זה לא שהיו לי חטאים מסויימים שקשה לה איתם. היה לי קל הרבה יותר אם היא היתה אומרת משהו בסגנון "אתה לא האדם שחיפשתי", מכל סיבה שהיא, כולל סיבות מטופשות בעיני (מראה, עבר שאפשר לעשות עליו תשובה, או כל דבר אחר). עצם הקשר בינינו לא נוצר בצורה טהורה, ולכן בעיניה לא נכון שיהיה לו המשך (שוב, אם הבנתי אותה נכון).
אני לא חושב שהיינו במצב של זדונות. יכול להיות שהיא מרגישה שהיא היתה במצב של זדונות - אינני יודע. אני, על כל פנים, חושב שנכון יותר לדון אותי לכף זכות ולהבין שאלו היו שגגות. ואני מעריך שגם אותה נכון לדון כך. אמרתי "עד כדי להפוך אפילו זדונות לזכויות" רק כדי להדגיש עד כמה כוח התשובה גדול, אפילו במקרה שלפי מה שאני מבין הוא יותר גרוע משלנו.
לגבי מעבר לזה - אני חושב שצריך גם אישור שלה כדי לפרסם יותר מדי פרטים בְפורום, כשזה למעשה בראש-כל-חוצות לעיני כל מתעניין (וזה לא נכון כרגע שאפנה אליה לשום צורך, אם בטעות הבנתם אחרת).
לא הספקתי לדבר איתה לגבי חזרה בתשובה. כשהיא הודיעה לי לא היה לי זמן לעכל ולגבש דעה, ואח"כ כבר לא היה רלוונטי מספיק לחזור ולומר לה.
בכלל, אתם רואים את הדברים רק מהצד שלי. אני מעריך שהיא פשוט לא חשבה על זה מכיוון כזה, ולא חשבה על לעשות תשובה ולחזור לקשר מכיוון חדש, מכיוון נכון יותר. זה סוג של מהפך בראש שצריך לעשות, והוא בהחלט לא מובן מאליו.
להיפך, מצידה זו מסוגלות מיוחדת - למרות כל מה שהקשר הזה היה בשבילנו, היא מווותרת על הכל מתוך המחשבה שהקב"ה מתנגד לקשר הזה.
ענבל, אני חושב שאמרתי גם קודם שאלו תחושות עמוקות ופנימיות מאוד אצלי, אני לא יודע להסביר אותן עד הסוף גם לעצמי. אנסה לענות בכ"ז. וזה גם יעזור לי להבין את עצמי...
זה לא להשתנות במובן של להתכחש למי שאני, ולצורך העניין - אם הייתי טיפוס זורם, אז מעכשיו אהיה טיפוס כבד ופחות זורם. לא זו הכוונה.
זה יותר... אני אנסה להרחיב.
הרי ברור שהאנשים שאתה חי איתם משפיעים על הצורה שבה אתה מתנהל. אם החבר הכי טוב שלך הוא פטפטן, אז אתה תתנהג כמו בן-אדם שמפטפטים איתו הרבה - וזו לא בהכרח תהיה התנהגות מסויימת, אבל ההתנהגות תושפע מזה. בין אם זה יהיה שתפתח יכולת להקשיב לפטפוטים מייגעים למרות העצבנות המתמדת שזה ייגמר כבר, ובין אם זה יהיה שתהפוך להיות פטפטן בעצמך, ופטפוטים יהיו הדבר שיחייה אותך ויעשה לך את היום. באיזשהו אופן, זה ישפיע.
כנראה שהתרגלתי לחשוב על עצמי כעל אחד שחי לצידה, ונבעו מזה התנהגויות מסויימות שנובעות מהקרבה והחיים לצידה (בתחומים שהם עמוקים רוחבים יותר מפטפטנות ושתקנות). ואהבתי את ההתנהגויות האלה, והן התחברו אצלי לתכונות ורצונות מאוד עמוקים שלי. ועכשיו שמתברר לי שלא אחיה לצידה, לא אוכל להתנהג בצורות האלה, וזה מתחבר אצלי לדברים כ"כ עמוקים שהשינוי יהיה משמעותי.