שאלה חשובה!!!!אברי
תשמ"ש נשוי, יש לזה השלכה אם האישה בשירות לאומי? מה הסכומים את כן ואם לא...
לאחל מזל טוב?? ~א.ל

לדעתי יש קשר, אבל כדאי לשאול קצינת ת"ש

רק שנה שניה ללימודים זה שווה.פינגו0

אם היא בשירות לאומי, אתם לא תקבלו תשמ"ש בכלל.

ואם היא בשנה ראשונה או שלישית, אתם תקבלו תשמ"ש נמוך, כך ששוה כבר לקבל שכ"ד + מלגה מהישיבה.

זה לא נכוןאביה*
שנת שירות (לא יודעת אם רק שניה או שגם ראשונה) מזכה בתשמש מלא, יודעת בוודאות מחברה שעשתה שנה שניה כי הם חישבו שזה יותר משתלם לה מאשר לעבוד.. )השיקול כלל גם את הפיקדון.
כנראה שהייתה סיבה אחרת שבגינה הם קיבלו.פינגו0

ואין דבר כזה תשמ"ש מלא,

זה צבירה של נקודות שמזכות בתשמ"ש יותר גבוה.

אז אם לא הייתה סיבה מיוחדת מאד, כנראה שהתשמ"ש ה'מלא' שלהם היה פשוט השתתפות בשכ"ד (700-800 ש"ח).

איכס... ממתי צבא או ישיבה הפכו למקומות פרנסה???אנונימית בכיף

זה השיקול להשאר בישיבה? כסף?

לא שיקול האם לשרתשמש אא
אבל שיקול האם להתחתן בצבא כשהגבר לא יכול לעבוד ולפרנס
הצבא מהווה מקור פרנסה לאלפי אנשים, מה רע בכך?הדרכה
אם כבר תתמהי על המשכורת הזעומה שמשולמת לחיילים בשירות חובה.
סליחה על ההתפרצות לפורוםאל הר המוריה
אבל זה כל כך מרגיז אותי מה שכתבת!
סליחה, אבל אין שום סיבה שבעולם שחייל נשוי לא יקבל כסף.
ממה הוא יכלכל את ביתו???
וכן, הצבא נותן כסף, רק למי שיש ילדים/הריון.
כל שאר הסעיפים זה כלום כסף.

ולפותח,
צריך לברר עם משקית ת''ש אם יש זכאות כשהאישה בשרות לאומי.
אל תאמין למה שיגידו לך כי בלבלו לי את המוח עם כאלה שקיבלו, ועובדה שאנחנו לא זכינו לקבל....

התנאים שידועים לי הם:
1. האישה סטודנטית שהתחתנה אחרי שהתחילה שנה שניה, מקבלים 3000 שח ואסור לה לעבוד.
2. עובדת במשרה מלאה, משלימים לה ל- 5000 וקצת
3. הריון, מתחילים לקבל מסוף חודש שלישי עם אישור מהרופא, וזה השכר עולה ככל שמתקדמים ללידה. (לא זוכרת בדיוק את הפירוט)
4. ילד- 5300

מזל טוב לכם!
(ולא, אל תקחו את זה כשיקול אם להתחתן או לא..)
מזל טוב?
התשמ'ש משחית ...הלוחש

לעניות דעתי (הלא קובעת) יש לבטל לחלוטין את נושא התשמ'ש .
ידע כל אחד שעליו לתרום למדינה תקופה מסויימת (17 עד 36 חודשי שירות, תלוי במסלול) ומכאן והילך - יכלכל את צעדיו בהתאם .

ירצה - יתגייס מיד, ימלא את חובותיו וימשיך בחייו .

ירצה- ידחה את גיוסו ויעסוק בתחומים החשובים בעיניו עד שיתפנה למילוי חובותיו למדינה ולחברה, אך שייקח בחשבון את הנושא הכלכלי אם ירצה להנשא, ולא שייפול לנטל על קופת הציבור .

אף אחד לא צריך לתרום ללא תגמול הולםהדרכה

אדם מחויב בראש ובראשונה להתפרנס ולפרנס את אשתו ומשפחתו, תשמ"ש זה מעט שבמעט ביחס לחייל שלמעשה עובד בצבא 24/7 ומקבל "משכורת" מגוחכת שהיא אפילו לא דמי כיס.

זה ממש לא ככה!!!ילדים זה שמחה

בעלי ואני התחתנו שבעלי היה בצבא...

בהסדר

אני הייתי סטודנטית

והיה לנו כבר ילד אחד...

הגשנו את כל הטפסים , ולקח להם כמעט חצי שנה עד שהתחלנו לראות משהו.

ובמשך החצי שנה הזאת חיינו בסיוט.

אני לא עובדת, סטודנטית

בעלי אברך בהסדר, ככה שגם אם הוא רצה לעבוד זה היה אסור.

וככה....

אין הכנסה...

חיים המאויר

ונכנסים לחובות.

היום, ב"ה שנינו עובדים, ויצאנו מכל התסבוכת הזאת.

אבל לא הייתי מאחלת את זה לאף אחד.

אני איתך.מעט מן המעט

זה לא שאסור לקבל מלגת אברכות.

זה לא שלא מגיעה לחיילים משכורת - אולי יותר גבוהה ממה שיש היום, אולי אפילו פי 10.

זה שבמשפט "ואם היא בשנה ... שווה כבר לקבל שכ"ד + מלגה מהישיבה" נשמע שזה השיקול העיקרי להכריע אם ללמוד בישיבה או לצאת לצבא.

נעזוב שניה את הצבא. הרבה יותר חשובה לי התורה -

מישהי באמת רוצה שהאיש שלה ישב בישיבה (נניח שידחה את הגיוס בשנתיים כדי שהיא תספיק לסיים שירות ולהגיע לשנה שניה לימודים ולקבל תשמ"ש גבוה) בגלל שקשה להם להסתדר בצבא בלי המלגה של הישיבה? שהבעל שלה יהיה במקום פיזי שפחות מתאים כרגע למקום הנפשי שלו שאולי מחפש כבר לצאת, שאולי לתא המשפחתי נכון להתגייס כבר, אבל בגלל המלגה זה לא יקרה?

גם אם אין ברירה מסיבות כלכליות (נניח..) - לקרוא לזה "עדיף כבר ש.." בכזו "זריקה" של מילים זה זלזול. בדרך שבה אנשים מקבלים החלטות אחראיות על מסלול החיים שלהם.

למי ששאל איפה הכסף…שורש וגרביים
הכסף בין איתמר ליצהר. ברשות הפלסטינית שחייבת מליארד וחציותן טל

שקלים לחברת חשמל.

בין איתמר ליצהר יש את בורין, חווארתה ועוורתאאלעד

זה הכל

העיקרון, העיקרון...בין איתמר ליצהר יש ערבים -שהם אלו שגונביםותן טל

את כספי משלם המיסים הישראלי, בהשתמשם בחשמל בחינם.

וכמו שאמר יפתח רונטל - אם אתה, אלעד, לא היית משלם שנה חשבון חשמל - מזמן היו סוגרים לך את השאלטר.

אגב, גם ניסן סלומינסקי באמת התייחס לטענות שבהתנחלויות מקבלים יותר כסף פר אדם ודוחה אותם מכל וכל, ומראה איך בישובים כמו ראש פינה ומצפה רמון, כל אדם מקבל יותר מתושבי ההתנחלויות, וכו' וכו'...

זה ממש לא הנושאשורש וגרביים
אבל פטור בלא כלום אי אפשר.

כמה עובדי ציבור יש בכל התנחלות?
פי כמה וכמה מאשר במקומות אחרים
(מורים, גננות, עובדי מועצה, רבש"צ, מזכיר יישוב, רכז נוער, שומרים, כולם מקבלים משכורת מהקופה הציבורית)
כי, כמובן,מ.א.

אם כל תושבי יש"ע היו גרים בערים לא היה צורך במורים וגננות לילדים שלהם, וביישובים בתוך הקו הירוק אין עובדי מועצה, מזכירי יישוב ורכזי נוער. 

הדבר היחיד ששונה ביו"ש זה תקציב הביטחון, שגם הוא היה גבוה יותר במקומות אחרים אם יישובי יו"ש לא היו קיימים (הרי מישהו יהיה ליד הגבול, גם אם הגבול רחב וגם אם הוא מצומצם). 

לא ידעתי שמורים נקבעים לפי יישוב ולא לפי גודל כיתה... לאותן טל

ידעתי שסתם יפתחו נגיד 15 גנים ל30 ילדי יישוב מסויים, סתם שיהיה להם כיף ויהיו להם 15 גננות גננת על כל 2 ילדים...

וכמובן, בעיר כמו ירושלים אין בכלל עובדי מועצה - כלום. נאדה. העיר עובדת על ריק. מתחזקת את עצמה. גם רכזי שכונות ומרכזים קהילתיים - מה פתאום שיהיה בערים, הם לא צריכים את זה...

גם עובדי ניקיון לא צריך בערים - הרי ערים לא מתלכלכות אף פעם. 

בקיצור, תרשה לי - פחחחח.....

קצת קשה להודות בכך שבפועל ניסן סלומינסקי יודע יותר ממך וכאשר הוא מראה לך מקומות רבים בנגב ובגליל שבהחלט עוקפים בצורה משמעותית את התיקצוב ביישובים בגודל דומה שיו"ש - אז מנסים למצוא מתחת לבלטות תירוצים למה זה לא נכון. סורי, כבר לא עובד...

אגב - איפה הכסף? אני מעדיף שישלמו לחיילים מאשר שישלמו נניח, לתיאטרון. חיילים זה יותר חשוב. 

אגב נוסף - אותו אדם שלא גומר את החודש - אם לא היו לו את החיילים שלנו, גם בסיכוי גבוה הרבה יותר מהיום, לא היה גומר את שנתו וד"ל...

לא בא לי להיכנס לוויכוח עקר איתךשורש וגרביים
אבל במקום שבו בממוצע יותר מחצי עובדים בשירות הציבורי יש לערוך בדק בית.
זה לא מצב נורמלי.
חצי??? בבית אל גרים מעל 1200 משפחות לפי מה שהבנתי -ותן טל

אתה טוען כאן שמעל ל1200 מתושבי בית אל (שהרי במשפחה יש גבר ואישה שעובדים, לרוב) - עובדים בשירות הציבורי?

בעפרה גרים מעל 3500 תושבים, שהם כ750 משפחות - אתה טוען שמעל ל750 מתושבי עפרה עובדים בשירות הציבורי שקשור לעפרה? (אני יכול להגיד לך שלא, בתור אחד שקשור היטב לעפרה)

באיתמר גרים מעל 200 משפחות בערך - אתה טוען שמעל ל200 תושבי איתמר עובדים בשירות הציבורי שקשור לאיתמר?

אני יכול להמשיך עד מחר - אבל האם אתה ב-א-מ-ת מאמין במה שאמרת? אם כן, במחילה, תביא הוכחה לנתון ממש אבל ממש הזוי שהבאת כאן, כי סתם להשמיץ זה מאוד קל אבל כשמבקשים ממך להוכיח את מה שאתה אומר רוב האנשים פתאום מתנדפים, מניסיון...אז הנה, בוא, אם אתה טוען ככה - תראה אסמכתאות רציניות למה שאתה אומר - ולא, מאמר של גדעון לוי הוא ל-א אסמכתא רצינית.

אתה מדבר על עובדים *בתוך יו"ש*,מ.א.

או עובדים בכלל? 

כשאתה מביא נתונים על אחוז המורים ביו"ש תבדוק גם כמה מהמורים בבתיה"ס הדתיים באזור המרכז, בירושלים ובבאר שבע הם מיו"ש (רמז: הרבה. ואם הם לא היו מורים או לא היו גרים ביו"ש עדיין היה צריך שמישהו ילמד בבתיה"ס האלה). 

זה בכל ישוב בארץ. אני גדלתי במושב וחונכתי בקיבוץ,אלעד

וגם עליהם היית יכול להלין באופן דומה.

אכן, שיטה מעניינת לקחת כספים מהמדינה...ארוון

מי אמר שלא כדאי להתחתן בצבא?

אנחנו קיבלנו תשמ"ש. הייתי בשנה השנייה של השירות כשהתחתנואברכית

בס"ד

יש קטגוריות שונות בתשמ"ש וכמות הכסף משתנה ביניהם.

אנחנו קיבלנו בערך 3,200 ש"ח בחודש עד שגמרתי את השירות.

למידע יותר מפורט אפשר להסתכל באתר של אכ"א http://www.aka.idf.il/Main/haredim/General.aspx?catId=59969

בכל מקרה ממש מומךץ לדבר עם המש"קית ת"ש של הארוס ולעדכן אותה עוד לפני החתונה. בחודש אחרי החתונה תפתחו תיק ת"ש בתל-השומר כדי שתוכלו לקבל את התשמ"ש אפילו אם עוד לא אספתם את כל הטפסים הדרושים. הם אפילו נותנים רטרואקטיבית על שלושה חודשים.

מזל טוב!

מקבלים. זה נקרא אשת חייל חיילתפומבה!
אם זכור לי נכון זה 2700 (התשמש נטו) לזה מתווסף השכ"ד והשכר.
מתי אנשים יבינו שתשמ"ש זה תלוי יחידה ולא משהו כלל צהליעוגת גבינה.
כשהגשתי בקשה לתשמ"ש כשהייתי חיילת המש"קית ת"ש נסבירה לי איך זה עובד.
ליחידה יש תקציב מסויים שמוגדר לת"ש ונגיד וביחידה שלך משרתים עוד כ10 חברים שניכולת הכלכלית שלהם פחותה משלך הם אלה שיקבלו למרות שמצבך רע. באותה מידה תוכל לשרת ביחידה אחרת ודווקא כן לקבל.

ככה שאי אפשר לומר כן או לא חד משמעי.
פשוט לנסות. אני הוצאתי מהצבא מענק בזק מיוחדות הת"ש וכו'. ככה דז. תלוי יחידה וכה בעיות ת"ש יש ביחידה.
אל הר המוריה
את לא רצינית!!!
ומי קובע מה הרמה של כל אחד?
בא לי להקיא...
זה פשוט מגעיל
^^^נשמע לי הזוי!מחכה לשקט

|חייל|

מעולם לא שמעתי על משו כזה מהמשקי"ת ת"ש

יכול להיות שרק אצלכם זה היה ככה?

ומה עושים בשחר כחול/בינה בירוק שבערך 98 אחוז מקבלים תשמ"ש?ותן טל

התקציב שלהם פשוט מנופח פי 70 משאר היחידות?

מעניין. על דבר כזה לא שמעתי למרות שיש לי לא מעט חברים שמקבלים תשמ"ש...

כמובן הרי משקיעים הון עתק בגיוס חרדיםדינה די

|ממתין בסבלנות לשורש וגרביים|אלעד

עדיף לטעמי להשקיע בכרטיס כיוון אחד לברוקליןשורש וגרביים
את זה אתה אומר גם על פורקי עול ?שואף לאור

החשבון הכלכלי זה הערך הדומננטי ביותר במציאות ?

כאשר יש קבוצה שלמה שמצהירה בפומבישורש וגרביים
על חוסר הזדהות עם הרעיון הציוני ורצון לחלוב כלכלית את המדינה היא לא צריכה להיות פה.
(נכון גם לגבי המגזר הערבי)
יש גם קבוצות שלא מזדהות עם הרעיון היהודי,ואתה לא מגרשם,למה ?שואף לאור

זה ניסוח מופרז עם ריח רע,ברור שמשאבים שמופנים לצרכים של החברה החרדית ולא מותרות אינן " רצון לחלוב כלכלית את המדינה" אלא רצון לקיים את החברה החרדית, גם אם יש לך ביקורת על צורת הדברים

מותר לה להיות פה, רק לא על חשבונימשה

(האמור נוגע לכל סוגי החיילים הבטלנים בצבא, ודווקא לא לחבר'ה של בינה בירוק. בעיניי כלל החיילים שעושים משהו צריכים לקבל משכורת ראויה)

גם השמאלנים לא מזדהים עם הרעיון הציונישמש אא
טעות חמורהשורש וגרביים
יש שמאלנים שלא מזדהים עם הרעיון הציונישואף לאוראחרונה

והשמאלנים שכן מזדהים עם רעיון זה שאני מניח שהם הרוב(אלא שבתקשורת המאזן הפוך),מדובר במהדורה אחרת לחלוטין מהתפיסה הדתית לאומית או התורנית,פער מספיק גדול לענ"ד בשביל לשאול שאלה כזו לפי הפרמטרים שקבעת

ממש לאשמש אא
הכסף של הנח"ל החרדי רובו מתרומות ולא מצה"ל.

אבל מי ששונא חרדים יישנא אותם בכל מקרה

ןחייל בנצחן
לא בטוחה..להבת-כוח

יכול להיות שאת מדברת על הכסף שנותנים לפני החגים? לפני החגים זה נכון שכל יחידה מקבלת תקציב מסויים ולפי זה מקבלים יותר או פחות.

לפי מיטב ידיעתי יש קריטריונים ברורים. אנחנו קיבלנו תשמ''ש כי הייתי בהריון וזה הגיע קרוב לחמשת אלפים כולל המשכורת וההוצאות דירה.

ברור שיש קריטריונים.עוגת גבינה.
אבל מתוכם יש סדרי עדיפויות. ולא כל חייל יקבל גם אם מצבו רע.
נשמע הזויייאל הר המוריה
באתי לעשות סדרבלי מקוריות

תשמ"ש זה לפי כללים של ביטוח לאומי. ממש לא תלוי יחידה. אפילו לא תלוי במש"קית ת"ש (למרות שהיא יכולה להשפיע- למרר לכם את החיים, להקשות, לכתוב סכומים לא נכונים עצבני, לא לעזור או יכולה לעגל פינות, להציע הצעות ולקדם את העניין.)

מצד שני- ישנם כספים שאכן תלויי יחידה. וישנם יחידות שמקציבים להם יותר כספים (יחידות שיש בהם יותר נשואים, אנשים מרקעים מתקשים וכו'). זה נתון לשיקול דעתו של הקציני ת"ש והם יכולים להשתמש בזה בהתאם לראות עינם... (זכאות לרהיטים/מוצרי חשמל ועוד כמה פעמים בשנה.)

יש יותר יוצאי דופן מהכלל. לא תלוי יחידה, למרות שזהמוטיבציה
נכון שיש יחידות מתוקצבות יותר / פחות.
בגדול - נתון להחלטה של קצין ת"ש.
אני הייתי בשירות וקיבלנו. לעוד פרטים בפרטיהדס123
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך