אני קורא פה בפורום הרבה ופעם ראשונה שהרגשתי צורך להגיב. אז נרשמתי.
ברוכות הנמצאות. ברוכים הנמצאים.
ראשית, כמעשן, אני בהלם מהבורות פה בנושא.
אף אחד לא מת עדיין מעישון. חשיש\גראס\מריחואנה (joy זה joy - זה אותו דבR)
מחקר שיצא לא מזמן מצא שאלכוהול מסוכן פי 114 (לינק לכתבה בוואינט) אז אפשר להירגע.
חשוב לעשן באחריות ולהכיר את תופעות הלוואי (שלא מתים מהן): שינוי לחץ דם (נראה לי יורד), אולי חולשה כללית (לא היסטרי), אולי סחרחורת קלה כשקמים ממצב שכיבה (אז מתיישבים קודם ולוקחים נשימה. שיגעון.) בטוח הרבה פחות לא נעים ממצב שכרות מאלכוהול.
קראתי פה תגובה בנוגע למחלות נפש: אמנם יש מקרים מאוד נדירים של התקפי חרדה אך שוב, לא מתים מזה וזה בד"כ קשור להיסטוריה של דברים כאלה במשפחה וכו'. לא שמעתי על אף אחד שחשב שהוא דולפין וקפץ מהחלון (למה שדולפין יקפוץ מהחלון?!?)
חוצמזה, יש הרבה אנשים שזה לא עושה להם כלום חוץ מהרגשת עייפות כללית.
עצוב לומר אך תופעת הלוואי החמורה ביותר שחשוב מאוד לציין היא מעצר ע"י שוטרים. זה עדיין לא חוקי במדינתינו וחבל שכך.
מקווה שנרגעת.
ובקשר ליתרונות? וואו. אני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו.
אני כן יכול לומר לך שזו חוויה זוגית שיכולה להיות מאוד נעימה רק קחי בחשבון שלאף אחד מכם לא יהיה כוח ללכת להכין קפה [:
לראות סרט מצחיק תחת השפעה הופך ליותר מצחיק.
השיחות נהיות יותר עמוקות. לפעמים דווקא יותר מבולבלות כי כל אחד נוטה לשקוע ולנדוד במחשבותיו. בשום אופן לא הזיות, רק דמיון מפותח. קוראים לזה "מרחיב אופקים"...
בפעם הראשונה לא תמיד מבינים את התחושה שבאה עם זה ואפשר קצת להילחץ אבל אם באים "מוכנים" הכל בסדר. תכיני חטיפים!
אני מעדיף לא לערבב עם אלכוהול כדי לא להכביד יותר מדי על עצמי. לי אישית זה לא עושה נעים אבל אני מכיר הרבה שאין להם שום בעיה עם זה. אדם צריך לדעת את הגבולות שלו.
מעבר לזה, אני מאמין שהתנסויות כאלה, כשנעשות ביחד, בסביבה תומכת כמו עם בן/בת זוג יכולות מאוד לחזק את הקשר.
ברור לי שכל התגובות נגד פה הן של אנשים שלא ניסו את זה בעצמם (הייתה לי שכנה... שמעתי על מישהו... יש ביישוב שלנו...).
מישהו כתב שגראס מרדים את הזוגיות, הוא דיבר על טריפים ודאונים. זה נשמע כאילו הוא ממש בקיא אבל נראה לי שהוא התבלבל בסם. בגראס אין שום טריפ כמו בסמים קשים כמו LSD או דברים אחרים. אין "היי" מטורף ובטח לא "דאון" כבד.
ברור שהוא לא ניסה אלא ניזון מסיפורים ועובדות על סמים אחרים שהתערבבו לו בראש.
ותגובות כאלה הן מסוג התגובות שהכי עשו לי צורך להגיב, כי זה פשוט לא נכון.
הוא גם כתב שיש בזה היבט לא דתי, אז הנה, שמות ל' פסוק לד':
"ויאמר ה אל משה קח לך סמים"
ונראה לך שהכהנים בבית המקדש לא היו מסטולים?!? אין משהו שמחבר אותך לפלא הבריאה יותר מגראס!
אז מה אם זה "קטע של חילונים"? מי אתם חושבים ברא את הצמח הנפלא הזה שבין היתר ניתן לחולים עם כאבים כרוניים וזו התרופה היחידה שעוזרת להם לחיות חיים נורמליים? הרבה יותר מכל הכדורים החזקים שבעצמם יכול להיחשב סמים מאוד קשים.
אין מה לפחד מגראס.
זה כן סם קל. יש כזה דבר.
לא מתמכרים אליו. לפחות לא משימוש חד פעמי. אפילו לא משימוש שבועי.
היו תקופות שעישנתי מידי יום, ועכשיו כמעט ולא והכל בסדר אצלי.
חשוב להכיר את העובדות ולברר בעצמך.
ולא לפחד כלל.
יש לי עוד כל כך הרבה מה להגיד בנושא אבל את הדברים החשובים פרקתי...
בכולופן, אשמח לענות לשאלות.
מר פלפל.