אז נכון שתכף תגידו שאתן לא, אבל גם לכם נמאס מבנים שרוצים ומדברים על ישנו את האישה שלהן ואיך היא חייבת להיות?
אז לכל מי שזה קרה, וגם למי שלא אבל מבינה.... אז נכון שהשם מרתיע אתכן, אבל אולי גם תסכימו עם זה בשקט...
אז נכון שתכף תגידו שאתן לא, אבל גם לכם נמאס מבנים שרוצים ומדברים על ישנו את האישה שלהן ואיך היא חייבת להיות?
אז לכל מי שזה קרה, וגם למי שלא אבל מבינה.... אז נכון שהשם מרתיע אתכן, אבל אולי גם תסכימו עם זה בשקט...
שבחורה לא רוצה שבחור ימדוד לה את השרוולים?
ולא מבינה שזה לא יתאים לבחורים תורניים. מצפה מהם לקבל את זה. זהו, שלא. וכנ"ל לגבי כיסויראש - באמת אם אצא עםם מישהי שבשלב כלשהו תבהיר לי שהיא לא מתכוונת ללכת עם כיסוי ראש, מבחנתי אני אחתוך כבר באותו הרגע או בסוף הפגישה. חוסר התאמה דתית, זה הכל. לא ניסיון "לכפות"
אגב - את בטוחה שנשים שנשואות למישהו לא בפועל ברמה כזאת או אחרת גם "לא מרשות לו" כל מיני דברים? (כמו שאמר הבחור "אם הייתי בעלך..") - אני כמעט בטוח שיש יטויים כאלו ואפילו מעשים כאלו, ובין בני זוג אוהבים - הרבה פעמים הבעל נגיד רוצה לעשות משהו וזה לא מתאים לאישה.
הגיוני שאם נשואים והאישה רוצה לשבות רעב שזה יפגע גם בבעל עצמו ולכן התבטא כמו שהתבטא. אין בזה בהכרח אלמנטים של "אני אקבע עליך".
וברצינות:
הן כנראה לא שמות לב שכל הפעולות ה"הרואיות" שהן מציינות,
רק מגחיכות אותן עוד יותר ממה שהיו לפני כן.
מזכיר לי משהו כמו... כמו... "מצעד הגאווה". על אותו משקל.
גול עצמי לפנמיניזם.
מצטער, אבל לא רואה שום שובניזם, אלא פשרנות דתית נטו
עם הקבוצה הזאת ספציפית גם לי קשה כי היא מתארת מקרים של פשרנות דתית,
אבל עם עצם הרעיון שבוקר אחד יקום אחד מבני הזוג ויחליט שהוא סמכות,
או יסגל לעצמו אלמנטים של סמכות -
אני מצטרף להירתעות...
לדג' המקרה הראשון היה על בחורה ששבתה רעב בהתנתקות, זה פשרנות דתית דווקא?
אז מפריע לך כמה בנות שהן "לייט" ו"פשרניות" דתית לעומתך.... אבל האם זה סותר את ההתמודדות של בנות פמיניסטיות דתיות עם בחורי המגזר שהתחנכו על שוביניזם? או פוסל את ההעלאה של הנושא בכלל בגלל שחלק לא לטעמך מבחינה דתית?
ופה בפורום יש העלאה מוצלחת מאוד של הנושא...
אני באמת פוחד שיקבלו מזה מסקנות שאין בין הדרישה הלגיטימית הזאת (ואפילו פמיניזם)
לפשרנות דתית, ויפסלו את שניהם בחדא מחתא...
יעל מהדרום
תילהפמניסטיות מתוסכלות
אני צריכה לפגוש אותן מתישהו ![]()
למה זו סוגיא מגדרית? מגזרית?
על פמיניזם עצמו ממליץ בחום לקרוא את הספר "המרד השפוף" של גדי טאוב, המטיב לתאר ולנסח באופן הכי קולע את העיוותים וההשלכות שהשיח הפמינסטי גורר עמו.
והוא יותר על פוסטמודרניזםעוגי פלצת
וגם פי.סי, רצח רבין ועוד שלל נושאים אותם הוא מנתח באופן קולע.
עוגי פלצתכי לפי מה שאני קוראת ומבינה פמינסטיות הן נחיתיות.
אם הייתי בעלך לא הייתי מרשה לך לשבות רעב" למה זה משפט שובינסטי? אותו דבר גם אני אגיד למישהו שהוא בקשר מספיק זמן איתי "לו הייתי אשתך לא הייתי מרשה לך לשבות רעב"
ושאר המקרים הם באמת חוסר התאמה דתית.
אני חושבת שמרוב השיח הפמינסטי זה רק ממאיס וממעיט, שלי יחימוביץ' אמרה שזו בושה שרק שתי נשים נכנסו לרשימה הריאלית בליכוד וזה כ"כ לא מובן לי, נראה לכם שהבוחרים בוחרים לפי מגדר גבר או אשה, "הא, היא אישה, היא לא תצליח"
נשמע לי משונה, בוחרים לפי מה שנראה לך מתאים בלי קשר למינו מגזרו וכו'
אני דווקא מאוד מבין אמירה כמו זו של שלי יחימוביץ'. מטבע הדברים נשים ידאגו יותר לתחומים שבהם נשים מופלות או לא מיוצגות מספיק. למשל: חקיקה שמתעסקת בנושאים כמו זכויות בזמן חופשות לידה, פגיעה מינית בנשים, נשים מוכות ועוד.
מי ידחף את הנושאים האלה אם לא נשים?
אבל עדיין אין כאן מקום לאמירה כמו בושה שנבחרו מעט נשים.
אלא על דרך החיוב: חשוב שיהיה יצוג טוב לנשים בנושאים שהן יותר מבינות בכל זאת זה לדאוג לחצי מהאוכלוסיה 
אני מתאר לעצמי שבהתחלה כל אחת מהנשים שמעלות את הטענה הזו התבטאה יפה כמו שאת אומרת,
אבל מאז שהן ראו שזה לא קורה, הביטויים הפכו להיות יותר תקיפים ![]()
מה לא מתאים להן בפוליטיקה?
לדעתי את מושפעת מאותו תהליך בדיוק...
הבוץ והזוהמה שבדר"כ מצטרכים להתלכלך בה בפוליטיקה לא מתאימות לאופי הנשי העדין יחסית לאופי הגברי.
לגברים יש אופי מסוים ולנשים יש אופי שונה לגמרי.
באותה מידה כמו שלרוב הנשים לא מתאים להיות פוליטיקאיות, יש תפקידים שבמידה ויינתנו לגברים הם יבצעו אותו הרבה פחות טוב, בדר"כ.
לדעתי הדוגמא הכי טובה שאפשר לראות את זה, זה בבית של כל אחד מאיתנו. אמא זה אמא ואבא זה אבא. אלה ישויות שונות לגמרי. לכל אחד יש את התפקיד שלו, את הסגנון שלו להביע דברים ולעשות דברים. אמא יותר רכה ורגשית, אבא יותר תקיף ושכלי. מי יותר טוב מביניהם? אין יותר טוב! השילוב של שניהם הוא שילוב מנצח!
בצורה עיוורת.
לא, נשים לא בהכרח רק אימהיות ועדינות, זה רק מה שגדלת עליו.
בגדול אני מסכים עם הגישה הכללית בדבריך, רק שנראה לי שרוב הפמיניסטיות שישאלו אותן האם היו רוצות להתחתן עם גבר שמתנהג כמו בחורה סטנדרטית, זה האופי הטבעי שלו, האם היו רוצות להתחתן עם גבר כזה - אני לא בטוח אבל מהמר שרובן לא היו רוצות ואומרות "מה פתאום! הוא לא גבר! אני רוצה להתחתן עם גבר!" (אולי לא במילים האלו, אבל בעיקרון הזה..".
תהיי אמיתי עם עצמך ותודי שזה נכון כנראה לגבי רוב הפמיניסטיות, גם אם לגביך אישית זה לא נכון.
אבל התכונות שהזכרתי הן תכונות שיותר חזקות אצל רוב הנשים, שחלשות יותר אצל רוב הגברים. תקני אותי אם אני טועה.
על שם בחורה בשם מתת שנהרגה בפיגוע - שתי בנות דודות, מתת רוזנפלד וכנרת מנדל שנהרגו בפיגו בגוש עציון בתשס"ו.
המיזם עצמו הוא נפלא - אתר שמרכז ביקורות על שירות לאומי, כמעט אתר חובה לכל בת שמחפשת שירות...
נשמע אתר מאוד רלוונטי, תודה על ההכרות..
מי שלא מתאים לה ומוצאת את עצמה בפוליטיקה, אדרבה שתפעל גדולות ונצורות.
רק שלדעתי זו מחמאה שאשה היא עדינה ורכה, המקור של התכונות שלה.
להתווכח עם פמינסטיות זה להתייאש מראש.
אדרבה, הנשים שבסביבתך חזקות וגסות ולוחמות וגבריות, אם הן אוהבות את זה, לבריאות.
חכי שתראי אותי במציאות, תופתעי מאד.
ובוודאי שהכתיבה היא מבפנים,
אבל עדיין העדינות שולטת עלי, רק שבויכוחים אני לוחמת על דעותיי, זה סותר?
נשלח לכם סמיילים מרביצים כמה שצריך
פרח-שלגבקושי בשבת, אני לא אוהבת.
ההתנהגות שלי, האופי שלי עדין במצבי היומיום, מאד. עד שאני מגיעה לויכוח, ואז באמת אני לוחמת, אבל לא כל היום אני מתווכחת וגם לא כל יומיים, אז נסכם שיש לי כמה צדדים באופי.
וכל עוד את מכירה אותי רק מכתיבה אינך יכולה להחליט שאני אגרסיבית.
וכעס על האדם לא על הדעה,
ברגע שזה מגיע לשם, אני מפסיקה.
אז בפורום את מוציאה את כל האמוציות. יופי. 
*לגבי המסקנה מהמספרים שאתה הצגת, יש מה לעשות, לעקר תפיסות עולם רעות ומיושנות
*לגבי הסיכום שלך למטה, מה רע בליברליזם? בתחום הזה הוא נצרך. לא להאמין, יש כאלו שרואים בפמיניזם ערכים
*לגבי שילוב המסקנות:
שוביניזם זה רע. וכנראה שהדבר נסתר ממך. כעת חובת הבדיקה העצמית היא עליך.
אגב, כדאי לברר את הנתונים (אחוזים, רוב,)
יונימעדיף שלא להיחשף לשיח לוחמני מהסוג הזה. אני עוד מאמין בעצמי, ברוגע ובנטיה שלי לטוב, וכל הציניות המגוחכת שם לא באמת יכולה להועיל לי במשהו.
(עשה צה' ועיין בטעמו היטב)
(דתי עילאי ומתנשא)

התא שירותים סגור! אף אחד לא רואה אותך בתוכו! וכשאת/ה יוצא החוצה את/ה כבר מסודר/ת - אז מה הקטע הזה שחייבים מתחם תאי שירותים אחד לבנים, ואחד לבנות? ואם תגידו "לבנים יש גם משתנות, וזה אי אפשר שגם הבנות יראו" - אז שיאמצו את הפתרון שראיתי במקום אחד - תאי שירותים, בלי חלוקה לבנים ובנות, ועוד חדר שכולו רק משתנות, והוא מיועד לגברים...
ככה לא נתקעים במצב מטומטם נניח בתחנת דלק בעצירה של אוטובוס בינעירוני שיש 20 בנות מחכות בתור לשירותים כשהתאים של הגברים ריקים כמעט לגמרי...
מדובר שם על בנות חפיפניקיות, שמתעצבנות על זה שמגדירים אותן שהן חפיפניקיות - כי הן באמת כאלה!
אחד הדברים הכי מעצבנים, זה לפגוש בחורה שמגדירה את עצמה דתית מאד, אבל חלק מהמצוות פשוט "לא בא לה" לקיים!
פשוט שהן יגדירו את עצמן כדתיות לייט ומטה.
אם הן לא רוצות באופן מודע לקיים הכל, אז למה פתאום מבחינת ההגדרה הן כ"כ מתביישות בזה?
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳