**עדיף שמי שההורים שלו\שלה התגרשו בגילאים 11-17...
איך עברה עליכם כל התקופה הזאת?
פתאום כולם יודעים וכו..זה לא היה קשה?
לא נשברתם?
חסוייה**עדיף שמי שההורים שלו\שלה התגרשו בגילאים 11-17...
איך עברה עליכם כל התקופה הזאת?
פתאום כולם יודעים וכו..זה לא היה קשה?
לא נשברתם?
בטח שנשברתי! מאוד מאוד!
אצלי אישית לא כולם ידעו, אני בחרתי למי לספר וזה היה מעט מאוד אנשים..
תקופה קשה.. עדיין, לפעמים..
מותקאני היום בת 18 וחצי, ומבחינתי התקופה הזאת לא נגמרה, וגם לא תיגמר, נוספה לי התמודדות חדשה בחיים, הורים גרושים
זה ממש לא קל זה מאתגר
כמובן שיש ימים שמחים, שלא מרגישים שההורים גרושים
אבל יש גם ימים שהכל עולה, שהקושי ממש כמו מתי שההורים התגרשו.. למרות שעברו כמה שנים
לי באופן אישי היה מאוד קשה שיודעים מיזה
באולפנא אפילו הסתרתי את זה עד לתקופה מסויימת
כן זה קשה זה מאתגר אבל אתה לומד שאין במה להתבייש, ואיך להגיב לאנשים
וכמובן שהכל תלוי בהסתכלות
וכן יש ימים שבהן נשברתי ועדיין זה קורה אבל הקב"ה נותן כוחות פתאום אתה רואה נקודות שמחה בחיים ולומד איך להתמודד ואיך להתקדם
אז מתוקה מקווה שעניתי לך אם צריכה משו באישי בכיף ממש
וואי אני ממש שמחה על הפורום הזה
חסוייהפשוט רוצה לדעת איך לעבור תתקופה הזאת.
כי ברור לי שאני ישבר ואני מפחדת שזה יקרה..
השבר הזה זה מה שבונה אותנו!!
תנסי להיעזר בנו פה בפורום, בחברות, באנשים שסביבך שרוצים לעשות לך רק טוב!!
פה באמת בשבילך!![]()
חסוייהתודה רבהה
חסוייהבמה בדיוק את מצפה ממך להצליח?
אם תהיי עצובה ושבורה זה כישלון?
מאחלת לך שרק תבני ותתחזקי מכל מה שעובר עלייך.
ומה שעוזר לי זה לא להסתכל אחורה אלא רק קדימה לעתיד![]()

שאתה משלים עם המציאות ומקבל באהבה הכל נראה אחרת ולמרות הקושי ! הוא מתקטן .
אין ממה להתבייש זה חלק ממה שאני היום ו וכדי שלא ישפיע עלינו יותר מידי אין טעם להתכחש לזה אלא פשוט לזרום עם המציאות .
שה' יתן לנו ולך הרבה כוחות !!!
את לא צריכה לחשוב מה יודעים ומה לא ומה מדברים ועל מי ומה אומרים.
תאמיני לי שהרבה אנשים היו מאד שמחים להתגרש, והם לא עושים זאת וחבל כי כולם סובלים.
ההורים שלך החליטו החלטה לא פשוטה, כנראה לאחר הרבה מאד מחשבה. הם לא מתאימים , זה לא אומר שום דבר לגבייך.
את תמשיכי בחיים שלך, בגשמיות וברוחניות. כמובן שזה משפיע עלייך, אבל אם תחשבי על זה ותנתחי מה כל כך מפריע לך אולי תראי שיותר את שמה דגש על מה יחשבו במקום על מה שטוב לך, להורייך ומשפחה.
אתם תרוויחו הרבה שקט מהפרידה הזאת - ההורים יסתדרו בע"ה יותר טוב וכל אחד ימצא את עצמו מאושר יותר.
אולי אפילו את?
מציעה לך לשתף את ההורים במה שקשה, לחשוב ביחד איתם מה מפריע ולמה, איפה אפשר לשנות את הקושי ואיפה צריך לקבל את מה שיש כעובדה.
מכירה הרבה מאד שבדיעבד שמחו על הסיטואציה החדשה.
את ילדה גדולה והשם ייתן לך כוחות, תהיי חזקה ואל תתני לעצב למשוך אותך, אלא רק לאנשים שטוב לך איתם, שנח לך איתם ושאת סומכת עליהם.
בהצלחה וחיבוק גדול!!
מקווה שיעבור מהר!..
במקום להצמיח ולהתחזק יש כאלה שממש נופלים,נשברים, מנתקים קשר..זה מפחיד אותי שזה יקרה לי..
מה כבר קבלתי מזה?
תקופה לא פשוטה במיוחד שזה מאז שאני ילד קטן,הפיתרון הוא קודם כל לא להישבר ולא לקחת צד במלחמה,דבר שני זה לצפצף על כל מי שמעיז לפתוח את הפה הנדחף הלא קשור שלו על המצב ואם צריך גם להגיב,ברגע שמישהו נשבר זה ישבור אותו כל החיים וירדוף אותו וחבל
צריך להחזיק תצמך..
אסור להישבר
ומיזה אני מפחדת
אני גם שונאת שמרחמים עלי.
אבל גם קמתי...
המון תפילות לאבא שבשמיים.
קחי את הזמן הזה להיות עם החברות שלך, הקרובות.
הכי קשה-
נראה לי היה כשהמורה דיברה בשיעור על גירושין/נישואין (בעיקרון בשיעורי תורה וכו') ואז היא הייתה מסתכלת עלי במבט כזה 'מרחם', לא שאני זלזלת- אבל אני לא סובלת את זה. מספיק שאני מתמודדת עם זה שהמורה מדברת על זה- שאני גם אצטרך להתמודד עם המבטים 'המרחמים' של המורות למיניהם???
קיצר-
זה לא הכי קשה או בלתי נסבל ברמה מוגזמת. זה מעצבן. ושאלו יהיו ההתמודדויות שלך בחיים.
בהצלחה!!!
(נ.ב. תמיד פנויה באישי
)
לא הכי כיפ..
ואם יש דיון בכיתה על הורים גרושים, משפחות גרושות וכו'- מניסיון ( רב שנים
) לא מומלץ להצטרך לדיון. זה רק מוסיף שמן למדורה.
בכל זאת-
הדעות שלי הם ממאה אחוז ניסיון.
שאני לא רואה סיבה הלתרחק בדיונים האלה, אלא דווקא כן להגיד את הדעה שלנו, כי מי כמונו יודע מה באמת קורה..
רוב האנשים סתם מדברים מתוך סטיגמות ולא באמת מידע,אז כדאי שאנחנו נגיד להם את הצד שלנו..
ואם החברות בדיון שואלות מה דעתי בעיניין אני עונה. אבל לא מתערבת בשיחה כזאת מבלי שיבקשו ממני במפורש.
הרבה פעמים נוצרים עימות לשוא שיכולים להעלות הרבה כאב על פני הקרקע שהיה טמון עד אז בצורה טובה ונוחה.
ההורים שלי אומנם התגרשו כשהייתי קטן יותר (בערך 7) אני אישית ממש התפרקתי מזה דבר שעד היום אני סובל ממנו כי כתוצאה מזה נהיו לי התקפי זעם... (ב"ה כבר למדתי להתגבר על זה ספציפית...) לא זוכר אם כולם ידעו אבל אני עזבתי קצת אחרי זה את הבית ספר ומאז אני לא לומד. גדלתי בגלל זה בפנימיות כי אמא שלי לא אהבה את העניין שאני הייתי יותר מחובר לאבא בהתחלה... עכשיו אני כבר בלי אבא ובלי אמא... אבל בהחלט נשברתי מזה... את החלק הקשה כבר הצלחתי לעבור אבל עד היום אני סובל מזה כי כל החיים שלי השתנו מאז...
מקווה שתעברי את זה בשלום ותתגברי על זה.. אם את רוצה עזרה בלהתמודד עם קשיים מסוג זה אני חושב שיש לי ניסיון... מוזמנת לשאול בפרטי.... יומטוב
חסוייהאממ.. בעיקרון, הייתי בשבוע הראשון במשבר,בוכה,נעולה בחדר,לא אכלתי\שתיתי וכו'...
מקווה שיותר ישתפר....![]()
ותודה רבה!
איך את מתמודדת עם זה בנתיים?
איפה את גרה אצל אבא או אמא?
אם את רוצה עזרה בלהתמודד מוזמנת לאישי...
מה עם האחים שלך איך הם מקבלים את זה???
תאמת שאני מעדיפה לא לרשום את כלזה פה..
אפשר באישי,אם רוצה..
חבל שלא ידעתי שיש את הפורום הזה הרבה זמן...
ההורים שלי לא גרושים,אבא שלי כן ויש לו 3 ילדים גדולים ממני (בהפרשים גדולים אני בת 15 והם בני 27 30 31)היה נתק מסוים בין אבא שלי לביניהם מאז שאני קטנה היינו בקשר ממש טוב איתם יש לי מהם זיכרונות טובים וחוויות עכשיו היה נתק של שנתיים וקצת נתק מוחלט מצידם אבא שלי כן ניסה להחיות את הקשר לא עבד התקופה של הנתק הייתה קשה לי מאוד התייחסתי אליהם כמו אחים שלי הגדולים בלי קשר לקשר הביולוגי
עכשיו הקשר די חזר אני פשוט כועסת עליהם אני לא יכולה לראות אותם הם גרמו לי לא לבטוח בבני אדם שאם הם "המשפחה שלי"כביכול ועליהם אני לא יכולה לסמוך שהם באמת אוהבים אותי אבל הם יכלו ליצור איתי קשר!!!אני לא יכולהה אחד מהם מתחתן עוד פחות מחודש ואני מוצאת את עצמי מקללת אותו בתפילה שיקרה לו על מה שהם עשו לי
אני בדרכ בן אדם נורא חברותי אני לא יודעת מה זה מוציא ממני
אןלי תכתבו לי דרכים להצדיק אותם?שאני יירגע ויבוא לחתונה ולברית בטוב
וסליחה אם זה לא הפורום הנכון ואם פגעתי ברגשות של מישהו😅
גם אם בנסיבות לא משהו...
קראתי מה שכתבת, איזה מצב נאחס בהחלט, וממש מבאסים שככה הם עשו.
אבל תני לי להגיד לך משהו אישי: במשפחה שלי יש כמה אנשים שלא מדברים ביניהם. זה משהו של שנים, עשורים, ואני כמעט היחידה שמדברת עם שני הצדדים אז תופסת את כל האש והרטינות של כל אחד על השני.
מה שלמדתי מזה זה שלהגיד שזה היה באחריותו וככה למשוך את זה זה הכי קל, הרבה יותר קל מאשר להרים טלפון ולשבור את זה, ובאמת שמגיע לך לכעוס עליהם אבל בסוף תחשבי על זה - את כועסת עליהם כי לא שמרו איתך על קשר ולא היו איתך ברגעים חשובים בחייך, את באמת רוצה להיות עכשיו זו שמוסיפה עוד אבן לחומה הזו ביניכם בכך שתפספסי אירוע גדול כזה בחייו?
קחי זאת כהזדמנות, פתח ביניכם שאת יכולה עכשיו לבחור אם להגדיל או לסתום. במשפחה שלי האנשים האלה כבר פספסו חתונות, בריתות, לידות, נקודות ציון חשובות בחיים...זה פער שקשה לסגור, אצלך זה עוד אפשרי. ואת תהיי בנאדם גדול שעושה את זה! גם אם עוד יהיה בך כעס, זה בסדר לא לכבות את הרגש בבת אחת, זה אנושי ומובן. אולי עם הזמן אפילו תוכלי לפתוח את זה מולם ולדבר על זה בדיעבד ולהבין קצת מה היה שם, אבל בינתיים, אני מציעה, לכי ותשמחי איתם. הם אחים שלך
ועוד דבר - יש לי אחים חורגים שאני בקשר חלקי איתם, ואחותי למשל בקשר הרבה יותר קרוב אליהם, זה עניין של תחזוקה ושל רצון. אבל בהחלט ייתכן שהקשר שלנו לא מאוזן, שמה שאני מרגישה אליהם זה לא כמו שהם מרגישים אליי (חלק גדולים ממני בעשור וחלק קטנים ממני בחצי עשור, ואנחנו בשלבים שונים בחיים אז הגיוני שמתייחסים לזה אחרת).
פתרת לי הרבה דברים🥰
ניל"סאחרת זה עוד יותר מוזר...
בטח בהתחלה זה מאולץ, אבל זו הזדמנות לקשר ביניכן (גם אם נראה לך מיותר ליצור איתה קשר וחיבור, שווה לנסות). מקווה שיהיה לך טוב!
טוב שיש לך מקום לפרוק, מקווה שזה עזר לך. ובהחלט לפעמים זה עדיף מאשר לצעוק אליו את כל הדברים שאת רוצה להגיד, במיוחד שבשעות כעס אנחנו אומרים הרבה דברים שאחר כך אולי נתחרט על חלקם...
אז מה המצב הבוקר?![]()