בעיות שינהמיץ פטל

שלום לכולן, חדשה פה.

אמא טרייה לתינוק מתוק בן 5 וחצי חודשים..

מאז שנולד סבל מאד מגזים לאט לאט זה פחת ואפשר לומר שלפני שבועיים זה עבר.

כשהיה לו גזים, שום דבר לא הרגיע אותו חוץ מנדנוד ולפעמים גם הנקה ורק כך הוא נרדם.

התוצאה: עכשיו הוא יודע להרדם רק כך.

וזה סיוט. כי הוא מתעורר כל שעה בערך, ואז מנדנדים אותו, והוא חוזר לישון. ולפעמים גם זה לא עוזר.

בלילה, כשאין כבר כח לקום כל שעה, פשוט לוקחת אותו איתי למיטה ומניקה אותו 2 דק' כל פעם עד שנרדם.

בנוסף כל ערב, הוא מתעורר ב10 ולא מצליח להרדם בשום אופן [גם לא הנקה ונדנוד בכל הווריאציות שלו] עד 2 בלילה.

ועוד נתון שאולי משמעותי- הוא כל היום בבית איתי, עטוף ואהוב וכמובן גם מפונק על ידי אמא.

ברור שצריך שינוי הרגלים דחוף. אבל, איך עושים את זה??

עצות? אולי המלצות על יועצת שינה באזור המרכז?

תודה רבה!

אולי בכל זאת עצה ממישהו?מיץ פטל

מה הסדר יום שלו במשך הבוקר?הודלולה

הוא ישן?

יש לך מספיק חלב בשבילו?

לי זה קרה שהוא התעורר כל שעה ואכל ונרדם. לילה אחר כך נתתי לו מטרנה ופתאום הוא ישן- אצלי ההנקה לא השביעה אותו

לדעתי זה לא מלמד שהחלב שלך לא הספיק לובהתהוות
עבר עריכה על ידי בהתהוות בתאריך כ"א בטבת תשע"ה 04:39

אלא שההרכב שהחלב שלך התאים לו יותר, ועזר לו לשמור על שינה קלה, שהיא הדבר הטבעי והבריא ביותר לתינוקות.

יש תינוקות שפירוק חלבון של חלב פרה מכביד על הקיבה שלהם מאוד ומפיל אותם לשינה עמוקה - זה לא דבר שכדאי לשאוף אליו.

<אני מקווה שזה בסדר מצדך שאני מתערבת, ואם לא אז סליחה ותתעלמי>

על שינה קלה זה רציני?l666

אז איך את מצליחה לעשות משהו בבית אם שינה קלה זה נורמה? מה עם ילדים גדולים?

נשמע לי כמו בדיחה רעה? ילדים שבעים ישנים טוב גם בהנקה מלאה

בדיוק מה שאני לא מצליחה להבין.. איך מתפקדים ככה??מיץ פטל

רציני מאוד, ויש לי גם תשובה לגבי 'איך אני מצליחה'בהתהוות

אני מקווה שיהיה לי זמן לכתוב אותה בהמשך היום / מחר. בינתיים רק בשביל מי שמפקפקת בחשיבות השינה הקלה לתינוקות - אני ממליצה להאזין להרצאה של פרופ' ארטור אידלמן, מומחה ברפואת ילדים.

מי זה הפרופסור? האם הוא הניק פעם? איך הוא הסתדר?l666

סליחה אבל מוזר לי כשגבר מייעץ איך להניק, זה תחום נשי.

כמה ילדים יש לו?

למה הדעה שלו חשובה לך?

אם תינוק לא רגוע אז הוא לא רגוע

אם תינוק מתעורר שמח ורגוע אז זה בסדר שלא יישן אבל אם הוא לא רגוע ובוכה אז ?

למה הוא מומחה? מי מכיר אותו? 

ככה:בהתהוות

מי הוא פרופסור ארטור אידלמן - כמו שכתבתי, מומחה ברפואת ילדים. נדמה לי שהוא היה שותף בגיבוש ההנחיות למניעת sids, אבל אני לא בטוחה, אז לא הזכרתי את זה קודם. בכל מקרה הוא עוסק במחקרים על שנת תינוקות והשלכותיה, ועל הגורמים שמשפיעים על אופי השינה (כגון השכבה על הבטן או על הגב, חשיפה לעישון סיגריות, מוצץ, הנקה, שינה משותפת או נפרדת, מזרן רך או קשיח וכו').

לי באופן אישי היו רופאי נשים גברים מעולים ולמדתי גם מגברים וגם מנשים הרבה מאוד על כל מיני תהליכים בגוף האישה (ביוץ, לידה, הנקה, ועוד מפה ומשם), אבל אני מבינה את ההסתייגות שלך מייעוץ גברי בתחום נשי, ויכולה להרגיע אותך שזה לא המקרה. הוא לא מייעץ על הנקה (לפחות לא בהרצאה הזאת), וגם התיאורים התצפיתיים על השפעות ההנקה תופסים נפח קטן מאוד מההרצאה. ההרצאה עוסקת במה שקורה למנגנונים שונים בגוף התינוק בזמן שינה קלה ובזמן שינה עמוקה, ובאופן ספציפי יותר בתרומה של מוצץ לשינה קלה.

אני כמובן לא יודעת כמה ילדים יש לו, ובעיניי זה לא רלוונטי. הדעה שלו חשובה לי כי הוא איש מקצוע שמכיר את התחום לעומק.

לגבי איך אני מצליחה לתפקד בבית - אני ישנה הרבה יותר טוב מאימהות אחרות שאני מכירה, כי התינוק ישן רוב הלילה לידי, ואני לא צריכה לעשות את המאמץ המטורף של לקום אליו. כשיש לילות שהוא לא איתי ואני משווה - זה ממש ממש הרבה יותר קשה. אפילו כשהוא באותו חדר - להתעורר מהשינה ולקום אליו זה מאוד קשה לי. כשהוא איתי במיטה מחזורי השינה שלנו לרוב מסונכרנים - זה אומר שדי נדיר שהוא מעיר אותי משינה עמוקה. לרוב כשהוא מתעורר, גם אני בשלב של שינה קלה יותר, שלב שהרבה פחות מעייף להתעורר ממנו, ואני גם לא צריכה להתאמץ לקום אלא רק מצמידה אותו אליי ונרדמת ביחד איתו שוב. בגלל שהתגובה הזאת מיידית הוא לא מספיק להתעורר ממש ולהיכנס להתקף בכי שקשה להרגיע ממנו. גם הוא נשאר מנומנם מאוד ונרדם תוך רגע בחזרה. אז בבקרים אני קמה רעננה

תודה על התשובהl666

כלומר שינה קלה זה קשור למות בעריסה לדעתו?

מה שמוזר לי שבכל ההנחיות בנושא אף פעם לא אין הסבר שחלק ניכר ממקרי מוות בעריסה קורה בחורף אפילו בסוף חורף

ושום הנחיה לא מתייחסת לעובדה הזאת  כשלדעתי שם צריך לחקור ולחפש תשובה

ובקשר לשינה עם תינוק אז זאת חוויה אישית שונה מאת לאחת

אני אישית לא ישנה טוב כשתינוק איתי במיטה אומנם קמים פחות אבל שינה שלי נהיית קלה ולא טובה

תינוק תופס לי את כל המקום ואני קמה עייפה ועם כאבי גב

וברגע שאני צריכה לקום אז צריך להעביר אותו למיטה שלו שלא יתגלגל ואז הוא מתעורר

אני מאמינה שזאת דרך שלא מתאימה לכל אחדאלונית

מכירה את החשיבות של השינה הקלה ובכל זאת יש תינוקות שלא מצליחים להגיע לשינה העמוקה וגם היא חשובה.

מכירה גם סיפורים על תינוקות שגם במשך היום היו צריכים את אמם לידם כדי לישון, כך שהאם היתה צריכה לשכב עם התינוק בכל הזמן שהוא ישן ביממה.

מעבר לכך צריך אמא עירנית ולא עייפה כדי שתטפל בו ובבית ואם אמא מרגישה מצוקה או קושי זה הזמן לשנות משהו.

כן, יש קשר הדוקבהתהוות

בהרצאה שקישרתי הוא כן מתייחס להשפעות החורף, וגם לרמת הסיכון בחודשים השונים בשנת החיים הראשונה.

אני מסכימה שלא לכל אחת נוח לישון עם תינוק (בעיית ההעברה בבוקר נחסכה לי, כי עברנו לדירה שלא נוח לנו להכניס אליה מיטות, כך שאנחנו ישנים על מזרנים עבים על הרצפה, ואין בעיית התגלגלות. אבל את חוסר הנוחות שלך אני לא אוכל לפתור). לגיטימי לגמרי לחפש פתרונות אחרים. הנקודה שלי הייתה רק שכשתינוק עובר לפורמולה ומתחיל לישון כמו שצריך - לרוב זה לא מלמד שהכמות של החלב מועטה אלא שההרכב שלו מותאם יותר לצורך של התינוק, כי תינוקות 'מתוכננים' לישון שינה קלה וזה מה שמגן עליהם ומפתח אותם. אחרי שמכירים בעובדות, כל אחת תבחר מה הכי טוב לה לעשות איתן, ויש טווח רחב של אפשרויות טובות.

גם ממזרון אפשר להתגלגל ולקבל מכה כואבתl666

קרה לנו לצערי. לא מצליחה לדמיין דירה שלא נוח להכניס מיטות אליה.

וניסיון שלי מראה שברגע שאין גזים ולא רעב אז תינוקות כן ישנים טוב, גם רעש של אחים שלהם לא מפריע להם. 

מה שמפריע לי שקובעים חד-משמעית שהנקה תמיד מספקת כי תינוק שבע פשוט לא ישתה בקבוק או ישתה קצת

אז אם הוא כן אוכל אז הוא רעב

ובקשר למוות בעריסה אז מה פתרון בנוגע לחורף ומה סיבה בכך בקצרה? 

ומה שמפריע לי זאת גם קביעה חד-משמעית שסבתות שלנו תמיד הצליחו בהנקה ושחלב תמיד בכמות מספקת כי זה פשוט לא נכון

אם אימא לא ישנה טוב או לא אוכלת טוב אז אין לה מספיק

ולפעמים תינוק שלא ישן טוב זה חוסר ברזל - כך היה אצל חברה שלי

מתגובות שלך יוצא שאמהות זה משהו רק לאימהות פולניות שישנות עם תינוק, סוחבות אותו על הגב כל הזמן...

בשיטה כזאת צריך להביא ילדים ברווחים גדולים מאוד וגם לא בטוח שכל אחת תרצה לחוות את זה שוב

לא מסכימה עם הסוף של דברייך...מטרי
לדעתי, כל אשה יכולה להיות אמא נפלאה לילדיה ויש אינספור שיטות לאמהות נפלאה. כל אחת בוחרת לפי מה שמתאים ונח לה.
לי, למשל, הרבה יותר נח- כן, לישון עם התינוק שלי קרוב אלי, מאשר לקום מהמיטה ולהתעורר, אפילו אם זה רק פעם אחת בלילה, וכמובן שבד״כ מדובר על הרבה יותר...
(אמנם, גם לי לא נח באותה המיטה, אז יש לנו מיטת צד...)
גם לא נכון שזה או לסחוב את התינוק על הגב כל היום או להביא ילד פעם בארבע שנים. לא אהבתי את הקביעה הזו, מצטערת...
סליחה, לא התכוונתי לפגועl666

כמובן שכל אחת עם מה שנוח לה

ממש לא פגעת. זה בסדרמטרי
וואו, התפזרנו להרבה נושאים, לא?בהתהוות

לי אף פעם לא אכפת לנאום, וכמה שתשאלי אותי יותר שאלות תיענשי במגילות יותר ארוכות, אני רק מקווה שלא מפריע לפותחת השרשור שאנחנו מתלבשות עליו ונסחפות רחוק מההתייעצות המקורית...

לגבי הדירה אני מעדיפה לא להרחיב כאן. בכל מקרה עברנו לכאן כשהתינוק התורן כבר בן כחצי שנה, וגלישה שלו מהמזרן לרצפה לא נראתה לי כל כך בעייתית. אם הוא היה צעיר יותר אולי הייתי מחפשת פתרון אחר. אני תמיד דוגלת בכך שכל משפחה תחפש את הפתרונות הנכונים בשבילה בשלב שבו היא נמצאת ובנסיבות הפרטיות שלה, ולא משהו שאמור להיות נכון לכולם (כמו שמטרי למעלה כתבה שאצלם מה שנוח זו מיטת צד - מעולה. זה הכי הגיוני בעולם שלכל אחת יתאים פתרון אחר, ויש המון פתרונות).

הדברים שציינת שמפריעים לך - מפריעים גם לי. מי שלמדה על הנקה ברצינות לעולם לא תגיד שההנקה תמיד מספיקה. אני ממש חושבת שכשעולים ספקות כדאי לבחון אותם ברצינות, בעזרת מדדים אמינים - ולכן ממש בימים האחרונים פרסמתי בבלוג שלי פוסטים בדיוק בנושא הזה - מדדים אמינים ולא אמינים לתינוק שמקבל מספיק חלב. אני חולקת על המדדים שהזכרת (שתייה מבקבוק ושנת לילה), אבל לא אפרט כאן - פירטתי בבלוג. בעיות בהנקה ועוד איך היו גם בדור הסבתות שלנו.

למיטב ידיעתי הסיבות העיקריות לייצור לא מספיק של חלב הן לא שינה ואוכל (לפעמים גם זה תורם קצת) אלא בעיות בניהול ההנקה. אבל כל מקרה לגופו.

עברו כמה שנים מאז ששמעתי את ההרצאה, אז לגבי החורף אני לא זוכרת מספיק טוב, ומן הסתם גם מה שאני זוכרת התערבב כבר עם דברים שיצא לי ללמוד מאנשים אחרים, אז אל תסמכי עלי במאה אחוז - אבל נראה לי שהבעיות בחורף הן מצד אחד חימום יתר ושמיכות כבדות, ומצד שני בעיות קלות בדרכי הנשימה שקורות פה ושם בחורף. אין פתרון קסם, אלא הקפדת-יתר על ההנחיות הרגילות של לא לחשוף לשום עישון, להשכיב על הגב, להקפיד על טמפרטורה סבירה בחדר וכו'. בגלל שזו תקופה שהסכנה בה גדולה יותר - גם הזהירות צריכה להיות גדולה יותר.

לגבי הסוף של דברייך, אני לא בדיוק יודעת מה להגיד. מבחינתי יוצא באופן מופלא שרוב הדברים שאני מאמינה בהם בגידול ילדים גם תומכים באופי הבטטי שלי, ועד כמה שאני רואה סביבי החיים שלי הרבה הרבה יותר קלים משל אימהות אחרות, שבאמת אני לא מבינה מאיפה יש להן כוחות לעמול כל כך הרבה (נתתי את הדוגמה של קימה בלילה שנראית לי מאמץ מטורף, אבל יש גם בעוד המון תחומים אחרים הקלות שאני נותנת לעצמי). אבל אני מבינה שאת רואה את הדברים אחרת. לגבי מרווחים אני מבינה שעל פי חז"ל שנתיים בין הריון להריון זה בערך הסטנדרט, והיום גם חכמי אומות העולם (=ארגון הבריאות העולמי) הגיעו למסקנה שמומלץ למנוע שנתיים אחרי כל לידה, ורבנים רבים פוסקים כך. אבל מי שרבותיה פוסקים לה אחרת, או שהיא עצמה לא מעוניינת במרווחים כאלה, אני מאחלת לה שתהיה כמו לאה אמנו, שחיה בתקופה שלא היו עגלות ולא לולים (כלומר אולי - אורח חיים דומה קצת למה שקראת 'השיטה שלי'?), ילדה שישה ילדים בשבע שנים, וכל הזמן שאפה ליותר כנראה שאפשר לגדל כך ילדים רבים וגם ליהנות מזה.

(אני עוד לא הגעתי למדרגה של לאה אמנו)

את טועה. שינה לא טובה היא לא מדד לרעבחגבית הסלע

הבן שלי היה מאוד מאוד שמן כשחי על הנקה מלאה (שקל 9 קילו בגיל 7 חודשים)

ובכל זאת היה מתעורר כ-11 פעמים בלילה

אין קשר.

התכוונתי כשאין סיבה אחרת להתעוררl666

ולא חסר כמובן- גזים, קר, חם, חסר משהו, צמא, ישן הרבה בצהריים...

זה לא היה בלילה אחדהודלולה

זה היה אחרי תקופה מסויימת שבה התחלתי לתת לו תוספת מטרנה ביום פשוט כי הוא היה רעב,

ואני הייתי במצב לא הכי פשוט.

ולפני זה הוא היה קם לאכול כל 3 שעות בלילה עם ההנקה.

כל 3 שעות זה בסדר וחבל לוותר על הנקה אבל לא ישן בכללl666

לא ביום ולא בלילה זה דבר אחר

הלילה באמת נתתי לו קצת סימילאק והוא ישן 3 שעות רצופות..מיץ פטל

אבל גם ביום הוא לא ישן..

40 דק' ברצף זה הכי הרבה שלו ואז הוא בוכה. מנדנדים- נרגע וממשיך לישון עוד קצת.

ואז עוד 10 דק'- בכי. חוזר לישון וחוזר חלילה כמה וכמה פעמים טובות..

אין לי יותר מדי עצות...אור היום

אני חושבת שצריך לראות מה סדר היום שלו, ומתי השינה האחרונה שלו לפני שינת הלילה (ומה אורכה). יכול להיות שהוא ישן הרבה וטוב לפני שינת הלילה, ואז כשמגיע הזמן ללכת לישון ללילה שלם, הוא לא יכול.

אני חושבת שאם את נחושה בדעתך לעשות שינוי- את יכולה בהחלט לעשות את זה, אבל חייבת להיות החלטית ועקבית, גם בזמנים הקשים יותר.

קודם את צריכה להחליט מה את רוצה. שהוא יירדם בכוחות עצמו? שהוא יילך לישון ב-22? שהוא יהיה פחות על הידיים במשך היום?

אישית, לא הייתי מנסה לפתור הכל בבת אחת. קודם כל, הייתי מרגילה אותו להירדם בכוחות עצמו. הייתי מדברת ("מדברת" ) איתו על זה שהוא יכול להירדם לבד במיטה, והכל בסדר, ואמא כאן וכו'. כך במשך כמה לילות, ורק אח"כ הייתי מתחילה באמת לתת לו להירדם לבד. ברור שהוא יבכה בהתחלה, וירצה אותך. אז מומלץ לגשת אליו, להרים (או לא להרים), להרגיע וללטף, ולהתרחק/לצאת מהחדר. כך שוב ושוב עד שהוא יירדם (יכול לקחת אפילו שעתיים בהתחלה. צריך סבלנות וכוחות, וגם עזרה מבן הזוג מועילה ).

כך כל לילה לחזור על העניין של להירדם לבד. להשתדל שזה יהיה בשעה שבה את רוצה שהוא יישן, אבל לקבל בהבנה את זה שלוקח לו זמן להירדם, ואם הוא מתעורר אח"כ- גם את זה.

אחרי שבוע-שבוע וחצי, זה כבר צריך להתבסס.

בינתיים, כדאי לשים לב שהיקיצות התכופות בלילה הולכות ופוחתות (לא כי שיטת ההרדמה שונתה, אלא בגלל שמשהו בסדר היום שונה, לדוגמא).

אני מקווה שזה עוזר בתור התחלה, ושיהיה בהצלחה!

מנסהבהתהוות

את כותבת שבמשך הרבה זמן סבל מגזים וטיפלתם בו במסירות, וביחס לעכשיו את כותבת שזה סיוט. יש לי תחושה - רק תחושה, ובהחלט ייתכן שאני טועה - שכל זמן שהייתה ההצדקה של הגזים אז ההירדמות בהנקה / נדנוד הייתה מוצדקת בעינייך, ולכן גם אפשרית בשבילך, ועכשיו כשב"ה התקופה הקשה מאחוריכם - הציפיות שלך ממנו השתנו ולכן ההתמודדות עם ההתנהגות שלו שלא השתנתה נהייתה הרבה יותר קשה ומייאשת עבורך... יש מצב שאני צודקת?

ואם כן, האם ינחם אותך לשמוע שרוב התינוקות בגילו נרדמים כך? שבחלב שאת מייצרת עבורו יש חומרים מרדימים, כי נראה שזה התכנון של הקב"ה, שתינוקות יירדמו כך?

את לא חייבת לקבל, אני רק מציעה לך נקודת השקפה אחרת. תראי אם היא מתאימה לך

כתבת שלפעמים בלילה את לוקחת אותו אלייך. האם זה מקל עלייך? האם גם אז ההתעוררויות התכופות קשות לך מאוד?

בפרק הזמן הלילי שבו הוא ער לחלוטין - האם הוא ער ורגוע? משחק? או בוכה? איך אתם מגיבים אליו, מה אתם עושים באותו זמן? אני עם תינוקות 'הפוכים' כאלה גיליתי שהחינוך הטוב ביותר לשינה הוא בדוגמה אישית - מה דעתך?

אני יודעת שכתבתי המון שאלות. זה כי בעיניי אין תשובות מוחלטות, והפתרון המתאים צריך להיגזר מהצרכים הפרטיים שלכם. אבל זה לא אומר שאת צריכה להתייגע ולענות לי על הכול - זה יותר נקודות למחשבה. כמובן שאם את כן רוצה לענות ושנמשיך לחשוב ביחד - מוזמנת בשמחה.

מבולבלת..מיץ פטל

בהתהוות- גילית לי דברים על עצמי שבכלל לא שמתי לב אליהם.

את אכן צודקת. אבל.. אני מבולבלת לחלוטין.

אני אמא טרייה וחדשה בעסק ואין לי מושג איך זה צריך להיות [אולי זו גם בעיה- שיש לי ציפיות].

בהתחלה אמרו לי שככה זה, וזו תקופה קשה וכו'- אז התמודדתי וקיבלתי את המציאות כמו שהיא.

עכשיו אחרי שהתקופה הזו מאחורינו, אומרים לי שזה לא הגיוני שהוא ככה לא ישן, גם ביום וגם בלילה, אז אני אומרת "אוקיי יש פה בעיה". ויותר מזה, אומרים לי שזה לא טוב להתפתחות שלו ולהתבשלות המוח ולגדילה ולעלייה במשקל וכו' וכו' וכו'.

הפוך בדיוק ממה שאת אומרת- שתינוקות בנויים לשינה קלה.

אז מה עושים?? מבולבלת לחלוטין.

וחוצמזה, זה נורא קשה. כי אני מרגישה שהוא נורא תלותי בהנקה, ואז אני זאת שצריכה להרדים אותו כל הזמן ובעלי או מישהו אחר לא יכול להרגיע אותו ולהרדים אותו וככה יוצא שאני לא מצליחה לעשות כמעט שום דבר חוץ מלטפל בו.. ולצאת לאנשהוא ולהשאיר אותו עם אבא/סבתא זה בכלל לא רלוונטי. פעם אחת בלבד(!) עשיתי את זה מאז הלידה וגם אז קיבלתי הקפצה בהולה לחזור אחרי 40 דק'..

בלילה כשהוא מתעורר הוא לא משחק ולא רגוע, אלא בוכה אפילו עם עיניים עצומות עדיין והדבר היחיד שמרגיע אותו זה הנקה. למשל, אם אבא שלו לוקח אותו ומנסה להרגיע הוא עוד יותר צורח ובוכה כי הוא יודע שהוא לא הכתובת.

ורק הוא מגיע אלי, שומע את הקול שלי- נרגע מיד.

בלילה כשאני לוקחת אותו אלי ומניקה אותו זה לא מפריע לי בכלל, ישנה טוב איתו, רק שזה קצת מעצבן להתעורר כל שעה,

אבל זה אחלה פתרון.

רק לא טוב לי עם זה כי "לא ככה זה צריך להיות" ומפחדת שאני מרגילה אותו להרגלים רעים.

ושאלה לגבי החלב: אם הוא באמת מתעורר כל שעה בלילה כי הוא סה"כ רעב - למה ביום הוא לא אוכל כל שעה?? לא אז הוא רעב כל 3.5- 4 שעות?

ממש אשמח שתעשי לי סדר.. מרגישה אבודה לגמרי.

תודה רבה וסליחה על האריכות!!

רק הערה קטנה-מטרי
למה ״לא כך זה צריך להיות״?? אמהות רבות ישנות עם הילדים שלהן בכיף ובנחת, ומרגישות טוב עם זה לגמרי! חבל שתייסרי את עצמך שזה לא טוב, בשעה שזה כן טוב לך ונעים לך!
אין פה שום עניין של הרגלים רעים. מה רע בזה שתינוק כ״כ קטן יישן הכי קרוב וצמוד לאמא שלו? כשתרגישי שזה מפריע לך, יהיה לך גם כח להרגיל אותו אחרת. בינתיים, למה לא?
בהצלחה!
מסכימהחילזון 123
מי אומר שככה זה לא צריך להיות.
ובקשר לזה שאמרו לך שזה תקופה קשה וזה עובר- זהה נכון.אבל מי אמר שזה דווקא חצי שנה? עכשיו זה תקופה אחרת קצת עם קשייםאחרים לא כמו בהתחלה
אבל אף אחד לא הבטיח שדווקא אחרי חצי שנה חייבים לישוו בצורה מושלמת

בכל מקרה יכול להיןת כמובן שזה לא רק רעב ודברים נוספים.
וואו, אני ממש מרגישה עד לפה את התחושה של 'אבודה'בהתהוות

אני ממש ממש מקווה שיהיה לי זמן להאריך בהמשך היום / מחר.

בינתיים רק בקצרצרה - מה שאני לא אכתוב, זה לא מה שיעשה לך סדר, כי אני בסך הכול עוד קול חיצוני מבלבל אחד על מקהלת הקולות החיצוניים שאת כבר שומעת. מה שיעשה לך סדר הכי טוב הוא לנסות להתנתק מכל מה שאומרים לך ולהקשיב עמוק לעצמך ולמה שהאינטואיציות שלך אומרות לך. זה ייתן לך תחושת ביטחון מופלאה.

אבל בכל זאת אני אתן את השנקל שלי

ממשיכה:בהתהוות

אחרי שכתבתי לך שאת בעצם לא צריכה להקשיב לי בכלל, המצפון שלי נקי ואני מרשה לעצמי לנאום מכל הלב. תבחרי מה נכון לך לאמץ

אז אני נואמת. על ראשון ראשון:

ציטטת גורמים שאומרים לך ששינה לא רציפה לא טובה להתפתחות, להבשלת המוח, לעלייה במשקל ועוד. מה שאני מכירה - הפוך. לגבי עלייה במשקל - אחסוך במילים. נשגב מבינתי איך אפשר להאשים הנקות תכופות בכך שהן גורמות לבעיות משקל. לגבי השפעת השינה הקלה על התפתחות המוח, אצטט לך פסקה מדברי ד"ר סיירס, מחבר הספר 'הורים גם בלילה':

מעקב אחר התפתחות מצבי השינה על-פי דרגות המורכבות שלהם אצל חיות ניסוי מניב הבנה של התועלת הטמונה בשינה הפעילה. שנתם של בעלי-חיים פשוטים היא ברובה שינה שקטה. בבעלי-חיים מורכבים יותר, המוח מפותח יותר ואחוז השינה הפעילה עולה. האם השינה הפעילה היא הסיבה או התוצאה של מוח מפותח יותר? קל יהיה להניח שהשינה הפעילה היא תוצאתו של מוח מתוחכם יותר, אבל חוקרי שינה מובילים חשים שהמצב הפוך. למעשה, ייתכן שהשינה הפעילה נחוצה למוח כדי להבשיל. לתיאוריה זו בדבר השפעת השינה הפעילה על המוח המתפתח משמעויות מעניינות מאוד בהבנת תבניות השינה של הילדים

בהמשך הפרק הוא מסביר שאצל תינוקות, שהמוח שלהם מתפתח במהירות גדולה, קרוב לחמישים אחוז מזמן השינה הוא שינה פעילה - בהשוואה למבוגרים שפחות מרבע מזמן השינה שלהם הוא שינה פעילה (את הפרק השלם אפשר לקרוא כאן).

לגבי התלותיות, לי אישית הכי נוח להפריד בין זמנים שאני בבית לבין יציאות מהבית. כשאני בבית, עם תינוק בגיל כזה, זה נראה לי מאולץ שאבא ינסה להשכיב אותו - הרי גם ככה הלב שלי יהיה שם ואני כל הזמן אסתובב סביב הזנב במחשבות אם ללכת לחלץ אותם או להמשיך לשטוף כלים. לי ולבעלי יותר נוח, כשיש תינוק בגיל הזה, שההרדמה תהיה יותר עליי, ובעלי ייקח לעצמו יותר משימות אחרות בבית. אני מודה שסך הכול בסידור הזה יוצא שאני המפונקת, כי כמובן שלנוח איתו ולהשכיב אותו קל לי יותר מלשטוף כלים.

כשאני צריכה לצאת (לא קורה הרבה, אבל קורה) - זה דבר אחר. יש לי תחושה שכשאמא לא בבית וזה הנתון, יש לתינוק סיכוי הרבה יותר טוב להסתדר עם המצב. והאמת שבכל מקרה הוא יצטרך להתמודד עם מצב חדש, כי גם אם אני הייתי משכיבה אותו בכל ערב בשירים או בנדנודים או בליטופים על הגב, וגם אם אני אתן לסבתא הוראות מדויקות איך לעשות את זה - התינוק ירגיש שזה שונה. שהקול ששר הוא לא אותו קול, שהעוצמה של הליטופים שונה, שהנדנוד מהיר יותר או איטי יותר... אדם אחר שמשכיב זו בכל מקרה התמודדות, בלי קשר להרגלי ההשכבה, אבל אפשר לסמוך על התינוק שיצליח להתמודד. אם חשוב לך לצאת מדי פעם בערבים - לא הייתי מסיקה כישלון מניסיון אחד.

כתבת שאת מפחדת מהרגלים רעים. אני חושבת שנושא ההרגלים מנופח היום ממש מעבר לפרופורציות. כשמדברים עם אימהות כל הזמן שומעים נשים שמונעות מעצמן ומהילדים שלהן דברים שטובים ונעימים ולא מפריעים לאף אחד, רק בגלל החשש הנורא הזה - הרגלים רעים. לפעמים נשמע כאילו אנחנו עבדים להרגלים שלנו, כאילו ההרגל הוא הכוח היחיד המניע אותנו, כאילו ברגע שיש הרגל לעולם לא ייתכן שינוי. למה? במשך יותר משני עשורים הייתי רגילה לצאת מהבית בשיער גלוי, יום אחד הייתה לי סיבה טובה לשנות מההרגל, ובקלות התרגלתי לבדוק בכל פעם לפני שאני יוצאת שהראש מכוסה. תינוקות וילדים, הרבה יותר ממבוגרים, כל הזמן עוברים משלב לשלב ומשנים הרגלים. תינוק שהתרגל שנושאים אותו לכל מקום במנשא או בעגלה - לומד ללכת בעצמו. ילד שהתרגל ללכת בכל יום למגרש משחקים - גדל וכבר לא זקוק לזה יותר, וההרגל מתמוסס. הרגל פועל עלינו כל עוד הוא שייך ומתאים לנו, כל עוד אין סיבה טובה לשנות אותו. כשכבר לא צריכים אותו - משילים אותו. זה בכלל לא חייב להיות סיפור.

וגם אם נניח שזה לא רעיון טוב להרגיל למשהו שאולי לא יתאים לכם בעוד כמה חודשים - בכלל לא על זה מדובר. את לא מרגילה אותו. את לא מנחילה לו הרגל חדש שהוא לא הכיר, וגם בגיל אפס לא עשית את זה, אלא רק המשכת איתו במה שהוא הכיר עד אז. אם כבר לקרוא לזה 'הרגלים רעים' - אז הוא נולד איתם. נולד אחרי תשעה חודשים של הרגל להירדם עם נוכחות הורית צמודה. אז השאלה מעולם לא הייתה אם להרגיל או לא - אלא אם לגמול מההרגל, ומתי. האם את מרגישה שהוא כבר בשל להיגמל מההרגל? אם כן, לכי על זה, ויש פה בשרשור הדרכות מעולות. אם לא - תדחי את הגמילה לזמן שתרגישי שהוא בשל. או שהוא כבר לא יחכה לך שתגמלי אותו ומעצמו יעבור שלב. גם זה קורה לפעמים...

לשאלתך האחרונה, אני לא יודעת אם התעוררות ליליות תכופות מעידות על רעב גדול. אולי כן, אבל אני נוטה יותר לחשוב שהסיבות שונות. בפרק של ד"ר סיירס שקישרתי למעלה יש הסברים יפים.

ואם את כתבת סליחה על האריכות, אז מה אני אגיד... העיקר שתהיה שמחה ורוב נחת!

כמה רעיונותאור הגנוז
קודם כל לשנות הרגל זה לא פשוט וצריך קודם כל להתחיל בדבר אחד ולא בבת אחת הכל (לעיתים זה עוזר לסדר הכל אבל לא תמיד ) את צריכה להחליט במה היית רותה הכי להתמקד ומשם להתקדם.
וכמה עצות בלי קשר אם את מרגישה שההנקה כובלת אותך את יכולה לשאוב ובכך לאפשר לעצמך עצמאות ומישהו אחר שיתן לו. את תוכלי גם לקבל קנה מידה כמה הוא אוכל לעומת כמה לך יש ואז להעריך האם יש פה רעב אמיתי או פינוק .
בגיל הזה לפעמים באמת צריכים כבר אוכל אמיתי ולא רק הנקה, תנסי לתת לו טעימות.
אם תרצי עוד עצות אז בכיף מה שאוכל הכל רק מנסיון ועדיין לומדת.ומה שגיליתי הואמשמה שנכון לאחד לא בהכרח יהיה נכון לילד אחר.
בכל אופן בהצלחה!
מנסה לעזור. גם לי היה בדיוק ככה. ועם יותר מילד אחד.לא לעישון

אני לא זוכרת בדיוק באיזה גיל זה היה, אבל הרגשתי (בילד רביעי!) ששוב יש לי אותה בעיה כמו הקודמים שלי - שתלויים רק בהנקה להירדמות. ויש שאומרים - טבעי ואין מה לעשות. ויש אומרים שאפשר גם אחרת. כנראה שמה שחשוב - שכנה העירה את עיניי - אם קשה לך ולא טוב לך במצב מסוים, בהחלטה נחושה לצעדים מעשיים מאוד, ניתן לשנות הרגלים!

אני חושבת, מניסיון שלי, שהבעיה בילד שנרדם רק בהנקה, זה שכל פיפס קטן שמעיר אותו, הוא צריך הנקה כי הוא תלותי בזה להירדמות. ויש גם מה שנקרא "מחזורי שינה" - השינה בנויה ממחזורי שינה שביניהם מתעוררים, ואמורים מיד להמשיך לישון. אבל לפעמים התינוק מתעורר ורוצה מיד הנקה בשביל להמשיך לישון. אם כיף לך שהוא ישן איתך והמצב לא מפריע לך - אז בגיל כזה זה נראה נורמלי ובגיל יותר גדול יהיה צורך לעשות שינוי. כשזה יפריע לך. ואולי השינוי יגיע מעצמו.

אני לא הסתדרתי אפ פעם עם הנקה בשכיבה בכלל, וממש לא יכולה לישון כשתינוק לידי. אז הייתי קמה המון להניק. 

וכשהחלטתי שלא יתכן להמשיך כך, במיוחד שבערב הוא היה יונק עייף, ובגלל הרעש של הגדולים לא נרדם לפעמים - ואז הייתי צריכה להניק אותו עוד פעם ועוד פעם עד שהיה מועיל בטובו להירדם. 

ואז החלטתי החלטה לשינוי וזה היה מדהים כמה מהר קרה השינוי. החלטתי שאני מעדיפה שיהיה תלותי בבקבוק ולא בי. (לא זוכרת גיל, יכול להיות שיותר קרוב לגיל שנה, שממילא לא הנקתי כבר מלא)

ואז ישבתי לידו ושרתי לו (נראה לי פחות מטרטר מלצאת ולהיכנס כשבוכה ) והשתדלתי לא להסתכל לכיוונו, כי קשר עין גורם למבטים מתחננים ולציפיה מצידו שיוציאו אותו

והוא קצת ילל, ממש קצת, ועוד לא גמרתי את השיר הראשון - הוא לקח את הבקבוק והתחיל לשתות בישיבה. וכשגמרתי את השיר - נשכב ונרדם. וזה היה ממש מדהים מבחינתי. 

נראה לי שהמפתח להצלחה זה האמון שמה שבחרת לעשות - זה הכי טוב בשבילו ובשבילך. להצלחה שלי קדם תהליך שבו הבנתי שאי אפשר יותר , מוכרחים שינוי, ותוכנית מפורטת מה עושים , באיזה שעה, ומה קודם לזה (אמבטיה, פיג'מה - התינוק מתרגל למשהו מסוים ומתחיל להבין שתכף הולכים לישון ואז הוא מכין את עצמו נפשית לרעיון ההירדמות). ולכן זה יעבוד בשעה שברור לך שהוא עייף (תנסי לעייף אותו לפני כן) אבל לא יותר מדי עייף (כשצורחים מעייפות זה הרבה יותר קשה להירדם) וגם שהוא לא רעב.

אני לא יודעת מה ההנחיה המעודכנת לגבי גיל התחלת האוכל המוצק

אם ההנחיה כרגע היא  להתחיל אוכל מוצק מגיל 6 חודשים, אולי שווה לחכות ליום שבו את מרגישה שהוא התרגל לאכול ארוחה מוצקה ואת מרגישה שהוא אכל כמה שרצה ואין לו שום תירוץ.

אם תהיי בטוחה בדרך שהחלטת לנקוט - זה יעבוד!

בהצלחה רבה, סליחה שיצא ארוך.

הוא. לוקח מוצצ?אנונימי (2)
לי יש תאומים בגיל הזה. אמנם זה לא כמו אצלכ,עשיתי להם הרגלים בהתחלה כבר,אבל אני רואה את ההבדלים בינהם,הבת נרדמת בקלות,תוקעים לה מוצצ ונרדמת לבד ברוב הפעמים. והבן גם עם מוצצ ונרדם במיטה אבל רק אם אני לידו ומלטפת אותו וכו, וזה יכול לקחת גם שעה פלוס. אז קחי בחשבון שזה גם עניין של אופי של התינוק, וגם ההרגלים שהאמא מרגילה. אני הייתי מיעצת לכ כן להתחיל לשנות את ההרגלים, מכיון שזה מפריע לכ.זה קשה,מנסיון!אבל אח"כ תנשמי לרוחה ויהיה לכ זמן לעצמכ.
ד. אגב אני רק מניקה. כל 4 שעות, ובלילה הם ישנים לי כל הלילה במיטה שלהם. אז דעי שזה אפשרי, אבל זה יקח זמן. יבהצלחה.
מסכימה עם מה שאמרו לפניאלונית

שאת צריכה לבדוק מה באמת קשה לך. אין רק עקרונות "כך וכך זה לא טוב כי זה מרגיל לדברים מסוימים"... יש כאן אמא ותינוק מסוימים שצריכים למצוא את הדרך שלהם בה לשניהם יהיה טוב!

אמא צריכה לישון כדי לתפקד! (זה לא אומר לא להתעורר בכלל לתינוק).

אם את רוצה אשמח לעזור לך באישי לראות איך מתאים לכם לעשות את השינוי (אני יועצת שינה ומדריכת הורים).

גם לי היה סיפור דומהאנונימית מ.

ובסוף פנינו ליועצת שינה, רק כשהקטן היה כבר בן 10 חודשים..

היא הצילה אותנו!

קוראים לה אפרת, היא גרה במודיעין ואני יודעת שהיא נוסעת גם לירושלים ולמרכז. ממליצה עליה בחום. המספר שלה: 0549288454

ממליצה בחום על "סודותיה של הלוחשת לתינוקות"שירה515

ספר שעזר לי מהלידה הראשונה.

היא נותנת כלים ליצירת סדר יום והרגלים מתאימים לתינוק ולאם, ועוזרת להבין את שפת התינוקות.

בקצרה- ההמלצה היא ליצור בשעות היום סדר קבוע של אכילה, משחק ושינה (הפרדה מוחלטת בשעות היום בין האוכל וההרדמות). ובלילה- שינה!! (ואכילה לפי הצורך).

כמובן שלא חייבים לקבל כל מה שהיא כותבת (וכבר שמעתי ביקורות חריפות, אם כי אני אישית אימצתי את הרוב), אבל בכל מקרה שווה לקרוא.

בהצלחה!

וואי, ממש תודה לכולן!מיץ פטלאחרונה
הארתם את עיניי ופתחתם כיווני מחשבה חדשים..

והעיקר, עזרתן להרפות.

תודה!!
ד"ר רוני איצקוביץ רופא שיניים לילדיםבעלת תשובה
יודעות עם איזה ביטוח הוא עובד?
זה רק כדי לחסוך את מילוי התביעה והגשה לביטוח?זמירות

כשרופא שיניים עובד עם ביטוח מסויים, אין את הטרחה הבירוקרטית של מילוי טפסים וקבלת אישורים לטיפולים יקרים.  

לפי הניסיון שלנו במשפחה, ביטוחי השיניים תומכים בטיפולים אצל כל רופא, פרטי או דרך קופ"ח.  מגישים ומקבלים את מה שהביטוח מכסה.  

ממני פעם בקשו תוכנית טיפולים ועוד דבריםיעל מהדרום
זה נכון. ככה זה עובד מול הביטוחזמירות
רק כאשר הרופא בהסדר עם חברת הביטוח - כל ההתעסקות של האישורים והניירת מתבצעת ישירות בין הרופא והביטוח.

אבל רוב הרופאים לא אוהבים את הטרחה הכרוכה בעבודה ישירה מול הביטוח.  זה מוסיף להם המון בלבול מוח, התעסקות רבה, שמתורגמת בסופו של דבר בהוצאות להעסקת עובדת שזה התפקיד שלה.  

הבנתי. אז כן יש טרחה ללקוחיעל מהדרום
נכון. ללקוח זה טרחה קטנה … לרופא התעסקות של עובדתזמירות

במשרה מלאה, עם כל העלויות של העסקת עובד.  

בכל אופן, לטעמי, האם הרופא כן/לא בהסדר עם ביטוח, לא צריך להוות שיקול האם ללכת אליו לטיפול.

השיקול צריך להיות רק המוניטין המקצועי שלו.   

אז בעצם לא משנה איזה ביטוח עושיםבעלת תשובה
הם אמורים להחזיר חלק מהתשלום? הוא מעולה אבל גם ממש יקר חח
נכון. כאמור ההבדל הוא האם צריך לטרוח לטפל בניירתזמירותאחרונה
ואישורים לפני ואחרי טיפולים, או שהנטל של הטיפול מול הביטוח נופל על המרפאה, כשהרופא הוא בהסדר של הביטוח.  
ילדה מהממת ודחייניתhodayab

בתי הגדולה בת 8, ילדה מהממת מכל הבחינות- נעימה לחברות ולמשפחה, נדיבה, חכמה, באמת מותק. מצד שני, היא דוחה כל דבר לרגע האחרון. נגרר מזה שהיא מאד מבולגנת. מה רציתי לומר על זה:

1. אני מאד מבינה את היתרון של התכונה הזו- היא רוב הזמן עושה מה שהיא אוהבת ולא משימות ש*צריך* לעשות, וזה כיף גדול!

2. מצד שני, באחד מבני המשפחה הבוגרים (היותר מורחבת) יש את התכונות הללו. והן גורמות לו נזק מתמשך! אותה דמות לא מנצלת את הפוטנציאל שלה בשום תחום, מאבדת דברים על ימין ועל שמאל, מפוטרת מעבודות תוך תקופה קצרה. בקיצור- זו לא ההתנהלות המועילה בעולם הזה!

3. בבקרים עוד הצלחנו למצוא פיתרון- אני אומרת לה "את יודעת מה השעה ומה המשימות שלך, תעשי את זה בקצב שלך ואני לא מאשרת איחורים". ואז היא מתעדפת את המשימות שלה- לפעמים לא אוכלת א. בוקר אזלוקחת שקית לבי"ס, אבל סה"כ מגיעה די בזמן. 

4. אבל עד שהיא הולכת לישון היא מורחת את הזמן ואז גם אני כבר משתגעת וגם היא עייפה בבקרים והולכת לישון לא תמיד בתחושה נעימה.

5. אני לא רוצה להתעצבן עליה, מצד שני אני ממש מפחדת שהתכונות האלו יהרסו לה את החיים הבוגרים.

קיצור, למישהו יש עצות?

למה לא לעשות בערב כמו בבוקר?השם שלי

לקבוע שעה שבה היא צריכה ללכת לישון.

ושתנהל את המשימות שלה עד אז.

כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת.

זה יכול להיות קושי בהתארגנות, קשב וריכוז וכו'.

לפעמים זה משתפר עם הזמן, כשגדלים שצריכים לקחת יותר אחריות.

כי בערב אין דד-ליין מספיק חזק...hodayab

ב"ה זה לא נראה קשב וריכוז או קושי בהתארגנות, נטו דחיינות. היא ידעת לסדר מאד יפה רק לא בא לה לעשות את זה ברגע הראשון.

מקווה שיתאזן קצת...

תודה!

אולי יעזור לה מבצע עם נקודות?השם שלי
יכול להיות שיש לה קשיי קשב וריכוז?מתואמת

כי אם כן - היא לא עושה את זה בכוונה...

ומצד שני - אפשר ללמד אותה דרכי התנהלות מותאמים לקשיי קשב, ואז היא תוכל לצמוח לתפארת.

דבר ראשוןנעמי28

לא להשליך עליה חיים של מישהו אחר.

תכונות דומות לא מביאות לחיים דומים.

היא לא הוא, יש לה בוודאות עוד שלל תכונות, יתרונות ויכולות, שיכולות להביא אותה לכל מקום שהיא תבחר.

הדרך הכי טובה לבן אדם לקחת אחריות היא שלא לוקחים בשבילו את האחריות.

כשהוא מתמודד עם התוצאה של המעשים והבחירות שלו.

ועכשיו זה בדיוק הזמן לתת לה לטעות וללמוד לקחים בעצמה - כשטעויות שתעשה הן מינוריות ולא משמעותיות.

תנו לה לאחר, לפספס, אל תנסו להעיר לה כל הזמן או להזכיר לה שוב ושוב.

והכי חשוב לא להתנהל מתוך חרדה שאולי היא תהיה אותו אדם שאתם מפחדים שהיא תהיה.

כי היא כנראה לא, אבל אם תקחו את האחריות במקומה אולי היא באמת לא תלמד לקחת אחריות ותהיה כזאת.

היא עייפה? כשזה מפריע לה, היא תלמד לקחת אחריות, כשזה רק מפריע לך - היא לעולם לא תלמד, במקרה הטוב תציית עד שתתבגר.

נשמע שאיך שאתם מתנהלים בבוקר זה כיוון מעולה.

אם זה מפריע *לה* ומקשה *עליה* והיא זאת שלא מצליחה להתמודד עם זה למרות שמנסה, אולי כדאי לחשוב על דרכים שיעזרו לה.

תודה, זו התגובה שחיפשתי.hodayabאחרונה

חיפשתי כיוון מחשבה חינוכי עבורי, איך להתנהל מולה. 

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

מצטרפת לכל מה שכתבו פהמתואמתאחרונה

ומוסיפה:

איך היא בבית? שמחה? שותפה לפעילויות ביתיות?

ואיך היא מחוץ לבית שלא במסגרת בית הספר - כמו למשל אצל סבא וסבתא?

האם בעבר היא כן הלכה ללימודים בשמחה?

בכל אופן, אם בבית הספר לא יודעים איך לעזור, אז כדאי לפנות לטיפול מחוץ לבית הספר - במרפאת בריאות הנפש בקופה או אצל פסיכולוג פרטי. (אם יש באפשרותכם אז עדיף ללכת בפרטי כדי לטפל כמה שיותר מהר)

בהצלחה.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

אני ממליצה אחרי האוכל, להגיש פיצוחים, שתיה, נשנושיאביגיל ##אחרונה

טעימים ורק אז להתחיל שירים ודברי תורה

אצלנו זה מושך את הגדולים ומימלא כל האווירה משתנה.

עשינו איתם גם שיחה מקדימה "מה כל אחד מביא איתו לשולחן שבת?". והם משתדלים יותר שתהיה אווירה נעימה

מי שאומר דבר תורה אנחנו עפים עליו ממש

גם יצרנו מחרוזת שירים קבועה, כל אחד בחר שיר ואנחנו שרים לפי הסדר- את השיר של אבא, אח''כ את של אמא את של הבכור וכו'

אגב לא חייבים את כל אורך השיר..

בשבתות הראשונות קיצרנו כמה שאפשר העיקר שתהיה חוויה טובה ושישאר טעם טוב

אח''כ לאט לאט הילדים כבר נשארים ונמרחים יותר בשולחן.. ואני משתדלת גם להעלות דיונים מה קורה באותו שבוע

למשל "מה אתם חושבים על מה שקרה בהפגנה השבוע" וכו' זה מחבר אותם

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה

אולי יעניין אותך