שאלה מורכבתאנונימי (פותח)

יש לי ילד מקסים בן ארבע מתוק מתוק אבל...

כאשר אני שואלת עליו את הגננות (השנה ושנה קודם) הוא ילד זורם חיכני מקסים עושה כל מה שאומרים לו ובקיצור כל הורה היה גאה בו....(וגם אני  מודה ומתוודה ובאמת אני אוהבת אותו!)

ואילו בבית אם אני משאירה אותו אפילו יום אחד בבית או אפילו חצי יום לאחר שחוזר הוא פשוט ילד אחר והגננות משתוממות על השאלות שלי ממש כך!

אמא תני לי לאכול (קם בשש בבוקר) מנדנד בלי סוף אמא תני את זה ואמא תעשי לי את זה וצועק ומרים את הקול הוא הבעל הבית......ומתעצבן אם לא נתנו לו את מבוקשו

מציק לאחים הקטנים עוד ועוד עד שהם בוכים ואז בצד עומד לו ומחייך או שבורח מאימת אימו או אביו

רב עם אחותו הגדולה

אני מבקשת סך הכל להחליף לו חולצה לא ולא אני צריכה לשדל אותו שעה שלימה עד שבסוף אני מכריחה אותו ללבוש ואז אומר זה לא נוח לי ולא ולא ולא. בזמן שאני משתדלת לשים לו חולצות נוחות ותמיד מסדרת אותו עד שהוא מרוצה(וכאשר חוזר מהגן אומר אמא החולצה הזאת הכי נוחה לי מכולם (כמעט כל חולצה כך!!)) שמא באמת יש לו רגישות בוויסות. כל בוקר וויכוח מר

ואמבטיה מן דכר שמיה אני נאבקת ונאבקת עד שאני פשוט מכריחה אותו לבוא איתי לאמבטיה(ובאמבטיה באמת כיף לו חוץ מהמים שאני שופכת מעל הראש ורוב הפעמים או שאני שמה לו מגבת לכסות את העיינים או שהוא שופך על עצמו בעזרת ספל קטן הכל אני עושה שיהיה לו נוח! חוץ מזה הוא פשוט נהנה לשחק במים עוד ועוד ממש לעיתים רחוקות ביותר שהוא עשה זאת מרצון ממש!

והילדים האחרים פשוט זורמים ומתוקים וזה פשוט עצוב לי שרק הוא כך ולאט לאט לומדים ממנו דברים איך לדבר איך להתמרד ואיך להציק ולהרביץ.

מה עושים אשמח לתובנות!

תופעה טיפוסית של התנהגות טובה בגן ופריקת גבולות בביתמתעלה אליו

יש ילדים פחות ויש ילדים יותר...והבן שלך הוא כניראה מאלה שיותר.

אולי גם האוירה בגן נוקשה ומלחיצה ?ובודאי שהגננות לא יגידו לך את זה אבל זה נשמע לא כמו ילד שחזר מהגן אלא מבוגר שחזר מיום עבודה עמוס בו היה עליו להתנהג כל הזמן באופן" זורם ומקסים" פלוס חיוכים לכל עבר,בטח גם נוח מאוד לגננות.

אולי כדאי לעזור לו לעשות מעבר הדרגתי מהגן לבית....להסביר שגם בבית יש כללים ופה אפשר לשוחח ולנסות להגיע לפתרונות עבור כולם,לשאול אותו מה לדעתו יכול להקל עליו,יתכן שהוא מחכה לשיחה כזו.

גם לבן שלי תופעה דומה.מתואמת

בגן הוא ילד "מלאך", ובבית הרבה פעמים הוא עושה הפגנות ומציק לאחים.

אין לי כל-כך פתרון (אחרת אצלנו זה כבר לא היה כך...) אבל אפשר להסתכל על זה גם בצורה חיובית: בבית הוא מרגיש מספיק בטוח כדי 'להתפרק' ולעשות שטויות - כי אמא בטוח תאהב אותו למרות הכול. בגן - כנראה שהוא מרגיש שהוא צריך להצדיק את 'השם הטוב' שיצא לו...

זו תופעה מוכרת, וטוב שכך ולא הפוך- שבבית מלאך ובגן לאצוללת צהובה

אז אתם שאין מה לעשות עם זה????אנונימי (פותח)

בטח שיש מה לעשות.אור היום

אין לי אפשרות להרחיב כרגע.

אולי ארחיב כאן בהמשך. אם לא, מוזמנת לפנות באישי

דברו עם הגננות שישחררו קצתמתעלה אליו

גן לא אמור מקום ככ נוקשה שילד לא מרגיש שהוא יכול להתנהג באופן טיבעי אלא רק באופן המקנה שקט תעשיתי לגננת.

תעזרו לו במעבר הדרגתי שיעזור להשתחרר ולהגיע הביתה רגוע יותר

הילד שלך באמת מתוקנושבת באוויר!
וחוץ מעינין ההצקה שלזה את לא צריכה לתת מקום בכלל בבית.... כל שאר הדבקים נראים לי קשים להתמודדות אך הגיוניים ..הוא מרגיש בנוח יותר בבחת לומר לא על דבר שלא מתחשק לו בגן מנסיון אומרים לילד "אין דבר כזה לא"או"לא אומרים לא לגננת" וכאלה בטח כן נותנים מקום לדבריו אבל הרבה פחות מבבית.. בעינין ההצקה אני יכולה להמליץ לך על תוצאה של מעשיו זא אתה מציק לאחיך לא תוכל להיות ליידם תיהיה מרוחק .. זה לא עונש כך צריך לומר זה אתה בוחר עם להרוויח או להפסיד אם הוא מפסיק אז כמובן להחמיא ולפרגן ואם לא אז לומר לא .. אני רואה שבחרת להפסיד .. אני באמת נורא מצטערת בשבילך ולהזיז אותו .. דבר נוסף ילדים לרוב מביעים את עצמך בדרך זו אז את יכולה לומר לו זה לא נעים לי לראות שאתה עושה ככה אם אתה רוצה משאו אתה יכול לומר במילים
ובקשר למקלחת יכול להיות שזה נובא מצומי. נסי יומאחד לומר טוב אל תתקלח אתה זה שנשאר לא נקי
בהצלחה
לא קל להתמודד עם זה יום יום!אלונית

זה נכון שבבית ילדים יכולים לחצות יותר גבולות (כי הם מרגישים בבית...) וההתנהגות בבית ובגן לא צריכה להיות אותו דבר, אך גם הגיוני מבחינתך לרצות ולצפות ממנו שישתף פעולה עם הכללים של הבית- ידבר בכבוד להוריו, לא יציק לאחיו, יתקלח ויתלבש כשמבקשים ממנו, ולא בכל בוקר להגיע לוויכוח מר כמו שכתבת.

אני מאמינה שיש דרך להגיע לכל ילד! ואין ילד שהוא פשוט ילד קשה ויעבור.. 

אני בטוחה ששתצליחי להגיע איתו לדרך הנכונה ושגם הוא יהיה זורם...

פרקי את הקשיים איתו, ותעבדי על כל דבר בנפרד כי קשה לפתור את כל הבעיות ביחד.

באופן ככלי אני מאמינה הרבה ב'שיקוף רגשות'- "אני מבינה שאתה לא רוצה להתקלח, בטח היית רוצה להמשיך לשחק" (זה לא אומר שאם אנחנו מבינים אותו ההנחיה תשתנה), גם אפשרות בחירה מצומצמות יכולות לעזור (בין 2 אפשרויות שמקובולות עליך). לתת לו עצמאות במה שאפשר, להשתמש בכלי חיצוני שאומר לה לעשות (למשל לכוון שעון וכשהוא מצלצל נכנסים להתקלח),

לעזור לו למצוא דרך שתעזור לו להרגע (אחד הילדים שלי נכנס לחדרו ויוצא חדש אחרי כמה דקות- הוא באמת זקוק לזמן עם עצמו. אני לא מכניסה אותו כעונש!).

את מתארת שאת מרגישה במאבק בלתי פוסק איתו (מילה שאת השתמשת בה), ובשביל מאבק צריך שניים. את צריכה לחשוב איזה דברים גורמים לך להכנס למאבק ואיך את לא נכנסת איתו ל'מלחמה' כל שלא יהיה לו במי להאבק.

נסי לחשוב למה קשה לו לקבל את הסמכות שלך ולמה לך קשה להציב גבולות מולו- לפעמים בהבנת הסיבות האלו, נמצא גם הפתרון ואז יותר קל לשנות את התגובות ואז כל ההתנהלות איתו משתנה.

ממליצה תמיד לסיים יום בחיבוק נשיקה ומילים אוהבות! גם יום של כעס וקושי.

אשמח לעזור גם באישי

אני רק יכולה להגיד. שכדאי שתטפלי בזה עכשיואנונימי (3)

כי זה רק נהיה יותר גרוע עם הגיל.

מאד כדאי ללכת להדרכת הורים!!!פלאפל

אני לא מסכימה עם התגובה שנכתבה ע"י "מתעלה אליו" .

הגננות שומרות על גבולות ברורים, וטוב שכך.

אולי ע"י כך, בעתיד  הוא גם יצליח ליישם את הכללים בבית.

אם בגן (ובבית) הגבולות לא יהיו ברורים, אז המצב עלול להחמיר.

הוא ילמד שהכוח שלו גדול משל המבוגרים והוא יכול "לסובב אותם על האצבע הקטנה".

הוא ילד מאתגר, וככל הנראה יש לו כוחות ויכולות גבוהים מהממוצע,

אז כדי לנתב אותו להוצאה חיובית של הכוחות חשוב לקבל הדרכה והכוונה מקצועית.

יש הרבה יועצים ומדריכים טובים להורות, וכאשר מדובר באיש מקצוע שגם רואה את הדברים  באופן ניטראלי אז בע"ה תראו תוצאות טובות במהרה.

ראיתי ילדים רבים שהיו במצבים קשים הרבה יותר (אני עובדת בין השאר גם בגן לילדים עם O.D.D שזה הפרעות התנהגות קשות) וההתנהגות שלהם השתפרה עם הדרכה הורית מקצועית והשקעה עקבית מצד ההורים.

בהצלחה!!!

הדרכת הורים רצויה בכל מיקרהמתעלה אליו

אני מסתמכת על מה שהפותחת סיפרה וכמו שכולנו מכירים את המצב ששתי גננות צריכות לטפל בשלושים ומשהו ילדים וזה מאוד נוח שהילד "זורם וחייכני" ובטח שזה מאוד "מקסים" לגננת אבל זה לא מצב בריא!!!!!!!!!!!

ילד אמור להרגיש חופשי לבטא את עצמיותו ואת רגשותיו במיסגרת סבירה וגמישה של גבולות שזה אחד מתפקידיו החשובים של הגן אבל פה זה נשמע כמו מבוגר שמגיע למקום עבודה שבו הוא צריך לחייך ולהקסים את כולם כל הזמן אז מה הפלא שמצטברות לו ככ הרבה אגרסיות שרק מחכות להתפרץ בבית,ניראה לי שאפילו אנשים מבוגרים היו מסיימים את היום תשושים מרוב לחץ.

נכון יש דרכים לתת לו להוצא אנרגיות ולהקל את המעבר בין הגן לבית

ויש דרכים ללמד אותו כללים אבל  לא באופן נוקשה ככ.

הדרכה הורית כמו שכבר כתבושלומית27

הילד שלי בגן מתנהג כמו טטלה אבל כשמגיע הביתה פשוט הזמן עד שהולך לישון עובר במריבות, מכות, צעקות, הצקות..

לי באופן אישי יש עסק עם ילד שאובחן עם בעיה בויסות חושי ורגשי ואלה חלק מהסימטומים. הדרכה הורית יכולה מאוד לעזור והיום גם לא חייבים לצאת מהבית ולחפש בייביסיטר יש אופציה לעשות בטלפון, יש מישהי מקצועית מאוד זה הקישור לדף שלה שווה להתייעץ (קוראים לה שירלי רם עמית)

http://shirley.co.il/hello/

הייתה לי שמחה לכן עונה רק כעת. תודה רבה לכולם על העצות!!אנונימי (פותח)אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך