בעיקר שכבות ז'-ח' - איך הבנות מבחינה דתית? פחות או יותר...מה הקשר של הבנות למדריכות?
תודה !! (:
לגבי ז-ח:
קודם כל שתדעי שהאולפנא מעדיפה בוגרות שלה, אבל הרבה פעמים לחטיבה באמת חסר (נגיד השנה אין לכיתה ז' כי לא מצאו).
הבנות בחטיבה מגיעות ממעלה אדומים, ממצפה יריחו ולפעמים גם קצת מירושלים.
מבחינה דתית- מאוד מגוון. בגלל שהאולפנא-התיכון נחשב דוסי, אז הבנות בחטיבה גם. אבל קצת פחות. ליד האולפנא יש תיכון אמי"ת דתי, וזה די מסנן לאולפנא.
קשר- המדריכה בעיקרון עושה פשי"ם, שעת מדריכה לכל כיתה פעם בחודש, בהפסקות יושבת כזה מדברת עם הבנות. ככה אני ראיתי את הקשר שלי למדריכה.
בהצלחה
ואם יש לך שאלות בשמחה.
למדתי בז'-ח' ותאמת שהמדריכה ממש לא הייתה משמעותית בשבילי. זה שכבה ענקית ומדריכה אחת ואין לה תפקיד יותר מידי משמעותי, נחמד לראות אותה בהפסקות וזה אבל לא יותר.. מבחינה דתית זה כזה דתי לאומי רגיל, סליחה על הסטיגמה אבל חצאית ג'ינס עד הברך רוב הבנות.. יש יותר ויש פחות, בעיקר תלוי מאיזה יישוב באיזור הן ולפי זה איך הבית שלהן מבחינה דתית... אם את צריכה עוד משו את מוזמנת(:
אבל אני בספק אם זה נחשב משמעותי, נראה לי שזה קצת סתם בקטע נחמד.
מה שכן, אין מה להשוות אם הדרכה בכיתות גדולות יותר.. (לא יודעת אם ספציפית בשעלבים, אבל בכללי..)
אווזה.הם באגודה להתנדבות.
אני שמיניסטית שם אז אם את רוצה את מוזמנת לדבר איתי בשמחה 
יש שם בנות שרות..
מבחינה דתית זה ממש מגוון.
הקשר עם המדריכות ממש תלוי במדריכה ובבת.
יש בנות שיותר מתחברות למדריכות ויש כאלה שפחות אבל אם המדריכה היא באמת פועלת ועושה אז מרגישים את זה ויש יותר קשר עם המדריכה.
אם את רוצה לשמוע עוד על האולפנא את ממש מוזמנת
אני לומדת באולפנא וכרגע מדריכה שם גם.
מבחינה דתית זה ממש מגוון.
הקשר עם המדריכות ממש תלוי במדריכה ובבת.
יש בנות שיותר מתחברות למדריכות ויש כאלה שפחות אבל אם המדריכה היא באמת פועלת ועושה אז מרגישים את זה ויש יותר קשר עם המדריכה.
אם את רוצה לשמוע עוד על האולפנא את ממש מוזמנת
אני לומדת באולפנא וכרגע מדריכה שם גם.
אני למדתי בצביה רחובות ז ו-חאריאלניקית גאהיש קשר טוב בין המדריכה לשכבה בדר"כ
בגלל שהאולפנה מעוניינת שרמת הדוסיות תעלה היא מאוד משתדלת להביא הרצאות ופעילויות...
הבנות עצמן רובן מבתים דתיים אבל הן עצמן לא ממש... בסך הכל בנות שמחות וטובות שאת בתור בת שירות ממש יכולה להשפיע כדמות תורנית בגילן שהיא גם חברה טובה
אני אישית עברתי אולפנה בגלל שחפסתי משהוא קצת יותר ברמה תורנית גבוהה אבל
אני חושבת שדווקא באולפנה הזו למדריכה יש הרבה השפעה על הבנות!!!
בהצלחה במה שתבחרי
מצטרפת לבקשה
ממש אשמח לשמוע קצת על דימונה.
![]()
זה אולפנה משפחתית וחמה בירושלים ,דומה לרעיה,בלי פנימיה אחלה אולפנה!!!!!!!![]()
![]()
הגישה החינוכית של עטרת ושל תהילה שונות לגמריי
וגם הסגנון בנות- לא דומה....
בקיצור- חוץ מזה ששתיהן בלי פנימייה, שתיהן בכניסה לעיר ובשתיהן אסור שיראו את הרגל - אין דמיון בין האולפנות...![]()
חח הרגע קלטתי....
~אורטל~אחרונהמה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח
הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת
עם פנימיה
גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק
אשמח להמלצות
באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול
אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל
אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..
יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?
ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה
יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק
בוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?
אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע
הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות
מוזמנות להינות אולפנות ארצי
כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)
הודיה לה':)אחרונהמישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?
או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן
תודה מראש