איזה עולם הפוךבדילמה

היום הוצאתי את הבן שלי מהגן ב13.30, כרגיל

ובדרך הביתה איזה מישהי שואלת אותי אם ככה אני מוציאה אותו כל יום

ומספרת לי ש"יש לי גם שכנה שלא עובדת ומוציאה את הילדים מוקדם.."

איזה עולם הפוך

זה כ"כ עצוב שזה המצב היוצא דופן, שצריך לציין אותו..עצוב

זה כ"כ עצוב שהיום רוב ההורים נאלצים להשאיר את הילדים עד שעות מאוחרותעצוב

מישהו צריך לעבוד ולפרנס אותםאנונימי (2)
נכון אבל זה עצוב.צוללת צהובה
זה בדיוק מה שכתבתיבדילמה
נכון. גם בעיני זה עצוב.בת 30
זה בכלל לא עצובaima

ואני מוציאה כל יום ב1:30

אפשר הסבר?אנונימי (4)
הלוואי הלוואי והייתי יכולה..הדס123
גם אני חושבת שזה עצוב.אלזה
אחד השיקולים שלי כרגע בלהשאר בבית הוא רעיון הצהרטן. גדלתי אצל שני הורים עובדים אבל איכשהוא אף פעם לא היינו בצהרון. הגדולה שלי דווקא מקנאה בילדי הצהרון, אבל כל כך קשה לי הרעיון של צהרון... סבתא שלי תמיד סיפרה בגאווה שרק כשהילדים גדלו היא יצאה לעבוד והיא עשתה את זה בעיקר בשביל עצמה ולמען הכיף שלה, ולא כי היה חסר כסף בבית. וזה לא שסבא שלי פרופסור או משהו. הוא עבד בעבודת תחזוקה כלשהי. ימים אחרים...
נכון זה באמת עצוב שזה ככהדינה די

אבל יש שני בעיות ( שכל אחת מהן נכונה על אנשים אחרים )

1. צריך להביא כסף הביתה ולא תמיד , בדרך כלל אפילו, משוכרת של הבעל לבדה לא מספיקה 

2. זה לא אפנתי ופמניסטי וכו' שנשים יגדלו את הילדים

צריך להיות קרייריסטיות והילדים?! שיסתדרו....

כל כך מסכימה איתך..אנונימי (3)
עצוב שהמציאות מחייבת כל כך הרבה נשים לעבוד כל כך הרבה שעות (לא מדברת על הנשים שצריכות את זה לנפש שלהן).

עצוב שמעון וצהרון הפכו לאידיאל במקום לאמצעי..
אני עובדת בעבודה שאני לא אוהבתאנונימי (5)

בעיקר כי אני יודעת שאם אחפש משהו אחר זה יהיה רחוק יותר ואז אצטרך צהרון.

אז אני לא הכי מרוצה בעבודה כדי שוכל לפגוש את ילדי בשעה סבירה- 14:00 (איזה גן נגמר היום ב13:30?)

מצד שני לא ממש טוב לי אז אני בהתלבטות קשה , האם לחפש משהו אחר או לא...

זה לא עצוב...פרח-בר
יש ילדים שאוהבים מסגרת , והחל מגיל שנה וחצי ובמידה והמקום נעים והילד מרגיש אהוב - אין בכך שום דבר רע!
מה שכן לנו בבית יש חוק - למרות שגם אני וגם בעלי עובדים במשרה מלאה + תמיד מישהו מאיתנו מוציא את הילדים מהגנים , המשמעות של זה היא שאנחנו מתחילים מאד מאד מוקדם בבוקר - אבל זה משתלם.
לא לכולם מתאים לשבת בבית ...וזה לגיטימי לחלוטין לא צריך לשפוט את ההורים על כך שהם מעונינים לעשות קריירה וזה לא עושה אותם להורים פחות טובים.
אף אחד לא נגד קריירהמתעלה אליו

אבל זו התוצאה כשהולכים נגד הטבע כמו שהשם קבע אותו ומאלצים אישה להיות גבר.

איש לא מאלץ!פרח-בר
יש נשים שמתאים להן להישאר בבית - נהדר להן!
למה אי אפשר לקבל את זה שיש נשים שזה לא מתאים להן ? למה אי אפשר לקבל הורות אחרת בה האחריות לגידול הילדים היא לא ^רק^ שייכת לאשה , אלא שייכת לשני בני הזוג ? ולא , אין קשר לאיזה קו פמינסטי, ממש לא .
אלא רצון טבעי של שני בני הזוג לעשות ולעבוד בדברים שמעניינים אותם ולפתח עולם מקביל בנוסף לעולם המשפחה , לא במקום.
אני לא חושבת שיש פה ביקורת על אמהות עובדות.אלזה
אני אישית עצובה שהמב הכלכלי בארץ מחייב נשים לעבוד סביב השעון ולחזור הביתה בשעות - לא- שעות, דבר שגורם להרבה אמהות להרגיש שהן קצת מפספסות את ההנאה שבגידול ילדים. אני דווקא חושבת שטוב וחיובי לאשה לצאת לעבוד, אבל לא עד ארבע-חמש. לעבוד עד אחת שתיים ואז ללכת לאסוף את הילדים. אבל כמעט שאין כיום דבר כזה.
מסכימה מאדמשיח עכשיו!

אז קראי עוד פעם מה שהרוב כתבומתעלה אליו

ואז תגידי לי אם התגובה שלך היא לא פמיניסטית מוצהרת ודרך אגב אבא שלי טיפל בילדים,בישל וכיבס.

היא בכלל לא.פרח-בר
וסליחה אבל אי אפשר להניח איזושהי הנחה לגבי כלל הנשים על סמך תשובתן של כמה נשים בפורום... אני מאד מאד נהנית מגידול ילדי , אני כ״כ אוהבת לבשל להם ולדאוג להם ולשחק איתם , בד בבד אני עכשיו עושה הסבה מאד רצינית בחיי ואני נהנית מכל דקה , זה לא סותר אחד את השני.
הילדים שלי נמצאים עד 4 בגנים , אני מרוצה עד הגג ואין לי שום נקיפות מצפון , משעה 4 הם נמצאים או איתי או עם בעלי באופן קבוע, האמיני לי שהם מקבלים אוכל חם כל יום , טיולים בטבע ועוד... חלק מהסיבה שיש הבדל של 4 שנים בניהם זה בגלל שהגענו להבנה שאין בנו את הכוחות הנפשיים להפרשים צפופים וכרגע כך נכון לנו ( ואנחנו מתפללים למשפחה גדולה למרות זאת!) .
דבר נוסף הוא שעות העבודה במשק שגדל באופן ניכר לעומת שני עשורים אחורה - היום כולנו עבדים בשוק העבודה ועם זה אני לגמרי מסכימה .
לא דיגמתי במחילה את כל נשות ישראלמתעלה אליו

השירשור דיבר בכללי ולא על מישהי ספציפית.

לא הבנתיבדילמה

מצד אחד את אומרת שזה לא עצוב ואין בכך שום דבר רע

ומצד שני את אומרת שרק מגיל שנה וחצי אין בכך שום רע.

אבל איזה אמא עובדת יכולה להוציא ילד רק מגיל שנה וחצי?

אני יבהיר את כוונתיפרח-בר
החל מגיל שנה וחצי הילד כן מחפש אינטרקציה מסוימת עם בני גילו וכתבתי את זה ביחס לכל אותם התגובות שכאילו לשים את הילד במסגרת זה ממש נורא ואיום תגובות שלא התייחסו לגיל כפונקציה בכלל, גם אם אני בבית אני לא מוציאה מוקדם כי יש זמנים בגן זה לא ביביסיטר יש סדר יום.
עכשיו כמובן שאין באפשרות כולם להישאר עם תינוק בבית - ויש כאלה שגם אם יש להם אפשרות הן מעדיפות לצאת לעבודה - אני יכולה לספר על עצמי שעם הראשון נשארתי עד שהיה בן שנה כי הייתי סטודנטית וזה לא היה קל...אני הורה יותר טוב שאני יוצאת לעבודה , אני יותר סבלנית יותר מכילה ושאני איתם אני 100% איתם , אני לא מוצאת הבדל ביני ובין בעלי ברצון שלנו להיות עם הילדים וגם לצאת לעבודה .
ואני מקנאה בך על כך שאת שלמה לגמרי עם זהבת 30

הלוואי שגם יכולתי.

גם אני עובדת במשרה חלקית, אבל כל הזמן יש לי קולות אחרים - לא לגבי היציאה לעבודה. דווקא עם זה אני שלמה.

אלא לגבי המסגרות. אם הייתי מסוגלת כלכלית, נפשית וחברתית- נראה לי שהייתי עושה חינוך ביתי....

יש הרבה דברים במסגרות שצורמות לי. וקשה לי נפשית עם זה...

אז לפחות לך אין דואליות כזאת. כיף לך!

זה גם מאד תלוי במסגרות עצמןפרח-בר
ברוך השם מצאתי מסגרות מדהימות , הגדול בקיבוץ והכל שם נורא מכיל , והיחס לילד הוא אישי ואמפתי ( וכל זה בחינוך החינמי המושמץ) טיולים בטבע , ראש גדול של הצוות ערכים של אהבת אדם... יכול להיות שאם המסגרות היו אחרות הייתי חושבת אחרת... זה בהחלט הפרמטר הכי חשוב.
התכוונתי בכללי ולא למישהי ספציפית מפה-לדילמהמתעלה אליו

בתגובות שלי אני בדרך כלל מכוונת למגמה שהנושא משקף.

אימהות, יש לי כמה שאלות:שייני

אליכן האימהות שמוציאות את הילדים ב 14:00:

האם אתן נחות בצהריים כשהילדים בבית?

האם הילדים שלכם משחקים בחוץ, בזמן שאתן בבית?

כמה זמן הילדים נמצאים כל יום מול מסכים?

אליכן האימהות ששולחות לצהרון:

האם לדעתכן בצהרון יש השקעה בילדים, או שהצהרון הוא "בייבי סיטר"?

האם הצהרון מופעל על ידי גננת שמכינה תוכניות העשרה חוויתיות: סיפורים בהמחשה, פעילויות של ריתמיקה, ספורט, דרמה וכד'?

האם בזמן המשחק החופשי בצהרון, הגננת מתאימה את המשחקים לצרכי הילדים? (אני לא שואלת על רמת הציוד, אלא מה הגננת עושה איתו!)

עכשיו אני מוציאה ב14:00הודלולה

ומשתדלת שזה יהיה זמן כיף איתי.

אין מה לעשות, לפעמים אני גמורה ואומרת לילדים שאני נחה על הספה.

רוב הזמן הם משחקים לבד  ממש לא הרבה ולא כל יום מול המחשב.

תשובותי:אנונימי (6)

(לא מוציאה בשתיים - אלא משאירה אתי לגמרי. מתקרב לשנתיים ולא הולך לגן/מעון)

אני נחה על הספה בסלון כשאני זקוקה לזה. הקטן משחק לידי ואם יש לו צורך - מטפס עלי ואני מלטפת אותו ומהמהמת לו משהו בעיניים עצומות. אם יש בעיה שמצריכה אותי לקום - אני קמה.

זמן מסכים - 0. זמן בחוץ - מעט מדי לצערי, בעיקר כי אנחנו גרים במקום קר. כשמזג האויר מתאים אני משתדלת לקחת אותו למגרש משחקים.

בגדול אני לא כ"כ מאמינה לפעילות העשרה חווייתית וכאלה. במינון נמוך זה נראה לי בסדר, לא מזיק, אבל נראה לי שאפשר לגדול מצוין בלי זה. אמא באזור זה נראה לי הרבה יותר חשוב להתפתחות טובה של פעוט... סביבה נורמלית של בית ופעילות נורמלית של אמא = די והותר גירויים והעשרה. (מדגישה ליתר בטחון שאני לא מתווכחת ולא שופטת אף אחת! כל אמא היא הטובה ביותר לילד שלה, וכל אמא תחליט נכון עבורו. רק מספרת מה נכון בעיני ולפי מה אני בחרתי לכוון את חיי. אני גם יודעת שלכל אחת נסיבות שונות. שלא יצא שאני מאשימה או משהו כי זו ממש לא הכוונה! רק הסברתי כי שאלו)

אני יכולה לספר מה אצלינואלונית

אבל נראה שאת רוצה לומר שלפעמים עדיף העשרה חוויתית על אמא ישנה ממילא או מסך..

אני חושבת שצריך להפריד בין דברים. הורים שעובדים לפרנסתם או כי זו ההחלטה שלהם, עדיף שהילדים יהיו בצהרון טוב עם הרבה חום והעשרה. 

(וגם כאן כן צריך לזכור שילדים צריכים את ההורים נוכחים- פעם נתקלתי במשפחה שהילד היה עד 6 בערב ולפעמים עד 7- כולל ארוחת ערב!).

ומצד שני שאם הילד בא מוקדם הביתה והוא כל היום מול מסך זה לא טוב או כל היום בחוץ בזמן שההורים בבית זה גם לא טוב וגם פה ההורים לא נוכחים...

מוציאה ב14:00בת 30

לפעמים קצת נחה כשהן בבית. אבל בדר"כ לא מצליחה

אצלנו משחקים בחוץ,אבל עם דלת פתוחה כך שאני עוקבת.

מול מסכים- חצי שעה בשבוע בערך. בדר"כ יום שישי זה יום הסרט.

לדעתי הכוונה של שייני היא:לחדדאנונימי (7)

שגם אם הם הילדים חוזרים מוקדם וגם אם הם נשארים בצהרון זה כמעט אותו הדבר כי בכל מקרה הילד פה מפספס והרבה את הקשר שלו עם הוריו!!

לדעתי האישית גם אם האם נמצאת בבית עדיף להשאיר בצהרון הם אמנם לא מרוויחים "העשרה אומנותית וחמה" אבל הם במסגרת עם אוכל שגם זה תלוי באיזה אזור הילד נמצא כי לפעמים זה ממש זבל כי האם צריכה מנוחה!! הן מעבודה בחוץ והן מעבודה בפנים ככל שהדורות יורדים בהתאם הכוחות!!

נחות בצהריים??? הצחקת אותי.גם באופי אני לא אחתצוללת צהובה

שנחה, וגם עד שהם מגיעים פתאום איעלם להם ואלך לנוח?

וגם אני לא רוצה לישון ולא לדעת מה קורה איתם, חלקם אחראים וחלקם קטנים שמסוכן להשאיר בלי השגחה.

אני לבד איתם עד הערב.

משחקים בחוץ רק אם קרוב לבית ולא עוברים כביש לבד עדיין,

מסכים- בעיקרון אני מרשה רק 2 תכניות אבל לא תמיד אני עומדת בזה

אבל תמיד מתישהו אני עוצרת את זה ולא מרשה כל היום בלי הגבלה.

יש לי גם ילד בצהרון- מרצונו, בגן שלנו ספציפית אני מרגישה שיש השקעה,

זה גם גן חובה אז יש הכנה לכיתה א', ויחס אישי כי לא כולם נשארים אז זו קבוצה מצומצמת יותר.

בכלל אני חושבת שבאופן כללי- הכלל הוא שהילדים מאודצוללת צהובה

חשובים לנו,ומאוד חשוב שנהיה דמויות נוכחות ומרכזיות בחייהם,

כל אחד מחליט האם לעבוד או לא, וכמה שעות ביום הוא רוצה להיות עם ילדיו,

כל החלטה היא נכונה בעיניי- בתנאי שהערכים הללו הם בסדר העדיפות הזה,

זה לא נמדד בכמות- יכולה להיות אמא שעובדת עד 4 מחוסר ברירה כי זו הפרנסה שמצאה,

וממתי שהיא עם ילדיה- היא משקיעה בהם, והם מרגישים את נוכחותה על אף שרוב היום לא היו איתה,

ויכולה להיות אמא שמוציאה ב-1 אבל היא לא ממש איתם כשהם בבית...

אני רוצה לציין שבעיניי מאוד עדיף לילדאנונימי (6)

אמא שאיתו יותר שעות, גם בלי השקעה ועניינים והיא שקועה בעסקיה, מאשר פחות שעות עם אמא.

מסכימה איתךשלא לכל אחת יש ברירה, ואין מה לשפוט אף אחת, אבל כשיש לאישה אפשרות והיא רוצה להחליט לפי מה שטוב לילד ויודעת שאם הוא יהיה איתה יותר שעות תהיה לה פחות פניות אליו - בעיניי זה בכלל לא שיקול נגד. טוב לילד שיש אמא באזור. טוב לו לראות אותה בעסקיה וללמוד ממנה גם בלי הדרכה מעשית. טוב לו שאם הוא נופל אמא היא זאת שתיתן את הנשיקה. טוב לו שיש תחושת בטחון נפלאה כזאת שאמא פה. זה רצוי. זה מאד רצוי. למי שיכולה להרשות לעצמה...

תרבות המערב הכניסה לנו לראש יותרמדי מרכוז ילדים. באופן טבעי לא אמורים 'להשקיע בילד' כל כך הרבה שעות ביום. אפשר להשקיע בו פעם ב-, לפי הכוחות והזמן, ושאר המן - טוב לו שפשוט נהיה איתו, זה הכול. ולא צריך להיות בחרדה מאיך אני שאיר את הילד איתי, איזה פעולות מושקעות ומפתחות ובלה-בלה-בלה אני אעשה איתו. לא צריך לעבור התמחות בלהיות אמא. מספיק לאהוב והשאר יבוא מאליו.

מנסיון מר- זה שטות.אנונימי (8)
(הנסיון- אמא שהייתה רק עם הילדים והרסה להם את החיים )
מה שכתבת הוא מצב מאוד קיצוניבת 30

רוב רובן של האמהות, גם אם לא יעשירו את ילדיהן בצורה מכוונת בשעות אחר הצהריים או בזמנים אחרים- הן יבנו ופתחו את נפש הילדים שלהן בצורה נורמלית ובריאה.

נכון ^^שירק

עצם הנוכחות והזמינות היא לבד חשובה.

לבת שלי נתנו את האופציה לבחוראם היית

לחזור ב-13:30 (זו שעת הסיום בגנים שלנו) לאכול ארוחת צהריים עם אבא (אמא בעבודה בשעה זו) -

ואז אבא הולך לישון והיא מעסיקה את עצמה בלי להפריע לו.

או ללכת לצהרון כמו שהיא הלכה בשנה קודמת.

הילדונת (לא בלי להתלבט) בחרה לחזור עם אבא הביתה - ואין לתאר את גודל השינוי לטובה שחל בה. היא נפתחה כמו פרח. למרות שבוודאות האבא שלה פשוט ישן מרבית הזמן...

כנראה שארוחת צהריים עם אבא וההמצאות בבית לידו - גם היא הרבה!!

יתכן שהצהרון לא היה מספיק טובשייני

יש צהרונים שבהם יש שפע משחקים.

אבל על המשחקים האלה נאמר: "אין לנו רשות להשתמש בהם, אלא לראותם בלבד"

הסייעת מוציאה לכל 8-10 ילדים משחק אחד בלבד, כי הם עשו כבר יותר מידי בלאגן....

הילדים משועממים ורבים ביניהם,

אז עדיף כבר להשתעמם בבית!

הצהרון היה מדהים.אם היית

צהרון מושקע. גננת חמה.

כל המשחקים נפתחו לילדות. עבודות ויצירות.

זה היה מקום מהמם - הילדה בפירוש היתה צריכה להתלבט וההחלטה לא היתה קלה עבורה.

אם היו נותנים לי לבחור - להיות בבית לבד או בצהרון הזה אין לי ספק שהייתי בוחרת בצהרון מכל הסיבות.

והבת שלי אמרה את דברה.

וטוב לה מאד.

אם היינו צריכים תזכורת שילדים צריכים בית בצהריים - ורק מאילוצים צריך לשלוח אותם מחוצה לו , אז הנה היא.

לא שאני לא מכבדת אילוצים . לו בעלי לא יכול היה לקחת אותה בצהריים או שזה היה מתיש אותו יותר מדי , היא היתה הולכת לצהרון ולא היו לי נקיפות מצפון. כי הייתי בוחרת בדבר הנכון תוך שקלול טובת הילדה וטובת המשפחה. והצהרון הוא בפירוש תחליף טוב.

רק צריך להזכיר לפעמים - שזה לא האידיאל אלא אילוץ. שזה לא המקור אלא תחליף. כדי שלא יקרה שנשלח ילדים סתם ככה למסגרות מחוץ לבית - כי הן נראות מפתות ומרתקות. או כי כך עושות גם אלו שעובדות עד מאוחר אז למה לא.

רב הילדים לא דומים לבת שלךשייני

רוב הילדים בגיל הגן, מסוגלים להעסיק את עצמם, כשיש מישהו בשטח, אם  למשל אימא מבשלת במטבח פתוח, או אבא נח עם עיניים פקוחות על הספה בסלון.

אבל אם הם ידרשו להעסיק את עצמם כל יום כשהם נמצאים לבד, ליד הורה רדום, הם יחוו תסכול ובדידות.

יש אפשרויות בינייםבדילמה

למשל כמו השורה הראשונה שלך (אמא במטבח או אבא בספה)

זה לא שאו שהם יהיו בצהרון או בבית עם הורה רדום

אפשרות הביניים באופן קבוע - מתאימה רק למשפחות בודדותשייני

כפי שכתבתי: כשאנו היינו ילדים, היינו מבלים זמן רב בחוץ, ללא השגחת מבוגר.

כך שגם בעבר, לא היו הרבה הורים שמבלים עם ילדיהן מאחת בצהריים ועד הלילה.

היום הרחוב לא כל כך בטוח. לכן הרבה משפחות מעדיפות שעות מסך, על שוטטות בחוץ.

לכן כתבתי שאם יש צהרון איכותי, הוא עדיף.

לא מסכימהבדילמה
עבר עריכה על ידי בדילמה בתאריך כ"ב בטבת תשע"ה 17:15

מכירה הרבה משפחות במצבי ביניים האלה.

ובגלל שהילדים היום לא יכולים לצאת לבד אז ההורים יוצאים איתם.

בסה"כ לצאת עם הילדים (או להיות איתם בבית בלי להרדם על הספה אך גם בלי ממש לשחק איתם בפועל)

זה לא יותר קשה מלעבוד בשעות האלה

ומאחת וחצי עד שבע-שבע וחצי שהם הולכים לישון זה לא כ"כ הרבה שעות

את בטוחה שאת יודעת כמה שעות מסך יש בבתים האלה?אנונימי (9)

ועוד שאלה: האם לאימהות האלה יש עזרה נוספת (כמו סבתא וכד')

אני לא באמת יכולה לדעתבדילמה

אבל מאוד נראה לי שזה לא אנשים שיראו הרבה סרטים וגם שאין להם עזרה

אבל לא זה העניין, גם אם אין הרבה משפחות כאלה

אני באמת לא חושבת שיותר קל לעבוד מלהיות (פסיבית) עם הילדים

(מעבר לזה שיש צורך לצאת כדי להתאוורר וכו', לא על זה דובר כאן)

ואני גם לא חושבת ש5-6 שעות ביום, כשרוב הזמן פסיבי/בחוץ/טיפול פיזי (שצריך לעשות

בערב- גם אם הם בצהרון) זה כ"כ הרבה

אני מכירה הרבה נשים.אם היית

שאין להן בכלל מסך בבית משום סוג.

והסבתא עדיין בגיל שעובד ולא ממש פנוי לשמור ולעזור עם הילדים.

והילדים איתן בבית הרבה שעות שחלקן במין מצב ביניים ... (שזה בעצם המצב של בעלי כמובן. הוא לא ישן לחלוטין. ברור שזו שינה קלה ועדיין הוא זמין לה לשאלות/בקשות וכו')

במגזר שלנו זה נפוץ מאד מאד!!

ילדים שלא הורגלו במסך יש להם שלווה להתעסק עם עצמם גם בדברים פחות "קופצים". הם יודעים להעסיק את עצמם במשחקי דמיון/ציור ויצירה/עיון בספרים למשך זמן---

ויודעים גם לחלום.

ילדים כאלו לרוב לא חווים תיסכול מבדידות. הם לא הורגלו שמשהו חייב להעסיק אותם כל הזמן.

מעבר לכך שברוב המשפחות יש יותר מילד אחד ולא מדובר בבדידות ממש.

אני באמת בלבטים כי אני לא ממש יושבת איתם לשחקצוללת צהובה

סיפור לפני השינה כן- אא"כ בעלי נמצא והוא, שיהיה בריא, ניחן בסבלנות מיוחדת, ויושבת על שיעורי בית עם מי שצריך, הם די משחקים עם עצמם אחה"צ/עם/אצל חברים/בגינה ואני עושה את עבודות הבית לידם... ותוהה עד כמה זה בסדר...

נשמע בסדר גמורמתעלה אליו

אני דוקא בשאיפה לשילוב הזה.

בעיניי - זה נפלא בהתהוות

העולם שלנו עובר שינוייםשייני

בימים עברו בכלל לא היו גנים. למה ילד צריך גן?

הדור שלנו עובר שינויים נוספים.

כשאני הייתי ילדה, תמיד אימא הרשתה "לרדת למטה" אחרי השעה ארבע, ועד ארוחת הערב.

היום זה אחרת. היום הרחוב שלנו שונה והילדים צריכים יותר שמירה.

לכן אל תחשבו שהאימהות של פעם ישבו כל אחר הצהריים בחברת הילדים!

הצהרון לא צריך להגיע במקום תשומת לב אימהית.

הצהרון צריך להיות במקום שעת משחק בחוץ, ללא השגחה.

אבל אם בצהרון הגננת מפטפטת עם הסייעת וכל הילדים צופים בסרט, אז באמת עדיף לצפות בסרט בבית!

באמת מעניין לדעתרבקה שיין

כמה ילדים מהדור שלנו חוו ילדות כזו, שההורים נמצאים כל הזמן בחברת הילדים, וכמה היו יוצאים החוצה לשחק, ללא השגחה.

ההורים שלי היו עם הילדים כל אחד בתורומתעלה אליו

והייתי משחקת חופשי בחוץ בלי השגחה,מי חשב על מציאות מטורפת כמו היום.

לא הייתה מודעות ולא היו חוקים בנושאl666

גם אותי היו מזהירים לא ללכת עם אנשים זריםמתעלה אליו

ואחרי מיקרה אורון ירדן ההורים שלי נהיו קצת יותר לחוצים אבל משום מה אף אחד לא מנע ממני להסתובב בחורשות וברחוב,היום....לבת בטח לא אתן אבל לבנים באמת שאני לא יודעת.

בגיל ילדות אין הבדל באחוזי הפגיעה בין בנים לבנות...אנונימי (6)אחרונה

החיים בהחלט משתניםפרח-בר
בילדותי נהגנו לשחק למטה עם כל ילדי השכונה עד שירדה החשכה , אני זוכרת אושר גדול וילדות מדהימה, אני זוכרת חופש נטול פחד ודאגה. ושאני מסתכלת היום על הילדים שלי אני יודעת שלצערי הם לא יוכלו לחוות את מה שאני חוויתי, הזמנים השתנו הביטחון ירד , תרבות הסלולר והזמינות התהפכו עלינו לרעתנו .
הסלולר זאת הבעיה?שירק

פה איזור חרדי ולאף ילד אין מכשיר בכיס, וזה לא קשור לזה שאני לא אתן לילדים שלי לשוטט חופשי.

זה לא הסלולרפרח-בר
זה החרדות שהוא מביא איתו , הכל נגיש .
אנחנו חשופים למידע 24/7 .
מה הסיבות שהילדים שלך לא יסתובבו?
שלי זה החרדות מהכביש , מסוטים , שהוא יפצע ואני לא ישמע , והרי גם שהייתי ילדה היו את הדברים האלה אבל ההבדל הוא שאנחנו מוצפים במידע, בחדשות, בקבוצות הוואצאפ , ואנחנו פשוט חרדים לגורל הילדים.
והילדים קולטים שאנחנו מגוננים עליהם והם בעצמם כבר קצת מפוחדים...
מאותן סיבותשירק

המודעות לסכנות גברה יותר.. אין ספק.

כשהייתי ילדה הייתי בטוחה שהמושג -חוטף ילדים- הוא הזיה שילדים המציאו..

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך