http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/472776
בואנה היהודים האלה חולי נפש...אנחנו מפגרים מפגרים מפגרים!!!!!!!!!!!!
דוסית גאה!http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/472776
בואנה היהודים האלה חולי נפש...אנחנו מפגרים מפגרים מפגרים!!!!!!!!!!!!
אם בחורות מסוימות החליטו למכור את עמם תמורת זוג נעליים או בילוי נחמד אז למה להתאמץ בשבילם?
למה צריך את כל הנזק התקשורתי ? בשביל מי? ואל תגידו שזה יכול לקרות לכל אחד כי זה לא טיעון - כל דבר יכול לקרות לכל אחד
בחורה אמורה לדעת איפה היא חיה ולאן היא הולכת וקצת כבוד עצמי ויכולת להגיד - לא
למה בן אדם יקר צריך לסבול בשביל בנות שרק מילה אחת לא יפה מגדירה אותן בעצם?
הם לא נכללים בכותרת שלך "לכל אדם יש נפילות בחיים, אין מה לעשות" ?
אין להסיק מדבריי אלו חלילה שאני בעד התבוללות. ממש ממש לא.
לשים את שניהם באותה אחריות, האם זו לא דמגוגיה? תגיד לבד?
אם כבר, תאשים את כמעט 2 מליון הישראלים שבחרו להכניס את הליכוד ואת יש עתיד לכנסת.
אה, אבל כמובן, 2 מליון ישראלים לא מאשימים, זה בסך הכל נפילה שלהם, לכן חייבים להאשים רק את שר החינוך לשעבר ואת ריבלין. כמובן... <צ>
למען האמת, אם הייתי ממשיך איתך עוד ועוד, בסוף היינו מגיעים למסקנה שאתה צריך להאשים את אלוקים, אבל חסכתי את זה ממך. צריך אחת ולתמיד להחליט אם אדם אחראי למעשיו - אז גם הבנות האלו אשמות בדיוק כמו כל אחד אחר, ואם אדם לא אחראי למעשיו אז גם שר החינוך לשעבר וגם נשיא המדינה לא אשמים. אי אפשר לנסות להחזיק את החבל משתי קצותיו, לרקוד על שתי חתונות וכו'...זה לא הולך.
לשחק לידיים של השמאל הקיצוני זו לא אחריות.
אני לא בחרתי לא את ריבלין ולא את פירון, ופונה בזה לאחרים שלא לבחור בהם ולא את מי שהביא אותם לממשלה הקודמת.
בחור, אם זה לא היה שיטתי לאורך תקופה הן לא היו ממשיכות איתו.
אגב - אז אתה אומר בעצם שלמי שיש "אידיאולוגיה שיטתית שהוא מאמין בה" - הוא כן אשם במה שהוא אומר/עושה, ומימ שעושה סתם דברים בגחמה רגעית הוא מסכן שצריך לרחם עליו? מוזר מאוד...לא מכיר כל כך חילוק כזה בהלכה. אם אתה מכיר אשמח שתפנה אותי למקור הלכתי.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A8_%D7%9C%D7%93%D7%91%D7%A8_%D7%90%D7%97%D7%93
יתירה מזו: מי שהוא מומר לדבר אחד, אם זה גילוי עריות, למרות החומר שבדבר שמדובר על עבירה של ייהרג ולא יעבור, עדיין שחיטתו כשרה. אבל אם הוא מומר לחילול שבת, שחיטתו פסולה. הסיבה היא שאם הוא מומר לגילוי עריות, ככל הנראה שלא יכל לעמוד בפני היצר ביולוגי שלו, אבל מומר לחילול שבת זה כבר סיפור אחר לגמרי.
ומי שהוא בעד או פועל נגד אלו שמשתדלים להציל בנות כאלו משמד, זה מראה את פרצופו האמיתי.
אתה ממהר לקבוע קודם כל אקסיומות ורק אז על גביהן להכניס את התיאוריה שלך. בוא קודם תעבוד ברמת השטח - האם אתה טוען למעשה שרובי ריבלין והרב שי פירון הם "מינים" כיוון שהם מומרים להכעיס? דבר גלויות, בבקשה...
ההלכה הזו נותנת לנו להבין את ההבדל, גם אם שניהם היו באותה דרגה.
אם היא מייצגת את ההבדל בהכרח אתה אומר שהם מינים. ואם אתה לא אומר שהם מינים אז ההלכה הזאת לא קשורה ובמילא היא לא מייצגת את ההבדל בין הרב פירון ורובי ריבלין לבין הבנות.
תחליט, אתה לא יכול לרקוד על שתי חתונות, זה מעקר את היכולת שלי להתווכח איתך, כי אתה מנסה להרוויח מכל הכיוונים ובעצם לא אומר כלום...
ובטח שיש הבדל בין מי שעושה דבר לעצמו בגלל שתפס אותו היצר לבין מי שמוכר את זה לציבור.
מדובר על בחירות לבחור לכנסת, אתה מנסה להעביר נושא. האם כל מי שהוא לא בגדר מומר חייבים לבחור אותו לכנסת?
אתה מחפש לעצמך בעיות. אם זה פוגע ביכולות שלך להתווכח זו לא בעייה שלי.
כאן או לא? אם מקביל - אז הם מומרים לשיטתך. אם לא מקביל אז מה הקשר בין ההלכה לבין המקרה שלנו? אני יכול להביא גם את ההבדל בין שבת ליום טוב שביום טוב מותר להעביר מאש לאש ובשבת לא - אז הנה, ההבדל בין שבת ליום טוב מסביר את ההבדל בין הבנות לבר החינוך ולנשיא המדינה. הגיוני, לא?
ברור שלא. ולכן גם הניסיון שלך להסביר באמצעות ההלכה הזאת - אתה חייב להחליט האם היא קשורה או לא קשורה. אם היא קשורה בהכרח אתה אומר עליהם שהם מינים, ואם היא לא קשורה, אז זאת דמגוגיה לנסות להביא אותה כהוכחה.
לגבי הבחירות - מעולם לא אמרתי שצריך לבחור את האנשים האלו לכנסת. אני לא בחרתי אותם לכנסת, את אף אחד מאותם שניים. ועדיין לא הסברת למה הם אשמים ולא אותם מליון וחצי-2 מליון אנשים שהכניסו את המפלגות שלהם לכנסת? גם אותם אנשים שבחרו, מוכרים את הטעות שלהם לציבור - כלומר, מכניסים את הטעות שלהם שהם מאמינים בה, לכנסת...
אם אני הייתי יכול לבחור את כל הכנסת, הייתי כבר מרכיב מעין סנהדרין שמורכבת רק מרבנים גדולי תורה - באסה שאני לא זה שמרכיב את הכנסת, נכון?
ניקח את פירוש רש"י הבא:
http://www.nadel-law.co.il/Index.asp?ArticleID=1485&CategoryID=333
"והיא שלחה אל חמיה" - לא רצתה להלבין פניו ולומר ממך אני מעוברת אלא לאיש אשר אלה לו אמרה אם יודה מעצמו יודה ואם לאו ישרפוני ואל אלבין פניו מכאן אמרו נוח לו לאדם שיפילוהו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים
**
לפי מה שאתה כותב, אם הייתי מעיר למישהו מרש"י הזה על איסור הלבנת פני חבירו היית מסיק שהכוונה הוא שיתאבד. הייתה שואל: מקביל - אז לקפוץ לאש לשיטתך. אם לא מקביל אז מה הקשר בין הרש"י שהבאת ובין המקרה שלנו?
**
האם אתה דן איתי האם האמרה הזאת היא אמיתית או שקר?
סתם לגופו של עניין - השלכה לכבשן האש זה לא בהכרח התאבדות. כמו שידוע על מר עוקבא בגמרא שנכנס לכבשן האש כדי לא להלבין פניו של העני שהביאו לו כסף, ו"רק" נשרפו לו קצת הרגליים. מכאן מובן, שאמרת "נוח לו לאדם..." - אומרת שאדם צריך להתאמץ מאודגם אם יפגע מזה קצת אפילו פיזית, בשביל לא לבייש את חבר שלו. הנה, מר עוקבא נפל לכבשן האש, ולחלוטין לא התכוון להתאבד או היה בסכנה של מוות. קצת כאב, נכון, כמובן - אבל לא מוות. לא כתוב "נוח לו לאדם שיתאבד משילבין פני חברו ברבים".
ככה שאין בסיס לשאלה שלך ולתמיהה שלך עליי.
אגב, לצערך אני כן לומד חומש עם רש"י, ככה שאמירה לא יפה כמו "אם היית לומד חומש עם רש"H" - לא ראויה. אתה יכול להגיד "ברש"י כאן וכאן כתוב ככה וככה - מה אתה אומר על זה?" - למה ישר להטיל את זה לאמירה כאילו אני "לא לומד חומש עם רש"י "? קודם כבר דנת לגבי האם אני פועל לשם שמיים או לא והערתי שזה לא ראוי לדון לגופי ועדי לדון לגופה של טענה - אנא, השתדל להישאר בכך. לגופה של טענה ולא לגופו של אדם. תודה.
וחס וחלילה גם לא לשרוף צפורניים למי שמלבין פנים של מישהו.
אבל הסברת יפה שצריך להתאמץ מאוד, זוהי הנקודה.
גם בנושא הזה, עם קצת מאמץ היית יכול לבד להבין שאם מביאים את הדוגמה שבין מומר לתיאבון ומומר להכעיס זה נותן לנו להבין את ההבדל בין מי שרחמנא ליצלן נכשל/ה בגלל דחף המיני, לבין מי שזה שיטתי אצלם. עוד לפני שמדברים על הבדלי מעמד.
ואתה עצמך כתבת שאתה מאוד חכם, אז בטח תוכל להבין גם לבד בלי שיטחנו לך.
את ציפורניו כדי לא להלבין פנים.
וגם אני בעבר הייתי מוכן לספוג הפסד כספי בכדי לא להלבין פניו של אדם. אותו עיקרון - אומנם לא הפסד גופני אבל אותו עיקרון.
עניין ההתאמצות היה קשור לפתגם גופא שהבאת, הניסיון הנואש להשליך את זה על המקרה שלנו לא שייך ולא קשור בשום דרך.
וניכר שאתה מפחד פשוט להגיד שלדעתך הם מינים, או שאיני מבין מה אתה מנסה להגיד למרות שברוך ה' יש לי שכל, בלי להתגאות.
יודע מה? תסביר לי מה ההבדל בין מי שרחמנא ליצלן... לבין מי שזה שיטתי... ? מה ההבדל? נניח - שהוא מומר לתיאבון והוא מומר להכעיס?
בבקשה תגדיר לי במילים את ההבדל בין מי שרחמנא ליצלן נכשלה בגלל הדחף המיני לבין מי שזה שיטתי אצלם. לא בהתחמקויות - במילים. תגדיר לי איך קוראים לאדם כזה ואיך קוראים לאדם כזה. בבקשה, אני מחכה... (ואם זה יעזור לך, אז תחשוב לרגע שאני מטומטם וחייב שיסבירו לי במילים הכי פשוטות והכי בהירות איך אתה קורא לכל אחד מהם..).
סימוכין לדבריך, ולא יכול להגן על שיטתך באמצעים המקובלים אלא רק באמצעות קביעת אקסיומות "דברים מובנים". בסדר. אם זאת רמת הוויכוח באמת שכנראה אין צורך להתווכח עם מישהו שטועה ולא מצליח לבסס את דבריו על מקורות והיגיון מוצק, אלא רק על סמך "אקסיומות" שהוא עצמו קבע והחליט שהם "דברים מובנים".
שיהיה. כל טוב ויום טוב 
מדובר על דברים פשוטים שאפשר להבין לבד, ויש לך ראש ושכל להבין. או שיש לך מחוייבות ילדותית לנצח בוויכוח בכל מחיר, או שיש אגנדה מסויימת.
עובדת לפי כללי ההוכחה והדיונים.
אני לא יכול לטעון משהו על סמך אקסיומה שאני ממציא כרגע, בלי להוכיח קודם כל את האקסיומה.
זה כמו שאני אטען שאחמד טיבי הוא גנב כי "כל הערבים גנבים" - אני מבסס את הטענה שלי על אקסיומה שאני המצאתי כרגע לפיה "כל הערבים גנבים" - וזה לא עובד ככה. אם קודם כל אוכיח את האקסיומה שלפיה "כל הערבים גנבים" בדרך הגיונית כלשהיא, אחרי זה, רק אחרי זה, יהיה היגיון באמירה "אחמד טיבי הוא גנב כי כל הערבים גנבים". אבל עד אז, האמירה היא פשוט שטותית כי היא מתבססת על אקסיומה שאתה המצאת בלי צורך להוכיח.
בדרך הזאת אני יכול להוציא אותך מה שאני רוצה...פשוט מאוד, אני אקבע אקסיומה לגביך ואז אטען על סמך אותה אקסיומה, בלי צורך לנמק ולהוכיח את זאמרתי, ובא שלום על ישראל.
ראש ושכל - זה מה שכתבתי כאן. ככה עובדים בעולם, חבר.
חכם אמיתי יודע גם להגיד את הדעה של הצד השני.
למה אתה מחפש שיסבירו לך כל דבר.
ותן טל
אם אתה טוען משהו תעמוד מאחורי מה שאתה טוען, זה הכל. זה הזוי... אולי אני אטען המון טענות שאתה לא מסכים איתן ואגיד לך להסביר מה הנימוק לכל דבר שאני אומר? מה ההיגיון בזה אני לא מבין?
בקשר לעסקנות ציבורית נאמר בפרקי אבות "וכל העוסקים עם הציבור יהיו עוסקים עמהם לשם שמיים".
ובהקשר לבחירות כל מי שבוחר ובמיוחד מי שעושה תעמולה הוא על תקן של עוסק בצורכי ציבור שחייב להיות באמונה.
אם תתכוון בכל מה שאתה עושה לשם שמיים, יתבזבז לך פחות פחות זמן על וויכוחי סרק.
ה' אני יודע מה אני משתדל ולפי מה אני פועל, וכמו שאני לא מנתח אותך ואומר שאתה פועל לשם שמיים/לא לשם שמיים או לשם נצרות או אני לא יודע מה - אלא מגיב נטו למה שאתה כותב - ככה אשמח אם לא תנסה לנתח אותי ולטעון שאני לא מתכוון במה שאני עושה לשם שמיים. זה קצת מעליב. תודה.
ונחזור לעיקר הטענות - עדיין לא הסברת למה א-נ-י זה שצריך להסביר א-ו-ת-ך ואת טענותיך, כמו שכתבת למעלה,לפני שתי תגובות. אתה טוען משהו תעמוד מאחוריו ותסביר אותו, אל תצפה שאני אעשה את העבודה בשבילך.
ולא לשם וויכוחי סרק ובזבוז זמן כה יקר.
לשם שמיים - במקום להתעסק בטענות ובדברים עצמם שמובאים, או מקסימום לא להתייחס - אבל לפנות לאדם ולהטיח בו ש"אתה לא מתעסק לשם שמיים" - זה לא שייך. זה כמו שאני אבוא אליך ואגיד לך (ואני לא אומר את זה.. : ) - "אתה חסר שכל כשאתה חושב שכל המפלגות החרדיות יכולות להתאחד". אמירות כאלו הן לא ראויות. אפשר לכתוב: "לא נראה לי שבאמת יש היתכנות לכל המפלגות החרדיות להתאחד/ לדעתי אתה טועה ממש כאשר אתה חושב שיש אפשרות ריאלית לכל המפלגות להתאחד" - אבל אמירה כמו "אתה חסר שכל" - היא אמירה לא ראויה שדנה לגופו של אדם ולא לגופה של טענה. כנ"ל לגבי "אתה לא מתעסק לשם שמיים".
ודבר אחרון - עם כל הצער שבדבר, השרשור הזה לא עסק בבחירות ובמי לבחור ובמי לא - אלא עסק בארגון להב"ה, ובנערות שנופלות ברשתי הערבים, ובמי שממתבטא לדעת חברי הפורום, בצורה לא ראויה כלפיהן/מעודד מעשים כאלו - ועל זה היה הדיון כאן. לחלוטין לא "תעמולת בחירות". מצטער, אבל זה המציאות. זה שעכשיו תקופת בחירות לא אומר שכל שרשור פה עוסק בהכרח רק בבחירות ובתעמולה. מה גם שאין לי שום עניין לעשות תעמולה ליש עתיד, ממש לא... 
אתה מספיק חכם, כמו שכתבת, ותוכל לבחון את עצמך לבד, אתה לא זקוק שאני אוכיח לך.
מעולה. סיכמנו?
עכשיו בבקשה תשאל את עצמך לבד את מה שאתה שואל אותי, ותבחן את עצמך לבד ואתה לא זקוק שאני אוכיח לך שאני צודק...
אז בשביל מה למען ה' אתה או אני או כל אדם אחר כותבים בפורום או מתדיינים, אם כל אחד אמור לענות לעצמו את התשובות ולהסיק לעצמו לבד את הכל? מה ההיגיון שעומד מאחורי התפיסה הזאת, אני מנסה להבין? ![]()
כל חנופה כזו רק מחזקת את השמאל הקיצוני יותר ויותר.
צריכים לעקוב בשבע עיניים מי מתחנף לשמאל, ולא משנה במה, גם דבר הכי קטן, גם אם זה רק בדיבורים. גם אם מדובר בערקתא דמסאני
ותן טלאחרונה....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:
צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים
לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.
סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים.
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים
ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.
ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.
ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.
ואני נולדתי כאן.
גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.
ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.
"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"
מעניין אם יש ביביסט בטיסה .
היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.
...שאתה נוצרי.
בפייסבוק.
סתמו ת'פה!
כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.
אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!
אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין
(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)
האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.
מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,
וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא.
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
בלי לדעת
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
אומר שמי שלא מתחתן ברבנות, גם הנישואין שלא הם לא ממש כדמו"י. העדים פסולים וכדו'.
אז אין את הבעיה של הגט.
במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית
לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.
צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).
נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.
הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית
הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.
צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.
אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.
פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...
היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?
יש שיקולים רחבים.
-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.
-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.
להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.
כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה
הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.
החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.
האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.
כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.
אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.
כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?
הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.
המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.
לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.
בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.
משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.
שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"
אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי.
אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.
אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.
טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.
שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)
אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.
אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!
אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.
של זה אצל הליברלים
הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.
הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר הפשעים שנעשו בקפלן:
כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן
חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...
איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?
יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.
יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.
ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.
כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות
שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.
גם לפני מחאות קפלן.
למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.
זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן. לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".
במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.
מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.
מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.
הרבה לפני מחאות קפלן.
המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.
הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:
1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)
אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.
המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.
באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.
2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)
סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.
הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.
3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)
נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:
חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".
חפירות ירושלים ובית שערים (1993) - פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי
4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)
אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.
אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)
ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.
מזל לשלא הלכת לאלטלנה
או לפחות מ-
קעלעברימבאראחרונה