ביטויי אהבה בין אחים.אור היום

מה עושים כשאחד הילדים רוצה לחבק ולנשק אח אחר, והוא לא רוצה?

 

כשאני אומרת עם הבנות קריאת שמע לפני השינה, אני מוסיפה אחרי זה "ותן טל ומטר לברכה על פני האדמה", וגם "ותן ל**** (הבת הבכורה) חיבוק ונשיקה" (אח"כ אני אומרת "ותן ל**** (הבת הקטנה) גם").

פעם רק אני הייתי קמה ונותנת לה חיבוק ונשיקה  לאחרונה, כבר שבועיים בערך, גם הקטנה יורדת ממיטתה והולכת לתת לגדולה חיבוק ונשיקה.

הבעיה היא שהגדולה לא אוהבת את זה ודי הודפת את הקטנה. אני לא רוצה שהקטנה תרגיש דחויה (במיוחד לא בהקשר כזה שבו היא באה לתת משהו בגלל שהיא אוהבת), ואני לא רוצה שהגדולה תקבל מגע שהיא לא רוצה בו.

חשבתי על האופציה להגיד לקטנה שרק אני נותנת חיבוק ונשיקה, אבל נראה לי שאז הדחיה וההדיפה אחורה פשוט יבואו ממני, במקום מאחותה הגדולה, אבל עדיין יהיו שם.

 

יש רעיונות?

זו ממש התלבטות מקסימה בהתהוות

התוספת שלך לקריאת שמע פשוט ממסה את הלב!

ואיזו מתוקה הקטנה הזאת... וגם הגדולה, שיודעת לשמור על גבולותיה.

מה דעתך, זה יעזור אולי אם תוסיפי סעיף של חיבוק ונשיקה לאמא, ואז מי שרוצה מהבנות מוזמנת להשתתף? בצורה כזאת אפשר להגיד שאמא מחבקת רק את הילדות והילדות מחבקות רק את אמא.

עוד אפשרות שאולי תצליח - לבדוק עם הגדולה אם יש סוג אחר של מגע שכן יהיה נעים לה לקבל מאחותה (בלי לחץ - רק לברר). אולי למשל ליטוף זה כן טוב? או דווקא דגדוג? צ'פחה קטנה? או כל דבר אחר. ואז אפשר להסביר לקטנה "גדולה לא רוצה חיבוק עכשיו, אבל היא תשמח מאוד אם תלטפי לה את היד".

תודה רבה אור היום

התגובה שלך הייתה ממש משמחת ונעימה לקריאה

 

אני חושבת שהעצה השניה שלך באמת יכולה להתאים (את התוספת שאחרי קריאת שמע, אני אומרת במנגינה, ואני לא מצליחה לשלב שם "רק מאמא" ). רעיון טוב. תודה.

אמנם לא ציינת גילאים. אבל אני הייתי אומרת לגדולהaima

שלא תהיה סנובית.

 

היא תקבל מגע שהיא לא רוצה איזה מסכנה. אחותה הקטנה חיבקה אותה אפילו שהיא לא היתה במצב רוח לזה.

חס וחלילה.אור היום

חס וחלילה להגיד לאחד הילדים שלי, שלא יהיה ****, כשהכוכביות מייצגות מילה שלילית כלשהי. הרי זה אומר לו "אני חושבת שאתה סנוב/פחדן/בכיין/אחר", או גרוע מזה "אתה סנוב/פחדן/בכיין/אחר". פשוט אל תהיה כזה, וזהו. זה שם על הילד תווית לא נכונה שיכולה להזיק מאוד.

מה גם שבעיניי הבחירה לא לקבל מגע בכלל לא קשורה לסנוביות. זה חלק מזכותנו על גופנו. גם מגע של חיבה צריך לבוא כשאנחנו רוצים אותו. אם ניקח את זה למצב קצה, עדיף שהקטנה תלמד להמעיט בגילויי אהבה כאלו, מאשר שהגדולה תחשוב שהיא חייבת להסכים לקבל את החיבוק, בין אם היא רוצה ובין אם לא, כי מדובר בגילוי אהבה מצד אחותה (אבל שוב, זה ממש במצב קצה).

הגדולה שלי בת 4, והקטנה בת שנתיים+. ועדיין, נראה לי שגם בגילאים גדולים הייתי מקפידה על אותם עקרונות- הגדולה לא צריכה לקבל מגע כשהיא לא רוצה אותו, וחשוב שהקטנה לא תרגיש דחויה ולא רצויה (במיוחד כשהיא באה לבטא אהבה).

 

הסתייגות אחרונה- אם היה מדובר בקושי קבוע של הגדולה לקבל מגע, הייתי בודקת את זה יותר לעומק וכו' (עדיין, בלי לכפות עליה פסיכולוגית שתקבל את החיבוק מאחותה). אבל זה לא המצב כאן. וכשקורה הפוך- כשהיא רוצה לחבק את הקטנה והקטנה לא כ"כ רוצה, אני מרחיקה אותה בעדינות. גם המצב ההפוך קיים (אם-כי פחות תדיר).

מגוחך בעיני מה שאת אומרת. תעשי מה שאת רוצהaima


אבקש להשתדל להתנסח בעדינותאלעד
מסכימה איתך!חן שחר

את מחנכת אותן גם לאהבה וגם לכבוד!

את ממש צודקת, ואשרייך!מטרי
ואשריי בנותייך שיש להן אמא כזו רגישה ואכפתית!
תודה רבה, מקסימות. שימחתן (:אור היום


אבל aima, דברים כאלה נותנים לנו הזדמנותאנונימי (2)

השתתפתי לפני כמה זמן בסדנה בנושאי הגנה עצמית והגנה על הילדים מתקיפה, ובין השאר המנחה התייחסה לאופן שבו כדאי לדבר עם הילדים מלכתחילה כדי לתת להם כלים טובים יותר בזמן אמת אם חלילה יהיה צורך. היא אמרה לא להגזים בלחפור להם על זה שיש אנשים רעים בעולם ומה הם יכולים לעשות להם ומה הם אמורים לעשות בתגובה, זה לא כל כך מוצלח וכנראה גם לא כל כך מועיל. אז מה כן? המנחה אמרה לתור אחרי הזדמנויות שצצות להדרכה *מעשית* - כשרואים שמישהו נוגע בילד, אפילו מה שנחשב כידידותי ומפנק, אבל מה לעשות, הילד לא רוצה - לייצג את הילד. להגיד לידו בקול ברור ולא מתנצל - זה לא נעים לו, בבקשה להפסיק. הילד ישמע ויפנים שכך מגיבים.

ואם תגידי - מול תוקף גדול וחזק, מה יעזור שהילד יגיד שלא נעים לו? זה לא ככה. תוקפים בוחרים קורבן שמשדר חולשה. ילד שיודע להגיד בבירור שלא נעים לו משדר עוצמה, ועוצמה זה דבר שהרבה פעמים מרתיע את מי שבא חלילה לתקוף.

לתשומת לבך, ושלא נצטרך.

ידעתי שמישהו יעלה את זהaima

ובעיני זה שטויות.

 

 

ניחשתי שזה מה שתעני כתבתי בעיקר בשביל האחרותאנונימי (2)


אם כבר מתבססים על דברים שאין להם שחרaima

אולי דוקא טוב שנלמד ילד לקבל אהבה? ולא רק לגונן על גופו מפני אנשים טובים שאוהבים אותו?

ומה יקרה אם חס ושלום יגיע אדם רע שיאהב אותו?אנונימי (3)
המשךאנונימי (3)
וודאי שהמקרה עם אחות קטנה שונה לחלוטין. אבל בהכרח ללמד ילד שכל מגע ממי שאוהב אותו זה בסדר זה מסוכן. לא כל אהבה צריך לקבל.
ואולי לא.אור היום

אני לא יכולה לחשוב על נזק שנגרם כתוצאה מזה שילד מסרב לקבל אהבה (אם זה הדבר היחיד, ואם מדובר במשהו שלא קורה כל הזמן). אם כבר, זה שילד מסרב לקבל אהבה מעיד על קושי קיים, ולא גורם לקושי אצל הילד.

 

ולגבי אנשים טובים שאוהבים את הילד- יש אינספור מקרים של גילוי עריות, שבהם הדמות הפוגעת היא טובה כביכול, כזו שהילד סומך עליה (כי ככה הוא גדל או/ו ככה חינכו אותו), ואז הוא לא יודע לעשות את ההפרדה.

אם מלמדים ילד שבכל מצב, גם מגע אוהב מאדם אוהב זה מגע שהוא לא חייב לקבל, תהיה לילד יכולת הרבה יותר טובה להגן על עצמו ממקרים של גילוי עריות או פגיעות מיניות במשפחה.

ברור שלא כל מגע אוהב מאדם אוהב, שמגיע בזמן ש"מקבל-המגע" אינו מעוניין, הוא גילוי עריות או פגיעה מינית. אבל ככל שאלמנט הכפיה הולך וגובר, אכן יש כאן מימד של פגיעה. ואם חלק מהכפיה נעשה באופן פסיכולוגי- כי אנחנו חינכנו את הילד שהוא צריך לקבל את המגע כי המגע מגיע מאדם אוהב ונעשה מתוך אהבה ואחרת הילד שלנו הוא סנוב- אז יש לנו חלק לא קטן בפגיעה הזו.

 

את יכולה לחלוק על דבריי. את יכולה גם לבדוק את זה מול נפגעי תקיפה מינית בתוך המשפחה, ולשמוע מהם איך בן המשפחה התחיל לפגוע בהם (זה למקרה שתגידי שזה שטויות או הגזמה. תבדקי בעצמך ואל תסתרי ותכחישי את הדברים באופן כזה נחרץ אם אין לך גיבוי לדברייך).

בכל מקרה, את יכולה כאמור לחלק עליי. ויהיה יותר נעים אם תעשי את זה בצורה מכובדת ולא במילים מזלזלות. תודה.

 

(הסתייגות אחרונה- ברור שהמקרה שהיה בין הבנות שלי לא קשור לגילוי עריות או לפגיעה מינית בתוך המשפחה. היה לי חשוב כן להעלות את הנקודה הזו בצורה ברורה, אפילו שזה יוצא כאילו בהקשר של המקרה המשפחתי-אישי שתיארתי, כדי לפקוח את העיניים למי שלא מודע לסכנות של גישה כמו זו שהצעת).

מותר לנו לא לרצות חיבוק גםl666אחרונה

בלי קשר לסכנות וגם מאדם אוהב

אם מישהו אוהב אותי או אני אוהבת אותו אז אני צריכה לתת לו מה שהוא רוצה והוא צריך לתת לי את מה אני רוצה

אחרת זאת לא אהבה אלא אנוכיות

חברה שלי - חילונית - לא יודעת להגיד לא כי אימא שלה לימדה אותה שצריך לקבל אהבה ולשמח - אז היא גרושה היום כי לא אהבה את בעלה ובגיל 20 כבר הייתה אחרי כמה הפלות יזומות כי איך אפשר להגיד לא על גילוי אהבה? היא לא מצליחה לסרב כי אימא שלה לימדה אותה ככה והיא לא יחידה

 

נראה לי הייתי אומרת לקטנה (כשגם הגדולה שומעת)חילזון 123

תראי הגדולה אומרת שזה לא נעים לה עכשיו חיבוק. אולי מחר היא כן תרצה.

את רוצה לתת אולי חיבוק לאמא\לדובי\וכו..

 

אולי אחרי כמה פעמים הגדולה תתחרט...

א.ד.

אם תגידי לקטנה בחיוך נעים: איזה ילדה טובה - אבל היא לא אוהבת שאת נותנת לה נשיקה כשהיא כבר במיטה, אז רק אמא תיתן לשתיכן, בסדר?...  לדעתי לא היה קורה כלום. היתה לוקחת את זה כעובדה. עוד "כלל" לא מובן של הגדולים יותר.. אז כנראה שזה כך..

 

ב. את יכולה גם להגיד לה שהיא ממש חמודה שהיא רוצה גם לחבק את אחותה לפני השינה - אבל אמא לא מרשה לרדת מהמיטה אחרי קריאת שמע; ולכן את תמסרי לה גם את הנשיקה ממנה..

מחפשת בכל הארץ בית ספר טוב לבת שלי בכיתה ח'צמאה

הי אנחנו מוכנים לעבור לכל מקום בארץ

בשביל הבת שלנו

היא בדיכאון

ולא מסתדרת באולפנית שהיא לומדת בכיתה קטנה

היא לומדת בכיתת לקויות למידה

והיא צריכה כיתה רגשית שמלווה אותה בהתמודדות הנפש שלה.

היא מאוד נמנעת חברתית מכל קשר

ומסגורת בבית. .אשמח לשמוע כל רעיון שיעלה לכם על הדעת....

לפני שאת רצה לחפש לה מסגרתמשה

תקראי קצת את פורום "אנשים רגישים מאוד" פה באתר, ותראי אם את רואה הקבלות לסיטואציה שלה. זה לא אומר שהיא בקטגוריה כי קטונתי מלאבחן. רק שזה שווה בדיקה.

גם אני אציע לבדוק קודם לעומק מה הילדה צריכהמתואמת

לא בטוח שמעבר למסגרת אחרת יפתור את הבעיה.

כתבת שהיא בכיתת לקויות למידה. היא עברה אבחונים מקיפים? האם יש לכם הדרכת הורים?

לצערי אין לי המלצה ספציפית על מקום לימודים, אבל כדאי קודם לבדוק לעומק מה היא צריכה.

בהצלחה!

מצטרפת לנאמרמתיכון ועד מעון

על ידי @מתואמת .

כתבת שהיא בדיכאון, אם כן האם פגשה פסיכיאטר? האם מטופלת על ידי פסיכולוגית ובמידת הצורך בטיפול תרופתי?

זה לפני מחשבה על מסגרת, וגם כתבת שהיא בכיתות ל''ל, האם היא באמת ל''ל או שזה היה המענה היחיד שהיה ואולי כדאי לעבור למסגרת סל אישי בקוד 57 (במידה ויש אבחון פסיכיאטרי) ולקבל מענה מותאם עבורה

אני רק חיבוק גדול, שולחת כוחות ותפילות ❤️!!!קמה ש.

בס"ד

אתם נשמעים הורים מדהימים. שה' יאיר לכם הכי בקרוב שיש!

אל תמהרי לקבוע מסמרות. יש לי ניסיון עם זה.די שרוט

לפעמים זה שלב כזה שהן עוברות. מתבגרות זה סופר מאתגר בעולם של היום. תלכו לפסיכיאטר, עדיף פרטי. תאבחנו (אל תמהרו עם כדורים. אפשר אולי להתחיל עם כדורים קלים כמו פריזמה, זה מה שאנחנו עושים) ותעשו הערכת מסוכנות, תשקלו אולי אפילו אשפוז במוסד מאזן (ככה אני קורא לזה למרות שהם האמיתי זה מוסד פסיכיאטרי) לתקופה קצרה אם הפסיכיאטר ימליץ על זה והכי חשוב, אל תפלו לדיעות קדומות. זה רק יכול להזיק.

אנחנו מטופלים גם עם פסיכאטרית וגם פסיכולוגיתצמאה

ב"ה מטופלים ומלווים ע"י אנשי מקצוע טובים

ועם תרופות .

הרגשנו שהיא צריכה ביהס יותר טיפולי בשבילה

אחרי התייעצויות

אבל במחשבה שניה אנחנו עוצרים את המירוץ לחיפוש אחרי מוסד והעברת דירה בתוך כדי שנת לימודים

גם בגלל שזה כיתה ח

וזה אמצע שנה .

זה יהיה מאתגררר ובאמת כמו שכתבו פה לא בטוח שיעזור במשהו. .אנחנו בכיון של לשלם לה סייעת בכיתה הקטנה

אם לא נצליח להשיג סייעת לכיתה קטנה.

ולצערי לא הצלחנו לקבל קצבה מהביטוח לאומי

הגשנו לבד ועשינו ערעור עם עורך דין ולא זכינו.

וזה ממש מבאס כי אנחנו מוציאים עליה אלפים אלפים

לא קל. מצב מוכר. אנו מתייחסים לזה ככפרת עוונותאורין

אבל העיקר שכל ההשקעה תעזור לה ותצמיח אותה. מתפללים על זה מאוד במקרה שלנו.

ואגב, מכירה מתמודדים שעלו על דרך המלך והיום כל כך רגישים לאחר, שהם מטפלים או עוסקים בנתינה ברמות מדהימות ובכלל אנשים עם עוצמות.

בהצלחה לכם משפחה יקרה.

מה הצוות החינוכי והטיפולי ממליץ?מתיכון ועד מעון

לאיזה סוג מסגרת ממליצים?

קודם כול, מחזק אתכם על כך שאתם מוכנים לעשות שינויaibrainora

קודם כול, מחזק אתכם על כך שאתם מוכנים לעשות שינוי משמעותי בשביל הבת שלכם. ❤️ הייתי ממליץ לפנות לפסיכולוגית חינוכית או לפסיכיאטרית ילדים ונוער, ולבדוק מסגרת שמשלבת כיתה קטנה עם מענה רגשי וטיפולי לאורך היום, ולא רק התאמות לימודיות. כדאי גם לפנות לשירות הפסיכולוגי־חינוכי ולמחלקת החינוך ברשות המקומית כדי לברר אילו מסגרות מתאימות לה. אל תמהרו לעבור דירה לפני שבודקים שיש מסגרת מתאימה בפועל. מאחל לכם שתמצאו מקום שבו היא תרגיש בטוחה, מובנת ושייכת, ושתוכל להתחיל לפרוח בקצב שלה. 🙏

מסגרת חדשה מהשנה מעולה בדולב.very emportant

בית ספר לבנות עם קשיים נפשיים. מקום נדיר מהיכרות אישית עם אחת הבנות. ויש את הפנימיה בדולב . פוסט אישפוזית. מקום טוב.

תיכון גלvery emportantאחרונה

הלב יוצא אליכם. ❤️ אולי כדאי לפנות לעמותות ולארגונaibrainora

הלב יוצא אליכם. ❤️ אולי כדאי לפנות לעמותות ולארגונים שמתמחים בנוער בסיכון ובבריאות הנפש, ולבקש הכוונה למסגרת חינוכית טיפולית לבנות דתיות, עם כיתה רגשית וליווי מקצועי צמוד. הייתי מתחיל גם דרך פסיכולוגית חינוכית והרשות המקומית, כדי לבדוק מסגרות מתאימות בכל הארץ. חשוב שהבת שלכם תהיה שותפה לתהליך, בלי לחץ, ושתרגיש שמחפשים מקום שבו יראו אותה ויבינו אותה — לא רק את הקשיים שלה. מאחל לכם מכל הלב שתמצאו את המקום שבו היא תוכל להרגיש בטוחה, להתחבר ולפרוח. 🙏

עשיתי את הסגולה של רבי מתיא בן חרש ונושעתישאלונת קטנטונת

תודה להקב"ה.

משתפת בפורום זה בגלל שזה בתחום ההורות 💕

ואואוריןאחרונה

מה עושים בשמחת תורהוהוא ישמיענו

שלום לכולם ומועדים לשמחה. כנראה הפעם הראשונה שאני כותב כאן.

רציתי לקבל רעיונות - אנחנו הורים לתינוקת בת כשנה וקצת חוששים מהחג. גם ככה בתקופה האחרונה שעות השינה שלה השתבשו לגמרי בגלל החגים -

איך מתנהלים עם זה נכון? שואל גם בכללי על הבוקר וכו' - מוותרים על חלק מההקפות? ואיך מגיעים לאיזון בחלוקת התפקידים בחג הזה?

השאלה יצאה קצת מבולבלת. הורים טריים, בכל זאת..

תודה מראש!

בטוח נשתמש ברעיונותיכם

תעתיק את השאלה לפורום נשואים טרייםזמירות

הפורום הזה לא פעיל

(יש נטיה ידועה בפורומים של ערוץ 7 לא להיצמד לכותרת הפורום ולא לנהל שרשורים ודיונים בנושא שלשמו נועד הפורום)

תודה שהגבתוהוא ישמיענואחרונה

מחפש המלצה לפסיכולוגית דתיה למבוגרים טובה ומוכשרתמעל ההר

איזה אזור?אריק מהדרוםאחרונה

ילדה שמפחדת לקרואזאת שלצידך

שלום לכם.

יש לי ילדה מתוקה ומחוננת הן מבחינה רכישיצ והן מסחינת לימודית שעולה לכיתה ה

והיא ממש מפחדת ממורכבות בספר. מספיק שיש אדם רע או משהו מפחיד היא לא מסוגלת לקרוא.

יש לה נפש מאוד רגישה בכללי.

אשמח להמלצות מה אפשר לעשות. ואם יש לכם ספרים מומלצים בסגנון לילדה שאוהבת לקרוא ומסיימת ספרים בטיל.. אבל לא יכולה לקרוא ספרים עם מורכבות רגשית

אם יש לה נפש רגישהמשה

תקראי קצת פה: יש לה עולם שלם של אתגרים שהקריאה היא רק חלק ממנו.

פורום אנשים רגישים מאוד | ערוץ 7

(סיכוי טוב מאוד שגם את בקטגוריה או האבא של הילדה, זה עובר בתורשה הדבר הזה).

תביאי לה ספרים אחריםxmasterxאחרונה

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (אוצגםתפחות קטנים) ושימושיים (חשוב

)

לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

לא יודע אם זה קשור לפה אבל ננסה מה יש להפסידראובן255

שלום לכולם\ן

אני כותב פה כי אני יודע שיש פה הורים לילדים שקוראים ספרים\מגזינים

יש לי חבר שהוא אח בבית חולים שניידר (שזה בית חולים לילדים)

ולפעמים בהרבה שבתות הילדים הדתיים שמאושפזים שם יש להם שיעמום מכיוון שאין טלפונים וההורים לא תמיד מספיקים להביא להם ספרים או מגזינים בגלל הלחץ של האשפוז או של השבת אז הוא החליט לפתוח להם גמ''ח של ספרים לציבור הדתי כדי להקל על ההורים אז אם יש למישהו ספרים או מגזינים שמתאימים לציבור הדתי (למשל מקום בעולם או אותיות וכו') שהוא לא צריך או לא משתמש אז אשמח שתפנו אליי בפרטי

תודה לעונים ושבת שלום

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

 

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.


בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.


יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.


כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.


אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.


לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.


אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...