יש לי ילד מקסים בן ארבע מתוק מתוק אבל...
כאשר אני שואלת עליו את הגננות (השנה ושנה קודם) הוא ילד זורם חיכני מקסים עושה כל מה שאומרים לו ובקיצור כל הורה היה גאה בו....(וגם אני מודה ומתוודה ובאמת אני אוהבת אותו!)
ואילו בבית אם אני משאירה אותו אפילו יום אחד בבית או אפילו חצי יום לאחר שחוזר הוא פשוט ילד אחר והגננות משתוממות על השאלות שלי ממש כך!
אמא תני לי לאכול (קם בשש בבוקר) מנדנד בלי סוף אמא תני את זה ואמא תעשי לי את זה וצועק ומרים את הקול הוא הבעל הבית......ומתעצבן אם לא נתנו לו את מבוקשו
מציק לאחים הקטנים עוד ועוד עד שהם בוכים ואז בצד עומד לו ומחייך או שבורח מאימת אימו או אביו
רב עם אחותו הגדולה
אני מבקשת סך הכל להחליף לו חולצה לא ולא אני צריכה לשדל אותו שעה שלימה עד שבסוף אני מכריחה אותו ללבוש ואז אומר זה לא נוח לי ולא ולא ולא. בזמן שאני משתדלת לשים לו חולצות נוחות ותמיד מסדרת אותו עד שהוא מרוצה(וכאשר חוזר מהגן אומר אמא החולצה הזאת הכי נוחה לי מכולם (כמעט כל חולצה כך!!)) שמא באמת יש לו רגישות בוויסות. כל בוקר וויכוח מר
ואמבטיה מן דכר שמיה אני נאבקת ונאבקת עד שאני פשוט מכריחה אותו לבוא איתי לאמבטיה(ובאמבטיה באמת כיף לו חוץ מהמים שאני שופכת מעל הראש ורוב הפעמים או שאני שמה לו מגבת לכסות את העיינים או שהוא שופך על עצמו בעזרת ספל קטן הכל אני עושה שיהיה לו נוח! חוץ מזה הוא פשוט נהנה לשחק במים עוד ועוד ממש לעיתים רחוקות ביותר שהוא עשה זאת מרצון ממש!
והילדים האחרים פשוט זורמים ומתוקים וזה פשוט עצוב לי שרק הוא כך ולאט לאט לומדים ממנו דברים איך לדבר איך להתמרד ואיך להציק ולהרביץ.
מה עושים אשמח לתובנות!