כתבה בנושא שמירת נגיעה בציבור הדתי:איש שלום
המשך:איש שלום
אותי מעניין מה זה מעניין את ידיעות אחרונותשואף לאור
נסיוני מלמד אותי שרוח הכתבה בודאי באה במטרה לתת את התחושה שכביכול "אפילו דתיים לא שומרים נגיעה",אז בודאי שמותר לנו "החילונים"
למה אתה חושב שמישהו צריך אישור ממך?שורש וגרביים
אני פשוט לא חושב כךשואף לאור
ואין בתהייה הזו הקשר למה שכתבתי
אישור מוסרישורש וגרביים
אין קשר למה שנכתב על ידישואף לאור
כל מה שנכתב הוא שיש כאן מגמה מנפולטיבית של הזנת תפיסת עולם נמוכה,זאת ותו לא
אתה צודק.ד.
לכן אפילו לא קראתי את זה.
ברור שהעיתון הזה לא כותב כדי להרבות צניעות.. וברור גם מי יתראיין, בכללי (וזה לאו דווקא בשביל "לא דתיים".. אלא כדי לרופף את הענין הדתי. אדרבה, אצל דתיים. יש כאלה שדי מפחדים מההתחזקות הרוחנית..)
זה לא חידוש שאמצעי תקשורת מנסים להסית לדברי עבירה ע"י "דיווחים" בדיוק מהיכן שהם רוצים.
[גם לא חידוש שלפעמים דווקא בגלל "בעיות" ומרירות - אנשים "רואים" מה שהם רוצים]
ואכן, יש עליה גדולה ב"ה בצד התורני - ואין זה נכון שהיא "נעצרה".. ההיפך.
אלא שככל תופעה שהופכת להיות המונית, אז אלו שעשו רק בגלל ש"כמו כולם", בשלב מסוים יכולים להיסחף קצת. בסופו של דבר זה יגרום ליתר העמקה בערכי הטוב והצניעות, ולקיומם מאהבה והכרת ערכם.
השאלה איזה ציבור...אביה*
לא קראתי כמעט כלום מהכתבה אבל מהכותרות המשניות בצדדים אני חושבת שהרבה מהקוראים-כותבים בערוץ הזה לא בדיוק מגדירים את עצמם כמו האנשים בכתבה..
סתם ציטוט: "אנחנו הרי דתיים לאומיים- מותר לנו לראות טלוויזיה, לצאת למסיבות ולבתי קפה. אז מה, פתאום כשזה מגיעי לזוגיות אנחנו צריכים להתנהג אחרת, כמו החרדים? "
וואט?! זה לא דווקא עניין של מותר/אסור אבל אני חושבת שהרבה מאיתנו לא בדיוק מתלהבים מטלוויזיה ומסיבות...
חוץ מזה שיש שם גם בורות-
"אנחנו לא מביאים ילדים לפני הנישואין כדי לא לגרום לממזרות"- אם שניכם רווקים זה אסור אבל לא גורם לממזרות..
בקיצור- לא התרשמתי, ב"ה יש לנו הלכה ואנחנו לפחות רוצים ושואפים ללכת לפיה,
לא אוהבת שאנשים מעגלים את ההלכה ועושים מזה אידיאל- מילא קשה לך, סבבה, תגיד שקשה, אבל להפוך את ההיתר ללכתחילה כדי שתרגיש טוב עם עצמך זה גרוע בעיניי..
השאלה באמת איזה ציבור...איש שלום
פעם מרכז הרב הייתה ספינת הדגל של הציונות הדתית והיום מה שנשאר ממנה זה פלג 'תקומה' שמונה מנדט וחצי ומכונה בגנאי 'חרד"לי' או הר המור שמושמצת גם היא כל הזמן.
ואם כבר יש רבנים שקולם נשמע, אלו רבני צוהר ובית הלל שלחלק מהם אין בעיה עם תצוגות אופנה של נשים שבקושי לבושות בבית הכנסת או דברים מהסוג הזה.
ב'בשבע' עשו כתבה על רווקות ששומרות נגיעה, ובעצם הציגו את זה כתופעה מיוחדת ששווה לעשות עליה כתבה - לא כעניין בנאלי ופשוט אצל דתיים שמחויבים להלכה.
השאלה היא באמת עד כמה יש גם דתיים אחרים ועד כמה הם מצליחים לשמור על התורה בסביבה כזו שהולכת ומתחלנת.
אני דווקא יודע הפוךשואף לאור
פעם פחות שמרו נגיעה ורקדו ריקודים מוערבים מתוך חוסר תודעה או רמה רוחנית,היום התודעה של האיסור עלתה וגם הרמה הרוחנית בנוגע לשמירה של איסור זה.
אני לא שמעתי על מי מהארגונים שהזכרת שתמכו במה שהיה בבית הכנסת בתל אביב זו חציית קו אדום לדעת הכל.
תמיד מביאים שתי דוגמאות שהן לא נכונות.איש שלום
יש את עניין הריקודים המעורבים שהיה פעם ונעלם אך חזר בהרבה מקומות, ואת עניין כיסוי הראש שגם הוא לא היה חזק פעם וחזר אך כיום שוב מתמעט.
בכל פרמטר שתבדוק, המגמה מאוד ברורה לכיוון הזה. פעם למשל חד מיניות הייתה נחשבת אסורה,
היום זה יותר ויותר מקובל. זה בפרט בנושא הצניעות אבל ממש לא רק.
אני לא מבין את הקשר לנושא של "חד מיניות"שואף לאור
זוהי השפעה מערבית שנמצאת בקצוות של הציבור החילוני
לגבי שאר הדברים,אני לא בעמדה להשיב על זה,זה מה שאני אישית יודע,ולא נכתב סתם אלא נטען פעמים רבות ע"י בוגרים ממנו שהיו בקרבת הדור הקודם
שוב, אוהבים להביא דוגמאות בודדות ולא מייצגות.איש שלום
לפי מה אתה אומר את זה ?שואף לאור
ומה טווח ההגדרה של פעם ? קום המדינה ?,אני מדבר על תקופה זו ואחריה
פעם זה מתחילת המאה שעברה עד שנות התשעים.איש שלום
אנחנו מדברים על תקופות מאוחרות יותרשואף לאור
אי אפשר לחלק תקופה של מאה שנים ולגלות בה מגמה אחת,היו ירידות לפי מה שמספרים ומדובר על התקופות המאוחרות יותר,ולכן צריך להתייחס לזה כעלייה
משנות התשעים יש ירידה מתמדת גדולה מאוד.איש שלום
אז מדברים על ירידה מוקדמת יותרשואף לאור
שאחריה עליה מתמדת או יחסית מתמדת,השאלה שלי עדיין לא נענתה,מניין אתה מסיק אחרת ? מה המקורות לזה ?
הייראת שמיים אכן יורדת- ירידת הדורות, אבל לא ה מ ו ד ע ו ת..שירוש16
החזון איש אמר ( או רב אחר אני לא זוכרת בידיוק) שפעם היראת שמיים היתה יותר, אבל ידיעת ההלכות היתה ירודה. למשל אתרוג וסוכה- האי ידיעת ההלכות בהם היתה מרובה, כיום- אפילו הפועלים הערבים שעוזרים בבנית הסוכה יודעים שקודם שמים את הדפנות אח"כ את הסכך... ברור שידיעת ההלכות צמחה בדור האחרון- ויבורך המהלך הזה.
פעם לא הפרידו בין בנים ובנות:
אלף- כי אף אחד לא חשב על זוגיות לפני נישואין. אז לא חשבו להפריד אותם. (ואני מדברת מניסיון- היו לי קרובי משפחה בבני עקיבא, מעורב- בנים ובנות. ולאף אחד לא היה את התעוזה שיש בימינו...)
בית- המודעות ההלכתית היתה מאוד ירודה. היו סקטורים נרחבים שלא ידעו מה זה בכלל 'נגיעה' ודברים אחרים. רבים הגיעו ממשפחות של דור שלישי להשכלה- והם לא הבינו ולא היו מודעים להלכות עצמן.בנוסף לכך באירופה היו שנים רבות של פוגרומים, סכנות, אנטישמיות אחת גדולה שהפרידה בין קהילות רבות. כך שאם היתה קהילה שהיה בה רב- הם ידעו את ההלכות שהרב התמחה בהם, אך לא היו בקיאים בשאר ההלכות. כך נוצר מצב שרבים לא ידעו את ההלכה. כיום- פותחים את האינטרנט והכל שם...
שאלו ניצול שואה למה הוא חושב שהוא היחיד מעיירתו שניצל- והוא ענה שאימו הייתה היחידה שכיסתה את ראשה לאחר החתונה- לא מחוסר יראת שמיים אלא מחוסר ידיעת ההלכות.
כיום- לעניות דעתי- חוסר קיום המצוות לא נובע מחוסר ידיעת ההלכה- אלא מתוך הרצון לפרוק עול או מפני שכך מקובל. כך שהייתה תקופה של הפרדה בין בנים לבנות, ריקודים שהפסיקו מלהיות מעורבים, אבל ברגע שהטרנד המערבי חדר אל תוך המחנה- דברים השתנו.
אני כמעט מתערב איתך שסבא וסבתא שלך בבני עקיבא של לפניותן טל
70-80 שנה (או ההורים שלהם, זה העיקרון..) - רקדו ריקודים מעורבים ובוודאי שירה משותפת בציבור של בנים ובנות יחד.
בגדול זה כנראה בא בגלים, ואולי אולי זה פשוט עניין של מרידה במוסכמויות ובדיוק בגלל זה זה בא בגלים.
אבל לטעון שהיום הרבה הרבה פחות דתיים מפעם זה קצת להתעלם ממה שהיה בתקופה של פעם... אני יודע בבירור שבבני עקיבא של פעם (ואז עוד לא היה אריאל - בערך כולם היו בבני עקיבא, רק מעט יחסית בעזרא) - רקדו ריקודים מעורבים, שירת נשים וכו' וכו'...
חמוד- אני מדברת על לפני 20/25 שנה- לא לפני קום המדינה....שירוש16
וחוץ מזה- כשכתבתי תעוזה התכוונתי לזוגיות ואיניטימיות זוגית לפני הנישואין- ואת זה לא היה בבני עקיבא ובכל מקום אחר. זאת המצאת של הדור העכשווי שכמו שאמרת- בועט במוסכמויות. אבל חייבים להבין שפעם- חוסר הדתיים לא נבע מרצון- הוא נבע מחוסר מודעות להלכות. כיום- זה בא מהרצון החופשי של פורקי עול...
גם לא כל העולם היה בבני עקיבאאיש שלום
ולא כל בני עקיבא נגעו בבנות ורקדו מעורב וכו', והדבר הכי חשוב, כמו ששירוש אמרה:
פעם הייתה בורות וחוסר מודעות, ומזה זה נבע. היום זו פריקת עול לשמה.
מסכימה איתך אביה..יעל מהדרום
אני משתדלת לקיים את המצוות כמו שצריך..
בלי קשר לחרדים.
(וגם לנו אין טלוויזיה ומסיבות זה לא מקום שאנחנו מבלים בהן).
לזה קוראים דתיים?המצב חסה
על פי מה שידוע לי ההגדרה של יהודי דתי הוא אדם שרואה את עצמו מחויב לדת משה,
ובוודאי שלא מתגאה באי קיומה.
כמדומני שדתייה יודעת מה המשמעות של ממזרות..ענבל
בס"ד
ממזר זה לא ילד שנולד מאישה נשואה?
למה שיהיה לה ילד ממזר?
סתם הציק לי בעין.
בכללי כתבה הזויה מכל בחינה אפשרית.
ועצוב עצוב עצוב שאנשים חושבים שזה לגיטימי. פשוט עצוב.
בטעות נמחק החלק הראשון:איש שלום
לא קשור למה שקל/נוח לעשות, תורה זה תורה, ונגיעה גובלת בג"ע--שירוש16
נגיעה היא אסורה משום גילוי עריות שזהו אחד ממצוות ייהרג ואל יעבור.
היא לא אסורה כי אנו דתיים/חרדים/לאומיים. זה בא מכוח זה שיש בכל יהודי נשמה יהודית והוא מחוייב (מטעם היותו בהר סיני) לקיים את המצוות.
זה שלא נוח פתאום דבר שהיה כ"כ ברור ממתן תורה- זה בעיה.
גם טלוויזיה ומסיבות זה לא בסדר אם עוברים בהם על מצוות התורה.
נראה לך שאם משהו מכריז על עצמו כפחות דתי- זה יוריד מעול האחריות בשמירת מצוות???!!!!
מה? רק חרדים היו בהר סיני ומחויבים לשמור את התורה על כל פרטיה?
מי שכתב את הכתבה פשוט לא חי את התורה, ההסתכלות שלו מוטעת.
יהדות זה לא לאום- כמה שאני מחובר אליה אני יותר מחויב אליה- ממש לא!!!!!! יהודי מחויב לתורה ולמצוות.- וכן- גם אם זה לא מוצא חן בעיניו.
לפעמים קשה לנו בקיום מצוות, לפעמים היצר מתגבר ואנו מוצאים תירוצים למה מה שאנו עושים זה בסדר- וזה הגיוני- הקב"ה יודע מזה ומחכה לשובנו. אבל להגיד שמלחתכילה זה 100 אחוז כשר, זה כמו חזיר בהכשר הבד"ץ....
זו דעתי---- סליחה על הקיצוניות אבל בחיים שלי לא שמעתי כאלו סילופים על התורה, כזו גישה מוטעת מכאיבה ממש!
מה חוב על זה אבא שבשמיים שככה מזלזלים בתורתו???
שירוש אני מסכים איתך, השאלה עד כמה זה נפוץ באמת.איש שלום
מאוד מאוד נפוץארוון
אני אמנם דיי נגד[מפתיע, אה?]
אבל בחברה שלי זה מאוד נפוץ אצל דתיים...
עד כמה נפוץ- אין לי מידע ק"ו שלא מדויק אבל---שירוש16
רק רציתי לומר שגישה זו מוטעת, לא משנה לאיזה מגזר אתה שייך. התורה לא נתנה במגזרים- היא נתנה כמקשה אחת- הלא כן?
אני אישית מסכים איתך.איש שלום
הבעיה (?) היא שההגדרה דתי היאשמש אא
יש לי חברים בצבא שמגדירים את עצמם דתיים ושמירת נגיעה זה אפילו לא בעולם שלהם כי הם חיים בזוגיות מלאה עם חברות שלהם (אחד הפיל את התינוקת שלו כי הוא לא הרגש מוכן להיות אבא ולהרוס לעצמו את הילדות.. זוועה)
ומאידך גם אני מגדיר את עצמי דתי לאומי ואני מחמיר מאוד בצניעות ויש לי חברים שהרבה יותר ממני (יש לי חבר שלא היה מוכן שבחורה תספור כמה מתח הוא עושה כי הוא רוצה להתרחק מנשים)
לכן כל הכתבות האלה אף פעם לא מייצגות את הציבור (שנמצא אגב, בעלייה מתמדת ברוך ה')
מספיק לקרוא את המשפט "עדיין רווקה ועדיין דתייה"עמיחי
ברור לי שגם מי שחלילה נכשלים ולא משנה באיזה רמה(ומגדירים את עצמם דתיים) ברור להם שזה לא בסדר, והמרואיינים שעושים מזה משהו לכחתחילה קיימים בשולי השוליים.
אז גם קראתי ברפרוף את הכתבה*חזרזיר*
וגם יצא לי לראות חלקים מהסרט (בהזדמנות זו - *לא* לראות אותו)
גם הסרט וגם הכתבה באמת עיצבנו אותי.
מה זה השטויות האלה שזאת לא הלכה מפורשת וזה לא כתוב במפורש בתורה, ושיש דעות והתרים?!
זה כתוב במפורש, ידוע שמי שעובר על הדברים זו עבירה חמורה.
מה זה כל ההקלות האלו? לאן הגענו?
ונכון, זה קשה.
נו, אז כל דבר שקשה מפסיקים? וגם התרים - כמה רחוק ניתן להגיע איתם? וזה נראה שאת הקו האדום עברו מזמן.
אין רב אחד שמתיר נגיעה לפני חתונה.
ה' נותן את זה ולא סתם.
פשוט כאב לי לקרוא ולראות.
שה' ייתן לכולנו את הכח לשמור על זה!
ושלא נהפך ל'מעטים' (כמאמר הכתבה...)
כתבה פשוט לא מעניינת.אריק מהדרום
ובשבוע הבא: כתבה בנושא לשון הרע בציבור הדתיעוגי פלצת
ובשבוע שלאחריו: כתבה בנושא קריאה בשטרי הדיוטות בשבת בציבור הדתי
הישארו עמנו, יהיה עסיסי 
^^^אריק מהדרוםאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳