נראה לכם שמי שמתרגל מילדות לעשות עבודות ביתאנונימי (פותח)

קל לו איתן יותר כשגדל?

(לא שואלת באופן כללי אם חשוב עבודות בבית אלא רק מהבחינה הזאת)

אני רואה עלי ועל בעלי שאצלנו זה די ההפך. אני הייתי עושה המון בבית בתור ילדה, וגם אז וגם היום תמיד אני מתמודדת עם דחיינות ועוד קשיים רגשיים שקשורים לעבודות האלה. בעלי בתור ילד כמעט אף פעם לא התבקש לעזור בבית, אבל מיום שעבר לגור בנפרד מהוריו, וכן הלאה כשהתחתנו - הוא חרוץ מאוד ואין לו שום בעיה לעשות כל מה שצריך.

אני תוהה אם אנחנו מקרה מייצג או לא...

אשמח אם תשתפו איך אצלכם.

לדעתי ילד שעוזר בבית לומד שזה חלק מהחייםמימיק

לא בצורה מוגזמת, אלא פשוט כחלק מהחיים בתוך משפחה

אצלי למשל זה הפוך ממך -

גדלתי בבית שלא נתנו לי לעשות כלום בתור ילדה

אם הפתעתי את אמא שלי בשטיפת כלים - היא נלחצה שיכולתי לשבור משהו

אם עזרתי לקפל כביסות היא הייתה עוברת אחרי, פותחת ומקפלת מחדש

להחזיק מגב בחיים לא לימדה אותי

וגדלתי פשוט בורה בכל הנושא של עבודות בית

בגיל גדול יותר - החדר שלי תמיד היה מבולגן, ורק קיבלתי על הראש כמה זה לא בסדר

במקום הדרכה איך מסדרים בצורה יעילה, או עזרה במציאת מקומות אחסון לדברים שלי...

היום... קשה לי מאוד עם עבודות הבית ולתקתק דברים

(מסתבר שיש לי גם רמה מסויימת של קשיי סדר וארגון, שלא אובחנה)

לילדים שלי אני נותנת מגיל ממש קטן - לטאטא ואפילו לשטוף (לפעמים)

עזרה בנקיונות פסח זה אצלנו מגיל שהם מסוגלים להחזיק ספוג ביד - משפשפים קירות עם ספוג ומים והם מאושרים

מעניין מה שאת כותבת!...מטרי
גם אצלנו זה כך. אני פחות אוהבת את עבודות הבית, ועשיתי הרבה בתור ילדה, ובעלי ממש לא עשה כלום, והיום הוא חרוץ ממני בהרבה וממש מסתדר יופי עם התקתוק של הבית.
אז אני כן מסכימה במקום מסויים עם מה שכתבה מימיק, אם כי יש לי הסתייגויות.
א. היא בעצמה כותבת שיש לה כנראה בעיית סדר וארגון, ולכן זה שלא התנסתה בעבודות הבית כשהייתה ילדה, לא ראיה לכך שגם היום היא לא מסתדרת, כי יתכן וזה נובע מקושי אובייקטיבי אחר.
ב. לדעתי עומק העניין הוא פחות בעשיה הטכנית כן או לא, אלא יותר בגישה שמשדרים לילדים ביחס לעניין הזה. מניסיוני, אני גדלתי בבית שאמנם נתנו לי לעזור הרבה, ואף הכריחו אותי במקום מסויים, בכ״ז בת בכורה ויש הרבה ילדים בלע״הר וצריך לעזור... אבל יש מצב שבמקום מסויים שדרו לי שעבודות הבית האלו הן דבר מעצבן ומעיק. אני זוכרת משפטים כמו:״גם אני הייתי רוצה לשבת עכשיו לקרוא ספר!...״(שאמא שלי הייתה אומרת לנו כשאנחנו היינו קוראים והיא הייתה צריכה עזרה.) אז אני חושבת שבתת מודע זה מכניס לראש שספר, זה מה שכיף. ומה שעושים בבית, זה מעצבן. אז מי אוהב לעשות מה שמעצבן? נכון, אז חייבים. אבל זה הכי הגיוני (שוב, לא מוצדק, אבל הגיוני!) שבעולם שאני ארצה לעשות קודם את מה שכיף לי ונעים לי.
מצד שני, אני רואה את בעלי. שגדל בבית עם אמא מאוד מאוד נקיה ומסודרת. היא לא נתנה להם לעשות כלום, אבל אני חושבת שהגישה שלה לדברים האלה היא מאוד בריאה. כי עד כמה שאני מבינה וגם ממה שאני רואה היום עם הנכדים, היא לא הייתה מהאימהות הלחוצות האלה שלא מאפשרות לשום בלאגן או לכלוך להתקיים. אני חושבת שגם כשהם היו ילדים היא הבינה את הבלאגן, ופשוט ידעה גם לתקתק הכל אחרי זה. וזה שלא נתנה להם לעשות דברים- זה לא היה מתוך לחץ, לדעתי. היא פשוט עשתה לבד, כמו שהיא אוהבת.
וכמו שאני מכירה אותה, אם בעלי נגיד היה רוצה לנקות משו, היא בחיים לא הייתה לוקחת לו מהיד. היא הייתה נותנת לו וזה, ואח״כ, כשהיה הולך לענייניו הייתה מנקה אחריו. אבל לילד- נתנה הרגשה טובה.
ומעבר לזה, אני חושבת שהיא תמיד שדרה (ומשדרת) שבית נקי זה כיף. ואיזה כיף לנקות. כיף! אז בעלי ממש ספג את זה והוא גם ממש אומר לי- מה, את לא נהנית מזה??
חחח... לא! מפתיע?...
קיצור... הארכתי. בהצלחה!!
אצלנו זה הפוךמשיח עכשיו!

בעלי גדל בבית שנראה כמו מחסן (ואפילו יותר גרוע. לא רואים את הרצפה מרוב שיש שם ערימות של דברים... ואני לא מגזימה!) ולא עשה כלום בבית. וגם בבית שלנו הוא לא מסודר, תמניד הנעליים שלו מפוזרות [למרות שאם אבקש ממנו לעזור הוא יעשה בשמחה, זה רק שצריך לבקש ממנו והוא לא עושה מעצמו]

אני כן עזרתי בתור ילדה, וכן חשוב לי שהבית יהיה מסודר.

לדעתי יש הבדל בין לשתף את הילד במטלות לבין להעביד אותו כעבדשער הרחמים

ילד שיעבוד כמו עבד - ישנא את זה מקטנות ועד זקנה

אולם ילד שמשתתף במטלות הבית אך לא בצורה של עבדות - יעשה זאת גם שיגדל בשמחה

אני לא חושבת שזה ענין של הרגלחן ס

אני חושבת שזה תלוי איך מקנים את זה, את אומרת שיש לך קשיים רגשיים שקשורים לעזרה בבית, אולי זה כי כפו עליך לעזור?

אולי חייבו אותך לעסוק גם בעבודות בית שלא אהבת? או שהתנו את העזרה שלך בבית בדברים אחרים?

זה יצר אצלך קונוטציה שלילית.

אני חושבת שאם משתפים את הילדים בכיף ובחוויתיות בעבודות הבית הם יאהבו אותם גם כשיגדלו.

כמו בכל דבר- יש גם את מה שההורים מעניקים וגם את הבחירה~א.ל

האישית של הילד..

כך שיכול להיות שההורים יטביעו בו משהו,

אבל הבחירה שלו האם להתמיד בדבר/ לנטוש אותו תלויה בו..

תלוי בחינוך של ההוריםמעין אהבה
אם העזרה היתה רק מתוך דרישה וקפדנות או שדרשו יותר מכפי כוחו של הילד ולא ידעו גם לסלוח לפעמים כשצריך- אז לדעתי זה לא יחקק אצלו כדבר חיובי...

אבל אם קבעו כללים ולא העבידו בפרך אלא התאימו את הבקשות לפי גילו וכוחו של הילד וגם פירגנו לו והביעו הערכה- בודאי שזה ילך איתו ויעזור לו בהמשך
ההרגל והידע טוב. אך בהתאמה, נעימות ושמחה ובלי לחץ.ד.

לדעתי,אור היום

זה תלוי במה שהאדם ראה בבית (בחלוקת העבודה בין הוריו, בהתגייסות של כל אחד מהם למטלות הבית במידת הצורך),

תלוי בכמה האדם התרגל לעזור בבית ומאיזה מקום פנימי ההרגל הגיע (מרצון ובחשק, או בכפיה ובתחושת אין-בחירה),

ותלוי באופי של כל אחד.

אני חושבת שמה שמאוד משפיע זה איך ההוריםא.א
ביקשו את העזרה בבית אם זה בלחץ ובכפיה בלי לתת לילדים זמן עם חברים ולשחק זו הסיבה שכשהם גדולים הם אנטי.מכירה את זה אישית במשפחה אחת ולעומת זה אני גדלתי בבית מסודר ונקי וכן היינו עוזרים בכיף זה היה ההנאה שלנו הילדים לפחות שלי .כי אף פעם לא הלחיצו אותי בזה .אולי... ככה אני חושבת
ועוד משהו שככה ראיתיא.א
זה ממש תלוי בדוגמא שההורים נותנים אם ההורים דורשים מהילד לסדר ולנקות והם בעצמם לא עושים את זה הכוונה שהם נותנים פקודות לילדים אני אתן דוגמא האמא יושבת וקוראת ספר ודורשת מהילד לנקות את השולחן אחרי הארוחה זו גם סיבה לאנטי לפי דעתי .
לדעתי חשוב לתת לילדים לעשות עבודות ביתבתאל1

ככה הם לא מגיעים לביתם כשאין להם מושג מה לעשות...

איך לשטוף כלים ואיך לשטוף רצפה... ואיך לתלות כביסה..

חוץ  מזה הם חלק מהבית כך שאין סיבה שלא יעשו דברים.

אולי לא לעשות את זה בדרך מעצבנת אלא בדרכי נועם ושלום ואז גם בביתם הם יעשו זאת בכיף.

למרות שלדעתי העשיה בבית אחרי החתונה זה הרבה עניין של עצלנות או חריצות... 

בעיני אין דבר כזה עצלנות.מטרי
העצלנות היא רק סימפטום חיצוני לחוסר מוטיבציה פנימית. והחוסר הזה, יש להבין מאין הוא נובע.
הלואימעין אהבה
מטרי העלית נקודה מעניינת.

אני מרגישה שאני עצלנית.
למרות שכרגע בעלי ממש מזכיר לי שאסור לי לשפוט את עצמי כי אני בתחילת הריון שני ועם תינוקת בבית ואני לא בכוחות הרגילים שלי...וזה נכון..לפני ההריון היה לי הרבה יותר כח והבית היה נראה בהתאם. עכשיו לכל פעולה אני צריכה מלא כח רצון ושכנוע עצמי......

אבל זה נכון שברקע יש גם חוסר מסויים...אצלי למשל זה להיות כמעט כל יום כל היום לבד בבית....
לא נכון לי לעבוד כרגע. אבל רוצה שיהיה יותר תוכן ומשמעות לכל יום..ולפעמים המטלות מצטיירות כמה שלוקח ממני את היכולת לחיות חיים מלאי תוכן אחר...
יכול להיות, אבל לפעמים לא..לפעמים לא בא לי לעשות דבריםבתאל1

סתם כי אין לי חשק, וזה עצלנות.

יותר כיף לי ונח לי לשבת על הספה ולשתות קפה...אפילו שיש לי אלף דברים לעשות.

אבל זה משהו שצריך להתגבר עליו..

זה בדיוק מה שהתכוונתי לחוסר מוטיבציה.מטרי
אם היו אומרים לך שחמיך וחמותך עוד שעה בדלת, כבר היה לך חשק?...
מוטיבציה.....
שאלה שאני שואלת את עצמיאנונימי (3)
בתור אמא: כמה לילחוץ על הילדים (הצעיר שבהם בן 13) בנושא סדר וניקיון. כולם בלאגנסטים ברמות שונות, ואני "טובעת" בבלאגן . מיצד שני לא רוצה לספק להם חוויה שאני מדברת איתם בעחקר על נושאים אלו ו"רודה" בהם.
למדתי שלא עוזר "לרדות"חלושי
ילדים פשוט צריכים ללמוד לעשות סדר זה לא תמיד נולדים עם זה. תבחרי משהו אחד תושבי יחד איתם לסדר שלב אחרי שלב תוך הסבר מה ואיך. אח"כ אפשר לתת צ'ופר על הצלחה.
(לדוגמא, ישבתי עם בתי מספר פעמים להסביר איך מסדרים את התיק ליום הלימודים הבא.)
קראתי לאחרונה פוסט בנושא הזה, ייתכן שיעזור לך:בהתהוות
זאת מוטיבציה של בלית ברירהסדר נשים

זה ממש לא חשק

זה לא משנה. לדעתימטרי
התכוונתי שצריך איזה שהוא מניע לפעול. ואם אין מניע אז אני מתנהגת בצורה שמתפרשת כעצלנות. אבל למה מגיעה העצלנות? מדוע אין משהו שיניע אותי לסדר את הבית?
זה כבר שאלה שכדאי להעמיק בה.
ונראלי חפרתי מספיק
עזרה בביתטוביאחרונה

לדעתי ממה שאני רואה במציאות 

זה שגדלתי תמיד עם מציאות שעזרה ועבודות הבית זה חלק מהחיים הרבה יותר קל לי  היום.

בעלי גם בא מבית שהבנים היו להם גם תפקידים ואני רואה את ההבדל

ביחס לחסרות שלי והסביבה שלא היו רגילים מגיל קטן לעזרה שהיום הרבה יותר קשה להם להסתדר.

כמובן שזה לא חד משמעי כי יש גם אופי יש כאלא שאף פעם לא יתחברו לעבוודות בית מסויומות וכו'

בהצלחה!

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך