פתחתי ניק חדש. אני כותב פה בדכ פשוט רציתי אנונימיות-חייב עצהחייב עצה!
אישתי היקרה בחודש שביעי ב"ה מחכים ומצפים ללידה! הריון ראשון
אני לא אדם שיטחי, באמת. אני מדבר פה מעומק ליבי ומכאב גדול.
אישתי בחורה שנראית טוב ב"ה, מעולם מראה חיצוני לא היה דבר שהעסיק אותי יותר מהרגיל. אבל מה? מרגיש שכבר קשה לי.
אישתי התחילה את ההריון במשקל נורמאלי של 57 קילו בגובה 1.62.
בערך סביב תחילת החודש השלישי הרגשתי שהיא מתחילה לעלות במשקל בצורה משמעותית. כמובן שלא ייחסתי חשיבות מרובה, שמחתי בהריון ו באמת לא הפריע לי.
היום, תחילת חודש שביעי ו אישתי שוקלת 88 קילו. זה כבר הגיע למצב שהגענו לבדיקת רופא ו הוא ביקש ממני להשאר לבד ואמר לי שהמצב שלה מדאיג קצת ו צריך לשים לב.
אני מרגיש לאט לאט דחיה ממנה. אני יודע שזה לא אמור להיות ואני משתדל לעבוד על המידות אבל היא כבר נהייתה ממש ענקית...
אני כבר לא מרגיש משיכה אליה, מרגיש שאני לא מכיר אותה. זה קשה לי, כי באמת שאני אוהב אותה מאוד.
לא יודע מה לעשות... מפחד לפגוע בה. אשמח לרעיונות
זה בהחלט נשמע מדאיגפרח חדש
מה קורה עם התזונה שלה? היא אוכלת הרבה? אוכלת שטויות?
כמובן, דבר ראשון חשוב לשים סדר בתזונה, אולי תלכו יחד לדיאטנית שתעזור לה לעשות סדר בארוחות ובסוגי המאכלים?

ומה היא חושבת על עצמה? היא שמחה ושלימה עם המראה הזה?
חשוב שתדע גם כן, שזה דבר שקורה בהריון, אם כי אני מסכימה שזה מוגזם. לפעמים האשה במתח ובהתרגשות וזה גורם לה לאכול הרבה?

אתה נשמע בעל טוב ומכיל, תנסה להבין מה השורש של זה וכך אולי יהיה אפשר למתן את העליה במשקל. ( עכשיו יהיה קצת קשה להרזות...)
ותדע, שמאוד חשוב לאשה לקבל מחמאות על המראה שלה בהריון ( גם בכללי, אבל בהריון במיוחד).

בהצלחה בריאות ובשורות טובות!
היא אוכלת הרבה אבל אני לא הערתי לה אף פעם בגלל ההריוןחייב עצה!
היא אוכלת המון שוקולד (היא טוענת שהיא ממש חייבת בגלל ההריון) ובכללי מתוקים. אני מעולם לא חשבתי להעיר לה על כך כי אני יודע ש בהריון יש רצונות לאוכל מאכלים מסויימים.
היא לא מדברת על זה הרבה ונראה לי שגם היא לא ממש אוהבת את זה (מי כן?)
הייתי מחמיא לה המון אבל בשלב מסויים זה פשוט נתקע לי בגרון כי לא רק שזה שקר, זה ממש היפוך האמת... אני לא מסוגל לומר זאת.
אני מפחד להציע לה ללכת לדיאטנית כי אז אולי זה יתפרש לכך שזה מפריע לי ו היא תפגע. אני לא רוצה לפגוע בה!
אולי ללכת על הקטע הבריאותי?אמאשוני

וזה מצוין ללכת ביחד לדיאטנית.

תהיה איתה בסיפור הזה. ממש אין צורך שתבקר אותה על המראה שלה, נשמע ממך שקשה לה בעצמה עם זה...

תנסה לדובב אותה לשתף מה היא חושבת על זה ולא רק מההיבט החיצוני, יש עוד היבטים. גם יש קושי אמיתי בתנועה, בריאות אם, בריאות העובר...

תהיה כתף תומכת אבל תומכת בתהליך של צמיחה והתגברות על הקושי.

אם תשדר לה ביקורת היא תיפגע, אם תשדר לה תמיכה היא תעריך את התערבותך.

אולי תחפש מאמר באינטרנט באתרי בריאותבתאל1

או של קופת חולים כלשהי 

שלאכול הרבה סוכר וממתקים בהריון זה ממש מזיק. זה מזיק לעובר ולאמא

עלולה להיות מזה סכרת הריון, שזה לא נעים בכלל

והתינוק יהיה שמנמן מה שמקשה על הלידה!

אם יהיה לי זמן אולי אעלה לך פה איזה קישור. 

אולי תדבר שהחלטת שאתה רוצה שינוי בתזונה שלך ולאכול בריא יותר בהדרגה ותשמח שהיא תצטרף,כי זה יגרום לך יותר דירבון בעניין 

תחשבו ביחד מה טוב לאכול וכו'.

אגב, הרצון והחשק לסוכר זה לא רק בגלל ההריון - זה בגלל שחסר לה משהו בדם (ולא סוכר...)

לא פשוטפאז

אבל זה כנראה חלק מהמציאות של ההריון.

אפשר לדרבן אותה לעשות בשביל הבריאות וההריון וגם הלידה

איזשהו סוג של ספורט- 

שחיה אם יש לידכם איפה, או חוג שמתאים.

אולי לפנק אותה באוכל בריא ומזין,

ו.. למה שהרופא לא יגיד לה בעצמו אם הוא חושב שהמצב מדאיג?

מצטרפת לנאמר עד כה,אור היום

ובאמת תמוה בעיניי שהרופא לא אומר לה משהו באופן אישי, בעצמו, כאיש רפואה. בסופו של דבר, עליה של כ-30 ק"ג בהיריון אינה דבר של מה-בכך, ועוד יש שלושה חודשים להיריון. זה עלול להיות מסוכן לבריאות שלה.

עידודשוקופלת
כל הכבוד על הרגישות כלפיה! זה ממש לא מובן מאליו!
הדבר הראשון שחשבתי עליו- היא מרגישה על עצמה כמוך. היא לא מכירה את הגוף שלה, לא נעים להסתכל בראי, פתאום כלום לא נשאר כמו לפני ההריון. זה נורא מלחיץ... ולאף אחת מסביב זה לא קורה.
אולי באמת לחשוב איך לגרום לה לדבר על זה, ומהנק' של השיתוף (אתה מעודד, מסכים איתה, ולא מזכיר שום דבר שמפריע לך) ללכת לרופא, בדיקות , דיאטנית ואולי גם לה יש רעיונות למה היא הגיעה למצב הזה(שוקולדים...) ולצאת עם החלטות...

בהצלחה רבה!
הרופא אמר לה. אבל כשהוא רואה שזה לא עוזר הוא ניסה איתיחייב עצה!
היא אמרה לי פעם, מה לעשות ככה זה הריון-משמינים!
אני לא רוצה להגיד לה נכון אבל יש כאלה שומרות ולא משמינות כי אני לא רוצה שהיא תעלב ממני או תחשוב שאני מאשים אותה.
אני מרגיש לפעמים כבר שאולי אני זה שגורם נזק בזה שאני לא אומר ואז זה גורם לי לדחיה ממנה ולכן פונה אליכם לשמוע מה אפשר לעשות.
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה?כתר הרימון
רוצה ילדים ואישה רזה וחטובה?
עניין בריאותי זה אחד - תמיד טוב לדאוג לתזונה בריאה,
ועניין יופי ומשיכה זה דבר אחר - אסור שזה יפגע ברגשות שלך כלפיה.
אולי לא הסברתי כראוי. אני לא מחפש אישה רזה וחטובהחייב עצה!
על עליה של 15 -10 קילו לא הייתי פותח את הפה לשניה. תביני משו, אדם שמעלה ככ הרבה בתקופה קצרה זה ממש מרגיש כאילו זה לא אותו אדם... אני לפעמים קם בבוקר ולוקח לי כמה שניות להתאפס שזאת היא..
אני אוהב אותה מאוד, היא אישה מקסימה!! אבל אני חושב שזה טבעי שבשבלב מסויים אני ארגיש ככה... לא?
הרופא הוא לא רופאיראת

כי אם הוא היה רופא הוא היה מעיר לה מזמן...ולגבי הדיבור איתה תציע לה לעשות הליכות ביחד כי הליכות זה ספורט אפשרי. בעיקרון כל ספורט אחר אפשרי אם היא התחילה אותו לפני...וגם תשים לה משקל ליד המיטה אם יש לכם אם לא תקנה. כמעט אין מצב בעולם שאשה לא תעבור ליד משקל ורק תסתכל עליו.תן לה להבין לבד שזה לא טוב והיא תבין. מדברת בתור אחת שהתחילה הריון ב48 ועלתה 22 ק' (אחרי הלידה הורדתי הכל ואפילו יותר תוך חודשיים והייתי צריכה להחליף מלתחה)

הרופא אמר לה. כתבתי את זה למעלהחייב עצה!
את חושבת להליכות יעזרו? באיזה דרך להציע לה כך שלא תרגיש שאני בעצם אומר לה -את שמנה
יש מצב...יראת

תאמר לה בואי נצא לסיבוב תכלס זה אחלה זמן לדבר על הזוגיות ולא רק. ואולי היא גם צריכה לשתות הרבה מים,ככה תרגיש פחות את תחושת הרעב.

תחכה שתעבור חצי שנה מהלידהשביב
ואז אם היא לא תחזור לעצמה תגיד משהו.

הריון זה לא דבר פשוט לסחוב.

ויש כאלה שמתנפחות והכל יורד אחכ בצ'יק (אם ירגיע אותך -מי שעולה מהר לרוב תרד מהר. יותר ממי שעולה בהדרגה).

תנשום עמוק ותאהב אותה
שהיא לא תצטרך לפצות את עצמה בשוקולד

ושיהיה בשעה טובה
מזדהה..שמים

אמנם לא הגעתי למצב כזה.

אבל יש לי ממש פחד להשמין כתוצאה מההיריון וכן מהתגובה של בעלי, אע"פ שהוא מקסים ותומך.

לעניין- אני חושבת שדיבור משותף כן יועיל מאוד, כמובן שלא לתקוף והכל.

אבל עם עובדות נכונות והרבה תמיכה תגיעו להחלטות נבונות וטובות.

1. קפאין זה לא דבר בריא! אז נכון ששוקולד מגרה, ולפעמים אף מרגישים צורך להרגיש תנועות אז אוכלים,

מותר וחשוב להגביל. 

2. היריון הוא לא תירוץ לאכילה מרובה. צריך לאכול נכון...

3. ללידות קלות יותר, מומלץ ממש לעשות ספורט במהלך ההיריון, הליכה של 3 פעמים בשבוע כ-45 דק' מומלצת מאוד.

אגב- הורגלנו מאמונות טפלות שחייבים לספק לאישה כל מה שהיא מתאווה לאכול, זה כיף ונעים לאישה שהבעל טורח, אך בהחלט אין סכנה לעובר אם היא תתאפק ותמתן את התאווה הרגעית...

כיוון אחר-ייתכן שחסר לאשתך איזשהי תעסוקה אולי ואולי היא מחפשת נחמה על המראה שלה ועושה זאת בצורה הפוכה, אוכלת יותר...

לדבר, לדבר, לדבר....

עם תמיכה מרובה ומתוך הבסיס של אהבה, אכפתיות ושותפות.

דבריך מרגיזים!חלב ודבש

השמנת יתר בהיריון היא בעיה רפואית ולא בעיה אסטטית.

מה שצריך להטריד אותך (וגם אותה כמובן) היא העניין הרפואי ולא הבעיה של עד כמה אתה נמשך או לא נמשך אליה.

אתם צריכים וחייבים לדבר על זה והיא חייבת יעוץ רפואי תזונתי הן על אורח התזונה שלה כעת והן על ההתנהלות בתקופה שלאחר הלידה.

אני התחלתי הריון ב56 וסיימתי ב80+ יש מצב שיותר פשוט הפסקתינשואה פלוס
לעלות למשקל... וראה איזה פלא.. לאחר שנה וקצת חזרתי למשקל המקורי ואפילו קצת פחות... מלא הליכות..פחות פחמימות..ארוחות מסודרות...והרבה כוח רצון. היום אני בהריון שני הרבה יותר מחושבת .. כבר בחודש חמישי ובקושי עליתי. הריון ראשון תמיד מעלים הרבה..אין עדיין מודעות. אבל תניח לה.. היא ממש לקראת סוף ההריון.. אתה תראה שאחרי הלידה היא תרד מלא( נוזלים וכאלה שעושים מראה שמן) ואז יהיה לה זמן להגיע הבייתה ולחזור לעצמה לאט לאט... תהיה רגוע זה לא סוף העולם..... מזלי שהיה לי בעל אוהב ותומך שתמיד אמר לי שאני יפה (גם שיקר לפעמים) אבל הוא נתן לי כוח לחזור לעצמי... ואם תעיר לה עכשיו זה ממש לא יעזור..רק להפך. היא גם ככה לא יכולה להתחיל דיאטה בהריון. פשוט תניח לזה עכשיו.
^^^^ נראה לי שאת הכי צודקת.ירושלמית טרייה
אל תנסה לגרום לה לרזות.
כל הערה הכי קטנה ממך היא תבין מיד ותפגע מאד וחבל.
אם היו בעיות חלילה בבדיקות דם אז הרופא כבר היה מפנה לדיאטנית. במצב הנוכחי הערות לא יועילו כלום.

תעודד אותה שזה יירד אחרי הלידה, ככה היא תרגיש יותר מחוייבת להוריד אחרי, ותנסה לראות את היופי שיש בכל זאת. העיניים לא השתנו, נכון? אז אולי אפשר להחמיא בכיוון הזה.. היא צריכה את זה

אכילה כזאת היא הרבה פעמים פסיכולוגית, מתוך מצוקה.

כדאי גם לבדוק אם לא חסר לה ברזל וויטמינים, אולי היא אוכלת מתוק גם מתוך חולשה. הסוכר נותן כח זמני.
מבינה אותך מאודה' המלך
זה נשמע לי מצב מורכב ולא פשוט בכלל... הייתי מציעה לך לקחת זמן שנייה להתנתק מהמחשבות על עצמך ולחשוב על אישתך..אתה חושב שלה זה לא קשה?? אתה אומר שאתה מסתכל עליה והיא נראת לך ממש משהי אחרת. אז תחשוב קצת מה זה בשבילה להסתכל במראה ולא להכיר את עצמה.... פי מאה קשה!!!.דווקא עכשיו אישתך הכי צריכה אותך בעולם! תיהיה שם בשבילה. תעודד . תפרגן. קחו את התקופה הזאת כתקופה לחיזוק הקשר הנשמתי העמוק בניכם...מאחלת לידה קלה בעזרת ה'.והמון שמחה!
מעל ל30 קילו ועוד לא בחודש 9?? נשמע כמו בעיה בריאותית~א.ל

שכדאי לטפל בה. או שהמספרים שמנית אינם מדויקים?

^^^^שוב ושוב

אני נלחצתי כשעליתי 4-6 קילו עד חודש שלישי, כי הבנתי שזה יותר מידי...

אחד הדברים החשובים שקראתי בספר "בשעה טובה" ומחזיק אותי- שבהריון *לא* אמורים לאכול בשביל שניים, וגם לא כל פעם שרעבים. צריך ללמוד להתמודד ולאזן. לדעתי הכי נכון מכל הבחינות זה לדבר איתה מהצד הבריאותי ולא מצד המשיכה שלך אליה. דווקא בהריון עם כל החשק לשטויות חשוב פי אלף לאכול נכון וטוב כי זה משמעותי לבריאות האשה והעובר, וזה משהו שצריך מאוד להיות מודעים אליו- אחרת נגררים בקלות לדפוסי אכילה גרועים.

2 נקודותdvirr
בס"ד

1. כמו שכבר כתבו, אין לכם עוד הרבה עד סוף ההריון. כמו כשמחכים כבר לשלב הבא בחיים לפעמים, פשוט תגיד לעצמך שעוד מעט זה נגמר, ותחזיק מעמד בינתיים.

2. בקשר למשיכה, אני ממליץ לכם לראות יחד את הסרט של החתונה שלכם, ולנסות להגביר כמה שיותר את הרגש ביניכם. לדעתי זה יעזור בנושא וגם אם לא, אני חושב שזה בהחלט יכול להקל.

אני לא יודע איך לנסות לעזור בקשר לשאר.
בהצלחה!!
גם אני בהריון..אשתו
לכותב היקר. מקסים בעיני מה שכתבת. אבל בתור הריונית אני פשוט חייבת להגיד לך שהפירגון מהבעל כל כך כל כך חשוב! אולי אשתך נכנסה למין מצב כזה שהיא כבר השמינה והשתנתה ועכשיו כבר לא אכפת לה עוד 5 קילו לכאן או לכאן אז היא לא מקפידה בכלל..
אני עליתי 10 קילו ואני מרגישה פשוט נורא עם זה. ממש חשוב לי להיות עדיין יפה בעיני בעלי והעובדה שהוא כל הזמן אומר לי את זה ממש מחזקת אותי! תבין שאישה בהיריון עוברת הרבה שינויים וזה משפיע על תפיסת הגוף.
ועצות פרקטיות שבעלי עושה ואולי תתחבר אליהן (לי זה מחמם תלב כל פעם):
חותך לי כל בוקר ללימודים קופסא ענקית של ירקות, מסמס לי במהלך היום לשתות המון מים (זה חשוב וגם נותן תחושת שובע),
מציע לי לעשות בערבים הליכות ומפנק במסז כשחוזרים(באמת שרק בגלל זה אני מוכנה ללכת)
מקווה שזה יעזור גם לאשתך..
והכי חשוב שתהיה לידה קלה ותינוק בריא!
מזדהה עם הצורך של הבעל לדאוגסתוונית
שיהיה אוכל בריא וזמין,בקבוק מים שחייבים לסיים, דירבון לכושר גופני- זה
ממש עוזר לא לאכול שטויות. אני אתמול ביקשתי בעלי שיחתוך לי ירקות לא.ערב, אחרת לא יודעת מה הייתי אוכלת...
שזה יהיה במודעות שלך לעזור לה בזה, כי אני באמת חושבת שזה כבר ממש לא בריא לגוף כל השומן הזה (חוץ מזה שזה מאוד מכביד!). דבר איזה על פתרונות בריאותיים שכאלה.

בהצלחה!
בדיקת סוכר עשיתם כבר?פלפלתי

אולי יש לה סכרת הריון או משהו כזה שגורם לאנשים שהשמין הרבה יותר או להתנפח... 

יכול להיות שגם הגוף שלה אוגר נוזלים ולא משחרר אותם (ואז כדאי להוריד מלח שצובר נוזלים).

ו30 קילו למשך כל ההריון זה הגיוני. זה קורה, יש כאלה שזה קורה אצלם. זה לא ממש חריג. 

וללכת לדיאטנית - לא בטוח שהייתי ממליצה כי אותי אישית שלחו לאחת כזאת אחרי הריון של 30 קילו, אבל היא נתנה לי לאכול אבוקדו ופריכיות אורז, יצאתי מדעתי די מהר.. הלו, זה הריון! אני לא יכולה לחיות מכאלה כמויות ולהרגיש שאני סופרת אוכל וגרמים וקלוריות. זה מעביר לדיכאון די מהר ואני לא בטוחה שזה יותר טוב.... 

שווה כן להתייעץ  עם הרופא/. נשים שלה על העליה, מוזר שהוא/היא לא העלתה את זה עוד לפני כן. 

יש להם ניסיון והם ידעו לאיזה בדיקות לשלוח. 

היא העלתה את הנושא פעם? היא אמרה שזה מפריע לה? (ותאמין לי שזה מפריע לה... רק לסחוב את עצמה זה סיוט!)

אם כן - תעלה את הנושא בשיא העדינות איזה פעם שנראית טובה ותעלה רעיון שאולי הגוף שלה אוגר נוזלים או שזה סכרת הריון או משהו כזה שגורם להעלות משקל במהירות שיא ולהתנפח...  תגרום לה לרצות ללכת איתך ליעוץ ורופא כדי שלה יהיה יותר טוב, כדי שלא יהיה לה קשה לסחוב את עצמה עד סוף ההריון...  תראה לה את זה מהכיוון של השיתוף בקושי ולא הסתכלות מהזוית שממול. 

ויישר כח על הרגישות, העזרה והאחריות.  

בהצלחה!!! 

(ויש מצב שתעדכן אותנו מה קרה בסוף?)

30 קילו זה לא תקיןברכה בעיסה

זה שזה קורה זה לא הופך את זה לנורמלי ובריא.

זה יעבור אחרי ההריון.אמא ל 5

לא בבת אחת בהדרגה.

בהריון ובפרט ראשון, יש קושי רב לגוף וכל גוף מגיב אחרת.

כן לראות אילו צרכים רגשיים חסרים לה ואולי שם אתה יכול לעזור שבמקום לאכול תקבל את הסיפוק הנפשי לו היא זקוקה.

כל הכבוד שאתה מטפל בבעיה.

יש לי חברה שעלתה 25 קילו בהריונות...אם ל2

אחר כך יורדת הכל!!!

זה הורמונים.

אבל שווה לדבר על זה בעדינות.

בהצלחה ובשעה טובה.

זו עליה מפחידה לחלוטיןעדידפ

ואני יכולה להבין את הקושי שלך

עליה תקינה 10-20 ק"ג בגדול

עליה כזו- של 31 קילו - בהתחשב בזה שיש לה עוד 3 חודשים משמעותיים מאד- שבהם לרוב עולים עוד,

זו בהחלט בעיה

הייתי לוקחת אותה לשיחה, מספרת לה מה הרופא אמר,

מציעה לגשת לתזונאית (דיאטנית)

להתאמת לתפריט להריון

כל זה- בניטרול מוחלט של עניין המשיכה והמראה

מה שחשוב כרגע זה הבריאות שלה ושל התינוק

ואם היא תעלה עוד 10 קילו עד לסופו- היא עלולה להגיע למצב מסוכן.

חשוב להבהיר לה מצד הדאגה הבריאותית לשלומה

לא מצד החיצוניות אחרת אתה עלול לפגוע בה וכן היא עלולה לקבל את הרושם שלא אכפת לך "ממנה"

אל תשכח שנשים במצבה נוטות לייחס חשיבות מוגברת לכל מילה בהשפעת ההורמונים.

בכך הריון עליתי 10 קילו והורדתי אח"כ רק איזה 2....אביוס
סיוט.

אין לי משהו חכם להגיד. רק מקווה שהכל יעבור בשלום....
אני עליתי 30 קילו בהריון (ראשון) ומסתבר שזה היה רעלת הריון..הודיה20
יכול להיות שזה גם אפשרות...
לדבר רק על הכיוון הבריאותיפיגא

ראשית, יש נשים שעולות את כל המשקל עד חודש שביעי, ונשארות במשקל הזה עד סוף תשיעי.  שלושה חדשים בלי להוסיף משקל.  קורה.

אבל, עליה גדולה כזו יכולה להעיד על בעיה רפואית.  אולי מערכת כלשהי שאינה מתפקדת כראוי.  אפשר לחפש בגוגל אם לרופא אין ידע בנושא (חבל שאין לו, אבל אני לא פטור מלדאוג לבריאות שלי לבדי).  הרפואה הסינית גם תוסיף שהצורך העז שלה לשוקולד \ למתוק מעיד על בעיה בריאותית.  הריון = סוכר\שוקולד אינו גזירה משמיים.  חפש ותבדוק - אולי הדבר מעיד על חוסר \ עודף בויטמין \ מינרל מסוים, ואם היא תוסיף או תפחית בהתאם לצרכיה, הדחף העז לשוקולד יירד פלאים. 

בדרך כלל מדובר במחסור במשהו. 

אתה יודע מה קרה לאמא שלה בהריונות?  יש לה אחיות?  גם הן עלו הרבה?  אולי הן יכולות לדבר איתה, שוב מהצד של הבריאות.

רפואה שלמה ותרגישו טוב!

בהריון הראשון שליפרח-בראחרונה
עליתי 35 קילו , ואני בחורה ממש רזה.
הכל ירד אחרי הלידה. אבל בהריון עצמו לא היו לי גבולות אכלתי המון כי הייתי רעבה וזה היה הריון ראשון כך שהיה לי גם הרבה זמן לנוח והשילוב הזה גרם לעליה מטורפת ( מעבר לזה שרק הילד נולד כמעט 5 קילו) לא הייתה לי סכרת.
הכי חשוב לבדוק מבחינה בריאותית שאין סכנה לאם ולעובר , מעבר לזה לעבור לתפריט בריא ומזין יותר - קח על עצמך להכין הרבה סלטים ובכלל לקחת חלק בתהליך .
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

שתדעי לך שהתת מודע שלנונעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"ו 23:27

תופס הרבה מהדפוסים האלה לפני שאנחנו בכלל שמים לב.

אני אומרת את זה מחוויות של הזוגיות שלנו.

לפעמים הפחדים הכי גדולים שלנו

מתממשים בזוגיות ולא סתם.

המוח מזהה משהו מוכר - גם אם הוא המוכר הכי מפחיד בעולם, המוח ההישרדותי מעדיף את המוכר והידוע על פני חדש.

למשל אם את אדם אחראי מטבעך שלוקח אחריות מאוד יכול להיות שתת מודע שלך זיהה דפוסים מוכרים שם שאת צריכה לקחת אחריות, ואצלו להיפך הוא לא לוקח אחריות וזיהה דפוסים אצלך שכן לוקחים אחריות ולכן נמשכתם.

אפשר לראות את זה בבנות לאב מכה שבחרו בבעל מכה שוב למרות שלא זיהו את זה בדייטים.

המוח קלט דפוס מוכר והוא משחזר.

זה לא משנה הרבה את התוצאה.

אבל זה עוזר לי להבין שלא סתם.

לא סתם בחרת אותו והוא אותך.

לפעמים אלה דגלים אדומים שצריך לחתוך ואין עם מה לעבוד.

לפעמים זה התיקון שלנו, בן הזוג יושב על הנקודה הכי כואבת שלנו

וזה כואב רצח.

אולי עם בן זוג אחר לא היינו נפגשים בכאב הזה, אבל רק דרך המפגש איתו אפשר להתרפא באמת ולהשיל דפוסים שרכשת שלא טובים לך.

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

תודה, נשמע נכון והגיוניארץ השוקולד
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך