גם אצלנו זה כך. אני פחות אוהבת את עבודות הבית, ועשיתי הרבה בתור ילדה, ובעלי ממש לא עשה כלום, והיום הוא חרוץ ממני בהרבה וממש מסתדר יופי עם התקתוק של הבית.
אז אני כן מסכימה במקום מסויים עם מה שכתבה מימיק, אם כי יש לי הסתייגויות.
א. היא בעצמה כותבת שיש לה כנראה בעיית סדר וארגון, ולכן זה שלא התנסתה בעבודות הבית כשהייתה ילדה, לא ראיה לכך שגם היום היא לא מסתדרת, כי יתכן וזה נובע מקושי אובייקטיבי אחר.
ב. לדעתי עומק העניין הוא פחות בעשיה הטכנית כן או לא, אלא יותר בגישה שמשדרים לילדים ביחס לעניין הזה. מניסיוני, אני גדלתי בבית שאמנם נתנו לי לעזור הרבה, ואף הכריחו אותי במקום מסויים, בכ״ז בת בכורה ויש הרבה ילדים בלע״הר וצריך לעזור... אבל יש מצב שבמקום מסויים שדרו לי שעבודות הבית האלו הן דבר מעצבן ומעיק. אני זוכרת משפטים כמו:״גם אני הייתי רוצה לשבת עכשיו לקרוא ספר!...״(שאמא שלי הייתה אומרת לנו כשאנחנו היינו קוראים והיא הייתה צריכה עזרה.) אז אני חושבת שבתת מודע זה מכניס לראש שספר, זה מה שכיף. ומה שעושים בבית, זה מעצבן. אז מי אוהב לעשות מה שמעצבן? נכון, אז חייבים. אבל זה הכי הגיוני (שוב, לא מוצדק, אבל הגיוני!) שבעולם שאני ארצה לעשות קודם את מה שכיף לי ונעים לי.
מצד שני, אני רואה את בעלי. שגדל בבית עם אמא מאוד מאוד נקיה ומסודרת. היא לא נתנה להם לעשות כלום, אבל אני חושבת שהגישה שלה לדברים האלה היא מאוד בריאה. כי עד כמה שאני מבינה וגם ממה שאני רואה היום עם הנכדים, היא לא הייתה מהאימהות הלחוצות האלה שלא מאפשרות לשום בלאגן או לכלוך להתקיים. אני חושבת שגם כשהם היו ילדים היא הבינה את הבלאגן, ופשוט ידעה גם לתקתק הכל אחרי זה. וזה שלא נתנה להם לעשות דברים- זה לא היה מתוך לחץ, לדעתי. היא פשוט עשתה לבד, כמו שהיא אוהבת.
וכמו שאני מכירה אותה, אם בעלי נגיד היה רוצה לנקות משו, היא בחיים לא הייתה לוקחת לו מהיד. היא הייתה נותנת לו וזה, ואח״כ, כשהיה הולך לענייניו הייתה מנקה אחריו. אבל לילד- נתנה הרגשה טובה.
ומעבר לזה, אני חושבת שהיא תמיד שדרה (ומשדרת) שבית נקי זה כיף. ואיזה כיף לנקות. כיף! אז בעלי ממש ספג את זה והוא גם ממש אומר לי- מה, את לא נהנית מזה??
חחח... לא! מפתיע?...
קיצור... הארכתי. בהצלחה!!