את מוזמנת לחפש על זה חומר באינטרנט.
בקנדה למשל, בעקבות המחקרים הללו, מתן שיעורי בית עד סוף היסודי נאסרה לגמרי (וידאתי את זה פעם עם חברה שהגיעה מקנדה). בגילאים מאוחרים יותר הם נותנים ש"ב עד חצי שעה ביום.
לפי מחקרים שהשוו בין שתי כיתות ברמה שווה, במקצועות ספציפיים שלימד אותו מורה-
ניתנו ש"ב לכיתה אחת ולשנייה לא ניתנו כלל.
בסוף השנה ההישגים הלימודיים היו שווים.
ש"ב על פי המחקרים גורמים לילדים להגיע ללימודים כשהם כבר מותשים, שחוקים וחסרי רצון ללמוד.
לעומת זאת ילדים שלא ניתנו להם ש"ב הספיקו להתאוורר אחה"צ ולכן היו להם יותר כוחות ללמידה בכיתה.
(אז איך זה שההישגים לא היו נמוכים יותר? כי הש"ב בכל זאת גרמו לכך שהם הספיקו לעשות יותר דפים בחוברת למרות שזה במחיר של ירידה בחדוות הלמידה).
מעבר לכך שיעורי הבית גורמים לקונפליקטים במשפחה.
במקום לבלות עם הילדים אחה"צ, הורים נאבקים בילדים שיכינו ש"ב וזה הורס פעמים רבות את הקשר בין ההורים לילדים.
ישנם הורים רבים שפשוט מגלים לילדים את התשובות ובעצם "מכינים" את השיעורים לילדים, ואני לא מדברת על תופעת ההעתקות של ש"ב בכיתה לפני השיעור שמעודדת ילדים לשקר...
תוצאות מעניינות נוספות של המחקר היו, שלאחר המחקר כשחשפו מורים לתוצאות המחקר, הם המשיכו לתת ש"ב-
כי כל המערכת כל כך מורגלת בכך שקשה לשבור את ההרגל החזק הזה...
בבית הספר של הילדים שלי הבאתי למנהלת ערימה של מחקרים שתקרא, לאחר מספר ימים היא הוציאה הוראה/הודעה למורות ולהורים ששיעורי הבית יוגבלו לחצי שעה ביום מקסימום, אבל זה החזיק מעמד לתקופה קצרה לצערי...
אני מניחה שמורים יתרעמו על התגובה שלי, וזו זכותכם,
אבל חשוב להמנע מנזק שיכול להיגרם לקשר ביניכם לילדה.
בהצלחה!