תגדנה את האמת...אנונימי (פותח)

לא נמאס לכם טיטולים טיטולים ושוב להחליף טיטולים

כביסה כביסה ושוב כביסה

בישולים בישולים ושוב בישולים

קיפול וקיפול וקיפול כביסה

שטיפת כלים שטיפת כלים ושוב

ועוד להקשיב לילדים להאכיל להקשיב לבעל ולעשות את רצונותיו

מקלחות וכו' ולנקות כל מה שלכלכו משחקים אוכל וכד'

ועוד לא אמרנו הלילות שמתעוררים וכו'.............

תגדנה אתן לא אומרות אף פעם אוווווווף אחד גדול????

כי לי כן נמאס אם לחמישה ילדים שהגדולה סך הכל בת שש!!

אשמח לדעת שאני לא היחידה והשפויה היחידה!!

את ממש לא לבד!!!!הודלולה

אצלנו היתה תקופה שהייתי מושבתת חודש וחצי ובזמן הזה בעלי עשה את רוב הדברים בבית.

אחרי שחזרתי לתפקוד הוא אומר לי :"איך את עומדת בזה, אני מעריץ אותך... כי אני נשברתי בתקופה שהיית מושבתתץ"

תודה את חממת לי את הלב וליאנונימי (פותח)

אין עזרה כמעט מהבעל וזה מעצבן לפעמים אני משאירה את הבית כמו שהוא וזה עוד יותר מחריף את הענין שהוא נותן לי בקשות תעשי את ואת זה וכו'....

אני מאמינה שהכל מתחיל מהזוגיותאנונימי (3)

ואם זה מעצבן אותך שהוא לא עוזר וכו' 

אז קודם נסי לדבר איתו על זה.

וזה יכול לעזור לך לקבל את המציאות

את ממש לא היחידה...מתואמת

לי גם יש חמישה ילדים, כשהגדולה בת שבע, וזה מתיש וקשה ולפעמים גם מעצבן.

אני כרגע מנסה לחשוב על נתינת זמן ומקום לעצמי, לדברים שאני אוהבת ויתנו לי כוח (נפשי, בעיקר). וגם - מנסה לעבוד על עצמי שזה לא נורא לקחת עזרה בתשלום, אפילו מנערה צעירה, שתהיה איתי בשעות הקריטיות עם הילדים...

צודקת, אבל...פנים טובות
מה אני יגיד לך, החיים באמת מעייפים. כל היום עבודה בלי הרף, מסביב לשעון, זה באמת מתיש. אין אחת שלא תסכים איתך.
אבל...
כשאני שומעת על מקרים כמו חברות שכשאני נשואה עם שלושה ילדים והן עדיין רווקות,
או על גיסתי שבנה בן החודשיים היה מאושפז ובבית יש לה עוד שלושה ילדים והיא בין לבין לבין...
אני ממש מודה לה' על מה שיש לי ואומרת לעצמי שלמרות העייפות והקשיים אסור לי להתלונן ומיד אומרת תודה לה'.
כשאני מקפלת כביסה אני מודה לה' שיש לי בית עם ילדים בריאים ועל כך שיש לי כביסה לקפל להם. כך בכל דבר, זה עוזר לי ומחזק אותי. אפילו אני מרגישה שהקב"ה מעניק לי תוספת כח מיוחדת...
עבודת קודש מה שאנחנו עושות יום יום!!!
מסכימה איתך מאוד שהשיגרה מעייפת, השאלה איך מסתכלים על זה...
שה' יתן כח ושמחה לכולן!
יישר כח נתת לי גישה ופן חדש על הכל ובכל זאתאנונימי (פותח)

זה קשה ומטריף כבר אין לי כח ואין לי חשק לכלום.....עצוב חוץ מהילדים המתוקים כמובן!!!

נראה לי שפשוט צריך לחדד בנו את ההכרה הזאת...אלזה
אני אחת האמהות המפונקות. אני אם לשלושה ואני קוטרית מקצועית. קשה לי בטירוף. הכל קשה לי. אני תמיד עייפהוהכל לא נגמר לי, והקטע שאני אפילו לא עובדת. אבל כשילדתי לפני חודש וחצי, מצאתי את עצמי בוכה מגעגוע לדברים האלו. הרגשתי שניטלה ממני השליטה בכל הנןגע לטיפול בגדולים ובבית. קינאתי בבעלי שעושה את כל זה, וזה קצת חידד בי את ההכרה שהצרות האלו הם צרות של עשירים. אל תדאגי, בינתיים אני ממשיכה לבכות על הקשיים היומיומיים האלו.
תודה אך גם אם את הולכת בשביל עצמך זה חוזראנונימי (פותח)

כבומרנג שוב פעם אז מה הועלת??? אשמח אם תרחיבי בענין.

^^ כתבתי על תגובת מתואמתאנונימי (פותח)
לדעתי,מתואמת

כשמאגרי הנפש שלך מלאים, אז יש גם כוחות פיזיים לעשות דברים שאת לא אוהבת.

אצלי הדרך למלא את מאגרי הנפש הוא לעשות על בסיס קבוע דברים שנחמדים לי ותורמים לאישיות שלי - כמו חוג בנושא שאני אוהבת, פעילויות אישיות בדברים שאני אוהבת וגם לעבוד ולתרום מעצמי לאחרים (חוץ מהילדים).

להכיר בכוחותייך ולפי זה להחליט לגביאנונימי (3)

*לקיחת עזרה/הורדת הרף (למשל לעשות לילדים אמבטיה רק כל יומיים, לא להרוג אותיחיוך)

*משהו מבחוץ שיוסיף לך עניין (זה יכול להיות אפילו סתם שמיעת תוכנית קבועה ברדיו)

זה באמת מאוד קשה!

תודה עושה זאת ואין לי מצב לעזרה....אנונימי (פותח)
מבינה מאוד, לי נמאס כשאני מאוד עייפה.צוללת צהובה

צריך תמיד לחשוב איך להקל ולייעל.איך יהיה לך נעים יותר לעשות את עבודות הבית, לשמוע מוזיקה או שיעור ברקע תוך כדי...

כשאני לא עייפה- אני נהנית לסדר, לכבס... זה תרפיה...

ומה אעשה שאני עייפה תמיד???אנונימי (פותח)
תבדקי ברזל...פנסאי
מובן לגמריפרח-בר
בוודאי שתיהי עיפה אם את מרגישה מותשת נפשית ואין לך עזרה מהבעל - גידול ילדים זו העבודה הקשה ביותר! השחיקה היא גדולה , הרוטינה שחוזרת על עצמה יום יום לאורך כל היום .... האם בעלך מבין מה עובר עליך? בעיות כאלה לא נעלמות הם גודלות כמו כדור שלג ולכן כדאי לשים את הקלפים על השולחן ולחשוב ביחד על שינוי ...
גם קצת לשבור את השגרה זה מועיל מאוד... כמו חנוכה שהיה עכשיוצוללת צהובה
מה שעזור לי לחזק את עצמידינה די

כשיש לך כלי שמכיל חצי ליטר ואת מנסה למלא אותו בליטר כמובן שמים ישפכו סביב

האופציות שיש לך -  או להגדיל את כושר הקיבול של הכלי , או למלא אותו בפחות נוזלים

ככה אנחנו עם המטלות שלנו בחיים:

אם אנחנו מרגישים ככה שחוקים עייפים ושגדול עלינו הכול

אז צריך להגדיל את הכלי שלנו : להתאוורר יותר , לחזק לעצמינו את החשיבות של מה שאנחנו עושים

אם כל חיתול שנחליף נזכור שזו מצוות עשה זו הרגשה אחרת לגמרי 

וגם לפעמים מקטין אותנו שאין מספיק הערכה של הסביבה וכן זו עבודה מצידנו לגרות אותם לזה

ועל זה אני משמ לא מוותרת:

מה אומרים לאמא על האוכל הטעים?! 

או כשאת גורמת להחליף טיטול תגידי לתינוק שלך - כל הכבוד לאמא שלנו שמחליפה לך חיתול

וכשהבעל חוזר להסב את תשומת ליבו - מה אתה אומר על הבית ?!! זוכר איך הוא היה נראה ?!

וגם במקביל אם אפשר להוריד מכמות העבודה - יותר עזרה של הבעל או בחורה שתבוא לפעמים או עוזרת

וכן לפעמים תקופות פשוט קצת לתת לבלאגן לחגוג עד שחוזר החשק...

ועוד דבר - אני פעם בשבוע יוצאת לשיעור אומנות ושיתהפך העולם לא מעניין אותי

זה השעה שלי לעשות משהו כיף שאני לא צריכה לעשות וכל השבוע אני חולמת על זה 

יש משהו בזה אבל זה גם הרבה בלופ האםאנונימי (פותח)

הוא באמת מעריך או בגלל שבקשתי ממנו עשה טובה גדולה לענות משהו??????

תלוי בנאדם. בעלי מעריך רק שהוא לא שם לבדינה די

אם בעלך גם אחד כזה -פשוט להסב את תשומת ליבו תראה מישהו עבד כאן

אם הוא לא מעריך בכלל וזה נראה לו שטויות, זה כבר בעיה אחרת ...

יש לי שאלה קצת כופרתאנונימי (4)

למה נשים דתיות מביאות ילדים כלכך צפופים? למה נשים קורעות את עצמן עד שאין בכלל כח לילדים ולבעל?

למה לא לרווח קצת יותר את הלידות?

אני מדברת כמובן על אלה שהתחתנו מספיק מוקדם ולא מתחרות עם השעון הביולוגי.

מניסיוני האישי- שני הגדולים נולדו בהפרש של שנה וחצי, וכבר בהריון הרגשתי שאני לא מסוגלת להתמודד עם הגדול.

שהיה בעצם קטן מאוד ורק רצה להתנהג כמו תינוק בגילו, הוא רצה על הידיים, הוא רצה שאטייל איתו וכו' ולפעמים ממש התעצבנתי עליו, למרות שזה ממש לא היה אשמתו שיש לו עוד אח בדרך. עד היום יש לי יסוריי מצפון על הדרך שבה גידלנו אותו כאילו בגיל 2 הוא כבר צריך להיות כלכך בוגר ולא להתנהג כמו תינוק. חחח. היום שאני רואה ילדים בני 2 הם נראים לי כאלה תינוקות. מה רצינו ממנו?

אז עם הילדה השלישית חיכינו קצת יותר 2.5 הפרש וזה עדיין היה בכלל לא קל. עם הרביעית 3 שנים הפרש - הבדל תהומי.

כל ההורות משתנה. הכל יותר נינוח יש זמן יותר להקדיש לתינוק, יש זמן קצת לנוח.

אולי כדאי לחשוב על זה בציבור שלנו, אינני נגד ילודה חלילה, אני נגד ילודה בלחץ. העיקר הוא לא כמה ילדים יהיו לכם לדעתי, אלא איך אתם מגדלות אותם ואיזה יחס הם מקבלים.

יש יחידות סגולה שמסוגלות ללדת כל שנה ועדיין להיות עם חיוך תמידי ןהרבה נחת, אך הן לא כולן.

זו דעתי

צודקת בהחלטפרח-בר
ודווקא מתחילים לדבר על זה... ויותר מזה קראתי כתבה מרתקת בנושא לפני כמה חודשים על נשים חרדיות שפתחו את הנושא בצורה נורא חדה וברורה והבהירו שהן לא מוכנות נפשית ללדת בהפרשים צפופים , אני לא חושבת שזו מחשבה כופרת , בני הזוג לא צריכים לחיות לפי תכתיבי חברה , היום גם הרבנים יודעים שיש מקום למניעה ארוכה יותר שנותנת מקום לזוגיות ולגידול הילדים ברווחה.
מי שמסוגלים להביא ילדים בהפרשים צמודים - יישר כוח גדול , אבל יש מקום לשמוע גם את הצד השני ולא לבקר ולשפוט אותו
אבל זו לא הסיבה לקושי של פותחת השירשורמתעלה אליו

אלא היחס של הבעל ואפשר לפצל.

לדעתי זה גם וגם.אלזה
הרי ילדים קטנים זה קושי רב. הבעל צריך להבין את הקושי ולתת, לא יד אחת, אלא שתיים, בעזרה בבית. אבל צריך גם לחשוב שאם הקושי הוא גדול כל כך, אולי כדאי לקחת קצת הפסקה, לתת לילדים לגדול, לגוף קצת לנוח ולנשום קצת לפני הילד הבא. אולי גם לשנות סדרים בהתנהלות של בני הזוג בבית.
לפעמים, אפשר לומר, נוצר ניגוד אינטרסיםמתואמת

בחלום האוטופי שלי אני רואה את עצמי כאם למשפחה ברוכה (ברוכה ממש, עם מספר ילדים בעל שתי ספרות), ילדים צפופים שחיים יחד בשמחה ובכיף, ושאני נהנית בכל רגע איתם ובהיריונות שלהם.

במציאות - אני מתקשה לנהל את החיים בשמחה מתמדת, מתקשה לטפל בהם כמו שצריך ומתקשה בהיריונות.

אז איך מסתדרים עם ניגוד האינטרסים הזה? (שאני בטוחה שהוא נחלתן של עוד נשים מישראל).

וחוץ מזה, לפעמים זה לא בשליטתנו. או כאלה שמניעה לא משפיעה עליהן, או כאלה שנולדים להם תאומים (כמונו, למשל...) ואז הקושי הוא כפול, ולא מבחירה... [כמובן, אני מודה לה' על התאומים שלי ועל כל שאר הילדים שלי! ומתפללת גם שיהיה לי הכוח לגדל אותם בשמחה ובהנאה].

אני חולקת עלייךמשיח עכשיו!

לי יש שלושה ילדים ואף פעם לא מנעתי היריון, וגם אני בילד השלישי התחלתי להרגיש הורות יותר כיפית ונינוחה. זה לא בגלל הרווח שלך, זה פשוט "ילד שלישי". שמעתי מכמה אימהות שילד שלישי זה כבר אחרת.

וגם לי, כמו למתואמת יש חלום למשפחה ממש ברוכה, אז נכון, זה לא יהיה קל כמו לגדל ילד וחצי, אבל לדעתי זה שווה את העבודה הקשה.

חוץ מזה שאני מאמינה שה' נותן לפי היכולת.

בואו נגיד שאין לי שום ענין להכנס לרחם של אחרותמתעלה אליו

רק חורה לי שאם יש איזה בעיה בבית(קשיים עם הבעל במיקרה הזה) ישר קופצים ואומרים זה בגלל זה בגלל צפיפות ילדים או בגלל שבעה נקיים וזה תמיד אותם טיעונים אוטומטים בהקשרים שונים שבכלל לא קשורים ולא ברור איך הגיעו בכלל לקשור אחד לשני.

כי לפעמיים זה גורם לחץ נוסףפרח-בר
בטח ובטח בזוגיות . הרי הזוגיות היא לא אותה זוגיות אחרי הילד הראשון נניח ...
זה לא טיעון אוטומטי - אבל זה בהחלט חלק מהמכלול .
אז אולי הגיע הזמן לרענן את ארסנל הטיעוניםמתעלה אליו

כי בכל שירשור שני אני נתקלת בהם.

במקרה זה היה משורשר לאדם מאוד לא נכוןדינה די

אני נשואה 7 שנים ויש לי 2 ילדים 

לגדל ילדים זה עומס בפרט אם במקביל גם עובדים יום ארוך 

בעיות של הרכה או חוסר הערכה של הבעל זה בלי קשר לידלים

זה נכון עוד לפני שהם נולדים 

ראי תגובתי האחרונהמתעלה אליו
מצוין כתבת לה . שטויות התרוצים האלה .לגדל ילדים זה עומסדינה די

נקודה .

והצפיפות לא מחייבת כלום.

יש לנו במשפחה כמה משפחות ענקיות וצפופות והאמהות שלהן מסתדרות ומסורות להפליא 

יש לי גם חברה בת 29 כעת בהריון שביעי. לא ראיתי בנאדם מאושר ואוהב את הילדים שלו כמוה 

לפי מה שכתבת הבעיה היא חוסר הערכה של הבעלמתעלה אליו

דיברת איתו על זה?

זרקו עלי עגבניות בכיף

אני אוהבת את זה פשוט אוהבת את זהליקוק

לא מענין אותי חברה ולא לצאת מהביתמסמיק-מוציא-לשון

הבית והילדים זה הקריירה שלידוסתינוק

לפי מה שכתבה, הבעיה היא לא רק חוסר הערכה של הבעלכבשה מתולתלת

לפי מה שכתבה הבעיה זה לא רק חוסר הערכה של הבעל,

זה גם הצפיפות של הילדים. 

ואני שמחה ממש לקרוא שחזרת ב"ה לשלב בין שתי הקריירות,

הרבה הצלחה ושמחה חיוך גדולחיבוק

(סליחה אם טעיתי, ככה זה נראה ממה שאת כותבת).

היא כתבה אם לחמישה ילדים ללא כל קשר למה שקדם לזהמתעלה אליו

ממה שאני התרשמתי(מרשים לי?כאילו מוציא לשון) הקושי הוא ביחסו של הבעל שכל אישה יודעת להעיד מניסיונה כמה הוא קריטי עבורה בחיי הנישואין ולכן העדפתי להתמקד בעיקר ולא בתפל(צפיפות כן או לא של הילדים).

לא דיברתי על הפן המעשי אלא על העדפותי כפי שלמדתי להבין אותן במשך הזמן ולא להתבייש בהן(כן פעם חשבתי שזה לא נורמלי)ושוב כל אישה שונה מרעותה ולא באתי להגיד לאחרות איך לנהל את חייהן אבל נידמה לי שבשירשור על עבודת נשים יכולנו לראות כמה נשים נפגעות מזה.

כדי שלא ימאס לי ככה..כבשה מתולתלת

כדי שלא ימאס לי ככה.. 

כדי לא להרגיש ככה, ולהגיע למצב שרע לי,

עשיתי דבר מאוד פשוט,

מנעתי שנתיים וחצי הריון אחרי הלידה הראשונה,

בסה"כ כדור אחד ביום, כל יום. לא מסובך.

ככה שכשאלד בעז"ה הבת שלי תהיה בת שלוש וחצי,

ויהיו לי טיטולים של תינוקת אחת ולא של שניים או שלושה.

אם אני הייתי צריכה ללדת חמישה ילדים בשש שנים,

היו שולחים אותי לאישפוז כפוי בבית חולים לפגועי נפש,

זו הסיבה שאני נוהגת אחרת, לטובת בני ביתי ולטובתי. 

ממליצה לך אם כל כך רע לך, לטובתך ולטובת הילדים,

לקחת הפסקה מההריונות, לחשוב ולהחליט אם בכלל מתאים לכם עוד ילדים,

חמישה זה מספר יפה ומכובד. אני לא אומרת שאת צריכה להפסיק,

אבל אם כל כך רע לך בשוטף ואת כל כך סובלת, אז כדאי לחשוב. 

אבל איך אפשר לדעתמתואמת

מיד אחרי הילד הראשון - שיהיה לי קשה עם הרבה ילדים צפופים?

וחוץ מזה, כמו שסיפרתי - יש דברים בלתי צפויים, כמו הולדת תאומים...

ואני יש לי רק 3 האם אני ידעתי ששנים מהם...מתעלה אליו

יתקשו ויזדקקו לטיפול?האם אני מאשימה אותם בהתמוטטותי?לא לא ועוד פעם לא וכמה שצריך

אני מנחשת שהילדים באו לעולם בהחלטה זוגית משותפת ואין צורך ל"שלוח" את הוריהם לאישפוז כפוי

יואיל הבעל והאבא בטובו לעזור לטפל בבית ובילדים שהם גם שלו.

תפסיקי להאשים את בעלה!!aima

כל פעם שיש למישהי כל בעיה שבעולם את מאשימה את בעלה. ובדר"כ זה פשוט בלי קשר.

אולי בעלה הוא המפרנס היחיד (או לומד והיא רוצה בכך) וכמעט לא נמצא בבית?? 

היא לא אמרה שהוא מתבטל! 

והרבה נשים מרגישות שהן לא מקבלות מספיק הערכה מהבעל כי צריך ללמד את הבעל להכיר את המאמצים שלהן וללמד אותו לתת מחמאות כשהוא כן רואה.

אז תפסיקו להאשים את הילדים והצפיפות או לא הצפיפות שלהםמתעלה אליו

לילדים אין נגישות לפורום על מנת להגיב וזו באמת לא גבורה גדולה לטפול עליהם את האשמה וכמו שזכותם של כל שוחרי השיחרור הנשי לכתוב פה את דעתם הנאורה והמתקדמת זכותי לבטא את מורת רוחי ולעמוד לצידם של הילדים שאין להם פה כאמור פה אלא שני אנשים מבוגרים שבשום מילה שכתבתי לא האשמתי אותם או טענתי שהם מתבטלים ואם כבר פמניסטיות נלהבות שלי לדעתי דוקא הייתי  מאוד בעד האישה שבאמת כניראה אכן לא זוכה להערכה ועזרה מהבעל אבל נוותר לכןקורץ

אני מסכימה שא"א לדעת.פאז
בעצמי תהיתי מאיפה אמורים לדעת כזה כשהרך הנולד בן חודש ואני לא יודעת איך יהיה לגדל אפילו אותו לבד...

ממה שאני רואה סביבי- הרבה פעמים אין הרבה רווח בין הראשון לשני
ואחר כך כבר יש יותר.

כשיש שני ילדים הורים יכולים לשאול את עצמם מתוך נסיון- האם הם מסוגלים עכשיו להוסיף למשוואה של 2 קטנים עם מה שהיא דורשת הרין ולאחר מכן לידה של עוד תינוק.
מתוך הנחה שתמיד יש התמודדויות כאלה ואחרות.
וכן הלאה לפני כל ילד נוסף.
עצם זה שההורים מבינים לפני מה הם עומדים ומחליטים שכן, הם בע"ה מסוגלים ויעשו את זה משמעותי מאד בעיני.

קולה הייתה אומרת אולי לקחת בחשבון שההריון אולי לא יהי. קל, ואולי יהיו תאומים ואולי יוולד ילד שובב מאד
כלומר כן להתייחס לתסריט שהוא לא בהכרח האופטימלי כשבודקים אם יש את הכוחות.
כתבת מצויןמתעלה אליו

אני לא דוגמא מפני שהתחתנתי רק בגיל 35 ונכנסתי להיריון ראשון רק ב37.

ההריונות היו קשים והגדולה נולדה מוקדם ומלכתחילה היה לי ברור שיהיה קשה איתה ואכן כך היה לצערי.

בעלי השתדל אבל לא היה לנו שום עזרה וזה בצירוף גורמים נוספים גרם לי לקרוס לבסוף אבל מעולם לא האשמתי את הילדים או צפיפותם לכאורה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תהיו בריאיםl666

שה' יתן לך כוחות אחרי כל כך הרבה ניסיונות ושתצליחו בכל.

אבל ילדים צפופים זה באמת קשה ולפעמים באמת כדאי לעצור ולחשוב ולעשות רווחים כדי אימא לא תקרוס

שמת לב שהגיבו פה גם אמהות לילד אחד או שניים ברווחים גדולים?משיח עכשיו!

שמת לב לשרשור בפורום נשואים טריים על זוג שאיבד שליטה? יש להם רק ילד אחד...

בכלל רוב השרשורים עם המצוקות הם על הורים לילדים עם רווחים.

מבחינתי יש פה מסקנה מתבקשת (אני לא בטוחה שכדאי להעלות אותה כאן, כי זה בטח יעליב בנות שהחליטו למנוע ילדים)

לא יודעת כי ממש לא התיחסתי לזהמתעלה אליו

העיקר להתיחס למצוקה מה אכפת לי רווחים,מבחינתי את יכולה לכתוב שיתמודדו הן ילדות גדולות.

את גרה קרוב לאמא שלך. נכון?aima

האם את מקבלת עזרה מהמשפחה או מבעלך?

איך ידעת?משיח עכשיו!

אני גרה ליד ההורים שלי כבר 3 חודשים.

וכן, בעלי עוזר לי מאד.

אז מי שהמשפחה יכולה לעזור לא דומהaima

למי שאין לה עזרה. (מכל סיבה שלא תהיה) לגדל ילדים צפופים זה ממש לא קל בלי עזרה. 

נכון ואני הרגשתי את זה על בשרימתעלה אליו

אבל עדין במבט לאחור לא מצטערת על העיתוי ולא על אף ילד

המסקנה מאד ברורה בין השורותפרח-בר
והביקורת הסמויה ( שגלויה מאד) ממש לא רלוונטית , כי יש גם הורים לילד אחד שקשה להם והמצוקות שלהם אמיתיות מאד.
מסכימה איתך לגבי המצוקותמתעלה אליו

הן פשוט לא תלויות בהכרח במספר הילדים.

זה לא מדויקl666

ברור שיש יותר עבודה ויותר מטלות ויכולת להתארגן ולבנות סולם עדיפויות וקדימויות נהית ממש קריטית

מה גם שסבתות כבר לא צעירות ולא מתלהבות מהנכדים ואף אחד לא עוזר 

צודקת מאודמתעלה אליו

אין פה אשמים ואין מה לחפש אותם.

דור שהשתלטה עליו אגואיסטיות חסרת היגיון וגבולות רואה בילדים עול ומטרד מכביד ומיותר.

ובתכלס, אין כזה הבדל בין טיפול בשני ילדים או שלושה וכו'אנונימי (5)

אם כבר, זה רק נהיה קל יותר

אני לא מסכימה שאין הבדל, כל ילד נוסף זה הבדל עצוםאנונימי (8)

זה נכון שהטיפול מבחינה מסוימת נהיה יותר קל, ועדיין - כל ילד זה הבדל עצום.

כל ילד זה עולם מלא, ועולם מלא זה אומר שלכל ילד יש הברכה והשמחה שלו, האושר המיוחד שהוא מביא לחיינו - ובאותה מידה כל ילד יש הכאבים והצרות והעבודה הקשה שאנחנו מחויבים כלפיו.

כל ילד צריך תשומת לב אישית לשיניים שלו, ולכינים שלו, ולגמילה שלו מחיתולים. עם כל ילד צריך בנפרד לעשות תרגילי פיזותרפיה אם יש צורך, לטוס איתו למיון אם הוא שובר יד, לעבוד על קשיי קשב וריכוז אם עולים, לעשות אינהלציות אם יש לו אסתמה... כל ילד והתיק שלו...

כל ילד צריך התגייסות ומחשבה שלנו כשצצות בעיות רגשיות או התנהגותיות - זה לא כולם ביחד, זה לא נהיה קל יותר.

הגידול הוא חלק ממצוות ההולדה, וצריך לבחון את התנאים והכוחות כדי לראות מתי נוכל לקיים את המצווה הכי טוב.

אני שמחה לראות שאת מסכימה איתימשיח עכשיו!

פאז
תנוח דעתך.
לזוג בשרשור הנל לא יכל להיות עוד ילד עדיין גם אם הוא לא מונע (ואין לי מושג מה הם עושים ).

מעבר לזה לא דומה מי שאינה מונעת אבל יש לה רווח טבעי של כמה חודשים טובים למי שנכנסת להריון נוסף
כשהתינוק החדש עוד לא בן חצי שנה.

והעיקר- ההשוואות שלך משונות בלשון עדינה.

נשים יכולות למנוע ולא למנוע,
וכל עוד הן פועלות מתוך אחריות ואמונה, ומודעות ליכולותיהן ולצרכי ילדיהן ומתייעצות ברב כשצריך
אני בטוחה שה' שמח במעשיהן.

זה שהחלטת שדרכך היא הנכונה וכל מי שלא הולך בה
הוא כל מיני דברים שאת לא רוצה לפרט כדי לא להעליב,
לא מראה על חכמה רבה.
ויכול להעיד על כך גם השרשור שאת מגיבה בו.
^^^^^אנונימי (6)
ומה היית עושה אם היית נכנסת להריון אחרי חודשיים מהלידה הראשונה נראה לך היית ככ שאננה לגבי התייחסותך לנושא המניעה???? היית יכולה להיות יולדת רגועה כשאת יודעת שעוד כמה חודשים יתווסף עוד תינוק למשפחה כשבקושי העצמות חזרו למקומם מהלידה הקודמת???
לא צריך קיצוניות אלא בחירה חופשית מאוזנתמתעלה אליו

על אף שאני קרובה יותר למשיח בנקודת המבט שלי.

כשרצו לתקוע לי התקן ל5 שנים כמעט התעלפתי וסירבתי מיד כי כשאומרים "זכות האישה על גופה" זה צריך להיות לשני הצדדים,אמרתי להם מה לכל פרחה מותר לעשות הפלה בתירוץ של זכותה על גופה ושזה הפוך פתאום זה נעלם?????

בואו נהיה כנים הנקודה האמיתית פה היא לא תכנון ילודה או אמצעי מניעה אלא איזה ערכים הם מבטאים והאמת?אני לא ככ בטוחה שאני רוצה להיות חלק מחברה שאלו הערכים שלה.

משיח עשית מחקר סטטיסטי?אנונימי (7)

הסקת את המסקנות על פי כך שעשית מחקר סטטיסטי שרוב השירשורים

בפורום על בעיות משפחתית הם אצל הורים עם ילדים מרווחים?

הפורום הוא לא מדגם מייצג של הציבור היהודי במדינת ישראל, וגם לא מדגם מייצג של הציבור 

שומרי התורה והמצוות במדינת ישראל. 

ככה שלהסיק מיזה מסקנות זה לא אמין.

לפי הודעות שלך שקראתי כאן אין לך רווחים של שנה ופיפס בין הילדים,

אלא למזלך באופן טבעי זכית ביותר ריווח מאשר שנה עגול או שנה וטיפה. שזה הרבה,הרבה יותר קשה מאשר הבדל של שנה וחצי.

אני אישית מכירה נשים שיולדות בצפיפות רבה, וטוב להן מאוד, 

ומכירה כאלה שקורסות ומקבלות דיכאון. 

מי שהיא בפוטנציאל גבוה לקרוס, כי כבר יש לה נניח שניים צפופים ומאוד קשה לה,

אני הייתי חושבת שכדאי לה, לפי בחירתה האישית כמובן, למנוע לפני הילד הבא. 

אני לא יכולה לעשות מיזה סטטיסטיקה כי הן לא מדגם מייצג.

אני אישית מכירה יותר שמתקשות מאשר שנהנות, ועדיין אני לא מסיקה מיזה מסקנות.

ואיך יודעים לפני הילד השני?

אני מכירה את עצמי ואת המגבלות שלי,

אז ידעתי. 

ברור שתמיד חלמתי על בית עם ילדים רבים, וחבל כביסה עמוס בשלל מידות בגדים 

ועל אמא (אני) שאופה עוגיות עם הילדים הקטנים והתינוק שבמנשא, 

אבל לצערי אני לא אוכל לעמוד בזה. 

אני מודעת לזה שאני לא בריאה פיזית, (תסמונת טורט) 

ושאם אלד צפוף  עם פוטנציאל גבוה לילדים עם טורט ,

שצריכים המון השקעה ואין לי שום כוונה, בתור מישהי עם התסמונת הזאת

שקיבלה מקסימום השקעה בבית ובזכות זה הצליחה בחיים,

אני פשוט אקרוס, ברמה שהילדים ינזקו מיזה ושאני אהיה במקום אמא שתמיד מחמיאים לה על ההשקעה והטיפוח 

של הבת שלה, (גם החיצוני, אבל בעיקר הריגשי והקוגניטיבי)

אמא שהרווחה מוציאה לה את הילדים מהבית. 

ואין לי שום כוונה להיות כמו "טורטניקיות" אחרות שגם בגלל חוסר תיכנון ילודה,

מגיעות למצב של הזנחה וחוסר מסוגלות הורית. 

מסכימה כמעט בהכל. הגבתי למי שכתבה שהרווחים בין הילדים אשמיםמשיח עכשיו!

במצב הלא טוב בין ההורים.

וזה נורא מעצבן מה שכתבתמשיח עכשיו!

כי אני לא חושבת שאמהות צריכות לקרוס בגלל ילדים. מקרים כמו שלך הם ממש לא בסקאלה שדיברתי עליה.

אני כתבתי שזה לא לעניין להאשים את הרווח בין הילדים, כשזה ממש לא קשור (ו"לראייה" הבאתי שרשורים בנשואים על זוגות בלי ילדים צפופים).

וכן, בלי קשר לילדים צריך עזרה מבעל. בעלי מספק לי תמיכה נפשית מאד גדולה (בפן המעשי אין לו כל כך זמן בגלל עול הפרנסה), ואני חושבת שזה חובה לכל בעל. עם או בלי הרבה ילדים, אם בכלל. במקום לטפל בבעיה (החוסר תמיכה) אז מפסיקים להביא ילדים? לי זה נראה הזוי.

מה ז"א את לא חושבת שאימהות צריכות לקרוס??צוללת צהובה

עובדה שזה קורה!! גידול ילדים מצריך המון כוחות נפש וגוף וזה לא קל...

הבהרת המושג "אקרוס"אנונימי (7)

צוללת צהובה,

כשכתבתי "אקרוס" 

התכוונתי, לחוסר תיפקוד כללי, מתמשך, ברמה שאין לה פיתרון,

משולב בדיכאון.

יותר לכיוון מצב שיוציאו את הילדים מהבית כי אמא שלהם לא מתפקדת,

או שאמא שלי תתפוס לחלוטין את משבצת ה"אמא", 

ובעיות חמורות בזוגיות, כי איזה בן אדם נורמלי רוצה לחיות בבית לא מתפקד? 

לא סתם לנפילה של יום על הספה.

ואני האחרונה שזה יקרה לה, כי אני יודעת למה אני מסוגלת (ללדת ברווחים שיאפשרו לי להתמודד,

ולא לעשות תחרות עם השכנה שילדה את הילד החמישי)

ולמה אני לא מסוגלת (ללדת צפוף והרבה). 

ובעיקר להשלים עם העובדה העצובה שמשפחה גדולה לא תהיה לי,

ולהבין שזה רצון ה', כי החיים עם טורט הם גם רצון ה'.

אם התכוונת אלי אז טעית בגדולמתעלה אליו

הילדים כלל לא אשמים במה שקרה לי,כן הרבה גורמים אחרים אשמים אבל לא הילדים!מעולם לא האשמתי ולא אאשים אותם כמו שהילדים שלך לא אשמים שיש לך טורט!

כמה דברים עולים פה:פאז
1. אי תקשורת ושותפות של הבית בעול בית.
וכן, 5 ילדים כשהגדול בן 6 זה עול בלתי אפשרי לאמא אחת!
ובפרט כשאת מתארת גם הקשות ודרישות מצידו.
זה דבר שלכשעצמו דורש בדיקה ותיקון בדרך המועדפת עליכם.
אולי נכון לכם לפנות תחילה לרב המבין בשלום בית?

ממה שעולה פה- ואני מקווה שלא הבנתי נכון-
זו התנהלות לא שייכת בעליל.

2. צפיפות הילדים. 5 ילדים ב6 שנים זו אכן ברכה אך היא דורשת כלים ויכולות
יש אחריות כשמביאים ילדים לעולם- לספק להם בית בריא,
שמח, עם אמא פנויה אגשית, שמחה ואוהבת,
שגם לה יש זמן להתמלא. ששמחה בגידול של הילדים.
כדי ללדת בצורה כזו צפופה צריך כוחות נדירים.
ועוד יותר נדיר כשיש רק אשה אחת בחזית, בלי גבר ששותף להכל.

עצרי ובדקי האם ילדייך יכולים לקבל את צרכיהם בצורה כזאת? האם את זוכה גם לקצת מנוחה, להתאושדות פיזית מהלידות,
לבריאות נפש, להרגיש טוב, לשמוח? ?
אם התשובה כן- אשרייך.
אם לא- כדאי לבדוק עם רבכם ועם עצמכם אם לא כדאי לנוח קצת,
לאגור כוחות להתמודדות עם האוצרות הקיימים,
להתאושש, לתקן ולהשקיע מה שצריךבפן הזוגישאולי נזנח
ובע"ה להמשיך הלאה כשתהיו מוכנים.

בהצלחה!
פאז!!! לייק ענק!!כבשה מתולתלת

פאז, כתבת מדהים.

אני לא יודעת להתנסח ככה,

אבל זה מה שאני לגמרי חושבת.

יישר כח על הדברים וחידודםאנונימי (פותח)

אנסה לעבוד במישורים שאמרת עליהן ותודה על העידוד אנסה לשאוב כוחות להתמלא ולשמוח במה שה' נתן לי ולא חשבתי שזה נדיר.....

בהצלחה רבה פאז
ברור שלפעמים זה נמאסl666

צריך לנוח ולנסות ליהנות מזה

וברור שזה קשה

לכולם זה קורה לפעמים, זה טבעי שמתעייפים

האמת היא שגם אמהות ל 2 ילדים מתעייפות

שמעתי לא פעם ולא פעמיים נשים חילוניות אמהות לילד אחד שכל החיים הלכו להן וכבר כמה שנים מאז שהוא נולד הן לא חיות...

ילדים זה קשה גם כשיש אחד וסביבה תומכת עדיין זה קשה

ה' ירחם ככה לחשוב ועוד להגיד לילד!!צוללת צהובה
זה באמת לא קל+mp8
גם כשיש עזרה והזוגיות מצויינת-
גידול משפחה ברוכה הוא פרויקט תובעני ולא קל.
נותן המון שמחה וסיפוק- אבל לגמרי לא פשוט.

ואחד הדברים היותר מעצבנים זה לשמוע את החכמים שיודעים לקבוע שזה בגלל הצפיפות/ בגלל חוסר הצפיפות/ בגלל הזוגיות/ בגלל המניעה/ בגלל אי מניעה/ בגלל לא יודעת מה.
שכל אחד יתמודד בדרך הטובה והמתאימה לו ולא יחלק סיסמאות ותובנות לאף אחד.
אין לאף אחד כלים לשפוט מה טוב למישהו אחר- מה שנפלא לאחת יכול להיות זוועה לשני,
וקצת ענווה ושתיקה לא תזיק.
יש לי הצעה בשבילך.נשואה+אחרונה
אולי זה יפתיע אותך. אולי תצאי לעבוד או ללמוד? . או שתקבעי לעצמך שבכל יום יש לך שעה משלך לחלוטין. אולי יהיה לך יותר קל לחזור לבעל ולילדים. בכללי תנסי בלדבר עם בעלך על הקושי שלך .. הוא יענה לך במבטו. תקבלי את עזרתו בשמחה. גם אם הכביסה לא בדיוק מקופלת כמוך. או שטיפת כלים. הבנת את הנקודה
ד"ר רוני איצקוביץ רופא שיניים לילדיםבעלת תשובה
יודעות עם איזה ביטוח הוא עובד?
זה רק כדי לחסוך את מילוי התביעה והגשה לביטוח?זמירות

כשרופא שיניים עובד עם ביטוח מסויים, אין את הטרחה הבירוקרטית של מילוי טפסים וקבלת אישורים לטיפולים יקרים.  

לפי הניסיון שלנו במשפחה, ביטוחי השיניים תומכים בטיפולים אצל כל רופא, פרטי או דרך קופ"ח.  מגישים ומקבלים את מה שהביטוח מכסה.  

ממני פעם בקשו תוכנית טיפולים ועוד דבריםיעל מהדרום
זה נכון. ככה זה עובד מול הביטוחזמירות
רק כאשר הרופא בהסדר עם חברת הביטוח - כל ההתעסקות של האישורים והניירת מתבצעת ישירות בין הרופא והביטוח.

אבל רוב הרופאים לא אוהבים את הטרחה הכרוכה בעבודה ישירה מול הביטוח.  זה מוסיף להם המון בלבול מוח, התעסקות רבה, שמתורגמת בסופו של דבר בהוצאות להעסקת עובדת שזה התפקיד שלה.  

הבנתי. אז כן יש טרחה ללקוחיעל מהדרום
נכון. ללקוח זה טרחה קטנה … לרופא התעסקות של עובדתזמירות

במשרה מלאה, עם כל העלויות של העסקת עובד.  

בכל אופן, לטעמי, האם הרופא כן/לא בהסדר עם ביטוח, לא צריך להוות שיקול האם ללכת אליו לטיפול.

השיקול צריך להיות רק המוניטין המקצועי שלו.   

אז בעצם לא משנה איזה ביטוח עושיםבעלת תשובה
הם אמורים להחזיר חלק מהתשלום? הוא מעולה אבל גם ממש יקר חח
נכון. כאמור ההבדל הוא האם צריך לטרוח לטפל בניירתזמירותאחרונה
ואישורים לפני ואחרי טיפולים, או שהנטל של הטיפול מול הביטוח נופל על המרפאה, כשהרופא הוא בהסדר של הביטוח.  
ילדה מהממת ודחייניתhodayab

בתי הגדולה בת 8, ילדה מהממת מכל הבחינות- נעימה לחברות ולמשפחה, נדיבה, חכמה, באמת מותק. מצד שני, היא דוחה כל דבר לרגע האחרון. נגרר מזה שהיא מאד מבולגנת. מה רציתי לומר על זה:

1. אני מאד מבינה את היתרון של התכונה הזו- היא רוב הזמן עושה מה שהיא אוהבת ולא משימות ש*צריך* לעשות, וזה כיף גדול!

2. מצד שני, באחד מבני המשפחה הבוגרים (היותר מורחבת) יש את התכונות הללו. והן גורמות לו נזק מתמשך! אותה דמות לא מנצלת את הפוטנציאל שלה בשום תחום, מאבדת דברים על ימין ועל שמאל, מפוטרת מעבודות תוך תקופה קצרה. בקיצור- זו לא ההתנהלות המועילה בעולם הזה!

3. בבקרים עוד הצלחנו למצוא פיתרון- אני אומרת לה "את יודעת מה השעה ומה המשימות שלך, תעשי את זה בקצב שלך ואני לא מאשרת איחורים". ואז היא מתעדפת את המשימות שלה- לפעמים לא אוכלת א. בוקר אזלוקחת שקית לבי"ס, אבל סה"כ מגיעה די בזמן. 

4. אבל עד שהיא הולכת לישון היא מורחת את הזמן ואז גם אני כבר משתגעת וגם היא עייפה בבקרים והולכת לישון לא תמיד בתחושה נעימה.

5. אני לא רוצה להתעצבן עליה, מצד שני אני ממש מפחדת שהתכונות האלו יהרסו לה את החיים הבוגרים.

קיצור, למישהו יש עצות?

למה לא לעשות בערב כמו בבוקר?השם שלי

לקבוע שעה שבה היא צריכה ללכת לישון.

ושתנהל את המשימות שלה עד אז.

כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת.

זה יכול להיות קושי בהתארגנות, קשב וריכוז וכו'.

לפעמים זה משתפר עם הזמן, כשגדלים שצריכים לקחת יותר אחריות.

כי בערב אין דד-ליין מספיק חזק...hodayab

ב"ה זה לא נראה קשב וריכוז או קושי בהתארגנות, נטו דחיינות. היא ידעת לסדר מאד יפה רק לא בא לה לעשות את זה ברגע הראשון.

מקווה שיתאזן קצת...

תודה!

אולי יעזור לה מבצע עם נקודות?השם שלי
יכול להיות שיש לה קשיי קשב וריכוז?מתואמת

כי אם כן - היא לא עושה את זה בכוונה...

ומצד שני - אפשר ללמד אותה דרכי התנהלות מותאמים לקשיי קשב, ואז היא תוכל לצמוח לתפארת.

דבר ראשוןנעמי28

לא להשליך עליה חיים של מישהו אחר.

תכונות דומות לא מביאות לחיים דומים.

היא לא הוא, יש לה בוודאות עוד שלל תכונות, יתרונות ויכולות, שיכולות להביא אותה לכל מקום שהיא תבחר.

הדרך הכי טובה לבן אדם לקחת אחריות היא שלא לוקחים בשבילו את האחריות.

כשהוא מתמודד עם התוצאה של המעשים והבחירות שלו.

ועכשיו זה בדיוק הזמן לתת לה לטעות וללמוד לקחים בעצמה - כשטעויות שתעשה הן מינוריות ולא משמעותיות.

תנו לה לאחר, לפספס, אל תנסו להעיר לה כל הזמן או להזכיר לה שוב ושוב.

והכי חשוב לא להתנהל מתוך חרדה שאולי היא תהיה אותו אדם שאתם מפחדים שהיא תהיה.

כי היא כנראה לא, אבל אם תקחו את האחריות במקומה אולי היא באמת לא תלמד לקחת אחריות ותהיה כזאת.

היא עייפה? כשזה מפריע לה, היא תלמד לקחת אחריות, כשזה רק מפריע לך - היא לעולם לא תלמד, במקרה הטוב תציית עד שתתבגר.

נשמע שאיך שאתם מתנהלים בבוקר זה כיוון מעולה.

אם זה מפריע *לה* ומקשה *עליה* והיא זאת שלא מצליחה להתמודד עם זה למרות שמנסה, אולי כדאי לחשוב על דרכים שיעזרו לה.

תודה, זו התגובה שחיפשתי.hodayabאחרונה

חיפשתי כיוון מחשבה חינוכי עבורי, איך להתנהל מולה. 

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

מצטרפת לכל מה שכתבו פהמתואמתאחרונה

ומוסיפה:

איך היא בבית? שמחה? שותפה לפעילויות ביתיות?

ואיך היא מחוץ לבית שלא במסגרת בית הספר - כמו למשל אצל סבא וסבתא?

האם בעבר היא כן הלכה ללימודים בשמחה?

בכל אופן, אם בבית הספר לא יודעים איך לעזור, אז כדאי לפנות לטיפול מחוץ לבית הספר - במרפאת בריאות הנפש בקופה או אצל פסיכולוג פרטי. (אם יש באפשרותכם אז עדיף ללכת בפרטי כדי לטפל כמה שיותר מהר)

בהצלחה.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

אני ממליצה אחרי האוכל, להגיש פיצוחים, שתיה, נשנושיאביגיל ##אחרונה

טעימים ורק אז להתחיל שירים ודברי תורה

אצלנו זה מושך את הגדולים ומימלא כל האווירה משתנה.

עשינו איתם גם שיחה מקדימה "מה כל אחד מביא איתו לשולחן שבת?". והם משתדלים יותר שתהיה אווירה נעימה

מי שאומר דבר תורה אנחנו עפים עליו ממש

גם יצרנו מחרוזת שירים קבועה, כל אחד בחר שיר ואנחנו שרים לפי הסדר- את השיר של אבא, אח''כ את של אמא את של הבכור וכו'

אגב לא חייבים את כל אורך השיר..

בשבתות הראשונות קיצרנו כמה שאפשר העיקר שתהיה חוויה טובה ושישאר טעם טוב

אח''כ לאט לאט הילדים כבר נשארים ונמרחים יותר בשולחן.. ואני משתדלת גם להעלות דיונים מה קורה באותו שבוע

למשל "מה אתם חושבים על מה שקרה בהפגנה השבוע" וכו' זה מחבר אותם

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה

אולי יעניין אותך