אנשים שחושבים להצביע לבית היהודי, להצביע דווקא לה כי אם לא יצביעו לה, יפגעו בימין.
אדם בוחר לעצמו למי לעצביע, וגם אם הוא לא מצביע ליחד, ג-ם אם זה בגלל שהוא השתכנע ממאמרים בערוץ שבע ומהבית היהודי - זה ל-א אומר שאם יחד לא עוברת את אחוז החסימה, שזה אשמתו ואשמת הבית היהודי ואשמת ערוץ שבע - זה אשמת יחד בלבד, ורק יחד - אם הם לא מצליחים להביא את 140 אלף קול האלו - זה נטו הבעיה שלה. הימין - כבר ישרוד, כנראה, וכמו שאמרתי, זה ממש לא מוריד 4 מנדטים לימין אלא חצי מכך או פחות.
אגב - בהנחה שמרזל+הר המור ובנותיה+תורת החיים+מעט מאוכזבי בנט = 2 מנדטים וקצת יותר (על פי הבחירות הקודמות) - הרי שהגיוני שהדרישה אם כבר תהיה מהצד של אלי ישי לדאוג להביא את יתר חצי המנדטים לפחות שדרושים כדי לעבור את אחוז החסימה. אלי ישי מקבל חצי מהרשימה ואת ראשות הרשימה - אם הוא לא מסוגל לכל הפחות להביא 2-3 מנדטים בעצמו - לא מובן בעצם על סמך מה הוא הגיע - הציונות הדתית הכניסה אותו על כתפיה לכנסת? אותו ואת הרב מאזוז שליט"א?
וזה עוד בלי להתייחס להשפלה שעשו למרזל, שעל קולותיו בוודאות הם נכנסים לכנסת (לפני האיחוד עם מרזל, רק אחד לעשרה סקרים יחד עברו את אחוז החסימה) - ובכל זאת למרות שכוחו של מרזל נאמד בכשני מנדטים -הם מצאו לנכון לתת לו רק נציג אחד בכל 23 חברי המפלגה! אחד! ועוד חייבו אותו גם לחתום על הצהרות משפילות ותובעניות לכ-ל הקדנציה הקרובה.
ואת זה אני אומר, שאני ל-א עולה להר הבית ולא יעלה כל עוד הרבנות הראשית אוסרת - ובכלזאת, כאשר אני רואה מה עשו לעוצמה לישראל שהכניסה הלכה למעשה את יחד לכנסת, אני מתבייש בשבילם. "עשו טובה" למרזל ובסוף נכנעו לו (ולא לבן ארי "הקיצוני") ונתנו לו את המקום הרביעי אבל היחיד. ועוד הרב טאו בגלל זה יצא במכתב מיוחד והבהיר שהמפלגה ל-א הוקמה על דעתו, כדי שחס וחלילה לא יחשבו שהוא תומך בברוך מרזל. אז נכון, בסוף כדי לא לאבד השפעה פוליטית אחרונה ביוני שטבון, הרב טאו תומך בכל זאת במפלגה - אבל כל מה שהלך שם וכל הרמיסה שעשו למפלגה "אחות" - זה מבחיל, מצטער.