אנא כנסו קראו והפנימואין מקום לשאלה
אני פותחת את השרשור הזה עם המון מחשבה לפני. לא לא רוצה לשמוע אוי מסכנים ובקרוב..
אני לא מרגישה מסכנה. אנחנו מאוד רגועים עברו רק שנה פלוס מהחתונה. ונכון שזוגות שלא מונעים אמורים כבר להיות עם ילד או לפחות בהריון אבל אנחנו סומכים על הקבה שיודע את שהוא עושה.

ועכשיו אחרי שהבהרתי את עצמי להלן הסיפור:
השבת גיסתי הנחמדת (אחות בעלי) הכינה לזוגות הנשואים שבת גיבוש. חלק ישנו אצלה בדירונת הקטנטונת וחלקנו ישנו בדירות שכנים שהשיגה. באמת היה נפלא. סהכ היינו חמשה זוגות פלוס ההורים של בעלי. גיסתי היא מהנשים המתוקתקות האלה. המטבח תמיד מצוחצח הילד לבוש מהמם (תמיד הכל עלה גרושים) היא נראית טוב הבית מבריק האוכל טעים היא מצחיקה מעניינת בקיצור האישה המושלמת
הענין הוא שהגיסה הזו בהריון חודש תשיעי! ק"ג
ובכל זאת הכינה שבת מהממת כולל צ'ופרים ושטויות.
כמובן שכולן רצו לעזור הבעיה היתה שכל שאר הגיסות גם הן בהריון בחודש תשיעי. זה מדהים. לא קורה בכלל אבל כל ארבעת הגיסות שלי צריכות ללדת בתוך שבועיים. סטטיסטית זה כמעט לא קורה. אבל אצלנו זה קרה 4 נשים שנכנסו כולן להריון בפרק זמן של שבועיים וכולן בנות משפחה אחת ( לא אחיות אבל גיסות)
אני הייתי היחידה שבעצם לא בהריון ובלי ילדים. לכאורה אני זו שהייתי אמורה להוריד מהשולחן להגיש לקום. אני היחידה שאין לה תירוץ.
התפוצצתי.
גם לי לא היה כוח וחשק. מהסיבות שלי גם אם לא רואים אותם קבל עם ועדה.
בשמחה לעזור. אבל שכולן נותנות כתף או שלא יודעת..
הגיסה שאירחה כמובן היתה צריכה להראות ולדבר על כמה שהיא מושלמת ולמרות העבודה התובענית וההריון והקטנצ'יק יש לה כוח ואנרגיות.
הרגשתי דפוקה.
למשל בשבת בבוקר הסעודה נמשכה הרבה זמן הנשים לאט לאט עברו לספות ופטפטו שם והגברים יצאו לתפילת מנחה. פתאום מישהי נזכרה שצריך לפנות מהשולחן וכולם הסתכלו עלי הרגשתי לא נעים והתחלתי להוריד הגיסה המארחת קמה גם להראות לי בדיוק איך לעשות אתזה מושלם.. וכך קרה כל פעם שנפל משהו שנשבר משהו שהיו צריכים לשטוף כלים לחתוך סלטים וכו.. הרי לי קל לעמוד הרי אני מצליחה לישון בלילות הרי לי לא כואב ולא מציק. אז מה הבעיה?

הבעיה היא שזה מחדד מאוד את תחושת האין לעומת היש. הבעיה שזה מקומם הבעיה שגם אני עייפה סתם גם בלי להיות בבהריון..
היה לי קשה לראות את הבטן של כולן. היה לי קשה להיות בתקן זו שיש לה כוח כי לה אין עדיין.. היה לי קשה לשמוע רק את נושאי השיחה שלהן. כן דולה לא דולה \איזה בית חולים\ עגלות\תנועות וכל מה שאומר להיות לפני לידה.
למה אני מספרת את זה.
אני יודעת שהמשפחה שלי יכולה לעלות על הניק שלי.
אבל זה מאוד חשוב לי.
לתת כאן איזשהי ראייה חדשה. מצפי הריון יש בכל מקום.
בחדר מורים משפחה חברים.
לא אין צורך לרחם עלינו. טוב לנו. ובעזה זה עוד יבוא.
אבל להיות רגישים מותר תמיד.
אל תחדדו את ההבדל הוא זועק ממילא.
לא רק הן חייבות לעזור. ואם אין אפחת שיכול לפנות מהשולחן עדיף שלא תארחו.
ניתן לדבר על עוד נושאי שיחה חוץ ממה שקורה בבטן.
אני יודעת שזה קשה לא לדבר על הנושא שהכי מעסיק בעולם אפשר להוריד מינון אפשר לנסות לחשוב על נושאי שכן מעניינים את כולן כן כולל אותי וייתן תחושה של שווה בין שווים.

רגישות
זה מילה שקשה ליישום.
הגיסות שלי נפלאות.
אבל הנה חזרתי מהשבת הנפלאה הזו שותת כאב..

שווה לי ההחשפות הזו אם בעזה זה ייפתח רגישות ולו הקטנה.
תחשבו על האכזבה הזו כל חודש מחדש.
תחשבו על התחושות הטובות שמילאו אותכם בעת הציפיה במהלך ההריון או בבגידול הילדים ולנו אין אותם. תחשבו איך בית של זוג ללא ילדים מתנהל.. שכל חודש הולכים למקווה מחדש ומתפללים שהפעם אולי כן בלב מבינים שזה כנראה לא יקרה..
אני לא מדברת רק בשמי כי כמו שאמרתי אנחנו רק בהתחלה אלא בשמם של עוד הרבה זוגות שבוודאי מסכימים איתי.

אכן לא נעים..ד.

חשוב וטוב שכתבת.

מחדד רגישות. ומצד שני - נכתב ע"י מישהי שסה"כ לא עבר עליה המון זמן מהנישואין, כך שבאמת די חוסך את הצורך במה שהקדמת..

בשו"ט.

שוקולד לבן

סיטואציה ממש ממש לא נעימה עצוב

האמת היא שיפה לך שהלכת, אני במצב כזה לא בטוח שהייתי הולכת לשבת..

סביר שהגיסות שלך לא ממש מודעות לקושי. בטח הם לא זוכרות כמה עבר מהחתונה ובשבילן אתם הזוג הצעיר שעדין לא אמור בכלל לההפך להורים.. (ובכל מקרה זה לא בסדר מצדן, כי מה אם היית בתחילת הריון בלי לספר\לא מרגישה טוב\ סתם עייפה מהשבוע שחלף? לא יתכן ששבת שלמה תיפול עליך בלי לוודא שזה בסדר מבחינתך)

המלצה שלי במצבים כאלה היא להכין את בעלך מראש שיעזור, גם שלא ינטוש אותך בשיחה (אם מדברים על נושאים כאלה זה הזמן לשיחה זוגית חצי חיוך) וגם בעזרה, לעזור יחד איתך. אולי כדאי לך גם ללכת לתפילות כדי לא להישאר לבד בסיטואציות כאלה.

במצב כזה גם אם תעזרי בשאר הזמן המינון יהיה סביל יותר..

ומותר לך להודות בקושי, לשתף במה ששיתפת כאן ואפילו להגיד שקשה לך הכל לבד. אם לא משתפים אנשים לא תמיד מודעים מה עובר, ולכן כדאי תמיד לשתף ולא לצפות סתם.. (פורום לא מספיק..) 

ודבר קטן לסיום,

מעולה שטוב לכם ולא לחוץ (הכי טוב ככה),

ובעז"ה אני מאחלת לכם שלא תצטרכו בכלל טיפולים משום סוג שהוא,

רק שימו לב לא לחכות למצב שבו ממש תרצו ילד ולא תהיו מסוגלים לחכות ורק אז תתחילו בדיקות וטיפולים.

כי בדיקת מה יש לכם לוקח זמן, יש הרבה זמן עד שמתחילים בכלל טיפולים וגם הטיפולים עצמם עלולים לקחת זמן.

אז שלא תגיעו למצב כזה שבו לא תהיו מסוגלים לחכות יותר ממליצה לך להתחיל לגשש ברגע שהחסר מתחיל להפריע באופן משמעותי, אפשר בנחת כמובן..

השקעת בתשובה. תודהאין מקום לשאלה
אז קודם כל אענה גם לך וגם למתעלה אליו- מה זאת אומרת לא ללכת? את השבת הזו מתכננים כבר 5 חודשיים וכל פעם דוחים אותה כי לא מתאים לזוג אחר. זה היה ממש חשוב שכולנו נהיה שם.בעלי רוצה להנות עם האחים והאחיות שלו? לא? והכי חשוב שזה נק' כללית כך הוא דרכו של עולם אי אפשר לעצור את החיים בגלל שלנו אין עדין.. בעתיד המאוד קרוב יהיו בריתות וקידושים. גם אז לא נלך? כי קשה לי? ברור שלא. כאב זה דבר שנמצא ונוכח הוא והחיים פוסעים זה לצד זה לעולם. ולכן כתבתי את שכתבתי. כי ככה זה אין לנו דרך להעלם מהחיים לסגור את הדלת ולחכות עד יעבור זעם (אגב גם זנ לא יעזור כי בגכ כשנפתרת בעיה מגיעה חדשה) ולכן עלינו לגלות רגישות אחד לשני. את המילה רגישות אסביר כבר למתעלה..

תודה שוקולג לבן על המילים החמות. אכן אלמד לעזור לעצמי ואשמח גם לדעת שהסביבה מודעת לזוגות כאלה ועוזרת להם לעזור לעצמם.
אגב אני כבר עברתי בדיקות מקיפות. דרך מכבי. התוצאות חיוביות. אין שום בעיה אצלי שנראית לעין יש ביוץ רמת הורמונים וכו' ישנה בעיה אחרת שנצרכת עבורה פשוט. סבלנות. אז אנחנו נחכה עד שהקבה בעזה יתן לנו את שלנו..

מי יודע אולי עוד החודש

שמחה לשמוע שאין בעיה ב"ה שוקולד לבן

וגם שיש לכם סבלנות ואמונה, זה כל כך חשוב!

רק רציתי לכתוב בזה שמגיע לך כל הכבוד שהלכת, וזה לא מובן מאליו, למרות התכנונים והכל

(למרות שזה המצב הכי בריא, לא טוב להתנתק מהעולם בגלל קושי)

וגם כמובן לתת לך עצות מה כדאי לפעם הבאה, כי באמת הסביבה לא תמיד מודעת או רגישה, 

וכיוון שלחנך את הסביבה לא תצליחי לפחות תוכלי לדאוג שלא תפגעי ממנה..

ואם את מרגישה שזו התנהגות שחוזרת על עצמה ומפריעה לך, באמת יש מקום לשוחח עם הגיסות בשיחה פתוחה ונעימה עם כל אחת.

להודות שיש קושי ולבקש בעדינות אם אפשר לדבר על נושאים נוספים ולא להדגיש את הקושי בציפיות כמו שציפו ממך.

כי אם לא אומרים לא הוגן לצפות שיבינו מעצמם, כי גם להם יש התמודדויות ולא פשוט לחשוב על אחרים. ברגע שאומרים יש מודעות ואז קל יותר להיות רגישים (בהנחה שהן לא חסרות טקט באופן קיצוני)

נ.ב.

אני ממש לא כותבת מ"למעלה", גם אני במצב שלך (אין לנו ילדים)

נוטה להסכים עם שוקולד שעדיף שלא היית באהמתעלה אליו

ואני כותבת כמישהי שעלולה היתה להיות במצב הזה להרבה שנים....

זכותה של המארחת להתנהג כרצונה בביתה

זכותן של הגיסות לדבר על מה שבא להן

למושג רגישות יש פרשנויות כמיספר האנשים בעולם כל אחד והפרשנות שלו וכל פרשנות היא לגיטימית ונתונה לשינוים כל הזמן אז אין טעם שאכתוב את הפרשנות שלי כי אני זו לא את ואת לא הגיסות שלך ותכונה לא חיובית במיוחד בעיני שנתקלתי בה אצל מעוכבות פיריון היא הדרישה המתמדת לרגישות כלפיהן דרישה שנעלמת אוטומטית משום מה כשהן מתבקשות ליחס כזה כלפי אחרים אבל להן מותר למה?כי הן מעוכבות פיריון.

אני אף פעם לא התביישתי לבקש רחמנות

לא חשבתי שאף אחד בסביבתי צריך לדבר או להתנהג אחרת ממה שטיבעי לו.

ועוד פעם את זו לא אני וזה בסדר גמור ולגיטימי לגמרי אבל בואו נקשוט את עצמנו לפני שאנחנו קושטים אחרים.

אני חושבת שצריכה להיות התחשבות הדדית ורגישות הדדיתצוללת צהובה

ברור לפותחת שאם כל הגיסות בהריון- סביר להניח שאלו נושאי השיחה שלהן ועליה לחזות שדבר כזה יהיה. ועליהן להיות רגישות ולהתעניין גם בה ובנושאים אחרים.בדיוק כפי שעושים גם בנושאים אחרים- כמה נשים מדברות יחד על מכנה משותף- ויש לידן מישהי שהנושא לא קשור אליה- צריך להתחשב כדי שהיא תרגיש בנוח, הרי מטרת השבת היא כיף משפחתי.

ואם היא לא הייתה מגיעה לשבת זה היה פוגע.

אני חייבת לומר שהתססת אותיאין מקום לשאלה
לגבי השתתפותי בשבת ראי בהודעה למעלה.
ברור שזכותן של גיסותיי לומרמה שמתחשק להן
וגם זכותה של המארחת לעשות כרצונה
המילה זכותי היא לא ככ מגיעה מאותו השדה הסמנטי של המילה רגישה
מהי רגישות. דווקא יש לזה פרשנות אחת צורות הביטוי אולי שונות
רגישות היא חשיבה על הזולת. התנהגות שלא במשורת הדין. זוהי רגישות.
האם מעוכבות הריון נוטות לנהוג כלפי אחרים בחוסר רגישות? זו אמירה קשה שלא יודעת אם יש לה ביסוס אמיתי.
אני באופן טבעי לא אדבר באופן טבעי בכל מצב. כי אנשים עם טקט עושים תמיד הערכות מצב. במקום שידוע לי על יתמות לא אדבר על אימי באופן מוקצן ובמקום שבו ישנם חברות שעדיין מחפשות את האחד לא אבליט את נישואיי. באופן הכי טבעי שיש.

מה הבעיה לדבר במינון נמוך יותר על מה שאין לשני? מה הבעיה למצוא את המכנה המשותף והמשמח? ולדבר על נושאים כואבים שלא בנוכחות כולם.. להשתדל שלא להבליט את החוסר של השני?
ושוב לא מדברתרק עלי כי אני ממש עוד לא מעוכבת פריון.אלא באופן כללי וחשוב
מצד אחד את צודקת מאודאמא, ברוך ה'

אבל צריך לדעת משהו, סף הרגישות של "מעוכבות פריון" הוא גבוה בכל מקרה. ועל זה כתבה "מתעלה אליו", אולי לא באופן שהכי היה נעים לשמוע... וכנראה גם באופן שלא תואם את השבת הזו, שלפחות מנקודת המבט שלך היה נראה שבאמת לא היתה טיפת התחשבות בך וחבל.. אבל עדיין חשוב לי שתשמעי עוד משהו:

אני יודעת שבזמן שחיכיתי וציפיתי, כל מה ששכנה היה אומרת לי, גם כשברור שכוונתה היתה לטובה, היה מעלה בי דמעות... והרבה פעמים זה היה קשור לתחושות הפנימיות שלי ולא למה שהסביבה שידרה. לפעמים גם אם את מרגישה שדווקא בגללך מסיטים את נושא השיחה שמתגלגל באופן טבעי למחוזות אחרים - זה פוגע. לפעמים התעניינות במה קורה איתכם - זה פוגע. לפעמים חוסר התעניינות - פוגע. תלוי ממי, תלוי מתי.

לי היה קשה מאוד להתמודד עם היישוב בו גרנו. אחרי שנולד בננו הראשון - עברנו דירה כדי לפתוח "דף חדש" כמשפחה צעירה, בלי העבר המתסכל של לפני כן. ולא היה לי משהו אישי נגד הנשים המקסימות ביישוב, היה לי בעיה אם איך שאני התמודדתי עם הקושי שלנו ויצרתי איזשהו חיץ שהיה לי קשה להפשיר, לפחות עם רובן. עם המשפחה המצב לא היה כך, ומזל שכך, כי משפחה קשה להחליף... (כולם כבר יודעים במשפחה שלנו שהילדים מטיפולים - זה שחרר אצלי משהו מאוד חשוב)

אני זוכרת שחודש אחרי שעברנו דירה, פרסמה מישהי ב"עולם קטן" מכתב על "חוסר הרגישות" בישוב שהיתה בו, ועל כך שבגלל זה הם עברו דירה. זה היה לפני ראש השנה ואחר כך כמה משפחות התקשרו לבקש סליחה... ואני הרגשתי עוד יותר מפודחת. סליחה על מה? על זה שלא ידעתם איך לתקשר איתי? גם אני לא ידעתי תמיד איך אני רוצה שתתקשרו איתי... להיות בסבב של ארוחות ליולדות או לא? להיות בסבב נקיון המשחקיה או לא? לבוא למפגשי נשים, עם כל נושאי השיחה הנלוים או לא? ללכת לגן השעשועים, איפה שנפגשות כל הנשים אחר הצהריים ביישוב הקטן או לא? כל מפגש כזה יוצר איזה מחסום/חוסר נעימות, שלא תמיד יש איך לפתור אותו בעזרת רגישות חיצונית של נשים שהן עדיין לא חברות ממש טובות שלי. זו הרבה עבודה פנימית, לא להפגע, להפתח, לומר את אשר על ליבי במקום. לי היה קשה. נפתחתי רק אחרי הילד הראשון וחבל. יכלתי לעבור את התקופה הזו אחרת, ואני חושבת שעל זה מדברת מתעלה אליו.

נקודה למחשבה שיכול להיות שתפגע בנשים שמתמודדות יום יום עם מצבים לא קלים, אך באמת אני מדברת מנסיון כואב... וזה באמת לא רק בתחום הזה אלא בכל תחום כמו יתמות, רווקות ועוד. הרבה ממה שעובר עלינו, תלוי בנו, כי חברה/משפחה זה משהו שקשה לשנות, וגם לא היינו רוצים שיתנהגו באופן אובר רגיש לידנו...

(מתכוננת למתקפה...)

את כל כך צודקת! יישר כוח על ההצפה של הנקודהפנסאי
הזו... וכתבת מאוד יפה ועם כבוד ורגישות...
את צודקת לגמרי,שוקולד לבן

רק שהפותחת בכלל לא נמצאת שם ולכן לא דיברה על הנקודה שהצגת.

הפותחת ביקשה רגישות סבירה בהחלט- לדבר על עוד נושאים, לא לצפות רק ממנה לעזרה כי לה אין ילדים

זו ממש לא הנקודה שהעלית, שכל דבר מעלה את הקושי, אלא בקשה לקצת רגישות.

כך שכאן לא מתאים לכתוב את התגובה הספציפית הזו , למרות שיש בה הרבה אמת.

לא היית נתססת אם לא היית מחפשת מראש להתססמתעלה אליו

תני לי לנחש שכניראה יש לך בטן מלאה על הגיסות בלי קשר בכלל לענין הפוריות וזה היה רק טריגר ועוד פעם אני אחזור ואכתוב לגיטימי לגמרי כי יחסים משפחתים אחרי הכל זה דבר מאוד מורכב ואני מניחה שהכעס שלך מבחינתך מוצדק לחלוטין ואני הראשונה להצדיק אותו פשוט מפני שככה את מרגישה ולא צריך יותר מזה.

בעולם של ימינו מושגים הם דבר מאוד דינמי,משתנה וחמקמק והרגישות של היום כבר רחוקה מאוד מהפרשנות שנתנו פעם במילון?לדעתי זה מזויף,שיקרי,צבוע ורדוד והתוצאה היא מצבים כמו שאת מתארת כי מה אנחנו שנקבע מה היא חשיבה על הזולת או לפי משורת הדין?אנחנו חיים בהוווה ובהווה הכל  פתוח והכל יחסי לכל אחד יש את הפרשנות שלו וזכות לפרש אותה כי זה לא חוכמה גדולה כשפתאום זה מגיע אלינו אז "זה לא מתאים"

הייתי מספיק בפורומים של פוריות כדי לספר לך שרוב מעוכבות הפיריון מתבטאות בסגנון הזה

ולא אני בכלל לא מדברת עליך ספציפית כי זה לא הסגנון שלי לנגח אנשים כואבים.

אם זה ממש מציק לך אני לא מכירה פתרון יותר טוב מאשר לתפוס אותן לשיחה מלב אל לב פנים אל פנים.

לא מתקפה אין מקום לשאלה
אין לי שום בטן מלאה על הגיסות שלי. שלוש מתוכן הפכו להיות החברות הכי טובות שלי מאז החתונה ואחת מהם בכלל יש לי קשר עמוק. הן לא פגעו בי ואין לי כל כך כעס עליהן. הסיטואציה היתה קשה לא בגללן. בגלל המציאות.בגלל שה רצה כך. אני לא מצפה בכלל מהסביבה ללכת על תבנית ביצים. גיסותיי שהן נשים נפלאות בכלל לא העלו על דעתן מה אני עוברת.
אני כן מבקשת מודעות .
אני אדם שמח בטבעי ומנחשת שעוד המון נשים במצבי הם לא הקליפה הכי רגישה שיש.. כשיש נק שבירה הם עמוקות ומגיעות מסיטאוציות מאוד לא פשוטות.
ועוד משהו שאני רוצה להוסיף כאב של אישה ללא ילדים הוא מהכאבים העמוקים והנוראים ביותר. לכו אל התנך קראו את התיאור של חנה רחל רבקה... לא סתם. כי זה באמת משהו שאין לו תיאור ורק מי שנמצא במנהרה הזו מכיר ויודע. אני עוד לא שם ומקווה ומייחלת שגם לא להיות שם..

אז זהו. אני יודעת שזה מצב מורכב. צאו מנק הנחה שנשים לא מצפות ממכם למשהו מיוחד . הן גם מבינות שאין לכן דרך להבין. טיפונת מודעת מעט רגישות לא יותר מזה..

זזתי לראות קצת מיטה.
לילה טוב לךבאמת הכי טוב שיחהמתעלה אליו

אם הן לא ידעו מה את עוברת אז איך תהיה להן מודעות?נכון זה לא קל אבל מישהו חייב לעשות את הצעד הראשון.

תאמיני לי שאני יודעת,כמעט רק שנתיים אבל זה היה סיוט שאני  כן בלי בושה מאחלת לאויבים שלי

את כותבת ממש יפה ומזדהה איתך מאוד!מקופלת
אשרייך...ריגשת אותי ונגעת ללבי. אכן רגישות זה דבר כל כך חשוב שקשה ליישם. ויש סביב הנושא הזה המון עניינים בדת היהודית...נפעמתי לראות את גודל אשיותך. חזקי ואמצי
התכוונת אלי?אין מקום לשאלה
אם כן תודה (מסמיקה).
העלית נקודה חשובה מאודתודה!!
זה נושא מורכב ורגיש. וטוב מאוד שהעלית כאן, מצד החברה צריך הרבה יותר רגישות ומודעות. ומצד הנשים המחכות, צריך הבנה שאף אחד חס וחלילה לא מתכווון להכאיב. וכל צד יעשה את המוטל עליו..
תודה שחידדת את הסיטואציות ואת המחשבה..
צר לי עליךחלב ודבש

חזקי ואמצי

"אי הריון" (באין לי ביטוי טוב יותר לתאר את מצבך) איננו פשע, איננו עבירה, איננו דבר שצריך לגרום לתחושת בושה ואשמה אלא דבר מצוי וטבעי.

לכן חבל שתרגישי רע, לא פשעת ולא חטאת וכמוך אני מאמינה כי בבוא יומכם גם אתם תזכו לילדים.

בינתיים תנצלו את הזמן שיש לכם לבלות ולהנות מהחיים כי כשהילדים באים אז החיים משתנים.

לא יפה מצידן. בכלל.דינה די

אשה בחודש תשיעי לא יכולה להוריד 2 צלחות מהשולחן?! לחתוך סלט?! 

גם אם נניח שאחת לא יכולה האחרות סתם קפצו על המציאה 

מה הם חשבו לעצמן?! פטיש

וחוץ מזה אני לא יודעת איך אפשר לגרום לנשים בתשיעי להיות מסוגלות לחשוב ולדבר על דברים אחרים

זה בערך כמו לחשוב שכלה ביום החתונה שלה תהיה מסוגלת לא לחשבו על החתונה ...

הדרך היחידית שאני מצאתי להתמודד עם זה (לא בשבת) הוא זוג אוזניות

הן לא רצו לפגועl666

לדעתי גברים היו צריכים לעזור לפנות ולערוך
אין מה לעשות - בעזרת ה' בקרוב גם את תביני שהן פשוט לא יכולות להתכופף וגם עייפות הזאת- מי שלא חווה לא יבין
כשאני מתארחת אצל מישהי בהריון ואני לא אז כמובן שזה אני זאת שאמורה לקום ולפנות
חוץ מי זה יש כאלה שנעלבים כשמחליפים נושא ברגע שהן נכנסו לחדר
הן לא רצו לפגוע בך והרגישו קרובות מספיק לא להתייחס אליך כאל מישהי שצריכה רגישות מיוחדת
לא נראה לי שזה נעים שתמיד יתייחסו  אליך לא כאל בן אדם אלא כעני, נכה, רווק מאוחר, יתום, מצפה לילד, זקן...

לא קראתי הכל. אבל במקומך היתי עושה מה שכולן עושותאין כמו אמא

ממש ממש לא היתי מרגישה צורך בגלל הבטן שלהן לקום ולעשות יותר מכולן.

הן יושבות בשיחה את יושבת ומנסה להשתתף

הן קמות להוריד, תקומי גם ותעזרי.

אולי בדיוק עברת הפלה יומים קודם ואת חלשה? רק למי שרואים בטן יש קשיים?

הם לא אמורים לדעת מה עובר עליך, זה שהסכלו עליך ממש לא אומר שאת צריכה לקום.

ועוד ועוד ועוד במיוחד שהמזמינה מרגישה איזה סופראומן שהכל היא יכולה. אז בבקשה גברת נכבדה את כל כך הכל מתקתקת מה זה בשבילך כמה כלים???

בקיצור לא הייתי מנדבת את עצמי, אלא אם כן גיסתי היתה אומרת לי תקשיבי אני מרגישה זועה יש לי סחרורת נוראית, אז אין בררה, זה נגיד באמצע הסעודה אם היא צריכה מזלג

אבל להוריד כלים? מה הלחץ???? אפשר ללכת לישון ולעשות את זה בשש בבוקר...

כשאני מתארחת לבד כמובן שאני עוזרת למאחרת, פה זה הרבה אורחים בגלל זה זה יותר מעצבן שאת היחידה שצריכה לעזור.אם כולם עוזרים אז גם כמובן לא הייתי יושבת בצד ולא עוזרת...

מאמע צאדיקה

די ברור לי שלא הייתי מביאה את עצמי לשבת כזו... למה להכאיב לעצמי?

אז כל הכבוד לך שהלכת בכלל, ושניסית להיות נחמדה..

ותעשי שיחת- מודעות לגיסות שלך

מגיבה משני הכיווניםggg

מהצד שלך- מובן מאוד ההרגשה. אם זה עוזר לך אז דעי שאת לא לבד בצערך, יש עוד המון נשים שעוברות מה שאת עוברת

ויש גם פורומים שמדברים על זה. ופותחים הכל.

אם הייתי צריכה להיות בשבת כזאת במקומך ללא יכולת להתחמק- הייתי מביאה איזה ספר וכשהייתי משתעממת או סתם מרגישה מחוץ לעניינים הייתי הולכת לקרוא. או קוראת לבעלי לצאת איתי לסיבוב- שזה מקובל מאוד לזוג צעיר להתבודד קצת.

בעניין העזרה, אני לא ממש מצליחה להבין איפה היו הבעלים בכל הסיפור... כשאשה בחודש תשיעי הבעל צריך להיות קצת יותר בתמונה.

ההרגשה הזאת שכולם בהריון חוץ ממך יכולה באמת להכאיב, אך הן לא אשמות כמובן שזה המצב. 

כשאני מרגישה כך אני פשוט הולכת מהמקום. אני מאחלת להן את כל האושר שבעולם והולכת כדי לא לרחם על עצמי יותר מידי. זה לא מוביל לשום מקום חוץ מלתסכול או קנאה חלילה.

מהצד שלהן- להיות בהריון חודש תשיעי ממש לא קל. אין עוד הרבה דברים שמעניינים אותך חוץ מההריון בזמן כזה. ככה זה.

אם הן היו מנסות לדבר בצורה מאולצת על דברים אחרים זה לא היה נשמע טוב. את היית מרגישה יותר לא נעים.

בעניין העזרה, מצב בעייתי. חושבת שאם הגברים לא מתעוררים לעזור צריך להעיר אותם.

בעניין הגיסה שתמיד הכל אצלה נראה מושלם- תמיד תהיה מישהי כזאת במשפחה, נו אז מה? גם לא כל מה שנראה בחוץ מושלם הוא באמת כך. אולי התאמצה מאוד לשבת כדי שיהיה נעים ונחמד ואחרי שכולם הלכו התמוטטה. ואולי הקב"ה באמת חנן אותה ביותר כוחות מאחרים. אולי...

מכיוון שחוויתי את שני המצבים (יש לי מה שנקרא עקרות משנית כנראה.) יכולה להגיד לך שלדעתי אין פה פתרון. רגישות תמיד צריכה להיות. בכל נושא ועל כל הנוגעים בדבר.

וואוו איזה כיף שכתבת...מישהי12

אני גם במצב שלך, מחכה.....
וכ"כ מבינה את ההרגשה המורכבת הזאת של המצפון לעשות מול האין כוח, חולה, במחזור וכו'...

אפילו לפעמים סתם מול עצמי, יש מצפון למה אני לא מספיק עושה כשאין לי את 'התירוץ' של ההריון....
לא יודעת מה להגיב, איך לנחם ואף אני באותה צרה.....
בעז"ה שנראה ישועות ושה' ישמח אותנו!!!
חיבוק.

יקרה,רבקוש

ראשית אני רוצה להגיד לך שאני בערך במצבך (חוץ מזה שאני כן קצת לחוצה כבר...)

שני דברים אני רוצה להגיד לך, דווקא מהמקום שלי.

- את ממש צודקת בתחושות שלך וממש צודקת שהחברה שלנו לפעמים לא רגישה מספיק בתחום הזה...

מהנסיון שלי זה קשה וכואב וכמו שאמרת תחושה שבא לי שהאדמה תבלע אותי...

אין לי הצעות חכמות כ"כ. רק חיבוק גדול.

(אני גם הייתי הולכת לשבת הזאת, בניגוד לשאר התגובות כאן. יש מחוייבויות ויש חיים וזהו.)

- שוב, מהניסיון שלי, אנחנו נמצאות במצב רגיש מאוד ולכן כל מה שיעשו יהיה לנו לא נעים.

ידברו על ההריון- כואב. לא ידברו- כואב.

ישאלו מה קורה- כואב. לא יתעניינו בכלל- כואב.

אז אני משתדלת לפתח רגישות גם למצוקה של הסביבה שלי, שלא כ"כ יודעת לאכול את זה....

בהצלחה יקרה,

שהקב"ה ישלח לכם שפע וטוב ושמחה...

חולקת על חלק מדבריך (מכוון גם לתגובה של מתעלה אליו)שוקולד לבן

נכון שבתקופות מסויימות (בעיקר בדיקות וטיפולים) נשים במצב כזה רגישות לכל דבר

אבל לפחות בהתחלה הרגישות לא מופיעה כל הזמן.

לי אישית למשל רוב הזמן לא מפריע שידברו על הריון (כן מפריע לי שיסתירו כשכל השאר יודעים, אבל זה מובן)

ולא שיתעניינו או לא במצב. ממש לא אכפת לי.

אבל כן מפריע מה שהכותבת דיברה עליו, וזה אפילו לא קשור להריון- מפריע לשבת בשיחה שכולם מדברות על משהו שאין לך מושג בו בכלל ואת בחוץ, מפריע שכולם מצפות ממך לעבוד כאילו לך אין קשיים.

הקושי שהכותבת דיברה עליו לא נובע מרגישות יתרה בגלל המצב בו הכותבת נמצאת, אלא מקושי הגיוני, שכל אחת במצב כזה (גם רווקה\מישהי שכולן מסביבה עם בעיות בגב ומדברות רק על זה וכדומה) היתה מרגישה אותו.

דווקא בגלל זה לגיטימי פה לבקש התחשבות ולא כל דבר צריך לקשר למצב הרגיש, יש רגישות בסיסית ומותר לנהוג לפיה

בקשי מ 4 נשים בתשיעי לא לדבר על זה ...דינה די

בקשי מכלה בשבוע של החתונה שלה לא לחשוב על זה ליום שלם. איך שייך?

הסיטואציה היא בעיתית - יש 4 נשים ממש לפני לידה . ברור שהם ידברו על זה הרבה .

שום דבר אחד לא מעניין אותן עכשיו.

האם את הולכת או לא הולכת לשבת זו השאלה 

ואם את שם אז טיילי עם בעלך תתחמקי מהמקום תעסיקי את עצמך

או תנסי בעצמך לעלות נושאים אחרים ולהסיט את השיחה 

אומרת את זה מהמקום שחיכה כמה שנים.

למדתי שככה זה ולהסתדר עם זה . 

(וכן, היו זוגות שהשתדלתי לא להגיע איתם לשבת אצל חמותי)

אהבתי את הגישה המעשית שלך!צוללת צהובה

יש ברירה ? בחיים אתה לומד להיות פרקטידינה די

עבדתי תקופה עם לא פחות מ 4 הריוניות

שמתי זוג אוזניות על האוזנים ושלום . 

באמת?אין מקום לשאלה
אי אפשר לדבר טיפה פחות?
אישה בתשיעי לא מענין אותה יותר פולטיקה.מתכונים .קשיים בעבודה זוגיות? כל דבר הופך להיות לא רלוונטי?
את יודעת הן היו ככככל השבת יחד אי אפשר לעלות ויכוחים לדיון כשאני לא שם?
אני לא באה בתלונות כלפי הגיסות שלי. אבל אני כן חושבת שכל מי שרואה את השירשור הזה ותתקל בפעם הבאה בסיטואציה בה יושבות נשים ומתווכחות אם לנסוע עם אמא ללידה או עם דולה ועומדת שם באופן די טיפשי אחת שעוד מחכה תנסה סו שקרה את השרשור בהזדמנות הקרובה ובאופן טבעי שהנושא הבעיה לא יהיה באיזה סוג טיטולים להשתמש אלא משהו שגם זו תוכל להביע את דעתה..
אחרכך תוכלו לחזור. ולהשוות מחירי עגלות אחרי שאותה אחת הרגישה טיפה תועלת מנוכחתה שם אחרי ש נתנו לה עדין הרגשה של שווה.. כל כך קשה?
קשה לי להאמין
אולי כי מעולם לא הייתי בתשיעי...
קשה להאמין, אבל זה ככהמאמע צאדיקה

משו במוח "נדפק" בגלל הרמות הורמונים- ככה שהמוח של האמא-לעתיד באמת עסוק כל הזמן רק בתינוק שיהיה

זה בכוונה השם עשה ככה את העולם, כדי לעשות לאימהות הכנה מראש, וכדי לדאוג שאחרי הלידה יהיה להן במוח רק דבר אחד- לדאוג לתינוק שלהן.

אבל לסביבה- זה מעיק

ותודה לחברה טובה שלי

שאמרה לי אם השם המקצועי של התופעה הזו,

והבטיחה לי שזה עובר, והמוח שלי יחזור לעצמו, ואני יפסיק להיות "חסרת חיים"

ותודה לחברה טובה שלי (אחרת)

שנזפה בי ואמרה- גם בנסיבות הורמונאליות כלשהן- חייבים לעשות עבודת המידות

בבקשה בבקשה תזהרו איך אתם משתמשים במילים!!!!!!!!מתעלה אליו

אנשים שולפים מהשרוול מושגים כמו רגישות,טקט,הכלה וסובלנות בלי להבין בכלל מה המשמעות,מה משתמע מזה כלפי הסובבים אותם ומה ההשלכות והתוצאות העיקר לצאת נורא מגניבים,תעצרו שניה לפני,תחשבו אם אתם באמת קולטים מה הולך לצאת לכם מהפה ומהמקלדת ומה זה עלול לגרום!

אני חושבתאל הר המוריה
ששוקלד לבן דווקא ממש נזהרה, בניגוד אליך
לא כ''כ נעים לקרוא אותך בשרשור הזה.
אם לא נעים לך אל תקראי וזהומתעלה אליו
עבר עריכה על ידי מתעלה אליו בתאריך ט' בשבט תשע"ה 20:24

ואת מוזמנת לפנות אלי בפרטי כי אני לא רוצה לפנצר לפותחת את השרשור.

תודה שוקולד לבןאין מקום לשאלה
ממש לקחת לי את המילים מהפה.
אין הכוונה במקרי רגישיות יתר.
אני אישית לא אדם שנפגע מהר ולא זו הסיטואציה בה כל דבר שלא תעשו תצאו פוגעים.
אלא כוונתי בדיוק לדבר בסיסי ביותר. השתדלו (ואם תקרא שוב את מה שכתבתי למעלה לא אמרתי לא לדבר..) להפחית במינון או לעלות עוד נושאים על מנת לתת הרגשה טובה. לא לצפות לעזרה יתירה על חשבון תחושת האין (כן עסרה שווה או במינון נורמאלי)
זה הכל..
אני קוראת את השרשור ואומרת לעצמי זה באמת כך?
בקשתי היתה מוגזמת? האם אין מקום למעט רגישות? האם אין אנו מוסגלים להכיל מעט מהכאב של מישהו אחר?
אני קוראת שוב ושוב את הבקשה ותוהה מהיכן מגיעות התגובות הכל כך נזעמות?
סליחה.
רציתי לעלות מעט את המודעות סביב הענין.
מקווה שלא קילקלתי במקום לתקן
חס וחלילה חמודה זו צרת הדור שלנומתעלה אליו

הדרישות שלך לא מוגזמות בכלל, ואת צודקתפנסאי
לגמרי שאת לא אמורה בגלל שאינך באותו סטטוס כמו הגיסות לשרת את הוד מעלתן...

פשוט ״אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו״ הוא לשני הצדדים, ונראה לי שהרוב ניסו יותר ללמד זכות על הגיסות שלך מאשר להצדיק אותן...

בסופו של דבר אין לנו עניין לסכסך ביניכם.

אבל הקושי שלך מובן ולגיטימי בהחלט, ותודה שהערת את תשומת ליבנו, מקווה לשים לב לפרטים הללו...
את צודקת לגמריאל הר המוריהאחרונה
וכל הכבוד על העלאת המודעות!!
זה כ''כ חשוב!!!
אני כ''כ מתחרפנת מאנשים חסרי טקט מסביבי..
מתוקה!! את כ''כ מדהימה!!אל הר המוריה
קראתי את כל השרשור וההסתכלות שלך מהממת!!
הלוואי וימשיך ככה..
אני רק היום (אחרי קצת יותר משנתיים) סוף סוף מגיעה למקום הזה
היה לי כואב לראות את התגובות הפוגעות והלא מבינות
לצערי ככה זה בחיים
אני מקווה שה' יראה את ההסתכלות המהממת הזאת
ואת הרצון לפתוח לציבור את ההרגשה הזאת
ויזכה אותך בקרוב...
תודהאין מקום לשאלה
אמן. בעזה שה' יתן לנו את שלנו.

מאחלת לך בשורות טובות ומהר!מדי פעם פה

ולדעתי את כל כך צודקת

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך