חוק שמזכיר משטרים אחרים: חינוך חובה מגיל 3.שודד ים
אולי תפרט? למה זה מזעזע ומזכיר לך משטרים אפלים?המרקד
שכחת רק להזכיר גם שזה "חינוך חינם" מגיל 3.טורנדו
אני כמעט שלא מכיר הורים כיום שבגיל 3 משאירים את הילד בבית - דהיינו, שהאמא לא עובדת, או האבא לא עובד. זה לא קיים כמעט, ואז, בהכרח, הילד נשלח למסגרת כלשהיא. עד היום - המסגרת הזאת עלתה כסף טבין ותקילין, ולא מעט. ומשנה שעברה, והשנה יותר חזק - החינוך הוא חינם, כמו חינוך מגיל 4 ומעלה שכבר היה חינם לא מעט שנים. זה חוסך עקרונית הרבה כסף להורים, זאת המציאות.
ככה שלהזדעזע מזה יותר מידי זה להתעלם מהמציאות.
אה, ואם כבר אמא אחת כן רוצה להישאר עם הילד בבית כי היא עקרת בית - היא יכולה להגיש בקשה לחינוך ביתי בגיל הזה, זה לא כזה מסובך ולא עושים יותר מידי צרות, בטח שלא בגיל הזה (בגילאים יותר בוגרים, נניח כיתות א-ו - חינוך ביתי מצריך תוכנית מסודרת יותר ואישורים רציניים יותר.
ודבר אחרון - בכל מקרה, גם בשנה הקרובה, משרד החינוך לא יאכוף את חוק חינוך חובה - כלומר, לא יפעיל סנקציות על הורים שלא ישלחו את ילדיהם לגנים הציבוריים אלא לפרטיים או להשאיר בבית.
אבל כשיש חינוך בחינם, מעטים יהיו אלו שיבחרו לא לנצל את הקצת חיסכון הזה שהמדינה נותנת - מידיעה מקרוב כאחד שקצת מבין בתחום.
כרגע לא יאכפו, בהמשך כן. לא צריך את החינם שלהםשודד ים
המדינה לוקחת את הילדים מגיל 3 מבלי שיש אפשרות להתנגד.
מילא כיתה א', אבל גיל 3? לאן הגענו?
תסביר לי רק דבר אחד - מה תעשה עם הילד בבית?טורנדו
"בלי אפשרות להתנגד" - אוי אוי אוי, נשמע ממש כאילו גוזלים את הילד שלך ממך ולא נותנים לך לשים אותו במסגרת שבכל מקרה היית שם אותו במסגרת כ-ל-ש-ה-י-א, כי כיום רוב מוחלט גם של הנשים, יוצא לעבוד - והמסגרת הזאת, איזה נחמד, תהיה בחינם ולא תעלה לך 1500 שקל לחודש כמו פעם.
אבל עם ישראל היקר שלנו, על הכל הוא יודע להתבכיין. אין מעונות בחינם - הוא בוכה שאין. יש מעונות בחוק חינוך חובה וחינם - הוא מתבכיין על זה שיש.
אף אחד לא לוקח את הילד של אף אחד, גם ה"אכיפה" זה לא מה שזה נשמע, מידיעה, וגם - תמיד אתה באופן ספציפי אם משום מה בא לך להישאר שנים עם הילד בבית, אז אתה יכול להגיש בקשה והיא תאושר בסוף, תאמין לי.
אבל רוב ההורים בכלל מברכים על החוק הזה ועל הכסף שזה חוסך, סתם לידיעה.
חוצפה ממדרגה ראשונה "להגיש בקשה"???הדרכה
אתה לא מקבל רשות "לגדל את ילדיך". אבל כן, במדינהטורנדו
שבה רוצים להסדיר גם חינוך חינם, העניינים צריכים להיות מסודרים.
לצערי אתם סתם עושים טאררם גדול על כלום. בואו נעשה בדיקה - מתוך 100 אלף ילדים כמה לדעתכם ההורים ירצו להשאיר את הילד בבית 365 ימים בשנה עם אחד ההורים, וכמה כ-ן ישימו אותו במסגרת כלשהיא? מתוך 100 אלף ילדים כמה יישארו בבית?
בודדים. אני אומר לכם - בודדים.
ככה שדי כבר לעשות סתם מהומה על מאומה. זה קנטרנות לצורך קנטרנות, זה הכל.
אבל זה פשוט מדהים. מדהים כל פעם מחדש איך עם ישראל אלוף בהלקאה עצמית ואף פעם, בחיים, לא יהיה שבע רצון ותמיד, כמעט תמיד בעצם, יהיה כפוי טובה לא משנה מה יביאו לו.
כמעט עושה חשק לעשות דווקא ולא להוסיף שום טוב, שהכל יהיה לכתחילה גרוע ויקר במדינה כדי שבאמת תהיה לכם סיבה מוצדקת להתלונן. לו רק הייתי ראש הממשלה, כמובן...
ארץ הקוטרים הבלתי נגמרת, זה מה שנראה מכאן, מצטער 
להורים זכות וחובה אנושית בסיסית מוחלטת על גידול ילדיהםהדרכה
בסדר. אם כל כך בוער לך להשאיר את הילד בחינוך בבבית, אז כעתטורנדו
תאלץ לעשות את זה בקצת יותר בירוקרטיה.
אני מחכה לשמוע ממך כמה מתוך כל הילדים שלך נשארו בבית בגילאים 3-4. לפי איך שאתה מדבר נשמע שאתה או אשתך עקר/ת בית. מצויין- זה יפה מאוד. רק בבקשה אל תיכנס לחיים של שאר האנשים - רוב מוחלט של אזרחי ואזרחיות ישראל ר-ו-צ-י-ם את החינוך חינם הזה, וזה מעולה בשבילם כי הם לא בבית. אתה לא רוצה - עניין שלך. במדינה הולכים על פי הרוב וככה מחוקקים חוקים. לא נוח לך - אתה יכול גם לעבור למדינה שאין בה חוק חינוך חובה. שמעתי למשל שביערות אפריקה בשבטים הפרימיטיביים אין חוק חינוך חובה - אולי אפשר לעבור לשם 
ועל זה אני אומר - אנחנו אשכרה מדינת הקוטרים והבכייניים הכרוניים. לא משנה מה יעשו אנחנו נמצא על מה לבכות כמו ילדים קטנים שלא נוח לנו ולמה ככה ולמה ככה. גם אם יעשו שני דברים הפוכים בתכלית, אפילו בלי לשים לב, נבכה על שני הדברים גם יחד. זה פשוט הזוי ומטורף. אנחנו צריכים קצת להתאפס על עצמנו ולהבין שלא, מה לעשות - מטרת המדינה היא לא רק לדפוק אותנו כל החיים. תאמין לי שאתה מעדיף לחיות כאן ולא בהמון מדינות אחרות (מבחינה כלכלית, מבחינת התפתחות, ועוד - אני לא מדבר כרגע מבחינת קדושת הארץ).
אבל לא, אנחנו נבכה. אנחנו ניילל. אנחנו נקטר ונקטר עד שיצא עשן, כי זה חיינו ואורך ימינו - מה נעשה בחיים אם לא נוכל לקטר כל הזמן על כל דבר? זה לא יהיה כיף!
בואו נמשיך לקטר בזעם...ככה תהיה מדינה הרבה יותר יפה, אם כל היום נבכה - לפחות ים המלח יגדל שוב (ואז נבכה על כך שים המלח גדל ועוד מלונות מרוויחים מזה כסף איכשהוא...נהדר!).
אני לא נגד החינוך חינם אלא נגד החינוך חובההדרכה
אם המדינה רוצה להקל על אנשים אז שתאפשר להם לשלוח לגנים האלה מבחירתם ולא להכריח. או שפשוט יתנו זיכוי כספי יחסי עבור כל ילד.
הבנתי שלפי החוק הבולשביקי הנ"ל ייאסר על אנשים לשלוח ילדיהם למסגרת פרטית או להשאירם בבית, ילדים בני 3! שומו שמיים.
הם עושים את זה כדי שיהיה אפשר להחיל על זה את החינםדינה די
מישהו הסביר באיזה פורום שכן שאי אפשר לממן חינוך שאינו חובה
יכולים לתת זיכוי במדרגות מס ועוד אלף אפשרויותהדרכה
זה האפשרות שהם בחרו. וכולם יודעים שיש אופציה של חינוך ביתידינה די
לא צריך לבכות על מה שהוא לא באמת בעיה
^^^ מינימאוס- זה בסדר, בעם שלנו כנראה תמיד חייבים לבכותטורנדו
על משהו. תמיד. זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש עד איזה רמה של בכי העם שלנו מסוגל לרדת (ומודה, גם אני לפעמים כזה "בכיין" אבל משתדלים להיות עם קצת יותר שכל וקצת פחות "רגשניים" כל הזמן).
כולם פה היו יכולים מינימום להיות ראש הממשלה, או לכל הפחות איזה שר או חבר כנסת, אבל בכל זאת לכולם הרבה יותר קל להמשיך לשבת בבית ולבכות על כמה שרע כאן וכמה שהמדינה בולשביקית. טוב, נו, שיהיה. בסופו של דבר חוק זה חוק, אם רוצים, שיעמדו בו, אם לא רוצים, שלא יעמדו בו, אם המדינה תחליט למצות איתם את הדין - תמצה, ואם תחליט שלא למצות - שיהיה להם לבריאות. לבכות, כמובן, המדינה עדיין לא יכולה לאסור 
למה המדינה לא יכולה לחוקק חוק נגד בכי?הדרכה
אם יש כמה בכיינים שמתעקשים לעבור על החוק, שיסתדרו.
נשמע מזעזע, על מה מדובר?הדרכה
השלב הבא: שיהיו גם גננים ממין זכר, ולא להפלות הומואיםhamedinai
והורים שיתנגדו, יכנו אותם הומופובים וישימו אותם בבתי חולים פסיכיאטריים בכפיה (כמו שהיה נהוג בברית המועצות בהקשר ל"עבירות" אחרות).
זה החלום של השמאל אם רק יתנו להם להמשיך להשתולל.
מה הקשר?המרקד
איך הגעת מזה לזה?
אל תערבב עניינים לחלוטין לא קשורים.
קשור. התערבות המדינה, השמאלניתhamedinai
ועדין אין קשר בין זה לחינוך חובה מגיל 3המרקד
אין עניין לקשר שני נושאים לא קשורים בעליל.
ודרך אגב, אין שום בעיה עם גננים גברים. בהרבה גנים בארץ יש גננים גברים ולא קורה שום דבר רע. לא כל גבר הוא פדופיל.
גם גברים זכאים להיות גננים, לא כתוב בתורה שרק נשים יכולות להיות גננות.
יש גברים שמתאימים להיות גננים הרבה יותר מחלק מהגננות שהואשמו בתקיפת ילדים.
זה בכלל לא עניין של ימין ושמאל וגם לא קשור להומואים. להפך, דווקא בגנים התורניים והחרדיים נפוצים גננים גברים.
כיום בגנים רבים ברחבי הארץ יש גננים גברים ולא שמעתי על אף סיפור של הטרדה מינית. להפך, דווקא גברים נזהרים הרבה יותר ממגע אסור עם ילדים, מתוך חשש שיתלוננו עליהם תלונת שווא, מאשר נשים. מה שיוצר מצב שגננים גברים לא רק שאין חשש שיטרידו אלא גם אין חשש שיכו את הילדים, כי הם נמנעים מכל מגע (בשונה מנשים, שם יש יותר חשש לאלימות וכבר היו מקרים).
שוב התחיל עם השטות הזאת? בוא נבהיר דבר אחד: בעולם הקדום,טורנדו
כן כן, בעולם התורה - מעולם לא היה מושג כזה גננת. מעולם! היה מושג של מלמד תינוקות - שהיה לוקח ילדים החל מגיל 3-4, מלמד אותם אותיות, תורה, הלכה. ג-ב-ר. ג-ב-ר. להגיד עוד פעם? אדם ג-ב-ר. לא אישה. לא היה מושג כזה גננת. המושג גננת ושיוכו הבלעדי לאישה החל מתקופת המדרניזציה בלבד שאז כאילו הכניסו את השטות שרק אישה יכולה לטפל בילדים קטנים.
שטות גמורה. מאז ומתמיד מלמדי התינוקות - היו ג-ב-ר-י-ם.
אז את המנטרה הקבועה שלך שאסור שיהיו גננים גברים - תשמור לעצמך. אתה לא מתבסס בה על שום טיעון רציונלי אמיתי, אתה כנראה גם לא מכיר אפילו גנן גבר אחד (אני מכיר לא אחד ולא שניים) - וכמובן, כמו שכתבתי - אתה אפילו לא מתחבר להיסטוריה בטענות שלך - להיסטוריה היהודית דתית!!!
אגב - אני יודע אישית על גננת לסבית מוצהרת. במדינה שלנו לא מאשרים או לא מאשרים מקצועות על פי נטייה מינית גם אם היא נגד התורה. וגם בתורה - לא ראיתי בשום מקום בתורה שכתוב שלגבר שיש לו נטייה מינית הפוכה, אסור ללמד ילדים. וגם לא אישה כנ"ל. אז די עם הדיבורים הלא נכונים והחמורים האלו. אין שום קשר בינם - לבין המציאות.
נחמד שיש גם דברים עליהם אנחנו מסכימיםהמרקד
אני מסכים בהחלט עם דבריך, חוץ מהשורות האחרונות. לדעתי יש בעיה גדולה שאנשי חינוך יהיו דמויות שליליות. הומו או לסבית שחיים עם בן זוג מאותו המין לא ראויים לחנך את ילדינו, כפי שאדם שנישא לגויה לא ראוי ללמד את ילדינו. אך אם מדובר באדם בעל נטיות הפוכות שלא חי עם בן זוג מאותו המין ולא מתכוון בעתיד לחיות עם בן זוג בן מינו, אז אפשר לתת לו ללמד, אך לא בכל מצב. ללמד בתיכון, לדוגמא, לא הייתי נותן לו, עד שירפא מהנטייה ההפוכה (על המשפט הזה היו צולבים אותי בכל אתר אחר ברשת, אני מקווה שלפחות האתר הזה נורמלי).
אפשר לחשוב מי משאיר בגיל הזה בבית....דינה די
זה רק אומר שזה ייה חינם וזה דבר מצוין
^^^טורנדו
מזעזע בדיוק כמו כפיית חינוך בכיתה א'משה
מערכת מונוטונית וכושלת שאני לא אתחיל אפילו לפתוח עליה את הפה.
אני ממתין בקוצר רוח שהבכור שלך יגיע לגילאלעד
נראה מה תעשה אז
יש לי תחושה עזה שתשמח לבעוט אותו קצת מהבית 
ברור שאני ארצה בייביסיטר, אבל זה לא אומר שזה טובמשה
תשאר עם הילד בביתבילבי613
לא ברור לי ממה כולכם מזדעזעים.
החוק אומר שחינוך חינם מתחיל בגיל 3. זו ברכה לאימהות העובדות, שרובן היום לא שש להישאר בבית ולנקות לבשל מהבוקר לבעל ולילדים. אך לא משתלם לצאת לעבוד בגלל הכסף שצריך להוציא על מסגרות לילדים.
אני מחכה שמעונות היום יהיו בחינם.
אבל הנה!
משה רוצה להישאר בבית, וגם עוד כמה ניקים פה שאני לא מכירה!
אז כל גברברי הפורום מעוניינים לעשות מהפכה ולהיות עקרות בית! מצויין!
תתחילו היום.
זה קשקוש גמור. אין שום דבר "חינם"משה
"חינם" זה אומר שגוזלים את כספי המיסים שלי כדי לממן שירות איטי יקר וכושל כמו מערכת החינוך או הביטחון ובדרך דואגים לפרנסה לכל מיני פקידים ומפקחים מיותרים באמצע.
אל תגזלו את כספי במיסים, ואל תתנו לי "חינם" שירות בעייתי ועמוס של 35 ילדים בני 3 על גננת אחת מסכנה.
דבר ראשון לפחות בנתונים אל תטעה - גננת וסייעת לפחותטורנדו
כאשר כעת ברמה הולכת וגוברת מוסיפים גם בת שירות לכל גן כזה - ות-א-מ-י-ן לי שזה עוזר ומוסיף המון, בתור אחד שמכיר את הנושא הזה קצת יותר מקרוב מממך. כן, גם כאשר בת השירות ל-א עברה הכשרה כמו גננת (גם סייעות לא עוברות הכשרה ולמרות זאת פעמים רבות הן מטפלות אפילו יותר טוב מהגננות בילדים. בעיקר בגיל שבו עיקר העבודה זה השגחה ו"בייביסיטר" ופחות לימוד בפועל, למרות שגם הוא חשוב וגם אותו יש). כל כוח עזר בגן, עוזר - ולכן, כן, נגדיר: א. ממש לא בכל הגנים יש 35 ילדים. זה תלוי מקום. יש גם גנים עם 24 ילדים או 28. ב. כל שנה מוסיפים עוד ועוד בנות שירות למערך הגנים לגילאי שלוש, ככה שבעוד זמן לא רב, בכל הגנים האלו - או לכל הפחות ברובם הגדול מאוד - יהיו לפחות 3 אנשי צוות שונים - גננת, סייעת, ובת שירות. ג. סיכוי סביר שבהמשך משרד החינוך גם יוסיף סייעת שנייה ככוח עזר בגן לפחות בחצי שנה הראשונה שהיא היותר קשה ומורכבת (מידיעה). אומנם זה עדיין לא- יש רשויות שמוסיפות את זה על חשבונן - אבל זה בתהליכים וייתכן מאוד שיקרה בזמן הקרוב.
נגדיר: רוב הציבור כ-ן רוצה את השירות הציבורי, בחינם, גם אם זה אומר "מיסים" (מיסים זה דבר מאוד ערטילאי - אם לא יתנו לך כאן ולכאורה יצטרכו "להוריד" במיסים, ימצאו דרך להעלות לך אותם במקום אחר. לכן עדיף שלפחות כאן אתה מקבל תמורה טובה יחסית למיסים). רוב הציבור גם אם יורידו את החוק הזה, ויורידו קצת במיסים - עדיין לשלוח ל"בייביסיטר פרטית" יעלה לו יותר כסף. נקודה. אין מה לעשות, זאת המציאות. ההורים קרסו תחת תשלום המעונות, וכעת קצת יותר הוקל להם עם החוק הזה - זה מציאות עובדתית קיימת ואני מדבר איתך מתוך היכרות עם העשירונים החלשים יותר כלכלית בחברה, מעמד הביניים התחתון ועוד למטה מזה - שבשבילם החוק הזה הוא פשוטו כמשמעו הצלה כלכלית. אז נכון - יש אנשים לא מרוצים, למשל אדמין שבטוח שלבד הוא היה מסתדר כלכלית הרבה יותר טוב - אבל מה לעשות ובמדינה כמו במדינה לא הולכים על פי רצונו של אדם מסויים כזה או אחר, אלא על פיצורך ורצון הציבור הרחב יותר?
אם אתה חושב שאתה יכול להקים מערכת כלכלית כל כך הרבה יותר טובה - יש כמה איים באוקיינוס השקט שאף מדינה עדיין לא לקחה עליהם בעלות - לך לשם, תקים לך אימפריה משל עצמך עם חוקים משל עצמך, עם מערכת כלכלית שבנויה בדיוק כמו שאתה רוצה - ונראה מי יתפתח כלכלית יותר טוב, מדינת ישראל או מדינת אדמין
(זאת הצעה ידידותית לגמרי, מסקרן אותי מה יהיו תוצאות ניסוי שכזה...
)
הוצאת שם רעבילבי613
ילדיי נמצאים בגנים מ-ע-ו-ל-י-ם!
איך אתה מעז לכתוב על שירות איטי, יקר וכושל???
אני מאושרת שלילדיי יש את האפשרות לפגוש אנשי חינוך מנוסים ואוהבים, שעוזרים לי באופן אישי להיות אמא טובה יותר למרות מגבלות הזמן והתפקיד שלי.
ואני מאושרת עוד יותר שהנטל הכלכלי הזה לא נופל על הכתפיים שלי בלבד כאמא צעירה, אלא על כל הציבור הישראלי.
מוכנה לשלם מיסים, ולקבל גנים בחינם. בהחלט. אחרת ההוצאה קרובה ל120 אלף ש"ח בשנה.
נראה לי שגם אתה תעדיף חינם+מיסים כשתעשה את החישוב הנכון.
יכול להיות שאצלך נפלת על אנשים טוביםמשה
אבל תאריך לך שהיית נופלת על גננת גרועה בלי שיש לך הזכות להחליף אותה?
(קורה, קיים בכל מערכת)
12 אלף ש"ח בשנה זה סכום שסביר להניח שאת והבעל שלך משלמים במיסים אם לא כפול מזה (מס הכנסה, מע"מ, מס קניה על מוצרים מיובאים), ואם מחשיבים גם ארנונה (שחלק ממנה מופנה לתפעול הגנים של העיריה) לא בטוח בכלל שתסכימי איתי.
זה רק נדמה לך שזה חינם.
12 אלף זה הרבה פחות מעלות של ילד אחד בגן/מעון פרטי.טורנדו
ובציבור שלנו יש גם 2 או 3 ילדים בו זמנית בגנים.
ככה שיותר מדובר לכיוון של 30-70 אלף שקל בשנה לכל הילדים ביחד בגנים (לפחות), אם אתה מדבר על חינוך פרטי (וזה עוד בלי לדבר על חינוך פרטי בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים, שעולים פי כמה וכמה, אם מחשבים אי תיקצוב גורף, מטעם משרד החינוך, במציאות כמו שלך, שבה "אין משרד החינוך, כל אחד יכול לשלוח את הילד לאן שבא לו ואין חיוב ואין מימון ממשלתי לחינוך"). וכן, כן, שמענו - "אפשר להוזיל חינוך פרטי" - אתה מדבר על עולם אוטופי שקיים בעיקר במחשבות של כל מיני אנשים, יש גם את המציאות כמובן. במציאות, ברור - חינוך חינם זה הצלה.
אגב - המיסים שאנחנו משלמים, כמובן, הם לא רק בשביל הגנים. זה לא שאם יבטלו כעת את החינוך חינם, והחינוך יתחיל לעלות כסף, במקביל גם המיסים בעקבות כך ירדו בצורה דרמטית - לא,, "אפילו" לא 12 אלף שקל בשנה, לא היו יורדות לך במיסים, בעקבות ביטול חינוך חינם.
לכן ה"בייביסיטר" הזה, שככה אתה מכנה אותו - הוא דבר מעלה שקיים במדינה ובזכותו אנשים לא קורסים מחד, וילדים מאידך "מבזבזים" את זמנם לפחות בפיקוח ולא יושבים על הגדר כל היום. ולא, עם כל הכבוד - ילד בגיל 7 לא יילך לעבוד, אנחנו לא בסין 
אגב, תזכיר לי ממתי אין לך זכות להחליף גננת?טורנדו
אתה מכיר את העובדות בשטח? ילד יכול לעבור מגן לגן במהלך השנה - מידיעה מקרוב.
אתה רוצה להחליף את הגננת ב-ת-ו-ך הגן עצמו, בלי לעבור גן? את זה אתה כמובן לא יכול לעשות לבד סתם כי לא מתאימה לך הגננת - אבל זה בסדר, גם בגן פרטי לא היית יכול לעשות את זה- לא מתאים לך הגן הפרטי, תעבור לגן אחר. ככה גם בגנים ציבוריים - לא מתאים לך הגן הזה, תעבור לגן אחר. אין שום בעיה לעבור גן באמצע שנה ובכל זמן במהלך השנה.
זה חובה.LightStar
בס"ד
יש חובה מגיל 3 עד 18 - כלומר, 15 שנים שייכות למערכת.
(כן, לא מרשים לתלמידים לנשור בשישית.)
קומוניסטים, נמאסתם.
במילים אחרות:
ההורים סיימו עם החיתולים, הילד עובר למדינה.
אני אוסיף עליך: לתת מיסים זה חובה מיום לידתך ועד יום מותך.טורנדו
לא להאמין, איזה קומוניזם מגעיל....נמאס הקומוניזם הזה! מה זה שאני בידי המערכת מיום לידתי עד מותי שאני חייב לתת מיסים??? ואם אני לא רוצה??? למה מי הם שיקבעו לי אם ללמוד, או אם לתת מיסים??? לא בא לי ללמוד ולא בא לי לתת מיסים. לא רוצה!
חוצפה שכזאת! חצופים! מעיזים לעצמם להקים כאן מדינה שמתפעלת ואשכרה יש בה חוקים!
מי הסמיך אותם בכלל לקבוע חוקים??? למה מי הם חושבים שהם??? 
מי רוצה לעבור איתי לאי בודד בלב האוקיינוס, שם אין חוקים? 
מיסים זה לא חינוך.LightStar
בס"ד
אל תשווה או תוסיף בבקשה.
ואם מבחינתי זה אותו עיקרון? אסור לי?טורנדו
אסור לי להשוות? אסור לי להוסיף מעצמי לדבריך?
לא אמרתי בהכרח שגם אתה מוסיף את זה - אבל אני, הוספתי. אנחנו עדיין במדינה דמוקרטית, מותר לי 
תהליך בירוקרטי פשוט והשתחררת מזהעוגי פלצת
ברירת המחדל.
לא מבין את הביטוי "גזל".
מי שמקבל את המציאות של הכרעת הרוב במדינה דמוקרטית
לא יכול לקרוא "גזל" לחוק שיצא מנבחרי ציבור ושסביר
להניח שהוא לא רע בעיני רוב הציבור.
גם במקרה של תרומת איברים תגיד כך?יוני
גרמן: "כולם ייחשבו תורמי איברים - אלא אם יסרבו"
תהליך בירוקרטי פשוט והשתחררת מזה..
אתה תורם איברים פוטנציאלי. אתה לא רוצה להיות כזה? תבוא תגיד.
לא זה לא עובד ככה!
המדינה לא יכולה לקחת בעלות על גופו ונפשו של האזרח. זה הזוי..
במציאות, לא לוקחים ולא יקחו איברים מאדם ללא רשות משפחתו.טורנדו
(הכוונה - גם במקרה שהוא חתם. שואלים את המשפחה ואם המשפחה מסרבת לתרום, לא משנה שהוא חתם, לא לוקחים איברים. החתימה היא רק כדי להוות מעין "זרז החלטה" למשפחה, שיהיה לה מול העיניים רצון הנפטר, לתרום - אבל משם והלאה זה החלטה שלה)
ולמיטב הבנתי, עם רשות משפחתו, אפילו אם הוא לא חתם על כרטיס, בכל זאת אשר לקחת איברים אם המשפחה מאשרת.
אבל אגב - איזה בעלות יש לאדם על גופו לאחר מותו?
הוא מת - אין לו שום בעלות על כלום, לא יכולה להיות לו בעלות על משהו, גם לא על גופו.
אז במקרה כזה, השאלה היא הבעלות על ה"גוף המת" למי היא שייכת - אם זה כאילו עובר "בתורשה" לילדים, כ"ירושה" - אז הרי שכמו שקורה היום, צריך את רשותם כדי לקחת את האיברים - ואז לא משנה אם הנפטר אישר או לא, אלא מה שמשנה זה רצון הבנים.
אבל ייתכן שאפילו הלכתית, "הגוף המת" לא נחשב של היורשים, אלא אפשרות אחרת כלשהיא.
שאלה מאוד מעניינת הלכתית, למען האמת. אולי אשאל בהזדמנות איזה רב גדול בנושא.
במציאות. גרמן רוצה לשנות אותה..יוני
יש עניין של כבוד המת וכבוד משפחתו של המת כלול בכבוד המת במקרים מסויימים אז זה נראה שהמשפחה לוקחת בעלות אבל הלכתית זה לא ככה
להרבה פוסקים יש כאן זכות של המת...אדם כל שהואאחרונה
אתה צודק, ועדיין צריך להעמיד דבריםעוגי פלצת
יש קצת הבדל בין תרומת איברים בכוח לבין חוק חינוך חובהדינה די
אנשים כאן נאבדו לגמרי
נאבדתי לגמרי? אוקיי. אז חוק לימודי ליב"ה.יוני
מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1
גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל
שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.
ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה
^^^^ל המשוגע היחידי
אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1
בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.
מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי
על נוכחות של יהודים בארץ ישראל
כן בטח…סיעתא דשמייא1
… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.
כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.
לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי
במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.
מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1
מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?
אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1
… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.
או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי
ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.
מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...
תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1
… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.
אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.
תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
אף אחד לא מסכן אותך.
להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.
הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.
ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.
תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל
אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.
מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1
אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.
היותם יהודים
לא בגלל שום סיבה מיוחדת.
זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.
להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1
… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.
מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.
את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.
האחראיים לסיור
לא כאן בבפורום
רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.
אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן
זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי
נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1אחרונה
ד' אמות בארץ ישראלרקאני
מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון
מה הסיפור הזהרקאני
על חטיפת נשק ורצח???
ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם
מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל
מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא
צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ
ומעוור לחלוטין מאג'נדה
כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן
מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם
מאשר שמאלן כמוך.
מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג
אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.
מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.
-אבל הם יירו באוויר!!
-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?
עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי
במיוחד כשהפוסל...
כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,
כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,
כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים
כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.
יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.
אז הוא לא ירה באווירקפיץ
ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח
כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה
הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי
כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.
אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.
יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה
פול חייל שלי פול
בחור שלי עדין
אם לא תיפול היום
מחר תעמוד לדין
המפקד שלך
משפט ועוד משפט
אליו לא נשלחה
מילת עידוד אחת
הרשו לו להרשות לך
עבור האגו
לירות קליעים של פלסטיק
ולשחק בלגו
למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי
מהערוץ של אלחנן גרונר:
*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*
"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.
בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.
כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.
כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.
ב"ה זה גרם להם להתרחק.
זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.
כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.
זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!
שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"
טרלולמשה
מה הקשרקפיץ
מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות
ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק
הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו
ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)
שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.
אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות
השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטוריאחרונה
אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.
אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.
זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר
אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.
אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.
---קורא נלהב לשעבר
העברתי את ההודעה למקום
בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר
כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות
שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון
תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
בדקתימרדכי
זה מה שאמרתי:סביר11
גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי
אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי
בס"ד
בפועל, הם סוקרים אותה.
פייגלין עבר את בני גנץ!משה
יפה.
אבל זה כמובן לא מספיק.
אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי
מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה
לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר
ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.
ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.
אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.
לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..
ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר
שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.
הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!
למה שמאלני נאמן בוחר ברשימה שתבטל הסכמי אוסלוhamedinai
מאז הסכמי אוסלו הביטחון שלנו נשחק. ההתנתקות ואסון ה-7.10 הם תולדה ישירה של הדרך הזו, ומהווים אות קלון ובושה מתמדת לשמאל.
ביטול ההסכמים תהיה הזדמנות פז להשתחרר מהחרפה הזו.
לכן, שמאלני אמיתי ונבון בוחר במפלגה בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבטל את אוסלו ולתקן את הנזק.
היה - לא תהיה?מרדכי
בס"ד
עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.
עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.
המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.
ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.
עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.
אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.
הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.
נקודות קודמות:
https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808
https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204