מה שמתסכל אותיאנונימי (פותח)

פותחת בשרשור חדש, כי מאד רוצה לשמוע את דעתכן.

מה שמתסכל אותי, זה שכמה שאהיה פמיניסיטית,

בחדר לידה כולנו ימי הביניים.

סובלות, בוכות, חשופות, חסרות אונים, אם נפלת על מישהו גרוע - מושפלות,

והגבר - כאילו, אל תעבדו עלי - הוא כל כך לא סובל!!!

אני לא מוכנה לשמוע את זה בכלל. פטיש

הם אומרים שזה כל כך קשה לראות אותך סובלת, 

אז אל תנסו להשוות את זה בהפוכה - כי כל סבל של גבר (חוץ מהברית..) הוא לא כאב של תכלית,

אלא ייסורים של מחלה וכד'.

פה זו לידה - יעני תהליך טבעי... ושמח...

אז הם פשוט יושבים שם ומחכים שזה ייגמר, והם לעולם לא יבינו את זה.

לא היתי רוצה שבעלי יילד, חסר לי לטפל בבעל יולד?! הוא הרי לא היה מתאושש מזה בחיים.עצבני

גיס שלי אמר פעם (זו היתה יציאה מאד לא רגישה, מסכימה) - אני לא מבין.. בסדר, לידה ראשונה - 

אבל לא מתרגלים בסוף? עוד פעם, עוד פעם.. למה עושים מזה כזה עסק?
אז נכון שזה נורא מצידו, אבל אני חושבת שזו מחשבה של הרבה גברים.

כאילו, כולן יולדות... זה דבר טבעי... יאללה, בסדר! היה נגמר.

כשאני רואה בבית חולים אשה הולכת דאובה ולידה מדדה הבעל המפהק, אני תמיד חושבת על זה שזה 'לא הוגן'.

וקשה לי עם זה...

תודה שהקשבתן!

אני יודעת שזו הודעה אולי מרגיזה, אבל אני מרוגזת מזה בעצמי. זה אוכל אותי.

אה, והוא יגיד שזה כנראה ההורמונים...

הרי אנחנו לא יצורים שכליים, אלא גוש רגשי כזה שנע לפי מצב הדם בגוף.

אויי את כל כך צודקת...נשואה פלוס
כשאני ליוויתי את אחותי לחדר לידה ישבה במיון אישה עם בעלה והתפתלה מכאבים .אחותי ילדה תוך שעה וכשיצאנו מהחדר לידה האישה והבעל עדיין ישבו בחוץ ואז הוא אמר לה "בשיא הרגישות" את רואה כולן עושות את זה מהר רק את לא זזה..
סליחה שאני אומרת.. אבל אלו בעלים חסרי רגישות.אנונימי (3)

ממש לא כולם ככה!

הייתי רוצה שיעריכו יותר, יבינו את הקושי והכאב..

אבל לא הייתי מוותרת על הלידה. כזה מיוחד, כזה מדהים, כזה (על) טבעי.

הם בכלל לא מבינים מה הם מפסידים..  להיות שותפה פעילה בהורדת נשמה לעולם זה לא דבר של מה בכך. אשרינו שזכינו!

הפותחתאנונימי (פותח)

הלידה היא אכן על טבעית,

אבל אל תשכחי שהכאבים הם קללת חווה.

הם שותפים למדי, רק בלי הכאבים... יחי ההבדל!

וחלק מהתסכול שלי זה שבסופו של יום לקחנו עלינו את כל הקללות כולן,

גם את אלו הבלתי נמנעות,

וגם רבות מאתנו נושאות בעול הפרנסה.

לא לשכוח שזה מבחירהצ'ילי מתוק

נשים עובדות כי הם רוצות את זה...

לא בטוח..אנונימי (5)
אני לא עבדתי חצי שנה מאז הלידה ועכשיו אנחנו במינוס..אז הייתי חייבת לצאת לעבוד. במצב היום להרבה אנשים עבודה אחת לא מספיקה.
את בוחרת רמת חיים שחייבת אותך לעבודצ'ילי מתוק
זה גם בחירה... אני גדלתי בבית עם אמא שלא פרנסה... רק כ שכולנו גדלנו היא יצאה לעבוד בשביל עצמה.
לא היה חסר לי כלום בתור ילדה אבל גם לא חיינו בשפע מטורף.
שוב, אני גם במצב שלך שאני גם יוצאת לעבוד אבל זו בחירה
צ'ילי, (הפותחת)אנונימי (פותח)

ממש לא מבחירה, מאז שאמא שלך פרנסה ועד ימינו יוקר המחיה שילש את עצמו בטרוף!

אני לא חיה ברמת חיים גבוהה בכלל, אבל בשביל לחם וחלב אני חייבת לצאת לעבוד.

הסכומים מטורפים לגמרי.

הכל זו בחירה..

אני יכולה 'להחליט' לחיות מצדקה, אבל זו ממש לא בחירה נכונה בעיני.

אני גם לא בעד ליפול על ההורים, ההורים שלי בעצמם עובדים קשה ומתמודדים עם קשיי פרנסה - 

ושניהם עובדים במשרות מלאות!

ולא חיים ברמת חיים גבוהה מי שישמע, את צריכה לראות איפה הם גרים!

ככה זה במדינתנו המשוגעת ובדורנו המטורלל.

ההורים שלי הם דוגמא..צ'ילי מתוק
אני מכירה זוג כזה שחי ככה גם היום. עם 5 ילדים. האמא לא עובדת והאבא מורה ואינסלטור. יוקר המחיה נובע גם מדרישות שלנו. אני לא מדברת על מצב של צדקה או תמיכה מההורים. אני חושבת שעם משכורת של 17,000 שח שמכניס רק הגבר אפשר לחיות.
17,000?! התכוונת ל-17 או ל-7?אנונימי (פותח)

איפה 17,000?...

שנינו יחד לא עוברים את ה-10,000 לחודש!

להווי ידוע לך שלא כל אחד מוצא כזו עבודה מכניסה.

אמן עלי.

הבעל אכן צריך לעבוד יותר קשהצ'ילי מתוק
אבא של בעלי עובד בהיי טק, בתחילת הדרך זו הייתה המשכורת שלו... היום הוא כבר באזור ה30
במה אתם עובדים שזה ככה?צ'ילי מתוק
אח שלי בתור מורה מרוויח 9000. גיס שלי עובד חצי יום לחצי לומד ומרוויח 7000.
לא כולם מרוויחים ככה.אנונימי (5)
אם אחד מרוויח 5000 אז השני יוצא לעבוד ממש לא מבחירה.
תשמעי, אולי תפני אותי למקומות עבודה...אנונימי (פותח)

אני מרוויחה באזור ה-6,500, בעלי אברך ומקבל מהכולל 1,500 - שזה נקרא המווווון בשביל כולל.

יש לי גיסים שלא מקבלים יותר מדתות... שזה היום משהו ממש מצחיק.

עכשיו אני רואה שלא הסברתי מראש שאני המפרנסת העיקרית,

אבל על 17000 אני יכולה רק לחלום...

אז בעלך לא עובד. בואי נדייק את הנתון הזה.צ'ילי מתוק

ואני מעריצה אותך על זה! אבל זו בחירה שלך... שוב. הוא חתום בכתובה על הפרנסה ואת מתוך גדלות נפש נותנת לו ללמוד תורה.

אני גם מתארת לעצמי שאת לא עובדת במקצועות ההנדסה או היי טק...

תשמעי, אולי תפני אותי למקומות עבודה...אנונימי (פותח)

אני מרוויחה באזור ה-6,500, בעלי אברך ומקבל מהכולל 1,500 - שזה נקרא המווווון בשביל כולל.

יש לי גיסים שלא מקבלים יותר מדתות... שזה היום משהו ממש מצחיק.

עכשיו אני רואה שלא הסברתי מראש שאני המפרנסת העיקרית,

אבל על 17000 אני יכולה רק לחלום...

וואו אני אף פעם לא ראיתי סכומים כאלה...בתאל1

גם לא בתור מורה...

את עובדת משרה מלאה? כמה תארים יש לך?צ'ילי מתוק

אחי 4 שנים מורה, עם תואר שני. עובד משרה מלאה. זו המשכורת.

קשה למצוא פה משרה ק"ו מלאה...בתאל1

את רצינית??נקודה למחשבה

בעלי מתמחה בעריכת דין ואני בראיית חשבון, למדנו מקצועות קשים ולא פשוטים בכלל!! אנחנו עובדים משה מלאה וממש ממש ממשששש!!!! לא מקבלים משכורות כאלה!!

תספרי לי איפה הם עובדים אולי שווה לי לעבור מקצוע..

נקודה למחשבה - מזדהה אתך לגמרירננה*

לא מבינה מאיפה המספרים האלה.

אני גם סטודנטית לראיית חשבון ובואי אני אספר לך משו עצובצ'ילי מתוק

גובה המשכורת לא קשור לכמה השקעת בלימודים. את ובעלך בחרתם במקצועות שהכניסו משכורות יפות לפני 15 שנה והיום לא שווים כלום. יש עו"ד ורו"ח כמו זבל... אני לא מתכוונת להמשיך בתחום כי אני רואה את מצב השוק. רוצה משכורות גבוהות? לכי למקצועות שיש בהם ביקוש.

בהיי טק מרוויחים טוב. גם בהנדסה. חשבונאות ומשפטים זה משכורות רעב.

עניין של היצע וביקוש. ביום שבו תהיה מנקה אחת ואלף רואי חשבון המנקה תרוויח יותר מכולם....

בהייטק לא מרוויחים כמו שאת מתארת..נקודה למחשבה

אולי במשרות בודדות עם וותק של מעל 5 שנים ניסיון..

ואם עובדים בחברת סטארט אפ כמו רוב חברות ההיי טק (מה לעשות לא כולם זה צ'ק פויינט) אפשר למצוא את עצמנו מחפשים עבודה בגיל 45.

ובשביל נטו של 15000 צריך ברוטו מכובד ויפה.

בהייטק כן מרוויחים ככה...ayeletb9
קרובת משפחה של בעלי בת 25 עם שני תארים ראשונים, וותק של משרת סטודנט במקום נחשב מאד, מתחילה עכשיו עבודה במקום חדש עם שכר של 26,000.
את מכירה הייטקיסטים באופן אישי שאת אומרת?צ'ילי מתוק

אני מכירה איזה 5.... ואצל כולם זה המשכורות.

מתחילים בד"כ ב 12-14 ומהר מאוד מגיעים ליותר.

ורוב ההיטקיסטים לא עובדים בחברות סטארט-אפ.

אבל היא צודקת לגבי זהמטרי
שבגיל 45 אתה יכול למצוא את עצמך בלי עבודה.
לא כיף במיוחד...
בכל תחום זה ככהצ'ילי מתוק
ואני לא מכירה המון הייטקיסטים מובטלים. זה בעיקר היה נכון בתקופה של המשבר בהייטק וקצת השתנה מאז
זה נשמע שאתן חיות בעולם אחר ממניאין מקום לשאלה
בטוחה שזה אותה הארץ?
עשיתי סקר בקרב בני המשפחה
אחותי גרה ברחובות מורה באולפנא בעלה מורה בישיבה התיכונית שתיהם עם תואר מכניסים יחד משו כמו 14-13
שעפים כמו הרוח על ששת ילדיהם המתוקים (שנולדו שנה אחרי שנה והראשונים תאומים שנולדו עוד לפני סיום התואר) הוא במשרה מלאה והיא במשרת אם. בקושי גומרים את החודש!
שכירות עולה הון מעון עולה לא נורמאלי אוכל הסעות בגדים וחימום..

אח שני גר בבאר שבע שותף בפרויקט של זהות יהודית או משהו כזה אשתו לומדת לתואר שני ועובדת בחצי משרה במשרד קטן מרווחים יחד 8-9
וגם לא סוגרים את החודש הלימודים שלה עולים הרבה. יש 2 ילדים שצריכים מעון שכירות וכו

אח אחר גר בעכו- לומד בכולל אשתו מורה יש להם תינוק קטן כרגע מצבם שפיר כי ההורים שלה עוזרים.

אחות רביעית- גרים לי ההורים בעלה עובד כטכנאי מחשבים והיא גרפיקאית בחודשים טובים הם מכניסים 12 אבל יש גם חודשים של 8... יש להם שלושה ילדים והם מנסים לחסוך לדירה.

המשפחה שלי הזויה?
כולם אנשים ערכיים חכמים מדהימים היו מהטובים בשכבה. אז זה לא ענין של כישרון אולי מזל..
אנחנו נחשבים היחידים כמסודרים כי יש לנו בית ובעלי עושה כסף מהצד..
המשכורות בארץ נמוכות נמוכות.
אם אעשה סקר בין הגיסים לגיסות לא אגיע הרבה יותר רחוק..

זה נראה שאתם לא קוראים תמציאות.
האמת שחלק מהאחים הלכו לכיוון מאוד חזק דתית אולי עם פחות ילדים מסתדרים טוב יותר.
אבל עדין ההמשכורות שנקבתן כאן רחוקות מהמציאות. בטח לאנשים שרוצים לעבוד בעבודה עם שליחות.
היום בישראל אישה לא יוצאת לעבוד מתוך בחירה אלא מתוך ברירה!!!
אף אחד לא חי בעולם אחר, רק עובד במקומות שונים.ayeletb9
המצב שאת מתארת במשפחה שלך רק מוכיח לי כמה באמת באמת חשוב להיות מתוכננים כלכלית לחיים המשותפים. זה מתחיל עוד בהכנות לחתונה ולא נגמר עד הפנסיה.

ההורים שלי עבדו מאד קשה אבל לא כל כך הצליחו לחסוך בשבילנו. הם ב"ה חיתנו אותנו ועזרו לנו עם לימודים אקדמאיים אבל לא מעבר.
ההורים של בעלי עובדים בתחום אחר והצליחו לחסוך לכל הילדים עבור חתונה והתחלה של הון עצמי למשכנתא.
מה בעלי ואני למדו מהנ"ל?
*לחסוך כל שקל אפשרי ולהוסיף אותו להון עצמי למשכנתא כדי לקנות דירה ברגע שיתאפשר.
*בקיץ היה לנו סכום כסף שנאגר בעובר ושב ומיד שמנו אותו בחסכון (ומזל שכך כי זה הכסף ההתחלתי לאחרי הלידה).
*מקווים שנצליח מאד לחסוך עבור כל ילד כדי שגם לילדים שלנו יהיה חתונה בנחת והון עצמי למשכנתא.

תראי, אנחנו נשואים פחות משנה ואין לנו יותר מידי נסיון כלכלי אבל ב"ה יש לנו במשפחה אנשים חכמים עם נסיון וידע בתחום הכלכלי שעוזרים לנו לעשות את הצעדים שלנו בחכמה.
לא חיים בעולם שונה- עובדים במקצועות אחריםצ'ילי מתוק

מחילה אבל: מורה, טכנאי מחשבים, גרפיקאית, שותף בפרוייקט של זהות יהודית- הם אינם מקצועות שנחשבים מכניסים יותר מדי....

אני יכולה לתת לך בדיוק את התמונת מצב אצלנו ותראי שזה אפשרי:

אחי הגדול, אחרי 6 שנים בישיבה ושנה וחצי בצבא הלך ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. סיים לפני שנה וחצי מרוויח היום 12,000 במשרה מלאה. גיסתי גננת. לא מרוויחה הרבה אבל עושה את זה בשביל הכיף שלה- מרוויחה בערך 6,000. יש להם 3 ילדים. לפני חודשיים קנו דירה מסכום שחסכו כל תקופת הצבא+מתנות של החתונה כמובן עם משכנתא גדולה.

אחותי סיימה לפני שנה תואר בקלינאות תקשורת. מרוויחה היום 7,500. עובדת גם דרך קופ"ח וגם במכון פרטי אצל מישי.

בעלה- סטודנט כרגע להנדסת בניין. עובד במקביל בחברה שאחראית על הפרוייקט של העמודים האלקטרוניים של האוטובוסים. מרוויח בין 5,000 ל7,000 תלוי בחודש לפעמים גם יותר. יש להם ילד אחד. כרגע גם מחפשים דירה לרכישה מסכומים שחסכו וכספי חתונה.

אני ובעלי הכי עניים! אני סטדנטית והוא עדיין בצבא מהמשכורת שלו אנחנו מצליחים גם לחסוך כ-1000 ₪ בחודש. עומדים היום בפני חתימה על הסכם רכישת דירה. אצלנו הרוב זה ההון מהחתונה כי המשפחה שלו פרגנו לנו במתנות + הון עצמי שהיה לו לפני החתונה שהושקע בני"ע ועומד על 50,000 ₪.

כולנו צעירים. אבל כולנו מתנהלים כלכלית כמו ההורים שלי. חוסכים בשנים הראשונות מה שאפשר כדי לקנות בית במטרה לא לשלם כסף מיותר על שכירויות.

לכולנו ההורים מימנו חתונה + לימודים וכל זה ממשכורת של מורה!!!  אח"כ גם אמא שלי יצאה לעבוד וגם היא אחות שזה לא משו מטורף... חוץ מזה שהם קנו בית בתור צעירים והיום הם בלי משכנתא עם בית ששווה הרבה מאוד.

איך עושים את זה?

א. חיים בצמצום גדול מאוד. לא מתפנקים.

ב. עושים הכל כדי לקנות בית, לא משנה איזה ואיפה

ג. חוסכים לילדים מהרגע שהם נולדים!!

ד. בוחרים מקצועות (או לפחות אחד מבני הזוג) עם אחריות כלכלית על המשפחה.

החיים במדינה הזאת טובים, יפים ומלאי שפע. למי שיודע איך לתכנן אותם מראש

ואני לא מתכוונת לעבוד מתוך ברירה... ובעלי יודע את זה. הוא המפרנס, הוא חתם על זה והוא אחראי על זה. כמו שאני אחראית על גידול הילדים....

ועוד דבר נוסףצ'ילי מתוק

אנחנו 7 אחים. כולנו למדנו במוסדות פרטיים באולפנות וישיבות.

אבל זו דרישה קצת לא הוגנת,שוב ושוב

כי, את יודעת, לא כל אחד יכול לעבוד בהיי-טק או הנדסה, מה לעשות. בעלי, למשל, אין לו חוש טכני ולא טיפת ראש למחשבים. הוא מאוד-מאוד הומני, ואין סיכוי שהוא ישרוד לימודים כאלה ובטח שלא עבודה כזאת (כרגע הוא עוד בישיבה אז זה לא רלוונטי, אבל יצא לנו לדבר בכלליות על הנושא כמה פעמים).

לי, לעומתו, יש דווקא ראש ריאלי אבל אני שונאת את זה וזה עושה לי ממש רע ומשעמם אותי. אז כן, אני יכולה ללמוד משהו בתחום (וכבר כמעט עשיתי את זה) אבל כרגע אני מעדיפה שלילדים שלי יהיו פחות אמצעים כלכליים לצד אמא שפויה בדעתה. כן, גם אם זה אומר לעבוד במקצועות הכי לא נחשבים ולא מכניסים בתור התחלה עד שאני אמצא עבודה בתחום שאותו למדתי, שקשה למצוא בו עבודה הרבה יותר מבתחומים שהזכרת בתחילת ההודעה שלך (אני רק בהריון הראשון אז כרגע אין לנו הרבה הוצאות). אז כן, אם המצב יהיה מאוד חמור תמיד יש לי את האופציה להעזר בהורים/בתמ"ת וללמוד משהו הנדסי. אבל מה יעשה זוג שבו שני בני הזוג לא מתאימים לתחומים האלה בכלל?

העולם הוא גם תחרותי...צ'ילי מתוק
אין מה לעשות....
אה, לרגע לא אמרתי שלאשוב ושוב

אבל את אמרת בפירוש:

" החיים במדינה הזאת טובים, יפים ומלאי שפע. למי שיודע איך לתכנן אותם מראש"

ולא התייחסת לזה שאת מתבססת על הנחות שלא מתאימות לכל אחד. אמנם אני באופן עקרוני כן מאמינה שהמשפט הזה נכון, אבל הוא תלוי מאוד בבחירות של כל אדם בהתאם למי ומה שהוא ולתנאי החיים שלו. אני יכולה להחליט למשל שמבחינתי גם חיים מצומצמים יחסית שהם לא חיי עוני הם חיי שפע, כי יש לי את היכולת לקנות מה שאני רוצה עד גבול מסוים. אם היתה לי אפשרות לחיות בשפע גדול יותר זה היה נהדר. אבל לבסס את האמירה שמי שמתכנן את החיים מראש יהיה לו טוב על איזו שהיא הנחה שכל אחד, או לפחות מחצית מהאנשים בעולם (כלומר, לפחות אחד מכל זוג, בהקשר הזה) יכול לעבוד במקצועות שיהיו מכניסים מספיק כדי לחיות ברווחה כלכלית גדולה ולהרוויח סכומים כמו שאת מתארת בהודעות שלך, זה תמימות, במקרה הטוב. ותמימות שדורכת להרבה אנשים על יבלות כואבות, תאמיני לי. צריך להיות מודעים לשוני באפשרויות וביכולות ולהתנסח יותר בזהירות בפורומים כלליים כאלה.

ממש לא התכוונתי ואני ממש מתנצלת מראשצ'ילי מתוק
הכוונה שלי הייתה שאנחנו חיים במדינה מתקדמת עם הרבה שפע (תראי למשל אנשים בסין או בהודו איך הם חיים) שגם ה"עניים" פה יחסית חיים טוב (אנשים לא מתים מרעב...)
מתנצלת ממש מראש אם מישו נפגע...
זה בסדרשוב ושובאחרונה

חשוב גם לי להבהיר- שבכלל לא לקחתי אישית ולא קשה ולא נפגעתי. במיוחד שאני עוד לא במקום הזה בכלל, ברוך השם, לנו עדיין נשאר לא מעט כסף מהחתונה ובעז"ה אתחיל לעבוד בקרוב (כן, בעבודה פשוטה ובשכר מינימום, אבל זה הרבה יותר מלא לעבוד וגם לגמרי זמני מבחינתי). וגם, כמו שכתבתי, אני יודעת שלי יש את האפשרות לשנות. אבל רציתי רק להפנות את תשומת ליבך לכמה זה עלול לפגוע ולהכאיב למי שנמצא בעולם אחר ובתנאים אחרים מאלו שפגשת בסיפורים המוצלחים והמשמחים סביבך (ואני אומרת את זה בלי טיפת ציניות). שמחה מאוד שהדברים נפלו על אזניים קשובות ואשריך שאת יודעת להתנצל על חוסר נעימות שגרמת אפילו בטעות, לצערנו להרבה אנשים קשה לעשות את זה...

(אם אנשים מתים פה או לא מרעב זו שאלה מעניינת. בהחלט יש אנשים שחיים בחרפת רעב, גם גם את לא מכירה כאלה. אבל זה כבר נושא לדיון נפרד שלם...)

לא לכולם נשאר כסף מהמתנות של החתונה!מקופלת

לנו לא נשאר כלום...נשואים קצת יותר משנה ואין לנו שום חסכונות...

לקראת לידה בעזרת ה' אבל רק אחד מאיתנו עובד!

ה' יעזור...קראתי את כל זה ונכנסתי ללחץ

הקללה על הפרנסה היא לאו דווקא על הדאגה לזה בפועלבתאל1

לאשה הפרנסה פחות תזיז בסופו של דבר מאשר האיש. הוא יכול ממש לדאוג מזה,

אם חסר משהו או אם המצב דחוק- הבעל הוא זה שידאג וילחץ.

לאשה, תכל'ס (ותהיו כנות...) זה פחות...היא אחראית רק להוציא...

אצלינו זה הפוך האמתמקופלת
אל תגידי לי שגם העונש של אדם חל עליי. חוה מספיק ב"ה.
טוב, זה נשמע מקרה קיצוניאנונימי (פותח)

איכס. איזה רוע!!!

דווקא יש משהו בדבריךא.א
ןאכן גברים לא היו עומדים במצב כזה בגלל זה האשה עוברת את זה לרוב לאישה יש יותר תעצומות נפש וכח סבל שלא ניתן לתאר
יש כאן משהו עמוק יותראין מקום לשאלה
זה לא האמפטיה שלא תמיד הגברים יודעים לתת.
אלא בעולם המודרני והשוויוני שלנו בו חלוקת התפקידים בין גבר לאישה שווים.
כשמטיפים לפמינזם בו לאישה אין שום מעלה או חיסרון על הגבר. כשבצד הפרקטי של הפמנסטיות הזו כולנו נושאות בעול הפרנסה האחריות הבנקית ומפתחות קריירות משלנו.
קשה לנו לשאת שיש חלק שנשאר באופן לא הוגן נשי לגמרי. חלק כואב מתיש והזוי שאגב רק בגללו עד אמצע המאה האחרונה שעברה התיחסו אל נשים אחרת. לא בגלל שהם אינן מוכשרות אלא כי הן נושאות בתפקיד ביולוגי.

איכשהו המודרנזציה והפמינזם שכחו לתאם עמדות עם הפזולוגיה.
דבר שיוצר סיטואציות בלי מאוזנות.
אני נואמת לבעלי בלי סוף שאינני מבינה מדוע יש לו בעלות על התינוק כי פעם אחת באיזה לילה הוא נהנה סוף ברגע שאני פחות ממנו.. ?
התינוק אכל מבשרי כטפיל על העץ וגרם לי להיות עייפה ומתושת וכאובה מסחיבתו התינוק יצא מבטני שלי וגרם לי סבל בלתי יתואר.. מה הקשר שלך גבר? מה אתה עשית עד היום?
אני מקצינה את הדברים כדי לחדד אותם
ואגב מדברת רציונליות בלבד ללא רגש.
וזה המזל שלנו נשים שיש לנו רגש ובצורה טבעית אנו חולקות את התינוק עם הבעל..
אם זה היה רק רציונאלי זה היה נראה אחרת
מבחינתי כעת חד וחלק מבחינתי שבעולם שבו אנו חיים יש לאישה לפחות בגיל צעיר של יילוד יותר בעלות על הילד מלגבר.
אלא אם כן הגבר פותר את אשתו מלפרנס באופן מלא ומפרנס בצורה מכובדת (וזה כמעט איש לא יכול)
אני מבינה את התיסכול מאוד.
זה מציאות לא הגיונית
לא מאוזנת
לא טבעית
ולא בריאה

היא מכעיסה אותי מהיום שעמדתי על דעתי..
בעלי אומר שהוא מפחד מהיום שאלד ואז אוכיח לו מה זה אומר בעלות יתר על התינוק
אבל זה כמובן עד שאלד וה' הטוב ישחרר אצלי אי אלו הורמונים שיתנו לי להיות טיפה פחות נוקשה והגיונית..
מענין שזה מה שמתסכל אותךרננה*

בדרך כלל גברים לא נוטים 'לקחת בעלות' על תינוקות, אלא ההפך...

והמציאות ההפוכה היא המתסכלת,

כשאת מטושטשת מעייפות, בוכה מרוב מותשות, והוא ישןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

ולא חושב אפילו לקום!

אני מבינה שעוד אין לך ילדים

אז בעזרת ה' בקרוב, אבל תראי שהאפליה היא בדיוק הפוכה ממה שאת חושבת.

כאילו יש שוויון,

אבל כל העול נופל עליך - והוא (הבעל) נופל בסוף יום מותש על המיטה - 

כי הוא פשוט קרועעעעעעעעע מעייפות מהחוויה של הלידה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

במילה בעלות הכוונהאין מקום לשאלה
לשייכות. למשל זכותה להחליט את השם שהיא רוצה יותר ממנו.
זכותה לקבוע כיבודים וסדנקאות בברית וכו'
כי הוא שלה יותר משלו..
אני מסכימה עם זה חלקיתרננה*

כשרציתי שם מסוים ובעלי חשב שזה לא מי יודע מה מקובל,

אמרתי לו - לך זה משמעותי ליום אחד, שבו תספר לחברים שלך איך קוראים לו,

אני סחבתי אותו תשעה חודשים - ילדתי אותו - ואני רוצה לקרוא לו בשם שאני אוהבת,

וזה משמעותי לי מעתה ועד................. יום יום.

פייר שאקרא לו בשם אהוב עלי!

אבל - 

לא הייתי קוראת בשם שבעלי נרתע ממנו,

או לא הייתי קובעת כיבוד שיביך אותו,

אחרי הכל או לפני הכל אנחנו לא במלחמה על כס המלכות. אנחנו יחד.

אני לא רוצה שהוא לאט לאט יירתע מלהיות מעורב, רק זה חסר!

אני מבינה שזה מציק, אבל צריך גם את הגבול...

אף אשה לא היתה רוצה למצוא את עצמה במצב שהיא ב'בעלות' יחיד על התינוק שלה,

אם כבר הוא לא ילד, לא התייסר, לא סבל מוורידים, גודש, תפרים -

לפחות שיהיה שותף בטיפול בילד, וכן - גם באכפתיות כלפי הסידורים הקשורים לברית וכד'.

אבל יש פה מילת כבוד גדולה לאמא, אני ממש מסכימה עם זה.

טוב ברוראין מקום לשאלה
אני מקצינה כדי לחדד..
את מכניסה לכאן רגש ואחריות.
ואני בודדתי את הגיון בלבד כל המטרה היתה להסביר את הכעס של הפותחת בצורה הגיונתת בעקבות הנסיבות..
בעלות או לא בעלות הוא סתם תוצאה של איך הראש "העסקי והקר" היו פותרים אותו..
אל דאגה הרצון לשותפות נמצא.
אין לי אגרופי ברזל זה רק נשמע כך
זה בסדר צדיקה רננה*

כולנו אגרופניות לעת מצוא... גם אני!

חייבת לציין שאת כותבת מהמם (תמיד..)סדר נשים

איזו מתוקה! תודה! רננה*

אני דווקא מרוצה מאודrivki
שבעלי רגוע - והוא באמת רגוע- בזמן שאני לחוצה, כואב לי , חייבת עזרה דחוף וכו . ככה הוא יכול להושיט לי עזרה, ו"מדבק" גם אותי ברוגע שלו. את מתארת לעצמך איך זה היה אילו בעל שסובל כמוך היה צריך להסיע אותך ליולדות? בקיצור, לא רוצה שהוא יסבול, רוצה שיתמוך בי. ב"ה מתכוונת ללדת רק עם בעלי, לא עם אימא או חמות שיזדהו איתי יותר מדי
ממש לא הייתי רוצה "בעלות" על הילד שלי.אנונימי (3)

מרגישה לגמרי שזה של שנינו..

ולהיפך- במשך כל ההריון, חפרתי לבעלי על התינוקת, ואיזה כייף, ומה נקנה לה.. כדי שירגיש הכי שייכות.

וגם בלידה ואחריה- עד היום (כשנה פלוס אחרי) בעלי עושה ה-כ-ל. מאכיל, מקלח, מלביש.

החלום שלי זה שלבעלי יהיה קשר קרוב ואוהב מאד עם הילדים שלנו. גם אם זה יבוא על חשבוני.

ובשלב זה היא מחוברת אליו בטירוף (ולא מוכנה לבוא אלי..)

^^אנונימי (4)

עצוב שככה את מרגישהמעין אהבה
בעיני זאת הסתכלות מעוותת.

עצוב שאת חווה את ההריון והלידה כ'סבל''.
בעיני זאת זכות עצומה מאין כמוה לשאת חיים בתוכי ולהביא אותם לעולם. לא הייתי מוותרת על הזכות הזאת בעד כל הון שבעולם. למרות הכאבים. כאב זה לא סבל. סבל זה הפרשנות האישית שלך. היו לי המון כאבים מטורפים במשך שעות ובלי אפידורל- ולא סבלתי! מתגעגעת לרגעים העוצמתיים האלה. היה גם קשה ולרגעים מפחיד...אבל כשאתה עם ה' ומאמין בתכלית המדהימה של הכאב זה לא סבל.

ולא היתי רוצה לשבת בצד במקום בעלי.

למה את רוצה שבעלך יסבול????!?!
ממתי מחפשים שגם לבעל יהיה קשה אם לי קשה? זה אהבה?
בעלי ישב לידי וכשכאב לי מאוד הוא בכה יחד איתי והתפלל עלי . הוא לא רצה שאסבול.
ואני לא היתי רוצה זאת עבורו.

מצטערת על התגובה החדה.
מבינה שעברת חוויה לא חיובית. וצר לי על כך.
אבל במקום להפוך את זה לשאלות פילוסופיות של למה אני כן והם לא...במקום לרדת לקטנוניות של השוואות...
כדאי להגביה קצת את הנקודת מבט...
להפנים שלא מדובר פה במשהו מרגיז שמישהו סתם הנחית על הנשים...אלא בבריאה ל הקב''ה וכתפקיד שהועיד לך. לא מנקמנות. אלא מאהבה ומאמון בכוחותיך.

ובעלך הוא גם שותף. גם אם זה בדרך שונה.
אם תראי את זה כזכות, לא תרצי שום אופציה אחרת.

ממליצה להתבונן שוב ושוב בברכת- ''שעשני כרצונו''.
הפותחתאנונימי (פותח)

לא רוצה שהוא יסבול, זו בכלל לא הנקודה.

נראה לי לא הבנת את ההרגשה שלי.

חושבת איך להסביר...

נראה לי שהבנתימעין אהבה
ברור שאת לא רוצה שיסבול.
את מחפשת להרגיש שותפות ושיוויון.
אבל צר לי, לא בדרך נכונה ובריאה.

הטעות היא שאת מרגישה מסכנה.
מסכנה שאת צריכה לללדת
שאת זאת שצריכה לטפל בתינוק ולהניק...
והמזכנות הזאת גורמת לך לרצות שותפות לא אמיתית שבה גם הבעל יהיה מסכן כמוך...לא כדי שיסבול חלילה. אלא כדי שכך תחושי מעט נחמה.

זאת הסתכלות שצריכה קצת להתבגר.
כי היא לא תביא טותך לכלום.
ובזוגיות אם נכנסים לעמדה של השוואות אז זה אסון.
כי אין לזה סוף-
--למה שאני אהיה בבית כל הזמן ואשטוף כלים ואטפל בתינוקת ואעשה כביסה ואשתעמם והוא ילך ללמוד תורה ולעבוד ולפתח את עצמו?! והוא עוד מעיז לחזור בערב עייף?!?
-- למה שאני אקום כל בוקר מוקדם בזמן שהיא ישנה ואלך להתפלל וללמוד ולעבוד קשה כדי שתהיה פרנסה ואחזור הביתה רק בערב?!?! והיא עוד מעיזה לומר שהיא עייפה?!?

ואני שוב חוזרת-

שעשני כרצונו.
תקבלי את מי שאת. את חייך. את תפקידך.
הכל כרצונו.
זאת סתם אשליה שיכל להיות משהו אחר.
קבלי באהבה בשמחה בתודה. תסגלי טת עיניך לראות את הטוב שבמציאות שלך.
אל תתני לקול הזה המתמסכן לשלוט בך. מותר שיהיה קשה לפעמים. אבל אל תתני לקושי להפוך אותך למרירה וצרת עין.
תקבלי את חייך. תתפללי יל זה. תתפפללי שתקומי כל בוקר שמחה לכל מה שה' יזמן לך.
ועזבי את כל השאלות של 'למה הוא ככה או לא'
כל הלמה הזה רק מחזק לך את המרירות.

רוצה אותו כשותף אמיתי?
תהיי חכמה, תאירי לו פנים, תני לו לבלות זמן איכות עם הילד, תראי לו כמה זה משמעותי. תאמיני בו.
מותר לבקש עזרה, מותר גם להתלונן. זה טבעי.
אבל אתם יחד. איש ואישה
אתם לא 'אני והוא'. אין בינכם תחרות או מלחמה.
תהיי בשבילו. תני לו להיות עבורך. בדרכו שלו.

תתבונני בילדכם כשהוא ישן...תראי איזו נשמה טהורה הוא. ואיזו זכות היתה לך לגדל אותו בתוכך.
להוציטו לאויר העולם. ולגדל אותו יום אחרי יום...

הכל זה רק עניין של נקודת מבט.
מאוד מאוד מאוד מאוד אוהבת ומתחברת.מטרי
כתבת מדהים, בשתי התגובות.
ואני מסכימה איתך כ״כ וגם חושבת כך, וניסחת מהמם!!! תודה.
בוודאי שהכל ענין של נקודת מבט (הפותחת)אנונימי (פותח)

בזה בקשתי עזרה...

וזה לא כל כך עוזר לי, למרות שהגבת מושקע ויפה - באמת.

אבל אם תקראי שוב את הודעתי,

זה לא שאני מחפשת שוויון - זה התסכול מזה ש- אוף. כתבתי ואני חושבת שכתבתי ברור...

לא הרגשתי שהתשובה שלך מתחברת לשאלה שלי..

אבל תודה!

ביקשת עזרה או ביקשת רק הסכמה?מעין אהבה
צר לי
אבל את מתעקשת שלא הבנתי...
אז אין לי מה לומר.
למרות שאני כן הבנתי.
רק לא הבעתי הסכמה ויותר הצעתי עזרה.
ואולי זה לא נעים לך לשמוע את מה שכתבתי כי זה דורש...

אז את מוזמנת להתעלם ולקרוא רק תגובות שאומרות לך כן את צודקת.
לפעמים אנו רוצות רק חיזוק לתחושות שלנו.
זה בסדר.
כתבת מדהים!!שירה..!
אולי מישהו יסביר לי איך מבינים למי שרשרו?אנונימי (פותח)

נניח שירה..! - למי היא שרשרה? איך יודעים את זה?

את מניחה את סמן העכבר על הנקודה האדומה שליד התגובהמתואמת

ומופיע לידה פס אדום. מופיעים עוד פסים אדומים ליד נקודות של תגובות אחרות. הפס שמופיע מעל הפס של התגובה הנוכחית - מראה על ההודעה שלה שורשרה התגובה הזאת.

(שירה...!, למשל, שרשרה למעין אהבה).

יו, ממש תודה!!!אנונימי (פותח)

בעלי דווקא מאוד מעריךl666

הוא אומר שהוא היה מסתפק בילד אחד אם היה אישה ומשווה אישה יולדת לקרבי ואת בעל לג'ובניק
מוזר לי  שגבר שראה פעם לידה עד הסוף יגיד שזה קל ולי יש לידות קלות ומהירות יחסת

בעיני זה תלוי באופי של הבעל... ממש לא כל הבעלים כאלהצ'ילי מתוק
בעלי מהרגע שנכנסתי להריון כל יום מודה לי אלף פעמים שאני מוכנה לעשות את זה כדי שיהיה לנו ילד...
כל פעם שאני מתלוננת על הרגשה לא טובה אני ממש רואה אצלו חמלה ענקית ואסירות תודה על זה...
פעם הוא אמר לי ' אם היה אפשר לבחור מי היה בהריון וילד, הגבר או האישה, הגברים לא היו נותנים לאישה לעבור את זה בחיים! אבל היה רק ילד אחד בכל משפחה...'
כמה דבריםl666

מצד שני לגבר אין שום שליטה בעניין . הוא מחכה לילד, דואג שהכל יעבור בשלום אבל הוא לגמרי תלוי באישה שתגלה אחריות, תמנע מדברים מסוכנים, תספור תנועות...
לדעתי זה גם קושי
וגם קושי לצפות מהצד איך מישהו מתייסר כשאתה לא יכול לעשות כלו
ובקשר לנושא שליטה אז זה כבר נושא של זוגיות, זוג שמסתדר באופן כללי יסתדר בקלות גם בדברים האלה הלוואי שהתלבטות בנוגע לשם הייתה הכי קשה בתהליך המופלא של גידול ילדים

אני זוכרת את התחושות הקשות האלהפטל8

דווקא אחרי הלידה הראשונה- באמת איפה השיוויון??

איך יכול להיות שבעלי יכול ללכת לעבודה יום למחרת כאילו לא השתנו עכשיו החיים שלנו מקצה לקצה, ואני לעומת זאת "תקועה" בבית ובנוסף הפכתי להיות פרה (סליחה על הבוטות, אבל ככה הרגשתי..) ???

לקח לי הרבה זמן לקבל את המקום והתפקיד החדש שלי בעולם באהבה. זה היה תהליך פנימי לא פשוט שבסופו הבנתי שזו המהות שלי בעולם כרגע, ואפילו החלטתי להשאיר את ילדיי בבית עד גיל מאוחר יחסית.

לגבי הלידה עצמה- כשאני רואה אישה יולדת אני רואה עוצמה מטורפת, גבורה, סבלנות, אצילות, צמיחה.

בעיניי לידה היא הזדמנות נדירה למצוא את הכוחות שבך ולחוש את אחד הסיפוקים הכי גדולים שיש, גם אם לא ילדת לפי התכנונים. כן, זה כואב מ א ו ד ואנחנו בוכות ולפעמים גם נמצאות על סף ייאוש, אבל לא הייתי מוותרת על זה בחיים. אז אם יש גברים שקוראים- צר לי עליכם שלא תזכו להרגיש את התחושות המדהימות של ללדת נשמה חדשה לעולם.

קשה לי עם התחושות שלךAsNaT

ועצוב לי עלייך.

שככה את מרגישה.

בסופו של דבר לאישה יש תפקיד ולגבר יש תפקיד-

אנחנו יכולות לבחור שלא לממש אותו או לעשות דברים אחרים..

אבל ברגע שבחרנו להביא ילד לעולם אין מה להתמרמר.

אולי עברת לידה קשה ואיניני יכולה לשפוט ולעמוד במקומך.

אבל לי הלידה הייתה חוויה חיובית מאוד ב"ה ולא ההיתי מתחלפת באף אחד אחר-למרות שהיא הייתה בלי אפידורל זו מבחינתי הייתה החויה הכי מדהימה שה' העביר אותי בדרך להביא חיים לעולם.

אני דוגלת בדעה שלידה קשה-זו בעיקר לידה שנפשית זכורה כקשה לא פיזית כי על כאבים פיזים אפשר להתגבר בקלות אם יש עוגן נפשי טוב ותמיכה נפשית.

זכיתי שבעלי ואמא שלי יעטפו אותי בהמון חום ואהבה מה שבכלל לא ברור מאליו וזה רק הוסיף לאושר של הבאת הילדה לעולם.

אני לא רוצה שבעלי יסבול וגם כשהוא לא היה איתי בחדר לידה בלידה עצמה כיבדתי אותו.זה התפקיד הכי חשוב שיש ואני מאושרת שהוא ניתן לי.ממליצה לך להתחבר לזה לפני הלידה הבאה

הפותחת - אולי קצת הסבראנונימי (פותח)

אני חושבת שכל אלו שכותבות כאן על הזכות והחוויה, כנראה קבלו גברים אחרים..

ואלו שמזדהות אתי מתמודדות עם גברים מסוג אחר.

אכן חוויתי לידות קשות מאד, אין לי שום תלונה - אני משוגעת על הילדים.

אבל ההרגשה שלי היא כזו שהוא עובר ליד, לא מבין אף פעם באמת, לא מעריץ אף פעם באמת,

כאילו אני היצור הנחות, בהקצנה - 

את יודעת מה? אני אכתוב את זה הכי קיצוני שיש, תפחיתי ב-60%:
עם כל התמונה היפה שבעלי מתחשב ומעריך, ואני אשה עובדת, וממצה את היכולות מבית ומחוץ וכו',

ויש לי דעה, ואני חכמה - ומה שתרצי,

בסופו של יום, בחדר לידה או בעוד מקומות,

אני מרגישה שאני בבית האשה העתיקה, פשוט יצור שבא לספק צרכים, ילדים,

גונחת נאנחת מתלוננת (אני לא) סתם כי היא פטפטנית ונוטה לקטר והורמונלית,

כועסת אבל ממשיכה לסחוב הכל, זו החובה שלה (שלי) וכולן - בנות מינה, עושות את זה באותה מידה.

כן, היא גם מתוקה ומהממת ויפה וחמודה, אבל היא משהו נחות יותר, ומחויב יותר, ושווה פחות.

עכשיו תקפצו עלי ותצעקו, 

רק תדעו שהיה לי מאד קשה לכתוב את זה בכנות.

=) חח את קורעת...אנונימי (6)

כן, גם קצת צודקת..

גברים לא ממש מבינים את הכאבים האלה...

בעלי כל הזמן מרחם עלי כשכואב לי... אז אני מנסה להגיד את זה פחות...או לפחות לצייר את זה כפחות כואב.

אגב בלידה בעלי ממש בכה כשראה אותי סובלת.. וממש נבהל מהצרחה שנתתי בסוף,

אולי לא כאב לו פיזית, אבל לי זה עבר וכבר שכחתי מזה- הוא לא ממש שוכח את העניין... לקח לי הרבה זמן להרגיע 

אח"כ שזה בסדר ועכשיו כבר לא כואב לי כלום וזה...

בסוף יוצא שהבנים הם הרגישים =)

הנה ההבדלאנונימי (פותח)

אם הבעל נבהל ובוכה,

או אומר לעצמו - הנה האשה התנ"כית צצה ועולה מהאוב,

לא אשה מודרנית ולא כלום - יצור... לא יודעת. כמו פרה שממליטה - וגועה. (סליחה..)

ופשוט מחכה שזה יעבור, ומעודד אותה כמו ילדה קטנה - ויומיים אחר כך מצפה שתחזור לעצמה, כי אפשר לחשוב מה היא עברה - תראו איך היא מתפנקת וכל היום במיטה.

הוא זה שעובד קשה, לא?

אבל למה זה נראה לך ככה?בתאל1

זאת אני האנונימית מעלייך...

למה לסבול זה העולם העתיק?

הסבל שייך רק לפעם? לימי הביניים.?

יש כזאת מחשבה של מבוגרים עם פרצוף רציני (מדי) שמי שצוחק ושמח הוא ילד, תינוקי

ומי שבוכה הוא גם ילד..

בקיצור-מי שמראה רגשות הוא ילדותי.

והרצינות הזאת -היא זאת שמראה שאני חכם ואחראי ושקול...

איזה חיים עצובים אלה...

גם אני הייתי כזאת.

אבל גיליתי שאני ממש סובלת מזה וחבל לחיות ככה חיים משעממים וחסרי חיות.

החיים הם גם רגשות.. וזה לא ילדותי להביע אותם. זה אנושי להביע אותם.

חוץ מזה- מי ציפה מאשה שתחזור לעצמה אחרי כמה ימים? עד עכשיו בעלי אומר לא להתאמץ כי אני אחרי לידה.

וילדתי לפני חודשיים ומשהו...

אולי חווית דברים מסויימים... אל תשליכי ככה על כולנו.

לא כל הגברים כאלה והנשים לא מסכנות.

מי שחושבת שהיא מסכנה -יתייחסו אליה ככה (ואני לא מדברת עלייך ספציפית..!!) זה נכון לגברים ונשים כאחד.

אני אשמח שתחדדי את הנקודהפטל8

מפריע לך מה הגברים, או יותר נכון הגבר שלך חושב על נשים ועל "הקלות" שבללדת?

או שמפריעה לך העובדה שנשים צריכות ללדת? 

אני חושבת שנתקלת בגבר קשהאנונימי (7)

בכול התחומים של החיים הוא לא מבין אותך את לא מדברת ספציפית על הלידות אלא את כואבת פה כאב עמוק.יש כאלה גברים.ויש אפשרות גדולה לשינוי.הרבה שיח ושטיפוח הזוגיות ורצון מצידו להשתנות-הוא הפרמטיבי בכול הסיפור הזה ביחס שלו,לא את.

זו גישה פרמיטיבית לאישה והיא יכולה להשתנות.

תשמעיאנונימי (פותח)

הוא דווקא בעל טוב, ומאד רוצה שיהיה לי טוב, אבל מה שנכון שהוא גדל בבית מאד מאד שוביניסטי.

חמותי השפחה וחמי הוא המלך.

היא הפרה המניקה, הטפשה, הוא החכם, המוצלח. היא משרתת אותו והוא מבקר אותה.

מה שמצחיק שבעלי לא אהב בלשון המעטה את ההתנהלות הזו והזלזול באמא שלו,

אז אצלנו זה לא ככה, אבל איך שילדות זה דבר שאי אפשר לגמרי להתהפך ממנו..

זה דבק בו!

ונורא קשה לשנות את זה!

אנחנו זוג שמדבר המון, והתקדמנו בזוגיות ממש המון,

אבל הקטע הזה כל כך מוטבע בו - שהמקום שממנו הוא מגיע, והמקום אליו הייתי רוצה שיגיע - 

כל כך כל כך רחוקים...

הוא אולי מתקדם לאט לאט, אבל אני נקרעת, זה קשה לי מאד.

וואי כל כך מבינה אותך, זה כל כך קשה.ירושלמית טרייה
אצל ההורים שלי היה הפוך ממה שאצל בעלך: אמא שלי הנסיכה.
אני נורא לא רציתי שאצלי בבית יהיה ככה.. אבל עדיין לפעמים אני רואה שיש לי ציפיות מבעלי לפי מה שראיתי אצל ההורים שלי, אפילו שלא אהבתי.

וקשה לי אפילו אם לרגע אני חושבת שהוא לא הבין עד הסוף איזה טראומה לגוף זאת הלידה וכמה קשה לי עם הגוף שלי עכשיו או כל מיני שטויות קטנות ברמה הזאת. בכל זאת מצפה ליחס של נסיכה.. בדיוק מה שאמרת - המון ממה שגדלנו עליו נטבע בנו, נרצה או לא.

אם הוא היה חושב שאני צריכה לחזור לשגרה אחרי יומיים או מתייחס בזלזול ללידה, לא יודעת מה הייתי עושה. היה לי קשה מאד לאהוב אותו.

אז כל הכבוד לך שאת אוהבת את בעלך, ועצם זה שהוא רוצה לשנות מהבית שממנו בא זה טוב ויש תקווה. אולי תראי לו את השרשור הזה, ואולי גם טוב שתהיו בסביבה של זוגות עם יחס מודרני יותר בין האשה והבעל והוא ילמד מהסביבה. אם הוא רוצה לשנות, כנראה מאד ישפיע עליו אם יראה סגנונות כאלה, כי אם רוב מה שהוא מכיר זה המשפחה שלו יהיה לו קשה לשנות. הוא לא יודע לאן עליו להגיע, בעצם, הוא רק יודע מה לא אהב אצל ההורים שלו.

אפשר מאד לדון אותו לכף זכות, הוא כבר שיפר הרבה ממה שראה, והוא ימשיך. אבל הוא לא יכול לקבל את זה ממך.
הי ירושלמיתאנונימי (פותח)

נחמדה שאת כותבת לי מתוך השלג!
אני לא יכולה להראות לו את השרשור הזה,

כי אף פעם לא שפכתי בפניו את המרירות שכתבתי בהודעה הראשונה, נראה לי שהוא יתעלף...

לכן גם כתבתי מאנונימי.

באמת עצוב לי שהוא לא מבין בכלל מה אני רוצה ממנו.

הוא מרגיש שהוא מתאמץ עד הקצה ולא מבין על מה אני מדברת.

ואיך נדבר על ניואנסים שהבסיס הוא מעורער?...

תודה על ההבנה בכל אופן, אני מאד מקווה שנשתפר עם הזמן.

לא הייתי בשלג, ברחנו מירושלים ירושלמית טרייה

ונראה לי שהוא צריך לראות דוגמאות מאחרים כדי להבין שהוא צריך לשנות עוד.

ברור שממך הוא לא ישמע.

תנסי לארגן לכם להכיר זוגות שחיים בצורה שמוצאת חן בעיניך. חברים, רבנים. לבוא לארוחת שבת, לדוגמא, ואת יכולה ליזום שיחה בנושאים הכאובים או אפילו לבקש מראש מהמארחת לדבר על זה..

בהצלחה!

ואני חושבת שאת צריכה לשתף אותו.ירושלמית טרייה

דווקא בגלל שנראה לך שהוא יזדעדע זה כל כך חשוב.

את מסתירה צער ענק, ולאורך זמן זה פשוט יתנפח ויתפוצץ.

תחשבי איך להגיד את זה בצורה לא פוגעת, אולי שאת חולמת על זוגיות שיוויונית וחברית וההסתכלות שלו על חלק מהדברים כל כך רחוקה מזה. והקשר שלכם יכול להיות הרבה יותר חזק אם הוא ישתדל להבין ולהעריך גם דברים שהיום הוא לא, וגם את לא לוקחת כמובן מאליו הרבה דברים טובים בו, גם דברים ש"כל אחד" עושה. לא יודעת, תחשבי על דברים בכיוון הזה.

אבל אל תשמרי תסכולים בבטן.

מה הגבר חושבאנונימי (פותח)

שמחה שבקשת לחדד, אכן חידוד הכרחי.

ממש לא שנשים יולדות.

אני עוד לא חמות,אז לא יודעת להגידאנונימית בהו"ל

אולי מישהי תוכל להסביר לי? והיא חמות בעצמה?

למה יש העדפה ברורה לבנות שלה מאשר לבנים וכתוצאה מכך לכלות?

אני מבינה שאם גרים קרוב אז אוטומטית מרגישים קרבה

אז הילדים של הבנים הופכים להיות כלום ושום דבר?!

למה חמותי מושיבה קודם את הילדים של הבת שלה בכיסא אוכל והילד שלי צריך

לאכול על הרצפה כמו כלב?

למה זה בסדר איך שהיא מתנהגת ולכלה אסור לפצות פה? כי החמות מארחת ומשתדלת וילדה את בעלי

ממני,

מישהי שרק רוצה להגיד לחמותה את כל האמת בפנים ולא מסוגלת 

וואי. זה ממש ממש לא ככה אצל כולםאחת כמוני
וחיבוק על התחושה הקשה
עלה פה הרבה בפורום שכןאנונימית בהו"ל
לרוב אוהבים יותר את הילדים של הבנות
כי פה בפורום נשים פורקותניגון של הלב

אני לא אכתוב כנראה איזה כיף לי חמותי מדהימה וגם רוב הנשים לא. נשים כותבות בעיקר על מה שקשה להן וחכן נוצרת תחושה. אבל שימי לב שרוב הנשים פה לא פתחו שרשור איזה קשה חמותי...

ודווקא בעיני זה מאוד הגיוני שיהיה לך יותר קשר עם הבת שלך שגידלת מאשר עם מישהי שלא הכרת עד שהיא התחתנה עם הבן שלך. זה לא אומר שצריך להיות קשר רע, פשוט זה הגיוני שהקשר יהיה פחות חזק. אני מכירה בודדות שלא, אבל רובנו כנראה גם נהיה בקשר יותר טוב עם אמא שלנו מאשר החמות.

ולגבי העדפה בין הילדים, תמיד יש, מכל מיני סיבות, אבל לא שמתי לב בסביבה שלי שזה דווקא לילדים של הבנות. יש לי דודה שגרה שנה אצל ההורים, אז ברור שיש העדפה לילדים שלה שמבחינת ההורים הם סוג של ילדים שלהם, אני מכירה משפחה עם רק בנים שיש לסבתא נכדים מועדפים, ודווקא אמא שלהם ממש לא מסתדרת עם הסבתא...

ודרך אגב, אצלנו חמותי העדיפה אותנו כמה פעמים על פני הבת שלה (לא בדברים גדולים או משמעותיים, אבל במי יישן בחדר הנוח יותר כשמגיעים או מתי לקבוע אירוע משפחתי)

ב''ה אצלנו זה ממש לא ככהשלומית.
נשמע קשה ביותר!
אני לא חמות, יודעת שהרבה פעמים כותבים את זהקופצת רגע

כאן בפורום.

אני רואה משהו דומה בסביבה שלי, גם במשפחה הגרעינית וגם המורחבת, שנראה שהרבה פעמים הנכדים מרגישים קרובים יותר, וגם קרובים יותר בפועל, לסבים מצד האמא.

בעיני זה באמת הגיוני, כי בגילאים הצעירים, כשהסבים מצד האמא זמינים, הם הרבה פעמים מארחים אחרי לידה ועוזרים עם התינוק, ויוצא שהאמא סומכת עליהם יותר מאשר על ההורים של הבעל בטיפול אחרי לידה.

(גם קרבה פיסית יוצרת לפעמים את הקרבה הזו והגיוני בעיני שסבים שקרובים לנכדים ועוזרים בטיפול בהם ירגישו אליהם קרובים יותר מאשר לנכדים רחוקים פיסית שפחות רואים. וגם בפועל כשהסבים יותר פעילים בטיפול ורואים שהם משמעותיים לנכדים צעירים, מצליחים להרגיע אותם וכו' זה משפיע)

יכול להיות שזה גורם גם להעדפה של הסבים לנכדים מצד הבנות שלהם, כי הם מרגישים קרובים ונצרכים יותר. אם זה גורם להפליה זה באמת יכול להיות פוגע מאוד, זאת אומרת הייתי מצפה שהסבים ישתדלו כן לתת אותו יחס לכל הנכדים, אבל לפעמים זה באמת קשה כשרגילים לטפל בחלק מהנכדים ונכדים אחרים הם יותר כמו 'אורחים'.

לא יודעת מה הרקע אצלכם, בדוגמא שהבאת עם הכסא אוכל, אם יש בת שגרה קרוב לחמות והנכדים שלה אוכלים אצלה באופן קבוע, יכול להיות שכאילו הכסא תינוקות הופך להיות 'הכסא של' התינוק התורן, פשוט הוא משתמש בו לרוב ולכן כך זה נתפס, זה לאו דווקא בכוונה להפלות מישהו למרות שיתכן וכך זה יוצא וזה בהחלט פוגע.

יכולה לספר מנסיוני, אני גרה קרוב להורים שלי ונמצאת אצלם המון, יש לי אחות שגרה אפילו קרוב יותר וגם נמצאת אצל ההורים המון, יוצא שיש לילדים שלה מקום קבוע ליד אמא שלי בעוד הילדים שלי (ואנחנו) צריכים לפעמים לחפש לעצמם מקום רחוק יותר בשולחן, וזה אף פעם לא ליד אמא שלי. זה ממש לא נעשה מכוונה רעה של אף אחד אבל זה מה שיוצא, אם זה היה המצב כשהייתי מגיעה לחמותי, באופן קבוע, מן הסתם גם הייתי נפגעת. במצב הזה כשאלו ההורים שלי אני לא נפגעת( זה כן יכול לצבוט לרגע לפעמים ) ואם זה היה יותר מפריע לי או לילדים שלי הייתי מבקשת שיהיה איזשהו סבב. 

אוי, נשמע מבאס ממש! מצטרפת לקולות שזה לא ככהשמש בשמיים

אני לא יודעת מה הסיפור אצלכם, אבל חמותי ובעלי בקשר קרוב מאוד, לא פחות מאחיות שלו והילדים שלי אהובים ורצויים אצלם לא פחות מבני דודים שלהם.

כן אני רואה על האחים שלי (שלא נשואים) שהבנות בקשר יותר קרוב עם אמא מהבנים, ונשמע לי הגיוני שהנשים של אחים שלי כשהם יתחתנו ירגישו פחות בנוח אצל ההורים שלי לעומת איך שאני מרגישה בתור בת. אבל ברור לי שהיחס לילדים שלהם יהיה מאוד חם ואוהב...

אולי זה קשור לקשר בין בעלך לאמא שלו?

חמותי לא ככהרקאני

לא יודעת איך האחרות

אבל זה לא חייב להיות ככה

אם כבר אני מרגישה שם שהבת שלי מועדפת

זה לא באמת נכון אבל היא מקבלת מלא צומי 

וחמותי מתעניינת הרבה בשלומי ודואגת לי

בקיצור לא חייב להיות ככה בכלל

וואי אצלנו זה ממש לא ככהניק חדש2

ואני מדברת בתור הבת של החמות.

אמא שלי מביאה לכולם יחס שווה

והרבה פעמים מבקשת ממני להתחשב יותר כדי לא ליצור מריבות.

הם יכינו לכל אחת את האוכל שהיא אוהבת.

לעולם לא ישאלו למה הם לא באים.

והשיא- אמא שלי שמרה על הילדות של אחי בשבועיים שלפני פסח. ועל הילדים שלי לא הסכימה (והבנתי אותה האמת. זה קשה). הרגישה יותר נוח להגיד לי לא מאשר לכלה.

ואגב הן אוהבות אותה ברמות.

בדיוק בגלל כל הדברים האלה.

גם אצל חמותי וגם אצל אימא שליהבוקר יעלה

זה ממש לא ככה!

ולאמא שלי אם יש יותר מתינוק אחד אז יש שני לולים ושני כסאות אוכל. 

מתואמת

מצטרפת לאלה שאומרות שזה ממש לא כלל גורף אצל כולן.

(לחמותי יש רק בנים נשואים, אז אולי אי אפשר להשוות, אבל היא 'מלכת אי האפליות', אז ברור לי שלא תנהג ככה. ואמא שלי מתנהגת בשווה לכל הנכדים שלה, ויצא הרבה פעמים שהיא שמרה על ילדים של אחת מכלותיה, שיתומה מאם)

יכולה לספר לך גם על סבתא שלי:

דודה שלי (הבת שלה) ומשפחתה גרו כל השנים לידם, ומטבע הדברים בילו אצלם הרבה. אבא שלי (הבן שלה) ואנחנו תמיד גרנו רחוק ובאנו לביקורים מדי פעם.

ובכל זאת סבתא שלי תמיד הייתה משבחת בעיקר אותנו, הנכדים המרוחקים של הכלה, וחושבת שאנחנו מושלמים.

בני הדודים שלי לעומת זאת, שכמעט גדלו אצלה בבית, ספגו נזיפות וכדומה, כמו שנעשה בין הורים לילדים, והם פחות קיבלו אצלה את המקום הסבתאי.

אז לפעמים יש מחירים למגורים קרובים לסבא וסבתא ולהורים... לא תמיד רואים אותם מהצד, אבל הם קיימים.

אולי באמת עדיף לך המצב הזה, של אורחת לרגע, גם אם זה אומר שאת "שקופה" יותר, מאשר להיות צמודה...

כך או כך, זה באמת נשמע פוגע, ואני מקווה בשבילכם שזה ישתנה עם השנים❤️

וואי מבינה לליבך, אצלנו זה לא ככה.ממתקית

אבל מובן מה שאת מרגישה, אין לי תובנות רק חיבוןק.

מעניין אותי האם גם בעלך מרגישבאתי מפעם

את האפליה הזאת? האם זה מפריע לו? או שזה בעיקר לך?

יכול להיות שזה בעיקר תחושה שלך.

אני לא חושבת שאמא אוהבת יותר נכדים של ילדה לעומת ילד שלה, אבל אולי היא ספציפית יש לה קטע. אל תקחי קשה מידי, תחבקי את הילד שלך ותהפכי לו את חווית האכילה על הרצפה לכיף ולתחושת פיקניק... 

לא מקובל עליי כל כךאנונימית בהו"ל

זו לא תחושת פיקניק לצערי,זו תחושה מבאסת

ונמאס לי פשוט נמאס 😓

מה בעלך אומר?באתי מפעם
אם זה תחושת דחיה כ"כ חמורה תגיעו פעם ב...
למה על הרצפה אבלאור10

אצל חמותי מעולם לא היה כסא אוכל לתינוק

מי שמתארח עם תינוק מחזיק אותו בידיים על עצמו

עד שהפעוט מספיק גדול לשבת בעצמו

זה מקרה שחוזר על עצמו בכל פעם?ממתקית

או היה חד פעמי?
בן כמה בנך ובן כמה הנכד השני? או שהם בני אותו גיל?

אני ממש לא חווה את זה ככהמקקה

וזה הרבה עניין של פרשנות

ולפעמים גם הרגל של החמות לילד מסויים

ממליצה לנסות לא להיכנס למקומות האלה במחשבה

מנצלשת- איך להיות חמה טובה?אור10

כרגע אני יודעת שבתור כלה אני לא משהו, לא מתקשרת. לא ככ קונה מתנות. משאירה לבעלי כל מה שקשור. ויש לה את הבנות שלה כך שפחות מרגישה שאני נחוצה לעזרה או משהו. אנחנו בקושי מוזמנים לשבת כי הם כבר מבוגרים וקשה. מה שכן מנסה לבקר מדי פעם (כל שבועיים שלוש נגיד) כדי לתחזק הקשר עם הנכדים שחשוב לי בפני עצמו.

וזה גם שאלה בפני עצמה איך להיות כלה יותר טובה.

אבל בתור אמא לבנים בעיקר, תוהה לעצמי איך בעתיד אהיה חמה שכן כיף ונעים לכלות? מה עושה את ההבדל?

לשאול שאלות ולהתעניין או שזה חופר? לארח ולבקר או שזה מכביד? לקנות מתנות או שאחכ לא נעים להן כי לא קלעתי לטעם? להתקשר או שזה מציק? וכו

בתור כלה שאוהבת את חמותהרקאני

אני נהנית מאוד מזה שהיא נותנת מלא מרחב

לא חופרת בכלל

מלאת טאקט

וכן מתעניינת בשלומי הרבה

בעיקר דרך בעלי

מזכירה לו לדאוג לי

אם נגיד היא שמעה ממנו שהברזל שלי נמוך

אז כל השיחות הבאות איתו מתחילות באיך אני מרגישה ואם התחלתי לקבל ואם אני נחה מספיק ואוכלת טוב....

אני והיא פחות מתקשרות ישירות בטלפון

רק במפגשים

לשתינו זה נוח מאמינה שיש כאלה שלא...

וכמובן התעניינות בנכדים 

מאוד דומה לחמותישמש בשמייםאחרונה

היא גם דואגת שיהיה לי נוח אצלם ומאוד מפרגנת לי גם דרך בעלי

זה לא ככה אצלנואורי8
אמא שלי ממש אןהבת את כולם אותו דבר. לא רואה העדפה לילדים שלי על פני הילדים של האחים שלי. ואם כבר ההפך, לי היא מרגישה יותר נח לומר שאין לה כח ולא יכולה לבוא לשמור על הילדים ולכלות פחות נעים לה לסרב. ולחמותי אין בנות ... מה שאת מצארת באמצ ממש מבאס , אבל זו בעיה של חמותך ולא בהכרח טבע העולם. 
הפרעת קשב לילדה בכיתה געם ישראל חי🇮🇱

יש כאן מישהי שיכולה להגיד איך משיגים הפניה לרופא נוירולוג או קשב בלי קופת חולים? הם מערימים כל כך הרבה קשיים, תורים ארוכים ולא הגיוניים ועד שיהיה אבחון ודאי יקח עד חצי שנה במקרה הטוב.

הבנתי מהיועצת בית ספר שאני צריכה לעשןת לה מבחן moxo  .בכללית אמרו לי שצריך הפניה לרופא קשב או נוירולוג ובשביל זה צריך שיפתחו תורים וצריך למלא שאלונים ואז לשלוח לכללית ואז אחרי שיבדקו אז יזמנו לתור בעוד 3 חודשים ועד חצי שנה בקיצור זה בלתי.

איך אני עושה את האבחון כדי לוודא בעיית קשב ולתת מה שהיא צריכה ?

מישהי יכןלה להאיר את עיניי אשמח ממש

תודה 

את טועהמתיכון ועד מעון
שנים עבדתי במכון אבחןן, והבחינה היא כפולה,בלי לבדוק אם יש הפרעת קשב ועם לבדוק אם הטיפול מסייע
שאלת נורמות חברתיות בנושא טהרהמרגול

זה מקובל לשאול אישה (דתיה ונשואה) אם יש לה בד בדיקה?

על אותו קונספט של לבקש פד/טמפון.

מדברת נניח בעבודה/לימודים ומתקרבת שעת שקיעה.

מה עושות?

כאילו כן, צריך אחריות ושמראש יהיה איתי. אבל כאילו…

ולא מכירה מספיק נשים במציאות שרלוונטי לשאול אם זה מקובל חברתית חחח. 

לא חושבת שיש נורמה בנושאכורסא ירוקה

לא הייתי שואלת מישהי שאני לא מכירה לא על בד  בדיקה וגם לא על פד..

אם זו מישהי שאני מכירה ומרגישה בנוח לבקש פד אז כן הייתי שואלת. את אישה דתיה נשואה זה לא סוד אלא הנחה סבירה שאת שומרת טהרה.

אני חושבת שכןמולהבולה
אנחנו נשים 
לדעתי כןסטודנטית אלופה

וכבר יצא לי כמה פעמים להביא לנשים.

אני באופן אישי לא בטוחה שהייתי מבקשת, אבל בסוף אנחנו נשים וקורה ששוכחים.

עשיתי את זה פעמים בודדות בחייאורי8
רק ממש בחוסר בררה, זה קריטי רק אם את צריכה לעשות הפסק. כי סתם לדלג על בדיקה לפני שקיעה באמצע 7 נקיים זה לא נורא ואני כבר'שנים עושה רק - הפסק, ובדיקה ביום הראשון , השלישי והשביעי  בבוקר, בהתר של רב . ואם את באמצע 7 נקיים אפשר לבדק עם הבד'של התחתון הלבן בצד 'שלו. ובכללי תמיד  יש לי בתיק קלמר עם פדים , טמפונים ובדים. אני חושבת שאם נתקעים זה בסדר לבקש  
בעיניי לגמרי סבירשלומית.
כמובן אעדיף להמנע כי זה קצת מביך אבל לא ברמת המוזר 
אני ביקשתי כמה פעמים וגם ביקשו ממנידיאט ספרייט

את שניהם.

לא רואה את זה בכלל כבעיה.

לפעמים נניח ביקשתי מחברה שאני יותר קרובה אליה והיא אמרה, חכי אני אשאל חברות אחרות שלי והיא ניסתה להשיג לי מהקרובות שלה.

ביקשו ממני פעמיים לפחות בעבודהעדינה אבל בשטח
נראה לי סבבהאיזמרגד1
אם זה מישהי שהייתי מרגישה בנוח לבקש ממנה פד הייתי גם מבקשת עד בדיקה
אני אהיה קצת מובכת לבקש פד, ולא אבקש בד בדיקהרקלתשוהנ

כנראה השום מצב

בעיני הגיוני (וכבר חברה בעבודה שאלה אותי פעם)יעל מהדרום

לק"י

אשה זרה הייתי מתביישת לשאול.

אבל לא נשמע לי נורא כל כך.

לדעתי זה לא מקובלדיאן ד.

אם זה היה קורה לי הייתי מעדיפה לקפוץ לפארם קרוב ולקנות ולא לבקש ממישהי אחרת.

אפילו מאחיות שלי לא היה נעים לי לבקש.

אגב, אם זה היה קורה באמצע שבעה נקיים פשוט הייתי מדלגת על הבדיקה.

הבעיה מבחינתי היא רק ב3 בדיקות המחייבות (הפסק, ראשון ושביעי)

הייתי שואלת מחברה קרובהשמעונה
תדעי שבכמה מקומות עבודה ולימודים שהייתי היה בשרותים ארון כזה , או שמישהי שמה פדים ועדים לזיכוי הרבים בארון .... כשאחת כרגע מניקה ולא קיבלה מחזור, הסיכוי שיהיה לי עד פיצי , אבל גם תחבושת לא יהיה לי... כלומר , צריך לקוות שמי שתעזי ותשאלי אותה גם יהיה לה
הזכרת לי שפעם חברה מהעבודה שנתקעה עדהבוקר יעלה

מאוחר והייתה חייבת לעשות בדיקה, התקשרה אלי וביקשה לבוא אלי הביתה לעשות. כי היא גרה רחוק והייתה מגיעה אחרי שקיעה.

וביקשו ממני בעוד הזדמנויות, לא רואה בזה בעיה

נראה לי ממש לגיטימי לשאןל.טארקו
בעיני לא מתאים בכללתהילנה

לא מכניסה אף אחת לתחתונים שלי. סליחה על הביטוי החריף.

ההלכה שאני מכירה זה שבשעת הצורך אפשר להשתמש בנייר טואלט/ מגבון

אם את נתקעת בלי פד את לא תבקשי מחברה?פה לקצת
היא שאלה על עדיםתהילנה

בעיני ממש שונה

וכן, גם פדים לא אבקש אלא אם כן זה מצב חירום.

עד זה פשוט אף פעם לא חירום לתפיסתי. 

גם אם זה הפסק?רקאני
לי לא היה מוזררקאני

אם מישהי הייתה מבקשת ממני בשקט

גם הייתי מבקשת אם הייתי נתקעת בלי

לא יצא לי אבל אף פעם

פדים יצא מלא פעמים שביקשו ממני וגם שאני ביקשתי

בעיקר בנות שחברות אבל ממש לא רק

יצא לי לתת למישהי בשרותים ציבוריים בתחנה מרכזית

נזכרתי שכמה פעמים באמת ביקשו ממני בשירותים ציבוריידיאט ספרייטאחרונה

פדים

ונזכרתי גם שפעם מישהי זרה ברחוב אמרה לי את יכולה לבדוק אם התלכלכתי בדם?

והמשיכה לצעוד כמה צעדים לפני

אמרתי לה שלא

והיא המשיכה בדרכה

זה באמת היה קצת מוזר.. 😆 

לא קרה לי מעולם, עובדת במקום חילונימתיכון ועד מעון
אבל נראה לי ממש הגיוני וסביר
איך מתמודדים עם אכזבה צורבת?שמיכת פוך

אנחנו גרים בדירה ממש קטנה 10 נפשות ב80 מ''ר.. הגיעו מים עד נפש ואנחנו שנה בתוך תהליך של קניה ומכירה של  דירה.

ב''ה מצאנו דירה שמתאימה לצרכים ולתקציב שלנו וחיכינו למכור את הדירה שלנו כדי לקנות אותה.

ביום שנמצא קונה לדירה שלנו - הדירה ההיא נמכרה.

וזו היתה החלטה שלנו לא לקנות לפני שמוכרים, אל תשפטו אותנו על זה.

אני מרגישה כ''כ חסרת אונים , מהבוקר אני בדאון מוחלט, בעבודה הייתי כל היום עם דמעות בעיניים. חזרתי הביתה ואין לי טיפת כח להתייחס לילדים ולטפל בהם. לא מעניין אותי כלוםםםםםםםםםםם חוץ מהדירה.

אני לפני לידה ואין לי מקום להשכיב את התינוקת, הבת שלי בת שנה וחצי ישנה איתנו בחדר ואין להעביר אותה.. שלא לדבר על מקום אכסון לבגדים של התינוקת שאין לי פירור של מקום להכניס...

אין לי חשק לחזור הביתה מהבית חולים...

אני עם ארון בגדים אחד  של שלוש דלתות לשמונה ילדים!!!!!!! 

אני יודעת שזה צרות של עשירים אבל זה לא מעודד אותי

מה שקרה היום גרם לנו להחלטה לעבור לעיר אחרת וזה דבר שאנחנו לא רוצים ... חשבנו על זה הרבה וקשה לנתק את הילדים ממסגרות לימוד שהם אוהבים.. אני גם אצטרך לעזוב את העבןדה וזה שובר אותי...

עידודים וחיבוקים יתקבלו בברכה

וואו קשוח ממש ממשרקאני

אני גם לפני לידה והבת שלי איתנו בחדר

וזה מאוד מבאס אותי ומלחיץ איך זה יהיה

נשמע ממש ממש קשוח הצפיפות 😓

אני מאמינה שמה ששלכם שלכם ובעזרת ה' תגיע דירה אפילו מוצלחת יותר

אבל האכזבה עכשיו הכי הכי מובנת בעולם

תודה יקרה!שמיכת פוך
חיבוקפילה

אולי כדאי לשנות משהו בדירה הנוכחית ?

שמונים מטר זה שלושה חדרי שינה? למה אין ארון בכל חדר? שולחן כתיבה להעביר לסלון? 

זה שני חדרים ועוד חצי חדרון שסגרנו מהסלוןשמיכת פוך

יש 2 ארונות בשני חדרים

בארון אחד אני שמה גם בגדים שלנו וגם של הקטנים ובחדר השני את הארון ילדים

אבל זה לא מספיק...

נמאס לי לגור ככה

כל הזמן עודדתי את עצמי  שזה זמני אבל עכשיו שהתקוה התנפצה לרסיסים קשה לי להכיל את זה.. 

חיבוק גדולשופטים
באמת מאתגר, תנסי להחזיק באמונה שיגיע טוב יותר מהדירה הזאת, ובע"ה בקרוב תזכו לשפע גדול
זה קשה ממששירה_11

ועוד האכזבה הזאת מול הפרצוף ועוד לפני לידה

איך אני מכירה את זה, זה רברים שיכולים למוטט אותי.

מצאתם קונה לדירה שלכם? כמה זמן פינוי?

אני מניחה שאתם בטח עוברים לדרום.

אם כן, הרבה יותר מרווח שם, ותשקלי שוב את עניין העבדה לדעתי

🩷🩷🩷

יאוווו, איזה קשה!. נראה לי רק אמונה יכולה לעודד פהיעל...

ממש לשבת ולקרוא כמה ה' הוא מדויק, ומכוון הכל הכל  כי טוב עבורינו.

ולא סתם זה התעכב עד שנמצא קונה לדירתכם, כי כנראה מלמעלה לא טוב לכם להיות בדירה ההיא- אולי השכניפ, אולי בעיות בצנרת, אולי ניצלתם ממשהו רע שיש שם.. מי יודע... אבל ממש להתחזק בזה שזה כנראה הכי טוב עבורכם ןבעז"ה בהמשך תגלו למה..

איזה באסה ואיזה אכזבהדיאן ד.

נשמע ממש ממש קשוח.

אין עוד אופציות של דירות באזור שלכם?

אני חושבת שאולי כדאי לכם לשקול לעבור לגור אפילו בשכירות בדירה גדולה ומרווחת באזור שאתם אוהבים.

ולחפש בנחת אחר הדירה המושלמת.

חיבוק ענק♥️המקורית
מה שעולה לי - אולי בעיר אחרת תמצאו דירה הרבה יותר מרווחת במחיר טוב/ אולי עוד יש תקווה למצוא בעיר שלכם?
בעיר אחרת זה אכן אופציה שאנחנו שוקלים...שמיכת פוך

אבל זה מאד מורכב  כי הילדים יצטרכו לעבור מסגרות.. והם לא רוצים.. הם גם צד בעניין.

ב"ה הם ילדים חרוצים ויש להם מעמד טוב בחברה. קשה לי לחשוב שנצטרך לנתק אותם מכל הטוב הזה ואז הם יצטרכו להוכיח את עצמם בכיתה חדשה..

אתן מדהימות!שמיכת פוך

ועכשיו אני מבינה את הפסוק דאגה בלב איש ישיחנה.

אחרי ששיתפתי כאן וראיתי את התגובות  ממש ירדה לי אבן מהלב.

בינתיים אנחנו לא מוכרים את הדירה שלנו כי חוששים להשאר בלי דירה. מפחיד אותי לחשוב שנהיה ללא קורת גג עם תשעה ילדים..

שכירות לא באה בחשבון כי גם ככה קשה לנו לעבור, אז מעדיפים לעשות את זה פעם אחת ולתמיד ולעבור לדירה שלנו בע"ה.

אני משתדלת לחיות בהודיה  ולהודות על המתנות שיש לי ויש המון על מה להודות ב"ה!!!!!! אבל היום נשברתי. ואני נותנת לעצמי את המקום להתאבל ולכאוב..

טוב שאת נותנת לעצמך את המקום הזהשיפור
כנראה שלה' יש תוכנית יותר טובה בשבילכם, אבל עד שהיא תתגלה זה נורא נורא קשה❤️
האמת שזה קרה לנו פעםהבוקר יעלה

שרצינו ממש דירה והיא נמכרה לפני שמכרנו. גם אני לא הייתי לוקחת את הסיכון לקנות בלי למכור. ממש מבינה אותך!

אבל, זה נשמע לי קשה עד בלתי אפשרי לגור כפי שאת גרים, אז במקומך הייתי מוכרת ועוברת בינתיים לשכירות עד שמוצאת בית שעונה על הציפיות שלי. בהצלחה!

ומאוד קשה לתזמן קניה מכירה באותו זמן. תחשבי על זה. 

שכירות לא באה בחשבוןשמיכת פוך

כי את ההפרש שנצטרך להוסיף אנחנו מעדיפים לתת למשכנתא שניקח ..

וגם לעבור כמה פעמים דירה משכירות לקניה נראה לי קשוח מאד..

החלטתי שאני משחררת ממני נותנת להקב''ה לנהל את ההצגה.. הוא יודע שאין לנו מקום בבית ועשינו את כל ההשתדלות שאנחנו יכולים לעשות . מכאן ואילך זה שלו... שידאג לנו

וואו בא לי לבכות מתסכול רק מלקרוא אותךעדינה אבל בשטח

אני זוכרת גם שנים של מצוקה אצלנו לפני שעברנו לבית גדול יותר, את ההרגשה הזו שאין לך אויר. יכולה רק לדמיין את הקושי שזה כבר היה בידיים שלך והופ.

אני יכולה לעודד אותך בדברי אמונה? כאחת שקוראת אותך מהצד, יותר קל לי לראות , שמה שקורה ברגע האחרון, זה מאוד שקוף שהוא לטובה, אמנם כמובן להכל יש יד מכוונת, אבל פה ממש אפשר לראות שזה טוויסט בעלילה ובעז"ה, יבוא משהו אחר שיותר טוב לכם, אני רק מאחלת לך שיגיע מהררררר ושתראו את הטוב שבזה ולא תצטרכו לחפש למה זה עדיף והיה שווה לחכות.

אמן! תודה אהובה!שמיכת פוך
שולחת לך חיבוק ועוד משהועם ישראל חי🇮🇱

"אין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלוא נימא"

קחי את המשפט הזה איתך בכל פעם שאת מתבאסת על הדירה שלבסוף נמכרה למישהו אחר.

לבורא ברוך הוא יש תוכנית אחרת בשבילכם ,וכנראה הרבה יותר טובה.

מבינה את הצער בבית קטן עם הרבה נפשות,זה באמת לא פשוט וקשוח!

אבל הכל זמני

וברגע שתשחררי את זה ותתני לבורא להוביל ולא דווקא להרגיש שאת שולטת במצב, הדברים מתבהרים ואת תיווכחי לראות את זה בעצמך.

בטוחה שתמצאי את הדירה שאתם חולמים עליה, וגם אם מחוץ לעיר, אולי זה לטובה (בטוח).

מאחלת לך לידה קלה, התאוששות מהירה

ובע"ה קניה של דירה מעולה ומתאימה לכם מכל הבחינות!

ככה השם רצה, יותר טוב לא תמצא ...

אמן בע''השמיכת פוך
השיר הזה כ''כ מדויק לי עכשיו . רק חבל שאי אפשר לשמוע אותו;)
וואי המשפט האחרוןכורסא ירוקה
הבן שלי הביא אותו הביתה מהגן, נקרענו מצחוק. לא ידעתי שזה נפוץ 🤣🤣🤣
זה שיר חחחרקאני
באמת?? וואי לא שמעתי עליו בחייםכורסא ירוקה
איזה בורה יצאתי.. איך קוראים לו?
...רקאניאחרונה

כי ככה ה' רצה

חחח זה שיר מפורסם 😜😜עם ישראל חי🇮🇱
גברים יקרים גברים חמודיםניק חדש2

ברוך השם הנישואים שלי מוצלחים.🤚

אין צורך לחפור ולהציק. התשתם.

אני לא אשוחח עם גברים שלא לצורך.

יש לי גבר אחד יחיד ומיוחד ואני שלו לעד🩷🩷🩷🩷

אז די. הצקתם ברמות.

אל תסתפקו ואל תחזרו ואל כבר לא זוכרת איזה עוד שמות היו.

כמה חצופים אתם שאתם פונים לנשים נשואות פה.

אתם צריכים לשוחח עם מישהו לכו לפסיכולוג

נשים נשואות בפורום הן אינן הכתובת.

בהצלחה נשמות.

תודה לךךכנה שנטעה

מה נהיה פה, שגברים פונים בפרטי לנשואות (ועוד בקיאים בשרשורים שפתחו ואיפה היו פעילות)

מצטרפת לכל מילה, אלופה שפתחת שרשור על זה❤️

נשמח שמי שפנו אליה, תכתוב לנו🙏🏽יעל מהדרום
ממש.נעומית

אני באמת תוהה לעצמי, אין עוד שום מקום שאתם יכולים להטריד בו? באמת?

רק פורום הריון ולידה של ערוץ 7?

אל תדאגיאפרסקה
מי שפונה, פונה לנשים בכל הפלטפורמות. ככה זה באינטרנט, פתוח לכל כיוון ובטוטאליות
מדוייק!!!!!!!ממתקית
מצטרפתואני שר
הזוי שפונים ככה פתאום בלי קשר לכלום
גועל נפש של אנשיםדיאט ספרייט
כל כל נכוןא.ק.צאחרונה
ביטוח פרטי לילדים ופסיכיאטר ילדיםפה לקצת

מי שיש לה ביטוח לילדים-

איך זה הולך?

בטח יש כמה חברות, איך יודעים מה לבחור?

יש תקופת אכשרה או שמיד אפשר להיעזר בביטוח?

ואני רוצה לקחת את הבן שלי לפסיכיאטר ילדים לאבחון באופן פרטי-

איך יודעים איזה פסיכיאטר טוב?

איך בכלל מגיעים לפסיכיאטר? מגוגל?

לא רוצה דרך הקופה כי זה זמני המתנה ארוכים

ערכתי כי ראיתי שלא רצית דרך הקופההמקורית

לגבי אכשרה וכו - מניחה שזה תלוי בפוליסה ובחברת הביטוח. לדעתי אין מנוס מלעשות סקר שוק ולבדוק..

לגבי השאר לא יודעת לענות 

לאבחון עדיף פסיכולוג על פסיכיאטר...יראת גאולה
מה שידוע לי, שצריך שלא תהיה לך שום הפניה או חשד לפני שאת פותחת את הביטוח. אחרת התחום הזה לא יבוטח.

אני חושבת שמבקשים המלצות... לדוגמא כאן 😏

תתיעצי עם עזר מציוןמולהבולה
יש להם מוקד של קשב וריכוז
לא מכירה ביטוח פרטימתואמת

אבל מצטרפת לזה שעדיף פסיכולוג לאבחון, בדרך כלל.

ואיך בוחרים מישהו מתאים? קודם כול צריך להתאים את המאבחן לחשד שלכם - יש כאלה שמתמחים בקשב, יש כאלה שברצף, יש כאלה שבנפש...

אחרי שאת מוצאת (באדיבות גוגל) פסיכולוג או םסיכיאטר לפי ההתמחות שאתם צריכים - את יכולה להגיע לכאן כדי לבקש עליו המלצות

הפסיכולוגית של הגן אמרה ללכת לפסיכיאטר פה לקצת
@יראת גאולה

למה זה משנה?

אז כנראה זה תלוי מה החשד המדויקמתואמת

לרוב פסיכולוגים עושים אבחון ופסיכיאטרים מאבחנים בשביל להתאים טיפול תרופתי, אבל זה בהכללה.

בכל אופן, התייעצתם עם אשת מקצוע שמכירה את הילד מקרוב, אז תלכו לפי ההמלצה שלה.

היא לא מכירה פסיכיאטרים שהיא יודעת להמליץ עליהם?

בעיות התנהגות, זאת הסיבה לאבחוןפה לקצת
אשאל שוב אם צריך דווקא פסיכיאטר
לדעתי פסיכולוג טוב יכול להתאיםתופחת
ואני ממליצה לכם, ההורים, למצוא פסיכולוג טוב שאתם מתחברים אליו ומשלב גם הדרכת הורים, ולהתחיל טיפול דיאדי בזמן הקרוב.

#מדברת מנסיון

גם פסיכולוג טוב וגם מתחברים אליו?פה לקצת
רק למצוא טוב זה מורכב 😅

מקווה שנמצא את האחד שיהיה שליח טוב 

אני יודעת שעדיף דווקא פסיכיאטרשופטים
במקרים לא ברורים וחד משמעיים כי יש לו יותר אפשרויות אבחון.

אנחנו לשאלה דומה הלכנו לתומר מבורך מלוד והיה ממש בסדר, אין לי ניסיון עם עוד כדי להשוות. זה היה פרטי לא ביררנו לגבי החזרים

למה לפסיכיאטר יש יותר אפשרויות אבחון?מתואמת
נשמע לי שצריך כאן יותר פסיכולוגמתואמת

אבל אני לא אשת מקצוע...

ובקשר להדרכת הורים - גם אני ממליצה אצל פסיכולוג, אבל לפי מה שהבנתי עדיף שזה לא יהיה אותו אחד שמאבחן את הילד. זה מסבך את העניינים🙈

בכל אופן, נראה לי שדחוף יותר לאבחן, ואז לראות מה אפשר לעשות.

יש לי המלצה לפסיכולוגית בירושלים ולפסיכולוג בבית שמש, אם מתאים. שניהם בעיקרון מאבחנים אוטיזם, אבל לפחות לפסיכולוגית - יש ראייה רחבה יותר מזה.

חשוב לי להגידעלמא22

מי שאין לה ביטוח פרטי לילדים, תעשו עכשיו, לפני שחס וחלילה צריך להשתמש בביטוח כזה. אם רוצים לעשות לילד כשיש בעיה, זה כבר הופך להיות קשה לעשות, עד בלתי אפשרי (אלא אם אפשר בלי הצהרת בריאות).

מניסיון כואב

אני בכלל לא ידעתי שזה כזה זול, הייתי עושה מזמןפה לקצתאחרונה
חשבתי שזה יעלה 100+ לילד
תגידו, זה נשמע הזוי כשמישהי מספרת לך שהיא מניקהממתקית

פעוט בן שנתיים ואחת עשרה חודש?
סיפרתי לכמה נשים כבדרך אגב בגינה.

קיבלתי תגובות לא נעימות ושל הלם.
חשבתי שזה יותר נפוץ, הן די הגיבו בתדהמה ובהסבר שאני צריכה להפסיק ואני לא נורמאלית

מצאתי את עצמי מתנצלת מולן שאני עוד מניקה.
אגב, מניקה רק בבית לפני שינה וכשחוזר מהמעון, זה לא שאני מניקה בחוץ או כל דקה. (שגם זה בסדר נראה לי למי שזה נוח לה...)

אני בעד הצעת חוקאמונה :)

ייאסר על אישה להביע דעה על קושי שאני עוברת אם היא סבלה ממני פחות ממני חח, ובעיקר אם הוא עבר

אלא אם ביקשו ממנה לעשות את זה

כאילו ברור שכמות זמן לא אומרת על רמת הקושי וכו'

אבל אשכרה מישהי לא מוכרת בכלל התחילה לעשות לי הרצאה על התהליך שלה בציפיה לילדים 

כשהיא עם 2 ילדים (לא תאומים) תוך 3 שנים מהחתונה

ואנחנו בטיפולים

מי ביקש את זה

סליחה על המרמור... מנסה לחזור להיות אופטימית

(ובאסה שאחרי זה לא התחשק לי בכלל להמשיך לדבר איתה וחושבת שהייתי לא כזה נחמדה... מצד שני לא כיף לי ששואלים איפה השארתי את הילדים אם הם לא קיימים. ובטח ובטח שלא להמשיך לשאלה הבאה כמה זמן את נשואה!!)

וואו! כמה אני מזדהה עם הפסקה האחרונה שלך❤️רק רגע קט
אני ברגעים כאלה לא עושה חשבון של נחמדות. עושה מה שמגן עלי באותו רגע.
תודה! זה באמת מה שעשיתי;)אמונה :)

אבל היא לא התכוונה לרע... אז התבאסתי על עצמי כזה

מותר להתבאס על טעות שמישהו עשהרק רגע קט

באסה שונה מכעס. אני מבינה למה אפשר לסלוח לה אם היא לא התכוונה, אבל אל תכעסי על עצמך שאת מבואסת מהשיחה איתה.

חיבוק, תעשי לך עכשיו משהו כיף לעצמך❤️

רק תדעי שאת לא חייבת לענות על שאלות אם לא נוח לך!נפש חיה.
חד משמעית מסכימה איתךאמונה :)

אבל שאלה בקטע ידידותי.. 

ובסוף זה יוצא יותר רע אם אני מתחמקת מלענות כמה זמן אני נשואה נגיד, כאילו מה הסיפור שלי

ידידותי , עד שאת מרגישה שזה מפריע לך וכבר לא נעיםנפש חיה.

את יכולה לענות בערך

וזה לא עניינו של אף אחד למה אין לך או יש לך ילדים/ עבודה/ בית/ כסף וכולי. 

מסכימה איתךמולהבולה

בכלל אני בדעה שאנשים צריכים להפסיק להביע דעה

על אתגרים של אחרים

וואוו חחחח אני בעדשירה_11

אם כי גם חודשיים המתנה למי שרוצה זה מבאס

אבל להשוות לשנים???

צמרמורת!!! ז

לא תמיד חייבים להיות נחמדיםמאמינה ומתאמנת

אפשר להתעלם בנימוס מהשאלה או להעביר נושא. אפשר לאמר שלא מתאים לך לדבר על זה. אם אנשים לא נרמזים פשוט לסיים את השיחה וללכת גם אם זה לא נראה נחמד.

לא תמיד נעים לי לעשות את זה אבל הרבה פעמים כן. למדתי לחתוך את השיחות האלו ולענות רק כשמתחשק לי. לפעמים רק השיחה והחיטוט בנושאים הרגישים עושה לי ממש רע (אצלי לא מדובר בציפייה לילדים אלא במשהו אחר)

וואי מטריףףף. חכתה חודשיים? כולי רחמים. חיבוק לך!אורוש3

נשמעת חסרת טאקט ורגישות גם אם לא התכוונה.

בטח שהיית לא נחמדה.

אבל היא זו שצריכה לבדוק עם עצמה למה ולא את.

מילא ששאלה איפה הילדים. אמרת שאין, מוזמנת להסמיק ולמלמל בהצלחה, בע''ה ולשתוק.

מה הקשר לשאול כמה זמן את נשואה.

ולנאום לך על המתנה שלא הייתה לה.

זה חוסר רגישות בסיסית...

תקשיבי שאני אחרי המתנה אבל היא לא לילד ראשון! וגם לא שני. ולא מעיזה לאורך כל התהליך להשוות את עצמי למי שמחכה ללא ילדים. אין. זה לא אותו קושי בשום צורה. זה תמיד בסדר להתבאס או להרגיש אתגר אבל בפופורציה!! ולא לחשוב שמבינים אחרים שהמצב שלהם פשוט שונה לחלוטין! אני לא אומרת, יש מקום בעולם גם למי שחכתה ארבעה חודשים מותר לה להרגיש שזה היה לה מאתגר. אבל בשום צורה לא לחשוב שהיא הרגישה או מבינה את ההרגשה של מי שמחכה שנים לילד ראשון. או שלוש שנים לילד שני. קיצר זה היה לא לעניין. ולגיטימי מה שאת מרגישה!! 

וואי תודה!אמונה :)

ממש הבנת אותי! וגרמת לי לחייך אז תודה רבה

באהבה 🩷 והמון המון בהצלחה!!אורוש3
יאללה אומרת פרק תהילים בשבילך. חיבוקים 
וואי איזה מהממות אתןאמונה :)

תודה רבה על ההזדהות!! עוזרות לי להירגע מזה...

יש אנשיםרקאניאחרונה

חסרי טאקט בעולם

ויש אנשים שנפלט להם בטעות

יצא לי לדבר עם 2 נשים, אני ועוד אחת בהריון והשלישית אין לנו מושג מה הסטטוס שלה

ודיברנו על הקושי של ההריון

ואחר כך דיברתי רק עם השניה שבהריון והגענו למסקנה שיכול מאוד להיות שיצאנו חסרות טאקט

אנחנו לא מכירות אותה

לא שאלנו אותה שום שאלה עליה

דיברנו ביננו על הקושי שלנו

אבל אם היא מחכה זה יכול לצאת מאוד חסר טאקט

אז מי שיצא לה להיפגע בכאלה מקרים ממש ממש סליחה

לפעמים מי שפוגעת לא מתכוונת בכללללל

אולי יעניין אותך