הדלה
לכן אמרתי שזה מחוסר ברירהדג מחיר
יש לך רעיון למועמד אחר?

אולי סלומינסקי :-/

ברור שעדיף...איזדרכת

בחרתי בסוף בניסןדג מחיר

ב2 נקודות אני מצביעה כמוךשרבוב
אחרי זה אני רוצה
וורצמן
סלומיאנסקי
אולי ריקלין אבל תלוי בהערכת סיכויים
ואחת מהנשים הדוסיות גם תלוי בסיכויים שלהן
מאוד חשוב להצביע לנשים התורניותעוקר הרים

בעוד שאצל הגברים הסיכוי לכניסה של מישהו הזוי קטן יחסית (4 מקומות ריאליים ל-5 חברי כנסת מכהנים).

אצל הנשים יש 3-4 מקומות ריאליים ורק שקד בטוח תיכנס ויש סיכוי לכניסה של מישהי כמו סופיה רון-מוריה או כהנא דרור.

אני נראה לי הולך על:

אביחי בוארון,

הרב בן דהן

מוטי יוגב

שרה אליאש

מתלבט על

שולי מועלם

יהודית שילת

שמעון ריקלין

ענת רוט (לפי מה שהבנתי היא לא רק התפכחה מאשליות השמאל אלא גם חזרה בתשובה)

יוסי פוקס

אבי וורצמן

משה סלומון (אין לי כל כך מושג מי הבן אדם)

חני לוז (נראית לי מהראויים ביותר, הייתי מצביע אבל נראה לי שהסיכוי שלה לא משהו)

מה אתם אומרים עליהם?

לא אצביע לכל מועמד ש:

חשוד בשמאליות - מזרוחניקיות (כותב במצב הרוח <צ>).

מדבר נגד ההתחזקות בציבור הדתי (אשר כהן לדוג').

לפנים המגניבות של המפלגה בנט ידאג עם השריונים...

אתם מתבלבלים=חגית=

אם אתה לא חבר מרכז- אתה לא יכול לבחור את עמיעד טאוב/ חגית משה.

לחני לוז יש הרבה יותר סיכוי משרה אליאש- כי היא מגיעה מתחום שהוא מאוד אהוד על ידי רוב המתפקדים- ביקורת התקשורת.

לכהנא-דרור אין הרבה סיכוי, יש לה דעות הזויות ולא נראה לי שהרבה יבחרו בה לאחר שאפילו המפלגה עצמה יצאה נגדה.

לדעתי כדאי מאוד לבחור בסלומיאנסקי- הוא זה שדואג לכסף לציונות הדתית. בלעדיו- ישיבות רבות היו נסגרות בגלל הקיצוצים של לפיד.

אני לא הבנתי כךמרדכי
בס"ד

אני הבנתי שהמקום העשירי משוריין לחברי המרכז והם נמצאים ברשימה נפרדת מכולם לסימון אבל כולם יכולים להצביע להם.
בעצם עכשיו ראיתי משהו אחר שמחזק את דבריה, אז אני לא יודע...מרדכי
המקום העשירי נבחר בצורה נפרדת, על ידי חברי המרכז.אנטילופ

אתה לא יכול להצביע לשם, זו רשימה שונה והצבעה שונה...

לפי מה שאני הבנתידג מחיר
אתה יכול להצביע לטאוב, ניר אורבך, חגית משה וכו' לרשימה. אבל בנוסף יש שיריון מקום 10 לחברי מרכז, שאותו בוחרים רק אנשי מרכז.
לענ''ד אם נכנס איש לרשימה לפני מקום 10 השיריון מתבטל, כמו בשיריון אישה.
לא.אנטילופ

וקצת יותר בפירוט: זו הרשימה שאליה אתה יכול להצביע.

וזה תקנון הבחירות המלא. [תסתכל בעמוד שבע].

^^ כך לבסוף מתברר גם לימרדכי
בס"ד

בערך כמו בתקומה
להבנתי, לא כךעוקר הרים

הם מתמודדים + שיריון לחבר מרכז.

לחני לוז, לדעתי, אין הרבה סיכוי כי היא לא השקיעה בפרסומות ויח"ץ. ראית כמה כתבות פרסומיות יש בערוץ 7 על שרה אליאש...

סלומיאנסקי מיצג, עבורי, את המפדלני"ק הישן שידאג למוסדות הציונות הדתית לא בחוק אלא בוועדת הכספים. לחרדים, הוא דאג הרבה פחות ומצב עולם התורה שם קשה מאוד.

חוץ מזה, אם לא מעגנים את זה בתקציב, זה נחמד כל עוד יש לנו שליטה בוועדת הכספים. יש סיכוי שבכנסת הבאה יהיה שלטון שמאל מאוד עוין ושליטה של החרדים בוועדת הכספים, ואז מה יהיה?

אגב, ממצב הרוח יש גם את רז קיל...

הצביעו למי שיש קבלות של עשיה והם בוארון רונצקי סלומון אזולאshlomo236

אזולאי  פוקס שוורץ 

הצביעו לבעלי קבלות עם שדרה יהודית מוטי יוגב הרב בן דהןshlomo236

הצביעו לבעלי קבלות ועם שדרה יהודית ליוסי פוקס לזאב שוורץshlomo236

הצביעו לבעלי קבלות בעשיה הצבורית ליהודית שילת ולחני לוזshlomo236

הצביעו למי שיש קבלות על עשיה שרה אליאש וענת רוטshlomo236

הצביעו לבעלי עשיה ויכולת הסברה לחול אורי בנק ויוסי פוקסshlomo236

וכן לדני דייןshlomo236

ואיך מכניסים את כל זה בשבעה משבצות?מרדכי
יש 4 משבצותדג מחיר
התכוונתי 7 משבצות בתופסמרדכי
אז ככה זה עובד מי שרוחו נוטה לאנשי הפעולה המבוגרים וכוshlomo236

ב7

מי שרוחו קרובה לאנשי הפעולה שקבלות בידם והם צעירים יבחר ב7 המתאימים

וכן על זה הדרך וראוי להתמקד  באנשים  שקבלות  של עשיה בידם כיוסי וכזאב שוורץ

כמובן לא להשאיר בחוץ את ניסן את אורי ואת אבי ורצמן כולם התחיshlomo236

לו נבמצווה וימשיכו

אם המפלגה תקבל 40 מנדטים כולם יכנסו. אל תדאגאלעד

40 מנדטים יהיו אם יאמצו את הסיסמה הבאהhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ' בטבת תשע"ה 08:19

אין אימון בימין החילוני, היום הוא ביבי מחר הוא טיבי.

ויש על זה הוכחות כמעט חד-משמעיות, למרות שאין כל כך שחור לבן בעולם:

/Forum/Forum.aspx/t692578

קצת היסטוריה:

• חצי ממפלגת צומת חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני
  • חצי מהליכוד ביחד עם ראש הממשלה אריק שרון חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני
  • גם בזמנו של נתניהו כראש הממשלה חלק גדול של הליכוד שמו לו רגליים ומשכו שמאלה

יש חשש גדול שגם עכשיו שליש עד חצי מהליכוד יעברו לשמאל הקיצוני. 

זה נראה דמיוני עכשיו בגלל שרק עכשיו היה הירי מעזה בלי הפסקה.

אבל אחרי שנתניהו ירסן את החמאס עד שיפסיקו לירות, אז הסכם עם המחבלים לא יהיה כל כך מפחיד, כבר לא יראו את הטילים נוחתים עכשיו. התקשורת עוד פעם תתחיל לזמר שירים של שלום, תכנה כל שר וח"כ שאינו רוקד לפי החליל שלהם בתור ימני קיצוני, ומנגד תתן ציונים טובים לשרים וח"כ שמושכים שמאלה, ואז כמה חקירות משטרה יעשו את שלהם.

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.2531061 
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, מתח היום (שני) ביקורת על החלטתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו,  להקפיא את העברת כספי המסים שישראל גובה עבור הרשות הפלסטינית. 

אבל כאשר הבית היהודי משדר שגם הוא לא בדיוק מפלגה דתית, אי אפשר להשתמש עם הטיעון הזה.

אם תגיש מועמדות גם 50 מנדטים הם יקבלואלעד

תודה על המחמאותhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ' בטבת תשע"ה 09:19

זה לוקח זמן ומאמצים לשנות את התפיסה.

עד עכשיו הייתה תפיסה שאצל החילוניים יש את המנהיגים, והדתיים רק צריכים להתחנן על נפשם.

מה שקורה בשנים האחרונות מוכיח שזה לא ככה. פוקד משבר אימון מאוד חזק, ומקורה בהתנתקות מהדת.

לפני כמה עשורים גם אלו שהיו חילוניים, בצעירותם הם ספגו חינוך יהודי שורשי או לפחות אבותיהם ספגו חינוך כזה. אבל עם הזמן כאשר יש כבר כמה דורות של ניתוק מיהדות, צריכים הכול לחדש על ידי חינוך יהודי שורשי.

חח תקבל את קרית משה + בית אל ב'מירימירי
כל השאר יברחו
אתה מתבלבל!משה פאלקאחרונה
לפני כשנתים היה לבית היהודי 3-4 מנדטים כאשר נפתלי בנט האח הגיעה הוא הביא עימו קהל רחב של חילונים אז קפצנו ל12 מנדטים אים אתה לא זוכר אז סתום תפה
אומנם אני לא מתפקד, אבל בכל זאת אני מכין רשימה לחבריםמרדכי
בס"ד

(הם ביקשו ממני כי הם לא מכירים אף אחד וסומכים עלי שאני יודע מה הם רוצים)

יו"ר:
הרב שמעון אור (אני יודע שאין לו סיכוי אבל חשוב לחזק ולהראות שיש אלטרנטיבה לבנט שלא יקבל מאצלנו כלום).

רשימה:
2 נק': ניסן סלומיאנסקי, אביחי בוראון, מוטי יוגב.
נקודה: שמעון ריקלין, משה סולומון.

על ה-2 הנוספים אני מתלבט-
חני לוז נשמעת אופציה טובה, אבל אני לא יודע מה הסיכוי שלה... שרה אליאש, יהודית שילת (אני מאוד מתלבט לגביה...).
אני מחפש את הכי תורניים שאפשר (ולצערי מהבחינה הזאת הרב בן דהן אכזב אותנו מאוד בקדנציה האחרונה ולכן לא יצביעו לו אצלנו).
לדעתי אין סיבה להצביע לנשיםדג מחיר
זה ממש לא מאידיאל, פשוט אני לא מוצא גברים ראויים לדעתימרדכי
בס"ד

(למרות שגם על אותן נשים לא הייתי חותם ואם זה היה תלוי בי סיכוי גדול שלא הייתי ממלא הכל).
אין סיבה כי חבל על הקול שלך.דג מחיר
הם ייכנסו ממילא
תתבייש מסייע לעוברי עבירה אה?!דוסית גאה!

סתם סתם בצחוק

לא לבלוע אותי!!

ולא סתם, אם יותר השפעה מאשר מצביע רגיל מרדכי
יהודית שילת - שלילי חזק.יזהר

אשמח שבבקשה תפרט, אפשר גם באישימרדכי
פורום תקלהיזהר

פורום תקלה תקרא לחברים שלך,אלעד

אלא שחינכו אותך לפסול וללעוג לכל מי שלא מתיישר בדיוק עם קו החשיבה שלך

הרב ליכטנשטיין, הרב יעקב אריאל, הרב לבנון, הרב סתיו, הרב דרורי, הרב יהושע שפירא והרב אייזנמן הם תקלה בעיניך?

אשריהם ואשרי חלקם ואשרי מי שמשמשת שם כמנהלת

אין ספק שהפורום הזה הוציא הרבה תקלות תחת ידויוני

אם כל הכבוד לרבנים המופלגים, זה נראה שיש שם עסקנים שמערבבים אותם לפי צרכים אישיים של מקורבים.. 

(וכן, מפני כבודם עדיף לשתוק)

עד לפני חודשים ספורים חשבתי בדיוק כמוך.יזהר

רק לאחרונה זכיתי להיכנס לעובי הקורה.

.

בבקשה שהשרשור לא יגרר לנושא הזהמרדכי
טוב. רק תראו את הוידאו.יזהר

מי שרוצה לדון באישי - מוזמן, לאחר שיראה את הוידאו.

אז הבנאדם עבד כמה שנים בשביל למצוא טיעונים,ראשית חכמה

מה ציפית, שהוא יגיד לכולם, "ביצעתי מעשה מגונה בקטין"?

להודות בזה יהרוס לו את החיים.

ואולי הסיבה שג' הגיש תלונה רק כשהפרשה התפוצצה זה מאותה סיבה שהפרשה התפוצצה והיא שהבינו שאי אפשר לפתור את הפרשה בשקט?

אולי ג' ישב עם X מפורום כדי להבין מה אמור לעניין את המשטרה.

נו באמת, תמיד כשחוקר משטרה יגלה ראיות על תיק מסויים הוא יתלהב שהגיע לפתרון. לי עצמי יש לא מעט תיקים במשטרה ואני מכירה אותם, זה לא אומר כלום על נכונות/אי נכונות העובדות.

מעבר לכך שהיו על הרב אלון עוד תלונות שחל עליהן חוק ההתיישנות, ממש קדוש מעונה.

אף אחד לא שפך את דמו של הרב אלון.ראשית חכמה

הוא בעצמו שפך את דמו במה שעשה.

אני חוזר - זה ממש לא הנושא, נא לא להוביל לשם! מרדכי
מצטרף. הפרשיה הזו כאובה ונסתרת מידיאלעד

בשביל לדון עליה כאן ללא נתונים עובדתיים בסיסיים שיאפשרו לנו לחרוץ גורלות

את הגרסא שלהם כולם מכיריםיזהר

המינימום זה לראות גם את הגרסא של הצד השני.

זאת באמת אחת הדילמותמרדכי
בס"ד

מצד אחד יש בו רבנים גדולים כמו הרב אריאל והרב לבנון (ואני לא מזלזל בשאר, אלא אלה הרבנים שמהם אני אישית מחזיק יותר) ומצד שני אני באמת לא יודע מה טיבו של הפורום.
הרב אריאל אינו בפורום. הוא קישוט.יזהר

הוא בוחר להתקשט בהם. יכל להגיד לא וללכתאלעד

ומה עם שאר הרבנים? "תקלה"?

בוש והכלם

אני לא נכנס לבחירות שלו.יזהר

בפועל, להביא את הרב אריאל כראיה לנכונות הדברים - זה פשוט לא נכון. אפשר לומר: אני מאמין להם (לרב יהושע וליהודית שילת) כי גם הרב אריאל האמין להם - זו אמירה הגיונית, אבל הוא עצמו ממש לא כלי ראשון.

אני כן. מודה ועוזב ירוחם- והוא לא עזב ולא פרשאלעד

לטעון שהוא קישוט שם מבזה אותו יותר מלהסכים בפשטות שהוא עדיין עימם ודעתו כדעתם

אכן דעתו כדעתם. לא טענתי אחרת. השאלה היא מה זה אומר.יזהר

זה אומר שהוא מאמין להם. מצויין. אבל בשביל זה הוא לא צריך להיות חלק מהפורום.

אז בשביל מה כן? בשביל ליצור מצג שווא כאילו הוא בעצמו חקר, בדק ותישאל. כך הודו אנשי הפורום עצמם באזני הרב אלון.

בהקשר זהיזהר

אני ממליץ לעיין בתגובות של כתבה זו. מתחת לפני השטח, יש הר געש פעיל.

רשימה סופית-מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ג בטבת תשע"ה 12:01
בס"ד

אני ממש לא מרוצה ממנה ולצערי היה קשה מאוד למצוא שבעה אנשים ראויים שמתאימים למה שאנחנו מחפשים בחיזוק הצד התורני של המפלגה, וגם נשים כאשר אנחנו סומכים על הדעות שהביא בעל שו"ת "שרידי אש", שאם נשים בציבורנו לא יצביעו בבחירות, אנחנו במו ידינו מפחיתים את הכוח אותו אנחנו יכולים לקבל בכנסת, ו"עת לעשות לה' הפרו תורתך" (כפי שכותב הרב ליאור) אבל זה לא המצב האידאלי בכלל.

יו"ר:  שמעון אור.
2 נקודות:  ניסן סלומינסקי, אביחי בוראון ומוטי יוגב.
נקודה:  משה סולמון, שמעון ריקלין, שרה אליאש, חני לוז.
(הרשימה תקפה ללפחות 11 אנשים )
שנים פה עןשים לי חום, נראה אם תזהה..שלומי20104
בוראון ולוז?מרדכי
10 נקודותשלומי20104
בעיקר אני שמח על המפלה של חני לוז..

אגב לבוארון שמתי אפילו שתי נקודות.. לצערי אבל להבנתי את הצורך הגדול..
מותר לשאול למה לא חני לוז?מרדכי

הערהצבי-ליזציה

במצב הנוכחי, על פי השרידי אש, ראוי להצביע לנשים בעיקר, כי יותר קל להכניס כאלו למקום ריאלי. צריך לשחק את המשחק כפי שהוא.

אבל צריך שהן גם יהיו ראויות בכדי שיהיה את הכוח שאנחנו מחפשיםמרדכי
כנראה שלו מרדכי
בס"ד

מצאתי את זה בטעות לפני כשעה -
אני פתאום קלטתי - בקושי יש נכנסים לרשימה!טורנדו

אני קראתי כאן בערוץ אתם ראיתם כמה שריונים יש ברשימה?

מה זה, לתקומה ונשים ומה שבנט יכול לשים - מה זה משאיר לנו המתפקדים?

ויש כל כך הרבה טובים שאני רוצה לבחור בהם אבל את מי לשים בראש?

אני רוצה את הרב בן דהן שהרב דרוקמן משבח ואת מוטי יוגב שתמיד נאמן לתורה ואת בוארון כי הוא נשמע ממש טוב וגם את סלומינסקי כי הוא עזר המון לישיבות ולעולם התורה.

אבל אני רוצה גם את דילמוני ואת ריקלין ואת חני לוז ואת שולי מועלם, ואת אבי וורצמן שעשה הרבה בחינוך. 

מה עושים??? איך יודעים למי להצביע? מי לשים בתחילת הרשימה?

יש טעם להצביע לבנות או שבכל מקרה יכנסו טובות?

אין טעם להצביע לנשיםדג מחיר
המלצה שלי- שים את בוארון ויוגב ראשונים (2נק') לבן דהן תצביע רק אם אתה באמת מעדיף אותו על מתמודדים אחרים. כמובן שאם ההתלבטות היא בן דילמוני או שובל על בן דהן אז ברור שלרב בן דהן
דווקא אצל הנשים יש יותר סיכוי להשפיעעוקר הרים

אצל הגברים יש 5 חברי כנסת מכהנים שמתמודדים על 4 מקומות ריאליים. אצל הנשים יש את שקד ומועלם ו-3-4 מקומות.

יש 11 מתמודדותדג מחיר
הכוונה שאצל הגברים רוב הסיכויים שלא ישתנה הרבהעוקר הרים

5 חברי כנסת מכהנים ועוד עשרות מתמודדים על 4 מקומות משאיר מעט סיכוי להשפיע על הרכב הרשימה.

אצל הנשים רק שקד בטוח תיכנס כל השאר - יש הרבה מקום להשפיע.

לא ראיתי את השם שלו פה הרבה, וחבל- ניסן סלומיאנסקי.אנטילופ

הוא עשה לדעתי עבודה מצוינת בכנסת האחרונה, העביר מליונים לישיבות וליו"ש [מכיר כמה וכמה ישיבות שממליצות עליו] והצליח להסתדר גם עם החרדים.

אצלי הוא ב2 נק'.

אני באופן אישי הושפעתי מהתקשורת קצת בעיניינודג מחיר
וזה גורם לי רתיעה מלהצביע לו ב2 נק'..
כל הסיפור עם קבלני קולות ותקציבים וכו'..
התקשורת המגזרית או הכללית?אנטילופ

קבלני קולות- היו דיבורים על זה, שום דבר מוכח.

תקציבים- הוא באמת העביר הרבה תקציבים, להרבה דברים שהתקשורת לא אהבה. אותי זה רק מעודד.

במיוחד מה שהיה לא מזמן- מדובר בהעברות חוקיות לחלוטין [כשהכנסת מתפזרת צריך להעביר כספים לכל מיני מקומות, שיוכלו לתפקד עד אחרי הבחירות], שהוא היה אסרטיבי ודאג שיעברו, למרות השמאל והתקשורת שדאגו שזה יראה כאילו עושים "מכירת חיסול למדינה". [ציטוט מידיעות].

מה דעתכם על זאב שוורץ? למשהו יש יכולת לפרט עליו?מרדכי
בס"ד

מסתבר שזה קשה למצוא מועמדים בראש שאני מחפש...
הייתי בכנס שלו. דיבר בעיקר על תמיכתו בתפוצות.אנטילופ

זה גם מה שנראה מהרזומה שלו. מעבר לזה- אני גם לא יודע עליו הרבה.

חשוב מאוד!!!אריאלוש
חבר'ה, כמו שאתם יודעים מחר הפריימריז לבית היהודי, ורובנו התפקדנו מתוך רצון להשפיע, ישנם רבים מבנינו שאינם יודעים במי הם רוצים לבחור, ומתוך אמונה שאנו רוצים רשימה שערכי התורה(!), עמ"י וא"י עומדים כנגדם תמיד.. ראיתי לנכון להמליץ על מספר מועמדים שעונים לגדרים הנ"ל. 1. הרב אלי בן דהן. 2. אביחי בוארון. 3 ח"כ מוטי יוגב. 4. יהודית שילת.
גם אני חושב שהרב בן דהן ובוארון ויוגב חשובים אבל מה עםטורנדו

סלומינסקי הוא גם חשוב, לא?

ואצל הבנות למי יש יותר סיכוי לחני לוז או לאליאש או לשילת? ואולי בכלל להצביע למועלם כדי לעזור לה להגיע יותר גבוה?

הרבה התלבטויות.

תלוי מה חשוב -לך- לקדםמרדכי
בס"ד

אני רוצה שהבית היהודי יהיה כמה שיותר תורני אז מי שמתייעץ איתי אני אומר לו X Y Z, אבל יכול להיות שאתה בכלל מחפש לקדם את החברה ואז מתאים לך A B C.

לכן תבדוק דבר ראשון מה אתה רוצה לקדם בבית היהודי ואז מי הם שהכי מתאים לנושא הזה.
המועמדים שלי :יקוט

1. דני דיין. 2. רונן שובל. 3. הרב רונצקי. 4. איילת שקד.

חבל, כי איילת שקד בטוח נכנסת. מקסימום ישריינו להיעל...

ונראה לי שהיא ממש בונה על זה...מרדכי

בס"ד

היא בקושי השקיעה על פרסום...

חכמה יעל...

טעות! איילת ממש לא בונה על זה!ברווזה

אתמול הייתי בפאנל שלהם בגוש עציון. בסוף דבריה איילת שקד אמרה: "כולם אומרים: את שקד לא צריך לסמן, כולם יסמנו אותה ויש שיריון אז היא בטוח נכנסת." אז בבקשה אל תבנו על זה כי אם כולם יגידו ככה, בסוף אשאר בחוץ...  [כל האולם צחק] בבקשה כן תבחרו בי ותסמנו אותי."  [כל האולם מחא כפיים] עד כאן דבריה.

זה לא סותרמרדכי

בס"ד

היא יודעת שהרוב הגדול רוצים אותה,

היא מפחדת שכולם יגידו שכולם בוחרים בה אז אפשר לקדם מועמד אחר ומזה היא כן פוחדת.

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטוריאחרונה
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))אחרונה
האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  

הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.

כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:

1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.

2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה

הנדסת תודעה

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודייםhamedinai

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים

​הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:

​1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות

​אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?

​הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.

​2. אשליית הנסיגה התנפצה

​ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.

מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.

​3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים

​הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.

אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.

​הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.

​במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.

​שתפו!

לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.

📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁

כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.

תודה על ההתעניינות המדהימה !סביר11
האמת שהצלחת להדהים אותישבור לרסיסיםאחרונה

איזה תחכום!

בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai

‏פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות

ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.

כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:  

נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.  

היא התאבדות קיומית.  

7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.  

אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.

כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
אז היום היה לי מבחן בקררים החדשים, קררים הם גזי הקירור והמיזוג במערכות קירור ומיזוג שהם לפעמים במצב צבירה גז ולפעמים במצב נוזל.

יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.

לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.

מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.

גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.

העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.

עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.

מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג,  זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים,  מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.

הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.

וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.

ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?

למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו? 

תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
חלק כבר נאסרו לשימוש בכלל חלק עוד אפשר להמשיך לתחזק, כדור שלג שמתגלגל.

אולי יעניין אותך