מכירים את הסיפור (אחד מהם) על רבי לוי יצחק מברדיצ'ב?קשה קשה

בס"ד

יום אחד ראה רבי לוי יצחק עגלון אחד מתקן את העגלה שלו תוך כדי תפילה, כשהוא עטוף בטלית ומעוטר בתפילין. הרים רבי לוי יצחק את עיניו לשמים וקרא: "אשריך רבונו של עולם שאלו הם בניך! אפילו בזמן שעוסקים בצרכיהם הגשמיים הם עוסקים בתפילה!"

אז פתאום הבנתי שהסיפור הזה מדבר עלי.

מספרים שאחד האדמו"רים נפטר, ולאחר השבעה והשלושים מינו את בנו, צעיר כבן עשרים, לאדמו"ר. למחרת, קם הבחור אי שם בין סוזק"ש לסוזת"פ, ובדרך לבית המדרש הוא עצר לשתות כוס יי"ש. לאחר שחרית פנו אליו זקני החסידים ואמרו לו כי כעת, כשהוא האדמו"ר, לא ראוי שיתנהג כך וישתה יי"ש על הבוקר. האדמו"ר הצעיר תמה ושאל אותם: "למה אתם אומרים שיש בכך פגם? הרי מאז ומתמיד אני זוכר שאבא שלי היה שותה בשעה כזו כוס יי"ש". אמרו לו זקני החסידים- "אביך עליו השלום, היה קם תמיד קודם עלות השחר, יוצא לטבילה במקווה ומתבודד ביער. לאחר מכן היה מתפלל כוותיקין ויושב ללמוד. לאחר מספר שעות של לימוד, בערך בשעה שבה קמת, הוא אכן היה שותה כוס יי"ש, כדי להתחזק ולהמשיך ללמוד. ולכן לא היה לנו מה להלין עליו. אם וכאשר מצבך יהיה כזה- גם עליך לא נלין אלא נשמח בחלקנו שזכינו לרבי צדיק"

מאבא שלי למדתי אהבת תורה. ראיתי אותו לומד כשהוא מחכה שאחי יצא מהגן, בתור לרופא שיניים ולאופטומטריסט, ובעצם בכל מקום ובכל זמן. ראיתי והפנמתי. ומאז הסתובבתי תמיד עם ספר ולמדתי. בתחנה כשחיכיתי לאוטובוס, בשיעורים מתחת לשולחן, בתפילה כשחיכיתי לש"ץ ובכל רגע מת שהיה לי. רמב"ם ומשנה, גמרא ומשנה ברורה.

אבל פתאום הבנתי שאני כמו העגלון ההוא.

הרי אבא שלי, לומד כל היום, מהרגע שהוא גומר לעבוד ועד שהוא הולך לישון. ולכן באמת, כדי שלא להפסיק מלימודו, גם בזמנים מתים הוא למד. אבל אני- כל הלימוד שלי הוא רק בזמנים כאלה. מתי כבר אני יושב ולומד- קובע עיתים לתורה? בדיוק הפוך מאבא.

אני לא מתחרט חס ושלום על מה שלמדתי, אבל על זה שעשיתי את תורתי עראי- לפחות קצת...

מכירים את הסיפור.פינג.

ואני עדיין חושבת שמשהו בהשוואות האדמו"ר ששתה יי"ש ללימוד תורה מעט שגוי,

כי במעשה שתיית יי"ש אין ערך. זה אפילו פגום. רק כשעושים אותו במצבים מסויימים הוא מקבל ערך.

ללימוד תורה יש ערך. עצום. בכל מקום וזמן.

היה צריך יותר? יכול להיות. תמיד צריך.

אבל כל דקה של לימוד. מתחת לשולחן, בתחנה, בכל רגע מת, כל דקה היתה קנייה של חלק בעולם הבא,

כל דקה העלתה אותך למקום גבוה יותר.

ואני פשוט רק מקנאה בך על זה.

זה יפה...צבי-ליזציהאחרונה
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך