לא מסוגלת יותר לשתוק, זקוקה לעזרה!אנונימית24
אני לא יודעת מהיכן להתחיל... צעירה.. נשואה.. +1. הכול התחיל מאוד יפה וגם האמת היום עומדת לצידי גבר, בעל, איש רב אשכולות ואבא למופת ורק אני כמו סמרטוט נזרקת ממקום למקום ומסתבר שלא מועילה לדבר. מאז ומתמיד הייתי בחורה מצליחה... לימודים.. שירות צבאי ועוד. מאז ומעולם אפשר לומר שתמיד הסתכלו עלי ורצו שיהיה להם גם ככה. אציין שתמיד עבדתי קשה עבור כול דבר. לפני שנתיים פגשתי את בעלי ומאז אנחנו ביחד. יש בינינו פער גילאים שנותן לו את התחושה שהוא יכול ללמד אותי ולחנך אותי. כשהכרתי אותו אני זו שעברה לבית שלו מבית ההורים שלי (הייתי בת 22) והוא רגיל לחיוץ לבד כשהבית מוזאון מתוקתק וכך חיינו עד שהגיע המתנה המדהימה.. הנסיך הקטן שלי. היום אני סטודנטית מגמעט מצטיינת הפכתי על סף נכשלת (ממוצע 75) בבית אני באמת עושה את המקבימום. אנשחם מבחוץ מאז ומתמיד נדהמים מהנקיון אך בעלי תמיד ימצא את הערמת בגדים החדר עבודה.. את המגבת הזרוקה באמבטייה.. את הקרמים של הקטן מפוזרים מתחת למדף.. ועוד. זה מתחיל מעקיצות ונמשך להשפלה שבה אני מגיעה למצבי התמוטטות ובכי. והוא מבחינתו לא מגיע אפילו לתמוך. מאז שעזבתי את משפחתי אני כול כולי במשפחה שהקמתי והם הכי חשובים לי (גם בעלי למרות שלפעמים בגללו בא לי להתאבד) אני מוכנה למות בשבילם. אף לאחרונה זה רק מחמיר.. בעיני בעלי אני פשוט בחורה צעירה ומטומטמת ובבית אני מנהלת ברדק וגנון. בטיפול בילד לטענתו אני כישלון אחד גדול. וכול זה באמת הביא אותי למחשבה מי נתן לי בכלל רשיון להיות אמא.. למה... למה אני. אני בשלנית מעולה בלי בוף יכולה לפנק את בעלי. הבית כפי שכבר ציינתי.. מוזיאון.. הילד.. כמו בובה. אבל עדיין אני מקבלת השפלות. את לא מכניסה מספיק כסף (עובדת בעבודת סטודנט) מתי כבר תסיימי את התואר.. מי ישלם על הגן של הילד.. (אציין כדרך אגב.. שלפני כחודשיים הוא רכש דירה שנייה להשקעה). אז מה נותר ממני... או בעצם לי.. !!!?? להמתין על הקו של ערן לתמיכה נפשית.. כי אין לי את מי לשתף.. אני באמת כנראה אפבית גדולה.. בטוגנטית גרועה והטח אהיה עורכת דין גרועה.. ואמא גרועה.. ורעיה גרועה ובקיצור מי צריך אותי בעולם הזה. אם לא הנסיך הקטן שלי שאני כול כך דואגת לו מבחינתי לעזוב את העולם הזה ולהפסיק להציק לכולם.. בעיקר לבעלי.. להתגרש אין כול כך טעם.. אני לא אמצא את עצמי שם בחוץ.. ובטח לא רוצה לגדל את הקטן בלי אבא.. ומצד שני.. הוא דווקא נראה אבא מעולה... אני פה המיותרת.. המביאה מזל רע.. התמימה שכולם מנסים לעקוץ אותה (ככה הוא אומר כשאני צריכה תמיכה כשקורה משהו.. לדוגמא בלימודים.. במקום לתמוך אני מקבלת צעקות על כמה אני מטומטמת).. האמא הגרועה.. בקיצור.,,, סופרת את השנים.. חודשים.. ימים... לקהל החלטה מה לעשות עם עצמי. הריבים האלה רק מחמירים בינינו מפים לפעם.. תמיד אני אשמה.. הוא מצית הכול אני סו שבסוף צועקת ואף צורחת (בחיים לפני שהכרתי אותו לא הרמתי את הקול.. בהית שהו גדלתי מעולם לא צעקו.. אבל משום מה הדרך התמודדות שפיתחתי לי לעמוד מולו זה צעקות) ובוכה בלי בוף.. וכעת כשיש את נסיכי.. אז גם מולו ולידו. אני נזק חסר תקנה אם ככה, אולי עדיף לי להשאיר את בעלי והקטן ביח. ולעזוב אותם? גם זה עלה לי בראש.. לשחרר את כולם מהחיים שלי.. גם את מה שדם מדמי... כואב הלב... לא מחסזקה יותר מעמד.. על סף התמוטטות או מעשה מטופש נוסף. בבקשה עזרתכם...
לאיזה סוג עזרה את מצפה מאיתנו?גב'
אני מניחה שאת לא מצפה מאיתנו שנגיע אלייך הביתה לסייע בעבודות הבית, אז מה כן?

את עצמך מספרת גם על הנקודות הטובות בבעלך וגם על נקודות החוזק שלך. לע"נד המפתח להטבת המצב הינו בהעצמת המקודות החיוביות.

ד"א- לא ממש הבנתי, בעלך לא תופס שזהו גם ילד שלו? לא מתכנן להשקיע בו כלום?

את בטוחה שאת אמיתית?
תגובה גרועה!יעל...

מה??איזדרכת

נראלך ????המום

שימו לב שפותחת השירשור לא הגיבה לשום תגובה.אור היום

בכלל, תמוה בעיניי שאנשים פותחים כזה "תיק" בפורום וירטואלי, מול זרים, כאילו כמה עצות באינטרנט יביאו אותם אל הישועה המיוחלת. כדי להגיע לפתרון אמיתי, עמוק ומתמשך של הבעיה, צריך טיפול רציני בבעיה.

אני מבינה שיש מצבים שבהם נדמה שאין מישהו אחר לשתף, ועדיין- בד"כ אפשר לאתר לפחות דמות אחת כזו.

לכן גובר החשד שמדובר כאן בטרול, והתגובה של גב' היא בהתאם, לדעתי.

בדיוק.גב'
תודה רבה אור היום על הסנגוריה.. ☺
בהחלט חשדתי מייד שמדובר בטרול. לכן הגבתי כך.

האמת שגם לי יש חשד על 2 ניקים חדשים פהגדר תיל

שפתחו שירשורים,

שהם אותו אחד ושזה מזויף....

אוףאין מקום לשאלה
תמיד מתלבטת על זה.
גמני נעזרתי פה כמה פעמיים ולא הייתי רוצה שיחשבו שאני טרולית..
מצד שני מבאס להזדהות. לחשוב לכתוב..
ובסוף, כלום!
איכשהו החלטתי שאני מגיבה רק לכאלה שיש לי כמה אמירות בכרטיס האישי.
מצד שני יש לפעמיים ניקים שפותח חדש לרגע כי לא רוצים להחשף..
זה נכוןאור היום

שיש כאלו שהם ניקים מוכרים כאן, והם פותחים ניק חדש כדי לשתף במשהו בלי שיכירו אותם.

מצד שני, בד"כ הודעות חשודות כמו זו שלמעלה הן הודעות קצת "היסטריות"- מתארים בעיה קיצונית, או קרובה להיות כזו, מצב שכמעט לא ניתן לסבול יותר, והסיפור עצמו לא נשמע מאוד אמין.

במקרה שאת חושדת בטרול, את יכולה לכתוב הודעת תמיכה/עזרה קצרה, ולחכות ולראות אם הוא מגיב למי שענה לו, או לא. מה שקורה כאן הרבה פעמים הוא שמרוב שאנשים תמימים וטובי לב, הם ששים לעזור ולהקדיש מזמנם, כוחם ונסיונם, גם למי שאולי סתם מנצל את התמימות הזו, ולא סובל מבעיה אמיתית כמו זו שהוא מתאר (ממציא).

אחרי שרואים אם האדם מגיב למגיביו, ואיך הוא מגיב, אפשר לכתוב יותר בהרחבה תגובה שתעזור יותר.

אז ככה-גדר תיל

ברור שקודם כל אני רק חוששת, לא חושדת ח''ו. 

הסיבה לחשש: סגנון כתיבה מאד דומה של שני ניקים חדשים.

וגם התגובות שלהם בשרשור של עצמם  בסגנון דומה.

אכן, זה לגיטימי שניק מוכר יפתח חדש לצורך שאלה ספציפית,

וזה לגיטימי שאנשים יעלו לפורום הודעות קצת הזויות (זו הצרה שלהם, והם מחפשים לשתף מבלי להיחשף)

אז איך בכל זאת אפשר לזהות שזה מזויף, ולא לבזבז את הזמן והכוח הנפשי לעזור?

לא הבנתי מדוע אם הוא לא מגיב-  זה מבסס יותר את העובדה שהוא טרול...

איך אפשר לזהות?אור היום

ריפרפתי עכשיו שוב בהודעה של פותחת השירשור. היא מתארת (כביכול) מצב מאוד קשה, מצוקה מאוד גדולה, ויש כאן משהו לא אמין- מצד אחד, היא מתארת את עצמה כסמרטוט שנזרק ממקום למקום ולא מועיל לשום דבר, ומצד שני, היא יודעת שהצליחה בעבר וגם אזרה מספיק כוח נפשי ודימוי עצמי חיובי כדי לכתוב כאן הודעה כזו ולשתף.

עוד נקודות- ההודעה לא קלה לקריאה מבחינה טכנית- כתוב רצוף, בלי מעברי שורות ופסקאות. מישהו שבוחר להיעזר בפורום, בד"כ משתדל לכתוב בצורה יותר נעימה ומזמינה לקריאה, ולא מאתגרת. כנ"ל לגבי שגיאות הכתיב הרבות.

ולמה אי תגובה מבסס את החשד/חשש שמדובר בטרול? כי כשמישהו מתייעץ בפורום על קשיים אמיתיים שיש לו, הוא חוזר לקרוא את מה שכתבו לו ובד"כ- כמעט תמיד- מגיב על הדברים. גם כי יש לו מה לומר (להודות על תגובות, לאשר/להפריך השערות שעלו וכו'), וגם בגלל שיש לו עניין לקבל תגובות נוספות, כי הוא רוצה לשפר את המצב הקיים, ולכן המשך תגובה בשירשור שפתח דומה לניהול שיחה בנושא שבו הוא חווה מצוקה.

להבדיל, אם אלך לטיפול ורק אספר את קשיי בלי לשמוע את תגובת המטפלת, הטיפול יהיה מאוד לקוני. וזה תקף פי כמה כשמדובר בקושי כה גדול כמו זה שתואר כאן.

אז אולי אני טועה, אבל נראה בעיניי יותר הגיוני ואמין שאדם שמשתף בקושי, ירצה להמשיך להתכתב, אפילו בקצרה, לגבי זה. או לפחות להודות לאלו שרצו לעזור לו. וכשנפתח שירשור כזה שזוכה לתגובות רבות, בלי התייחסות נוספת של פותח/ת השירשור, זה לא נראה לי אמין.

להבהרה-גדר תיל

שני הניקים שאני דיברתי עליהם- פותחת השרשור היא לא אחת מהם.

כתבתי את זה פה, כי פה העלו את הנושא לפני.

תודה על תשובתך המפורטת.  (קצת חולקת על חלק מדבריך)

סוף נצלו''ש.

אחלה. תודה על התגובה.אור היום

שאלה לי:מחכה לשקט

גם נניח שזה טרול מה אכפת לך לענות?!

וניחא אם לא באלך אל תעיני אבל לו בשביל הסיכוי של אחד לאלף

שתתבלבלי בין מישהי אמיתית לטרולית לא עדיף שלא לפתוח

את תיבת הפנדורה הזאת?!

על פניו בשירשור אין הסתה/נסיון מכוון לעצבן או משו בסגנון

אז מה אכפת לך להגיב?

אגב אני אישית כותב לפעמים שירשורים רציינים מאוד ומגיב עליהם

רק אחרי תקופה ארוכה.

אם כי אני מעדיף לחכות להרבה תגובות ולהגיב לכולם במרוכז

ואם כי אין לי כוחות נפשיים או זמן לכך.

ברצינות?!ender13

כי זה גוזל כוחות נפש

ובעיקר כי זה גורם לאנשים לחשוב שהעולם רע יותר ממה שהוא באמת

שזו הרעה החולה ביותר של העת המודרנית.

מה זאת אומרת?אור היוםאחרונה

אם יש לך 100 ש"ח ועומדים לפניך שני קבצנים, שכל אחד צריך את הכסף מסיבות אחרות, ואתה לא רואה שאחד מהם יותר זקוק לכסף מהאחר אז אתה נותן לכל אחד 50 ש"ח, ואח"כ אתה מגלה שאחד מהם היה מתחזה- זה לא היה מפריע לך? באמת היית מקבל את זה בשיוויון נפש?

כשאני עונה (בשירשורים כגון אלו), אני עושה את זה כדי לעזור למישהו אחר. אם מישהו כותב סתם, ממציא קושי שלא קיים, אני לא רוצה לבזבז זמן ואנרגיה בלהגיב לו.

זה קצת כמו הסיפור על האדם שצעק "זאב זאב". היכולת (שלי לפחות) לעזור לאנשים היא מוגבלת, ולא אינסופית. לכן, אני רוצה לדעת שאני עוזרת למישהו שבאמת צריך עזרה, ולא מכלה את זמני בעזרה לאנשים שלא באמת צריכים עזרה.

וכתיבת שירשורים (או הודעות פתיחה) רציניים מאוד זה שונה מכתיבת הודעה של בקשת עזרה זועקת ודחופה.

בשמחה (:אור היום

לא להסכים שיקטינו אותך!!!! בשום אופן!אין כמו אמא
בעלך מסכן מסכן שאת כל התיסכולים שלו במקום לטפל בהם הוא בחר להקטין את אשתו. אבל יש בורא לעולם ויש גלגל שמסתובב , היום הוא מרגיש למעלה אבל אל תדאגי דברים מתהפכים, תהי חזקה, אני לא רוצה לתת לך עצות שאני לא בטוחה שהם טובות. מה שבטוח שלא תחשבי חס ושלום לעזוב את העולם בגלל בעלך שמסובך עם עצמו, תפנקי את עצמך את לא חיבת שהוא ידע, כשאת בחוץ תקני לך ממתקים, אוכל וכו. כל מה שיעשה לך טוב. תהי את! את לא אמורה להשתנות לפי החליל שלו. הבעיה לא בך!!! את חיבת להכניס לך לראש! מי שמקטין את השני זה רק בגלל שהוא קטן. הוא כנראה לא יודע איך להתמודד עם הכשרונות שלך אז הוא חושב שאם הוא ישפיל אותך וירסק אותך הוא ירגיש יותר גבר אבל זה כל כך טעות. מקוה שהחיים ילמדו אותו
מחילה, אבל לא הצלחתי לקרוא כלום.כתר הרימון
אל תתני לו להשפיל אותך בצורה כזו...לילהלה

תראי את עוד צעירה ובעלך גדול ממך בכמה שנים הוא כבר עבר ושכח  את מה שאת עוברת עכשיו, את לא צריכה לחיות לפי הקצב שלו הוא ידע עם מיהו התחתן ושכן את תצטרכי ללכת ללמוד ולעבור עוד כמה דברים כדי להגיע אל המקום שהוא כבר נמצא בו בגלל המחק בשנים,

אף אחד לא מלמד אותנו להיות אימהות זה משהו שבא לנו בטבעיות כבר מגיל קטן אנחנו משחקות בבובות שלנו אחר כך שאנחנו קצת יותר גדולות אנחנו מטפלות באחים שלנו זה נמצא אצלנו בתוכנו תמיד ושאנחנו נהיות אמהות זה פשוט מתעצם ואף גבר שבעולם לא יכול לקחת את זה מאיתנו .

את נשמעת לי אחלה של אמא כל כך דאגנית וכל כך מיוחדת אני בטוחה שהילד שלך הגדל הוא מאוד מאוד יאריך אותך, 

לגברים יש לפעמים נטיעה להשפיל את הנשים שלהם כדי להרגיש חזקים וגדולים זה בגלל שהם מרגישים קטנים לידינו, אם לא אנחנו הם היו אבודים הם לא באמת יכולים בילדנו ובתוך תוכם הם יודעים את זה וזה הכוח שלנו הנשים.

אני חושבת שאת צריכה למצוא זמן שבו שניכם רגועים ולנסות לדבר איתו על מה שאת מרגישה.

תזכרי תמיד שאת הצד החזק יש בך הרבה כוחות שטמונים בך אל תתני לו לערער לך בזה לרגע.

יקרה , בשביל הילד שלך את אימא הכי טובה בעולם!rivki
איפה בני משפחה שיכולים לתמוך בך, חברה טובה? את ח י י ב ת לדבר עם מישהו, לא להחזיק את זה בבטן, זאת לא בגידה באף אחד! וגם להיפגש עם איש מקצוע דחוף, בעלך לא צריך לדעת, לקחת בייביסיטר וללכת!
ענו לך בערן??פאז

יקירתי את נשמעת אישה נפלאה!

מגדלת ילד, דואגת לבית, עובדת בעבודת סטודנט ולומדת.

מה עוד אפשר לדרוש ממך??

ואיזה זכות יש לבעלך לדבר אלייך בצורה כזו נוראה??

בעלך משפיל אלייך.

הוא אלים אלייך מילולית. 

אל תאמיני לו שאת טיפשה, קטנה, רעה, מביאה מזל רע וכל השטויות שכתבת.

את אישה טובה ומוצלחת.

ולבעלך יש בעיה, שהוא רואה צורך לדרוך עלייך כדי להרגיש טוב.

את לא תלויה בו. וגם אם זה נראה לך בלתי אפשרי- יותר טוב יהיה לך מלהמשיך לחיות בצורה הנוכחית-

זה לחיות בלעדיו.

כמובן שהדרך האידיאלית יותר היא טיפול שהוא חייב לעבור וכנראה גם את, אבל בראש ובראשונה תפנימי,

שאת לא חייבת, לא מוכרחה ולא תלויה במסגרת הנישואין העגומה הזו.

אם תצליחי לעמוד על שלך, תטפלו שניכם בעצמכם- מה טוב.

ואם לא- תלכי עם הבן שלך, ותדאגי לשקם את נפשך הפגועה הרחק ממנו.

היום תמצאי מישהי קרובה- חברה, אמא, סבתא,

לשתף אותה בקשיים.

ותפני לאגודת בת מלך שיתנו לך עזרה וסיוע והעצמה נפשיים להתמודד

עם האלימות הנוראה הזו.

אל תוותרי על עצמך!

את שווה הרבה יותר!

תסתכלי במראה ותזכירי את זה לעצמך!

תעדכני.

אין לי מה להוסיף.. אמרו לך הכול.. אני גם מסכיםהמלך!!!!
אפילו שאני גבר... איך הוא לא מעריך את אישתו? את גם לומדת גם מבשלת גם עם הילד וגם עובדת.. לא מגיע קצת שיעריכו אותך?
הלו?!?! זאת אלימות רגשית ומילולית!!!חן
יקרה!
את מדהימה
את בנאדם
את רגילה-יותר מרגילה

מי שלא נורמאלי פה זה בעלך!!
זה יהיה לך קשה לשמוע את זה אבל בעלך נקרא -בעל מכה.

את נשמעת אמא מעולה ומתפקדת את הבית מדהים(מוזיאון?!)
בעלך לא מוכן לקבל את הטעויות שלך/את חוסר המושלמות שלך!
לפני שנולד התינוק הצלחת כמעט להיות מושלמת ואולי לכן לא קיבלת הרבה השפלות
אבל עכשיו, עם ילד אין לך אפשרות לשלוט על זה. ואת לא יכולה שהכל יהיה מושלם ומצוחצח.
את גם לא צריכה לשאוף לזה.
הוא זה שצריך ללמוד לקבל אותך ולאהוב אותך למרות המגרעות.
את צריכה לקבל תמיכה מבעלך לא הנמכה והשפלה

נשמה
יש פה את כל התסמינים(הוא הרחיק אותך ממשפחתך , את כללל עולמו,אין לך כלום בחוץ, רוצה להתאבד )

יש תקווה. יש לך תקווה איתו.
רק חייבים לדעת שיש פה בעיה מהותית וצריך לטפל בה.

את צריכה ללכת להתייעץ עם מישהו ולראות איך את מביאה גם אותו לטיפול.

גם אם את האישה הכי גרועה בעולם את לא צריכה לקבל מבעלך השפלה אלא תמיכה!!

אשמח מאוד לדבר איתך בפרטי...יש לי נסיון
ללכת לייעוץ דחוף!!! אפילו אם זה ללכת לייעוץ לבד.הלוי
היום זה את מחר הוא יצעק ויבקר גם את הנסיך שךהפתעה!
הוא חייב לשנות דפוס לטובת כל בני המשפחה.
יעוץ או גירושין.
תפני לגורם מוסמך, בפורום אי אפשר באמת להבין סיטואציה
את כרגע כ"כ בתוך כל זההדסדס

שנראה לי שקשה לך לראות שאת בסרט רע. נראה לי שמשהו עובד קשה להוריד לך את הביטחון ולהפוך אותך לתלותית בו. את חייבת לשתף דמות קרובה שמכירה אותך ותוכל לחלץ אותך מהמצב הנפשי בו את נמצאת כרגע. אני מציעה לך ליצור קשר מחודש עם בני משפחתך/חברות/דמות מקצועית ולבקש עזרה מבחוץ."אין חבוש מתיר את עצמו מבית האסורים".

מה שלא תעשי בסוף- אל תשאירי את הילד עם האבא הזה!!!בתאל1

את נשמעת אמא מדהימה ורעייה מדהימה וכדאי לך להוציא מהראש את המחשבות הלא טובות האלה על עצמך.

יש לי הרבה דברים להגיד על בעלך.... אבל לא כדאי שאתחיל- לכו לייעוץ זוגי. בדחיפות. הוא צריך לדעת איך להתנהג

את לא צריכה לסבול.

ואגב- להצקשר לער"ן זה רעיון מעולה.

אין לך שום בעייהיצחקון

את אותו בן אדם שהיית, מוצלח חכם ומסודר

אל תתני לשום דבר לפגוע לך בדימוי העצמי

תטפלי בנישואין שלך עם מישהו מקצועי אתו או בלעדיו (לפחות בהתחלה)

תמצאי ישהו קרוב שמצליח להרים אותך ותעזרי בו

הכרתי מישהי שעברה בדיוק אותו תהליך

והיום היא פורחת - לא להייאש

בהצלחה רבה

אהרון הכהןאהרון הכהן
בס"ד
אישה ואמא ענקית ויקרה!
קודם כל אף אחד לא שווה את זה שאת תתאבדי בגללו!!
אל יאווש "אין יאווש בעולם כלל" תנסי לקחת את בעלייך לשיחה ולדבר איתו על המצב שקשה לך שהוא לא מפרן ומעודד אותך ותבעירי לו שאם הוא יעודד ויפרגן ו"יתן יד"
אז זה יקל עלייך ושהסתכל על חצי הכוס המלא ושיש לו אישה טובה שגם עובדת וגם לומדת וגם מגדלת ילד קטן
ושהסתכל בצורה קצת יותר חיובית וידון יותר לכף זכות כולנו בני אדם ואף אחד לא מושלם בעולם! רק היושב במרומים. בהצלחה רבה!
ובלי שטויות!
איך את מרגישה? תכתבי משהו...וכנסי לקרוא מה שכתבתי בפניםהדסדס

לאף אחד אין זכות לגרום לך להרגיש ככה. גם אם לא היית עובדת/אמא/רעיה- אתיהודיה, הווה אומר שיש בך חלק א-לוק ממעל ממש! יש בך פיסת א-לוקות!! איך יכול להיות לא שווה? איו דבר כזה!!!

אני שומעת את המצוקה שלךhadass
זה נשמע נורא ולא הוגן. תפקיד של בני זוג זה להעצים את אחד השני דם אם הם מאוד שונים. יש לי הצעה. השבוע נפתח הסטז' של אימון אישי של מכללת כוונה. זה מכללה מדהימה שעוזרת לשמוע את עצנך ולקבל החלטות או רגשות שיעשו לך טוב. תנסע הם מתדהימים
זווית חשיבה חדשהhananel

מן ההודעה שלך ניכר שאת אדם עם רצונות מאוד טובים, ושבאמת בעלך מתנהגת אלייך בצורה משפילה ולא הוגנת, וכמו שכבר אמרו קודמי, זה לא צריך להיות כך.

מאידך ניכר גם שבעלך הוא אדם טוב, ואת אוהבת ומעריכה אותו, ורוצה להיות איתו בקשר אלא שאת פגועה מיחסו.

אני חושב שאם בעלך היה מבין עד כמה זה פוגע בך אין סיכוי שהוא היה מתנהג כך,

נכון, המצב צריך להשתנות, אבל אין טעם לתקוף את בעלך. זה גם לא מתאים לאופי שלך.

ראשית כל נסי לומר לו כמה את פגועה! תראי לו מדוע מנקודת הזווית שלך את אמא טובה ואדם מוצלח!

אם הוא לא יקבל יש מקום לשאול כיצד יש לשנות זאת, 

בהצלחה!

את בן אדם מעולה!חנהלה
את אמא טובה,מנהלת בית,לומדת,עובדת,מבשלת,מסדרת.. אין שום הצדקה לחיות בתחושות כאלה והבעיה לא את. שולחת הרבה חיזוקים וחיבוקים.
אני כאן אם את רוצה לפנות באישי,מנסיון,לא מגיע לך..
חביבתיאורה1

חוסר הנסיון שלך וחוסר הבטחון שלך הם ככלי ביד היוצר. היוצר כאן הוא בעלך שנראה שדיי נהנה להשפיל אותך.
מה שאת מתארת אינם יחסים יפים ויפה לטפל בה במיידי ולא לדחות.
האם ניסית לאמר לו את שעל ליבך?

ולמה הוא לא עוזר בבית או אם הילד? למה הכל עליך?

אני ממליצה בחום ללכת לדבר עם מישהו מקצועי ולנסות גם להסביר לו את שעל ליבך.

אל תתני לחוסר הבטחון ולגילך הרך להפוך אותך לסמרטוט. למדי לעמוד על שלך.

מצויין שהבנת שזה לא הזמן והמקום לשתוק. כל הכבוד!DvorW

ועכשיו, רוצי להתקשר ל'בת מלך', בלי שהוא יידע!!!

את חיה בגהינום שלא מגיע לך.

התחלתי לפרט סעיף סעיף, אבל אני קולטת שזה מיותר.

קחי את הכח שלך, ולכי איתו לבת מלך.

תצילי את החיים שלך ושל הילד שללך.

אולי גם את שלו.

תפנימי את כל מה שאמרו עלייך כאו בשרשורכהן

את מדהימה וראויה להערכה

לא עת לחשות

צאי למלחמה על בטחונך אושרך וכוחותייך.

אני לא מסכים עם התגובה האוטומטית של האנשים כאןender13
אמת, המציאות שהכותבת מתארת נשמעת בעייתית בלשון המעטה, אבל צריך לזכור שזה רק צד אחד בסיפור.
לא פעם אחת נכתבו כאן סיפורים בעייתיים (יותר מזה שלפנינו) ובדיעבד התברר שיש צד שני לא קטן כאן..
עדיף לא לומר לאישה כאן דברים קשים על בעלה, למרות שנראה כאן שהוא מדר בעייתי מאוד, במידה ויש כאן דברים שאנחנו (ואולי אפילו האישה) לא יודעים זה יכול להזיק מאוד.
הפתרון היחיד כאן הוא יעוץ אצל אדם ירא שמים שמנוסה בכך.
צריך להעמיק, במצבים כאלה אסור להיות שטחי.
דוני נפשות.
חשבון פשוטאייזיק
ברגע שילדת עקפת את בעלך בסיבוב למרות כל מה שעשה בחייו ולמרות שקנה עוד דירה. קל וחומר כשאת מטפלת בילד לומדת ועוסקת בעבודות הבית.
תחזיקי מעמד וקבלי יעוץ מקצועי - עד שהבעיה שלו תיפטר.
עוד תגיעי רחוק.
מדהימהרוחלה

אני קוראת את מה שאת כותבת ומזדעזעת עד עומק הנשמה! נדמה שהצלחת להשתכנע ככ דרך יחסו של בעלך (שגם הוא נשמע אדם טוב ומקסים אך פשוט לא מודרך בעליל) במקום לכתוב שהוא נותן לך תחושה שאת קטנה.. את ממשיכה וכותבת ללא הרף שאת ללא תועלת בבית.. למה?? בגלל שאת לא מארגנת את הכביסה? בכמה בתים הסתובבת בחייך שאלו המסקנות שלך? את טובה כמו שאת!! ואת סטודנטית ולכן זו המשכורת שלך, ולא סיימת את התואר שלך כמו הרבה מעולות שסוחבות את התואר.. וכהנה וכהנה. 

אני אמנם בחורה רווקה, אך גם לי יצא להשתכנע (זה  קרה פעם אחת) תוך כדי קשר שאני הקטנה והוא הגדול והמשמעותי. והוא אפילו לא התבטא ככה  במפורש (אחרי הכל דייטים) אלה זה היה מעבר למילים. המזל שלך שהוא בוטא וישיר איתך, ולכן אין לך מה להתבלבל בכלל בקשר להשערות שלך. מצד אחד התחושה שלך הגיונית (ואני במקומך הייתי מרגישה אותו דבר, לולא הניסיון הקשה שעברתי בעצמי ואני מתפכחת ממנו) ומצד שני היא ככ לא נכונה ולא הגיונית. אני מרגישה לא אחראית לייעץ לך על גבי הפורום. ומצד שני ליבי ה יוצא אליך (הרגע נרשמתי לפורום כדי להגיב לך) אני הייתי רוצה אפילו לשוחח איתך בטלפון אם זה אפשרי מבחינתך. 

ובכמ, אם קשה לך כרגע  להגיע לטיפול בגלל כסף וכו, אני מציעה לך לפנות לתלמיד חכם אמיתי שידריך אותך, כדוגמת הרב איידליס מת"א, שהוא מקבל אנשים ומתייחס אליהם כאילו הם הילדים שלו. והוא לבטח ידריך אותך בעצה טובה והגונה. ויש לי עוד כתובות של אנשים דומים, אם תרצי אשלח לך מספרים ודרך התקשרות אליהם. 

בשום פנים ואופן אל תמשיכי לחיות ככה בציפייה שזה ישתנה מעצמו! תאמיני לי שגם לו רע שהוא מתנהג ככה וגם הוא רוצה לשנות את התנהגותו ולא יודע איך. ואת זאת שמביאה את החום והלב הביתה, מה שכנראה הוא ספג פחות ממך. הוא זקוק לך ואת זקוקה לו, אלא אם כן הוא לא יהיה מוכן להשתנות עבור שניכם. ואז באמת צריך לחשוב על מהלך אחר. 

בהצלחה רבה!! את מוזמנת בשמחה לחייג ולשוחח בטלפון. 0503700044

לא מומלץ להשאיר מספרי טלפון...רוני בלילה

נשמה יקרה!sarits

נשמה!

מדובר בדוגמה קלאסית לאישה הסובלת מאלימות במשפחה.

האלימות אותה את מתארת היא אלימות מילולית לפעמים גרועה בהרבה מאלימות פיזית. בעלך מתאר אותך כאישה לא ראויה, לא שווה, שולית, לא שווה וגורם לך להאמין בזה. את כתוצאה מכך שמאמינה לו יורדת במצב רוחך לא מסוגלת להתקדם והופכת למה שהוא רוצה שתהיי, תלויה בו בלבד. שלא תוכלי לעזוב אותו.

הילד שלכם אומנם קטן אך מבין הרבה! סופג את האווירה בבית ונפגע מכך. את זקוקה בדחיפות לפנות לעובדת סוציאלית באזור מגוריך או לאחות קופת חולים שלך במרפאה הקרובה אליך ולחתוך את המעגל הפוגע הזה!

מקווה מאוד שתעשי את הדבר הנכון ואל תפגעי בעצמך את אישה מדהימה אני בטוחה בכך!

זה נשמע לי כמו התעללות רגשיתזקנת השבט

אם את לא טרול , ומה שאת מתארת זו המציאות שלך - זה לא תקין . לא מגיע לך לקבל "מכות יבשות" רוחניות , שאף אחד לא רואה . והוא כרגע לא בעל טוב , וצריך התערבות חיצונית - עובדת סוציאלית , פסיכולוג . זה לא מילה גסה . תצילי את עצמך .

נ.ב יש לי הרגשה שזה טרול . למה את לא מגיבה למה שכתבו לך?זקנת השבט

עונה להגדרה של "אישה מוכה"שרה 1234

חשוב מאוד שתביני שהדימוי העצמי הנמוך שהגעת אליו הוא תוצאה של היותך 

"אישה מוכה". אומנם זה לא פיזי אך " הקטנתך" המילולית גורמת לך לאבד את האמון בעצמך וביכולותיך

ואת זקוקה לעזרה דחופה ביותר!

ראיתי שמישהו רשם רשימת טלפונים חשובים ושם הופיע האירגון שיכול לתת לך סיוע \תמיכה\ ייעוץ\ עזרה -"בת מלך"

כדאי לך מאוד לפנות ל"בת מלך" אירגון המסייע לנשים דתיות 1800292333 או 026516103

בנוסף תוכלי לפנות גם ל"יד שרה" -המחלקה של שלומית להמן.

אנא עשי זאת בהקדם האפשרי! 

נשמע לא אמיתימי שטעם יין

יש שרשור בנשואים טריים עם סגנון כתיבה מאוד דומה

שלום ביתחמודית!

שלום לך מתוקה

נראה לי שאת צריכה לקבל עזרה מקצועית יש לא מעט גברים שנראים מצוין אבל הם פסיכופטים לגמרי

אין שום סיבה שתמשיכי כך

גם לך יש זכויות אדם

גשי לעזרה  אולי מכון י נ ר  אולי הרב שלו -אם יש  אל תשאירי את המצב ככה   אולי ביד שרה או בבת מלך

אני מאמינה בך   את נשמעת בחורה לענין

תתפסי את עצמך בידיים ותביאי שינוי

בהצלחה

תקשיבי יקרה.אל תשארי עם זה לבד.ספרי להוריך ולאיש מקצוע.ומיד.אילץ

במקרה כזה חיבים לספר.יש כאן אלימות.את בסדר גמור והוא גרוע מאד.צריכים פה עזרה מקצועית של עובדת סוציאלית,פסיכולוג .אל תשארי במצב הזה.יש לך חיים שלמים לחיות ,את ותנוקך.אם הוא לא יעבור תהליך,אל תמשיכי לחיות איתו.אל תשאי את זה לבד.תדברי ותספרי מיד.

היא בכלל לא הגיבה פה... נראה לי שאתם עונים לעצמכם...פלפלתי

אולי היא מפחדת לענות.חכמת ישישים

אולי היא מפחדת לענות כי הוא כרגע חזר הביתה. היא לא רוצה שהוא יראה מה היא כותבת. נחכה יום או יומים ואולי היא תגיב. היא גם כותבת עם המון שגיאות כתיב. כאילו שהיא ממהרת לסיים לפני שהוא ישוב והיא לא תוכל לסיים את קריאתה הנואשת.

לדעתי, עליה לפנות אל מישהו שיעזור לה באופן דחוף. באנגלית אומרים MARRIAGE IS NOT A REFORM SCHOOL

כך שאינני תולה הרבה תקוות בשינוי התנהגות מצדו אפילו אם הם ילכו ליעוץ. נראה לי, שאם היחסים שלה עם הוריה תקינים או אם היא תחזור אליהם [למרות שהם הזהירו אותה שלא להתחתן עם האיש הזה...], הם יוכלו להיות לה לעזר רב. הם בוודאי ישמחו לטפל בנכד שלהם ובתם תוכל לחזור לחיים שהיו לה קודם. כשהיא תסיים את הלימודים, תמצא עבודה ותהיה עצמאית במידה מסויימת [רצוי שהילד והיא ימשיכו בינתים לגור בבית הוריה], אז היא תוכל, אולי, לעבור לגור עם הילד בבית משלה ולתת להורים לטפל בילד בזמן שהיא בעבודה. רק אחר כך, כשהיא כבר בן אדם עצמאי ובעל בטחון עצמי כדאי לה לנסות זוגיות חדשה. גם זה רק אחרי טפול פסיכולוגי שיעזור לה לגלות מדוע ואיך היא הסתבכה ביחסים עם איש בעל נטיות חולניות כאלה. חשוב לברר את זה כדי שלא להיסתבך שוב.

שיהיה לה בהצלחה !

שאלת תם - למה הוא לא מנקה ומסדר את שאר הדברים?ועלהו לא יבול
עבר עריכה על ידי ועלהו לא יבול בתאריך כ"ב באדר תשע"ה 09:29
על חיים של שיתוף ו"עבודת צוות" ותמיכה ואהבה במוסד הזוגיות שמעת? בעלך כנראה לא שמע. אולי זה נובע מחוסר מודעות והבנה וכדאי אולי ללכת לטיפול זוגי שיישר קו.
את נשמעת אמא נהדרת ממש. טבעי שיש קצת בלגן בגלל ילדים. בקיצור כל מה שהוא טוען נגדך נשמע לי לא הגיוני. הילד לוקח לך הרבה כוחות וזמן וערנות וממילא הציונים יורדים. הכל טבעי! על מה הוא מתלונן?! תחשבי על אופציה שתגידי לו שהוא ינקה את הבית ויטפל בילד וכביסות והכל (לפחות בערבים) כדי שתוכלי ללמוד ולשפר ציונים לקראת עבודה..הרי הוא רוצה שתעבדי, נכון? אז כחלק מהיותו בעלך תבקשי עזרה כי את צריכה זמן. החיים לפניך ויהיו לך עוד עשרות שנים בע"ה לעבוד ולהכניס כסף. אם אתם לא במצוקה אין סיבה להלחץ בגלל חוסר שכר זמני. הרבה זוגות צעירים מתחילים את חייהם בצמצום. אין שום סיבה שבעולם שתרגישי רע. לגבי זה שהוא קנה דירה - נראה לך הגיוני שהמשמעות של להתחתן לצורך העניין עם מליונר הופך אותך להיות השפחה שלו? וודאי שלא. כולנו נשמח שאמא טובה כמוך לא תתאבד ;) ^_^ בהצלחה!!!
קראתי בעיוןמחכה לשקט

על פי כל התסמינים

נשמע כמו עוד מקרה של "אישה מוכה"

ולא אני לא מציע כרגע פיתרון

ולאו דווקא בגלל שאין לי.

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משהאחרונה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך