ילד בן 2.5 שמתעורר פעמיים שלוש בלילהMP2

בני עוד מעט בן שלוש מתעורר לפחות פעמיים בלילה ומצריך טקס השכבה מחדש קשה לו מאד להירדם גם בתחילת הלילה ואני צריכה לשבת לידו כל הזמן. אבל אז הוא עייף. אז זה בד"כ סביר ולוקח בין 15-30 דק'. אבל באמצע הלילה אני מוצאת את עצמי יושבת איתו שוב למשך שעה פלוס בסביבבות 10 -12 כשאני עדין ערה ומשכיבה אותו מחדש וזה פשוט סיוט אני חייבת לרוץ אליו ברגע שהוא מצייץ כי אחרת הוא קם מהמיטה.. ואסור לי לצאת..

אחרי טקס ההשכבה השני הוא מתעורר שוב בסביבות 1-2 בלילה ומגיע אלינו למיטה ואז אין לנו את הכוחות לקום אליו והוא מצטרף אלינו.

(אציין שאני אחרי לידה ילד בן 3 חודשים אבל הגדול היה כך גם קודם תמיד התעורר מכל רשרוש וגם בלי סיבה)

אין לי כח לטפל בשתיים בוכים באמצע הלילה גדול עלי אני צריכה קצת לישון כדי שאוכל לקום בבוקר כמו בנאדם לטפל בהם וללכת לעבודה יש למישהי רעיון מה לעשות כי אני ממש אובדת עצות?!

קשה לך מאוד, ברור שגם את צריכה לישון, תארי את סדר יומוחכמה בלילה

של הגדול מבחינת שינה וערות

לכי לייעוץ שינה, לנו זה ממש עזר!סדר נשים

משהו אולי מפריע לו?אנונימי (2)

כמה זמן זה כך שהוא מתעוררלולא חוזר לישון מיד? לפני הלידה או רק אחירה?

שללתם תולעים?

אולי חלומות רעים?

אולי קר / חם לו?

אולי הוא ישן הרבה בצהריים?

חשבנו וניסינו כמעט הכלMP2

היה תקופות קצרות שהוא ישן לילה שלם אבל המצב הנוכחי הוא הרבה לפני הלידה כבר מלא זמן

כן חשבתי אולי משהו מציק לו היה גם תקופת תולעים היו גם שניים תמיד יש משהו אבל בין לבין כשהכל נראה בסדר הוא עדין מתעורר..

ולא הוא כבר לא יושן צהריים (זה הפחית קצת את בעית ההירדמות בתחילת הלילה)

תודה על התגובות

כנראה שנצטרך יועצת שינה הלוואי שהיא תוכל לעזור!

מוכר וקשהפרח חדש
גם בני היה קם בלילות ומתקשה להרדם שוב במשך כמה וכמה שעות, באותה תקופה הלכתי איתו לטיפול בדלקות חוזרות אצל הומאופטית, וסיפרתי לה על הלילות, והיא אמרה שזה גם יכול לעזור לזה. ואכן, לאחר כמה שבועות של טיפול זה עבר לו וחזר לישון כרגיל, וגם אם קם הצליח להרדם שוב.
מה שאני עשיתיaima

דבר ראשון אני חושבת שזה קצת אופייני לגיל שהם יכולים לצאת מהמיטה והם יותר עצמאיים וצריך פשוט לעמוד על העיקרון זה לא פחות לטובת הילד מאשר לטובתך. גם הוא צריך לישון לילה רצוף.

אז דבר ראשון באמצע הלילה אין טקס שינה. פשוט מחזירים למיטה. אם את רוצה להיות נחמדה את יכולה להגיד לו בלילה ישנים במיטה לתת נשיקה וללכת ואם הוא יוצא להחזיר. שוב ושוב ושוב גם 30 פעם. באותו טון רגוע. בלילה ישנים במיטה. 

ולצערי גם כשהוא מגיע באמצע הלילה כשאת שפוכה מעייפות ואת נותנת לו לישון לידך  את צריכה לקום. זה רק לכמה לילות.  אני תלשתי את עצמי מהמיטה למרות התשישות והחזרתי למיטה. 

כמה פעמים כאלה ותדירות הביקורים הליליים תרד משמעותית. אבל את חייבת להיות עקבית. בהצלחה!!

ולכל המתחסדים שיקפצו להגיד שילד צריך חום ואהבה בלילה ומעדיפים אמהות מתמוטטות וילדים שלא מקבלים את צרכי השינה שלהם במקום ילדים מחונכים שמקבלים את צרכיהם אז לא אתם טועים. ילד בלילה צריך לישון. הזמן לתשומת לב כללית היא ביום.

גם הילדים שלי יודעים שהם יכולים לבוא אלי אם יש להם חלום הם מפחדים ממשהו וכולי. אבל נקודת המוצא היא שבלילה ישנים ובאים לאמא רק לצורך.

נשמע שצריך פה שינוי משמעותי,מטרי
כי זה לא הכי נורמלי שילד מתעורר וכ״כ מתקשה להירדם בחזרה.
לדעתי, לא צריך לאפשר לו את ה׳פינוק׳ הזה בלילה, שאת לידו, מדברת אליו... כי הוא גם נהנה מזה ויודע שזה יבוא. את מרגישה שהוא מקבל מספיק תשומת לב במהלך היום? אולי יש אפשרות שגם אבא יגש? את עסוקה עם החדש...
מסכימה עם דבריה של aima, וגם לגבי היועצת שינה. בהצלחה!
תגובה +תודהMP2

aima תודה כנראה שזה באמת מה שאני צריכה לעשות!!

מטרי- אני מסכימה שזה לא כ"כ נורמלי לכן בדיוק אני מתייעצת..דבר שני כשאני נכנכסת אליו בלילה אני ממש לא מדברת איתו אני רק יושבת שם והוא יודע שאני שם עד שהוא נרדם אחרת הוא קם ובוכה ומילל. אני לא חושבת שיש קשר לחוסר תשומת לב הוא מקבל עודף ב"ה מפונק מידייי אולי זה הקשר.. וברור שגם בעלי ניגש אליו.

תודה לכולכן מקוה שזה יפתר בקרוב!

גם אצלנואנונימי (3)אחרונה

מאז שגדלה לי הבטן, חודש שביעי בערך, ובת ה3.5 החכמה מאוד שלי התחילה להבין

שהולך להיות פה שינוי , כרגע היא בת יחידה ומקבלת המון מכל הסביבה ב"ה.

היא קמה בלילה ורוצה אותי . עד אז היא ישנה לילה שלם יופי, חוץ מבתקופה של צוק איתן

שהיו אזעקות בלילה ואם קמתי על השניה של הציפצוף הראשון רצתי איתה

בטיל למקלט על הידיים, 15 שניות מהבית למזלי, אם השכן הדפקט לא היה חונה את הרכב שלו על הפתח ואז הייתי צריכה לעשות סיבוב קטן  והיה לוקח 20 שניות שזה סוף הזמן. אין צורך לומר שהוא לא היה יורד למקלט,

הבן אדם כמעט ולא עובר בדלת של המקלט אפילו, עם הרוחב שלו. או שמישהו אחר היה חונה את הרכב  שם 

כאילו חסר מקום לחנות חוץ מהפתח של המקלט, אבא היה חודש במילואים, והתחושה היתה מאוד קשה ולחוצה.

יום הולדת 3 חגגנו אצל סבתא בממ"ד.

בתקופה הזו היא ישנה איתי ביחד, כי היה לשתינו קשה לא להיות צמודות אחת לשניה וגם כדי שאוכל לרוץ איתה בזריזות בלילה למקלט, חודשיים אחר כך היא עוד לא ישנה כמו שצריך, ואז זה הסתדר לכמה חודשים והיא ישנה מעולה כמו קודם,

אז גדלה לי הבטן וחל השינוי שהוא נטו בגלל ההריון. 

הבובה שלי הולכת לישון מוקדם, קצת לפני שמונה, ולפעמים קמה אפילו שלוש פעמים בלילה, 

זה קשה, נכון, ואחרי הלידה זה יהיה יותר קשה. 

אבל ב"ה שיש לנו ילדים.

היתה מישהי שמאוד קיטרה והתלוננה על הספסל בגן ציבורי על התינוק שלה שלא ישן בלילה,

שכנה אחרת שישבה שם והיתה בטיפולי פוריות שנים ארוכות , אמרה לה "רוצה להתחלף איתי? אני אשמח"

אותה אמא השתתקה. 

תתנחמי בזה שהתחליף ללא-לקום בלילה זה להיות עקרה או רווקה. 

אז כשהיא אני מחזירה אותה למיטה בשקט, אם היא מבקשת סיפור אני אומרת לה בשקט שסיפור זה ביום ושבלילה ישנים

היא אומרת תשבי לידי, אני יושבת לידה 10 דקות גג, גם אם היא לא נרדמת אני פורשת,

אם היא קוראת לי בזעקות שבר אני באה, אם היא סתם קוראת , לא בלי נקיפות מצפון, אני נותנת לה להירדם לבד,

ומרגיעה את עצמי שזה מה שטוב לה, וזה לא יעשה לה טראומות , כי כל היום אני זמינה לה ומרעיפה עליה אהבה ובלילה ישנים כדי שיהיה לה כח להנות בגן למחרת. 

עד לא מזמן נתתי לה לישון איתי במיטה כי לא היה לי כח, עכשיו הפסקתי והתחלתי להחזיר אותה גם בפעם ה10,

כי אני כבר חושבת על מה יהיה אחרי הלידה. אני קצת לפני.

אין לך מה להיות בגישה של הוא "מפונק מידיי" ושזה בגלל זה.

עובר עליו שינוי רציני היה בן יחיד עד גיל שנתיים +, נסיך בלעדי, פתאום לאמא גדלה הבטן, אחר כך

הגיע תינוק, הוא כבר לא לבד ואמא כבר לא 100% שלו. תביני אותו ואת הקושי שלו אל תעשי לו עוול של להיות בגישה שהוא לא בסדר

ושהוא מפונק. הוא ילד קטן מאוד. שנתיים וחצי זה ממש קטן, אפילו שלעומת התינוק יש מצב שהוא נראה לך

גדול. הוא לא. הוא קטן מאוד.

כמובן שצריך לחנך, להחזיר למיטה , לתת מינימום תשומת לב בלילה, ולעשות את המקסימום כדי שיישן טוב ,

בשבילו ובשבילך. 

מצד שני, את סה"כ שלושה חודשים אחרי לידה, ובשלב מסויים לפני הלידה סביר להניח שהוא סתם לב שדברים משתנים

נניח, אמא פחות סוחבת אותי על הידיים, אמא יותר עייפה, לאמא יש פחות סבלנות, שאלא דברים טבעיים בסוף הריון,

שגרמו לכך שגם תקופה לפני הלידה הוא לא ישן כמו שצריך, כמו הבת שלי. 

אחר כך הגיע תינוק, והוא בעצמו פעוט. לא אומרת שאתם ככה בהכרח,

אבל יש הורים שחושבים שבן השנתיים צריך להיות האח הגדול והבוגר,

ושוכחים שהוא קטנטן בעצמו, יש מישהי שכתבה בפורום שעד היום מתייסרת על איך שהם התייחסו לבן השנתיים כשהתינוק נולד ואיך שהם ציפו ממנו להיות הבוגר והגדול.

מסקנה מכל העניין , 

הוא לא מפונק מידי , ואין כזה דבר עודף תשומת לב כל עוד היא חיובית

וחינוכית. הגישה הזאת לא נכונה. 

הוא פעוט שעובר עליו שינוי משמעותי, קשה לו , וצריך להבין לליבו .

מצד שני, כן צריך לחנך ולגרום לכך שירדם בלילה, ולהדגיש שבלילה ישנים במיטה שלו

וביום מקבלים תשומת לב. נתנו לך פה עצות ממש טובות איך לעשות את זה. 

בהצלחה!!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך