שלום,
מצטערת על אורך הפתיחה.
יש לי בעיה כאובה והיא הקשר עם חמותי לילדינו.
אחת הבנות שלה לא אוהבת את העובדה שיש נכדים נוספים לאמא שלה וזה מתבטא בכך שהיא מבקשת עזרה מאמא שלה ביום הקבוע שהיא רואה את הילדים שלנו. זה מתבטא בכך שתמונות ילדיה הן אלו שממלאות את בית הסבים והסבתות (תמונות ילדינו נעלמות..).
השבוע היה מקרה לא פשוט והוא שבאירוע חשוב לבננו, היא התקשרה שצריך דחוף לשמור על ילדיה. יש לה בייביסיטר זמינה ויש לבעלה הורים שגרים לא רחוק ועוזרים בשעת הדחק. למרות האירוע החשוב, היא בחרה להתקשר לאמה ולהוציא אותה בלחץ מהאירוע לבני.
הבעיה הגדולה היא לא גיסתי, אלא חמותי שמשתפת פעולה עם כל בקשותיה וזה הרבה פעמים בא על חשבון ילדינו.
היא הגיעה אלינו ושמה לב שאני כועסת (לא השפלתי אותה חו"ח או אמרתי דברים לא יפים, אבל לא יכולתי להיות חייכנית).
בעוד זמן לא רב אנו עודכים לבננו בר מצווה והיא הודיעה שאם המצב כך, היא לא תגיע לאירוע.
אני מבחינתי לא אמרתי לה מה שאני חושבת כי ידעתי שזה יצור פיצוץ ולא רציתי להרוס את בר המצווה של בננו.
שיחות איתה בעבר לא קידמו את ההבנה שיש כאן משהו לא תקין..
במשפחה המורחבת מודעים לבעייתיות, אבל חמותי בשלה. מבחינתה היא עשתה הכי טוב שהיא יכולה ולא שמה לב שהיא פוגעת..
תמצתתי. כמובן שהבעיה מורכבת יותר. אשמח לתובנות שלכם כדי לצלוח בשלום את התקופה הקרובה..
תודה!