1.משחק הנסיכה- כולם יושבים על כיסאות חוץ מחניך אחד, כך שיש כיסא פנוי במעגל.
המטרה של החניך היא להתיישב על הכיסא פנוי, אבל מותר לו ללכת רק בצורה של עקב לבוהן (כמו נסיכה..). מטרת השבט היא למנוע מהחניך לשבת על הכיסא ע"י כך שחניך אחר יישב עליו (כך שמיד יש כיסא אחר פנוי, וכך המשחק ממשיך הלאה..)
אם החניך הצליח להתיישב - בוחרים חניך אחר ומשחקים שוב.
מסר- כל פעם היה כיסא פנוי והיה צריך חניך אחר שיקום,ייקח יוזמה ויישב על הכיסא הפנוי כדי שכל שאר החניכים לא יפסלו (כדאי להדגיש את העובדה שכל פעם מישהו אחר ישב על הכיסא וזה לא אותו אחד שלקח יוזמה), כך גם בחיים אנו צריכים לקחת אחריות על סביבתנו כדי שדברים ייעשו.
2. כל החניכים עומדים בשורה ומקריאים כל מיני הגדים. כל חניך שחשוב לו הדבר הזה שאותו אמרת או שהוא מאמין בערך הזה מתקדם צעד קדימה. אחרי שסיימת לקרוא את כל ההגידים דאג שכל החניכים יזכרו לאיפה הם הגיעו.
"חשוב להקים עמותות חסד"
"חשוב לעזור לזקנה לעבור דירה"
"חשוב לדאוג לחיילים"
"חשוב לפתח חברה טובה יותר"
"חשוב להוביל שינויים במדינה"
"חשוב ל..."
3. מחזירים את החניך שוב לשורה הראשונה, וקוראים עוד משפטים. עכשיו בקש מכל חניך שמקיים את ההגד הזה (אבל באמת!!) להתקדם צעד אחד קדימה.
"אני מתנדב"
"אני מקים עמותות חסד"
"אני דואג לחיילים"... וכו'
מסר- אומנם דברים חשובים לנו. אבל מה אנחנו באמת עושים?
מראים לחניכים את הפער בין מה שחשוב לנו לבין מה שאנחנו עושים בפועל.
ולמה זה ככה? כי אנחנו לא לוקחים יוזמה, אנחנו עושים הכל רק בתיאוריה, מחכים שמישהו אחר יעשה בשבילנו את הדברים החשובים.
4. מקריאים את "מתקן החלומות" של אורי אורבך ז"ל.
אפשר גם רק להקריא את הקטע האחרון:
"רעיי בני הכפר, שכניי, ידידי
תוכלו לתקן חלומות בלעדי.
זה אפילו מומלץ וכדאי.
זה לא האבקה או מכון מפואר.
החיוך, המבט-זה העיקר.
ותשומת הלב ויחס מעט, אהבת הזולת, הליטוף, המבט.
אם בזה תשתמשו בטוב טעם ודעת. חלום רע לא יבוא, לא דרקון ומרשעת.
אם תראו את הכל בפשטות וביושר, תתקנו לעצמכם כל חלום באושר.
על כן כעת, תסתדרו בעצמכם.
ומי ייתן ויתגשמו כל חלומותיכם!"
מסר- חברה, לא לחכות שמישהו אחר יעשה במקומכם את העבודה, פשוט לקחת אחריות!
(אם החניכים לא מכירים את אורי, מומלץ להסביר להם מי הוא היה, ומה הייתה תרומתו לעם ישראל)
5. צופר לסיום "במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש"
נסביר לחניכים שפירוש המשפט הוא שבמקום שאין אנשים - כלומר, אין אף אחד שיעשה דבר מסוים, השתדל להיות איש כלומר, תעשה את זה אתה.
מוזמנים להפיץ!