סקר -מה יותר קל?חן ס

בעקבות שרשור שהיה פה, קראתי כל מיני תגובות הטוענות- להניק יותר קל/ לתת תמ"ל יותר קל.

אני מניקה את כל ילדי עד גיל שנה, אבל תמיד הסתכלתי בקנאה על הנשים שנותנות תמ"ל-

למשל אני הולכת לגינה עם הילדים, ותמיד בלחץ- מה יקרה אם אצטרך להניק? איך אני יכולה לשבת להניק (גם הסתדרתי מבחינת צניעות) וגם להשגיח על הילדים האחרים?

או בערב- תמיד אחרי שאני מקלחת את התינוק אני צריכה לשבת בנחת ולהניק ולפעמים זה ממש קשה- הילדים האחרים גם צריכים אותי.

וסתם ככה-לפני כל יציאה אני צריכה לחשבן אם יהיה לי שם מקום נח להניק וכו' וכו'...

מה דעתכן??

לדעתי- תמ"ל+mp8
נראה לי שתמ"לדינה די
עבר עריכה על ידי דינה די בתאריך ט"ז בשבט תשע"ה 12:05

​אבל בסך הכול- הנקה יותר קלה ביום, תמל יותר נוחה ליציאות

זה תלוי בכמה דבריםאשתו שלו

בעיקר איך הולך לך עם ההנקה, ואם את מסתבכת עם זה מול אנשים. 

לי בילד הראשון היתה הנקה מאוד קלה ב"ה, ללא כאבים, ינק מהר. למדתי שיטות כדי להניק בלי שיראו, לבשתי בגדים שהיה לי נוח להניק איתם. הנקתי כמעט בכל מקום עם סינר הנקה. 

מבחינתי להתחיל לשטוף בקבוקים, להביא מים רתוחים, לסחוב מטרנה זה יותר מסובך. 

אבל אני מדברת על ילד ראשון כשאין עוד ילדים בסביבה.. אולי זה גם גורם משפיע. 

תלוי באיזה שלבפרח חדש
בהתחלה זה יותר קל תמ״ל, אפשר לדעת כמה אכל, יש את הנוחות כשיוצאים מהבית
בהמשך, בגיל יותר גדול יותר קל הנקה, זה גיל שבחוץ אפשר להביא לחם או עוגיה במקרה של רעב גדול ובלילה הנקה זה פשוט נוח...
אבל כמובן שאי אפשר לדלג על ההתחלה, ולהניק בהמשך.
אני פשוט מקבלת את זה כעובדא ומסתדרת עם ההנקה בדר״כ. חוץ מזה שאפשר לתת בקבוק כשיוצאים מהבית.
לי בהחלט יותר קל הנקהמתואמת

לא אוהבת את ההתעסקות עם בקבוקים, ולדאוג שתמיד יהיו מים רתוחים ובקבוקים נקיים.

אבל כן - זה מסבך כשרוצים לצאת מהבית. ואני מניקה רק במקומות סגורים שאין חשש שגברים ייכנסו. לכן בתקופת החיים הראשונה של התינוק אני לא כל-כך יוצאת מהבית לשעות ארוכות, ואם כן - מתכננת מראש איפה אוכל להניק.

כנראה שהכי קל זה לשלב: הנקה בבית ותמ"ל בחוץ.

(בכל אופן, כרגע אני די 'פריקית' של הנקה: נהנית בכל רגע עם התינוקת שלי, ומוכנה לוותר בשבילה על יציאות ובילויים. אבל אולי זה כדי חפצות את עצמי, אחרי שבפעם הקודמת היו לי תאומים, שלא יכולתי להעניק להם תשומת לב אישית, ולא יכולתי להסתובב איתם בקלות, והם בהחלט קיבלו גם תמ"ל...)

גם עם תמ"ל אי אפשר לצאת לזמנים ארוכים מידידינה די

אא"כ את רוהצ לקחת גם סבון ומברשת או לקחת 2 בקבוקים נקיים 

מבחינתי- ברור לגמרי שהנקה.מטרי
ממש לא אוהבת את כל התעסקויות עם מים, בקבוקים... שונאת את הריח של המטרנה... מבחינתי זה כאב ראש מיותר אם יש לי אופציה אחרת. בנוסף, כמובן שזה שאני יודעת שזה הכי טוב לתינוק, מאוד עוזר להמשיך להאמין בזה...
בחוץ, אין לי בעיה. אני לוקחת את זה ממש בקלילות, כמובן שמניקה לפני כל יציאה (גם לגינה...) וככה מוודאת שיש לי לפחות שלוש שעות ׳שקט׳. בעיקרון הראש שלי הוא לא לעשות מזה ׳עסק׳. יש לי סינר הנקה בצורת שכמיה שזה מכסה מכל הכיוונים ומעולה, וככה אין לי בעיה. לא מזמן יצאתי לקניות עם הקטנה, והיא נהייתה רעבה באיזה שהוא שלב, אז ביקשתי להניק בתא מדידה באחת החנויות...
זהו. לי ממש כיף להניק. לא הייתי מחליפה את זה בעד שום הון שבעולם.

** כמובן שאין להסיק מדברי שום דבר! הפותחת שאלה בצורת סקר ולכן עניתי מזוית הראיה האישית שלי. ברור לגמרי שכל אחת עושה בסוף מה שטוב לה, ואני גם לגמרי מכבדת את זה...
בהצלחה!
לי הרבה יותר קל הנקהאמא מסורה

3 ילדים הנקתי עד גיל שנה+ אחד קיבל תמ"ל אחרי הפסקת ההנקה, הקטנה הפסיקה לינוק בגיל 10 חודשים מאז צורכת תמ"ל בהתחלה 3 בקבוקים ביום, היום לוקחת 2..

הרבה יותר קל לי עם ההנקה, הפעמים הבודדות שהקטנה קמה באמצע הלילה והייתה צריכה בקבוק היו לי קשים, לא יכולה לחשוב על לקום כל לילה באופן קבוע ואפילו כמה פעמים בשביל להכין בקבוק, רחיצת בקבוקים, לחכות שהמים יהיו בטמפרטורה מתאימה, להכין את הבקבוק כשבינתיים התינוק/ת צורח.

תינוק קטן לא יכול להחזיק לבד בקבוק, אז בכל מקרה תופס את הידיים בשעות הערב אם צריך לאכול, וגם כשמאכילים בבקבוק, ארוחה צריכה לקחת כ-15 דקות, מאוד לא בריא לתת בקבוק ב-5 דקות.

יותר פשוט וקל הנקה, התינוק בוכה, מיד מקבל בלי יותר מידי התעסקויות.

יציאה לגינה עם הילדים האחרים, השתדלתי להניק לפני שיוצאים ואם היה צורך בהנקה בכל זאת, מוצאת פינה ומכסה את עצמי.

יציאות ארוכות, נכון שמצריך קצת תכנון שיהיו מקומות עם אפשרות הנקה, אבל מעולם לא הרגשתי מוגבלת בגלל הנקה..

וזה עוד לפני שמדברים על יתרונות ההנקה תזונתית, ברור שגם לתמ"ל יש את היתרונות שלו ואין בדבריי שום השגה למי שבוחרת להזין את תינוקה בתמ"ל, זו רק דעתי בלבד.

תודה לכולן על התשובות..חן ס

לי הנקה-ת.מ.
דואגת לסינר ליציאות ואם אין מסתדרת עם שמיכה...
תמ"ל צריך להתחיל להתעסק עם האבקה ונשפך ומים חמים ולנקות בקבוקים וכו'...
ובלילה בכלל זה משמעותי- להניק אפשר בשכיבה בלי לקום במיוחד, בקבוק צריך להכין ולהחזיק לתינוק וכו'...
ברור שהנקה!!!!!מעין אהבה
אני עכשיו הפסקתי להניק..אחרי כמעט 9 חודשים (בגלל הריון שהיה בסיכון)

ואני פשוט שונאת את ההתעסקות עם התמ''ל.סיוט.

בהנקה אפשר לצאת מהבית לכמה זמן שרוצים בלי לקחת כלום..עכשיו הכל מסורבל..לקחת מים מורתחים ואבקה שתספיק..
למצוא מקום להניק זה לא בעיה, מעולם לא קרה שלא מצאתי, ואני כן מקפידה על צניעות.

ומלא פעמים אני מכינה לה בקבוק והיא שותה קצת ואז לא רוצה..ואז אם נמצאים בחוץ וכבר עוברת שעה וזה מתקלקל אז עני בלחץ שלא יהיה לה מספיק לאח''כ(אם זאת יציאה לזמן ארוך)

והנקה מרדימה בקלות.

ואני שונאת לשטוף בקבוקים.ושאם בטעות לא שטפתי מראש והיא רעבה אז היא צורחת...

קצת פרקתי את תסכולי. סליחה....פשוט זה כל כך אחרת. בבקבוק זה לתת אוכל. בהנקה זה לתת את הלב ואת האהבה שלך. באמת מאז שהפסקתי אני מרגישה שהיא פחות קשורה אלי רגשית.
ואני מתגעגעת.

ואני כ''כ רוצה שתאכל אוכל אמיתי....והיא מסרבת בתוקף להכל....

וחייבת לתקן את הרושם שיצרתי-מעין אהבה
אני מודה לה' בכל ליבי שזכיתי להפסיק להניק מסיבה מבורכת כמו הריון!
ויודעת שזה היה צעד הכרחי ומציל חיים- בדר''כ אין בעה להניק בהריון. אבל אצלי היתה המטומה ודימום..וכל הזמן היו לי התכווצויות ברחם שחשבתי שהן תקינות. וברגע שהפסקתי להניק-הן פסקו לגמרי ב''ה..

רציתי רק לא להשמע כפויית טובה חו''ש.

ה' תודה!

גם בתמל מביאים לב ואהבהרסיסי לילה..
זה ממש ממש לא מרגיש אותו דבר ...מעין אהבה
ברור שאפשר...אבל כשזה מודע-כשאת חושבת ומשדרת את זה.
בהנקה זה קורה מעצם היניקה.

אני מרגישה הבדל ממש.
רואים בעיניים שלה- בהנקה היא היתה כמו בעולם אחר..מתענגת ממש...עכשיו היא פשוט אוכלת. ואני עדיין משתדלת לשדר לה אהבה וחום.

אבל ברור שלא התכונתי לומר שמי שלא מניקה לא מעניקה אהבה לתינוק.,..
זה בדיוק מה שאמרתרסיסי לילה..
בכל מקרה בהצלחה. תמשיכי להניק ולהעניק בע״ה מתוך שמחה.
זה מה שאת הבנת,אבל לא מה שאני התכונתי. ואני גם לא מניקה כרגעמעין אהבה
ומה שכתבתי היו התחושות האישיות שלי אחרי שהפסקתי(לא מרצוני), לא התכוונתי לומר מה אצל אחרות. אני על עצמי כך מרגישה .

ומי שנותנת תמ''ל ומרגישה אחרת- כיף לה!
כל מי שכתבה שהנקה יותר קלהדינה די

איך הסתדרם עם הגדולים בזמן הזה?

מה זאת אומרת? עם הילדים היותר גדולים?מטרי
יש לי רק אחד כרגע יותר גדול, ובד״כ נמצא איתי בסלון כשאני מניקה. במידה ולא, ואם אני חושבת שהוא עושה משו מסוכן, אני מפסיקה וקמה אליו... כן... (אבל זה לא קורה הרבה. קרה לי פעם אחת או פעמיים, והיא בת שלושה חודשים)
הם פשוט סביבי.מתואמת

עוזרת להם בשיעורי הבית תוך כדי (לא נעים לי רק שהם יושבים לפעמים על הספה כדי להכין את השיעורים איתי...), מספרת, מלטפת, נותנת "הוראות" לגדולים במקרה חירום, ואם זה ממש מקרה חירום - מפסיקה לרגע וקמה לטפל בעניין (לא קורה כמעט), וב"ה הקטנה מאוד נוחה ולא עושה בעיות עם זה.

לי נראה שבהתחלה תמ"ל ואח"כ ברור שהנקה לוקחת בקלות שלהתחיה דולה

ההתחלה של ההנקה היא כמעט תמיד קשה ודורשת הרבה השקעה אבל אח"כ הרבה יותר קל לי לסחוב פיסת בד/סינר הנקה מאשר בקבוק עם מים רתוחים, מחלק מנות, עוד מים שיהיה אם נצטרך עוד בקבוק ואז לשבור את הראש איך לשטוף את הבקבוק השני או לסחוב כמות בקבוקים לפי מספר הארוחות הצפוי... וזה עוד בלי לדבר על תינוק קטן או על כאלה שלא מוכנים לקבל קר ושצריך שיחממו לו את המנה ואז בכלל מה עושים?

החל אם תמיד נמצא לי זמין בטמפ' הנכונה, לפעמים קצת אי נוחות למצוא את הפינה והפוזה הצנועה אבל אחרי תרגול אני מניקה בכל מקום בכיף ובצניעות.

להניק ועם ילדים אחרים- אני רואה שהם לומדים שכמו שאמא בשירותים ולא מפריעים אז זה זמן שאמא יושבת ולא קמה ואפשר להביא ספר שתספר בזמן ההנקה, דווקא כיף שיש מישהו שמכריח אותי לשבת ולנשום קצת

להיפך, עם שניהם היה לי ממש קשה לשלב מוצקים בקטע עצלני, מה עכשיו לחמם אוכל ולהאכיל וזה? חושף שיניים

אצלי מההתחלה היתה הנקה קלהאנונימי (2)

לקחתי עוד לפני שהיה בעיות יועצת הנקה מעולה מעולה וזה כנראה עשה את העבודה.

היה מעט קושי (איך ליצור לגמרי ואקום כדי שלא יהיה גזים)

אך לא היה פצעים בכלל.

מקווה שאזכה שכך יהיה גם בהמשך.

לא נוהגת לכתוב דברים כאלה, בגלל עין הרע

אבל חשוב לי שזאת לא תהיה התפיסה החד משמעית - שברור שזה קשה.

הפוך - זה אמור להיות הכי פשוט.

וממליצה לנהוג כפי שעשיתי - עוד לפני הבעיות לקחת יועצת הנקה מהשורה הראשונה.

אפשר לדעת מי היועצת?אנונימי (3)

ובאיזה איזור היא מקבלת??

חנה לדווין, נתניה. אבל יש עוד הרבה טובותאנונימי (2)

צריך תואר מסויים שאני לא זוכרת לנקוב בשמו. בטח תחיה תדע להגיד.

כל אחת והחוויה שלה תחיה דולה

ממה שאני פוגשת סביבי בד"כ תחילת ההנקה דורשת השקעה ותמיכה והיא לא פשוטה.

שמחה שאצלך זה לא היה ככה ואכן ליווי מקצועי הוא חשוב ומשמעותי ולפעמים הכרחי, אין ספק.

מעניין לכמה שפגשת היה בעייתי גם כשמלכתחילה התייעצואנונימי (2)

אני התייעצתי יום או יומיים לאחר הלידה, כשלכאורה לא היו בעיות (ואז למדתי כמה טיפים, וגיליתי שיש מה לשפר בתנוחה ועוד).

הלכתי אליה 3 לידות.

ברביעית לא הלכתי - ובאמת נכנס קצת יותר אוויר. 

בקיצור, אני ממליצה ללכת, ומאמינה שרוב הבעיות לא תיווצרנה מראש.

יכולה להגיד על עצמי תחיה דולה

שהייתי מלווה ביועצת ובכ"ז ההתחלה היתה קשה, בלעדיה אני מניחה שפשוט לא הייתי מצליחה להניק לפחות את הגדול שלי אבל עדיין החודש הראשון היה ממש לא פשוט.

תראי, פעם ההנקה היה טבעית לכולן, כולן גדלו בסביבת הנקה, בגלל שממילא נשים היו בבית והגברים בשדה אני מניחה שילדות גדלו וראו בעיניים הנקה ולא אמא מכוסה או בחדר. לא היו פיתויים של תמ"ל כך שלא הייתה ברירה אלא להתאמץ להניק (למרות שהיתה את האופציה של מינקית אבל אני מניחה שזה לא היה כזה נפוץ כמו תמ"ל היום) ולא היתה חזרה לעבודה באופק שמכניסה ללחץ והרבה פעמים סוף ההנקה מגיע עם סיום חופשת הלידה... 

ועוד משהו, כשאישה ילדה בבית ולא הייתה הפרדה בין האמא לתינוק אחר כך לתינוקיה ומצד שני הייתה תמיכה של כל השבט ביולדת גם תחילת ההנקה פשוטה הרבה יותר לעומת זה שאישה לא תמיד מספיקה להניק בחדר לידה ואח"כ הוא בתינוקיה שזה עוד הפרעה להנקה, אחר כך היא חוזרת הביתה ולא תמיד הסביבה והתנאים מאפשרים באמת מנוחה אחרי הלידה אז כל הדברים גורמים שהיום קשה יותר להניק, זה פחות זורם לנו. (ועוד לא דיברתי בכלל על מדיניות שלא מעודדת הנקה מצד בעלי החלוק הלבן...)

אני ממש שמחה בשביל מי שכן הלך לה חלק אבל לא מפחדת להגיד שכן, ההתחלה דורשת השקעה רבה (במיוחד בילד ראשון) אני תמיד מעודדת להתייעץ עם נשות מקצוע מיד כשמתחילה להתעורר בעיה כדי להקל על ההתחלה.

גם אצלי ב"ה הלך די בקלות מההתחלה.מתואמת

איזה כיף זה, באמת!!תחיה דולה

אצלי בראשון היה קצת קשה,מטרי
כי הוא מעצמו לא תפס נכון ולקח זמן עד שלימדתי אותו, ועד שנגמרו הפצעים...
עם השניה הלך די בקלות מההתחלה כי כבר ידעתי מה לעשות
הנקה, ברורמשיח עכשיו!

לכל הנשים שאמרו שהנקה יותר קלגלי91
אתן מחשיבות גם את השאיבות אחרי החזרה לעבודה, או שכשאתן חוזרות לעבוד אתן משלבות עם תמ"ל?
אני אישית איתם בבית...ת.מ.
לגלי היקרהגב'
לי היה קל יותר להניק גם כשחזרתי לעבודה והמשכתי לשאוב עוד כמה חודשים, בעיקר בגלל הלילות.
בהנקה הייתי מניקה גם תוך כדי שינה משותפת עם הילד, בלי שהייתי צריכה לקום לשטוף בקבוקים ולהכין תמ"ל באמצע הלילה.

אני מניחה שאם הייתי קמה בלילות להאכיל מבקבוק הייתי ישנה פחות ואז היה לי הרבה יותר קשה לתפקד גם בעבודה וגם בבית.

מקווה שעזרתי ☺
אני עם ילדה אחת..הדס123
אז לא יכולה להשוות. אני לא אגיד שהשאיבות קלות לי. אני סטודנטית במשרה מלאה ושואבת כל יום והמון. ומתפללת כבר שיגיע היום שהיא תאכל ארוחות מלאות ולא אצטרך לשאוב בלימודים. אבל חד משמעית לא מוותרת על הנקה. הקשר, הבריאות, הרוגע שזה נותן לה ולי- שווים לי הכל
השאיבות אכן לא תענוג גדול...מושמוש12
ולכן אם אני לא מצליחה מסיבה כלשהי להגיע לכמות הרצויה, הוא מקבל תמ״ל...
אם יש חדר הנקה ומבחינת זמנים כבר התרגלואמאשוני

אז לשאוב בעבודה זה לא כזה סיפור.

בלימודים זה אכן הרבה יותר קשה.

אני שואבת פעם אחת ביום כי זה מה שנוח לי (בד"כ בין 200-300 מ"ל) ויש לה גם מטרנה במעון לכל מקרה שלא יהיה...

היא בת 10 חודשים ואוכלת גם מוצקים ונוח לנו עם ההנקה.

לגבי הלילה- אני מניקה ובד"כ לא צריך תוספת,

אם כן זה התפקיד של בעלי. שונאת לצאת מהחדר...

לי הייתה אפשרות להניק ובקושי היה צורך בשאיבותתחיה דולה

בילד הראשון בגלל שהיה במעון שצמוד אלי ויצאתי להניק כשהיה צריך, בילדה השניה כי עבדתי מהבית.

נראה לי שלהניק.אלזה
הרבה יותר קשה לי להתעסק עם שטיפות ועיקורי בקבוקים, שלא לדבר על הכסף!!! הנקה זה עניין של התנהלות. קלחי את התינוק לפני כולם, תשכיבי אותם ואז תניקי אותו, ולגבי הנקה במקום ציבורי, פשוט תקני כיסוי צנוע במיוחד. ושתדעי לך שתינוק זה לוגיסטיקה גם כשהוא יונק וגם כשהוא אטכל תמ”ל.
לדעתי - יותר קל להניק. הרבה יותר.כתר הרימון

החיסרון היחיד - זאת רק אני, א"א לתת לבעל לעשות את זה. אבל גם ככה לרוב רק אני עם התינוק...

האוכל פשוט זמין! בלי שום הכנה מוקדמת. 

תמ"ל - צריך לדאוג לאוכל בטמפרטורה נכונה. ומה נוח בהכנת בקבוק ברחוב?

התינוק בוכה - והופ! הפלא ופלא! האוכל מוכן!

במקביל להנקה שלי יצא לי לא פעם לשמור על תינוקות ולתת להם תמ"ל. נוח זה לא היה, גם פיזית.

(בהנקה לא חייבים שתי ידיים.)

ויש, כמובן, את עניין העלות ואת הערך התזונתי.

כ"כ הרבה יותר קל לי תמ"ל..פלספנית

בעזהי"ת

הפסקתי להניק בגיל 4.5 חוד'

וזה פשוט עולם אחר.

מתבאסת על הקטע הבריאותי אבל לא הייתה לי כ"כ ברירה,

וואלה נח וקל מאוד עם תמ"ל...

לשאלות הבקבוק וכו' וכו'- 

יש לי מנקה בקבוקים קבוע בתיק של העגלה [זה עולה 7 שקל..], ברגע שהיא מסיימת לאכול אני נכנסת לכל ברז שהוא [אפילו אם אני בעיר בסידורים וקניות- בכל מסעדה כמעט יש ברז..], שוטפת ומיד מבקשת מהם למלא לי במים רותחים [שוב, בכל מסעדה יש.. בית קפה, תחנת דלק, בוטקה של שומר בכניסה..].

ככה יש לי מים עד הארוחה הבאה, בבקבוק שטוף ונקי [אני לא מרתיחה בקבוק אחרי כל האכלה. משתדלת לשטוף טיפה במים רותחים. נשמע לי מצחיק להרתיח את הבקבוקים כשהיא אוכלת את הרצפה וכל מה שמתקרב אליה..]. 

ב"ה היא גם יודעת להחזיק את הבקבוק ולאכול לבד מגיל ממש קטן [מאיזה גיל חודשיים.. שילבנו בקבוקים לפעמים], וממש לא מפונקת ולא אכפת לה שיהיה קר. כשיש אפשרות אני מערבבת 140 מים רתוחים קרים ו40 מים רותחים ואז זה ממש נעים, כשלא אז לא..

^ זה מה שאני הרבה פעמים חושבתאנונימי (4)

שמי שתמ"ל קל לה יותר זה בעיקר מי שמוכנה לוותר על כללי הבטיחות המומלצים. (אוקיי יש כאלה שלא, אבל בעיקר)

מאוד מאוד קשה שתמל יהיה יותר נוח כשמעקרים אחרי כל האכלה ומאכילים תמיד בידיים בתנוחה זקופה ולא שומרים בקבוק שהתינוק כבר אכל ממנו וכו וכו.

אם לא הייתי מקפידה על אלו יש מצב שהיה לי יותר קל תמ"ל אבל אני לא מעזה - קראתי מספיק מקרים מפחידים........

הכי קל הנקה!!!!!!!!!!!!!!!רננה*

תמיד זמין.. תמיד בטמפרטורה... 

לא צריך לבדוק שהתינוק לא שותה אוויר בטעות, ושהראש מספיק מוגבה שלא תהיה דלקת אוזניים, ושהחור יהיה בדיוק מתאים - לא מהר מדי אבל גם לא לאט מדי..

ולא צריך לדאוג שתמיד יהיו מים רתוחים קרים, מים רותחים רותחים,

בקבוק נקי כל פעם (אוחחחח החוליה החלשה אצלי),

הסרחון של היציאות והפליטות,

הקושי במציאת התמ"ל המתאים ועד שמתרגלים לזה,

לדאוג שתמיד תהיה חבילה בבית ולא פתאום נגמר.

אם יצאת מהבית ומשום מה נתקעת בלי, אז נתקעת!!! לכי תמצאי עכשיו תמ"ל באנשהו.

אם התינוק לא גמר עד הסוף ועוד שעה וחצי רוצה - צריך להכין מחדש,

שלא לדבר על הכסף שזה עולה - שזה ממש לא נוח...

צריך לקום מהמיטה ולשבת - במקום להניק בשכיבה בכיף...

צריך להכין להכין להכין, בהנקה את רק צריכה להיות זמינה.

בקיצור מתגעגעת מאד להנקה, מצטערת שנגמר ושזה אל חזור..

למרות שאני לא מניקה כבר חודש ועדיין החלב קיים. לא יודעת איך.

לשורה האחרונה - זה לגמרי נורמליאנונימי (4)

הגוף שלנו מתוכנן לאפשר לנו להתחרט על גמילה. רוב הנשים ממשיכות לייצר חלב כמה שבועות ואפילו חודשים אחרי שההנקה מפסיקה. לאט לאט זה דועך.

מבחינת ההלכה זה אל-חזור מגיל שנתיים. ילד בן שנתיים שכבר גמול (שלושה ימים לא ינק למרות שהייתה לו אפשרות והיה בריא וכו') - אסור לו כבר לחזור לינוק.

לי יותר קל להניק...מושמוש12
התחלתי לתת לקטן גם מטרנה פעם ביום ואני ממש שונאת את ההתעסקות עם הבקבוקים, והמים וכו...
נהנית מאוד מאוד להניק. חולמת להמשיך עם זה עד גיל שנתיים
מסקנת הסקר--אמאשוני

מה שהתינוק אכל ברוב שנתו הראשונה- זה מה שאמו תגיד שיותר קל לה.

וזה הגיוני כי לכל מציאות מתרגלים ומוצאים פתרונות...

העיקר שיהיה בנחת ובשמחה!

דוקא הרבה פה כתבו שעברו למת"ל ואז גילו שזה הרבה יותראנונימי (4)

קל או קשה ממה שהיו רגילות בהנקה.

..בדילמהאחרונה
עבר עריכה על ידי בדילמה בתאריך י"ט בשבט תשע"ה 15:18

בשבילי ההנקה הרבה יותר קלה, פשוטה, נוחהבהתהוות

אבל אני לא יכולה להפריד אותה מפנים אחרים בהורות שלי שהשתנו בשנים שעברו מאז שתימ"לתי.

למשל, ככל שהתקדמתי בהורות אימצתי לי יותר גישות 'זורמות', ונהייתי פחות ופחות מוטרדת מכל מיני 'צריך'ים, היום אין לי בעיה לפתור כל בעיה בהנקה, כל עוד התינוק מגיב לזה טוב. זה מקל על החיים שלי מאוד מאוד, וזה קשור קשר הדוק לזה שאני מניקה. אם עדיין הייתי מתמ"לת, לא הייתי מתחילה להכין בקבוקים על ימין ועל שמאל, כולל לשפוך חצי מהם אם הצעתי לתינוק והסתבר שזה לא מה שינחם אותו כרגע.

גם בלילות בתינוקות הראשונים היו לי כללים מאוד נוקשים, והיום אני בכיף יכולה להעביר חצי לילה במיטה אחת עם התינוק, וכשהוא מתעורר להניק כמעט מתוך שינה - וככה ההנקה בלילה הרבה הרבה יותר קלה לי ממה שהיה לי פעם לקום בלילה להכין בקבוק.

אז הנוחות היא בגלל ההנקה ובגלל האמונות שלי שהשתנו עם השנים, ואני לא יכלה להפריד.

עוד דבר שאני לא יכולה להפריד או להתעלם ממנו הוא שעם המעבר לתמ"ל הייתי עצובה, מתוסכלת, מוצפת ברגשות קשים שאני לא מצליחה לעשות את מה שאני בנויה לעשות, אמורה לעשות, רוצה כל כך לעשות... קשה להרגיש נוחות כשחווים תחושות כאלה. אני זוכרת שחברה מניקה יקרה ניסתה לנחם אותי ואמרה שעדיף לתינוק שלי אמא רגועה ומתמ"לת מאמא מתוסכלת ומניקה. זו היתה פעם ראשונה ששמעתי את המשפט הזה, ואני זוכרת שפקחתי עיניים בתדהמה. הוא היה נשמע לי כל כך מוזר: הרי כשהקתי הייתי אמא רגועה ונינוחה, וכשאני מתמ"לת אני מתוסכלת וגם עובדת הרבה יותר קשה! (מבינה שלא כולן חוות את זה כך, כמובן. אני מספרת על החוויה שלי)

לגבי מגרש משחקים, זה קשה לי עם תינוק בכל מקרה. בין אם אני מניקה, מאכילה בבקבוק, טופחת לו על הגב, לוחצת על הבטן הכואבת, או כל טיפול אחר בתינוק - והבן הגדול קורא לי מהמגלשה, זה תמיד יהיה לא פשוט בשבילי. מנשא עוזר בחלק מהפעמים.

<בארץ הקודש - שבת קודש. בחו"ל - עדיין חול>

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך