התייעצות...אנונימי (פותח)
אני נמצאת בסוג של צומת..
אני בבית, לא עובדת, עם שתי קטנים..
בזמן האחרון אני ממש מרגישה שמיציתי ושאני חייבת לצאת לעבוד (ו בשביל זה ללמוד)
התחום של הנדסת תעשיה לניהול מאוד קורץ לי! הביקורת, הייעוץ, הירידה לפרטים, הניהול, הפיקוח, וכו.. אבל......

א. הלימודים של זה ממש דורשים חדשים.
ב. כל מקום עבודה נורמלי, דורש מינימום נסיון. המקומות ללא נסיון דורשים מקסימום זמינות ועבודה של הרבה שעות ביום.

אני מתלבטת בתור אמא לילדים כמה מותר לי "להרוויח" על חשבונם. כי ברור שהם ישלמו מחיר והם בגיל שצריך אמא.. אבל..אני כבר נחנקת ו מרגישה שחייבת עבודה שתזרים בי את האדרנלין שחסר לי...

מה דעתכם???
מה שטוב לאמא טוב לילדים שלהtx,rxukyi

כלל מוגזם בהקשר הזה, לדעתי.ד.

לא פעם גם יכול לשמש כתירוץ...

את אמא. הילדים מקום ראשון.

אם אפשר לעשות את זה בלי ממש להגזים על חשבונם, מה טוב. גם וגם.

את המציאות בלימודים/עבודה הללו אינני מכיר.

גם אמא נחנקת ולא מסופקת זה לא טוב לילדים+mp8
יש משהו באמצע בין להחנק לבין לברוח מהבית לגמרידינה די

התואר שהיא רוצה הוא משהו שממש יהיה על חשבון המשפחה שלה 

בעלי לומד את זה!אנונימי (3)

לימודים מאוד מאוד תובעניים!

4 שנים, בין 4 ל5 ימי לימוד בשבוע...

המון קורסים שבהם צריך להגיש עבודות משבוע לשבוע., בחני אמצע וכו'..

לדעתי, ממש קשה... אנחנו בקושי מתראים (שלא לדבר על תקופת מבחנים)

אבל זה תלוי בעוד גורמים: כמה עזרה יש לך ממשפחה, כמה בעלך יכול להירתם למטלות הבית ולאפשר לך ללמוד בשקט,

האם את יכולה להביא עזרה בכסף ועוד...

התלבטות לא קלה... אני ממש מבינה אותך!!

בהצלחה

אמא טובה זו אמא שטוב להפרח-בר
קודם כל יש לימודים של כמה שנים ויש מוסדות שמאפשרים לימודים בהתאמה אישית להורים/אנשים עובדים , אבל את צריכה מאד מאד לרצות את זה כי זה לא פשוט! להכין עזרה ותמיכה מכל הכיוונים.
מנסיון אישי - זה אפשרי , והכוחות מגיעים ממקומות לא צפויים. בהצלחה!
כל דבר הוא אפשרי+mp8
רק השאלה היא איזה מחיר מוכנים לשלם.

אמא יכולה גם ללמוד רפואה ולהישאר אמא,
השאלה היא איזה מחיר ישלם כל המערך המשפחתי ואם את עצמך מעוניינת לשלם אותו.

השאלה אם את יכולה להרגיש מימוש עצמי גם בלימוד ובעשיה של משהו פחות תובעני וסוחט.
דמייני את עצמך עוד עשוראלעד

איזו תחושת החמצה תעלה בך?

על הקריירה שפיספסת או על הפניות לילדים שלעולם לא תחזור?

לדעתי אתם משתמשים בדמגוגיה חריפהפרח-בר
זה לא פייר לכתוב את זה ככה ולמלא אותה בתחושת אשם שגם ככה נמצאת בכל אחת מאיתנו , העובדות והאמהות.
ושגבר מפתח קרירה אז השאלות האלו לא עולותפרח-בר
כי זה ברור מאליו שרק גברים מתאימים לפתח קרירה ולהיות רופאים מהנדסים מדענים וכו׳....
ולא אין פה אפילו קמצוץ של פמינסטיות , לא לזה אני חותרת, צריך להבין שיש נשים שיש להם את כל הנתונים להצליח וזה לא חייב לבוא על חשבון המשפחה אם יש בן זוג תומך שלוקח פיקוד על המשפחה ועל הבית ( שלו!)
מישהו סבר כאן אחרת?אלעד

מאיפה הסקת מדבריי שאני נוטה לכאן או לכאן?

תגיד אתה רציני? פרח-בר
לפי איך שהצגת את הדברים שמת על המשקל את הקרירה ואת הפניות לילדים( שלעולם לא תחזור) כאילו הם על אותו משקל והרי ברור לחלוטין לכל הורה מה קודם למה , והצגת הדברים ככזו היא לא נכונה בעיני.
בטח שאני רציניאלעד

בקשתי ממנה להעזר בדמיון שלה ככלי בכדי לברר באיזו מציאות היא תרגיש טוב יותר לאחר זמן.

זו היא שהתלבטה בין שני הערכים החשובים הללו והניחה אותם על השולחן, לא אני ולא את

הפותחת..אנונימי (פותח)
השיקול העיקרי שלי הוא שאת הקטנים שלי אני אפספס וזה לא יחזור לעולם. ואת הלימודים האלה תמיד אוכל להתחיל (גם עוד 10 שנים).. אבל.... הקושי בלוותר על תחום שמאוד מאוד מאוד מתאים לי ומאתגר אותי..קצת קשה לי..

הצלחתם לפקס אותי לזה שכנראה זה לא מתאים עכשיו..

תודה!!
עם כל הכבוד לכך שנבחרת לנהל את הפורוםאנונימי (4)

אי חושבת שישנם נושאים שכדאי לך לתת לנשים לדון בינן לבין עצמן.

תגובה לא יפהאמא, ברוך ה'

אני לא חושבת שאלעד ענה לה הצורה לא יפה.

אני יכולה לומר לך שגם אחותי אמרה לי אותו דבר כשהייתי בת 20 - גיל 20 עד 40 זה הגיל הכי פורה של האישה, גם באמהות, גם בלימודים, גם בקריירה. השאלה היא איפה אנחנו בוחרות להשקיע ובאיזה יחס.

(אחותי, בתור דוגמא, בחרה להיות מחנכת כיתות א',ב', ובגיל 38 - למדה תואר שני, עכשיו, בגיל 40, דוקטורט, ועשתה ממש מהפך בקריירה. אני לעומתה - כל הזמן עובדת בתחומים מאוד "הייטקיסטים" אבל במינון נמוך שמתאים לי וברוך ה' גם מתאפשר בינתיים...)

אני חושבת שלא ללמוד כלל - גורם לנו שלא יהיו אופציות אפשריות גם בגיל יותר מתקדם כשהילדים כבר גדלים. וזה גם גורם לניוון, למי שזה בעצמותיה. מצד שני, עומס מטורף, בלי יכולת להיות פנויה לילדים - גם לא טוב. לכן צריך לשלב.

אני חושבת שהתשובה לאלעד היא שאם תהיה בחירה של או זה או זה - תמיד תהיה תחושת החמצה (חמותי כל הזמן חיה בתחושת החמצה על שלא עבדה בזמן שגידלה את הילדים, והיא עוד מ"הדור הקודם...")

הנכון הוא - לשלב, במינון שמתאים ואפשרי לנו (כמו שאמרו כאן חלק - אם אפשר ללמוד את התואר במשך יותר שנים/ללמוד תואר אחר שפחות עמוס אך נותן אפשרויות עבודה דומות כמו "ניהול ושיווק" או "מנהל עסקים") או לקחת כמה שנים בידיעה שיהיו עמוסות, ולקבל עזרה מהבעל/סבתות וכו.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטי!

רק נקודה קטנה..שירק

למה גיל 20 עד 40 זה הזמן הכי פורה? 45 מה?

לפי דעתי אנחנו הורגים את עצמנו מהר מדי.. אנשים יכולים להיות פעילים ואנרגטיים כל עוד הם רוצים בזה, בלי שום מגבלה של גיל.

הכוונה היתה בעיקר מבחינת לידות...אמא, ברוך ה'אחרונה

מה נעשה שבתחום הזה שעון החול מתקתק במרץ? וכאשר את רוצה להספיק ללדת הרבה ילדים וגם להשקיע בהם ולהיות איתם בשנים הראשונות בהן לרוב אין לך תחליף, ואת גם לא רוצה שיהיה - זה דורש הקרבה מתחומים אחרים.

בתחומים אחרים אפשר להיות פעילים גם אחר כך, אבל זה הרבה פעמים לא פשוט להתחיל קריירה/לימודים בגיל 45, בעיקר אם לא עשית שום צעד בכיוון לפני כן. אם עשית צעדים, במינון נמוך, יהיה יותר קל אחר כך להתפתח, אבל גם זה עם הרבה סיעתא דשמיא. למצוא עבודה טובה אחרי גיל 45 - גם לגברים זה לא פשוט. 

על אחותי אני כן רואה דוגמא, שדווקא הקריירה שלה התחילה לפרוח עכשיו בגיל 40, אחרי שהגדולה שלה כבר בת 20 והקטנה בת 6, והיא הרבה יותר פנויה ללימודים ועבודה שדורשים הרבה מאמץ. אבל אני יודעת שלא כולן מסוגלות לעשות את הצעד הזה בגיל שלה, וגם לא כולן מסיימות ללדת בגיל 34... (וגם היא לא היתה עושה זאת מבחירה כנראה...)

להגיד שהכל אפשרי ושאנחנו לא עושות בחירות משמעותיות בין קריירה לעבודה בשנים האלה - זה לא נכון. כל הזמן צריך לעשות איזשהו ג'גלינג במינון הנכון והמתאים לכל תקופה בין הקריירה למשפחה...

אמירה לא נכונה לפחות לגבי הנושא הזה.ד.

וה"ילדים" אינם רק של ה"נשים".. הם גם בני אדם בפני עצמם.

קל מאד ליצור "קומפניה" של נשים ש"מסבירות" לאמא - שמתלבטת בכנות - שהכי טוב מה ש"טוב לך" וכאילו זה "הכי טוב לילדים" ולעצום עיניים מהמציאות לפעמים, כדי לסדר לעצמן מה שנוח במסווה אידאולוגי, וע"י "לחץ ציבורי" עצמי, ש"כולן" אומרות. זה לא ענין של הסתכלות נשית בלבד, אלא של הערכת מצב - נזק מול תועלת.

ברור שטוב מאד שאפשר גם וגם; ואם אי אפשר, אז לא מתעלמים מהאימהות ע"י סיסמאות. צריך לראות לגופו של ענין, איך ייראה, ומה יהיו ההשלכות על הילדים. וגם בשיקלול של החשיבות של הענין עבור האמא. זו תשובה שמשתנה ממציאות למציאות ומאדם לאדם.

להיפך. זה ברור שרק אמא יכולה לפתח קרירה באמהותדינה די

ובגלל זה שואלים אותה אם היא בטוחה שהיא רוצה להחמיץ את גידול הילדים שלה בהנחה נניח שבעלה יטפל בהם

אפשר לעשות את זה אבל זו החמצה של החיים

זה לא חייב להיות שחור או לבןפרח-בר
ממש לא , אני כ״כ רואה כמה טוב זה עושה לילדים שלי שיומיים בשבוע הם נמצאים רק עם אבא.
אני מסכימה שזו החמצה של החיים לפספס את כל זה ולכן מאד מופתעת איך רוב הגברים שאני מכירה מוכנים לוותר על זה בכזו קלות...
רב הגברים לא בענין של הקרירה הזאתדינה די

את רואה גם בהלכה שנשים פטורות מהרבה דברים כדי שיוכלו לטפל בילדים

גברים ממש לא 

זה לא קרירה זה טעם החייםפרח-בר
והם לא חייבים להיות פטורים מכלום , האמיני לי שהכל משתלב עם ההורות.
השורה התחתונה שלי - כדאי לנשים כן לנצל את הכשרונות שקיבלו במתנה ולצאת ולעשות חייל כל אחת בתחומה אם מדענית , טייסת או עקרת בית .
בעלי ממש לא פמיניסט ( רחוק מאד מההגדרה) אבל השותפות שלנו בהורות מאפשרת לשניינו לחוות גם הורות וגם קרירה והחיים לא פשוטים , יש עומס וקשיים אבל זה שווה את זה .
דעותינו לא חשובותrivki
תבדקי לו"ז של הלימודים במקום שאת רוצה, תבדקי לכמה שנים ניתן לפרוס את הלימודים, שכר הלימוד.

מה אפשרויות תעסוקה שיש במקצוע הזה, משכורות, שעות עבודה מקובלות. דברי עם מישהו שלמד ועובד בתחום.

תתכנני סדר יום לילדים לפי האפשרויות שיש לך: מעון, משפחתון, צהרון, עזרה מהבעל ובני משפחה אחרים.

אם הכל מסתדר לך מבחינת הזמנים ואת ממש רוצה את המקצוע - לכי על זה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך