מכתב שכתבה מדריכת שבט נבטים, מוזמנים לקרוא!
מדריכים יקרים שלום,
זה במיוחד למדריכי גדולים ..אבל חשוב לי שכולם יקראו...
שלום לכם, אני מדריכת שבט נבטים... לאחר התלבטויות רבות החלטתי לפרסם ולשתף את המכתב שלי שכתבתי ודווקא מהמקום שלי אני מאוד רוצה לספר לכם על סיטואציות שקרו לי לאחרונה...חשוב לי מאוד שזה לא ישמע חס וחלילה ממקום של התקפה או בהאשמה... חס וחלילה! אני פשוט באה לספר
לפני כן אני רוצה להדגיש..
אני מאושרת ושמחה שאני מדריכה את השבט הזה ואת הגיל הזה ורציתי את זה מלכתחילה!
המכתב הזה בא לספר לכם על תופעת זלזול והתנשאות שקיימת פה בבני עקיבא שאני מרגישה כבר הרבה זמן. מקומות ואירועים של התנועה שבהם נכחתי תמיד הרגשתי שנותנים למדריכי הרא"ה/שם חדש כבוד נעלה ואילו מזלזלים במדריכי זרעים-נבטים-ניצנים.
אתן לכם כמה סיטואציות...
בטיול ט"ו בשבט עבר לידי בחור אחד שראיתי מהחולצה שהוא מדריך...הוא שאל אותי איזה שבט אני מדריכה וכמובן עם חיוך עניתי לו שאת שבט נבטים...המבט שלו היה מאוכזב ומזלזל...
ואז כששאלתי אותו את איזה הוא מדריך אז אמר שהוא מדריך שבט ציון...והוסיף שזו הדרכה האידאלית להדריך את הגיל הזה...וגם במחוז כל פעם שיוצא לי לדבר עם מדריכים שהם של שבט ציון הם מתפארים והמון מדריכים של בשבטים אחרים מאוכזבים כי הם לא מדריכים הרא"ה...
באופן כללי אני מכירה המון מדריכי ומדריכות ציון... נשמע מהן ומהם שיש להם זלזול במדריכי קטנים... באופן כללי האידיאל מבחינת רוב האנשים הוא להיות מדריכי הרא"ה- שם חדש...
כי מבינתם ומבחינת מה שהמחוז משדר זו ההדרכה האידאלית...
גם מהמחוז שמעתי כמה פעמים (כמו למשל דוגמא- .הרי כבר שמעתי רכז בערב מדריכים שאומר ביחידת שבט נבטים- "אודה ולא אבוש שם אני הדרכתי נבטים.." לדעתי לא במקום בכלל הנוסח הזה.. הוא היה צריך לומר "אני גאה בכך שהדרכתי נבטים") וגם מחברותי שמעתי שמה שאומרים למדריכי ציון זה שהם האליטה והמצוינים...
אז הסיבה העיקרית היא שרשמתי לכם את זה היא פשוט לשתף אתכם ולספר לך מכל הלב אני שמאמינה שההדרכה האידאלית והמושלמת נהיית כזו אם משקיעים ועובדים קשה.. שמבחינתי הדרכה אידאלית היא לא כי זה שבט כלשהו אלא כי זה המדריך שעושה את ההדרכה... ומכאן באה השאלה... האם ההדרכה היא נעשית אידאלית או יותר טובה כי שבט הוא קבוצת גיל כלשהי אן בזכות מדריך שפיץ שעובד קשה...? הדרכת שבט אחד זה טוב יוצר משבט אחר? נבטים פחות שווה מציון? והאם כל זה, זה לפני להיות בני אדם? לפני לפגוע ולזלזל בהדרכה של מישו אחר?
)אגב , להדריך קטנים זה לא מה שנראה...זה קשה וכמובן מספק...הקושי נובע הרבה ובעיקר מהעובדה שהם לא קרובים אלייך בגיל, ככה שמאוד מאוד מאוד קשה לדעת מה ימשוך אותם, עד כמה אפשר להיכנס איתם עמוק לדברים, איך להראות להם את המסרים(
בעיני בחברה מתוקנת ואידאלית, שבה אנשים מחליטים לקחת על עצמם שליחות באמת ענקית של חינוך נפשות וחינוך באופן כללי אז איפה שהם שם יעשו את המקסימום ... לדעתי , חינוך של ילד או נער וההשפעה שההדרכה נותנת יכולה להיות מקסימלית בכל שבט וגיל! ולא אידאלית כי הוא מדריך הראה ולכן חשוב שידעו שההדרכה המושלמת נעשית למושלמת ולא מושלמת מלכתחילה.
וחוץ מזה, מה קרה לזה שבאנו "לחנך דור נאמן ומסור לארצו ומולדתו"? הדור הזה מתחיל רק מכיתה ח'? הרי אם זה ככה, נוכל פשוט להקים את הסניפים רק מכיתה ח'. אבל לא! בני עקיבא נפתח בכיתה ג' (אגב, בני עקיבא לא מוציאה שבטי זרעים למחנאות שזה מזעזע! זה מרגיש לחניכים שלא סומכים עליהם(
הרי ידוע המשפט שהדואג לימים- זורע חיטים, הדואג לשנים- נוטע עצים והדואג לדורות- מחנך נפשות..
אז דאגה לדורות הבאים להבין שחינוך נפשות הוא דאגה לכל גיל שידריך זה קריטי...
מעבר לזה, אם המדריכים שהדריכו את החניכים שהיום הם בשבטי ציון היו מדריכים טובים מנבטים אז המון בעיות בגיל של שבט הראה היו נמנעות...הרי אני מכירה סניפים שבהם הכניסו מדריכים גרועים לקטנים, וזה נראה על הפנים היום וכמובן שכשהם יגיעו לשבט הראה אז הם יהיו גם פני הסניף... והכל בגלל מה? בגלל שמכניסים מדריכים שהם הכי טובים להרא"ה, ואילו לקטנים, מכניסים כאלה שלפעמים אפילו לא ראויים להדריך.
ועכשיו לעיקר...
מדריכי ציון האידאלים האלו שמאמינים שלהדריך קטנים זה חרטה ברטה ושטותי הם אלו שנה הבאה יכניסו להדרכה...האם גם אז את מדרכי האליטה ישבצו בהרא"ה ואת הגרועים ישלחו לנבטים ואז שוב הגלגל יחזור?
כואב לי הזלזול, החוסר רגישות והחוסר הבנה כלפי המדריכים שמדריכים את הקטנים.
ולכן, חשוב לי ממש שאת המסר הזה ואת מה שהעברתי במכתב הזה יקראו המדריכים שיכניסו להדרכה ובכללי מדריכים!
תודה!
זה בשם המון חברה שמדריכים קטנים...
תודה !