אני לא חושבת שאלעד ענה לה הצורה לא יפה.
אני יכולה לומר לך שגם אחותי אמרה לי אותו דבר כשהייתי בת 20 - גיל 20 עד 40 זה הגיל הכי פורה של האישה, גם באמהות, גם בלימודים, גם בקריירה. השאלה היא איפה אנחנו בוחרות להשקיע ובאיזה יחס.
(אחותי, בתור דוגמא, בחרה להיות מחנכת כיתות א',ב', ובגיל 38 - למדה תואר שני, עכשיו, בגיל 40, דוקטורט, ועשתה ממש מהפך בקריירה. אני לעומתה - כל הזמן עובדת בתחומים מאוד "הייטקיסטים" אבל במינון נמוך שמתאים לי וברוך ה' גם מתאפשר בינתיים...)
אני חושבת שלא ללמוד כלל - גורם לנו שלא יהיו אופציות אפשריות גם בגיל יותר מתקדם כשהילדים כבר גדלים. וזה גם גורם לניוון, למי שזה בעצמותיה. מצד שני, עומס מטורף, בלי יכולת להיות פנויה לילדים - גם לא טוב. לכן צריך לשלב.
אני חושבת שהתשובה לאלעד היא שאם תהיה בחירה של או זה או זה - תמיד תהיה תחושת החמצה (חמותי כל הזמן חיה בתחושת החמצה על שלא עבדה בזמן שגידלה את הילדים, והיא עוד מ"הדור הקודם...")
הנכון הוא - לשלב, במינון שמתאים ואפשרי לנו (כמו שאמרו כאן חלק - אם אפשר ללמוד את התואר במשך יותר שנים/ללמוד תואר אחר שפחות עמוס אך נותן אפשרויות עבודה דומות כמו "ניהול ושיווק" או "מנהל עסקים") או לקחת כמה שנים בידיעה שיהיו עמוסות, ולקבל עזרה מהבעל/סבתות וכו.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטי!