מה אומרים?
מתלבט בין ליכוד והבית היהודיצריך עיון
מה אומרים?
אם אתה בעד ממשלת אחדות תחזק את הליכוד אם אתה בעד ממשלת ימיןyair3
אז רק הבית היהודי הוא יחד
(כדאי גם שתשים לב מי הנציגים בליכוד לאחר המקום ה20... אני לא בטוח שאנחנו נשמח לראות אותם בכנסת.)
ב"ליכוד" אתה תכניס לכנסת את אבי דיכטר או את המחוזותמשה
בבית היהודי תכניס את סטרוק או ענת רוט.
תחליט מה עדיף...
אבל יש סיכוי לממשלת מרכז-שמאלצריך עיון
היחידות שיכולות למנוע ממשלת מרכז שמאל הם המפלגות שמימיןyair3
לליכוד
הליכוד עצמו עלול דווקא להצטרף לאחת כזאת
במיחוד אם יהיה לו את חברי הכנסת ממספר עשרים ואילך
מבחינת הרכבת הממשלה - אין הבדל בין הליכוד-הבית היהודי-יחדאלעד
שלושתם ימליצו על בנימין נתניהו לראשות הממשלה.
ההבדל היחיד יהיה בכוחה של כל מפלגה באותה בלילה
מה תהיה ערכה של ההמלצה אם ישיגו יחדיו 40 מנדטים ?יקוט
פעיל של כחלון שבעיני הוא: "אחד שיודע" שח לי שקשה יהיה מבחינה ציבורית להמליך את נתניהו בסיטואציה שהוא מפגר אחרי בוז'י ביותר ממנדט אחד. סביר שראשי הליכוד שומעים את אותם הדברים מאחורי הקלעים מכחלון עצמו. ולי הקטן לא נותר זולת להסכים עם הטענה הזאת. אכן תיאורתית אפשר להקים ממשלת 61 על בסיס 7 מפלגות אבל זו תתפקד יותר כקופראטיב ופחות כממשלה, וצפויה להתפרק בתוך זמן קצר ביותר... ושוב בחירות.
גילוי נאות: אני אתן את קולי למפלגת יחד בראשות אלי ישי.
אם תיתן קולך למפלגת יחד אז מה אתה מדבר כל הזמן על הליכוד?ותן טל
מה ערכה של מפלגת יחד שתעבור את אחוז החסימה אם ממילא הליכוד יפגר אחרי המחנה הציוני ולשיטתך תקום ממשלת אחדות שבוודאות לא תכלול לא את הבית היהודי ולא את יחד? אם כבר - לשיטתך, הגיוני הרבה יותר שתצביע לליכוד - ההצבעה שלך יכולה לקבוע האם ההפרש יהיה 2 מנדטים לטובת המחנה הציוני או מנדט, או אפילו בלי הפרש בכלל. ההצבעה שלך.
אני לא מבין - שבועות אתה מדבר כאן ומנסה להסביר שחשוב שהליכוד יהיה הכי גדול ויהיה לפחות שווה למחנ"צ - אבל כעת אתה מגלה לנו שאתה מצביע בכלל יחד.
לפחות אני הקטן לא הצלחתי להבין את ההיגיון בדברים שלך, אשמח שתבאר אותם.
ואולי כל דבריך בעצם נועדו רק כדי לשכנע אנשים שחייבים לרסק את הבית היהודי - ששלושה מנדטים משלהם יתרמו ליחד, שהרי ה א"חייבת" לעבור את אחוז החסימה, ועוד שלושה מנדטים משלהם, יתרמו לליכוד, שהרי הם "חייבים" להיות גדולים יותר מהמחנה הציוני, ואז לשמחתך כי רבה, הבית היהודי תהיה כ6-7 מנדטים.
אולי זוהי מטרתך האמיתית ולא חיזוק הליכוד באמת. ואם כן -אתה יכול פשוט להצהיר על כך.
כי בכל הנוגע לחיזוק הליכוד - נראה שאתה מדבר משהו אחד אבל ביד השנייה משלשל פתק אחר לחלוטין לקלפי.
אין ספק שאם היתה אפשרות להצביע ל-2 מפלגות הייתי נותן לליכוד.יקוט
אני רוצה כח אמוני בכנסת, והבית היהודי של בנט ושקד (ואוחנה) פונה יותר אל הציבור הכללי. יחד, לעומתה, רצה לכנסת כמפלגת נישה בלי שום כוונות לנגח את ראש הממשלה ולגרום במישרין ובעקיפין לנפילתו.
מהצד המדיני אני סומך יותר על נתניהו מאשר על בנט. דעתי אינה מחייבת אותך כמובן. ועוד משהו קטן, נתניהו שחרר מחבלים לא בלי תמיכת בנט, מצד שני הוא שמר על ארץ ישראל ועל רקע זה יצא בחזית מול אובמה חובב יהודים ידוע.
אני בדיוק כמוך.. והבנתי משהוshilatאחרונה
ככה שיוצא שכל קול לימין, זה קול בממשלת ביבי, הוא ראש הממשלה של הימין. השאלה זה לאיזה מפלגה בפנים יהיה יותר כוח.. ואני אישית מעדיפה לחזק את בנט כי הוא הכי מייצג אותי..
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר
לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.
גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.
גם אצל הכנענים היה איוב.
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.
לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.
ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.
יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1
… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.
דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.
מה הקשר מקרה?הסטוריאחרונה
מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.
אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.
אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.
העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר
להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.
-למה אוהד מכבי?
-התקבלת
בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה
האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגועאחרונה
זה מה שטיל אחד עשהרועישםטוב
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
מה פתאוםזיויק
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.
בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים. איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?
מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?
אני לצערי לא מכיר.
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
אידיוט.ימח שם עראפת
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה
כי נראה שלא.
מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.
אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי
לגופם של דברים:
א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.
אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.
ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.
ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.
ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.
ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.
ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.
את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).
שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.