משהו לא בסדר אצלי בראשאנונימי (פותח)

ראיתי שמישהי כתבה על זה כאן , אבל בכל זאת החלטתי לפתוח שרשור חדש. 

אדל ביטון.

התפללתי עליה כל יום שישי עם הדלקת נרות. אבל איפשהו היה ברור לי , גם ממקרים קודמים , שזו אשליה. בקיצור מאז שזה נגמר , והילדה היקרה הזו נגאלה מייסוריה , אני לא מפסיקה לבכות.

לי עצמי יש ילדה בת שלוש , ואני כל הזמן בחרדות .

גילוי נאות: אני לא דתיה .

הילדה שלי רוב הזמן רואה אותי עצובה. גם לפני כן . למה? זאת שאלה טובה . זה לא שלא עברתי דברים לא פשוטים בחיי, אבל לדעתי אין קשר. 

מה שכואב לי , זה שבגלל שמדובר בילדים , אנשים לרוב ממשיכים לסדר היום . כשחושבים על אלו חיים היו מצפים להם , ילדות , נערות משפחה-חיים  - וכל זה אבד לנצח - אז אצלי זה כאב ללא מרפא . ואני גם חושבת על המשפחה שיושבת שבעה . בקיצור אני פוחדת מהמחשבות שלי .

נראה לי שהמחשבות שלך ממש בסדרפסיפלורה מנגו
זה אבל
גם אם אדל לא היתה הבת שלך, אבל השקעת הרבה אנרגיה רגשית בתפילות עליה,
ועכשיו זה גם שוק שהיא נפטרה, וזה הזמן להתאבל ולהצטער. היא חלק מהעם וזה כואב אפילו בלי קשר ביולוגי.
סביר מאוד להיות עצובה, ואם זה מפחיד אותך, תתני לזה זמן עד סוף השבעה וכשהמשפחה קמה, תתאמצי גם את להמשיך.

קראתי השבוע שאורי אורבך ז"ל, שגם נפטר לפני שבוע, אמר בעבר שכשמישהו נפטר אנו מתאבלים על החלק ממנו שבתוכנו. וזה נראה לי מאוד נכון אלייך. השקעת בה בתפילות ובמחשבות, את רואה מולך גם את הילדה היקרה שלך (עד מאה ועשרים) והכל יושב לך מאוד חזק בלב.
תני לעצמך לכאוב, וגם אח"כ לזמן לעשות את שלו ולקחת כוחות ולהמשיך בחיים.

לכל זמן ועת תחת השמיים
עת ספוד ועת רקוד
זה באמת מאד כואב..ד.

אין מה "לפחד" מהמחשבות הללו.. שאדם רגיש לזולת וכואב את כאבו - זה לא חיסרון.

אבל אח"כ צריך לתעל את הדברים לכיוון פרודוקטיבי ובונה.

אנחנו לא יודעים סוד הנשמות - ולא יודעים מה תפקידו של כל אחד ובמה השלים תיקונו בעולם.

כל זמן שמדובר לפני כן - צריך להרבות בתפילה (וזו לא "אשליה" - אכן תפילה יכולה לעזור; ולפעמים כבר "נגזרה גזירה"..) - לאחר שכבר קרה, לצערנו, צריך לדעת שגם זה מאת ה', להצטער על האבידה, ולהוסיף בטוב.

להתייחס אל השמחה לא רק כאל משהו "פסיבי", אלא כמשהו פועל. בונה. אם הילדה הזו איננה כאן - אנחנו צריכים להוסיף חיים, לגדל ילדים בשמחה. אז תקחי את זה כמשימה, התרומה הקטנה שלך - לשמח את הילדה שלך, לגדל אותה בטוב. לשמח את עצמך.. כנגד הרשעות שבהריגתה, תוסיפי חיים ליהודים: גם לך, גם לה, לכולכם. תראי את זה כמשימה חשובה ויוצרת.

אני באיזשהו מקום ידעתי שאין תקוהאנונימי (פותח)

ובכל זאת המשכתי להתפלל. אני מרגישה שהממשלה והנבחרים אדישים למוות של מתנחלים בדרכים . זה מדכא אותי ואני רוצה לעזוב את הארץ . 

אני דרך אגב לא מתנחלת , אלא ממקום נוח מאד , קרוב למרכז הארץ. 

קשה לי מאד לשמוח . למרות שאני מתפקדת פחות או יותר כרגיל , אני כרגע בסוג של שבעה . אני אפילו פוחדת לכתוב את זה. 

תראי,ד.

"אבילות", זה חלק מהעיכול.

העיקר שתזכרי מה שאומרת ההלכה, ש"אין מתקשים על המת יותר מידי".. יש זמנים שנקבעו - "מכאן ואילך, אי אתה רחמן יותר ממני"...

אכן, אי ההתייחסות החמורה-לגמרי למצב בכבישים - למרות ההשתדלויות - היא שערוריה. אבל הדרך היא לא בייאוש, וודאי לא בבריחה מהארץ חלילה..  אלא בלהוסיף איכפתיות.

אם הרבה אזרחים - לא דווקא "מתנחלים" ימחו על זה, כולל כתיבה ללשכת שר הביטחון וכד', על אף שזה נראה "דברים קטנים" - יש השפעה מצטברת.

את רואה שה"מתנחלים", כדי להחזיק בארצנו, גרים במקומות הללו. בדרך כלל גם נוסעים לשלום לגמרי.

אז תשתדלי במובן הזה להיות "עורף" טוב..

להשתדל לפעול, להוסיף טוב וחיוב.

לתפילה שלך יש כחאנונימי (3)

זה מאוד עצוב (אם את מרגישה הזדהות עמוקה את יכולה ללכת לנחם את המשפחה.)

ובאמת הסיפור של אדל נגע בכל כך הרבה אנשים שכלל לא הכירו אותה אבל הזדהו, כאבו, התפללו.

ומצד שני -

אנחנו לא מחשבים חשבונות שמים, למה הקדוש-ברוך-הוא רצה עכשיו לקחת את הנשמה הזו אליו.

אומרים שילדים שנפטרים בגיל צעיר הם נשמות מיוחדות, גבוהות במיוחד, שנשלחו לעולם לעשות תיקון קצר

ולכן הם שוהים פה זמן קצר.

האם אפשר להבין מה זה אומר? כנראה שלא.

אבל יש בזה משהו מנחם. ועדיין אנחנו מזכירים לעצמנו שעם כל הכאב -

יש בורא לעולם.

אני מכירה מסביבתי הקרובה כמה סיפורי ניסים (אחד ממש טרי מהחודשים האחרונים)

על אנשים שחזרו לחיים במצבים שהרופאים התייאשו והרימו ידיים.

התייאשו אני מתכוונת - ממש התייאשו. לא נתנו סיכוי, והמצב רק הלך והחמיר.

והמשפחה לא התייאשה.

וממש ראו ניסים מול העיניים.

האם אפשר להסביר למה הקדוש-ברוך-הוא בחר לקחת אליו נשמה מסויימת, ונשמה אחרת נשארה כאן בעולם?

החיים הם לא שחור לבן.

חיים מורכבים מעצב, ושמחות, תמיד מארג החיים שלנו שזור משילוב כזה, שלפעמים נראה בלתי אפשרי להכיל אותו -

עכשיו הלב שלי נשבר מכאב, ובערב חתונה וריקודים, ועוד שבוע פורים...

כדי להתחזק ולהרגיש טוב - להשתדל לבטוח בהשם ולהיות בשמחה גם כשקשה, להודות על דברים פשוטים -

על שאת בריאה ושלמה, על שיש לך ילדה נפלאה, כשרונות שיש לך, על חברות טובות,

על כל הדברים הטובים שיש לך בחיים (את יכולה לעשות רשימה).

זה נותן פרספקטיבה ועוזר.

כל פעם שתעשי רשימה כזו תיזכרי בעוד דברים...

טוב , אם ההסברים של תיקון קשה ליאנונימי (פותח)

כי אני לא מאמינה בזה . אני מאמינה שיש לאנשים בחירה . ואנשים רעים בחרו לחנך אנשים רעים שזרקו אבנים. אנחנו בחרנו להחליק , להתעלם , ולפעמים אפילו לשתף פעולה , בתואנה של שלום , ויש מקום לשני עמים . את מחיר השקר הזה שילמה ילדה קטנה. 

ה' בחר לקחת אליו את הנשמה הזו , כדי לגאול אותה מהייסורים האיומים שהיו מנת חלקה . 

אני כותבת ובוכה . 

...ואני מוסיפה , שברמת הבחירה ,צריך לעשות משהו - אבל זה יותר גבוה ממני. למשל לספח את יהודה ושומרון , להחליט בלי לפחד על עונש מוות למיידי אבנים . אני מרגישה שאני גם צריכה לעשות משהו , אבל אני לא יודעת מה . תפילה לא תספק אותי וכמובן שאני רוצה לחשוב על עצמי כאדם לא אלים . וגם עוד אלימות לא תועיל.

אני לא מרגישה צורך להודות כרגע, למרות שכמובן שאני אסירת תודה. לילדה הזו זה לא יעזור. 

כתבת דברים חשובים..ד.אחרונה

נוגעים ללב ואמיתיים.

ולא סותר זה  שיש אנשים רעים שצריך להילחם בהם מלחמת חורמה, והם מחנכים לשנאה - לכך שלמפרע מתברר שלכל נשמה יש את זמנה. זה קצת קשה להסביר - אבל זה לגמרי הולך ביחד. אנחנו צריכים להתייחס כמו שכתבת כעת - לעשות כל שביכולתנו. ה' עושה את חשבונותיו.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך