ילד בן 2.5 שמתעורר פעמיים שלוש בלילהMP2

בני עוד מעט בן שלוש מתעורר לפחות פעמיים בלילה ומצריך טקס השכבה מחדש קשה לו מאד להירדם גם בתחילת הלילה ואני צריכה לשבת לידו כל הזמן. אבל אז הוא עייף. אז זה בד"כ סביר ולוקח בין 15-30 דק'. אבל באמצע הלילה אני מוצאת את עצמי יושבת איתו שוב למשך שעה פלוס בסביבבות 10 -12 כשאני עדין ערה ומשכיבה אותו מחדש וזה פשוט סיוט אני חייבת לרוץ אליו ברגע שהוא מצייץ כי אחרת הוא קם מהמיטה.. ואסור לי לצאת..

אחרי טקס ההשכבה השני הוא מתעורר שוב בסביבות 1-2 בלילה ומגיע אלינו למיטה ואז אין לנו את הכוחות לקום אליו והוא מצטרף אלינו.

(אציין שאני אחרי לידה ילד בן 3 חודשים אבל הגדול היה כך גם קודם תמיד התעורר מכל רשרוש וגם בלי סיבה)

אין לי כח לטפל בשתיים בוכים באמצע הלילה גדול עלי אני צריכה קצת לישון כדי שאוכל לקום בבוקר כמו בנאדם לטפל בהם וללכת לעבודה יש למישהי רעיון מה לעשות כי אני ממש אובדת עצות?!

קשה לך מאוד, ברור שגם את צריכה לישון, תארי את סדר יומוחכמה בלילה

של הגדול מבחינת שינה וערות

לכי לייעוץ שינה, לנו זה ממש עזר!סדר נשים

משהו אולי מפריע לו?אנונימי (2)

כמה זמן זה כך שהוא מתעוררלולא חוזר לישון מיד? לפני הלידה או רק אחירה?

שללתם תולעים?

אולי חלומות רעים?

אולי קר / חם לו?

אולי הוא ישן הרבה בצהריים?

חשבנו וניסינו כמעט הכלMP2

היה תקופות קצרות שהוא ישן לילה שלם אבל המצב הנוכחי הוא הרבה לפני הלידה כבר מלא זמן

כן חשבתי אולי משהו מציק לו היה גם תקופת תולעים היו גם שניים תמיד יש משהו אבל בין לבין כשהכל נראה בסדר הוא עדין מתעורר..

ולא הוא כבר לא יושן צהריים (זה הפחית קצת את בעית ההירדמות בתחילת הלילה)

תודה על התגובות

כנראה שנצטרך יועצת שינה הלוואי שהיא תוכל לעזור!

מוכר וקשהפרח חדש
גם בני היה קם בלילות ומתקשה להרדם שוב במשך כמה וכמה שעות, באותה תקופה הלכתי איתו לטיפול בדלקות חוזרות אצל הומאופטית, וסיפרתי לה על הלילות, והיא אמרה שזה גם יכול לעזור לזה. ואכן, לאחר כמה שבועות של טיפול זה עבר לו וחזר לישון כרגיל, וגם אם קם הצליח להרדם שוב.
מה שאני עשיתיaima

דבר ראשון אני חושבת שזה קצת אופייני לגיל שהם יכולים לצאת מהמיטה והם יותר עצמאיים וצריך פשוט לעמוד על העיקרון זה לא פחות לטובת הילד מאשר לטובתך. גם הוא צריך לישון לילה רצוף.

אז דבר ראשון באמצע הלילה אין טקס שינה. פשוט מחזירים למיטה. אם את רוצה להיות נחמדה את יכולה להגיד לו בלילה ישנים במיטה לתת נשיקה וללכת ואם הוא יוצא להחזיר. שוב ושוב ושוב גם 30 פעם. באותו טון רגוע. בלילה ישנים במיטה. 

ולצערי גם כשהוא מגיע באמצע הלילה כשאת שפוכה מעייפות ואת נותנת לו לישון לידך  את צריכה לקום. זה רק לכמה לילות.  אני תלשתי את עצמי מהמיטה למרות התשישות והחזרתי למיטה. 

כמה פעמים כאלה ותדירות הביקורים הליליים תרד משמעותית. אבל את חייבת להיות עקבית. בהצלחה!!

ולכל המתחסדים שיקפצו להגיד שילד צריך חום ואהבה בלילה ומעדיפים אמהות מתמוטטות וילדים שלא מקבלים את צרכי השינה שלהם במקום ילדים מחונכים שמקבלים את צרכיהם אז לא אתם טועים. ילד בלילה צריך לישון. הזמן לתשומת לב כללית היא ביום.

גם הילדים שלי יודעים שהם יכולים לבוא אלי אם יש להם חלום הם מפחדים ממשהו וכולי. אבל נקודת המוצא היא שבלילה ישנים ובאים לאמא רק לצורך.

נשמע שצריך פה שינוי משמעותי,מטרי
כי זה לא הכי נורמלי שילד מתעורר וכ״כ מתקשה להירדם בחזרה.
לדעתי, לא צריך לאפשר לו את ה׳פינוק׳ הזה בלילה, שאת לידו, מדברת אליו... כי הוא גם נהנה מזה ויודע שזה יבוא. את מרגישה שהוא מקבל מספיק תשומת לב במהלך היום? אולי יש אפשרות שגם אבא יגש? את עסוקה עם החדש...
מסכימה עם דבריה של aima, וגם לגבי היועצת שינה. בהצלחה!
תגובה +תודהMP2

aima תודה כנראה שזה באמת מה שאני צריכה לעשות!!

מטרי- אני מסכימה שזה לא כ"כ נורמלי לכן בדיוק אני מתייעצת..דבר שני כשאני נכנכסת אליו בלילה אני ממש לא מדברת איתו אני רק יושבת שם והוא יודע שאני שם עד שהוא נרדם אחרת הוא קם ובוכה ומילל. אני לא חושבת שיש קשר לחוסר תשומת לב הוא מקבל עודף ב"ה מפונק מידייי אולי זה הקשר.. וברור שגם בעלי ניגש אליו.

תודה לכולכן מקוה שזה יפתר בקרוב!

גם אצלנואנונימי (3)אחרונה

מאז שגדלה לי הבטן, חודש שביעי בערך, ובת ה3.5 החכמה מאוד שלי התחילה להבין

שהולך להיות פה שינוי , כרגע היא בת יחידה ומקבלת המון מכל הסביבה ב"ה.

היא קמה בלילה ורוצה אותי . עד אז היא ישנה לילה שלם יופי, חוץ מבתקופה של צוק איתן

שהיו אזעקות בלילה ואם קמתי על השניה של הציפצוף הראשון רצתי איתה

בטיל למקלט על הידיים, 15 שניות מהבית למזלי, אם השכן הדפקט לא היה חונה את הרכב שלו על הפתח ואז הייתי צריכה לעשות סיבוב קטן  והיה לוקח 20 שניות שזה סוף הזמן. אין צורך לומר שהוא לא היה יורד למקלט,

הבן אדם כמעט ולא עובר בדלת של המקלט אפילו, עם הרוחב שלו. או שמישהו אחר היה חונה את הרכב  שם 

כאילו חסר מקום לחנות חוץ מהפתח של המקלט, אבא היה חודש במילואים, והתחושה היתה מאוד קשה ולחוצה.

יום הולדת 3 חגגנו אצל סבתא בממ"ד.

בתקופה הזו היא ישנה איתי ביחד, כי היה לשתינו קשה לא להיות צמודות אחת לשניה וגם כדי שאוכל לרוץ איתה בזריזות בלילה למקלט, חודשיים אחר כך היא עוד לא ישנה כמו שצריך, ואז זה הסתדר לכמה חודשים והיא ישנה מעולה כמו קודם,

אז גדלה לי הבטן וחל השינוי שהוא נטו בגלל ההריון. 

הבובה שלי הולכת לישון מוקדם, קצת לפני שמונה, ולפעמים קמה אפילו שלוש פעמים בלילה, 

זה קשה, נכון, ואחרי הלידה זה יהיה יותר קשה. 

אבל ב"ה שיש לנו ילדים.

היתה מישהי שמאוד קיטרה והתלוננה על הספסל בגן ציבורי על התינוק שלה שלא ישן בלילה,

שכנה אחרת שישבה שם והיתה בטיפולי פוריות שנים ארוכות , אמרה לה "רוצה להתחלף איתי? אני אשמח"

אותה אמא השתתקה. 

תתנחמי בזה שהתחליף ללא-לקום בלילה זה להיות עקרה או רווקה. 

אז כשהיא אני מחזירה אותה למיטה בשקט, אם היא מבקשת סיפור אני אומרת לה בשקט שסיפור זה ביום ושבלילה ישנים

היא אומרת תשבי לידי, אני יושבת לידה 10 דקות גג, גם אם היא לא נרדמת אני פורשת,

אם היא קוראת לי בזעקות שבר אני באה, אם היא סתם קוראת , לא בלי נקיפות מצפון, אני נותנת לה להירדם לבד,

ומרגיעה את עצמי שזה מה שטוב לה, וזה לא יעשה לה טראומות , כי כל היום אני זמינה לה ומרעיפה עליה אהבה ובלילה ישנים כדי שיהיה לה כח להנות בגן למחרת. 

עד לא מזמן נתתי לה לישון איתי במיטה כי לא היה לי כח, עכשיו הפסקתי והתחלתי להחזיר אותה גם בפעם ה10,

כי אני כבר חושבת על מה יהיה אחרי הלידה. אני קצת לפני.

אין לך מה להיות בגישה של הוא "מפונק מידיי" ושזה בגלל זה.

עובר עליו שינוי רציני היה בן יחיד עד גיל שנתיים +, נסיך בלעדי, פתאום לאמא גדלה הבטן, אחר כך

הגיע תינוק, הוא כבר לא לבד ואמא כבר לא 100% שלו. תביני אותו ואת הקושי שלו אל תעשי לו עוול של להיות בגישה שהוא לא בסדר

ושהוא מפונק. הוא ילד קטן מאוד. שנתיים וחצי זה ממש קטן, אפילו שלעומת התינוק יש מצב שהוא נראה לך

גדול. הוא לא. הוא קטן מאוד.

כמובן שצריך לחנך, להחזיר למיטה , לתת מינימום תשומת לב בלילה, ולעשות את המקסימום כדי שיישן טוב ,

בשבילו ובשבילך. 

מצד שני, את סה"כ שלושה חודשים אחרי לידה, ובשלב מסויים לפני הלידה סביר להניח שהוא סתם לב שדברים משתנים

נניח, אמא פחות סוחבת אותי על הידיים, אמא יותר עייפה, לאמא יש פחות סבלנות, שאלא דברים טבעיים בסוף הריון,

שגרמו לכך שגם תקופה לפני הלידה הוא לא ישן כמו שצריך, כמו הבת שלי. 

אחר כך הגיע תינוק, והוא בעצמו פעוט. לא אומרת שאתם ככה בהכרח,

אבל יש הורים שחושבים שבן השנתיים צריך להיות האח הגדול והבוגר,

ושוכחים שהוא קטנטן בעצמו, יש מישהי שכתבה בפורום שעד היום מתייסרת על איך שהם התייחסו לבן השנתיים כשהתינוק נולד ואיך שהם ציפו ממנו להיות הבוגר והגדול.

מסקנה מכל העניין , 

הוא לא מפונק מידי , ואין כזה דבר עודף תשומת לב כל עוד היא חיובית

וחינוכית. הגישה הזאת לא נכונה. 

הוא פעוט שעובר עליו שינוי משמעותי, קשה לו , וצריך להבין לליבו .

מצד שני, כן צריך לחנך ולגרום לכך שירדם בלילה, ולהדגיש שבלילה ישנים במיטה שלו

וביום מקבלים תשומת לב. נתנו לך פה עצות ממש טובות איך לעשות את זה. 

בהצלחה!!

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך