גערות וביקורת בלתי פוסקיםאנונימי (פותח)

כמה ילדים קטנים יכולים לספוג גערות וביקורת על כל דבר קטן?

מהרגע שקמים בבוקר, ועד שעת השינה, בשעות (המעטות) שבעלי נמצא בבית -

רוב התקשורת ממנו לילדים מבוססת על ביקורת בלתי פוסקת, גערות, איומים בעונשים (שאח"כ הוא שוכח)

לפעמים ממש על שטויות, או על דברים שאפשר להעביר באמירה קלילה ואפילו בחיוך.

הילדים מקסימים ומחונכים, וכמו כל ילד - לפעמים גם משתוללים.

אולי דווקא כשהוא מגיע בערב הם יותר רוצים "צומי".

אבל למה כשקמים בבוקר הם צריכים מבול של הערות וגערות?

(אם הוא נמצא, בד"כ הוא כבר לא בבית כשהם קמים, ומגיע מאוחר יותר לאסוף את הקטנים למוסדות)

בבקרים כאלה אני מתחפרת בשמיכה, לא מסוגלת לקום בכלל. הכל מתכווץ לי בפנים, וכואב.

אחרי שהדלת נסגרת והוא הולך - אני יוצאת, מחבקת, אומרת לכל אחד כמה הוא מקסים,

אוספת את כל החיוכים והמילים הטובות שאני מצליחה לארגן על הבוקר......

אני יודעת שזה לא טוב להם. ואפילו גרוע.

גם הוא מודה בזה, וכל פעם מבטיח להשתפר, אבל אחרי תקופה זה חוזר.

מה שהכי מפריע לי שהם לומדים את צורת התקשורת הזו.

הבכור (12) ממש נהיה ילד ביקורתי - במיוחד כלפי מס' 2,

שגם הוא כבר מעביר את זה הלאה כלפי הקטנים ממנו.

בעלי גדל בבית מאוד ביקורתי וקר, ולזכותו יאמר שהוא כן עושה מאמצים.

כשהוא משתדל הוא כן מצליח לתקשר איתם על בסיס חיובי, מספר להם סיפור בסבלנות, או לומד איתם בשבת

אבל רוב הזמן אין לו סבלנות.

הוא עייף, הולך לישון מאוחר, קם מוקדם, עובד קשה, מרוויח מעט ולחוץ מאוד בגלל זה.

(ולא, אין לנו תקציב לטיפול\ייעוץ\קואוצ'ינג)

בעלך גדל בבית כזה.דינה די

הוא אדם טוב אני מניחה אחרת לא היית נשאת לו

כנראה - שגם מחינוך כזה אפשר לצאת טוב

ודורות על גבי דורות גדלו ככה 

אנחנו אמורים לעשות השתדלות  מה שאפשר ועד כמה שאפשר אבל זה - לא כל כך בידים שלך 

אז תתני את את החום האהבה הסבלנות תתפללי 

את עושה את הדבר הנכוןפנים טובות
שאת מחמיאה ומרעיפה עליהם אהבה, אמא טובה. כאב לי לקרוא איך שאת כואבת לשמוע כל בוקר את הגערות והביקורת שלו כלפי הילדים, זה ברור ומובן שקשה לך עם זה.
אני חושבת שיהיה טוב אם תציעי לו שתלמדו יחד ספר על חינוך ילדים, כל ערב תקראו כמה דפים וכל פעם תסבירי לו כמה שחבל על הנפש של הילדים היקרים האלה. אולי זה יעזור.
ילדים ששומעים כל הזמן ביקורת ומילים לא טובות זה מוריד להם את הבטחון העצמי!
תנסי להוציא ממנו מחמאות ודברים טובים על הילדים, תבקשי ממנו שישתדל להיות אליהם סבלן- גם כשקשה. זו הגדולה!
הרבה כח והצלחה.
בעלי אדם טוב... אבל קשה לו מאוד עם עצמואנונימי (פותח)

כתוצאה מהרמיסה שעבר בתור ילד

הביטחון העצמי שלו מעורער, וקשה לו מאוד בקטע החברתי

קשה לו לשמוח, קשה לו להיות משוחרר וקשה לו מאוד להיות אמפטי

מבחינה חינוכית - קשה לו מאוד להיות סמכותי ואסרטיבי בלי להתקיף

הקשר עם הוריו גרוע (ובאמת לא באשמתו)

האם הגיוני להשלים עם זה שעוד כמה "דורות על גבי דורות" ימשיכו את המסורת הזו?

זה מקומם.

למה שאני אשלים עם מציאות בה הילדים שלי יגדלו להיות הורים כאלה, ובני זוג כאלה?

אתםד.

צריכים לדבר על זה שוב-ושוב.

תגידי לו שאת מבינה את הנסיון שהוא נמצא בו, הן בגלל תנאי העבודה והן בגלל מה שהתרגל - אבל כדי "להזכיר", לתת משקל נגד - חשוב לדבר מידי פעם על הענין.

להסביר, שילד מקבל כח מזה שהוא רואה את הטוב שבו, אינו מתחזק מהביקורת, בוודאי לא להתחיל ככה את יומו, אלא בהצמחת כחותיו, בשמחה ואהבה. וכן - שיראה כמה קשה לו לעמוד בנסין בגלל שהתרגל כך מהבית, וכעת בעצם עלול לגרום שגם לילדים יהיה קשה לעמוד בנסיון כזה.. הרי אינו רוצה בכך.

חושבני שיהיה מאד טוב אם תסכמו שהוא כלל אינו ניגש אליהם בבקר, אלא רק אוזר את כל כחותיו לומר להם בחביבות ואהבה שלום ויום טוב לפני שהולך. עד שירגיש שכבר יכול אחרת, או ביום שמרגיש שמסוגל.

אולי כדאי גם לגבי שעות הערב, שתחליטו ביניכם מראש, שהוא איתם בתור מטפל-בהם כשמרגיש שיש לו כח לסבלנות - ואז נותן את המיטב. תדגישי לו כמה זה חיובי וטוב ומוסיף כשזה קורה.  אפשר גם להחליט שסיפור לפני השינה למשל, זה הוא. תנסו לאתר ביחד בעת-רצון, את ה"קטעים" היותר קשים לו להחזיק בסבלנות, ותסכמו ששם את תהיי בינתיים.

אם את יכולה לקחת את זה עלייך - נראה לכאורה שזה שווה. יהיה איתם קצת פחות זמן בפועל, אבל יותר מבחינת הפעולה החיובית.

יפה ונכון!והעיקר לא להיות ביקורתית כלפיו...מעין אהבה
כמו שזה לא עובד על ילדים כך גם לו זה לא יעזור להתגבר ולהשתפר..

תציעי לו שיהיה לו זמן קבוע איתם שמיועד רק למשחקים או לסיפור או יצירה..משהו כיף שיחבר ביניהם
ומסכימה עם מה שדן כתב- קחי על עצמך לתקופה לתת לו כמה שפחות להיות נוכח בזמנים דורשים..ולפגוש אותם יותר בזמני נחת..חוויה חיובית בונה הרבה ונותנת כח. לו וגם לילדים.
אין זמן כזהאנונימי (פותח)

הוא חוזר בדיוק לארוחת ערב, ואח"כ - הם הולכים לישון

פעם (כשהוא היה פחות לחוץ) באמת היה זמן איכות והיה מספר להם סיפורים ושר להם

היום אין לו כ"כ כח, חשק, סבלנות - רק פעם ב...

אולי תתחילו,ד.

פעם ביומיים אבא מספר סיפור בזמן ארוחת ערב...

תגידי לו (אחרי שתדברו שוב בקצרה על הערך), שזה הכל - אבל שאת זה יעשה איכותי ומכל הלב...  אתגר גם בשבילו..

אולי עם האוכל (והסיפור) יבוא גם התיאבון.

טוב, זה רעיון שיכול לעבודאנונימי (פותח)

בזמן האוכל בטוח לא,

כי ברגע שהוא מתחיל לדבר הם קמים ומשתוללים והוא נלחץ מזה

(בעיקר הקטנים, אבל זה מפריע לכולם)

אבל כשהם במיטות זה זמן רגוע שמאוד הולך אצלנו

(וגם תמריץ להתארגן מהר לשינה כשיש סיפור)

תודה על הרעיון. וזה גם באמת משהו שהוא יכול לעשות.

אבל מה עם זמנים לחוצים?

הסיפור בערב אמור להשפיע גם על הבקרים העצבניים, ערבי שבת המטרידים, וסעודות שבת הלחוצות?

רציתי מאוד שהוא יצא מדי פעם עם אחד הבנים לזמן איכות פרטי, פיצה או משהו

בינתיים זה לא קורה.

לדעתי,ד.

אם את רק יכולה - בהסכמתו - אז את הבקרים "תקחי" לו לגמרי בינתיים. זה הכי חשוב. אח"כ תעברו לבוקר אחד בשבוע שהוא לוקח בצורה טובה. הכל מתוך הסכמה הדדית על איך ראוי להיות, ועל הערכה לעבודתו והבנת הקושי, וגם הצורך להשתדל לעשות משהו בכיוון.

ערבי שבת - מה שאפשר להכין בחמישי בערב, כדי שאפשר יהיה ביום ו להגדיר משימות סבירות, מאותה גישה.

להסכים עם הילדים שכבר מבינים, כל "סדר" מסויים ביום ו וכד', שמקבלים פרס אם הוא מצליח, אחרי שמסבירים למה זה טוב בכלל.

יתכן שברגע שיחווה את הזמנים ה"טובים" יותר, כמו סיפור וכד', ושאינו חייב כשאינו בכושר, יתעורר הצד הטוב הזה "לכבוש" זמנים נוספים.

הבקרים גם ככה עליאנונימי (פותח)

אלא אם כן מאיזושהי סיבה הוא יוצא יותר מאוחר

בערבים אני באמת צריכה אותו שם.

הכנה לשבת ביום ה' - הלוואי. זה כמעט אף פעם לא קורה...

הילדים דווקא עוזרים, כמו ילדים - לפעמים עם כל המרץ, ולפעמים אין להם כ"כ חשק.

אבל סה"כ הם בסדר גמור.

הרעיון של לתת לו לשחרר את החובה לטפל בהם הוא מצויין.

אני מאוד מקווה שיהיו לי כוחות ליישם, כי כרגע אני לא ממש במיטבי מהבחינה הזו

קשה....מטרי
מניסיוני, בתור אחת שגדלה בבית כזה...
מאוד מאוד קשה לעשות שינוי. אני מאוד מתחברת למה שדן כתב. דברי איתו על זה. מה שעוזר לי להשתנות ולעבוד על עצמי כל יום מחדש, זה הרצון שלי שהילדים שלי יגדלו אחרת. יש אפשרות להעלות לו את זה למודעות בלי שזה יפגע בו? (כי לאף אחד לא נעים שמדברים על המשפחה שלו. גם אם זה נכון...)
לדעתי דן כתב עצות מעולות, ואין לי מה להוסיף... בהצלחה!!
יש ב"ה רמה מסויימת של מודעותאנונימי (פותח)

אנחנו נשואים מספיק שנים כדי שנצליח לגעת גם בדברים מהסוג הזה

הוא מודע לנזק שההורים שלו עשו, מאוד כואב לו על הילדות הגרועה שעבר והוא מודע (ברמה מסויימת) לנזק שהוא גורם

הלוואי שהיה עובד על עצמו כל יום, ואפילו כל יומיים היה משנה את המציאות שלנו מקצה לקצה.

תודה לך על השיתוף, אני בטוחה שהילדים שלך חווים ילדות אחרת ממה שהייתה לך.

אני מאוד מעריכה עבודה כזו.

אז אולי הוא לא באמת חושב שזה היה כ״כ גרוע?...מטרי
או שבאמת הם מביאים אותו לקצה, ואז אני גם הייתי מציעה שבזמנים כאלה את תתפסי את הפיקוד. בהצלחה!
הוא כל הזמן על הקצה, אבל בלי קשר אליהםאנונימי (פותח)

בעיקר בגלל המצב הכלכלי

(שנמשך ככה כבר שנים, אם זו הייתה תקופה מוגדרת הייתי בולעת רוק ומתמודדת עם הכל בעזרתו יתברך)

לא פשוט מה שאת מתארת.מטרי
מן הסתם אם יש לו קושי רציני מבחוץ, אין לו בכלל פניות לעבוד ׳מבפנים׳!
אני משערת שהוא חוזר מהעבודה, גמור, ובאמת מה שהוא רוצה זה שקט.. כנ״ל בסופי שבוע. זה זמן מנוחה ולכן מאוד ׳מקפיץ׳ אותו הרעש והבלגן. זה נכון?
לכן במצבים האלה הוא מגיב בצורה האוטומטית שלו. כי באמת לעבודה אישית צריך המווון כוחות נפש ובעיקר פניות נפשית לזה. אני יודעת שכשאני הרגשתי עמוסה בחוץ היה לי קשה לעבוד על עצמי בבית בנק׳ האלו.
מאחלת לכם שהקב״ה יעזור לכם למצוא את האיזון ואת הדרך לגדל את ילדיכם בצורה הטובה ביותר.
תודה, את מקסימהאנונימי (פותח)

הוא לא כ"כ יודע לקחת זמן לעצמו, לנוח כשצריך

זה גם חלק מהחינוך שקיבל, בבית שבו גדל לא היו פינוקים. חיי עבודה קשים וקרים.

בלי פירגונים (עד היום) בלי מילים חמות, אהבה במשורה אם בכלל.

תודה על ההקשבה, ועל ההארות שלך, הן עוזרות לי להתבונן בעוד זוויות של המצב.

קראתי את רוב השרשורפאז
הציעו פה הרבה פלסטרים, אבל לענ"ד הוא חייב לעבור טיפול.
חייב.
תלוו כסף אם צריך.
הנפש שלו פצועה, אלה הדפוסים שהוא מכיר ואליהם הוא יחזור בשעת נסיון. ושעות נסיון תמיד קורות.
גם בשבילהשמחה והבריאות שלו,
וגם בשביל ילדיכם.
אם אתם לארוצים להנציח עוד דור של ילדים סובלים,
ונכדים סובלים.
או להוציא כסף על טיפולים לילדים
או פשוט להתעלם מהצרכים הרגשיים שלהם
אתם חייבים לעבור טיפול בכל מחיר.
אני ממליצה על טיפול במח אחד שהוא יחסית
לא יקר, יעיל מהיר וממוקד.
אבל בכל מקרה שהוא בעיני מחובתכםכהורים
להסיר את הנגע מביתכם.

יש כמו שכתבו גם סבסודים שוניםוגופים שעוזרים: רווחה, עמותות, קופת חולים, אפילו עמותות שתורמות
סבסוד לטיפולים.

זה צריך להיות בעדיפות עליונה.
אל תספרו לעצמכם סיפורים על סיפור בארוחת ערב.
זה נחמד אולילצדטיפולאך ממש לא מחליףאותו.
תתייחסי לבעלך כאל אדם פצוע.
ותעזרי לו להרפא.

בהצלחה לכם.
(הפותחת) אני גם חושבת שצריך טיפולאנונימי (פותח)אחרונה

אין לנו אפשרות לקחת הלוואה

ואבדוק אפשרויות אחרות לסבסוד

בכל אופן חשוב לי שהוא יגיע בעצמו להבנה הזו, וירצה מעצמו.

ואני חושבת שאנחנו די שם, בתקופה האחרונה דווקא דיברנו על זה וכן יש איזו תזוזה מצידו לרמה טובה יותר של מודעות.

צאי מנקודת הנחה שהוא עושה את זה מאהבה ומאכפתיותאנונימי (3)
הוא רוצה לדאוג להם ולחנך אותם, אבל הדרך הדרך היחידה שיש לו לבטא את זה (הדרך שהוא נחשף אליה בתור ילד, כמו שכתבת) היא צעקות והערות..
חשוב שתבהירי לעצמך לפני שאת ניגשת לדבר איתו שהוא לא רע ח"ו. הוא טוב ולא יודע איך לבטא את זה.
אני לא אתפלא אם זה גורם לו לתסכול או הרגשה רעה עם עצמו..
הוא צריך את העזרה שלך...

לדעתי, אם הרצון שלו הוא לחנך והבעיה היא הדרך מה שיהיה הכי יעיל זה להקנות לו דרך חדשה ומוצלחת יותר לחינוך.

בדיוק היום שמעתי הסבר מהמם על זה שמילה טובה של הורה מעודדת מעשה חיובי ומילה רעה מונעת אמנם מעשה שלילי אך לא מעודדת מעשה חיובי.
לדוגמא אם אבא יראה שהבן שלו מרביץ לבן הקטן ויכעס עליו, ויעניש אותו, הבן הגדול יבין מזה ש"אסור להרביץ לאח שלי- כשאבא רואה" ואולי אפילו ש"בגלל אח שלי אבא כועס עלי. אני שונא אותו"

אבל אם האבא יראה אותו עוזר- אפילו במשהו קטן- לאח שלו, וילך ויחבק אותו ויאמר לו שהוא ראה מה שהוא עשה, וזה מקסים בעיניו והוא גאה שיש לו בן כזה, אז הבן יבין מזה ש"טוב לעזור לאחים שלי"
ו"כשאני עוזר לאחים שלי- טוב גם לי".
התוצאה של התנהגות כזאת (הוספת טוב) תהיה בהכרח המעטה במעשים הרעים של הילד (הסרת הרע)..

אולי תדברי על זה עם בעלך ותציעי לו לנסות להעיר רק בדרך הזאת לתקופה מסויימת..?
כשהוא רוצה הוא מצליחאנונימי (פותח)

אז אולי זה לא מספיק חשוב לו?

אני משתגעת מזה שהילדים מאמצים את סגנון התקשורת הזה,

וזה הולך ונהיה יותר גורע

בנוסף, אני לא חושבת שזה יעיל שאישה תחנך את בעלה.

אם הוא עושה את השינוי בשבילי זה לא יבוא מבפנים.

את צודקת - שינוי טוב יבוא מבפניםאנונימי (4)

אני בטוחה שהילדים שלך מרוויחים המון מהנוכחות התומכת שלך, כך שהמצב לא אבוד.

אני באמת לא חושבת שתוכלי לחנך אותו - רק להכיל ולאהוב אותו, כי האהבה שלך בוודאי מחלחלת ומשנה דברים מבפנים. וגם הדוגמה החיובית שאת נותנת לו בגישה האוהבת לילדים.

וכן, אם יש עם מי לדבר - כדאי לסכם איתו שבזמנים הקשים לא הוא לא איתם. צמצום הנוכחות האבהית תהיה כאן לטובה... ואם אין עם מי לדבר - כדאי לפעול לכך בכל אופן, בחכמת נשים שקטה. לכנס אלייך את הילדים בזמנים הקשים יותר שלו.

האמת, קשה לאהוב אותו ככהאנונימי (פותח)

אני לא תמיד מסוגלת להיות מכילה ואוהבת

בלבי אני כועסת עליו מאוד כשהוא מתנהג איתם כך,

זה מכאיב לי ברמות בגלל הנזק שזה גורם להם ובגלל שלא כך דמיינתי את ההורות שלנו

(באמת בשנים הראשונות כשהיו ילד אחד, שניים - זה לא היה ככה)

ובנוסף - בערב זה הזמן היחיד שהוא ממש עוזר לי איתם

תודה על העידוד. אני מתפללת על זה הרבה, אבל בינתיים הזמן עובר, הילדים גדלים...

עוד רגע אנחנו בגילאי ההתבגרות והדבר האחרון שהם צריכים זה ביקורת בגיל המבלבל הזה

הוא לא גורם להם שום נזקaima

זה טוב לילדים שהם צריכים להתאמץ שאבא יראה שהוא מעריך אותם.

ומנגד לאסור על ילדים להיות בקורתיים על אחיהם.

את כאילו מתרצת את זה שהם בקורתיים לקטנים בלהאשים את בעלך אבל זה ממש לא נכון.  את צריכה לחנך אותם להיות נחמדים אחד לשני וזה ממש לא קשור לביקורת של בעלך עליהם.

היא צריכה לחנך אותם - זה נכון. וגם בעלה חייב בחינוכם.אנונימי (4)

והחינוך העיקרי הוא בדוגמה אישית.

כך שאין פה שום תירוץ.

לא מסכימה עם הגישה הזו בשום צורהאנונימי (פותח)

הדרך היחידה לחנך ילד לתקשורת נעימה זה לתקשר איתו בצורה כזו.

ילדים קולטים את הסגנון, האינטונציה, הרגש, ורק אח"כ את המילים

הורים צריכים להביע הערכהבדילמה
עבר עריכה על ידי בדילמה בתאריך ט"ז בשבט תשע"ה 22:30

לילדיהם גם בלי שהילדים מתאמצים, להחמיא ולהעריך גם על מה שהילדים עושים בטבעיות

ולא בשביל "לרצות את ההורים"

...בהתהוות

אני חושבת שיש לך כוח להוביל שינוי.

אם תצליחי למצוא בתוכך את היכולת להתייחס אליו באהבה ובחמלה; אם תצליחי לראות אותו כשהוא ביקורתי באותן עיניים שאת רואה את בנך כשהוא ביקורתי - שצר לך עליו יותר משאת כועסת עליו; אם תצליחי להיצמד גם ברגעים האלה לחלקים בו שאת אוהבת - זה יכול לשבור בשבילו את מעגל הביקורת וההלקאה העצמית / חיצונית.

"ועל ידי זה שמוצא בו מעט טוב, ודן אותו לכף זכות, על-ידי-זה מעלה אותו באמת לכף זכות, ויוכל להשיבו בתשובה" (ליקוטי מוהר"ן רפ"ב - מומלץ מאוד לקרוא את כל התורה).

זו לא תרופת קסמים, ובשורה התחתונה השינוי תלוי בו, אבל אני באמת מאמינה שכאשתו יש לך הרבה כוח.

ומסכימה גם עם הדברים האחרים שנכתבו לך.

אני משתדלתאנונימי (פותח)

להתייחס באהבה וחמלה.

כשאנחנו מדברים עליו ועל מה שעבר אני לגמרי מזדהה ותומכת, וגם רוצה מאוד לראות אותו פורח.

(גם הרקע שלי לא פשוט, ועברתי בעשור האחרון כברת דרך מאוד ארוכה - לטובה ב"ה)

אבל כשזה נוגע לנפש של הילדים -

אני לא מסוגלת להכיל את זה. זה שובר אותי.

לא שאני תמיד מושלמת איתם, כולנו בני אדם...

בכל אופן תודה על הכיוון. אשתדל לזכור את זה גם ברגעים שיותר קשה לי,

ולהזכיר לעצמי שאנחנו בתהליך של שיפור בעז"ה, גם אם לא תמיד זה נראה כך.

כן, אני לגמרי מבינה, נשמע כל כך לא פשוטבהתהוות

אני לא יודעת איך את מרגישה כלפי עצמך כשאת 'לא מסוגלת להכיל' - בוודאי שגם לך עצמך מגיע לקבל מעצמך יחס חומל ואוהב. לכל אמא זה היה קשה, ונשמע שאצלך זה ממש פורט על נימי נפש עדינים... לבי אתך.

זוויות אחרות:מקיין
עבר עריכה על ידי מקיין בתאריך ט"ו בשבט תשע"ה 21:23

קל לייעץ.. אבל בכ"ז אזרוק משהו:

אולי כדאי לעשות חשיבה איך לשפר קצת את המצב הכלכלי?

פעמונים. לחשוב על קורס ערב/ מלגה ללימודים מלאים וכו'.

לבקש מחברים/ כאן בפורום עזרה במציאת מקום טוב יותר. 

יש לו כישרונות שיכול לנצלם כעוסק זעיר(עד 90 אלף בשנה לדעתי. ללא מיסוי)? עצמאי?

מעבר למקום זול יותר: גבעה בשומרון? 

למצוא השלמת הכנסה בחמישי/שישי עיתונים /מאפייה/ מכירה מדלת לדלת בסיס+אחוזים. 

מעבר לעבודה אחרת באותו שכר עם פחות לחץ. 

מעבר לפריפריה /קיבוץ לאחר מציאת מקום עבודה זהה בשכר אך יהיה  פחות שכ"ד.

לעניות דעתי הלא מקצועית בכלל - הייעוץ מיותר. הוא ואת מודעים מספיק. זה עניין של התמדה. ההבנה קיימת.

אם תרצי - תוכלי להוציא שיעורים יפים מאד של ד"ר אבולעפיה ממכון מאיר (או מישהו שאת יודעת שהוא מעריך)

על אבהות ולשים דיסק צרוב במטבח. או בדרך עקיפה אחרת. 

אפשר לשים ברצועה הראשונה שיעור על תפקיד האמא/כללי כדי לרכך את העניין. 

עוד כיוון: אולי יש לו חבר שתוכלי לבקש ממנו (בלי שבעלך ידע) להתקרב אליו ולנסות לשחק כדורסל / לרוץ / ללמוד / לדבר איתו בטלפון יותר.  

זה יעודד אותו בעצם העניין. גם אם לא יעשו שיחות נפש בפועל. זה יהיה שחרור לחץ גופני ונפשי.

את יכולה גם לספר לאשת החבר והיא כבר תתפור את העניין וגם היא וגם את תוותרו עליהם קצת בערבים.זמנית.

ייתכן וממך הוא מתבייש לחלוק את התסכול מהשכר. 

עוד כיוון: מציאת דמות שתשים אותו באווירה נכונה. רב שיכול להתאים (אינני יודע אם מתאים לו). זה יתרום לו גם במישור המעשי של מידות טובות (בלי מילים, ומבלי שיחשוב על כך - מעצם השהייה במחיצתו ) וגם מכך שהרב מאיר (בלי מילים מפורשות) את החלק במוח שהחוסר שבו גורם לתפקוד הלקוי. אני מדגיש שהכיוון הוא לא שיחנו"ש/ייעוץ/תלותיות אלא פשוט שהיה במחיצתו פעם בחודש נניח. אם אין חיבור מצד הבעל לרב זה לא יעבוד. אולי יקח זמן למצוא. אני חושב שזה לא קשור באיזו רמה תורנית הוא. אם החבר מלמעלה יקח אותו איתו ויחפשו יחד -מה טוב.     פרוייקט..

חופשה בחינם (אוהלים, החלפת דירות).

נקודת אור: הוא לא מוציא גם עליך את התסכול. זה אומר שהוא מכבד אותך וז"א יש לך השפעה עליו וז"א שכנראה אתם תצאו מזה יותר בקלות מאשר בעל שגם אשתו היא מוצא לתסכול. ובנוסף, יש נשים שנמצאות במצב זהה לשלך והן עיוורות לחלוטין לראיית המציאות. את מודעת ופועלת. 

ייעוץ וטיפול זה רק בשביל להעלות מודעות????אנונימי (5)

כתבת בעיקר על הפן הכלכלי, אבל אני אתייחס למשפט שצרם לי מאד "הייעוץ מיותר. הוא ואת מודעים מספיק".

ט-ע-ו-ת!!!

מטרת הייעוץ איננה רק להביא למודעות אלא לתת כלים וכוחות כדי להביא את האדם לשינוי פנימי.

יש הרבה מסגרות שבהן אפשר לקבל הדרכה, ייעוץ וטיפול בתשלום סמלי ברחבי הארץ.

יש הרבה עמותות וגופים שדרכם הטיפולים מסובסדים.

את יכולה לפנות באזור מגורייך לתחנה לבריאות הנפש, לרווחה, לארגון "אמונה" ואם תחפשי באינטרנט אני משערת שתמצאי עוד גופים שדרכם אפשר לקבל טיפול מוזל מאד.

בעלי עם בעיה זהה. ממש הזדהיתי איתך, ולאחרונה התחלנו טיפול דרך המחלקה לטיפול במשפחה של הרווחה בעיר שלנו.

(וזה גלגול שני שלנו בטיפול. לפני מספר שנים היינו בטיפול דרך "אמונה" וכל טיפול שם עלה לנו 30 ש"ח )

יש לנו מטפלת מקסימה ומצוינת, הטיפול מאד מוזל ואפשר לקבל הנחות לזכאים את מציגים את אישורי ההכנסה.

חבל על הילדים, וגם חבל להתאמץ כמו שבעלך מתאמץ ולחוות כל כך הרבה תסכולים.

אפשר לחיות אחרת, גם לבעלך זה כואב כי בתור ילד בטח לא היה לו קל במשפחה שלו והוא מבין הוא פוגע בילדים שלו.

אני מקווה שתצליחי לשכנע אותו למען הילדים להגיע לטיפול...

בהצלחה!!

מכל הלב!

אחלה. תבורכי.מקיין
עבר עריכה על ידי מקיין בתאריך ט"ו בשבט תשע"ה 21:47

איך מגיעים למקומות הללו?אנונימי (פותח)

ואיזה סוג של טיפול בעלך מקבל?

שיחות עם פסיכולוגית? עו"ס? יעוץ זוגי?

תודה על השיתוף והברכות.

זה מעודד לשמוע על משפחה עם מצב דומה שמצליחים לשפר.

פשוט לבדוק ב 144 ותחפשי באינטרנט עמותות שנותנות טיפולים משפחאנונימי (5)

עמותות שנותנות טיפולים משפחתיים בהנחהאנונימי (5)

יש אתר שנקרא "בטיפולנט"  בדף "היכן ניתן לקבל טיפול וייעוץ?" הם נותנים הכוונה למרכזי טיפול כולל מספרי טלפון ומיקום.

ניסיתי לשים פה את הקישור, אני מקווה שהוא עובד (נראה לי שהוא ארוך מדי).

אם הקישור הזה לא עובד, תחפשי באתר הזה.

בהצלחה !!!

http://www.betipulnet.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%99/%D7%9E%D7%A1%D7%92%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C/

הקישור מצויין, תודהאנונימי (פותח)

אבל... אין בעיר שלנו...

האם ידוע לך אולי על אפשרויות אחרות?

לגבי ההכנסה...אנונימי (פותח)

שנינו עצמאים.

אין מצב שהוא ילך לעבוד כשכיר, כי במקצוע שלו שכיר מרוויח פחות מעצמאי.

הוא ניסה בעבר וזה היה גרוע. גם ניסה הסבה מקצועית ולא הלך.

אין מצב להשלמת הכנסה, הוא עובד גם ימי שישי.

מקום המגורים שלנו זול מאוד, לעבור לגבעה לא ממש רלוונטי (רק הדלק כבר יגמור חצי מהתקציב...)

במקרה שלנו כנראה פעמונים לא יכולים לעזור כי אין ממה לקצץ... גם ככה אנחנו חיים בצמצום...

אנחנו דווקא מדברים על זה, מנסים להרים את עצמנו, ובגדול רוצים ומתכננים להגדיל את ההכנסות.

זה מתחיל בעיקר בראש, האידאולוגיה של הסתפקות במועט הפכה אצלנו למשהו קיצוני, עד שהתעוררנו והבנו שהגענו למצב בלתי אפשרי. בעיקר אני התעוררתי, בעלי עוד לא לגמרי אבל הוא כן בתהליך.

שאר הרעיונות יפים וטובים, ותודה רבה לך.

יש לו חבר שהוא גם סוג של רב (צעיר ממנו, אבל ת"ח גדול) ולפעמים הם היו לומדים יחד. אבל לאחרונה לא.

אולי אני אנסה לעודד אותו לחזור לזה.

יופימקיין

מאוד קשה להשתנות, גם כשרוצים. יש יעוץ בחינםnanel75
גם כשמישהו באמת רוצה לשנות ועובד על זה קשה , עדיין זה לוקח זמן. יש ייעוץ וטיפול בחינם בתחנות לבריאות הנפש בכל הארץ. יהיה טוב אם הבעל יוכל לפרוק את לחציו וללמוד איך להתמודד איתם וכמובן עזרה באיך כן להתמודד עם הילדים.
נראה שאת הרצון הטוב יש, צריך גם הכוונה.
אני אישית מאוד מנסה לשנות התנהגות לא נעימה ולעשות הרבה למען ילדי ובכל זאת בייעוץ האירו לי הרבה נקודות שלא חשבתי עליהן לבד.
שווה מאוד לנסות
נכון. קשה להשתנותאנונימי (פותח)

גם הרקע שלי לא פשוט, גדלתי בבית מאוד חסר מודעות,

להורים עם אינט' רגשית שואפת לאפס, כך שאני מבינה את הדרך, הקושי והתהליך שעליו לעבור.

גם מאוד משתדלת לתמוך בו ולעודד אותו, כי סה"כ מדובר באיכות חיים - קודם כל שלו עצמו, ואח"כ - של כולנו.

איך מגיעים לתחנה לבריאות הנפש? (זה נמצא בכל עיר? וזה באמת בחינם?)

וגם אשמח אם תוכלי להרחיב קצת על הייעוץ שקיבלת. תודה רבה רבה!

מקווה בעז"ה שנוכל למצוא את שביל הזהב.

היי.אור היום

אין לי כמעט מה להוסיף אחרי מגוון התגובות והעצות שנכתבו כאן, רק רציתי לומר שיש גם שיטות לעבודה עצמית, בעזרת ספרים כמו "העבודה" של ביירון קייטי (עוזר לשחרר אמונות/תפיסות/מחשבות שלא מתיישבות עם המציאות), "המסע" של ברנדון בייס (עוזר להשתחרר מרגשות שליליים).

צריך בשביל זה כמובן רצון, מוכנות וקצת משמעת עצמית

(אם זה מעניין אותך, אוכל לפרט יותר לגבי השיטות האלו כאן או בפרטי).

הרבה הצלחה.

תודה על הרעיוןאנונימי (פותח)

הוא בד"כ לא מתחבר לדברים מהסוג הזה.

יותר זול ללכת לטיפול לבעלךהפתעה!
מאשר לטפל לפסיכולוגים לכל הילדים בעתיד.

בהצלחה!
מכיר את זה מקרובun hombre

יש קשר הדוק בין הורה ביקורתי לבין הערכה עצמית נמוכה. הביקורת פוגעת מאוד מאוד בהערכה העצמית.

נגע לליבי לראות שכתבת שאת מתכווצת בכאב כשאת שומעת את הביקורת שהוא מותח על הילדים. יש אמהות שפשוט חושבות שהוא צודק בכל מה שהוא אומר ולא מתערבות. את מחבקת אותם ומראה להם שאת אוהבת אותם, ושמחה להיות איתם. הילדים שלך יודעים שיש מי שאוהב אותם ומקבל אותם כמו שהם. זה חשוב מאוד, וראוי להערכה.

לדעתי צדקת כשאמרת שאי אפשר לתת לשרשרת הזו להמשיך, של אבא ביקורתי שמגדל ילד ביקורתי שיהיה אבא ביקורתי וכן הלאה. חשוב מאוד לטפל בעניין הזה ולא להעביר. צריך למצוא פתרון קבוע ולמנוע מהילדים נזק לטווח הארוך.

כדאי שתסבירי לילד שמתנהג בביקורתיות לאחיו, שכל אדם רואה את המציאות בצורה שונה ופועל אחרת מחברו. וגם שלא הכל צריך להיות הכי טוב. תתרגלי איתו את היכולת לקבל את אחיו בלי לשפוט. כשאח שלו עושה משהו שנראה רע בעיניו, שיעצור ויחשוב לרגע על נקודת המבט של אחיו. שינסה לחשוב למה הוא עושה את זה, ואם אפשר להבין אותו, ואם להגיד לו משהו מעליב יגרום יותר נזק או יותר תועלת. התרגול יביא לשינוי, ולאט לאט הוא יהיה פחות ביקורתי כלפיו.

בהצלחה, וכל הכבוד לך.

תודה על ההתייחסות לחלק השני של דבריאנונימי (פותח)

כי זה באמת מעסיק אותי -

איך לעזור לבן שלי (ולזה שאחריו) להימנע מצורת התקשורת הזו.

לפתח סובלנות ולהתבטא בסובלנות.

כיוון נוסףמקיין
עבר עריכה על ידי מקיין בתאריך ט"ז בשבט תשע"ה 18:46
עבר עריכה על ידי מקיין בתאריך ט"ז בשבט תשע"ה 17:45

ֱֱֱֱ

"כתוצאה מהרמיסה שעבר בתור ילד

הביטחון העצמי שלו מעורער, וקשה לו מאוד בקטע החברתי

קשה לו לשמוח, קשה לו להיות משוחרר וקשה לו מאוד להיות אמפטי

מבחינה חינוכית - קשה לו מאוד להיות סמכותי ואסרטיבי בלי להתקיף"

סליחה מראש על היומרה לפסיכולוגיה מקלדתית..

סביר מאד להניח שמה שאכתוב הוא לא נכון. 

4. האם הוא יכול להגיד "אני אוהב אתכם" בספונטניות? זה נשמע טבעי?

5. בהלוויות ובחופות הוא בענייינים? הוא מרוחק? קר?

6. האם הוא נהנה לשמוע אתכם שרים? מדברים? דעות שלכם?

לראות יצירות של הילדים?  לא כי "צריך" אלא כי יש לו עניין.  בשבתות,לא כשהוא עייף וכו'.

7. האם יש לו חוש הומור? האם יש לו יכולת לראות את הצד השני של המטבע של הסיטואציה?

8. הוא נהנה ממוזיקה? האם יש לו פעילות לא מחשבתית שהוא מקדיש לה זמן? 

9. האם הוא מגיב בתוקפנות למשהו שמרגיש שמאיים עליו כשבעצם אדם אחר לא היה רואה בזה איום?                             יש לו  שכמות תפוסות? הוא כפוף קצת? נשימות לא עמוקות? כתפיים לא פתוחות? גבות מכווצות?

10. האם הוא נהנה מאוכל? אוכל לאט? יש הרגשה שהוא נמצא במלחמה? 

11. האם הוא מתנהג ברובוטיות? חוסר ספונטניות? מדבר דיבור טכני ? 

זה מחמיר בציבור? במצבים קרובים יותר עם חברים ומשפחה?  

12. האם כיף כשהוא מסתכל עליכם? כשהוא נכנס לחדר יש אנרגיה טובה?(לא כשהוא כועס עייף..)

13. צוחק מסטנד אפ? מסרטונים מצחיקים? 

14. הוא נותן אמון? חושד בלקוחות מראש? הוא מעדיף לשבת עם הגב לקיר? 

16. כשהוא מתווכח : או שהוא מחסל את השני או שהוא לארג' ואנדר דוג מראש? 

יתכן (ויתכן מאד מאד שלא) שהוא עם עודף שכל וחוסר ברגש.  אצל כל אדם נקודת האיזון משתנה לפי האופי אבל כל עוד אין הגעה לנקודת שיווי המשקל האישית - אין שלום בין החלקים. יש חסימה. וכתוצאה מזה אין אמפטיה וכו'

התיאור שלך מאיר צדדים שונים של אותה בעיה: מעט מדי רגש ועודף שכל.

היכולת להיות ספונטני, אינטואטיבי היא תוצאה של שהשכל מאיר את הרגש -  ואז יוצא דיבור ספונטני.

כשהשכל והרגש מופרדים אז או שרק השכל עובד ואז התגובה תהיה "התקפה" כמו שכתבת בשורה 4 או כשרק הרגש עובד ואז "חוסר סמכותיות"אדישות ,המנעות, אפטיות(רגש לבד. במינון נמוך) זה יכול להיות גם היסטריה, לחץ,חרדה (רגש לבד. מינון גבוה).

או למשל קשר עין :  מבטים קשים, מחסלים (שכל) או אי יצירת קשר עין (רגש. מצב אינטימי מדי בשבילו - לא יכול)

או קושי באמפטיה שהזכרת זה יכול להיות סימפטום של חוסר יכולת להרגיש את האחר כי אין לו יכולת להרגיש את עצמו

( שוב,זה מרחיק לכת וכו' .הכל בפרופורציות) 

מניח שפסיכולוגים יעבדו על תיקון התנהגות בסגנון "תהיה יותר עם הילדים תקדיש לכל אחד 7 דקות אישיות". כשאתה מרגיש שאתה מבקר צא החוצה להתאוורר" או הוריך היו קשים וכו' זה נכון, אבל אין מה לעשות עם זה. זה המצב.

צריך לבדוק האם זה יהיה טיפול שורש.

אולי דמיון מודרך ודומיו - כל מה שהוא לא דרך השכל - יהיה יותר אפקטיבי.  

כיוון למחשבה:

אולי אולי הכיוון הוא ללמוד את עניין פיתוח הרגש. אני מניח שזה תהליך של שנים רבות.  

כיוונים: הקדשת 10 דקות ביום לעבודה עם החושים,גוף: למשל ריקוד. להריח אדמה. לראות ציור. ללטף אדם,חיה. יוגה.

היפגשות עם מצב אינטימי שבו הוא מרגיש לא נוח (להחזיק ידיים ולהסתכל מלב אל לב לתוך העיניים). למצוא סגנון מוזיקה שמדבר אליו ולנסות להקשיב בריכוז ואח"כ לנסות לפתח יחס פנימי ואח"כ לנסות לבכות או לשמוח. לחשוב על הילדים ולנסות להרגיש אותם כשהוא נוסע ברכב. להגיד תהילים דגש לתחושה שעולה מהמילים. להתפלל. להיות/להסתכל ליד מישהו שמתפלל מעומק הלב. אין הכוונה לרוחניק/חסיד/רגשן. להיות רגיש. לא רכרוכי. 

(הרי דיבור על רגשות הוא לא רגש.) לקנות ספר בדיחות. צחוק יזום במשך דקה כל יום. 

לזהות את החוסר. אח"כ לזהות כשהשכל מנסה לתפוס את המקום של הרגש. ללכת בתוך הערוץ נחל היבש. לפתח קודם מודעות רגשית לחוסר (לא לתאר במילים את החוסר ברגש). לזהות את היובש. להפגש איתו למרות הקושי. לנסות להזרים תחושות ולא מחשבות. ולהזרים מים עד למצב של ראפטינג מהנה - חיים ספונטניים עם עליות וירידות גמישות. לא נסיעה עם גלגלים מרובעים מעץ על חצץ. כשהסכין של השכל תתרכך עם הכדור גומי של הרגש תצא הספונטניות.

אגב, יתכן וזה מה שחוסם את הפרנסה. (זה כנראה נשמע מיסטי. )

הוא בעצם נמצא בכלוב זכוכית שבנה לעצמו כדי לא להפגע יותר. כי הם בעצם די חיסלו אותו.

אז שום דבר לא נכנס.

סביר להניח שכל הנ"ל נכון חלקית ביותר. או כלל לא.

וגם אם זה נכון יתכן שרק מטפל יוכל להביא אותו לנקודת הזינוק.

מאוד התחברתי דווקא למה שכתבתאנונימי (פותח)

ואני דווקא חושבת שבחלק מהדברים - אתה לגמרי צודק.

כמה כואב לקרא מה שכתבת..אפרוח
מחזיר אותי אחורה, גדלתי בבית כזה. אבא ביקורתי, לא סובל רעש אפילו קטן..
יכולה רק לומר, תעריכי אותו על כל השתדלות קטנה ותהיי שם לצידו, כי מה שבשבילך נראה התנהגות טבעית, עבורו זו עבודה..
אנחנו גדלים להיות מה שראינו וספגנו בילדות.
אין לי ספק שהוא אדם טוב וחכם שמבין מה הדרך הנכונה רק מתקשה בה כי לא קיבל את הכלים לכך.
בשביל זה יש לו אותך. הקב"ה לא סתם מזווג זיווגים..
כנראה יש בך שמחת חיים, תעצומות נפש וראיה חיובית, שלו- חסרים.
תני לו מאותן מתנות שקיבלת..
הוא זקוק לך.
הרבה הצלחה
גם בשבילי זה לא מובן מאליואנונימי (פותח)

גם אני באה מבית "לא משהו" מבחינת תקשורת...

וזו עבודה יומיומית להימנע מתגובות אוטומטיות.

את צודקת שיש לי באופן טבעי יותר שמחת חיים ואצלו זה יותר קשה.

לא תמיד זה קל להיות זו שממלאת את הבית שמחה, ומרימה את כולם למעלה...

תודה על העידוד.

אפשר לנסות להסביר לו שזה לא המגרש שלואנונימי (6)

יישר כוח על ההתמודדות שה' יתן לך הרבה כוחות.

אפשר לנסות לדבר איתו ולהגיד לו שאת מבינה אותו (אך לא מסכימה) ושהוא בעצם מחקה את מה שההורים שלו עושים. וכשיהיה ברור לו שהוא בסך הכל מחכה את ההתנהגות של ההורים שלו זה יחזק את הרצון שלו לצאת משם. להראות לו שזה לא המגרש שלו אלא מגרש שההורים שלו הכניסו אותו. כשמראים לאדם שהוא לא נמצא במגרש שלו באופן טבעי הוא רוצה לצאת משם ולהשתנות. 

ברור שיש הרבה עבודה פנימית לעשות, למצוא את המשפטים הפנימיים שמנהלים אותו וגורמים לו לביקורתיות כלפי אחרים ומן הסתם כלפי עצמו. אם יש לו משפט כמו אני לא שווה כלום צריך להתמודד עם המשפט הזה, לבדוק מה נותן לאדם את הערך שלו - והתשובה לזה שלכל אדם יש שליחות בעולם והוא בן של מלך וחלק מהשליחות והתפקיד שלו בעולם הוא פועל ועושה. ולכן הוא בעל ערך, ויש לו תפקיד ייחודי שרק הוא יכול לעשות בעולם. 

אפשר עוד לנסות ביחד לבדוק מה גורם לו לביקורתיות לנסות לשבת על זה לאבחן מה בדיוק המשפט שמנהל ולראות מה נכון. אחרי זה אפשר לעשות סימולציות ולראות איך להתנהל בצורה נכונה. - אחרי שהרצון שלו לצאת מהמקום הזה יגבר אני מאמין שיצליח למצוא את הזמן שאין. כי זמן זה תלוי בסדרי עדיפויות. 

בהצלחה גדולה.

עדיף להיות יתוםtx,rxukyi

זו היתה שאלה, כמובן.

נראה שלך, פותחת השרשור וכל המגיבים שמעלי התשובה די ברורה: 

עדיף להיות חסר אבא מאשר להיות עם אבא ביקורתי, כועס או גוער.

ואכן ההתנהלות  (הקיימת והעצות הרבות שקיבלת פה) מקדמת את המצב היישר לשם.

לתת לילדים חיבוק אחרי שאבא כועס זה לומר להם ללא מילים- "אבא שלכם באמת איום ונורא, מסכנים שלי. אל תשימו לב אליו" (הילדים שלך ממש חכמים ומבינים את זה בלי שתאמרי בפירוש). הם לומדים שהמילה של אבא לא שוה, אפילו אמא לא מכבדת אותה. למעשה- אין להם אבא. אין לו זכות דיבור ופעולה לפי רצונו. מותר לו לדבר רק אם הוא אומר ועושה מה שאמא מרשה לו. 

ממש כמו אחד מהילדים. 

אז בהצלחה.

ניכר שלא באמת קראת את כל התגובותאנונימי (4)

(או בעיה קשה בהבנת הנקרא)

חשבתי שאת אדלריאנית, לא?אנונימי (4)

ובאדלר מדגישים את הפרדה בין העושה לבין המעשה?

לשדר לילדים שההתנהגות של אבא כלפיהם כרגע הייתה לא הוגנת, ושאת שם כדי לנחם אותם על הפגיעה שספגו, זה *לא* אומר לשדר להם שאבא שלהם איום ונורא. לכל אחד יש מעידות. ומאיפה הרעיון שאין לאבא זכות פעולה? אני אמא הייתי רוצה שאבא שלהם יעשה בדיוק אותו דבר, ויהיה שם בשבילם כשאני קצרת רוח מדי!

בעומק הדברים גם אני שואפת שגם אם אני כועסת אני בו בזמן גם אחבק או אשדר אהבה. כל הורה שאכפת לו מהילדים שלו ולא סתם מתבוסס בכעס העצמי שלו שואף לכך. אם הורה מרגיש שחיבוק מההורה השני פירושו חזית אחידה נגדו - זה תמרור אזהרה אדום שהוא שקוע בענייני יוקרה וגאוותנות ולא מונע משיקולים חינוכיים טהורים.

חס ושלום.ד.

מה הקשר.

עדיף להיות עם אבא, ועדיף שהאבא לא יהיה ביקורתי בצורה מופרזת בגלל העומס ומה שהתרגל מביתו.

ועדיף שכאשר קורה משהו קיצוני, האמא אח"כ תשדר חום ואמון.

וכל הכבוד לה שהיא אינה משיגה עליו בפניהם.

ניכר שמכבדת אותו ומחפשת איך לעזור לו ולה ולהם.

ואפשר לגמרי לתת חיבוק ולשדר חום אחרי שהאבא יצא מהבית, ולדאוג לכך שזה לא יתפרש ממש על אותה נקודה שהוא העיר עליה.

היתה הרבה ביקורת, אז האמא נותנת אח"כ מילים טובות, עידוד וחום על הטוב שבהם. יפה מאד. הילדים יכולים להבין גם את זה. קולטים ממילא שהוא יותר ביקורתי, קולטים גם שיש יחס מכבד, קולטים שיש פינה של עידוד.

ממש לא רואים שם תמונה כזו של אומר רק מה שאמא מרשה, חלילה...

הוא עצמו הרי לא עושה את זה מאידיאולוגיה, זה מעייפות וממה שהורגל, רוצה בעצמו שלא כך יהיה - אז מציעים איך לתפוס שעות טובות שלו עם הילדים. שהם ישמחו בו והוא בהם. וגם האמא.

הם לא קולטים יחס מכבד. הם קולטים בדיוק הפוךaima

כשהאמא מגוננת עליהם מהאבא (מגערות כן? לא שהאבא מתעלל או משהו) היא מלמדת אותם בדיוק הפוך מכבוד.

עוד משהו קטןun hombre

נדמה לי שחשוב שלא יתחילו להיות מנותקים מהאבא. גם אם הוא ביקורתי, הם צריכים להזדהות איתו ולא להיות מנותקים ממנו ומחוברים אך ורק אלייך. זה חשוב לבנים, לזהות המגדרית.

בהצלחה.

(הפותחת) בהחלט מעודדת את הקשר שלהםאנונימי (פותח)

כשיש הזדמנות - למשל - בשבת לימוד משותף, הולכים יחד לבי"כ

מדי פעם הוא יוצא איתם לכל מיני פעילויות (אמנם לעתים רחוקות)

הם לגמרי לא מנותקים, אל דאגה, זה לא הכיוון

עדיף טיפול עכשיואנונימי (7)

מאשר שהמצב ידרדר עוד יותר:

הילדים יהפכו להיות כמוהו (גם במעשה וגם בתחושות)

את כבר מתקשה לאהוב אותו

את מתקשה לקום בבוקר - שלא תגיעי לדיכאון

את לא רוצה להיות אישה שמתקנת את בעלה (וכל הכבוד לך על הגישה הזאת) - אבל את מרגישה שאת כבר לא יכולה שלא...

אני במקומך הייתי עושה הכל, הכל!!!! כדי ללכת לטיפול.

האתגר הכלכלי שווה לגמרי את הנזק הנפשי לכולכם.

לבעלך, שנשמע שהוא מאוד סבל בעבר וסובל בהווה (הוא לא רוצה להזיק, הוא לא רוצה לעשות את מה שעשו לו, מי כמוהו יודע כמה זה כואב-אבל הוא לא מצליח!!! איזה תסכול!!!)

לך ולילדים.

הייתי מתקמצנת על אוכל בשביל טיפול. 

לא מבינה בזה מספיק, איפה אפשר לקבל טיפול. אבל נראה לי צריך לפנות לרווחה, כי המרפאה לבריאות הנפש זה לאנשים שיצאו מאשפוז... לא המצב שלכם ב"ה

או באופן פרטי, ולהגיד למטפל מראש מה מצבכם הכלכלי. אולי יש לו רעיון איך לעזור לכם (להפחית בתשלום, הלוואה, עמותה שעוזרת וכו')

תודה על החיזוקאנונימי (פותח)

ילדה מהממת ודחייניתhodayab

בתי הגדולה בת 8, ילדה מהממת מכל הבחינות- נעימה לחברות ולמשפחה, נדיבה, חכמה, באמת מותק. מצד שני, היא דוחה כל דבר לרגע האחרון. נגרר מזה שהיא מאד מבולגנת. מה רציתי לומר על זה:

1. אני מאד מבינה את היתרון של התכונה הזו- היא רוב הזמן עושה מה שהיא אוהבת ולא משימות ש*צריך* לעשות, וזה כיף גדול!

2. מצד שני, באחד מבני המשפחה הבוגרים (היותר מורחבת) יש את התכונות הללו. והן גורמות לו נזק מתמשך! אותה דמות לא מנצלת את הפוטנציאל שלה בשום תחום, מאבדת דברים על ימין ועל שמאל, מפוטרת מעבודות תוך תקופה קצרה. בקיצור- זו לא ההתנהלות המועילה בעולם הזה!

3. בבקרים עוד הצלחנו למצוא פיתרון- אני אומרת לה "את יודעת מה השעה ומה המשימות שלך, תעשי את זה בקצב שלך ואני לא מאשרת איחורים". ואז היא מתעדפת את המשימות שלה- לפעמים לא אוכלת א. בוקר אזלוקחת שקית לבי"ס, אבל סה"כ מגיעה די בזמן. 

4. אבל עד שהיא הולכת לישון היא מורחת את הזמן ואז גם אני כבר משתגעת וגם היא עייפה בבקרים והולכת לישון לא תמיד בתחושה נעימה.

5. אני לא רוצה להתעצבן עליה, מצד שני אני ממש מפחדת שהתכונות האלו יהרסו לה את החיים הבוגרים.

קיצור, למישהו יש עצות?

למה לא לעשות בערב כמו בבוקר?השם שלי

לקבוע שעה שבה היא צריכה ללכת לישון.

ושתנהל את המשימות שלה עד אז.

כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת.

זה יכול להיות קושי בהתארגנות, קשב וריכוז וכו'.

לפעמים זה משתפר עם הזמן, כשגדלים שצריכים לקחת יותר אחריות.

כי בערב אין דד-ליין מספיק חזק...hodayab

ב"ה זה לא נראה קשב וריכוז או קושי בהתארגנות, נטו דחיינות. היא ידעת לסדר מאד יפה רק לא בא לה לעשות את זה ברגע הראשון.

מקווה שיתאזן קצת...

תודה!

אולי יעזור לה מבצע עם נקודות?השם שלי
יכול להיות שיש לה קשיי קשב וריכוז?מתואמת

כי אם כן - היא לא עושה את זה בכוונה...

ומצד שני - אפשר ללמד אותה דרכי התנהלות מותאמים לקשיי קשב, ואז היא תוכל לצמוח לתפארת.

דבר ראשוןנעמי28

לא להשליך עליה חיים של מישהו אחר.

תכונות דומות לא מביאות לחיים דומים.

היא לא הוא, יש לה בוודאות עוד שלל תכונות, יתרונות ויכולות, שיכולות להביא אותה לכל מקום שהיא תבחר.

הדרך הכי טובה לבן אדם לקחת אחריות היא שלא לוקחים בשבילו את האחריות.

כשהוא מתמודד עם התוצאה של המעשים והבחירות שלו.

ועכשיו זה בדיוק הזמן לתת לה לטעות וללמוד לקחים בעצמה - כשטעויות שתעשה הן מינוריות ולא משמעותיות.

תנו לה לאחר, לפספס, אל תנסו להעיר לה כל הזמן או להזכיר לה שוב ושוב.

והכי חשוב לא להתנהל מתוך חרדה שאולי היא תהיה אותו אדם שאתם מפחדים שהיא תהיה.

כי היא כנראה לא, אבל אם תקחו את האחריות במקומה אולי היא באמת לא תלמד לקחת אחריות ותהיה כזאת.

היא עייפה? כשזה מפריע לה, היא תלמד לקחת אחריות, כשזה רק מפריע לך - היא לעולם לא תלמד, במקרה הטוב תציית עד שתתבגר.

נשמע שאיך שאתם מתנהלים בבוקר זה כיוון מעולה.

אם זה מפריע *לה* ומקשה *עליה* והיא זאת שלא מצליחה להתמודד עם זה למרות שמנסה, אולי כדאי לחשוב על דרכים שיעזרו לה.

תודה, זו התגובה שחיפשתי.hodayabאחרונה

חיפשתי כיוון מחשבה חינוכי עבורי, איך להתנהל מולה. 

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

מצטרפת לכל מה שכתבו פהמתואמתאחרונה

ומוסיפה:

איך היא בבית? שמחה? שותפה לפעילויות ביתיות?

ואיך היא מחוץ לבית שלא במסגרת בית הספר - כמו למשל אצל סבא וסבתא?

האם בעבר היא כן הלכה ללימודים בשמחה?

בכל אופן, אם בבית הספר לא יודעים איך לעזור, אז כדאי לפנות לטיפול מחוץ לבית הספר - במרפאת בריאות הנפש בקופה או אצל פסיכולוג פרטי. (אם יש באפשרותכם אז עדיף ללכת בפרטי כדי לטפל כמה שיותר מהר)

בהצלחה.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

אני ממליצה אחרי האוכל, להגיש פיצוחים, שתיה, נשנושיאביגיל ##אחרונה

טעימים ורק אז להתחיל שירים ודברי תורה

אצלנו זה מושך את הגדולים ומימלא כל האווירה משתנה.

עשינו איתם גם שיחה מקדימה "מה כל אחד מביא איתו לשולחן שבת?". והם משתדלים יותר שתהיה אווירה נעימה

מי שאומר דבר תורה אנחנו עפים עליו ממש

גם יצרנו מחרוזת שירים קבועה, כל אחד בחר שיר ואנחנו שרים לפי הסדר- את השיר של אבא, אח''כ את של אמא את של הבכור וכו'

אגב לא חייבים את כל אורך השיר..

בשבתות הראשונות קיצרנו כמה שאפשר העיקר שתהיה חוויה טובה ושישאר טעם טוב

אח''כ לאט לאט הילדים כבר נשארים ונמרחים יותר בשולחן.. ואני משתדלת גם להעלות דיונים מה קורה באותו שבוע

למשל "מה אתם חושבים על מה שקרה בהפגנה השבוע" וכו' זה מחבר אותם

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

אולי יעניין אותך