הצילו!כשל"פ

טוב,
אני לא יודעת איך להתחיל...

אנחנו כמעט שנה נשואים.. כל הנושא של ההרחקות פשוט לא מצליח לנו מהמקווה השני.. (ז"א, שמרנו הרחקות אחרי החתונה, אבל כל השאר לא...)
יש לנו קושי לשמור..
אני כל כך רוצה אבל בעלי פחות מאמין בזה...
בגלל שאני זו שרוצה, אני צריכה להשתדל יותר, לשכנע את בעלי ש"בפעם הבאה אנחנו שומרים הכללללל!!" (כן.. כן.. )
אבל כשמגיע המחזור אנחנו פשוט לא מצליחים לשמור את ההרחקות...

חשבתי עם עצמי, מה? מה הדבר שמונע מאיתנו להצליח? ממני..?
אולי בגלל שהמדריכת כלות לא גרמה לי להתלהב מזה? או להבין את החשיבות?
אני יודעת כמה זה חשוב לעתיד של הילדים שלנו, כמה זה חשוב עבורינו... אני קוראת על זה, שומעת מחברות כמה הן אומרות "זה קשה, אבל זה שווה".. ולי נצבט הלב שאני לא מצליחה...
אוף... אני מתוסכלת...
אנחנו לא מפרידים את המיטות.. נוגעים...

מה עושים??

אני מרגישה נורא עם עצמי... כל כך הרבה יהודים בעולם שומרים ורק אנחנו לא...

לא רוצה להפחיד או משהושלכת
אבל מאז ששמעתי את זה אני מקפידה בשמירת טהרה.. אז זוג שאני מכירה עם כמה ילדים חמודים ו2 ילדים עם תסמונת דאון.. הם עושים הרצאות רבות ולפי מה שהם אומרים 2 הילדים שאינם בסדר נולדו מקיום יחסים ב7 נקיים..מפחיד.
אני לא מאמינה בזה--כשל"פ

אני לא עושה את המצוות מתוך פחד.. להפך, אני לא חושבת שזה מועיל...

בנוסף אנחנו לא מקיימים יחסי אישות. אנחנו לא שומרים הרחקות..
זה לא קשור לפחד אלא לשכר ועונשמתעלה אליו

וזו כניראה נקודה שכניראה את צריכה לחזק אצלך באמצעות לימוד אישי והדרכה מרבנית.

יפה כתבתאלעד
את צודקת..כשל"פ
אבל אני מקיימת את המצוות מתוך הרגל, וכמובן בשמחה ומתוך רצון. לדוג' אני מתפללת כי אני שמחה ורוצה לעשות את זה, אני יודעת מה החשיבות של התפילה..
אבל למה? כי מגיל קטן אני רגילה להתפלל!! מגיל קטן אני רגילה לברך, ליטול ידיים וכו' וכו'

אבל פתאום, לפני החתונה אני נחשפת ל"תורה" חדשה.. אני נחשפת לחיים חדשים שהם כל כך שונים ממה שעשיתי עד עכשיו...
וזה קשה!!! אני לא רגילה! (ושמרתי נגיעה לפני החתונה, שלא תביני לא נכון... )
כל ההלכות שמביאות אותי לרגעים של שבירה... אסור לצחוק יותר מידי, אסור זה אסור זה .... מאיפה כל הדברים האלו??

אני לא מכירה את זה!! בתוך שניה כל החיים שלי משתנים...

אני לא באה להצטדק.. אבל אני רוצה להסביר לך למה העניין של פחד, שכר ועונש לא "עובד עליי"...
כי פשוט זה לא משהו שאני מכירה...
להדליק אור בשבת נראה לי מופרך כי אני מבינה את המשמעות של זה.
הרחקות? לא.
זה בדיוק כמו שכתבת..ד.

לפני החתונה - היית רגילה לגמרי, למשל, בצדק כמובן, למרחק ראוי מהמין השני.

אחרי החתונה - כמו שהשתנתה המציאות הזו ביחס לבעל, יש הלכות אל תוך המציאות הזו. מהיכן שבאו הנישואין - משם באו הלכותיהם. הפה שהתיר, הוא הפה שאסר.. זה המבנה של הבית בישראל.

לא שייכת השאלה "מאיפה כל הדברים האלו"?....  כל הדברים האלו (בהנחה שאת יודעת מה הם, ומכירה את ההלכה היטב ובבהירות, כפי שכתוב בספרי ההלכה. בלי "החמרות" ו"הקלות" מומצאות), הם בדיוק מאותו מקום שבאות הלכות שבת וכד'. והם לא "אסור ואסור" וכו', אלא דברים די ברורים ולא כ"כ רבים, שמתרגלים לקיומם. ואת רואה בעינייך כמה הסייגים חשובים, שלא להיסחף.

כמו שיש שינויים מציאות הפיזית שמצריכים "היערכות" והסתגלות שונה - ולא שייך לומר "מאיפה זה בא".. עובדה שבא.. (לדוגמה, אשה שיש לה בחילות וכו' בהריון - תאמר "מאיפה באו כל הדברים הללו"?... היא תבין שזה חלק מהמציאות החדשה, ותראה איך צריך להתמודד עם זה) - גם מבחינה הלכתית, יש דברים ששייכים למצב החדש.

ילד מגיע לגיל מצוות, פתאום באים עליו כל מיני חיובים.. אדם מתחתן - מגיעים דברים שמותרים ושייכים רק למצב זה, ואיתם גם גבולותיהם, שבונים אותם.

ואכן, כמו ש"להדליק אור בשבת נראה לך מופרך" - כך גם הלכות נידה, רגילים בעם ישראל כהלכות חמורות-שבחמורות.

לא סתם מציעים לא פעם לאנשים שמתקרבים ליהדות שישמרו שבת, כשרות, טהרת המשפחה..

נכון שזה לא משהו שהיית רגילה "מילדותך". אבל גם להיות נשואה לא היית רגילה מילדותך..  אז את צריכה לעשות "העבָרה": כמו שאני חשה ביחס להלכות שבת, כך זה ביחס להלכות נידה. ואכן, גם "השכר ועונש"..  מה את "מבינה במשמעות של הלכות שבת" - שאלו הלכות חמורות, שזה מעיד על בריאת העולם ביד ה', שזה עולמו ומשתמשים בו רק מתוך השביתה שמזכירה את זה וכו'. את יודעת מילדותך את חומרת "מחלליה".. אותו דבר גם כאן: הלכות חמורות, רצון ה', משפחה בטהרה עפ"י רצון ה', מסורת במשפחות ישראל על חומר הענין.

טוב שאת תופסת שזו "הנקודה". כי זה יכול לעזור לתיקון. להפנים שאת כעת "נולֶדֶת" לתוך המציאות הזו, ומתרגלת אליה בדיוק כמו שהתרגלת לנטילת ידיים מילדות. זו ההזדמנות שלך. ולכן, יפה שעה קודם, מיד.. להתרגל מההתחלה. ואז זה יהיה אצלך גם בהרגל - בנוסף להבנה שבאה ע"י לימוד - ממש כמו הלכות ברורות אחרות. ולמעלה מזה.

כמו שאמרת הנקודה פה היא ההרגלמתעלה אליו

עד עכשו נסמכת על הוריך באופן טיבעי ובאותו אופן את בונה עכשו קומה נוספת בעבודת השם שהיא שלך לחלוטין ומבטאת את היכולות,הכישרונות והטבעים שהעניק לך הקב"ה ובאמצעותם את סוללת את סגנונך היחודי בדרך העולה בית אל.

תרגישי חופשיה ליצור הרגלים שלךךךךךךךךךךך בתפילה,בשבתות,בליל הטבילה,בימים טובים,בלימוד

מתאים לך שירים?מעולה

מתאים לך לרקוד?מעולה

מתאים לך התבודדות,יותר רגש בתפילה,סעודת אמנים,לעצב את הבית עם תמונות של פסוקים ורבנים,ליצור קישוטים,להפוך את הליל טבילה למשהו מיוחד מיוחד ומקסים?לכי על זההההההההההההה

הזכרת לי ששמעתי פעם ממדריכת כלותלדוגמא

שטהרת המשפחה זה התחום היחיד שבו אנחנו יכולים ממש להיות כמו חוזרים בתשובה. להביט בהשתאות על ההלכות הכל כך דקדקניות ומוזרות, ולבחור לעבוד את ה', לא משנה כמה זה לא טבעי או הזוי או לא משמעותי בעינינו.

מצד האמת,ד.

מהתבוננות הכי-קלה, זה לגמרי לגמרי לא "מוזרות", או "לא טבעי או הזוי או לא משמעותי".. אלא שלפעמים יכול להיות קשה, בתוך מציאות מחודשת שהיא "מותרת" באופן כללי.

דווקא בגלל מה שכתבת-שוקולד לבן

ממליצה לך ממש ללמוד לעומק את ההלכות ובמיוחד את חומרת האיסור.

שמעתי פעם ממישהו חכם שהדרך לחזור בתשובה על משהו שנופלים בו כל הזמן היא ללמוד מצד אחד על חומרת האיסור וכמה נורא לעבור על האיסור (ופה מדובר בחומרה גדולה יותר משבת- גילוי עריות עליהן נאמר יהרג ובל יעבור, ואיסור כרת)

ומצד שני להתחזק בלימוד אמונה, כמה חשוב לקיים מצוות.

עדיף ללמוד יחד עם בעלך, כי באמת קשה לעמוד במצווה הזו לבד. אם הוא מקפיד במצוות לימוד על חומרת המצווה יכול לטלטל אותו (ולא מדובר על שכר ועונש, אלא על הידיעה כמה נורא ואיום לעבור על המצווה הזו)

תתמקדו בדברים היותר נצרכים, קודם להפריד מיטות,שנזכה

פשוט להחליט שזהו, ולהעמיד את זה כקו אדום, כל פעם משהו אחר להיות יותר טובים בו! אין לכם מושג איזה שכר יש על זה!!

לא נראה לי שפחד יעזור פה..הדס123
אולי אם תשבו ביחד ותלמדו את החשיבות של העניין (ממליצה בחום על הספר איש ואשה של הרב קנוהל) זה יעזור? להבין באמת את המשמעות של הדבר..
ואלי יהו כאן כאלה שיקפצו על המשפט שאני הולכת להגיד אבל אני חושבת שלא יעזור לך לאכול את עצמך סתם.. אם את מבואסת מעצמך- תפעלי לשינוי. אם את לא פועלת לשינוי- אז למה את מתבאסת?! (מקווה שהובנתי.. לא הצלחתי להתנסח במאה אחוז) גם אם בעלך לא הכי מאמין בזה כל הכבוד לך שאת כן מנסה! ואולי בחכמתך ומהכרותך איתו תצליחי לדעת מה הכי ישפיע עליו (אולי אם תגידי לו שיעשה את זה בשבילך.. בשביל הילדים וכו') בהצלחה! ותזכרי- שבע יפול צדיק וקם!!
אין מה לקפוץ כתבת מאוד יפהמתעלה אליו

באמת זו מיצווה שצריכים להשקיע בה לימוד ועבודה על הזוגיות בשנים הראשונות של הנישואים כדי לראות פירות בתקופה יותר מאוחרת.

מה שצריך זה יראת שמים.פאז
לא להתלהב.
איך אתם שומרים שבת? זה חמור באותה מידה אם לא יותר.

פשוט להחליט שאין מצב ודי.

וכן, חבל מאד על המפש של הילדים שלכם.
בני נידה מתחילים את החיים ממקום רוחני נמוך יותר .

ואם אתם נופלים ביחסים ממש- לא בטוח שהשבעה נקיים והטבילה עולים לכם וככה אתם בעצם אף פעם לא יחד בטהרה.
קודם כל דעי לך שאת לא לבד, זה קשה להרבה אנשים!!צוללת צהובה

זה לא קל להיות אוהבים אך לשמור על ריחוק גופני! זה לא קל!! אז לפני כל ההטפות, צריך להבין את הקושי.

מה שמקל עליי הוא ללמוד את המשמעות, וגם להבין שהקשר שלנו קדוש, משמיים,והשכינה בביתנו, ולהבין שזה לא- הוא שלי ואני שלו אז מה פתאום שיגידו לנו לא לגעת..

זה מכניס כ"כ הרבה לקשר, זה כבוד הדדי- אני אוהב אותך גם בלי לגעת, רק במילים, 

גם תסבירי לו שהאישה בתקופה הזו מרגישה שהיא צריכה שיכבדו את המרחב האישי שלה. ז

ה זמן ניקיון פנימי, אם את מזדהה עם דבריי, כמובן. א

ולי מהצד ההרגשתי-נשי שלך הוא יתחבר יותר ויכבד אותך.

אולי קשה לו עם ציווי מלמעלה.

אני גם מרגישה שזה מבדיל אותנו מהגויים- הקשר קדוש, מכבד, מחכה , מתחדש.

הרבה הצלחה!! תתפללי על זה!!  אולי גם בהדרגה להתחיל להקפיד.. הכל מתוך דיאלוג ושיחה עם בעלך.

תודה צוללת צהובהכשל"פ
אני באמת מחפשת חיזוקים, עצות ועזרה ולא הפחדות והטפות
ללמוד את הנושא ואת חשיבותו מספרים קדושים ולהתפלל על זההדסדס

אני מתחננת מה' שיעזור לי...כשל"פ
אל תתייאשישקדי מרק

שתדעי שזה באמת מאוד מאוד קשה, ואת הקושי הזה כולם חווים.

ואל תתייאשי- כי באמת אפשר להצליח אם מתאמצים ורוצים.

לפי דעתי, במקום שאתם נמצאים אולי כדאי לחשוב לנסות לשמור אפילו חלק מהדברים, מה שיותר פשוט, ולאט לאט כשמצליחים אז להוסיף.. לא אומרת שזה בסדר אבל נראה לי שגישת הכל- או- לא כלום הרבה יותר קשה להשגה, ומתכון בטוח יותר לנפילות.

לדוגמא, להחליט שמפרידים את המיטות (שלדעתי זה יותר פשוט, כי זה נשאר ככה כל הזמן ולא צריך התמודדות כל פעם מחדש). לפי מה שמתאים לכם.

וכמובן ללמוד זה יכול לחזק את החשיבות והמתיקות של המצווה הזו, למרות הקושי. (ואם בעלך לא בעניין של ללמוד, תלמדי לבד, גם טוב

בהצלחה!

כלכך מבינה אותך וכלכך מזדהה עם התחושות!אנונימית בכיף

אצלי התקופה הזאת היא פשוט שבועיים של דכאון!! כל פעם כשאני מקבלת מחזור אני פשוט בוכה!! כל לילה כשנכנסים למיטה וצריך להפריד מיטות אני מרגישה שנשבר לי הלב! מרגישה כ"כ פגועה ובודדה...  אני לא חושבת שיש מצווה שכלכך קשה לנו לקיים.

אבל, באמת מה שמחזיק אותי זה הליל מקווה.

אחרי שהתחתנו אסרנו את עצמנו בטעות יומיים אחרי החתונה ואז כשהיה מקווה בעצם בלילה מיד נאסרנו שוב (כי הפעם זה היה באמת והיה דם). בפעם הזאת לא עמדנו בזה ונשברנו יומיים לפני המקווה. ואיי אני לא אשכח איזה ליל מקווה נוראי זה היה! רק התחושה הנוראית הזאת זה מה שמחזיק אותי כל פעם, לא רוצה להיות שם שוב....

מה שמעודד אותי בעיקר זה בעלי הצדיק שיחיה שכל הזמן מדגיש לי עד כמה השפעה רוחנית יש לנו על הילדים שלנו וכמה שכר אנחנו מקבלים בעולם הזה ובעולם הבא על הקושי שלנו...

זאת מצווה מדהימה בעיני עם כל הקושי שיש בה, תחשבי על זה שבכך את שומרת על הזוגיות שלכם ועל הבית שלכם לתווך הארוך...

המון בהצלחה ומלא חיבוקים!

זה לא תלוי במדריכתד.

כלות,

אלא בבחירתכם בלבד.

אפשר ללמוד שוב את ההלכות.

לחפש גם חומר שמסביר את הרקע, כדי לחזק.

אבל העיקר זו הבחירה. זה לא שאלה של "מאמין בזה" - זו הלכה גמורה. 

לבחור בטוב, לא לתת את ה"צעד הראשון", ולהתרגל אליו. להתרגל לסדר קבוע.

לצערי מכירה את הנסיון מקרובזאת שיודעת

זה כל כך קשה! וכל פעם שנופלם אז זו אכזבה כואבת מאד.

אז קודם כל, עם הזמן זה נהיה קל יותר. מתוך הרגל וגם כי נהיים יותר עסוקים, ברוך השם.

בשנה הראשנוה הקושי הוא עצום.

כמו שציינו, כדאי קודם לנסות דברים שקל לכם יותר לעשות, או לחילופין, להקפיד על הדברים הכבדים (לא לנשק נניח...)

לשמור מרחק בראש, זה עוזר!

גם תלוי למה קשה לבעלך והוא לא רוצה. אולי זה יעזור במציאת פתרון

טיפ קטן- להחליט שבתקופה הזאת- משקיעים יותר בזוגיותצוללת צהובה

הנפשית, בקשר הלא-גופני, תצ'פרו את עצמכם כדי לא להתבאס- נניח- ללכת למסעדה או לעשות משהו כיף-

בגבולות של דברים שלא יביאו לקרבה אינטימית.

כותבים מכתבים רומנטיים זה לזו... קיצר- למנף את זה...

אבל אל תגזימו- שלא יווצר מצב שתחכו להיות אסורים כי יש צ'ופר...

קבלי חיבוקבמקום שיש אמת!
תחשבי שאת חלק משרשרת ענקית של דורות של עמ"י ששמרו על טהרה ושאת רוצה להיות חלק מהשרשרת הזו ולהעביר אותה הלאה.

תנסי לפרק את זה-אתם נוגעים כי אתם צריכים בטחון אחד בשני?
אתם נוגעים כי בא לכם חיבוק?
אתם נוגעים כי אתם נמשכים אחד לשני?

ואז לנסות לחשוב איך אפשר לייצר את זה בצורה אחרת, להכין פתקים אחד לשני, ללכת למסעדה(במקרה שאתם לא נוגעים בפומבי) ולדבר שם, להגיד שאתם אוהבים אחד את השני ולחזק אחד את השני.
להכניס לראש-אנחנו יכולים לעשות את זה! אנחנו עומדים בזה ובסוף זה יהיה לנו שווה ועוצמתי מאוד!

את יודעת שבשמיים מסתכלים בעיקר על עד כמה היה קשה לך וכמה התאמצת. המאמצים האלה לא יורדים לטמיון, הקב"ה מסתכל עליכם וישלח לכם שפע בעז"ה.

שימי לב שמה שקורה בעצם בהרחקות זה עבודה על דחיית סיפוקים והשתלטות של שכל על רגש וכשמצליחים מהבחינה הזוגית לדעת גם לדחות סיפוקים ולחשוב בשכל זה עוזר לזוגיות, זה לא חכמה גדולה לפתור כל מריבה במגע, החכמה האמיתית היא לדעת איך לעשות את זה בלי מגע-בדיבור ובחשיבה משותפת שלכם.
ההתמכרות למגע היא יכולהלהיות מאוד בעייתית כי המגע זה דבר שכל כך מניע אותנו והוא כל כך חשוב אבל אם אי אפשר בלי מגע זה כבר הופך לקשר שיש בו רק מגע והוא מאבד את האפקט הנפשי שלו.

ואוו איזה מדהימים אתם אחד אחד..כשל"פ
הקושי שלי גדול אבל זה כיף לקרוא את החיזוקים.. זה מהדהד בראש בכל פעם שאני חושבת לוותר..

קשה לי בהרחקות כי בעלי פשוט לא רוצה..
אני אומרת לו בוא נאתגר את עצמינו.. בוא נשחק משחק מי מצליח להתאפק.. (חחח המצב קשה.. ) אבל פשוט איכשהוא אנחנו מוצאים את עצמינו שוב יחד ..
אנחנו לא מתנשקים אבל חיבוק ומגע כן... שזו כבר התקדמות מהפעם הקודמת...
תמיד זה בראש שלי...

אבל אני כבר רוצה להגיע למקום שאני כבר יודעת לשלוט בדחפים ומצליחה לשמור...

נשמה יקרהבמקום שיש אמת!
יפה לך שאתם מתקדמים!
אתם צריכים לחשוב עם עצמכם ביחד, חשוב שזו תהיה החלטה זוגית שלכם ולא רק משיכה שאת נוטה עליה.
אם אני הייתי את והיה לי חשוב לשמור את ההלכה אז הייתי מסבירה לו ומטפטפת כל הזמן על זה...
יתכן ששמירה על ההרחקות תקל עליכם-למשל העברה מיד ליד היא ממש מקלה.
מאוד יכול להיות שיקל עליכם לעשות את זה בהדרגה, קודם לא לחבק/רק יום אחד בלי לגעת/הרחקות ולהתקדם לאט לאט.
תנסי גם להבין מה עובר לבעלך בראש, למה קשה לו והוא מושך לשם? הוא לא מאמין בזה? הוא לא מסוגל לא לגעת בך? תנסי להיות קשובה אליו כי יש בינכם סוג של פער דתי ואת צריכה להבין את הצד שלו, כמובן בלי לשנות את דעתך. ולפעמים זה יכול להקל בפיתרון, הוא גבר, הוא ממש לא רוצה להרגיש נכשל או שיש דברים שהוא לא עומד בהם..

ובאמת מעריכה אותך שאת מצליחה לעמוד בזה, זה נראה לי התמודדות ממש לא פשוטה כי ברור שאת רוצה את המגע וברור שאת לא רוצה אותו.. בהצלחה נשמה!!
בידייך..ד.

בהיות שזה בגלל שהוא "לא רוצה" - דהיינו, קשה לו לעמוד בנסיון אחרי שזה כבר "זז" זמן-מה אחרי הנישואין מהמצב הרצוי; וכמובן שההרגל יכול להקשות יותר להתחיל "מחדש" לגמרי - 

אז את צריכה להיות החזקה ולהגיד שאינך רוצה ומסכימה לזה. זו עבירה וזה גם לא טוב להמשך. 

זה שתגידי "בוא נשחק" - לא יעבוד. איש זה לא אשה..

אם תהיי משוכנעת שאי-ההסכמה הזו אינה "לרעתו", אלא לטובתו - אחרי הכל, את עוזרת לו לשמור על ההלכה, את עוזרת לבנין הבית, לאיפוק שבסופו של דבר גם "משתלם" - אז יהיה לך יותר קל להיות זו שמציבה את הגבול.

ואת ה"גבול" צריך להציב כמו שכתוב בהלכה. לפני  שקרובים מידי. בוודאי אצלכם. 

זו דעתי.

יתכן?זאת שיודעת

יתכן שקשה לכם בכללי לא לספק רצונות במיידי?

נסי לשים לב בחיי היום יום אם אתם מצליחים להתאפק/לשלוט ברצונות בדברים אחרים או כשכאת חפצה במשהו קשה לך לא לקבל?

את צודקתשורש וגרביים
זה באמת קשה.
אולי אם היית לומדת את ההלכות בצורה מעמיקה היית מגלה שאת רוב הסבל גורמת לך תקנת רבי זירא.
בכוונה המקורית הזמן האסור קצר בהרבה וקל לשמור עליו

יכול להיות שבמצב שלך כדאי להקפיד לתקופה הקצרה והמחייבת יותר.
אני מוחה על התגובה המזלזלת שלך!מתעלה אליו

לנצל מצב רגיש של מישהי כדי לתקוף את ההלכה זו רשעות!!!

אני חולנית וזקוקה לעזרה ומגע ובעלי מעולם לא נמנע מלעזור לי במסגרת הגדרים המותרים ואם זה היה תלוי בי אפילו הייתי מחמירה יותר ממנו,התורה לעולם אינה גורמת לסבל!!!!!!!!!!!!!!

אז אפשר תאורטית לקיים רק את מה שכתוב בתורה שבכתביעל מהדרום
לק"י

רפורמי משהו.

אם היא דתיה- כנראה שהיא מעוניינת לקיים את המצוות במלואן! ולא באופן חלקי.
קראי או צדוקי האמת, והם כת שמחוץ ליהדותשוקולד לבן

נראה לי שאת צודקת...אבל הרעיון מובןיעל מהדרום
היא נכשלת בכל מקרה. מה עדיף?שורש וגרביים
טוב לה לחזור בתשובה במקום להצדיק את חטאיה או לקיים חצי מצווהאלעד

אין דבר העומד בפני הרצון

ורצון ב"ה יש לה

וזה כמובןד.

גם לא היה עוזר כהו-זה.

כל מי שקצת קורא בין השורות ומכיר את המציאות - יכול להבין שהיו נכשלים אותו דבר, אולי יותר (בגלל "גישה" של לחפש היתר, במקום שינוי כיוון ועמידה חד משמעית, גדר ברור - שזו הדרך היחידה פה). מעבר לכך שדבר כזה לא "פוסקים" כאן, ואף פוסק הלכה לא היה מסכים לכך. מעבר לכך, שלא היתה להם יכולת מעשית להבחין בין ימי נידה לזיבה. מעבר לכך שאף אחד אינו יכול "לבטל" מה ש"בנות ישראל החמירו על עצמן", ונוסח ע"י רבי זירא. כך שחוץ מקלות-ראש/אי הבנה, לגבי פסיקת הלכה - אין כאן.

מעשית אפשר להבחין בין התקופות בקלות יחסיתשורש וגרביים
וזה לא המקום להרחיב. אפשר בפרטי

ברור שקל יותר לשמור שבוע הרחקות מאשר שבועיים, ואם יגדירו לעצמם כך בוודאי לא יכשלו
ויש פוסקים שיפסקו כך אך לא כהוראה לציבור

אם בנות ישראל החמירו הרי שהן יכולות גם להקל במקרה הצורך.
כאן ניסחת את זה אחרת לגמריבדילמה

ענייני, לא משתלח, מדבר ספציפית על הזוג הזה ולא באופן כללי

ומפנה אותם לרב ולא שזה על דעת עצמם

זה כבר נשמע הרבה יותר טוב ואולי אפילו הגיוני ונכון, אם באמת יש דעות כאלה

יש דעות כאלו, אבל לא ביהדות האורתודוקסית.יזהר

אני לא חושבת שזה נכון...כמו צמח בר
הקושי הוא אותו קושי בין אם זה שבועיים ובין אם זה שבוע...
ומי שלא מצליח שבועיים רוב הסיכויים שלא יצליח גם שבוע כי הנקודה היא הרצון וכוח האיפוק. ולמי שמתקשה בזה קיצור הזמן לא באמת יועיל...
(ולא נדבר על זה שאם זה מה שקורה עכשיו כשזה רק שבועיים מה הם יעשו אחרי לידה? בקיצור, זה ממש לא קשור לזמן אלא למודעות לאיסור)
אכן,ד.

וגם המודעות שבית נבנה מתוך תורה - שבכתב ושבע"פ. ולטווח ארוך יחס שמתוך ערכים, גם מחזיק יותר וטוב יותר. 

ראו תגובתי מתחתהלוי מא

לא על תקיפת חז"ל אלא על דרך התשובה

דרך תשובה בנושא כזה קשה ורגיש (-"וירא את העם בוכה למשפחותיו")

לזוג חלש שכזה היא לצבור הצלחות ולהפיל עליהם את כל גדרי ההרחקות יכול למוטט אותם

טוטלית ולא לאפשר להם לחוות משהו מהנעימות.

להישמר בימי נידה ב100% ללא פשרות לעשות הפסק ואז בימי ליבון לעשות ככל שביכולתכם

כל הצלחה בתחום תזכה אותכם בארוחה זוגית במסעדה ולכישלונות תקדישו רק את הרגע הזה לפני השינה

ותלמדו איך להישמר.

אחרי מספר פעמים שכזה תתחילו להקפיד מעט יותר בימי הליבון לאט לאט עקב בצד גודל 

לאט לאט זה יהפך לחלק מכם ואז גם את תוכלי להגיד בפה מלא "זה קשה, אבל זה שווה".

אל תקנאי באף אחד כשם שלכם קשה בתחום זה לזוגות אחרים קשה בדברים אחרים - אולי מרכלים כל היום על השכנים שלא שומרים נידה...

השכר שלכם על המאמץ במשהו בתחום לא יסולא בפז ובשמיים מונים שעות לא הספק!

ברכה והצלחה הלוי

^^^^יעל מהדרום
לק"י

לא מעודדים בנאדם לקיים חצי מצווה..
זה לא שאתה יודע עליה יותר מידי, ואתה יודע שזה או חצי מצווה או כלום.
ואתה גם לא יכול לפסוק לה הלכות..
לעתים יציעו לזוג שלא שומר תורה ומצוות כלל לפחותכתר הרימון
לשמור דאורייתא, טבילה...
אבל לא בצורה הזאת.
לא שמעתי על דעה כזאת?יזהר

מי מציע דבר כזה?

הרס הדת שהוראה כזו - גם ליחידים - יכולה לגרום, גובר בלי ספק על חשבון העבירות/מצוות של זוג פלוני.

טוב שלא שמעתאלעד
הוראה ליחיד אינה הוראה לרבים,
וביד החכמים להקל מאוד מאוד במקומות הנצרכים,
ולא מעבר לכך.

לכן לצאת בהמלצות גורפות שניתן להקל זו שטות שאינה מגיעה ממקום של רצון לקיים את רצון ה' יתברך, אבל חשוב לדעת שיש מקרי קיצון שייענו באופן פרטי במסלול שונה מהדרך הסלולה לרבים
איזה באסה הרבי זירא הזה, הא?עין הקורא

בכלל, כל החז"ל האלה רק מסבכים ת'חיים.

למה כל פעם שאני רוצה לחם אני צריך ליטול ידיים?

למה אני לא יכול לטלטל בכרמלית בלי ערוב?

למה אני צריך להניח תפילין כל יום?

למה לי את הכיפה הלא נוחה הזאת על הראש?

אין, היה תענוג בלי חז"ל האלה.

אח, אילו יכולתי לשמור רק תורה שבכתב!

ב"ה תעשו שלב שלב עד שתצליחוmetorafi
וגם אולי כדאי ללמוד את ההלכות שוב עדיף דווקא שמותרים ללמוד את זה ביחד ולא שאסורים
(במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים)
תקנסו את עצמכם על כל נפילהמושיקו

בסכום לא גדול אבל לא קטן..

אחרי כמה פעמים פתאום תשימו לב שעדיף להקפיד ההלכה - כלכלית אם לא רוחנית

רעיון טובמשיח עכשיו!

מקום שבעלי תשובה עומדים...כאן ועכשיו

בראש ובראשונה, עליך לדעת שעליות ומורדות הן חלק מכל עניין רוחני.

עצם זה שאיכפת לך ואת רוצה להשתפר, זה דבר גדול.

לעצם הענין אני מזהה שתי בעיות אצלכם.

א, כתבת "הבעל לא מאמין בזה",

ובכן, לטנגו צריך 2, את בכוחות עצמך לא תצליחי לעמוד בנסיון, עליכם ליישר קו בעניין, ומשם להמשיך.

ב. מסתבר שחז"ל היו יותר חכמים מאתנו, וראו מהיכן הדברים מתחילים ולהיכן הם יכולים להתגלגל.

אי אפשר לקיים רק חלק מהדברים, בגלל שהכל בנוי כמו שרשרת, שכל חוליה תלויה בחברתה.

יש כאן מערכת שלמה שאמורה לדאוג שלא יהיה מכשול. אי אפשר לומר את הפרט הספציפי הזה אני לא מקיים, כי אז הכל מתרופף.

בהצלחה!

זה ישמע לך הזויאמא אוהבת+
.אני לעומתך לא ככ הקפדתי לצערי על מגע עם בעלי לפני החתונה(לא שכבנו אבל כמו שאת אומרת לא הקפדנו על נגיעה)
ואחרי החתונה אני ובעלי ממש מקפידים על נגיעה)הדבר היחיד שאנו לא מצליחים כי אנו שוכחים זה להעביר מיד ליד(
לפעמים אפילו אני מחכה לשבעה נקיים כדי להתגעגע אליו!!
אני לא מרגישה שזה קשה שזה ברגיל ולא עובר את הנורמה(הכוונה, אם זה כתמים שרק טבלתי זה קשה ומבאס, או אחרי לידה כי זה המון זמן( אבל אם זה שבועיים זה מבורך מבחינתי!!!!!

לדעתי הבעיה אצל בעלך ולא אצלך...את לא רוצה לריב איתו ולכן את מוותרת.... אבל תדעי לך מנסיון שבשנה הראשונה הרגשתי שאם היו לנו קשיים ונסיונות בכל מיני דברים זה היה כי "שילמנו" על ההנאה מן האסור...ותדעי לך שמאז שאנו מקפידים הכל טוב יותר, בזוגיות,בפרנסה...
ובכלל ביום הטבילה אני פשוט מלכה!!!!!! זה כמו יום נופש בשבילי....אני לא עושה כלום!! אני רק מתארגנת ומתגנדרת בשבילו..והוא לא מפסיק לפרגן ולהגיד לי כמה הוא מחכה כבר לערב וזה עושה לנו פרפרים בבטן...
בערב טבילה האחרון זה היה בערב שבת וירד שלג עליי....והגשתי טהורה כמו שמעולם לא הרגשתי...תתארי לך את טובלת ומשמים יורדים עלייך פתיתי שלג רכים...כאילו אומרים לך'את טהורה רוצי בשמחה לבעלך'... זה היתה הרגשה עילאית...
פשוט תנסי לדבר על לב בעליך.. תגידי לו בוא ננסה פעם אחת....ואם לא מתאים לך אז נוותר...אבל לא מוותרים כל הפעם הזו עד הטבילה...
ובשבוע הזה תכיני לו ארוחות מפנקות... תשלחי לו הודעה באמצע היום כמה ימים נשאר וכמה את מתגעגעת אליו...תקני לו דברים קטנים תחביאי לו בתיק עם פתק חמוד....כמו עוד 3 ימים עוד יום אחד... תשמחי אותו... ותאמיני לי שהוא יראה כמה את רוצה בזה וכמה זה באמת כיף והוא יסכים מבטיחה לך תנסי ..זה מצליח...אם את צריכה עוד משהו בכיף תפני אלי..
עצה - לדבר פשוט בשפה אחרתרות כ1

מבינה כל כך שזה מאוד קשה לשמור

אבל אולי תנסו לחזור על ההלכות ביחד כי יותר מידי להתרחק גם גן אסור

לנסות לחשוב איך להקל על התקופה הזו, מה כן אפשר לעשות ולא מה לא

זו תקופה שבה יש שיח אחר של אהבה 

שיח שקשה להכיר כי להעביר את האהבה דרך מגע זה הכי פשוט שיש 

ופתאום כשאי אפשר לגעת וצריך לדבר נתקלים בקושי עצום

כדאי לפתח את המקום הזה ולדבר על מה שקשה 

במקום לגעת -  לומר הייתי רוצה עכשיו לתת חיבוק...

לנסות להעביר את כל השידור הזה למקום של דיבור

ובעה''י את תראי פלאים!!

כמה שחושבים שבתקופה הזו צריכים את המגע

פתאום תביני כמה הדיבור הזה מדהים

כמובן שזה עדיין יהיה קשה וזה בריא שזה קשה זה אומר שהקשר שלכם טוב

אבל קשה עם התגברות

אל תתייחסו לזה כקושי אלא כמשימה

וכמובן לראות את ריבונו של עולם תמיד לנגד עיניכם 

לבקש ממנו שיקל על התקופה 

כי הרי שלשתכם ביחד

וכמו שאת עושה מה שבעלך רוצה ובעלך עושה מה שאת רוצה

יש עוד שותף לזוגיות שלכם שרוצה שתעשו משהו ...אז למה לא - שכינה ביניכם

אני מזדהה עם שורש וגרבייםהלוי מא

לא על תקיפת חז"ל אלא על דרך התשובה

דרך תשובה בנושא כזה קשה ורגיש (-"וירא את העם בוכה למשפחותיו")

לזוג חלש שכזה היא לצבור הצלחות ולהפיל עליהם את כל גדרי ההרחקות יכול למוטט אותם

טוטלית ולא לאפשר להם לחוות משהו מהנעימות.

להישמר בימי נידה ב100% ללא פשרות לעשות הפסק ואז בימי ליבון לעשות ככל שביכולתכם

כל הצלחה בתחום תזכה אותכם בארוחה זוגית במסעדה ולכישלונות תקדישו רק את הרגע הזה לפני השינה

ותלמדו איך להישמר.

אחרי מספר פעמים שכזה תתחילו להקפיד מעט יותר בימי הליבון לאט לאט עקב בצד גודל 

לאט לאט זה יהפך לחלק מכם ואז גם את תוכלי להגיד בפה מלא "זה קשה, אבל זה שווה".

אל תקנאי באף אחד כשם שלכם קשה בתחום זה לזוגות אחרים קשה בדברים אחרים - אולי מרכלים כל היום על השכנים שלא שומרים נידה...

השכר שלכם על המאמץ במשהו בתחום לא יסולא בפז ובשמיים מונים שעות לא הספק!

ברכה והצלחה הלוי

שטויות והבלים.יזהר

הרי היא לא תטבול לאחר ימי הנידה, נכון? אז בכל מקרה הכל יהיה דאורייתא. ואם היא תטבול - זה יהיה מדרון חלקלק מאוד, וברור שתנועת התשובה תהפוך לתנועה הפוכה, והם יכשלו גם ביחסים מלאים.

כיום אין שום מקום להפרדה כזו. אם כבר הדרגתיות - באופי ההרחקות. חיבוקים, נשיקות, מגע סתמי וכו'. אבל האמת היא שגם זו טעות. בדברים כאלו שהיצר חומד וקשה לעמוד בפניו, הדרך הנכונה היא דווקא בחינת יציאת מצריים "וברח העם". להחליט החלטה חזקה ששומרים וזהו (אחרי עבודה מקדימה של חזרה על ההלכות, והתבוננות למה נפלנו עד עכשיו).

יזהר ניכר מדברייך פה בפורומיםהלוי מא

שגדלת כל ימיך בין החכמים ואינך מצוי בקושי הגדול של זוגות שלא זכו לכך אישית אני מודה לה' שעשני "עמכה"

שאני יכול להבין זוג כזה.

מה שאמרתי זה מה שהיייתי מייעץ לחבר באם היה פונה אלי בשאלה שכזו.

ממצב של חוסר שמירה מוחלטת על נידה למצב שהכל זה ממש בלתי אפשרי

לא לחינם מבצבצות שיערות של עגל בתפילין נסה לאתר את המקום בזוהר שמדבר על כך ותבין שטוטליטריות ברמה שאתה מייצג אינך שייכת פה.

מכעיס אותי כל פעם לראות אנשים שמדברים מגבוהה ללא יכולת לראות את מצוקת החבר באופן אנושי!

סיימתי דבריי

זה לא "עמך" זה תרבות ה"קשה לי"משיח עכשיו!

תרבות קשה ליהלוי מא

אני גדלתי כדיסגרף כל ימי ונהייתי לסופר סת"ם שברוך ה גובה את המחירים הגבוהים ביותר פה בשוק אז אל תטיף לי על "קשה לי"

לא נכוןיזהר

גדלתי כמזרוחניק מצוי. בני עקיבא, בנות, זרע לבטלה, אינטרנט פרוץ והכל. חבל סתם לזרוק.

שיח ה"מצוקות" הוא בעיקרון חשוב ונכון, אבל בפועל נעשה בו היום צידוק לכל עיוות והרס הדת. וכך גם בהודעתך.

במקום שיש קירוב במקום ריחוק, יש ריחוק במקום קירובשיר-שיר

אם זה חשוב לךggg

מציעה לך לדבר עם בעלך ולהסביר לו כמה זה חשוב לך. הכרתי גם זוגות חילוני ודתיה ודתי וחילונית שצד אחד היה לו חשוב לשמור טהרה הרבה יותר מהצד השני והם הסתדרו. הם הבינו שכדי לחיות ביחד עליהם להקריב את הרצון האישי שלהם בשביל בן הזוג שרצה לשמור על טהרה במלואה.

וגם מוסיפה שאני ממש מרגישה איך כל ההרחקות של הפרדת מיטות, איסור נגיעה וכו' מרחיקות אותנו מן החטא.

כמה קל להגיע מסתם חיבוק ליותר מזה? (וכמה כיף זה אחרי שבועיים לקבל את החיבוק הראשון...)

זה לא קל לאף אחד אני חושבת. גם אני נכנסת הרבה פעמים לדיכאון כשאנחנו אסורים, אבל כשאני רק חושבת בטעות להפר את ההרחקה ישר אני מדמיינת לי איזה שלט ענק של עצור אדום קופץ לי מול העיניים. ואז כמו שלא אדליק את האור בשבת למרות שאני ממש צריכה אור עכשיו, או לא אקנה אוכל בלי הכשר כי אני ממש גוועת ברעב עכשיו אחרי יום שלם שבקושי בא אוכל לפי (קרה לי באמת.) וכו'... כך ברור לי שלא אעבור על האיסורים האלה.

המון בהצלחה, נראה לי שאחרי שתצליחו כמה חודשים בע"ה זה יהפוך להרגל ויהיה יותר קל ורגיל.

מבינה כל כך!!hun

גם אנחנו נשואים בערך שנה ולא היה לנו ברור מאליו שנשמור נגיעה לגמרי. כל חודש הגנבנו פה נשיקה פה חיבוק, לפעמים היינו נסחפים ליותר מזה וכל פעם הייתי אומרת חודש הבא סופית לא נוגעים בכלל. עד שיום אחד שאני לא יודעת להגיד למה דווקא הוא העברתי את המזרון לחדר שלנו (המיטה לא נפרדת), בעלי הבין שעכשיו זה הרגע ומאותו יום אנחנו מפרידים מיטות ולא נוגעים לא היה צורך ביותר מידי דיבורים. עברתי להתרכז בטכני בלי לחשוב על זה יותר מידי ולתת למחשבות לזרום לכמה אני מתגעגעת אליו... בימים האלה אנחנו יותר יוצאים, הוא נשאר קצת יותר מאוחר בעבודה, פחות לחוצים אחד על השני. במקום לחבק התחלתי להגיד לו "אני אוהבת אותך", לתת מחמאות, משהו שאני לא מורגלת בו, שהייתי רגילה לפטור בחיבוק. ויודעים שכשנהייה מותרים בשבתות אנחנו לא מארחים זה רק שנינו! וליל הטבילה גם אם תהייה מלחמה בחוץ שום דבר לא יוציא אותנו מהבית... וחוץ מזה שבסוף החודש אני מגניבה עוד כמה ימים של גלולות כמין "צ'ופר" לימים שנהייה בהם אסורים... מקווה שנתתי עוד חיזוק...

מהשרשור הזה עולה שאני ובעלי הצדיקים בסדום ,משיח עכשיו!

אני באמת לא מבינה איך יכול להיות שכל כך הרבה זוגות לא שומרים על ההלכות האלה עד  הסוף. בשבילי זה אסור וזהו.

נראה לי שאם מישהו לא נשוי יקרא את השרשור הזה , הוא יסיק שרוב האנשים לא שומרים וזה חבל

חס ושלום.ד.

ברור שרוב מוחלט של שומרי המצוות באמת, שומרים את ההלכות החמורות הללו כפשוטן. וידוע שזה מהדברים הכי בסיסיים.

וגם אלו שכאן (אע"פ שלא ראיתי את התגובות שאת מדברת עליהן).

יתכן שכאשר מישהי מעלה בעיה - אז "מצטרפים" אליה עוד כמה עם אותה בעיה.

וזה באמת לא-פשוט, כי לפעמים, זה בבחינת "הרחק משכן רע".. כשחושבים ש"עוד כמה", יכול ליצור רושם כאילו זה לא כ"כ נורא, או כאילו "ככה זה".. אז חס ושלום, אלו הלכות בסיסיות, חמורות, לא ניתנה תורה למלאכי השרת - כל אחד יכול לעמוד בהן; ואם נכשל יחזור בתשובה גמורה ולא ימשוך אחרים איתו. וברור מהשכל והנסיון, שלטווח ארוך גם באופן מעשי, בנין הבית מתוך הערך והיחס הפנימי, כשה"חוץ" מתלווה ומבטא במקומו הנכון - זו הערובה האמיתית להצלחתו.

באמת זה מה שניסיתי להראותמשיח עכשיו!

ראיתי כאן תגובות של אנשים שהודו שהם לא מצליחים, והיה לי חשוב להדגיש שזה מיעוט ושזה "כן" נורא מאד.

הוצאת לעז. זה ממש לא נראה כך!!+mp8
נראה לי שהגיבו כאן מספיק אנשים יר"ש ששומרים על ההלכה.
לצערנו זה קורה במשפחות הכי טובות..מושיקו

חס וחלילה!!מטריאחרונה
אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>אחרונה

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבשאחרונה

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגראחרונה

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה
תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

למה אתה התחתנת איתה בעצם?תהילה 3>אחרונה

אתה אומר שהיא רק רצתה תורם זרע, אף פעם לא הרגשת קשר מיוחד אליה, נראה שאתה מרגיש סלידה ובוז כלפיה...

אז למה רצית להתחתן? ממתי התחושות האלה התחילו? לא היה ביניכם טוב גם בהתחלה?

נשמע שכדאי לך ללכת לטיפול אישי או זוגי כדי להבין לעומק מה קורה איתך ואיתכם ולקבל החלטות ולראות מה לעשות. ככה, בגישה הזאת כלפיה,

ובחוסר הרצון הזה ודאי לא כדאי להמשיך.

במקום סתם להתלונן בפורום, אל תהיה במקום קורבני של עשו לי שתו לי, גם אתה החלטת להתחתן איתה כנראה, מסיבותיך, צא למסע להבין מה באמת קורה פה, איפה האחריות שלך על הדינמיקה שנוצרה ביניכם,

ומה הדבר שנכון לך לעשות מכאן. 

אולי יעניין אותך