אלי ישי קרא לבן ארי להתאחד. אני מצטט ממה שהוא אמר בכנס השקת מטה השטח הדתי לאומי של יחד: "בימים של איחוד ערבי ברוח טיבי וזועבי, יש כאן חובת אחדות. קורא לדר' מיכאל בן ארי לבוא ולהתאחד איתנו. למען המחנה הלאומי ולמען הרוב היהודי במדינה".
התגובה של "עוצמה יהודית" (לא מילה במילה, אני מתמצת): זה לא חכמה לדבר, צריך לבצע. אלי ישי לא יכול לקרוא לבן ארי להתאחד כדי להוסיף מנדטים אבל להציע לו מקום לא ריאלי. אנחנו רוצים לפחות את המינימום, ואם לא נקבל אותו נציג את הרשימה שלנו ביום רביעי ונרוץ בנפרד.
כעיקרון, הוצע לבן ארי המקום ה-4 (שכמו שנאמר כאן הוא ריאלי בדיוק כמו האחרים שלפניו), אבל במהלך המשא ומתן (שדווקא די הצליח וברוב העניינים היו הסכמות) התפרץ מישהו מ"יחד" (השמועות אומרות שזה מישהו מטעם יוני שטבון, למרות שזה נשמע חרדי) ואמר שיש מספיק סרוגים ברביעייה הראשונה ואין מקום גם לבן ארי. משם כנראה הכל התפוצץ. אז בן ארי הציג את הרשימה שלו (אפילו מוקדם יותר ממה שהוא אמר) בכוונה מוצהרת לרוץ בנפרד.
לדעתי, שניהם עושים טעות חמורה שהם לא מתאחדים. בזבוז קולות (זה יכול להגיע ל6 מנדטים מבוזבזים!) זה הדבר האחרון שהימין צריך עכשיו - בתקופה שהפער בין הליכוד לעבודה הוא מזערי (גם במספר המנדטים של המפלגות עצמן, וגם במספר המנדטים שיש לכל אחת מהן כדי להקים ממשלה). אני אמנם תומך בבית היהודי אבל חשוב לי שיתאחדו.