אז הקשר מתקדם מאוד ברוך ה' Silence
אבל אני מתחילה לדאוג שניכשל בנגיעה..
איך לדעתכם אפשר לשמור על דיסטנס בלי לבאס את האווירה בפגישות?
חס ושלום.ד.

קודם כל, לא "לסחוב" סתם.

אם "מתקדם" - אז להזיז בכיוון הנכון.

דבר שני, כדאי לזכור היטב שכל מה שבשלב הזה, הוא לבדוק היתכנות של נישואין. זה עדיין שני אנשים, "זרים", "מישהו אחר", על אף שכבר קצת מכירים. ממש לא שייך. וההימשכות החיצונית כעת, יכולה לקלקל להופעה שלה מתוך דווקא נישואין, שנהיים איש ואשתו, משפחה.

לשים דגש על ההתענינות אחד באישיות של השני, היקשרות אישיותית, לא רק בשביל "להרגיש". וממילא זו אוירה טובה ועניינית על מישור שפחות "בעייתי" וגם יותר אמיתי לכעת.

לשמור גדרים "טכניים" ברורים ומוסכמים מראש, ולא לעבור אפילו על ה"התחלה" שלהם.. מקום שיש בו אנשים ("אנשים" - רצוי כאלה שנוכחותם עוזרת לשמור על איפוק). מרחק ישיבה מתאים וכד'. איפוק מסויים גם במה ששייך לכך בדיבור.

איפה שיותר ה"דאגה" שלך רלוונטית, שם יותר להיזהר.

והעיקר, להשתדל - אם מרגישים שזהו-זה - שיהיה במזל טוב בקרוב..

זו דעתי.

אני מסכים איתך.די"מ
אבל "רוח הדברים" בהתחלה קצת הפריעה לי.
ראיתי פעם תשובה של בר ליאור ל"האם מותר לומר למדוייטת "מה נשמע"",
שהרי הלכה מפורשת שאסור לשאול בשלום אשה כלל.
והוא ענה שמותר כי כל הדינים האלה הם "הרחקות" ופה דווקא יש לנו עניי לגרום לקרבה ..
אסור שזה יהיה אק טכני .. טוב לא אסור אבל לא ראוי. צריך שיהיה פה רגש וצריך לפתח אותו
כנראהד.

לא הבנת את הכוונה ו"רוח הדברים" במדויק.

אין כל סתירה לפיתוח רגש. בוודאי שצריך. ובוודאי שלא "אקט טכני" בלבד..

אדרבה, מגישה כזו יתפתח רגש יותר פנימי ואמיתי כלפי האדם. יחס אמיתי. תחושה של  משיכת-יתר חיצונית, היא לא בהכרח רגש אמיתי כלפי האדם; לפעמים זה אפילו מפריע לו. שלא לדבר על הצד ההלכתי. 

אבל בוודאי שזה אכן שני "אנשים שונים". זו מציאות שמשתנה רק עם נישואין. ואשרי הזוכה להרגיש את זה מתוך ששמר על טהרה.

מה שהרב ליאור ענה, הוא בוודאי לא דבר "ללא קצבה". הוא דיבר לא להקצין לכיוון השני, בדוגמה כמו שהבאת. בדיוק בגלל שיש כאן רצון להגיע למצב של היתכנות מתוך נישואין.

וכמובן, לדוגמה, שגם הוא לא יקל ב"הרחקות" מסוג הבעיה שהועלתה כאן, בגלל שיש ענין "לגרום לקרבה".. ה"קרבה" היא בתחום השייך למצב כזה. לתת מצע נוח לנישואין, שהם מציאות שונה לחלוטין.

די"מ
תודה רבה.
לשמור על חלק מדיני תק' ההרחקה-הלליש

כמו- לא לשבת על אותו ספסל וכו'.

מומלץ לא להיפגש בשעות מאוחרות, אלא יותר ביום 

ובמקומות הומים יותר.

בהצלחה

לא לשבת על אותו ספסל?!שורש וגרביים
השלב הבא זה דייט עם רעלה
והשלב אח"כ להיות נזירה...פרח-שלג

איך אתה אוהב לעצבן.

היא שאלה איך אפשר לשמור על דיסטנס בלי לבאס תאוירה.הלליש

אז לשבת על 2 כיסאות, ולא על אותו ספסל/ספה,

זה בהחלט מפחית את הסיכויים לנגיעה לא רצויה.

מצטערת לבאס אבל מנסיון שלי ושל הרבה חברות בתחוםאנונימית בכיף

הפתרון היחיד הוא לזרז חתונה. פעם בעלי שאל את הרב שלו איך ייתכן שחז"ל אסרו כזה איסור קשה כי זה ממש גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה!!

הרב שלו אמר לו, מה יעשה אדם שחי לבד בעיר שאין בה יהודים? איך יתפלל במניין? הרי זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה! אלה מה, שיהודי מראש לא אמור לגור לבד.... וכך גם כאן, לצאת יותר מ-3 חודשים זו לא דרך התורה ולכן, בתווך של יותר מ-3 חודשים באמת זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה....

אגב אנחנו ב"ה התחתנו תוך 4 חודשים, ז"א מהדייט הראשון עד לחופה עברו 4 חודשים, וזו הסיבה היחידה שזכינו להגיע לחופה בלי ליפול.

הרבה חברות שלי, דוסיות הרבה יותר ממני היו מספרות לי בשברון לב על הכאב שבנפילה ואיך זה קרה להם הרי הם כ"כ הקפידו ושמרו והם כאלה דוסים וכו... אין אפוטרופוס לעריות!!!!!

ברור לי שיבואו אחרי הרבה שיכתבו שזה שטויות, אבל פעם אחת, עוד הרבה לפני שיצאתי בכלל, חברה שלי אמרה לי משפט,

הדוסים מתחלקים ל-2 קבוצות, אלה שלא שומרים נגיעה, ואלה שנופלים בנגיעה....

את מגזימהשמש אא
יש דוסים ששומרים על עצמם יפה מאוד
אולי, אבל הרוב המוחלט לא.אנונימית בכיף

לצערי. שמעתי באמת על כ"כ הרבה.... אנשים שאני עפר לרגליהם

אז למה להכנס לזה בכלל???

תתחתנו וחאלס

רוב המוחלט של חברי שומריםשמש אא
אין לך מושג מה החברים שלך עושיםאנונימית בכיף
לרוב בנים לא פותחים דברים כאלה. בנות הרבה יותר גלויות אחת לשניה
אפשר לדעתדי"מ
ממאיפה ההיתר להוציא שם רע על כלצכך הרבה יהודים?
ואיך לך יש מושג מה קורה על כל הזוגות?!יעל מהדרום
לק"י

גם אם שמעת את זה מכמה חברות, זה עוד לא אומר שכולם כאלה.
היא אכן לא יכולה לדעת.ד.

מעבר לזה - צריך להגיד ברור - 

היא העידה על עצמה /Forum/Forum.aspx/t691518#7633114

שיצאה עם מישהו "כמעט שנה"..

אז אחת משתיים - בלי שיש לי כל ענין להיכנס לענייניה האישיים:

או שעברה את זה לשלום, אז אחרים לא  פחות ממנה.

ואם - חלילה - לא, אז נא לא להוציא את הבעיה על אחרים/ות ששמרו את עצמם/ן מעולה. ברור שאם מישהו/י חלילה כבר נכשל/ה במשהו - הוא יצטרך/היא תצטרך יותר להפעיל כחות להיזהר שלא לחזור על כך מאשר כאלו שהעידו על עצמם כאן שנשארו מראש בגישה הראשונית והבריאה לגבי יחס בין בחור לבחורה.

ואני חושב שבעיני רוב האנשים, דבר כזה למשל  /Forum/Forum.aspx/t691518#7633114

היה נראה יותר תמוה מאשר כאלה שיוצאים בכשרות את הזמן שהם צריכים לבירור לצורך נישואין.

אז מוטב, במקום "להסביר" איך "כולם" אמורים להיות עם בעיה, ושאם לא אז כאילו "יש להם בעיה".. (הפוך-על הפוך), שכל אחד ישמח בטוב שיש לו, ובכך שהוא מתמודד ומתנהל באופן שנראה לו הנכון ביותר לגביו עפ"י רצון ה' והמוסר הנכון.

אינך יכולה לדבר על "הרוב"...ד.

בשביל לדבר על "רוב" בציבור הזה - צריך להכיר את כולו, הרבה מאד-מאד אנשים.

אני מכיר מציאות שונה לחלוטין ממה שאת מתארת. וכן עוד שהעידו כאן, כמובן מאליו.

והבעיה באמירות כאלה אינה רק הטעות הסטאטיסטית, אלא שהן עלולות להיות בגדר מחטיאות, שזו תוצאה של ניפוח דברים לכאילו זו איזה "גזירת גורל", בשעה שזה ממש היפך היושר, ההלכה, וההתנהלות הראויה לשלב זה של החיים. 

וכמובן אין ראיה מכך שאת מרגישה "עפר לרגליהם" של אנשים שנכשלו ל"ע. 

לא סותר שטוב להתחתן כשיודעים ולא לעכב. 

למה להיכנס לזה?!די"מ
יש כל מיני סיבות.
אף אחד לא עושה את זה מלכתחילה.
יש לי חבר שהיה מורחק ורצה לגור ביו"ש וחיכה לסיום ההרחקה.
יש לי חבר שההורים עשו בעיות.
אנחנו שמחים לשמוע שלך אין בעיות.
אבל יש אנשים שלא הכל הולך להם חלק .. הרב נזיר כמה שנים לקח עד שהם התחתנו כי פתאום פרצה מלחמת העולם והם נתקעו במדינות שונות .. יש אנשים שעוברים הרבה יסורים עד שנקרע להם ים סוף...
תתחתנו וחלאס? סליחה ואם הם עדייןאני123
מרגישים שהם צריכים לברר האם זה האדם שאיתו הם רוצים להתחתן?!
אורך הקשר לא מעיד על איכותו.
אני מכירה הרבה אנשים שהיו בקשר ארוך ובסוף לא התחתנו עם מי שהיו בקשר הזה...
אז זה שמישהו יוצא כבר 3 חודשים לא אומר שהוא מסוגל לקבל החלטה לכל החיים

לענ"ד הדרך המובטחת לא ליפול בשמירת נגיעה גם בקשר ארוך, זה פשוט מאוד לא להיות בייחוד. להקפיד לא להיות לבד אף פעם!

ליד ההורים שלכם, החברים והחברות רוב הסיכויים שלא תעיזו לגעת.

יש הלכות ייחוד עם מי מותר לבנ"א להתייחד ועם מי לא. לא לחינם יש את ההלכות האלה.
הלליש

דבר ראשון-

לא הצלחתי להבין איך הגעת לכמות הזמן שהיא דרך התורה.

כי יש כאלו שיטענו ש3 חודשים זה גם מוגזם...

ומכירה, חברות טובות מאוד, שיצאו הרבה יותר מ3 חודשים,

וממש לא נפלו בנגיעה.

האקסיומה הזו, שכולם נופלים אם הם יוצאי יותר מידי זמן (או שכולם נופלים בתק' האירוסין..)

ממש לא בסדר.

דבר ראשון, זו המצאה. לא חסרים אנשים שלא נפלו, והם לא מעטים בכלל.

דבר שני, זה מוריד מהאדם את האחריות לשלוט בעצמו ולשמור על המצוות בכל מצב, גם אם זה קשה.

זו גזירה שהציבור יכול לעמוד בה,

ויש דרכים לעזור לזה, ב"ה.

^^^^^ ענבל

בס"ד

מניסיון גם לצאת יותר משלושה חודשים זה אפשרי בלי ליפול בנגיעה

עניין של כל אדם עם עצמו.

לא אני הגעתי לכמות זה הרב של בעלי אמר לו ככהאנונימית בכיף

חוצמזה, דבר ששמעתי בשם הרב אבינר, מחברה שהייתה בשיחה שלו בנושא שהוא אמר שאם מישו מכיר זוג שיוצא יותר מ3-4 חודשים ולא נפל בנגיעה הם יכולים ללכת להיות מוצג במוזיאון ישראל כי הוא לא פגש דבר כזה בחיים...

בעייה שלו.די"מ
יש גם אנשים שנופלים אחרי החתונה למרות ואפילו בגלל שהם הלכו לרב.
ככה שזה לא אומר כלום.
^^^^^ אולי זה כי אני ועוד כמה מעולם לא טרחנו ללכת לספר לו.ענבל

הגיוני שהוא פוגש רק את מי שנופל.הלליש
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך ט"ז בטבת תשע"ה 23:11

(אחרת אין סיבה שיבואו אליו כנראה..)

אם מוזיאון ישראל היה מתמלא באנשים שלא נפלו, הגיוני שבחלק מהמחלקות לא היה מקום למבקרים.

הייתי חייבת להוסיף- זה שרב אמר תחום מסויים של זמן, זה לא אומר שבאמת 

זו דרך היהדות, אלא אם כן הוא מוכיח את זה מהמקורות.

צריך לראות מה ההקשר ומה רוח הדברים.לך דומיה תהילה
לפעמים זה שופך על כל הסוגיה אור אחר לגמרי.

לומר בשם מישהו ששמע מרב זה בערבון מוגבל מאוד. (ראו "טלפון שבור"). מה גם שבשיחות כל אחד יכול להבין אחרת.

בדרך כלל הרב אבינר דווקא מסייג, גם כשהוא משתמש בהכללות.
אוליד.

הרב-של-בעלך הפריז, רצה להדגיש משהו.

ואני לא מאמין לאמירה "בשם הרב אבינר". מן הסתם גם הציטוט הזה "עבר" משהו. ואם היה יודע לְמה זה משמש פה, היה מוחה.

כשאדם רוצה לומר שלא כדאי לסחוב זמן רב - וזה בוודאי נכון לגמרי - ומשתמשים בדבריו לא כי מישהו שאל כמה זמן כדאי לצאת, אלא כדי "להתעקש" שכך "חייבים" כביכול לחטוא - אז אומרים בעצם את ההיפך מה שרצה; שהרי כל מגמתו היתה להרחיק מהעבירה.

כבר אמרתי, ההתעקשות בהקשר הזה לומר שכך כביכול "צריך" להיות, אפילו אם באה בתום-לב, היא עצמה עלולה להחטיא חלילה. אסור לקבל אותה - ואסור להגיד אותה, בהקשר שנאמרת, מעבר לסתם המלצה לא למשוך הרבה. וכמובן, שההמלצה הזו מאד חשובה - כי אם אין סיבה אמיתית, אז אכן ככל נהיגת קרבה שלא לצורך, אין לכך כל מקום.

[אני, אגב, מכיר, כמובן.. והם לא מוצג - אלא הקימו משפחה יפה מאד]

יצאנו מעל שנה ודווקא אני אוהבת את מוזיאון ישראלבלי מקוריות

אפילו עשינו שמה דייט! מאז שהתחלנו לצאת ועד החתונה עברה יותר משנה. וממש לא נפלנו. כ"כ לא.

דווקא לא הייתי ממליצה לרוב האנשים שיעברו רק 3-4 חודשים מאז ההיכרות עד החתונה. א. כי הרבה אנשים צריכים יותר זמן להתבשל ולהכיר ולהרגיש מוכנים ובעיקר כי ב. לארגן חתונה בלחץ זה אסון. עדיף ביותר רוגע ושמחה. 

ברור שיש יחידי סגולה שמתאים להם- אז מעולה! אבל אח"כ אל תופתעו שיש שירשורים בנשואים טריים על כך שלא מכירים את הבן זוג, וכמה קשה וחרטה....

(ולא, אני לא ממליצה על שנה לכל זוג, אבל כן לקחת את הזמן המתאים).

אם הייתי יוצאת עם בעלי יותר משנה ולא היינו נופליםאנונימית בכיף

הייתי מתחילה לחשוב שמשו לא בסדר במערכת.... 

אני זוכרת שאחרי 3 חודשים כבר הרגשנו ח-נ-ק !!! דיי היה ימים שאמרתי לו שאני לא מסוגלת לראות אותו כי אני לא יעמוד בזה...

ואגב זה באמת ככה, יש גברים שהדחף המיני שלהם יותר חלש...

שמחה שלא התחתנתי עם אחד כזה... כי אח"כ פוגשים אותם בנשואים טריים שמתלוננים על חדר המיטות שלהם שלא מספק אותם...

אם מישהו לא נופל בנגיעה אז משהו לא בסדר אצלו?ענבל

בס"ד

ממתי זה המדד?

הקב"ה ברא אותנו עם יצרים ובאותה מידה הוא ברא אותנו עם הכוח והיכולת לעמוד בניסיונות שהם מביאים לנו.

הייתי בקשר מעל שנה ולא נפלתי בנגיעה.

ואני לא חושבת שלמישהו מאיתנו תהיה בעיה ואכמ"ל.

יש דבר שנקרא התגברות, איפוק, היהדות מחנכת לזה מלא.

כנראה שאותך זה פיספס בשלב מסוים..

או שבאמת היה יותר טוב שתתחתנו.

אף אחד פה, כמעט, לא בעד קשר לטווח ארוך, אבל מבינים שלפעמים יש אילוצים וגם שיש דעות שונות בעניין.

לא כל אחד שהוא בקשר ארוך אני ישר אחשוד שהוא נפל בנגיעה..

זה להוציא שם רע על כל כך הרבה אנשים טובים וצדיקים.

ב"ה שאת מצאת והתחתנת, לא כולם זוכים לכך.

אבל מפה ועד לחרוץ דעה הדרך ארוכה.

אני לא בעד קשר לטווח ארוך כי באמת זה מגדיל את הסיכויים ליפול וזה גם לא בריא בכלל בכלל בכלל, אבל אני ממש לא חושדת בכל אחד שנמצא בקשר כזה.

אגב, להרגיש חנק לא אומר שאי אפשר לעמוד בו.

ולגבי הימים שלא כדאי שתתראו- אז יש דרכים למנוע.

וגם לי היו רגעים שפשוט היה כדאי שנתרחק, אז התרחקנו, וזה לא משהו רע, זה לגיטימי לחלוטין.

בעיני זה מדד. תחשבי מה שבא לךאנונימית בכיף

אני שמחה שבעלי ב"ה היה לו מאווווודד קשה לא לגעת בי בזמן שהיינו מאורסים והוא אמר את זה הרבה. למה? כי ידעתי והרגשתי שהוא ממש משתוקק אלי!! וזה דבר שהיה לי מאוד חשוב בזוגיות.

אני לא אכנס פה לעניינים האלה כי זה מקום פתוח, אבל יודעים הנשואים שבנינו את חשיבותה של המשיכה בין בני זוג. לא הייתי יכולה לחיות בבית עם גבר שמסוגל לעמוד בפני יותר משנה. וזה כ"כ לא קשור לאם בן אדם שולט בעצמו או לא. את לא יכולה להגיד על חז"ל שהם לא שלטו בעצמם מספיק (ראי את סיפורו של רבי חייא עם אותה אישה חרותא. בבלי קידושין פ"א, ע"ב וגם סיפורו של רבי צדוק בקידושין מ, ע"א) אלה מה? שיצר העריות הנורמאלי והבריא הוא דבר חזק מאין כמוהו. וכבר רבו התיאורים בגמרא על כך שבדור הגאולה הגברים יהיו כמו נקבות.... או לפחות חלק גדול מהם. אולי זה ישמע רע אבל אני שמחה שבעלי מתייסר בזמן שאנחנו אסורים, אני שמחה שזה קשה לו בטירוף כי כיף לי להרגיש נחשקת ונאהבת. וכן להיפך.

מבחינתי, לשמוע בנות בפורום של נשואים טריים שמדברות על זה שהבעל שלהם לא מספיק "רוצה" זה הדבר הכי מבאס שיש!! ב"ה שמחה מאוד שבעלי מה שנקרא זמין 24/7. זה איכשהו תמיד גם מסתדר לי עם גבריות (לכל אותם בנות שמחפשות גבר גבר...) אין מה לעשות זה הרבה פעמים בא לידי ביטוי גם בדברים האלה. וכן, אני לא אתייפיף פה, אם בעלי לא היה נוגע בי במשך שנה הייתי מתחילה לחשוד...

חוצמזה שבעיני יש פה גם חטא נוסף שלא הוזכר והוא וצאת זרע לבטלה . ואם מישו יגיד לי שגם יצאו כ"כ הרבה זמן , גם לא נגעו , וגם הגבר לא נפל הרבה בשז"ל , אני מוכנה לשים את הראש שלי שזה שקר.

אני מסכימה איתך ברוח הדברים, בהחלט,פרח-שלג

מה שכן, בטוח עדיין שיש כאלו שיראת החטא שלהם גדולה מאד ויודעים להשליט השכל על הרגש ולהתאמן בחיים בהתאפקות שבוודאי והצליחו לשמור.

למרות שגם לדעתי זה ניסיון גדול מאד מאד.

שמעי אני באמת לא רוצה לעוף על בעלי יותר מדי אבל נקודה קטנה.אנונימית בכיף

אני יכולה להעיד עליו שאחד הדברים שהוא מאוד עבד עליהם בחיים זה דחיית סיפוקים. ז"א הוא באמת בן אדם עם שליטה עצמית מטורפת. בחיים לא ראיתי כזה דבר. וזה לא רק בדברים האלה אלה בהמון תחומים. הדבר הזה הפך אותו לבן אדם שלא פועל מהבטן ומהדחפים הנמוכים אלה באמת העיקר עובר דרך הראש ( אפילו בתחומים של בינו לבינה, שאני יודעת שזה דבר שאפילו לא מדריכים אליו, ורוב האנשים גם לא שמים את זה כמטרה הוא באמת "מעלה" את החומר לצד הרוחני שלו. אני לא ברמה הזאת אבל הוא באמת מרוכז בדברים הרבה יותר גבוהים מאשר סיפוק עצמי). ככה שאני לא חושבת שהוא אדם שלא מסוגל "לשלוט בעצמו".

אני חושבת שהסיבה שהשיח פה הוא כזה זה כי הבנים לא מדברים על הנושא הזה בינם ולבין עצמם, לא מעלים אותו ולא מזכירים אותו (בטח שלא בחורים יר"ש) מבחינתם זה שיא הנפילה בעבודת ה' וזה התחום שהם נלחמים עליו הכי הרבה. כאילו מי יספר לחבר שלו שהוא נופל בנגיעה???  גם בעלי היה בטוח לפני שהתחתנו שרק החברה הממש לא דוסים נוגעים לפני החתונה.. עד שדיברנו על זה וסיפרתי לו כמה זה לא ככה...  וגם הוא ראה תוך כדי הקשר כמה זה דבר קשה בטירוף וגם הוא העיד על עצמו שאם היינו ממשיכים ככה עוד חודש- חודשיים זה מה שהיה קורה.

בהחלט לא התכוונתי להמעיט מערכופרח-שלג

או לחשוב שאין לו שליטה עצמית, ממש לא.

דווקא הרבה יותר לגיטימי בעיני שהקושי כ"כ גדול ובהחלט להינשא תוך שלושה חודשים,

זה גם מה שאנחנו עשינו, כי כמוכם זה היה בלתי אפשרי מבחינתינו לחכות,

אבל סביר להניח שיש כאלו שכן מצליחים, אולי עוצמת הרגש שלהם שונה, אולי דברים אחרים, כל אחד והכוחות שהשם נתן לו.

מציע מאד,ד.

שתחדלי להסיק מכם לגבי כל העולם.

הוא היה בטוח "עד שסיפרת לו"... כאילו את עשית סטאטיסטיקה על "כולם"....

אז כנראה היה איזה ענין פרטי שנתקלת בו, זה לא קשור לכל העולם. ואולי מזה באה כל הכתיבה הזאת.

מדברת כאילו אתם היחידים שהכרתם, למרות כמה וכמה עדויות אחרות פה, ו"מתרצת" אותם כאילו "להם" יש בעיה, במקום או לחשוב ההיפך - או פשוט לא לעסוק ב"השוואות"..

מה שבעלך "היה בטוח לפני החתונה" הוא נכון מאד, להרבה מאד מקרים.

וגם ה"הסבר" שלך לשיח פה כי "בנים לא מספרים לאחרים".. מה שייך. הרי פה כתבו גם בנים, וגם בנות מתוך נסיונן.

הקיצור: לא טוב לצאת סתם כשלא צריך זמן מיותר - ולא טוב להמציא כאילו "חייב" להיות כמו שאת אישית הרגשת. ועוד לנסות "לשכנע" אנשים שנפגשים וזה לא כך אצלם, שזה "אמור" להיות. בלתי שייך לחלוטין..

גם אני שמחה שמאוד קשה לאנשים לא לגעת.ענבל

בס"ד

זה שהם עומדים בזה שנה לא אומר שלא קשה להם, בסך הכל אומר שיש להם כושר איפוק יותר גדול משל אחרים כנראה.

ואני מעריכה אנשים כאלה.

ולא חשדתי לרגע באדם שיצאתי איתו, לרגע.

והיו פעמים שאמרו לי שזה קשה.. [היה לי יותר מקשר אחד מעל שלושה חודשים].

זה שבעינייך זה מדד זה משהו הזוי ולא נתפס..

זה להשליך ממקום מאוד פרטי שלך על כלל האוכלוסייה.

על שז"ל לא דיברתי וגם מי שהתחתן תוך שלושה חודשים סביר שמתישהו במהלך חייו זה קרה לו.

ולא פה המקום בכלל לדבר על זה.

על פי ההלכה גבר חייב לשלוט בעצמו במצבים הרבה יותר מסובכים מאדי"מ
"בַּמֶּה דְּבָרִים אֲמוּרִים? בְּשֶׁנֶּאֱנַס הַנִּבְעָל. אֲבָל הַבּוֹעֵל - אֵין לוֹ אֹנֶס, שֶׁאֵין קִשּׁוּי אֶלָּא לְדַעַת."
(הלכות איסורי ביאה פרק א הלכה ט)
ןשז"לאפשר לחשוב שאם הם לא יצאו אז זה יוצר קל.
אף אחד פה כמעט לא תומך לכתחילה בלמרוח קשר.אבל ךפעמים זה נצרך.
את תומכת בנידואים בגיל 13 בכדי שלא יפלו בשז"ל?
מה נשתנה?
כתוב גם שבגילאים מסוימים היצר הוא כ"אש בנעורת"מושיקו

ולכן צריך לדעת איפה הגבולות

לא הבנתי מה נסית להג ..די"מ
יש תנאים מסוימים שמאוד קשה לשלוטמושיקו

לכן יש הרבה שנוהגים הרחקות של ימי טומאה כבר מתחילת קשר.

זה דיסטנט מתאים על פי הלכה שיכול להציל

איךדי"מ
זה קשור למה שאכתבתי?
כנראה שהבנתי לא נכוןמושיקו

מתנצל

סבבה ..די"מ
אשריך
נראה לי יש הבדל בין בחור שיושב בישיבה וצריך לשמור על עצמולא מוצאת כרגע

מאשר בחור שיוצא עם בחורה וצריך לשמור על עצמו. ברור שזה מעסיק לו את הראש הרבה יותר

לשמור את עצמו ממה?די"מ
שז "ל, בכלל לא בטוח שיותר קל.
אני לא בן אז אין לי מושגלא מוצאת כרגע

ככה היה נראה לי...

איך זה קשור למה שאמרתי?די"מ
זה שלא נופלים זה לא אומר שזה בא בקלות....הלליש

את נסחפת ומערבבת דברים לא קשורים.הלליש

דווקא קשור. אם עכשיו הוא לא רוצה לגעת, למה שאח"כ ירצה?שורש וגרביים
אתה עושה כל דבר שאתה רוצה?ענבל

בס"ד

אתה חי בלי גבולות?

לרצון אין גבולות, ואם לא עכשיו אימתי?שורש וגרביים
רחמיי עליך..ענבל

בס"ד

ואם אתה דתי אז רחמיי גם על התורה שלך,

כי מסתבר שהיא לא דומה לתורה שלי

^^^^^אני יכולה לרצות הרבה דבריםיעל מהדרום
לק"י

אבל לא לעשות אותם/ לעשות אותם בזמן הנכון..

זה לא שמי ששומר נגיעה לפני החתונה- לא רוצה מגע פיזי! ממש ממש לא!!
זה פשוט שהוא יודע שזה לא הזמן/ שזה אסור כרגע/ יודע לחכות בסבלנות.

ולא נראה לי לעניין לפתוח פה את מערכת היחסים האישית שלי.
רק בכללי- אין שום קשר בין זה שב"ה שמרנו נגיעה לפני החתונה לבין המצב שלנו היום.
לכל דבר- יש את הזמן המתאים לו.
גם מעבר לכך..ד.

אדם זה לא בהמה;

יכול להיות מצב שרוצה משהו ומתגבר כי זה לא הזמן והמצב והמוסר וכו' - 

וגם יכול להיות, וקיים, שמתוך שדבר אינו שייך כלל לזמן כזה - אז אכן הוא אינו "רוצה" את זה אז. הוא נמצא אז בפאזה אחרת, היא לא אשתו אלא מישהי "אחרת", ובגלל שדבר כזה בזוי אז בעיניו, זול ולא שייך - אז ה"רצון" שיש לו הוא הרצון של המכלול היפה לאותו זמן. ואין לכך כל קשר למה שראוי וטוב להיות מתוך נישואין - וגם כן כהמשך ליחס פנימי ואישי.

[להבדיל, כמשל, גם אדם שאוהב לנהוג - אינו בהכרח חייב להרגיש ש"מתגבר" על חשק לנהוג ברכב שלא קנה אותו. זה לא שלו - אז אין לו "הוה אמינא", לא שייך.  אמנם כדי שלא להיסחף אחר יצה"ר, יש גדרים ברורים ביחס בין אנשים שאינם נשואים, בדיוק כדי לא לאבד את התחושה וההתנהלות הנורמלית השייכת לאותו זמן]

זה שאדם לא נופל,הלליש

זה לא אומר שאין לו את הרצון החזק לגעת.

זה אומר שהוא שולט בעצמו,

ויש לו כמה דברים יותר חשבים מהרצונות שלו, כמו שמירה על הלכה.

זה אדם שיודע לנתב את הרצונות שלו בצורה נכונה,

ובונה קשר בצורה שמתאימה למציאות,

ולא רץ להתחתן כדי לשמור על היצרים שלו.

הוא מאופק וקשה לו ליותר זמן, אבל בטווח הארוך זה הכי משתלם.

וגם לא חייב להיות...ד.

כשתופסים היטב, מה זה נישואין - ומה זה בחור ובחורה לא נשואים, לא "שלך", והיחס הוא מבפנים, אהבת האדם-האישיות, אז לא צריך להיות רצון (ממשי) "לגעת". אדרבה, לא רוצים להוזיל.  ויפה כתבו כאן - שנישואין ולא נישואין, זה עולמות אחרים. מציאות אחרת. חשוב להזכיר את הדבר הזה שברגיל היה לגמרי תודעה ותחושה טבעית בעמנו, וגם היום ב"ה קיים.

[לא סותר שאכן ראוי להזדרז התחתן כשזה מתאים, ובאמת לא כדאי "לסחוב". עצם קשר נפשי קרוב כשאין בכך צורך לבירור הסביר של הענין, בעצמו זה לא-ראוי]

אווץ', צאי לי בקשה מהחדר המיטותבלי מקוריות

טוב לנו מאוד, תודה רבה. הכל בסדר.

ואולי אם בעלך היה בקורס קצינים זה היה קצת שונה... נפגשים פעם בשבועיים-שלושה, מדברים בטלפון 10 דקות כל יום וחושבים אחד על השני הרבה.

ולכן אמרתי שאני לא ממליצה לכולם על שנה (כולל התקופת אירוסין, כן?)- אבל כן מה שמתאים לזוג. 

וב"ה שאני וגם בעלי אנשים בוגרים ומחושבים שעבדנו שנינו על המידות שלנו ויודעים להציב גבולות לפי הדרך שאנחנו מאמינים בו.

ומאיפה את יודעת מה בעלי עשה בזמן הזה??אנונימית בכיף
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ז בטבת תשע"ה 18:01
אולי הוא גם היה בצבא?? תנוחי.... אין שום קשר לקורס קצינים. גם בעלי יצא פעם בשבועיים- שלוש למעט שלושה שבועות שהוא היה בבית חולים בגלל פציעה. ולפעמים אפילו את הפינוק הזה של  10דק אין.
ולגבי עבודת המידות, אני לא אכנס לזה בכלל כי בעיני זה בכלל לא הנקודה. הלוואי שכל בחורי ישראל יעסקו בחצי מעבודת המידות שבעלי עוסק.
נראה לי קצת לא מתאים הדיון הזהלא מוצאת כרגע

לא רוצה להדחף לכן... אבל מרגיש כמו "אבא של מי יותר גבוה"...

למרות שאני נוטה להסכים עם אנונימית לגבי עניין שיש הבדל בין גברים שונים. אבל לא מתאים.

אני לא זאתי שהתחלתי להשוות ולקחת לפסים אישייםבלי מקוריות

דוחה. מת

סה"כ לא רוצה שאנשים יחשבו שכל מי שיוצא מעל חודשיים או נופל או פגום.

לא רוצה להיכנס יותר לדיון כי זה לא המקום המתאים.

מצטרפת לכותרת!! לא לרדת לפסים אישיים*****/יעל מהדרום
כעת ראיתי..ד.

אני מוכרח לומר שאני די נדהם מההודעה הזאת..

אולי אם "את" אמרת בזמנים מסויימים, שאת לא מסוגלת לראות אותו (אחרי שלושה חודשים..) "כי לא תעמדי בזה" - אז ה"משהו הלא בסדר" שייחסת לאחרים, הוא דווקא אצלך?.. [ומה זה קשור ל"יש גברים".. הלוא כתבת על עצמך?..]

ולהעביר את זה למישור כ"כ רדוד של "דחף" של אחרים?... אולי אפשר לנסח שפשוט יש כאלה שאינם עובדים לפי "דחפים" כשהם שומרים על גדרי ההלכה, וחיים לפני החתונה במישור ששייך ללפני החתונה?..

ולהגיד "שמחה שלא התחתנתי עם אחד כזה"?... [יעני, בעל נמדד לפי ה"דחף".. וה"דחף" נמדד לפי כמה הוא מסוגל להיכשל לפני שמתחתן - עצום....... ר"ל]

ולהסביר שהם אלו ש"פוגשים אח"כ ב"נשואים טריים"? ובלשון כ"כ נמוכה?

[אגב, ממה שאני רואה, אני לא בטוח שמי שפוגשים עם בעיות אח"כ, הם דווקא אלו שנפגשו בצורה מיושבת ובנו קשר פנימי.. אולי דווקא אלו שהיתה מאד מודגשת אצלם שימת הלב לצד ה"חיצוני" לפני שנישאו - ואז אח"כ נוצרות בעיות..]

מציע לא להעביר מ"את" על כל העולם.. מה גם שראיתי ממה שכתבת במקום אחר, שגם אצלך זה לא היה "קטגורי" שלא נפגשים יותר זמן.

ובלי קשר לכך, אני אכן חושב שגם מה שכתבה מישהי פה כאילו 3-4 חודשים עד החתונה זה לא מספיק, גם הוא לא נכון. וגם שם לא נכון לכתוב כאילו מזה "נוצרות בעיות".. לפעמים מזמן ממושך מידי לפני כן דדוקא יכולות להיווצר, ולא רק מהבחינה שדוברה פה.

צריך לראות לגופו של ענין, כמה באמת כל אחד צריך כדי לברר לעצמו/ה שאכן זה המתאים/ה - וזה אכן שונה במידת-מה מאדם לאדם - ולהקפיד מאד על כל גדרי ההלכה, ועל מיקוד ההתענינות באישיות; וגם, לא "לסחוב" יותר מידי.

זו דעתי.

מנהלים יקריםבלי מקוריות

נא מחקו את כל התת שרשור הזה. באתי לנסות לעזור, למתן, להראות שאפשר גם לצאת בלי לחץ ובקצב שמתאים בלי צורך לוותר על העקרונות הדתיים.

במקום הכפישו אותי, השמיצו והעלילו על המקום הכי אישי ועל טהרת הבית שלי. גרמתם לי כמעט לבכות מרוב שזה פוגע ולא נכון. כנראה שלא אנסה לעזור כאן שוב, ומה שבטוח שאני מתחרטת שניסיתי.

אני לא חושבת שאת צריכה לקחת אותה קשה..ענבל

בס"ד

שימי לב שהרוב פה דווקא היו בצד שלך.

ובלי קשר אני חושבת שהתת שרשור הזה כן משמעותי ואולי חבל קצת למחוק אותו.. .

אבל כמובן שאם זאת בקשתך אני לא אפריע למנהלים במלאכתם.

@בלי מקוריות

^^^^^די"מ
תודה לכםבלי מקוריות

באמת התלבטתי אם לבקש על כל השרשור או רק הודעות ספציפיות. בגלל חשש שימשיכו ההכפשות העדפתי לבקש שימחקו הכל, אבל אני מבינה שיש כאן דיון שכן חשוב לכולם.

תודה רבה ליעל המנהלת שהשקיעה וערכה הודעות. 

בכל זאת נראה לי אמנע מלשתף כאן בעתיד.

בהצלחה לכם!

חבלדי"מ
חבל לך,ולנו.הלליש

יש כאן אנשים שיודעים גם לפרגן ולשמוע דעות שונת משלהם,

ולהכיל אנשים שהם לא כמוהם...

אני חושבת שהוספת צד חשוב לדיון,

ואנחנו נשמח שתנסי להישאר איתנו עוד

מצטרפת להלליש..יעל מהדרום
בשום אופן לא מאמינ ה שזה מה שאמר הרבאורין

וזה גם לא  נכון. זה קשה ובכל זאת הרבה מאד זוגות מקפידים ונשמרים.

להגיד שזה כמעט כולם נועד להרגיע את מי שנופל.

עם זאת ברור שלא בריא לסחוב קשר ושיש סכנת נפילה.

אנחנו יצאנו 4 חודשיםא.א
ולא נגענו אחד בשני אבל תאמת ממש לפני החתונה זה היה מאוד קשה אבל התגברנו
שיהיה בהצלחה
זה ממש לא נכון!! מניסיון אישייעל מהדרום
לק"י

ולהגיד שכולם נופלים זה סתם מחליש..
ואנחנו יצאנו 8.5 חודשים..עד החתונהיעל מהדרום
גם כן שברון לבשורש וגרביים
שלא יספרו לך סיפורים
אני בטוח שהן נהנו מאד לתת להורמונים להשתחרר.
יש קצת צביעות בלתאר כאב וצער בנושא הזה
זה לא נכון.ענבל

בס"ד

ההנאה הרגעית אני מניחה הייתה קיימת כי כולנו בני אדם,

אבל לאחר מעשה המון מתחרטים עליו וכואבים אותו.

וזה לא סותר את ההנאה הרגעית שהייתה באותו רגע.

לפי גישתך אין שום חרטה על שום חטא שנעשה..

רוב החטאים אלו דברים שגורמים לנו הנאה בצורה כלשהי, 

אז על פי דבריך זה לא הגיוני שנתחרט עליהם.

אבל בתור אנשים מאמינים זה כן הגיוני.

כי זה עושה לנו רע שעשינו משהו נגד רצונו יתברך.

תחשבי על משהו שעשית ואת ממש מתחרטת עליושורש וגרביים
בטוח לא תרוצי לספר לחברות, נכון?
לחברות טובות?ענבל

בס"ד

בטח שאספר.

קוראים לזה לפרוק- דבר מאוד לגיטימי לבני אדם אנושיים...

מסכים עם שורש (לא בטוח שעם הפרשנות)גוונא

וראוי לצטט את דברי הרמב"ם (הלכות תשובה פ"ב ה"ה):

"ושבח גדול לשב שיתודה ברבים ויודיע פשעיו להם, ומגלה עבירות שבינו לבין חבירו לאחרים ואומר, להם: 'אמנם חטאתי לפלוני ועשיתי לו כך וכך והריני היום שב ומתנחם'. וכל המתגאה ואינו מודיע, אלא מכסה פשעיו, אין תשובתו גמורה, שנאמר: "מכסה פשעיו לא יצליח" (משלי כח, יג).

במה דברים אמורים? בעבירות שבין אדם לחבירו. אבל בעבירות שבין אדם למקום, אינו צריך לפרסם עצמו, ועזות פנים היא לו אם גילם. אלא שב לפני האל ברוך הוא, ופורט חטאיו לפניו, ומתודה עליהם לפני רבים, סתם. וטובה היא לו שלא נתגלה עונו, שנאמר: "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה" (תהלים לב, א)."

לא אמרתי לצאת ולצעוק בראש חוצות,ענבל

בס"ד

אבל א. לא חושבת שהרמבם אוסר לדבר על זה עם חברה או משהו כדי לפרוק.

ב. בשיחות עם אנשים על הדברים האלו זה נראה לי לגיטימי להבהיר שמבינים את הקושי ושמגיעים מאותו מקום.

שוב, לא בקטע של לרוץ ולצעוק שחטאתי.

כנראה שזה ההבדל בין בנים לבנות....שואל שאלות

עשהייתי ילד והייתי גונב מהמחבוא ממתקיםדי"מ
זה היה טעים ..

זה לא אומר שלא הצטערתי על זה אחרי זה.
שורש וגרבייםבדילמה

הכל בסדר איתך???

המוםהמוםהמום

איפה אתה חי???

ומה אתה עושה בערוץ 7???

יש כאן רק נזירים? לא סיפרו לישורש וגרביים
יש הרבה דבריםדי"מ
המון פעמים שלא תלועיים באף אחד מהצדדים.
נכון שאין עניין למרוח סתם.
אבל אמירה כזאת גורפת היא פשוט לא נכונה ..
השני חברים הכי דוסים שלי וקשה לי להאמין שאת מכירה אנשים יותר דוסים מהם נאלצו לחכות חצי שנה ואחד מהם אפילו יותר מסיבות שלא היו תלויות בהם.
לכם זה הסתדר. מצויין אני שמח לשמוע.
יש לי חבר שהתחיל לצאת בניסן והתחצן לפני שבועות. ברוך השם .. לפעמים יש דברים שלא תלויים בזוג
מה שהחברה שלך אמרה לך,ד.

זה שקר - ומזעזע. והוצאת שם-רע על ציבור, אולי בגלל חולשות דמיוניות של עצמה. כ"כ מגוחך ה"חברה" שיודעת על כל "הדוסים"...

וזו לא "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה".. מה הקשר בכלל?! אביזרייהו דעריות.

אבל כשמדברים כך הרבה - אז כך מחלישים אחרים, בגלל חולשות לא שלהם.

לא סותר שבאמת אין כל ענין "לסחוב" כשלא צריך. אין מקום לקרבה "סתם".

מצטרף למחאה על הצגת המצג כאילו נפילות זה מציאות שגרתית.איל ב.

אני מכיר מציאות הפוכה.

גם כל ההשוואה בין לפני החתונה לאחרי החתונה לא שייכת כי מדובר בשני דברים שונים לחלוטין.

לפני הנישואין זאת מציאות אחת ולאחריהם מציאות אחרת. אין שום קשר ואין מה להשליך מאחד על השני.

אפשר לשמור נגיעה גם יותר מ3 חוד'.הקולה טובה

זה ענין של שליטה עצמית שלא קשור לזמן.

ומי שאין לו שליטה עצמית- אז שיעבוד על זה, ואתמול. 

ברגע שזה ברור שזה קו אדום, וברור שזה בל יעבור, ושומרים על דיני ייחוד מכל משמר- אז יותר קל להזהר.

(אחרי החתונה יותר קשה. הרבה יותר קשה. ואין עוד אנשים שישמרו עליכם..)

אחרי החתונה קשהמוריה.ר =)
לא יודעת אם הרבה יותר.
יש יותר איפוק כי יש טווח זמן מסוים.
ולגבי השרשור: ודאי שאפשר לשמור פרק זמן ממושך שמירת הגיעה. קשה יותר? כן אבל אפשרי.
בכל אופן, זה לא סותר את זה שיש עדיפות לא למרוח ולהתחתן כשמרגישים ש"זה זה".
( אני נגד דיסטאנס יתר על המידה, באופן אישי, מעמיד במקום פחות נעים ונוח. בכלל כשיש קריזות רגשיות זה עלול לבלבל ולהרחיק ואז השכר יוצא בהפסד. להגביל בצורה נורמלית).
ב"הצלחה!
ואייי ממש לא ...אנונימית בכיף

אחרי החתונה יותר קשה???

אחרי החתונה יש לך דד לין!! זה סה"כ שבוע וחצי אסור לגעת וגם לא נמצאים ביחד 24/7 כמו בתקופה של האירוסין...

וואי ממש כן..הקולה טובה

לא תמיד יש דד ליין, ולא תמיד זה שבוע וחצי. 

ונמצאים הרבה יותר 24/7 מאשר באירוסין, ובסיטואציות אחרות. מה גם שכשמאורסים- שומרים על יחוד ותמיד יש אנשים באיזור.

ואחרי לידה? כשפתאום אין לך דד ליין? זה יכול להיות חודשיים ויותר!

בקיצור- זה עניין של שליטה עצמית. לא של זמן.

או קיי... יכול להיות.אנונימית בכיף

לא חושבת שנמצאים יותר ביחד. אלה אם כן שניכם לא עובדים/לומדים. (שעות שינה מבחינתי לא נחשב בספירת שעות ביחד). ולגבי האנשים מסביב, האמת מעולם לא הבנתי את הקשר... כאילו הפחד והבושה העיקריים שלי בנושא הזה הם מול עצמי ומול רבש"ע

לא להפגש בשעות מאוחרותיעל מהדרום
לק"י

להפגש במקומות עם אנשים, ולא במקומות שקטים מידי.
אפשר להפגש אצל חברים/ משפחה---זאת גם הזדמנות להכיר את שאר החבר'ה.

להבין בשכל- שאין לזה שום מקום כרגע.
לא לתת לזה אפילו קצת מקום במחשבה..
זה יגיע אחרי החתונה בעז"ה.

בהצלחה!!
זה לגמרי אפשרי
ללמוד הלכות ייחוד ולהקפיד עליהן!יש תקוה

מעריכה אותך ומחזקת ידייך.שמן פשתן

הערה קטנה: 

השתדלי לא להיות מולו ה''רבנית הצדקנית''.

כלומר לא להגיע למצב שבו את צריכה להדגיש מידי את הזהירות. כי זה עלול לבאס אותו, אלא פשוט מראש לשים לב שלא תגיעי לכמעט-נגיעה.

אולי הניסוח לא היה הכי טובSilence
שנינו כבר סגורים שזה זה, אבל מסיבות טכניות נוכל להתארס רק עוד חצי שנה.
ככה שיוצא שיש לנו עוד הרבה חודשים עד החתונה וזה בהחלט מגביר את הפחד מנפילות (עכשיו, ועוד יותר בעתיד).

היו כאן כמה שנתנו רעיונות ממש טובים תודה. עזרתם מאוד
רק אל תשתכנעי שהכי טבעי זה ליפול ושכל מי שבמצבכםאורין

נופל. להיפך- תאמיני שיש לכם כח להגיע בקדושה לנישואין , למרות הניסיון ותאמיני לי בע"ה העמידה בניסיון הזה תעצים ותרומם את הקשר אחרי החתונה.

בהצלחה

בהצלחה, זה אפשרי מאדשואל שאלות

מתוך דבריך רואים שאת רוצה,

ואם הרצון קיים, ה' עוזר.

כמובן שעליכם מוטלת ההשתדלות...

יש שאומרים שכשתקופת האירוסין ארוכה עד החתונה, צריך למתן מעט את תדירות הפגישות..

למרות הרצון ליותר, לתת מקום גם לשכל,

וכמובן כמו כל אלו שהמליצו קודם, להפגש במקומות המוניים, בבית עם המשפחה מסביב וכד',

לטייל רק בשבילים שעוברים בהם אנשים (עדיף מוכרים...)

אולי דברים אישיים יותר לומר דוקא בטלפון?

לשיקולכם...

ב"הצלחה

להסתובב במקומות דוסים שאתם מזדהים איתם.אורח כלשהו

שם פחות נעים ליפול, חברתית

התייאשתי מלקרוא את התגובותאני123
אבל זה ממש לא בסדר להכפיש את זאת שיצאה שנה עם בעלה ולהגיד שאם בעלה לא נגע בה או שהוא הצליח להתגבר על עצמו זה אומר משהו על חיי הנישואין .

באותה מידה אני יכולה להגיד שגם זוג שיוצא חודש או חודשיים ולא נופל בשמירת נגיעה, אז הם לא באמת נמשכים אחד לשני. מה?! יכול להיות שהם החליטו להתחתן והם מצליחים להתגבר על היצר ולא לדעת? אז הם לא באמת נמשכים אחד לשני. ואיזה גבר הוא אשר מסוגל לא לגעת בארוסתו? אם הוא לא נוגע בה הוא לא נמשך אליה

מה זה השטויות האלה????

אם זוג מצליח לשמור נגיעה. אז הוא מצליח! וזה ממש לא אומר שיש משהו בעייתי, הם כנראה עשו עבודת מידות טובה מאוד!

מה? אשה בהריון שבא לה גלידה, לא מסוגלת לדחות את הרצון שלה?

לא בא לך לחבק את בני דודים שלך? אז מה? את מחבקת אותם? לא!!! כי אסור!

אז תעזבו את הזוג המקסים לנפשו!!!
אממ נראלי שאם אישה בהריון תרצה גלידה היא תקבל...את פניך אבקש
כי היא צריכה לאכול..
כי אם היא לא תאכל ותיגע במקום כל שהוא בגוף אז יהיה לתינוק כתם לידה בצורת גלידה
ת'אמת יכול להיוץ שזה נכון אבל לא מבחינה מדעיתאני123
תארי לעצמך שאשה בהריון תאכל כל מה שבא לה, אבל כל מה שבא לה... היא תשמין וזה לא בריא... לא לה ולא לתינוק...
אז נראה לי שגם אשה בהריון צריכה ללמוד לדחות סיפוקים ורצונות...
ובמחשבה שניה כתם בצורת גלידה יכול להיות מגניב (:
חחחחח עם כמה שאומרים אף לא ראיתיאת פניך אבקש
את זה במו עיניי דברים כאלה... אולי סתם עובדים עלינו..
גם לאשה בהריון יש יכולת שליטה עצמית.הקולה טובה

מניסיון.

אפשר לתת להורמונים לשלוט

ואפשר להחליט שיש בנ"א, והוא זה ששולט בעצמו. ולא ההורמונים שלו.

התורה דורשת מאיתנו שליטה עצמית-

גם אם אני בהריון, ויש לי חשק מטורף לשוקולד חלבי, ואכלתי הרגע בשר, התורה מצפה ממני לשלוט בעצמי.

מה זה "לבאס" ?בן-גרא

באיזו שפה אתם מדברים?

המלה היא בערבית! זוהי עגה גסה -- ואגב זה  "בעס"  ולא "באס"

DISTANCE זה באנגלית כמובן...

אז במקום  "איך לדעתכם אפשר לשמור על דיסטנס בלי לבאס את האווירה בפגישות?"

יש לומר "איך לדעתכם אפשר לשמור על מרחק בלי לעכור את האווירה בפגישות?"

או ""איך לדעתכם אפשר להמנע ממגע גופני  מבלי לעכור את האווירה בפגישות?"

יהודים. דברו עברית בארץ הקדש!

שבת שלום!

לא בא לנו.די"מ
מה הבעייה לדבר לא בעברית?

ואתה גם לאמדבר בלשון הקודש אלא בשפה שהמציא רשע אחד לפני כמה עשרות שנים שמבוססת ברובה על לשון הקודש אך ממש ללא קשר לדת.
כשחבר של אבא שלי עלה מארה"ב ובא למכולת ואמר להם "באתי לשבור מזון" כמעט הזמינו עליו משטרה...
בני תמותה יקרים אמרו נא ליטנגענס
הכיצד אוכל לקדם את הקשר הקדוש
מבלי ח"ו לעבור על קלה או חמורה
וחוששני פן לא אוכל לעמוד בפני יצרי
ולא אמנע ממגע גופני?
[;zmilאחרונה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך