שלום לכולם,
[מקווה שלא תזהו את הכתיבה פשוט ניק שפתחתי לשאלה, אך את מכירים אותי טוב טוב..]
מדוע ולמה עזרתכם ממש תסייע בעדי.
אז כך פגשתי אותה דרך חברים ואנו יוצאים כבר 6 פעמים.
אני אשכנזי משני הצדדים, והיא חצי חצי.
סה"כ הכל טוב ונחמד ויפה רק ש........
1- כל פגישה מאין הסתלבטות קטנה קטנה על אשכנזים..אז פעם זה מצחיק ופעמם זה מצחיק יותר..
אבל [ מאיפה זה בא ?] אז נניח שפעם ראשונה זה תרגשות ואומרים שטויות שלא סמים לב, אך פעמם שניה ופעם שלישית ?@$??#$%?#?? בקיצור לא מבין.
2- דברנו מעט באופן ובפן רציני הלכתית ושאלתי אותה מה דעתה הלכתית על שלל דברים ובגדול התקבלה תמונה כוללת, דבר אשר נוצר מאין שולחן ערוך אישי, לא נגיד הרב נוח אך לא רחוק מאוד משם,.. נגיד שאלתי אותה למה היא מגיע עם חצאית קצרה [ טיפה מעל הברך] אך כאשר יושבים היא הרבה מעל הברך.. , למה אז לזוכתה יאמר כי קשה הלכתית עם זה והיא יודעת שזה לא בסדר, אך..זה מה יש.
3- אני במקצועי "טייס" והיא "אחות" בבית חולים. עכשיו כל פעם שאנו נפגשים ומדברים בטלפון, היא אומרת דברים כמו אין על עבודה בבית חולים והכי חשוב זה בית חולים ורק בית חלים וחולים וחולים וחולים. וכו' [לא שאני אומר שלא חשוב], אך יש עוד מלאה מקצועות שהם חשובים ועוד, אך למה הכל סביב הבית חולים ????
4-אני לא ידע אם זה טוב או לא טוב, ובכן, המוסג "פשטות" זה מאוד מאוד יפה ומאוד נחמד להשתמש להתנהג, אך מה קורה כאשר מוסג מקבל עולם שלם, עולם אשר הוא על סף התנגשות ? והיא מתארת לי על הפשטות שהיא רוצה לחיות ולא חיים "נוחים" לא מותרות ולא ולא, אלא על דרך הממוצע.. עכשיו זה ברור שלכל צריך פשטות, אך מ קורה לפרט ?
בקיצר לא יודע מה לעשות.
עזרתכן/ ועזרתכם..